|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dziekuje wszystkim za wyrazy wspolczucia...
Moj brzuch sie juz troche uspokoil...nie twardnieje... Ale czy Was tez tak czesto bola plecy jak na okres?? Bo ja od tych 2-3 dni mam takie cos kilka razy dziennie ;/ Ten tydzien robie sobie wolny od szkoly...nie chce sobie dowalac wiecej stresow...mam nadzieje, ze dostane zwolnienie lekarskie ze wzgledu na okolicznosci bo we wtorek ide na badania krwi z glukoza, w srode jest pogrzeb a w piatek mam wizyte u lekarza...Juz odliczam dni do lutego..zeby miec wolne od tej calej szkoly... Dziewczyny normalnie te Wasze listy ciuszkow mi na ambicje wjezdzaja, wiec chyba w tym tyg wybiore sie na wielkie ciuszkowe łowy Marika fajne rzeczy wstawilas, na pewno sie przydadza
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
pytanie do dziewczyn, które są już na zwolnieniu - L4 jest wypisywane na okres zaczynający się w dniu wizyty czy od dnia następnego?
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
Ja pierwsze zwolnienie miałam wypisane tak: na wizycie byłam 30.08 a zwolnienie od 1.09 - ale tak właśnie chciałam, a teraz mam wypisywane od następnego dnia. Ale o ile się nie mylę to może być też wypisane od dnia wizyty.
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam od dnia wizyty wypisane, ale jeśli masz dobrego lekarza to możesz poprosić aby wypisał ci od dnia następnego, bo potem to miałam różnie zależy jak ustalali mi wizytę następną
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
lilijka, jessy dzięki
dobrze, że może byc od dnia wizyty, bo mam lekarza na 15, a nie chce mi się juz iść w ten dzień do pracy :P (a urlopu szkoda mi)
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że zaczynam mieć zapalenie tchawicy lub krtani i nie wiem czy próbować walczyć domowymi sposobami, o które serdecznie proszę, czy pójść już z tym do lekarza? Nie mam przy tym żadnych innych towarzyszących zazwyczaj objawów.
Pomóżcie---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- nie ma za co, tylko musisz w razie czego delikatnie napomknąć, że nie byłaś już dzisiaj w pracy |
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do lekarza marsz!! póki jeszcze nie straciłaś głosu
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
tylko chodzi o to, że z tym przeziębieniem niby jest, a nie było, po prostu jeden dzień czy dwa trwało i koniec, a od wczorajszego wieczora zaczęło się to co podejrzewam
i z drugiej strony, jak sobie pomyślę, że mam iść do tego lekarza, któremu musisz powiedzieć jak ma cię leczyć to masakra, a ostatnio co próbowałam do niego pójść, to wiecznie na urlopie był także nie wiem co zrobić ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- zdecydowałam, idę do lekarza, tylko ja tak bardzo nie chcę antybiotyku!!!!!!!!!! a zapewne się na tym skończy
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/a,i,1227,zapalenie_krtani głowa do góry może będzie ok
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
najwyzej dostaniesz biioparox on jest bezpieczny w ciazy... \
ja mailam okropny kaszel i mam brac drosetux. a ja mam znow mdlosci...bleeeee znow jak otworzylam rano lodowke to mialm odruch wymiotny, caly czas mi niedobrze. co zjem, czy wypije to mi pod gardlo podchodzi. A jak siedze to dodatkowo mi cycki na brzuch napierają i od razu mi niedobrze.... myslalam ze juz mi nie wroci przypadlosc z 1 trymestru. w dodatku moj pies dostal pierwszy raz cieczki i jakos bardzo mnie to obrzydza.... dalam jej majtki z wkladka ale zdjęla sama Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-08 o 08:49 |
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem też czy od razu iść do internisty, czy skontaktować się najpierw z ginekologiem?
