|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dzień Dobry dziewczynki!
Melduje, że w biedronce jest proszek Lovela za 14,90. a jakoś od przyszłego tygodnia będą w lidli kombinezony zimowe za 45 zł i komplety ubranek z disneya, ale w gazetce są same różowe!!! |
|
|
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Dziewczyny, czy ciuszki maleństwa powinno się płukać w płynie do płukania tkanin? Szperałam w necie, ale są sprzeczne opinie. |
|
|
|
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
Ja słyszałam ,że te proszki Lovely strasznie uczulają,ale czy to prawda...
Kombinezony pójdę obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- DIZI ja uprałam w proszku Jelp i dodałam płynu tej samej firmy. Moja kolezanka dodaje Cocolino (tam nie ma wzmianki o żadnych Instytutach itp.) ,ale nie uczula i fajnie pachną ubranka. Bo te Jelp to bezzapachowe,a jedynie zmiękczają. Widziałam ostatnio też w sklepie płyny do prania (zamiast proszku i płynu do płukania ) ,więc następnym razem wypróbuje
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się pożarliśmy o składanie łóżeczka. Trzymanie szczebelków jest dla mnie męczące, ale oczywiście przesadzam brrrrrr
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Aaaa..faktycznie. więc lepiej załatwie to jutro.
Wiem, ze juz wiele razy o tym pisałyśmy ale proszę powiedzcie mi jak to jest z ta glukozą. Najpier ide do alboratorium, pobieraja krew naczczo potem kupuje 50 g glukozy pije i po godzinie znow pobiora krew??? Mariko dziekuje,jeszcze tam nie zaglądałam...zaraz to zrobie. Panikara ze mnie ![]() Stalowamagnolia gratuluje obrony! ![]() Wera przykro mi z powodu śmierci dziadka:-( 3maj się cieplutko. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Ładny ma zapach te proszek???Polecacie???A jest tez płyn do płukania Loveli???
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Kup dzis lub jutro przed pobraniem pierwszym ta glukoze. I idziesz i pobierają Ci pierwszy raz krew, później pani szykuje Ci ta glukozę pijesz i czekasz. Musisz siedziec nie można nigdzie wychodzic, by sie nie męczyc. A i mój lekarz kazał mi dopilnowac by pobrano mi albo 2 razy z palca albo 2 razy z żyły, zawsze z tego samego miejsca.
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mam schizy, żeby wcześniej nie zacząć- prawie nie podnoszę rąk, nie trzymam nic (vide łóżeczko) i nie macam się po brzuchu. Paranoja na całego. Jak jade jako pasażer też leżę, ale jako kierowca to jak na krześle, co u mnie nie łatwe bo mam takie wielkie skórzane, fotele w aucie. Ale że zawsze wygrywały w testach na najlepsze na świecie, to choć nienajnowsze, można fajne wyregulować na różnych odcinkach. Ale przydałyby się dłuższe ręce do kierownicy. Czekam na koszule, kupuję podkłady i pakuje torbę, myślę, że będę ciut spokojniejsza.
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
Tak, Lovely uczula i nie dopiera zbyt dobrze ubranek. Więc lepiej kupic inny proszek, i płun do płukania .
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i z tego co wiem, dziewczyny pisały, że najmniej uczula. Mi zapach nie odpowiada, ale mój maż go uwielbia...
