Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 10:54   #2041
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Dzień Dobry dziewczynki!

Melduje, że w biedronce jest proszek Lovela za 14,90. a jakoś od przyszłego tygodnia będą w lidli kombinezony zimowe za 45 zł i komplety ubranek z disneya, ale w gazetce są same różowe!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:09   #2042
dizi
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
pytanie do dziewczyn, które są już na zwolnieniu - L4 jest wypisywane na okres zaczynający się w dniu wizyty czy od dnia następnego?
Ja mam zawsze od następnego dnia.

Dziewczyny, czy ciuszki maleństwa powinno się płukać w płynie do płukania tkanin? Szperałam w necie, ale są sprzeczne opinie.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:12   #2043
marlena_19_19
Raczkowanie

Ja słyszałam ,że te proszki Lovely strasznie uczulają,ale czy to prawda...

Kombinezony pójdę obejrzeć

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

DIZI ja uprałam w proszku Jelp i dodałam płynu tej samej firmy. Moja kolezanka dodaje Cocolino (tam nie ma wzmianki o żadnych Instytutach itp.) ,ale nie uczula i fajnie pachną ubranka. Bo te Jelp to bezzapachowe,a jedynie zmiękczają.

Widziałam ostatnio też w sklepie płyny do prania (zamiast proszku i płynu do płukania ) ,więc następnym razem wypróbuje
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:13   #2044
muron
Zakorzenienie

właśnie się pożarliśmy o składanie łóżeczka. Trzymanie szczebelków jest dla mnie męczące, ale oczywiście przesadzam brrrrrr

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:15   #2045
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
tez slyszalam ze uczulają, ale to samo o jelpie... kumpela mowi ze najlepszy bialy jelen w plynie

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:19   #2046
Justine1988
Zadomowienie

Aaaa..faktycznie. więc lepiej załatwie to jutro.
Wiem, ze juz wiele razy o tym pisałyśmy ale proszę powiedzcie mi jak to jest z ta glukozą. Najpier ide do alboratorium, pobieraja krew naczczo potem kupuje 50 g glukozy pije i po godzinie znow pobiora krew???

Mariko dziekuje,jeszcze tam nie zaglądałam...zaraz to zrobie.
Panikara ze mnie

Stalowamagnolia gratuluje obrony!
Wera przykro mi z powodu śmierci dziadka:-( 3maj się cieplutko.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień Dobry dziewczynki!

Melduje, że w biedronce jest proszek Lovela za 14,90. a jakoś od przyszłego tygodnia będą w lidli kombinezony zimowe za 45 zł i komplety ubranek z disneya, ale w gazetce są same różowe!!!
O dziekuje dla mnie bardzo przydatna informacja. Porszek lovela za 14.90 zł z tego co sie orientuje to dobra cena...więc polece po niego.
Ładny ma zapach te proszek???Polecacie???A jest tez płyn do płukania Loveli???

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:21   #2047
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Aaaa..faktycznie. więc lepiej załatwie to jutro.
Wiem, ze juz wiele razy o tym pisałyśmy ale proszę powiedzcie mi jak to jest z ta glukozą. Najpier ide do alboratorium, pobieraja krew naczczo potem kupuje 50 g glukozy pije i po godzinie znow pobiora krew???
Kup dzis lub jutro przed pobraniem pierwszym ta glukoze. I idziesz i pobierają Ci pierwszy raz krew, później pani szykuje Ci ta glukozę pijesz i czekasz. Musisz siedziec nie można nigdzie wychodzic, by sie nie męczyc. A i mój lekarz kazał mi dopilnowac by pobrano mi albo 2 razy z palca albo 2 razy z żyły, zawsze z tego samego miejsca.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:22   #2048
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dodałam dwie nowe rzeczy do pierwszego posta
Mam nadzieję, że się przydadzą
Idę teraz się troszkę położyć a potem postaram się wstawić jeszcze wyprawkę dla noworodka.