boże jaka jestem dętka w tych sprawach u mnie zawsze kończy się to antybiotykiem: taki mam zawód a bioparox mam w domciu |
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten cały drosetux to jest do d&%(&^*. wypiłam 2 butelki [jak bylam chora i męczył mnie tylko masakryczny kaszel-tak, że aż się o maluszka bałam, że się "wytrzęsie"] i nic z tego, dopiero dostałam duomox i pomogło po 3 dniach
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ale mi przechodzi na sczescie. ja kaszle od zeszlego poniedzxialku tak meeega, sucho ale meczaco. Juz koncze butelke drosetuxu, internistka uznala, ze ie trzeba dawac bioparoxu bo ani gardla nie mam zainfekowanego, a ni kataru i w plucach czysto wiec tylko syrop. Tez sie balam momentami o malego ze za mocno kasze i nim tam pewnie trzesie bo az caly brzuch mi pracowal przy kaszlu.
ZNow mialam ciezka noc, mala sie wieercila i gadala przez sen a ja mam teraz baaaardzo czujny sen i ble szmer mnie budzi,. to takie bardzioej czuwanie niz spanie |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek071 oj biedactwo
mnie też przy każdym kaszlnięciu zbiera teraz na wymioty!!! to co od razu do internisty, czy jeszcze wcześniejsza konsultacja z ginem?? |
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym poszla do internisty i potem zadzwonila do ginka. w poprzedniej ciazy tak robilam, bo jakos tak wyszlo ze musialam jechac do szpitala na izbe przyjec jak zachoroewalam (chyba w nocy sie bardzo pogorszylo) i kazal mi zadzownic potem po wizycie i powiedziec co mi dali.
trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego. trzym sie, buzia |
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
no i zadzwoniłam do przychodni, oczywiście mój lekarz jak zwykle na urlopie, bo jakżeby inaczej i idę do mojego byłego sąsiada lekarza, dobry specjalista, ale zobaczymy co teraz zrobi
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Okropna pogoda dalej się utrzymuję Odsłaniam żaluzje i nie wiem czy jest rano czy wieczór ![]() Magdaka jakbym swoje chude rączki widziała ![]() Werka przykro mi z powodu Twojego dziadka Musisz się teraz trzymać Kochana! Nie możesz się załamywać! stalowamagnolia gratuluję obrony! ![]() Cytat:
gosiaczek071 ja jak miałam ostry kaszel to też skończyło się wymiotami Może jak się wyleczysz z kaszlu to mdłości przejdą![]() Dziewczyny czy Wasze maleństwa też mają takie adhd jak moje? Nie wiem czy to normalnie... Moja dzidzia chyba nigdy nie śpi
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj ostatnio mi już przeszkadza w pracy, siedze przy biurku, a on się wierci nieziemsko :/
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamy poniedziałkowo.