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2052 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No pogoda u nas straszna...tez tak chodze po domu i sobie mysle co tu tak ciemno,..odslaniam okna a tam w sumie zero roznicy... Masakra...niech juz bedzie na ta wiosna ![]() A co do malych brzuszkow...ja niby mam maly, chociaz mi sie wydaje, ze jest taki w sam raz...ale jak mnie plecy bola...;/ juz normalnie ledwo co chodze....co wstane to mi plecy strzelaja... I juz automatycznie jak chodze to sie nieswiadomie trzymam za te plecy i kazdy wtedy zestresowany ze ja rodze A moje Malenstwo tez ma chyba ADHD normalnie spac mi w nocy nie daje....w dzien tez buszuje...skad ma tyle sil to ja nie wiem mam normanie zakaz psikania Cytat:
![]() Cytat:
tylko ja wciaz plci nie znam wiec nie wiem czy ryzykowac z tym kombinezonem...;/Dzieki Justine... Idziesz niedlugo na glukoze? Ja sie jutro wybieram i dzisiaj kupie sobie juz ta glukoze Jedno zdjecie mi sie nie otwiera...tylko to 2 widzialam...i faktycznie brzuszek masz duzy ale to fajnie przynajmniej widzisz ze dzidzia rosnie jak na drozdzach tylko od razu pomyslalam sobie co Twoj kregoslup na to...bo moj juz wymieka
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy któraś z was kupowała może piżami z firmy muzzy? jeśli tak to podzielcie się opinią, głównie chodzi mi o możliwości rozciągliwości tych piżamek, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar kupić
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
coś mnie czasem zakłuje w okolicy żołądkowo -pępkowej. Olać? Ale tak mini mini
Już wiem, że to najprawdopodobniej ucisk na nerwy
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-08 o 11:44 |
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
mnie czasami pod pepkiem boli...tak kilka razy zakluje, dosc mocno... Szczegolnie jak sie denerwuje...a w ta sobote jak tak wszystko przezywalam, to mialam tak 3x co jakies 2min., juz sie balam ze normalnie to sa jakies skurcze bo do tego mi brzuch twardnial ;/
ale mysle ze jak sie nie utrzymuje Tobie dlugo taki bol to nie ma co sie martwic
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten pochmurny i deszczowy dzień!
dziś wybieram sie do gina, sreasa mam ogromnego bo dzisma sprawdzić czy malutki ma powiększoną pętle jelitową! Boję się strasznie, bo nie ma najlepszego sprzętu i znów nas nastraszy złą diagnozą, albo każe do Łodzi jechać. tam usg kosztuje 300zł, nie mały wydatek ale dla dobrych wieści jesteśmy skłonni wydać kazde pieniądze. Jednak wolałabym uniknąć ponownego stresu i żeby dziś lekarz nam przekazał dobre wieści. Też sie pochwale swoim brzucholkiem. pierwszy raz go zmierzyłam 89cm 29tydzień. Ale ja bardzo przytyłam na plecach, boczkach i w pupie więc wynik średnio miarodajny.
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie miałam glukozy.Miałam wywiad nt cukrzycy, cukier miałam jakiś inny. A mój lekarz raczej do tych mądrych należy więc się nie przejmuję. Tym bardziej, że w PL się robi, a w WB np nie
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() mika_am nie denerwuj się, nawet jak diagnoza nie będzie do konca pomyślna, to będziecie wiedzieć co jest, wszystko po porodzie będzie zapewne przygotowane do leczenia
|
|
|
#2058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 | |||
|
Zadomowienie
|
Wera, współczuje
Marika, fajne rzeczy wstawiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
moja dzidzia też czasami tak mocno i dużo kopie, fajnie brzuch wygląda jak tak się rusza cały, mąż też coraz częściej dostaje kopniaki. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego lidla kumpela napisała mi tak: "za 44.99 zł kombinezon niemowlęcy z odpinanymi rękawiczkami i bucikami rozmiary 50-80 kolor niebieski, różowy i braż. Oprócz tego za 17.99 komplety z kubusiem puchatkiem lub minnie do wybory - 2 szt śliniaków - 2 pary rajstop rom 50-80 - 2 szt body - bluzka - pizamka - 4 pary skarpet rozm 15-23" jak któraś ma gazetkę to pytam - te kubusie puchatki to też różowe???? a co do glukozy, to mi robili raz z jednej łapki, raz z drugiej
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
![]() Dziś pozwoliłam sobie na spanko do 10.00 co mi się przeważnie nie zdarza. Zawsze zrywam się wcześniej ze względu na ssanie w żołądku z powodu głodu ![]() ![]() ![]() ...pewnie mój organizm musiał odespać ostatnie stresy ![]() Justine, mika_am piękne brzuszki! Justine, widać, że Maluch spory! ![]() Lovela uczula? A niech mnie...Przerzucam się na Dzidziusia! ![]() Miłego Dnia Brzuchatki! ![]()
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-08 o 12:09 |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam aventa. uzywalam go juz i mam porownanie z medela reczną. anjpierw nie podpasowal mi avent i uzywalam dosc dlugo medeli a potem jakby przestal mi "zasysac" i wrocilam do aventa. Teraz dostalam avent praktycznie nowy od przyjaciolki wiec juz nie kupuhje innego.
