|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Jak mu daje smoczek, to szeroko otwiera buźkę i ma odruch wymiotny... ![]() Cytat:
![]() Ale ząbki już tuż , tuż, dwie dolne jedynki już przebiły się ociupinkę. ![]() zaciśnięte. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23108508] A ja znalazłam fajnego sprzedawcę na all ![]() ![]() ![]() DREWNIANE KLOCKI SŁAWNE OWOCKI - taniutko ŚWIETNA PRZYTULANKA ZESTAW 1 ZESTAW 2 ZESTAW 3[/QUOTE] fajne. ![]() coś tej firmy mam w domu, bo nazwa mi się kojarzy, ale nie wiem co... ![]() Ja dzisiaj a zakupach kupiłam dla Maksia książeczkę do wspólnego czytania- tzn. między tekstem są obrazki, i czytamy wspólnie. ![]() ![]() Kupiłam też grę MÓJ PIERWSZY QUIZ I dla chrześniaka TŻ-ta traktorek z przyczepką ze zwierzątkami. ![]() ![]() Fajne, solidne, ładnie wykonane, a całkiem niedrogie. ![]() Przeglądając allegro, dochodzę do wniosku, że te zabawki są "takie same" jak Kiddieland, to nasz traktorek. ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-11-07 o 20:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23108508]Trzymam
![]() A ja znalazłam fajnego sprzedawcę na all ![]() ![]() ![]() DREWNIANE KLOCKI SŁAWNE OWOCKI - taniutko ŚWIETNA PRZYTULANKA ZESTAW 1 ZESTAW 2 ZESTAW 3[/QUOTE] właśnie w czwartek kupiłam zestaw nr2 ![]() ![]()
#543 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Szymon dziś postanowił mieć dzień maruda, uff wykończona jestem. Do teraz mi w uszach brzęczy...
Zabawki- stronka podana przez Lea ![]() Fotelik - my mamy Maxi cosi Tobi, drogi, ale ja już z myślą o drugim dziecku kupowałam. Jeszcze w nim Michał jezdzi. Chusteczki-chyba najbardziej Pampersa i Nivea lubię. Czasem też kupuję Dzidziusia lub Bambino. Silpe ![]() Szaja w sumie FP to też chińszczyzna, tylko troche lepsza ![]()
#544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23108508]DREWNIANE KLOCKI SŁAWNE OWOCKI - taniutko ŚWIETNA PRZYTULANKA ZESTAW 1 ZESTAW 2 ZESTAW 3[/QUOTE] Szaja super!! owocki rzeczywiscie tanio. Ja często kupuje używki. Piorę i jest ok ![]() ![]() Silpe, trzymamy kciuki!!!
![]() |
#545 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Współczuję wszystkim ząbkującym dzieciaczkom ( i ich mamom). Mój Michał makabrycznie znosił ząbkowanie i kazdy ząb poprzedzony byl kilkudniowym wrzaskiem. Zresztą on ma 2,5 roku i jeszcze górnych piątek nie ma, pewnie lada dzień się zacznie
![]() Do dziewczyn które dają Nestle Sinlac do mleczka: dajecie ten Sinlac do normalnego mleka czy może do takiego bardziej rozcieńczonego?
#547 |
Raczkowanie
|
Prawidłowo Sinlac robi się na wodzie, i wtedy jest to pełnowartościowy posiłek. Robiony wg przepisu ale na mleku, jest zbyt ciężki. - za dużo wszystkiego. Jak czasem zagęszczam mleko, to daje wiecej wody i wtedy sinlac.
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
Jak robie na wodzie, to wg przepisu - 7 płaskich łyżek sinlac na 125 ml wody, jak dodaje do mleka to mniej więcej 1 łyżkę i wtedy daje 30 ml wody wiecej.