Ja tak szybko, za kilka chwil bedzie w DD TVN o pobraniu krwi pępowinowej, tak dla zainteresowanych. Brzuszki super mój tez z każdym dniem większy. weraa11 bardzo mi przykro, później opowiem Ci moja historie z pierwszej ciąży. Wyprawka ciuszkowa u mnie też o wiele za dużo aż liczyc mi się nie chce. Macie jakis pomysł na prezent dla koleżanki na 30 urodziny?? |
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie. Witam się w ten pochmurny poniedziałek. Przez chwile u nas nawet padał śnieg
![]() W nocy wstałam na siusiu i juz nie mogłam zasnąc..ogarnął mnie taki strach, różne myśli w głowie. Myślałam o porodzie, o karmieniu i tyle pytań chodziło mi po głowie. Skąd będę wiedziała, że to juz, że poród się zaczyna?Czy jak chce żeby mąz był przy porodzie..gdzię i kiedy muszę to zgłosic???w szpitalu, czy tez ginekologowi?Boję się, że nie będę mogła karmic. To prawda, że jak dużo siary w ciązy leci to bedzie dużo pokarmu??Wogóle się tez zastanawiam czy mam odpowiednie sutki do karmienia czy one jeszcze sie zrobią takie wystające by dziecko mogło je usteczkami chwycic? Paranoja..takim o to sposobem sama sobie nawkręcałam i dłuuugo nie mogłam zasnąć...zaczynam sie powoli tego wszystkiego bać... Wogóle wczoraj wieczorem malutka dała taki popis, że aż przestraszyła tatusia...ja dostałam serie bolesnych mocnych kopniaczków i mąz je czuł , bo trzymał rękę na moim brzuchu...dała czadu z taką siłą. Mam nadzieje ze to normalne, że nic złego jej sie nie działo. Dostawałam wcześniej takie kopniaczki ale jednorazowo jedne na jakiś czas a wczoraj seria normalnie W tym tygodniu wybieram sie na badania na obciazenie glukoza, na przeciwciała we krwi i na morfologie. Mam nadzieje, że cukrzycy nie będę miała. Póki co jeszcze pozwalam sobie na słodkości Do czwartku..w czwartek pójde.A pochwale się..dostaliśmy komode..bede miala gdzie trzymac rzeczy dla malutkiej...kupie proszek dla dzieci wszystko jeszcze raz wypiore i biore sie za ukladanie
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Powiedzcie jakiej firmy odciągacz kupujecie/kupiłyście? Słyszałam,że najlepszy jest elektryczne Medela,ale niestety nie stać mnie żeby wydać na to 300zł.... Co myślicie o laktatorach ręcznych tudzież elektrycznych,tańszych innych firm? Dodam,że studiuje i średnio 3 razy w tygodniu będę z niego korzystała. To samo pytanie odnośnie podgrzewacza. Chciałabym taki już ze sterylizatorem kupić bo wydaje mi się to rozsądniejsze,tańsze. |
|
|
|
#2034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słyszałam pochlebne opinie o "Jedz, módl się i kochaj" Elizabeth Gilbert. Teraz nawet jest film na podstawie tej książki z Julią Roberts chyba.
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Do Justine1988
Nie przesadzaj, nie nakręcaj się niepotrzebnie. Co ma byc to będzie. Twoja niunia robi się coraz większa i starsza więc okres czuwania bedzie coraz dłuższy,a kopniaki coraz mocniejsze i częstsze. Co do siary nie ma reguły. Też wybieram się na te badania tylko jakoś dojechac nie mogę, a i tak na marginesie czwartek to święto u nas laboratorium zamknięte, więc lepiej sprawdź
Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-11-08 o 10:47 |
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Justine1988 poczytaj materiały z pierwszego wątku, może choć troszkę się uspokoisz
Dodam jeszcze metody łagodzenia bólu za momencik
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
marlena_19_19 ja mam ręczny TT. Słyszałam o nim dobre opinie. A czy się sprawdzi to zobaczymy
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/podgrzewacz-butele...308399101.html
Co sądzicie o tym sterylizatorze ? |
|
|
|
#2039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam ręczny aventa i byłam bardzo zadowolona z niego. Wcześniej zanim trafiłam właśnie na aventa próbowałam kilku innych (nazw i firm nie pamiętam) i bardzo mnie od niego piersi bolały. Dobry laktator moim zdaniem musi miec nakładkę silikonowa bo niektóre są plas Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-11-08 o 11:02 |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam zaległości i widzę, że wklejałyście zdjęcia waszych brzuszków. Sa śłicznitkie takie zgrabne i malutkie.To ja Wam pokaże mojego...porównując z waszym....BRZUCHOLA
![]() ( 24 tydzien i 6 dzień, fotografowany i mierzony przed chwilą obwód na wysokości pępka 109 cm )
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

bo we wtorek ide na badania krwi z glukoza, w srode jest pogrzeb a w piatek mam wizyte u lekarza...

Pomóżcie