Ach i mam trochę materiałów odnośnie pielęgnacji, kolek, karmienia Maluszka i myślę sobie, że powstawiamy te wiadomości już na odchowalni.
Chyba, że założymy już ten wątek i sukcesywnie będziemy się tam gromadziły a materiały będą już dostępne.

muron ja wczoraj zaczęłam 33 tydzień i powiem Ci, że coraz bardziej czuję się jak wielorybek.....i z oddychaniem faktycznie już gorzej
Szczególnie jak robię coś dłużej.....kurcze nawet jak obiad szykuje i pokręcę się trochę po kuchni to zaczynam sapać
Ale już nie długo
Potem będę sapać jak będę za Sarą biegała na spacerach
W samochodzie to prawie na leżąco już jeżdżę bo tak mi wygodniej

Oglądam powtórkę "Mam talent" z wczoraj......i normalnie zakochana jestem w Piotrze Lisieckim
Głos to ma taki, że aż ciepło mi się na serduchu robi jak go słucham. A jeszcze do tego tak uroczo nieśmiały
ja miałam koszmary porodowe w nocy, poza tym ja tak się boję , że wczoraj znowu buczałam i zasnąć nie mogłam.

Poza tym mam schizy, żeby wcześniej nie zacząć- prawie nie podnoszę rąk, nie trzymam nic (vide łóżeczko) i nie macam się po brzuchu. Paranoja na całego.

Jak jade jako pasażer też leżę, ale jako kierowca to jak na krześle, co u mnie nie łatwe bo mam takie wielkie skórzane, fotele w aucie. Ale że zawsze wygrywały w testach na najlepsze na świecie, to choć nienajnowsze, można fajne wyregulować na różnych odcinkach. Ale przydałyby się dłuższe ręce do kierownicy.

Czekam na koszule, kupuję podkłady i pakuje torbę, myślę, że będę ciut spokojniejsza.

Stary 2010-11-08, 11:24   #2049
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość

Kombinezony pójdę obejrzeć

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------
Tak, Lovely uczula i nie dopiera zbyt dobrze ubranek. Więc lepiej kupic inny proszek, i płun do płukania .
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:24   #2050
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
O dziekuje dla mnie bardzo przydatna informacja. Porszek lovela za 14.90 zł z tego co sie orientuje to dobra cena...więc polece po niego.
Ładny ma zapach te proszek???Polecacie???A jest tez płyn do płukania Loveli???
ja mam dzidziusia i z tego co wiem, dziewczyny pisały, że najmniej uczula. Mi zapach nie odpowiada, ale mój maż go uwielbia...

Stary 2010-11-08, 11:25   #2051
muron
Zakorzenienie

Cytat:

muron, najgorsze jest jeżdżenie po kocich łbach , a tych pełno w zabrzu jest :/ i sie brzuchek wytrząsł wczoraj i dziś :/

Stwierdziłysmy w ogóle z mamą że ciuchowym zakupom mówimy stanowcze STOP po wizycie u teściów przywieźliśmy pełny plecak i torbę podróżną ubranek, tak, że nie wiem gdzie to pomieszczę..
no tak starsze miasto;-) Nam przebudował Gierek to i asfaltem i betonem wszystko zalał;-)

Stary 2010-11-08, 11:34   #2052
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Okropna pogoda dalej się utrzymuję Odsłaniam żaluzje i nie wiem czy jest rano czy wieczór

Magdaka jakbym swoje chude rączki widziała Faktycznie z takimi małymi brzuszkami mamy trochę łatwiej. Ja praktycznie nie mam żadnych bóli krzyża, nóg czy puchnięcia kostek. Aczkolwiek to, że nie mogę sie już tak schylać jak wcześniej albo trudno mi założyć skarpetkę trochę mnie dobija Nigdy nie miałam problemu z wykonywaniem takich ruchów

Werka przykro mi z powodu Twojego dziadka
Musisz się teraz trzymać Kochana! Nie możesz się załamywać!

stalowamagnolia gratuluję obrony!

Ja mam od dnia wizyty wypisywane. Ważne chyba żeby była ciągłość

gosiaczek071 ja jak miałam ostry kaszel to też skończyło się wymiotami Może jak się wyleczysz z kaszlu to mdłości przejdą

Dziewczyny czy Wasze maleństwa też mają takie adhd jak moje? Nie wiem czy to normalnie... Moja dzidzia chyba nigdy nie śpi Ciąglę ją czuję jak kopie albo ma czkawkę albo się wierci. Zaczynam 27 tydzień. Czy dziecko wtedy nie powinno ciągle spac?
Dzieki..jakos sie trzymam...w srode pogrzeb wiec potem juz pewni bedzie coraz lepiej...o ile z babcia sie tez nic nie stanie...