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam prasować. Miłej nocki ![]()
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23108508]Trzymam
![]() A ja znalazłam fajnego sprzedawcę na all ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] a ja swojemu synkowi kupuje zazwyczaj FP,tiny love,vtech itp. ale używane ![]() ktoras z Was pokazala ostatnio link do zabawki na pałąk wózka z tiny love za 89 zł. ja kupilam to za 20 zł jako gratis do pianinka z FP(ma przepiekne melodie-utwory klasyczne,bach mozart,bethoven) ![]() mate z FP tygrysek disney kupilam za 11 zł/cena nowej ponad 200 mis alfie za 13 zł, projektor za 36.... nie to ze sie chwale, co kupilam ![]() ![]() tym sposobem ma firmowe ale za bardzo mała kase.z nowych rzeczy ma tylko gryzaki,grzechotki(to co bierze do buzi),bujaczek FP,mate (ale to od chrzestnego),karuzelke od babci,nieszczesna kule pełzak ![]() jak bylam w ciazy licytowalam ubranka, wydalam okolo 300 zł na wszystkie ubranka które mam do dzis.i chyba jeszcze dlugo bede miec ![]() ogladalam teraz foteliki na all, zastanawiam sie miedzy 3 ![]() http://allegro.pl/fotelik-samochodow...304053942.html http://allegro.pl/fotele-coneco-zeni...301391458.html http://allegro.pl/fotelik-samochodow...295465043.html chcialabym zamówic poki jeszcze kasa z macierzynskiego sie uchowala....bo potem to juz bedzie pupcia blada.... nie wiem od czego to zależy ale moje dziecko zasnęło dzis po 2 minutach od karmienia i spi słodko( czyzby faktycznie za tatusiem tesknilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
#554 |
Rozeznanie
|
uf, nacytowalam sie i sesja wygasla
![]() Stefek jest smokowy, lubi, wiec daje - wyrodna matka ![]() jesli chodzi sinlac - ja daje albo 7 miarek na 130 ml wody, albo 4 miarki mm i 4 miarki sinlacu na 180 ml wody ![]() silpe trzymam kciuki za jutro ![]() bratka - oby zabkowanie przeszlo bezbolesnie ![]() szaja - fajne zabaweczki my fajny dzionek, obiadek u znajomkow, Stefcio czarowal wszystkich ![]() ![]() a tu nowa umiejetnosc Stefcia, pierdzenie buzka ![]() PIERDZIUSZEK
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zadomowienie
|
Witam!
A co tu dziś tak pusto o tej porze. Silpe za maleńką ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23109255]ja wytrzymuję, to i Ty dasz radę. ![]() Ale ząbki już tuż , tuż, dwie dolne jedynki już przebiły się ociupinkę. ![]() A pewnie że dam radę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Justin pierdziuszek super ![]() Zmykam bo już coś mały zaczyna płakać w drugim pokoju. Pewnie się budzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
lekarka mowila zeby nei smarowac, ewentualnie ale nei jest to konieczne mozna podsuszac spirytusem takim jak do pępka Cytat:
![]() Cytat:
od urodzenia zasypia sama polozona po jedzeniu do łóżeczka ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23093693]Moje chłopaki na dobranoc. ![]() chlopaki super ![]() u nas same dobre wiesci ![]() moja córa chyba bedzie malym obzartuszkiem ![]() wczoraj pół sloiczka dyni z ziemniakiem poszlo w sekundę a na deser pol jabca jakby bylo wiecej wszystkiego to by wiecej poszlo ale boje sie dac jej wiecej ![]() i dzis byla pierwsza noc bez pobudki ![]() obudzilam sie o 6 i jak spojrzalam na zegarek to uwierzyc nie moglam tym bardziej nie moglam uwierzyc jak poszlam do kibelka...... moja @ stwierdzila ze jednak czas sie pojawic, nie ma to jak zrobic odpowiednie wejscie, jak sie na cos dlugo czeka to bardziej cieszy, ![]() i jeszcze jedna niespodzianka w lazience... lustro znad umywalki spadlo w nocy i kosmetyki z póleczki wyladowaly w umywalce a lustro je ładnie przykrylo, dziwne ze sie nic nie stluklo... szukamy z mezem mieszkania... chcemy znalezc mieszkanie w domu, w czesci domu, cos z kawalkiem ogrodu, najlepiej pod Warszawą.. my oboej jestesmy nie mieszczuchy, wiec jednak do natury ciagnie... ta kawalerka z widokiem jedynie na okna juz po tych kilku latach jest po prostu męcząca, a ogrodek przydlaby sie na lato jak mala bedzie juz śmigac, wogole ludzie mają fantazję.... ogloszenie typu czesc domu z oddzielnym wejsciem ale woda i toaleta na zewnatrz.... plizzzz... ten sklep cuda na kiju (wogole nazwa jaka hehehhe) super zabawki zakochalam sie... ale ceny sprowadzaja na ziemnię..... ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- i jeszcze coś... zaczynam dziś dietę.... 1000 kcal.. 7 kg powinno pójśc precz a moze jeszcze ze 3...? w koncu obiecalam sobie do konca roku wrocic do figury :P Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-08 o 09:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Padnę na pychol zaraz...