sterylizator ja mialam chicco parowy, sterylizowal w 6 min chyba. byl dosc pojemny ale np butelki z TT sie nie miescily obie na raz. Teraz bede miec aventa(z darow) lub kupie do mikrofali z TT. Buteli kupię 2 aventa i 1 TT. Znalazlam wczoraj liste rzeczy jakie kupowalam dla malej w askcoie we wroclaweiu, haha troche tego bylo, dobrze ze odnalazlam bo troche rzeczy mi sie przypomnialo. ja sie czuje jak dup.a dzis. wczoraj tez. taka pogoda mnie dobija. Buro szaro i ponuro wrrrr i mokro. A moje biedne emu nie bardzo to akceptują, musze kupic ocieplane kaloszki. |
|
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() a gdzie do lodzi na to usg? w diasonie maja najlepszy sprzet, ale faktycznie ceny sa nieciekawe. Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-08 o 12:12 |
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
przeoczylam 1 strone
|
|
|
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mariko poczytałam i jestem spokojniejsza...juz wiem jakie sa oznaki zblizającego się porodu...a te dzieciaki co mówia o ciąży poprostu są świetne..ale sie uśmiałam ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Tak brzuszek mam duży i widze jak rosnie, bo mierze sobie co jakis czas i jeszce niedawno było 103 cm, 104 cm, 106 c. i już 109...co bedzie pod koniec aż się boje. A kręgosłup faktycznie boli..ale to jak dużo pochodze i kręgosłup i stopy. I zauważałam ze kolana tez dostają nieźle...ale wszystko zniose dla mojej córeczki. Widocznie duża dziewuszka
|
|
#2066 |
|
Rozeznanie
|
Wera bole jak na okres, tym bardziej powtarzajace sie, warto skonsultowac u lekarza, zeby nie bylo, ze szyjka sie skraca, idz dla pewnosci, bedziesz spokojniejsza
.Ja poki co zadnych boli nie odczuwam, oprocz bolu plecow, ale taki minimalny wiec jak sobie nie przypomne, to nie czuje .Moje malenstwo tez tak strasznie mnie wczoraj kopalo, ze w szoku bylam, bo takiej serii kopniakow, to ja nie pamietam z zadnej ciazy, a TZ sie ze mnie nabijal, ze to jej zemsta za te dodatkowe USG , chlop mnie przekonuje, ze nasza panienka tego nie lubi, wiec mam dac jej spokoj .W nocy tez mi spac nie dala, moze rzeczywiscie sie mscila he,he .A, teraz cwaniara odsypia .Co do porodu, ja jedyne czego sie obawiam, to ze bede sama w domu (jak zwykle), i np: bedzie 5 minut do odebrania ktorejs z dziewczyn ze szkoly, a mnie bole zlapia, no ze mna pol problemu, bo najwyzej taksowke czy pogotowie wezwe, ale skad dzieciaki beda wiedziec, czemu matka ich nie odebrala, musze jakos z nimi obgadac w styczniu, ze wtedy maja tak dlugo sie bawic, az i TZ odbierze, bo komorek w szkole miec nie moga, wiec ich nie powiadomie... I to jest moj najwiekszy stres , no i jak TZ sobie poradzi, on nigdy nie byl z dziewczynami sam w domu dluzej jak godzinke (po ktorej padniety jest , co niekoniecznie mi sie podoba, no ale jak inaczej sie nie da..