No pogoda u nas straszna...tez tak chodze po domu i sobie mysle co tu tak ciemno,..odslaniam okna a tam w sumie zero roznicy... Masakra...niech juz bedzie na ta wiosna jesien jest taka dolujaca...;/ no ale niedlugo zaczna sie te wszystkie swiateczne ozdoby, postawia duza choinke w centrum i wtedy juz szybciej i przyjemniej czas do wiosny bedzie leciec

A co do malych brzuszkow...ja niby mam maly, chociaz mi sie wydaje, ze jest taki w sam raz...ale jak mnie plecy bola...;/ juz normalnie ledwo co chodze....co wstane to mi plecy strzelaja... I juz automatycznie jak chodze to sie nieswiadomie trzymam za te plecy i kazdy wtedy zestresowany ze ja rodze

A moje Malenstwo tez ma chyba ADHD normalnie spac mi w nocy nie daje....w dzien tez buszuje...skad ma tyle sil to ja nie wiem Wczoraj sie na moment uspokoilo...i sobie mysle ze pewnie spi jakies cale 20min, mialam spokoju...i nagle psiknelam...i co? Znowu tysiac kopniakow mam normanie zakaz psikania

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Witam Mamy poniedziałkowo.

Ja tak szybko, za kilka chwil bedzie w DD TVN o pobraniu krwi pępowinowej, tak dla zainteresowanych.

Brzuszki super mój tez z każdym dniem większy.

weraa11 bardzo mi przykro, później opowiem Ci moja historie z pierwszej ciąży.

Wyprawka ciuszkowa u mnie też o wiele za dużo aż liczyc mi się nie chce.

Macie jakis pomysł na prezent dla koleżanki na 30 urodziny??
Moja babcia mnie pocieszala, ze jak byla w ciazy z pierwszym dzieckiem to tez jej dziadek zmarl... Tylko to wtedy chyba najbardziej szkoda...bo jeszcze te 3-4 miesiace by wytrzymal i by zostal pradziadkiem....

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień Dobry dziewczynki!

O, dzieki za info, dobrze wiedziec tylko ja wciaz plci nie znam wiec nie wiem czy ryzykowac z tym kombinezonem...;/

Dzieki Justine...
Idziesz niedlugo na glukoze? Ja sie jutro wybieram i dzisiaj kupie sobie juz ta glukoze
Jedno zdjecie mi sie nie otwiera...tylko to 2 widzialam...i faktycznie brzuszek masz duzy ale to fajnie przynajmniej widzisz ze dzidzia rosnie jak na drozdzach tylko od razu pomyslalam sobie co Twoj kregoslup na to...bo moj juz wymieka no ale to niestety przez brak jakichs cwiczen na kregoslup...a pamietam ze chcialam za jakis czas zaczac, bo uzwglednialam, ze za jakis czas moge byc w ciazy

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:35   #2053
e_rosa
Raczkowanie

dziewczyny czy któraś z was kupowała może piżami z firmy muzzy? jeśli tak to podzielcie się opinią, głównie chodzi mi o możliwości rozciągliwości tych piżamek, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar kupić
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:37   #2054
muron
Zakorzenienie

coś mnie czasem zakłuje w okolicy żołądkowo -pępkowej. Olać? Ale tak mini mini

Już wiem, że to najprawdopodobniej ucisk na nerwy

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-11-08 o 11:44
Stary 2010-11-08, 11:42   #2055
weraa11
Zadomowienie

mnie czasami pod pepkiem boli...tak kilka razy zakluje, dosc mocno... Szczegolnie jak sie denerwuje...a w ta sobote jak tak wszystko przezywalam, to mialam tak 3x co jakies 2min., juz sie balam ze normalnie to sa jakies skurcze bo do tego mi brzuch twardnial ;/
ale mysle ze jak sie nie utrzymuje Tobie dlugo taki bol to nie ma co sie martwic