Znowu dzień się nam zaczął o 5ej. ![]() Pierwsza drzemka też późno, bo po 2,5h dopiero. Za to druga teraz już. Rozmarudził się, położyłam na rękach w poziomie, odśpiewałam jedną zwrotkę monotonnej piosenki i zamknął oczy. Zaniosłam do łóżka, śpi. Jeszcze 2h nie minęło odkąd się obudził. Ciekawe jak będzie potem, bo pada, więc ze spaceru nici. Wczoraj popołudniowe zasypianie to był koszmar. Płacz, ryk, łzy jak grochy i znowu tupanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23111547]to tak jak ja.
![]() nowe są te, które moi chłopcy dostali w prezencie. ![]() i ja ![]() ![]() Justin- Stefanek super ![]() Jamaica - powodzenia na diecie!! Kropko... współczuję... ja dziś wstawałam kilka razy w nocy, a to smoka dać, dwa razy jeść, raz herbatke ![]() ![]()
#559 |
Zakorzenienie
|
U nas też marud od samego rana, zawsze chociaż te pierwsze dwie godziny po wstaniu było dobrze, dziś stękanie i stękanie. Dobrze chociaż, że on nie wstaje mi o 5 bo bym się chyba pochlastała
![]() Justin fajny pierdzioszek ![]() jamaica zazdroszczę piewszej przespanej nocy ![]()
#560 |
Konto usunięte
|
cześć wszystkim.
najpierw pytanie: jak to w końcu z tym glutenem...? ile tego podawać na początek? codziennie? może być ok pół słoiczka (takie tam jakieś owocki z biszkoptem np), czyli ok 90-100g? błagam, bo już szmergla dostaję, za dużo informacji sprzecznych na raz do mnie dociera... ![]() cały czas Was nadrabiam ale czasu mało. dzisiaj położyłam liwkę spać, wcześniej małż szykował się do pracy i okupował kompa. już miał wychodzić, ja już sobie myślę, że siądę w spokoju... aaale nie... musiał się grzebać, szurać, milion rzeczy z szafy wyciągać, a szafa koło łóżeczka. w końcu mi małą obudził wychodząc, a spała może raptem 15 minut... o... i jużmarudzi, zaraz będzie ryk i koniec mojego siedzenia przy kompie... chyba żeby... ![]() Bydgosiu, ucałuj Luizkę... strasznie się czytało to co się Wam przydażyło, mam nadzieję że mała wraca do zdrówka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie. Nadrobiłam zaległości:
Sliczne chrupkowe żarłoki ![]() gratki za 6 miesięcy ![]() Co do zabawek to wiadomo nikt nie dałby rady kupować same firmówki. Niestety ja firmówek używanych nie kupuje- niestety bo mój mąż jest absolutnie przeciw. Ale postanowiłam że wcale nie musi wiedzieć i poszukam dla małej czegoś fajnego- nawet się nie zorientuje ![]() Polecam piramidkę Brigh Stars kupiłam u nas w sklepie ostatnio za 21zł podobna jest do FP a tańsza ![]() ![]() Wiadomo jak każda mama chciałabym żeby moje dziecko miało same super zabawki z super firm no ale nie da się. Muszę zakupić blender- w miarę przystępnej cenie bo postanowiłam że zaczniemy owocki robić same. Tzn może nie wszystkie ale np jabłka(mamy swoje) z jagódkami(mam kupione w lecie i zamrożone) mam też mrożone malinki, jakiś bananek bo ze słoiczka mała i tak nie lubi. Dziś będę robić kolejne podejście do kaszki może jak zmienię smak mała się łapnie ![]() Wczoraj testowałyśmy kubek niekapek Aventu na razie porażka- ale przypuszczam że głównie chodzi o smak soku. Tzn. na pewno musi być bez tej zatyczki i samo lecieć bo Kornia udaje że nie umie ssać- cyca umie ![]() Dziś próbujemy jarzynki z rybką ciekawe jak mała zareaguje. My dziś nocka okropna- mała się ciągle budziła do cyca- ząbki dają w kość druga jedynka już już prawie się przebiła ale jeszcze daje popalić. Teraz pospała pół godzinki i buszuje po łóżeczku póki nie wyje to jej nawet nie ruszam ![]() Muszę ją nauczyć w nocy mleczka choć odciągniętego bo szykuje się duża impreza andrzejkowa (szwagier robi imieniny połączone z 30stką) i przecież nie zostawię cyców w domu Justin chyba Ty pisałaś o takich piłeczkach jak w centrach handlowych super pomysł ale od kiedy dziecko może się w takich bawić?
