![]() |
#301 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XX
Cytat:
![]() łącze się z Tobą (i Wami) w bólu - ja tez w piątek do roboty ![]() Bo kolega wziął wolne na cały tydzień i wpisał mnie do systemu jako osobę zastępującą - tera nawet jakbym kcioła, to łurlopu nie wyzme ![]() Cytat:
![]() nie do końca rozumiesz - zaczęłam się udzielac dopiero, jak jej się małżeństwo rozpadło ![]() ![]() Bajdełej, tak się ze mnie żonki śmiały, a tu proszę - sodomia u nich, wiązanie rynców i gomoria klik ![]() Cytat:
![]() w krasnym Ci ładnie ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-11-08 o 09:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Się witam
![]() I też idę w piątek do pracy, ale to chyba normalne, nie? Zresztą bardzo lubię takie tygodnie z jednym dniem przerwy w środku, zawsze mam wrażenie że są dwa weekendy ![]() Byłam na Closterku wczoraj, doświadczyłam całego wachlarza przeżyć zarówno natury fizycznej jak i duchowej.... ![]() ![]() Deathcamp Project brzmią lepiej niż pamiętałam a przy tym jakie ciacha ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a ja zarchiwizowałam-mam na dysku w domu ![]()
![]() |
#304 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bardzo mi się podobało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |||||||||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Bo w ogóle to w dwóch różnych źródłach znalazłam info że wykończenie czy też remont średnio wychodzi 1000 za metr kwadratowy, na co moja koleżanka świeżo po przeprowadzce do nowego mieszkania stwierdziła, że powinnam liczyć 2000 ![]() Cytat:
![]() ![]() w ogóle nie wyobrażam sobie remontu w domu.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi się bardzo podobała znajomej kiecka, taka mała-biała przed kolano na ramiączkach, bez welonu i bajerów, w sumie coś w stylu lat 20-tych, bardzo fajnie to wyglądało. Cytat:
![]() podpinam się pod pytanie, bo też nie załapałam sie na to cudo Cytat:
![]() ja Cię widziałam przez chwilę podczas DP, ale jak się znowu odwróciłam jak skończyli to mi niestety znikłaś. po koncercie zmyłam się od razu, w sumie trochę po 11 byłam już w domu.. kumpeli zazdroszczę obmacania wokalisty, choć bardziej mi pasował blondynek ![]() ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
grozi wypollizowaniem
|
Maja-wiazanie skarpetką wymiata
![]() ![]() ![]()
#307 |
Zakorzenienie
|
Halo!!!!!! Strasznie się cieszę!!!!!! Kupiłam se Automne Van Cleefa lekko używane za śmieszną cenę!!!!!!
![]() ![]() ![]() Maju, ten royal Muska to może być coś. Pamiętam, że mi się podobał. caluję Was radośnie i zabieram się za wykończenie ptasiego mleczka
#308 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tej koleżanki... hehe, widze, ze też słabość do wokalistów ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() może one mają inną rzeczywistość? ![]() ![]() I nawet darowałabym sobie publiczne gorące obściskiwania i całowania itp., wolałabym jakoś zachowac to tylko dla dwojga, jakąś taką intymność, tajemnicę, a nie wywlekac wszystko publicznie co by inni widzieli. No, ale gówniara jezdem i nawet chuopa ni mom, to co ja tam moge o tym wiedzieć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-11-08 o 10:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
ʞɐɯǝuɐ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc wierzę tej koleżance a jeśli planujesz remontować to osobiście polecam kompletne rudery - to wygląda strasznie ale masz na dzieńdobry efekt, na który my pracowaliśmy w trójkę przez miesiąc (czyli skuwanie tynków, zrywanie podłóg) a i cenę można negocjować. A oczywiście ideałem jest świeżo wyremontowana chatka, którą wystarczy pomalować po swojemu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
grozi wypollizowaniem
|
robie czary na fejsie
![]()
#312 |
Zakorzenienie
|
#314 |
grozi wypollizowaniem
|
kameno-co do remontu to nie ma zadnej zasady. ten 1000 zł to owszem jest takie uśrednienie-jak sie robi remont całosci w materiałach z półki średniej .ale jest od tego tyle odstępstw ze mozna zrobic 2x taniej ,albo 8x drozej. Np. remont generalny "na odległość" w krakowie kosztuje ok 1000 zł m2 sama robocizna
#315 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Flo, bierz Sisleya. Ja bym wzięła, ale nie mam kasy. Na mnie Royal Muska pachnie jak uniseks... Coś mi się komp pieprzy, niby zalogowana jestem, a pisać nie mogę, na profil swój wejść też nie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |||
ʞɐɯǝuɐ
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Polly: co to jest remont na odległość? Cytat:
np. znalazłam wczoraj ofertę na Okopowej, 3 pokoiki, dwa balkony, duuuża łazienka i kuchnia z oknem, kuchnia do urządzenia reszta tylko do odświeżenia tak wyglądało, łazienka kolorystycznie pasuje, pałacu nie muszę mieć i nie chcę. ok. 360 tyś - chyba spoko? bo jeszcze znalazłam bardziej ruderę na Rakowcu, 2 pok., za ok, 260 tyś. czyli dużo taniej ale troszkę dalej i do remontu już prawie total. a, ciekawe ile średnio wychodzi urządzenie kuchni? pewnie z kilkanaście tyś? na razie jestem ciemna masa w tych tematach.. edit: a, dojrzałam, Red - piszesz że 12 tyś na małą kuchnię, ale za to full wypas? w sumie powinnam już chyba zacząć dzwonić, umawiać się i oglądać mieszkania.. bo na razie tylko sobie na spokojnie przeglądam i patrzę co i jak, po cenie, okolicy, liczbie pokoi, obecności osobnej kuchni, metrażu łazienki...