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:46   #2056
mika_am
Raczkowanie

Witajcie w ten pochmurny i deszczowy dzień!
dziś wybieram sie do gina, sreasa mam ogromnego bo dzisma sprawdzić czy malutki ma powiększoną pętle jelitową! Boję się strasznie, bo nie ma najlepszego sprzętu i znów nas nastraszy złą diagnozą, albo każe do Łodzi jechać. tam usg kosztuje 300zł, nie mały wydatek ale dla dobrych wieści jesteśmy skłonni wydać kazde pieniądze. Jednak wolałabym uniknąć ponownego stresu i żeby dziś lekarz nam przekazał dobre wieści.
Też sie pochwale swoim brzucholkiem. pierwszy raz go zmierzyłam 89cm 29tydzień. Ale ja bardzo przytyłam na plecach, boczkach i w pupie więc wynik średnio miarodajny.
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:50   #2057
muron
Zakorzenienie

a ja nie miałam glukozy.Miałam wywiad nt cukrzycy, cukier miałam jakiś inny. A mój lekarz raczej do tych mądrych należy więc się nie przejmuję. Tym bardziej, że w PL się robi, a w WB np nie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
mnie czasami pod pepkiem boli...tak kilka razy zakluje, dosc mocno... Szczegolnie jak sie denerwuje...a w ta sobote jak tak wszystko przezywalam, to mialam tak 3x co jakies 2min., juz sie balam ze normalnie to sa jakies skurcze bo do tego mi brzuch twardnial ;/
ale mysle ze jak sie nie utrzymuje Tobie dlugo taki bol to nie ma co sie martwic
tzn. mam od wczoraj po parę razy;-) Ale, że czuję teraz to w okolicy żoąłdka, to zapewne jakaś kolka, bo teraz czuje właśnie tak. Za bardzo się słucha chyba

mika_am nie denerwuj się, nawet jak diagnoza nie będzie do konca pomyślna, to będziecie wiedzieć co jest, wszystko po porodzie będzie zapewne przygotowane do leczenia

Stary 2010-11-08, 11:59   #2058
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a ja nie miałam glukozy.Miałam wywiad nt cukrzycy, cukier miałam jakiś inny. A mój lekarz raczej do tych mądrych należy więc się nie przejmuję. Tym bardziej, że w PL się robi, a w WB np nie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

tzn. mam od wczoraj po parę razy;-) Ale, że czuję teraz to w okolicy żoąłdka, to zapewne jakaś kolka, bo teraz czuje właśnie tak. Za bardzo się słucha chyba

mika_am nie denerwuj się, nawet jak diagnoza nie będzie do konca pomyślna, to będziecie wiedzieć co jest, wszystko po porodzie będzie zapewne przygotowane do leczenia
ja wychodze z założenia, że lepiej wiedzieć i być przygotowanym na szybkie działanie! Tak było w przypadku mojej siostry.
Stary 2010-11-08, 12:01   #2059
madelinem
Zadomowienie

Wera, współczuje

Marika, fajne rzeczy wstawiłaś

Cytat:
pytanie do dziewczyn, które są już na zwolnieniu - L4 jest wypisywane na okres zaczynający się w dniu wizyty czy od dnia następnego?
L4 lekarz może wypisać nawet z datą 3 dni wstecz.