|
|
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam piżamkę z tej firmy, ale nie ciążową, ale taką na studia kupioną. Nie rozciągnęła mi się przez dwa lata i kolory tez nie wyblakły, ale nie wiem jak to jest z kozulami ciązowymi... może inny materiał.. Ja patrzyłam na muzzy, ale rozmiary są od M a ja potrzebuje S. a takie są tylko z Dobranocki.
|
|
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
justine dziękuje
Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-08 o 12:39 |
|
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
hej.
Wera przyjmij moje kondolencje. Dziewczyny, bo cały czas się waham i proszę o radę. Z mężem zajmujemy jeden duży pokój u rodziców, no i zakupiliśmy juz dla małej meble: łóżeczko, komodę, szafę - przekłądaliśy już te meble na wszystkie strony w aszym pokoju i cały czas coś jest nie tak. Meble są innego koloru niż nasze stare, bo chciałam juz małej kupić na dł€zszy czas. Mam mozliwość zająć jeszcze jeden malutki pokoik i tak się zastanawiam czy robić małej osobny pokoik? Jakoś chciałabym z 2 strony aby była cały czas z nami. Możemy ew. na pierwsze miesiące wstawić jej 2 malutkie łózeczko do naszego pokoju - tylko ono jest takie małe że wytrzyma 2-3 miesięcy chyba. |
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
![]() Weronika, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego dziadka... wiem jak to jest, gdy odchodzi bliska osoba. Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz, Kochana Dzisiaj obudziłam się o 4.00, i potem nie mogłam zasnąć. Obudziłam o 6.00 męża, bo mi się nudziło samej hahaha![]() Śniło mi się, że wydałam w kiosku ruchu 145 zł na gazety z przepisami na ciasta, hahahaha. Ale faktem jest, że jak przyjadę, to chciałabym kupić sobie parę książek z ciastami właśnie. Uwielbiam piec ![]() W sobotę pojechaliśmy na shopping, kupiliśmy parę fajnych ubrań w Springfildzie, trochę w Camaieu no i oczywiście dla małego parę ubranek ![]() Za to w niedzielę poszliśmy do Autoworldu. Tutaj cytat z mojego artykułu na temat tego muzeum: Autoworld, czyli historia pojazdu od roku 1886 aż po wiek dwudziesty, z ponad 500 modelami samochodów. To prawdziwa gratka dla miłośników motoryzacji. W dziale z samochodami belgijskimi podziwiać można marki aut, które już nie istnieją: Minerva, FN, Imperia, Nagant, Germain i Vivinus. W muzeum znajduje się też kilkanaście pojazdów z innych krajów: USA, Niemiec, Francji, Włoch i Wielkiej Brytanii. Są tam również specjalne modele, które należały do belgijskiej rodziny królewskiej oraz do prezydentów Stanów Zjednoczonych Franklina Roosevelta i F.J. Kennedy'ego. Spędziliśmy tam trzy godziny, bardzo nam się podobało, a zwłaszcza modele starych aut. W czwartek jedziemy już do Polski, ale się cieszę Wstawiam zdjęcie mojego brzuszka. Dzisiaj skończyłam 26 tydzień. Ale ten czas leci... ![]() vilya, nasz synek na początku będzie spał w naszej sypialni. Wstawimy tylko łóżeczko i dodatkową komodę. A potem się zobaczy.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-11-08 o 12:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Odsłaniam żaluzje i nie wiem czy jest rano czy wieczór
mam normanie zakaz psikania