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-08 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odklei podkłądkę.. hmm.. no ja ją odkleiłam ale dziecko jej nie odklei. A co do zabawek.. Ja nie patrze na firmę, tylko patrze czy mi się podoba i co robi ![]() Zresztą Blanka nie ma jakoś sporo zabawek, bo i tak bawi się tylko jedna grzechotką i jedna zawieszką. Reszta leży. I wogole tyle jest tych zabawek że ja nie wiem które kupić ![]() I mam problem własnie co na gwiazdkęęę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2311915 4]my mamy zdecydowanie za dużo zabawek. wszyscy kupują jakieś pierdółkowate, takie małe, do potrzymania... i znoszą mi to do domu - fajne na pół minuty. ja ich wszystkich nie ogarniam a co dopiero dziecko
![]() to my jacyś dziwni chyba jesteśmy - mamy mało zabawek takich na teraz zresztą na przyszłość tylko 2 ![]() a kupić też nie wiem co bo albo mi się podoba ale cena już mniej, albo cena jest ok to zabawka do kitu a prawda jest taka że choćby nie wiem ile zabawek i jakich nasze dziecko miało to i tak wybierze sobie jedną no może dwie ulubione a reszta będzie leżała w koncie ![]() hejka u nas nocka już lepsza choć katar męczył a ja i tak ledwo chodzę, ja chora i Zuźka to za dużo.... Mała śpi od 10.30 a ja nie mogłam zasnąć i już się nudzę.... ![]()
#567 |
Zakorzenienie
|
Mnie też dziś coś zbiera- znów łamie w kościach kurcze co kilka dni to samo:/ nie wiem czy doleczyć się nie mogę czy co?
A ja wymyśliłam że od dziadków zażyczymy sobie sanki dla małej takie z popychaczem ![]() Kupiliśmy małej w Auchan fajne spodnie takie zapinane na szelkach kombinezonowe za 19,90 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Olivka moim zdaniem te bawialnie dla dzieci z kulkami to tak powyżej dwóch lat. Ja bym z młodszym nie poszła, po pierwsze, że dziecko małe bierze wszystko do buzi (bym nie chciała ty te kulki lizało co inne dzieci nogami biegają) a po drugie dużo tam starszych dzieci, ktore przychodzą tam się wyszaleć, dzieci niekoniecznie będą uważały na mełego niemowlaczka. Ja nawet jak idę z moim 2,5 latkiem to wybieram porę jak mniej dzieci jest, inaczej robi się dosć niebezpiecznie. Już chyba lepszym pomysłem jest kupienie sobie takich kulek i zrobienie w domu takiego suchego basenu. pelno takich zestawów na Allegro.
#569 |
Rozeznanie
|
zupka zjedzona ze smakiem, zaraz daję mleczko i lecimy po jakies zakupy, pomimo ze wlasnie sie rozpadalo i niezle leje.... :/ ale muuuusze wyjsc...
mala dzis marud, sama nei polezy, trzeba przy niej siedziec... obstwiam po prosu pogodę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Dziewczynki - mogę polecić ten kombinezon, który kupiłam. ![]() Jest naprawdę gruby. I powiem szczerze, że za 42zł to ja się spodziewałam czegoś gorzej uszytego. Jest zgrabny i proporcjonalny, Danio ma za długie o jakieś 2cm i nogawki i rękawki, tułów też o troszkę, także żadnych cudów jak to czasem widzę, że np. nogawy już za krótkie a tułów za długi nadal. ![]() Mam nadzieję, że będzie tak samo ciepły jak na to wygląda. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-08 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.