Cytat:
Hej mamusie. Witam się w ten pochmurny poniedziałek. Przez chwile u nas nawet padał śnieg
W nocy wstałam na siusiu i juz nie mogłam zasnąc..ogarnął mnie taki strach, różne myśli w głowie. Myślałam o porodzie, o karmieniu i tyle pytań chodziło mi po głowie. Skąd będę wiedziała, że to juz, że poród się zaczyna?Czy jak chce żeby mąz był przy porodzie..gdzię i kiedy muszę to zgłosic???w szpitalu, czy tez ginekologowi?Boję się, że nie będę mogła karmic. To prawda, że jak dużo siary w ciązy leci to bedzie dużo pokarmu??Wogóle się tez zastanawiam czy mam odpowiednie sutki do karmienia czy one jeszcze sie zrobią takie wystające by dziecko mogło je usteczkami chwycic?
Paranoja..takim o to sposobem sama sobie nawkręcałam i dłuuugo nie mogłam zasnąć...zaczynam sie powoli tego wszystkiego bać...
Wogóle wczoraj wieczorem malutka dała taki popis, że aż przestraszyła tatusia...ja dostałam serie bolesnych mocnych kopniaczków i mąz je czuł , bo trzymał rękę na moim brzuchu...dała czadu z taką siłą. Mam nadzieje ze to normalne, że nic złego jej sie nie działo. Dostawałam wcześniej takie kopniaczki ale jednorazowo jedne na jakiś czas a wczoraj seria normalnie
W tym tygodniu wybieram sie na badania na obciazenie glukoza, na przeciwciała we krwi i na morfologie. Mam nadzieje, że cukrzycy nie będę miała. Póki co jeszcze pozwalam sobie na słodkościDo czwartku..w czwartek pójde.
A pochwale się..dostaliśmy komode..bede miala gdzie trzymac rzeczy dla malutkiej...kupie proszek dla dzieci wszystko jeszcze raz wypiore i biore sie za ukladanie
u mnie też padał śnieg, teraz niestety deszcz, szaro buro i pochmurnie. ciemno, aż nic się nie chce.
moja dzidzia też czasami tak mocno i dużo kopie, fajnie brzuch wygląda jak tak się rusza cały, mąż też coraz częściej dostaje kopniaki.

Cytat:
Nadrabiam zaległości i widzę, że wklejałyście zdjęcia waszych brzuszków. Sa śłicznitkie takie zgrabne i malutkie.To ja Wam pokaże mojego...porównując z waszym....BRZUCHOLA
( 24 tydzien i 6 dzień, fotografowany i mierzony przed chwilą obwód na wysokości pępka 109 cm)
śliczny
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:03   #2060
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z was kupowała może piżami z firmy muzzy? jeśli tak to podzielcie się opinią, głównie chodzi mi o możliwości rozciągliwości tych piżamek, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar kupić
dość rozciągliwa (ale mam koszulę nocną), ale ja wzięłam zapobiegawczo największy sajz

co do tego lidla kumpela napisała mi tak:
"za 44.99 zł kombinezon niemowlęcy z odpinanymi rękawiczkami i bucikami rozmiary 50-80 kolor niebieski, różowy i braż.
Oprócz tego za 17.99 komplety z kubusiem puchatkiem lub minnie do wybory
- 2 szt śliniaków
- 2 pary rajstop rom 50-80
- 2 szt body
- bluzka
- pizamka
- 4 pary skarpet rozm 15-23"
jak któraś ma gazetkę to pytam - te kubusie puchatki to też różowe????

a co do glukozy, to mi robili raz z jednej łapki, raz z drugiej

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:05   #2061
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Hej, hej
Dziś pozwoliłam sobie na spanko do 10.00 co mi się przeważnie nie zdarza. Zawsze zrywam się wcześniej ze względu na ssanie w żołądku z powodu głodu
...pewnie mój organizm musiał odespać ostatnie stresy

Justine, mika_am piękne brzuszki!
Justine, widać, że Maluch spory!

Lovela uczula? A niech mnie...Przerzucam się na Dzidziusia!

Miłego Dnia Brzuchatki!

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:09
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:07   #2062
gosiaczek071
Zakorzenienie

tez mam aventa. uzywalam go juz i mam porownanie z medela reczną. anjpierw nie podpasowal mi avent i uzywalam dosc dlugo medeli a potem jakby przestal mi "zasysac" i wrocilam do aventa. Teraz dostalam avent praktycznie nowy od przyjaciolki wiec juz nie kupuhje innego.

sterylizator ja mialam chicco parowy, sterylizowal w 6 min chyba. byl dosc pojemny ale np butelki z TT sie nie miescily obie na raz. Teraz bede miec aventa(z darow) lub kupie do mikrofali z TT. Buteli kupię 2 aventa i 1 TT.