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-11-08 o 11:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Pin Up, mi tez dzisiaj wizaż zamula i swiruje
![]() To teraz coś na poniedziałek: Premiery Kinowe ![]()
#318 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
-tego kto robi-stolarz czy studio kuchenne (w studio za to samo 2x drozej) -materiał frontów (zwykłą płyta, a lacobel czy inne bajery-róznica moze byc nawet 5-10 krotna -opcje wyposazenia- np 1 zawias to koszt od 2 zł do 30 zł, 1 uchwyt moze kosztowaz 5 zł albo 100 sumujęcy-tesciowa za kuchnie ok 3 m długoci (szafki góra i dół) (płyta, zwykłe zawiasy, tanie uchwyty) robił stolarz-dała 4,5 tys kolezanka-za ciut większą kuchnie (stolarz, ciche zawiasy, podnośniki, fronty lakier wysoki połysk ) dała 7 tyś ja dałam do wyceny kuchnie o długości ok 2,5 m ( studio kuchenne, fronty na wysoki połysk + szkło, zawiasy Blum) wycenili mi na 18 tys ![]() ponadto kuchnie (rózne moduły do skomponowania) mozna kupic w marketach budowlanych, w BRW i w Ikei. w cenie od 2-5 tys (za zabudowę dlugości 2,5-3 m) a tu np kuchnia za 600 zł: http://allegro.pl/brokers-kuchnia-gr...298226008.html prostą kuchnię mozna tez zrobić samemu-zamówic elementy na wymiar i sobie skręcić. to co tu napisałam nie odnosi sie do mebli z litego drewna, bo to ina półka i nie mam o niej pojęcia
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-11-08 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Polly, dzięki!!!!
![]() edit: ale się jeszcze dopytam: u stolarza czy w markecie/Ikei/BRW (nie w studio kuchenym) jest opcja z montażem? czy samemu się skręca i wiesza? co do uchwytów to był mój konik swego czasu, poszukiwałam tanich i zarazem fajnych uchwytów i dało się znaleźć fantastyczne, metalowe (nie plastiki!) za poniżej 5 zł/szt. ![]()
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-11-08 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | ||
Zakorzenienie
|
To ja dla porównania podam koszty naszej
długa ściana góra i dół i obie krótkie ściany,system kombo, jedna połowa górnych szafek na długiej ścianie szklona, ciche zamykanie szuflad i szafek,koszyki - 6 tysięcy. te z brw,gotowce,nie do każdej kuchni da się dopasować,no chyba że szafki na jednej tylko ścianie ,jak tradycyjny regał kuchenny
![]() |
#321 | |
grozi wypollizowaniem
|
kameno-remont na odległość (nazwa robocza
![]() ![]() Udział właściciela polega w sumie tylko na wybraniu i kupieniu materiałów typu płytki, podłogi ,wanna,klop...dajesz kluczyki ekipie i sami sobie rządzą i wynajmują podwykonawców (np gazownika). a na odległośc bo mieszka sie wtedy gdzie indziej ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
stolarz cene daje z montażem i powieszeniem-sam sie uzera jak to dopasować do krzywych scian-nieraz jest tak ze przywozi szafke, przymierza i zabiera do podcięcia. w ikei-montaz jest płatny i od niego zalezy gwarancja w brw mozna zamówic montaz, ale jest drogi. meble z BRW przywazone są w paczkach (nie całe szafki tylko dechy) i skrecenie ich do kupy moze potrwac nawet tydzien ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- a no pominęlam kwestię blatu-który moze kosztowac ok 200 zł..albo moze wielokrotnie przekroczyc cenę całych mebli ![]() bateria kuchenna to koszt 80zł-10000zł (aczkolwiek zdecydowana wiekszosc jest z przedziału 150-1000)
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-11-08 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||||
BAN stały
|
Witam!
![]() A to metoda na wodę w uchu, czy na czeszczenie? ![]() Szczerze Ci współczuję, znam ten ból ![]() Maja! Nie wiedziałem, że Ty taka staromodna w kwestii małżeństwa jesteś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Polly, Skarbiatko, wielkie dzięki!!
Może trochę za wcześnie się biorę za budowanie kuchni ![]() Bo już widzę że o wielu rzeczach nie mam zielonego pojęcia, np. po co do remontu gazownik?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
wpuść se kropli, chuopie - jak cos tam tkwi i czeszczy, to powinny rozpuścić
![]() Cytat:
![]() Ja to widziałam inaczej - wiotrok bydzie na nos robił, a my bydziemy leżeć i pachnieć ![]() tyż się cieszę ![]() (chocia na utrzymanie i życie nie starczy z samego wiotroka ![]() się nie chichroj - jak Ty wygrosz pojedynek, to na Ciebie tyz robić sama nie byde ![]() ![]()
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co...? Zakochałam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
#328 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
aaaa, zapomniałam napisać - wg mnie "nad ranem" mówi się jak się robi widno, czyli w zależności od pory roku czwarta może być "w nocy" albo "nad ranem" - a z tego z kolei płynie wniosek że Polly ma rację i "pierwsza nad ranem" w Polsce w ogóle nie istnieje
![]() Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
do montazu i demontazu urządzenia gazowego jesli bedziesz miec takowe (kuchenka, podgrzewacz wody) jak juz bedziesz miec wymysloną kuchnie to warto pochodzic po róznych miejscach i zobaczyc za ile to zrobią-róznice mogą byc szokujące
![]() |
#330 | |||||
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podstęp czuję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.