Znalazlam wczoraj liste rzeczy jakie kupowalam dla malej w askcoie we wroclaweiu, haha troche tego bylo, dobrze ze odnalazlam bo troche rzeczy mi sie przypomnialo.

ja sie czuje jak dup.a dzis. wczoraj tez. taka pogoda mnie dobija. Buro szaro i ponuro wrrrr i mokro. A moje biedne emu nie bardzo to akceptują, musze kupic ocieplane kaloszki.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:09   #2063
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Witajcie w ten pochmurny i deszczowy dzień!
dziś wybieram sie do gina, sreasa mam ogromnego bo dzisma sprawdzić czy malutki ma powiększoną pętle jelitową! Boję się strasznie, bo nie ma najlepszego sprzętu i znów nas nastraszy złą diagnozą, albo każe do Łodzi jechać. tam usg kosztuje 300zł, nie mały wydatek ale dla dobrych wieści jesteśmy skłonni wydać kazde pieniądze. Jednak wolałabym uniknąć ponownego stresu i żeby dziś lekarz nam przekazał dobre wieści.
Też sie pochwale swoim brzucholkiem. pierwszy raz go zmierzyłam 89cm 29tydzień. Ale ja bardzo przytyłam na plecach, boczkach i w pupie więc wynik średnio miarodajny.
Wiem, ze latwo powiedziec- "nie przejmuj sie", ale kilka moich znajomych mialo przygody z usg, tymbardziej jak sprzet jest kiepski i lekarz woli cos dodatkowo dojrzec niz przeoczyc. Wiadomo, pojdziesz sprawdzic jeszcze raz i bedziesz pod kontrola. Ostatnio moja kolezanka lezala w szpitalu, bo na usg maly mial poszerzone jakies sploty naczyniowe w mozgu. Wyobraz sobie jak sie bala. Po kilku dniach dr na usg stwierdzil, ze moga ja wypisac, bo wszystko wrocilo do normy. Glowa do gory,
na pewno wszystko bedzie dobrze
a gdzie do lodzi na to usg? w diasonie maja najlepszy sprzet, ale faktycznie ceny sa nieciekawe.

Edytowane przez mila24
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:12
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:09   #2064
gosiaczek071
Zakorzenienie

przeoczylam 1 strone
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:27   #2065
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Kup dzis lub jutro przed pobraniem pierwszym ta glukoze. I idziesz i pobierają Ci pierwszy raz krew, później pani szykuje Ci ta glukozę pijesz i czekasz. Musisz siedziec nie można nigdzie wychodzic, by sie nie męczyc. A i mój lekarz kazał mi dopilnowac by pobrano mi albo 2 razy z palca albo 2 razy z żyły, zawsze z tego samego miejsca.
Dziękuje za pomoc, więc kupie glukoze przed pojsciem na pierwsze pobranie...

Mariko poczytałam i jestem spokojniejsza...juz wiem jakie sa oznaki zblizającego się porodu...a te dzieciaki co mówia o ciąży poprostu są świetne..ale sie uśmiałam

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Dzieki..jakos sie trzymam...w srode pogrzeb wiec potem juz pewni bedzie coraz lepiej...o ile z babcia sie tez nic nie stanie...

No pogoda u nas straszna...tez tak chodze po domu i sobie mysle co tu tak ciemno,..odslaniam okna a tam w sumie zero roznicy... Masakra...niech juz bedzie na ta wiosna jesien jest taka dolujaca...;/ no ale niedlugo zaczna sie te wszystkie swiateczne ozdoby, postawia duza choinke w centrum i wtedy juz szybciej i przyjemniej czas do wiosny bedzie leciec

A co do malych brzuszkow...ja niby mam maly, chociaz mi sie wydaje, ze jest taki w sam raz...ale jak mnie plecy bola...;/ juz normalnie ledwo co chodze....co wstane to mi plecy strzelaja... I juz automatycznie jak chodze to sie nieswiadomie trzymam za te plecy i kazdy wtedy zestresowany ze ja rodze

A moje Malenstwo tez ma chyba ADHD normalnie spac mi w nocy nie daje....w dzien tez buszuje...skad ma tyle sil to ja nie wiem Wczoraj sie na moment uspokoilo...i sobie mysle ze pewnie spi jakies cale 20min, mialam spokoju...i nagle psiknelam...i co? Znowu tysiac kopniakow mam normanie zakaz psikania

Moja babcia mnie pocieszala, ze jak byla w ciazy z pierwszym dzieckiem to tez jej dziadek zmarl... Tylko to wtedy chyba najbardziej szkoda...bo jeszcze te 3-4 miesiace by wytrzymal i by zostal pradziadkiem....

O, dzieki za info, dobrze wiedziec tylko ja wciaz plci nie znam wiec nie wiem czy ryzykowac z tym kombinezonem...;/

Dzieki Justine...
Idziesz niedlugo na glukoze? Ja sie jutro wybieram i dzisiaj kupie sobie juz ta glukoze
Jedno zdjecie mi sie nie otwiera...tylko to 2 widzialam...i faktycznie brzuszek masz duzy ale to fajnie przynajmniej widzisz ze dzidzia rosnie jak na drozdzach tylko od razu pomyslalam sobie co Twoj kregoslup na to...bo moj juz wymieka no ale to niestety przez brak jakichs cwiczen na kregoslup...a pamietam ze chcialam za jakis czas zaczac, bo uzwglednialam, ze za jakis czas moge byc w ciazy
Tak i chyba tez dziś kupie i jutro pojde na ta glukoze..bo w środe maz ma urodzinki i będe miała troche szykowania.
Tak brzuszek mam duży i widze jak rosnie, bo mierze sobie co jakis czas i jeszce niedawno było 103 cm, 104 cm, 106 c. i już 109...co bedzie pod koniec aż się boje. A kręgosłup faktycznie boli..ale to jak dużo pochodze i kręgosłup i stopy. I zauważałam ze kolana tez dostają nieźle...ale wszystko zniose dla mojej córeczki. Widocznie duża dziewuszka

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:30   #2066
marleen32
Rozeznanie

Wera bole jak na okres, tym bardziej powtarzajace sie, warto skonsultowac u lekarza, zeby nie bylo, ze szyjka sie skraca, idz dla pewnosci, bedziesz spokojniejsza .
Ja poki co zadnych boli nie odczuwam, oprocz bolu plecow, ale taki minimalny wiec jak sobie nie przypomne, to nie czuje .
Moje malenstwo tez tak strasznie mnie wczoraj kopalo, ze w szoku bylam, bo takiej serii kopniakow, to ja nie pamietam z zadnej ciazy, a TZ sie ze mnie nabijal, ze to jej zemsta za te dodatkowe USG, chlop mnie przekonuje, ze nasza panienka tego nie lubi, wiec mam dac jej spokoj.
W nocy tez mi spac nie dala, moze rzeczywiscie sie mscila he,he.
A, teraz cwaniara odsypia.
Co do porodu, ja jedyne czego sie obawiam, to ze bede sama w domu (jak zwykle), i np: bedzie 5 minut do odebrania ktorejs z dziewczyn ze szkoly, a mnie bole zlapia, no ze mna pol problemu, bo najwyzej taksowke czy pogotowie wezwe, ale skad dzieciaki beda wiedziec, czemu matka ich nie odebrala, musze jakos z nimi obgadac w styczniu, ze wtedy maja tak dlugo sie bawic, az i TZ odbierze, bo komorek w szkole miec nie moga, wiec ich nie powiadomie...
I to jest moj najwiekszy stres, no i jak TZ sobie poradzi, on nigdy nie byl z dziewczynami sam w domu dluzej jak godzinke (po ktorej padniety jest), ale to juz bedzie jego problem, najwyzej sprowadzi sobie mamusie do pomocy, co niekoniecznie mi sie podoba, no ale jak inaczej sie nie da..
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:30   #2067
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Ja mam piżamkę z tej firmy, ale nie ciążową, ale taką na studia kupioną. Nie rozciągnęła mi się przez dwa lata i kolory tez nie wyblakły, ale nie wiem jak to jest z kozulami ciązowymi... może inny materiał.. Ja patrzyłam na muzzy, ale rozmiary są od M a ja potrzebuje S. a takie są tylko z Dobranocki.

Stary 2010-11-08, 12:36   #2068
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
Wiem, ze latwo powiedziec- "nie przejmuj sie", ale kilka moich znajomych mialo przygody z usg, tymbardziej jak sprzet jest kiepski i lekarz woli cos dodatkowo dojrzec niz przeoczyc. Wiadomo, pojdziesz sprawdzic jeszcze raz i bedziesz pod kontrola. Ostatnio moja kolezanka lezala w szpitalu, bo na usg maly mial poszerzone jakies sploty naczyniowe w mozgu. Wyobraz sobie jak sie bala. Po kilku dniach dr na usg stwierdzil, ze moga ja wypisac, bo wszystko wrocilo do normy. Glowa do gory,
na pewno wszystko bedzie dobrze
a gdzie do lodzi na to usg? w diasonie maja najlepszy sprzet, ale faktycznie ceny sa nieciekawe.
no właśnie my byliśmy w diasonie u dr Katarzyny Janiak bardzo fajna kobietka i dobry specjalista. od nas lekarze do niej właśnie wysyłają, bo nie dość że ma dobry sprzęt to oni od lat się zajmują różnymi przypadłościami, pracuje w klinice o bardzo dobrej renomie.
justine dziękuje

Edytowane przez mika_am
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:39
Stary 2010-11-08, 12:39   #2069
vilya
Zadomowienie

hej.
Wera przyjmij moje kondolencje.

Dziewczyny, bo cały czas się waham i proszę o radę. Z mężem zajmujemy jeden duży pokój u rodziców, no i zakupiliśmy juz dla małej meble: łóżeczko, komodę, szafę - przekłądaliśy już te meble na wszystkie strony w aszym pokoju i cały czas coś jest nie tak. Meble są innego koloru niż nasze stare, bo chciałam juz małej kupić na dł€zszy czas. Mam mozliwość zająć jeszcze jeden malutki pokoik i tak się zastanawiam czy robić małej osobny pokoik? Jakoś chciałabym z 2 strony aby była cały czas z nami. Możemy ew. na pierwsze miesiące wstawić jej 2 malutkie łózeczko do naszego pokoju - tylko ono jest takie małe że wytrzyma 2-3 miesięcy chyba.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:45   #2070
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Witam po weekendzie

Weronika, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego dziadka... wiem jak to jest, gdy odchodzi bliska osoba. Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz, Kochana.

Dzisiaj obudziłam się o 4.00, i potem nie mogłam zasnąć. Obudziłam o 6.00 męża, bo mi się nudziło samej hahaha

Śniło mi się, że wydałam w kiosku ruchu 145 zł na gazety z przepisami na ciasta, hahahaha. Ale faktem jest, że jak przyjadę, to chciałabym kupić sobie parę książek z ciastami właśnie. Uwielbiam piec

W sobotę pojechaliśmy na shopping, kupiliśmy parę fajnych ubrań w Springfildzie, trochę w Camaieu no i oczywiście dla małego parę ubranek

Za to w niedzielę poszliśmy do Autoworldu. Tutaj cytat z mojego artykułu na temat tego muzeum:

Autoworld, czyli historia pojazdu od roku 1886 aż po wiek dwudziesty, z ponad 500 modelami samochodów. To prawdziwa gratka dla miłośników motoryzacji. W dziale z samochodami belgijskimi podziwiać można marki aut, które już nie istnieją: Minerva, FN, Imperia, Nagant, Germain i Vivinus. W muzeum znajduje się też kilkanaście pojazdów z innych krajów: USA, Niemiec, Francji, Włoch i Wielkiej Brytanii. Są tam również specjalne modele, które należały do belgijskiej rodziny królewskiej oraz do prezydentów Stanów Zjednoczonych Franklina Roosevelta i F.J. Kennedy'ego.

Spędziliśmy tam trzy godziny, bardzo nam się podobało, a zwłaszcza modele starych aut.

W czwartek jedziemy już do Polski, ale się cieszę.

Wstawiam zdjęcie mojego brzuszka. Dzisiaj skończyłam 26 tydzień. Ale ten czas leci...

vilya, nasz synek na początku będzie spał w naszej sypialni. Wstawimy tylko łóżeczko i dodatkową komodę. A potem się zobaczy.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:54
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości