Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 12:48   #2071
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

dzisiaj o 14.55 będzie na TVN o tym jak powinno się kupowac wózek.. a ja będę na zajęciach! okej.. wiem, że mam wózek, ale z ciekawości..

Siedziałąm i Was czytałam i normalnie sen mnie zmógł. gdyby maż mi koca nie podał to bym na siedząco kimała...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:54   #2072
muron
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

no i dalej cholera nie składa no! Idę zrobić ciasto bo wolę niż sztuczne ciastka;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:57   #2073
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
no i dalej cholera nie składa no! Idę zrobić ciasto bo wolę niż sztuczne ciastka;-)
nie denerwuj się
co pieczesz?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 13:01   #2074
mysiopez
Zadomowienie

nie mówiłam Wam jaką ostatnio smieszną sytuacje miałam Pierwszy raz piekłam ciasto a'la babkę czekoladową, ale z czekoladą a nie z kakao. I albo za dużo czekolady dałam albo za krótko w piekarniku siedzało... wyszedł w czekoladowej części zakalec. Ale ciasto ogólnie zjadliwe, więc wziełam do teściowej... i moja szwagierka się dorwała do ciasta. A teraz jak byliśmy u nich... to szwagierka pyta.. kiedy przywiozę to ciasto z ciągnącym się nadzieniem czekoladowym:P:P:P

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 13:04   #2075
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
nie mówiłam Wam jaką ostatnio smieszną sytuacje miałam Pierwszy raz piekłam ciasto a'la babkę czekoladową, ale z czekoladą a nie z kakao. I albo za dużo czekolady dałam albo za krótko w piekarniku siedzało... wyszedł w czekoladowej części zakalec. Ale ciasto ogólnie zjadliwe, więc wziełam do teściowej... i moja szwagierka się dorwała do ciasta. A teraz jak byliśmy u nich... to szwagierka pyta.. kiedy przywiozę to ciasto z ciągnącym się nadzieniem czekoladowym:P:P:P
wiesz, niektórzy jak nie pieką, to nawet i zakalca zjedzą ze smakiem

Stary 2010-11-08, 13:08   #2076
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
nie denerwuj się
co pieczesz?
znalazłam jakąś prostą babkę z 2 jajek, bo ja tylko szybko i prosto bo pieczeia nie lubię, a ciasto tak;-)

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
ja uwielbiam zakalca Siostra miała celiakię i piekło się jej ciasta z bezglutenowej, które zawsze były zakalcowate, ona płakała, a my się opychaliśmy;-)

Stary 2010-11-08, 13:09   #2077
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
znalazłam jakąś prostą babkę z 2 jajek, bo ja tylko szybko i prosto bo pieczeia nie lubię, a ciasto tak;-)

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

ja uwielbiam zakalca Siostra miała celiakię i piekło się jej ciasta z bezglutenowej, które zawsze były zakalcowate, ona płakała, a my się opychaliśmy;-)
a ja lubię piec, i piekę głównie ze względu na męża. Jak nie zrobię ciasta na weekend, to wtedy mąż szuka po szafkach za słodyczami więc wolę zrobić ciasto

Stary 2010-11-08, 13:58   #2078
agape
Zadomowienie

vilya myslę że osobny pokoik jak najbardziej tak na początku tak jak mówisz może spać z Wami a potem przynajmniej będziecie mieli troche intymności w pokoju a z dzieckiem to troche dziwnie... my narazie też dzecko do naszej sypialni a potem my do gościnnego się przeprowadzamy a dzieciaka w sypialce zostawimy bo nie wyobrażam sobie seksu obok śpiącego (lub nie) dziecka

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:03   #2079
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
prawie jak fondant

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:05   #2080
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
vilya myslę że osobny pokoik jak najbardziej tak na początku tak jak mówisz może spać z Wami a potem przynajmniej będziecie mieli troche intymności w pokoju a z dzieckiem to troche dziwnie... my narazie też dzecko do naszej sypialni a potem my do gościnnego się przeprowadzamy a dzieciaka w sypialce zostawimy bo nie wyobrażam sobie seksu obok śpiącego (lub nie) dziecka
był taki odcinek SITC kiedy Charlotte opiekowała się Bradly'em ;-)

Stary 2010-11-08, 14:07   #2081
MARIKA.S
Zadomowienie

vilya na początku i tak dziecko będziesz miała obok siebie, tak około 6 miesiąca życia można by przenieść je do osobnego pokoju.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym osobny pokoik choćby z tego względu, że jak trochę podrośnie będziesz tam miała zabawki i bawialnię.

Ja marzę żeby zrobić taki pokoik......niestety teściowa nadal uparta...
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:23   #2082
agape
Zadomowienie

jedna z Was pokazywała kiedyś fajną stronke z naklejkami na ściane dla dzieci takimi dużymi, czy moge prosić o linka?? szkoda że malować nie potrafie bo chciałabym takie duże drzewo ale kolorowe obok łóżeczka...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-11-08, 14:41   #2083
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
vilya na początku i tak dziecko będziesz miała obok siebie, tak około 6 miesiąca życia można by przenieść je do osobnego pokoju.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym osobny pokoik choćby z tego względu, że jak trochę podrośnie będziesz tam miała zabawki i bawialnię.

Ja marzę żeby zrobić taki pokoik......niestety teściowa nadal uparta...
dziecko można przenieść wcześniej spokojnie, ja planuję do 3 miesiąca, siostry maluch od 3 mies śpi w pokoju obok (budzi sie zazwyczaj raz w nocy), mija 4 mies i wszystko ok

A my pokoje mamy ściana- w ścianę

Poza tym w dzień dziecko będzie u nas spało w swoim pokoju, tylko noc obok łóżka, tak mieści się kołyska, nic więcej nie wejdzie bo mamy wielkie łóżko, wielką szafę i biblioteczkę, wszystko na amen i bez możliwości przestawiania

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
jedna z Was pokazywała kiedyś fajną stronke z naklejkami na ściane dla dzieci takimi dużymi, czy moge prosić o linka?? szkoda że malować nie potrafie bo chciałabym takie duże drzewo ale kolorowe obok łóżeczka...
http://moda.allegro.pl/naklejki-na-s...269298884.html

te też fajne, choć nie drzewo:
http://moda.allegro.pl/naklejki-scie...291644509.html

http://moda.allegro.pl/naklejki-na-s...295258452.html

DRZEWA:
http://moda.allegro.pl/listing.php/s...&string=drzewo

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-11-08 o 14:43
Stary 2010-11-08, 14:50   #2084
MARIKA.S
Zadomowienie

muron wszystko pewnie zależy od dziecka Bo jeśli budzi się raz w nocy to super....ale są takie, które budzą się co dwie godziny
Nie wiem czy chciałoby mi się latać do drugiego pokoju wtedy

Poza tym ja akurat nie mam jeszcze warunków na urządzenie pokoiku dla małej....jak już pisałam teściowa jest uparta

A tak poza tym....coraz bardziej zaczynam już odczuwać dolegliwości ciążowe...szczególnie te z ostatniego okresu. Ciężko mi strasznie, źle mi się oddycha, mam obrzęki, coraz częściej boli mnie krzyż i biodra. Od przedwczoraj jakoś dziwnie bolą mnie tez wargi sromowe.....
Po prostu żyć nie umierać
Pewnie to wszystko na skutek rozciągania się kanału rodnego...Masakra.
Ale wczoraj wieczorem mój mąż powiedział mi takie miłe rzeczy, że do dzisiaj mi ciepło na serduszku

Na początku ostrożnie podchodził do tematu ojcostwa....wiem, że się bał.
Wczoraj powiedział mi, że coraz bardziej kocha tą małą istotkę i że cieszy się że to córunia (chciał chłopczyka). Tak sam z siebie powiedział mi też, że będzie mi pomagał przy porodzie jak tylko będzie umiał
Masował plecy, trzymał za rękę, zwilżał usta a jak będę chodziła to podtrzymywał, żeby było mi lżej.....Takie słowa koją nerwy i duszę.
Ehhhh....kocham go

I wstawiam naszą łazienkę Brakuje parę rzeczy jeszcze ale to drobiazgów....reszta zakończona
Stary 2010-11-08, 14:53   #2085
agape
Zadomowienie

jeśli chodzi o allegro na Ciebie zawsze można liczyć te pierwsze mi się podoba i nawet się zastanawiam czy sama nie dałabym rady tak prostego? czegoś namalować podoba mi się też http://moda.allegro.pl/naklejki-na-s...294260402.html ale takie bardziej "dziewczęce" a my płci nie znamy no i cena też porządna...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-11-08, 15:00   #2086
muron
Zakorzenienie

Cytat:
muron wszystko pewnie zależy od dziecka Bo jeśli budzi się raz w nocy to super....ale są takie, które budzą się co dwie godziny
Nie wiem czy chciałoby mi się latać do drugiego pokoju wtedy

Poza tym ja akurat nie mam jeszcze warunków na urządzenie pokoiku dla małej....jak już pisałam teściowa jest uparta

A tak poza tym....coraz bardziej zaczynam już odczuwać dolegliwości ciążowe...szczególnie te z ostatniego okresu. Ciężko mi strasznie, źle mi się oddycha, mam obrzęki, coraz częściej boli mnie krzyż i biodra. Od przedwczoraj jakoś dziwnie bolą mnie tez wargi sromowe.....
Po prostu żyć nie umierać
Pewnie to wszystko na skutek rozciągania się kanału rodnego...Masakra.
Ale wczoraj wieczorem mój mąż powiedział mi takie miłe rzeczy, że do dzisiaj mi ciepło na serduszku

Na początku ostrożnie podchodził do tematu ojcostwa....wiem, że się bał.
Wczoraj powiedział mi, że coraz bardziej kocha tą małą istotkę i że cieszy się że to córunia (chciał chłopczyka). Tak sam z siebie powiedział mi też, że będzie mi pomagał przy porodzie jak tylko będzie umiał
Masował plecy, trzymał za rękę, zwilżał usta a jak będę chodziła to podtrzymywał, żeby było mi lżej.....Takie słowa koją nerwy i duszę.
Ehhhh....kocham go

I wstawiam naszą łazienkę Brakuje parę rzeczy jeszcze ale to drobiazgów....reszta zakończona
fajny pomysł z obudową pralki Mnie się maży szaro-czerwona, taka b nowoczesna, ale, ż e nasza zrobiona (mieszkanie kupione z wyremontowaną łazienką), taka b klasyczna, ale dobrej jakości to na razie psinco;-)

Na szczęście u mnie nie ma żadnych obrzęków

Stary 2010-11-08, 15:05   #2087
Chantalle
Raczkowanie

wlasnie ceremonialnie zdjęłam obrączkę, troszkę mi paluszki spuchły, na stopach również, bo jakos tak ciasno się zrobiło w kapciach. zaraz ide do szkoły jezykowej na wieczorne zajęcia,oczywiście nieprzygotowana, a za tydzien egzamin końcowy...

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:07   #2088
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wróciłam od lekarza: przepisał mi syrop Hedelix i Ascorutical
czy ten syrop można brać? bo oczywiście na ulotce pisze, że w ciąży nie wolno,
oczywiście powiedziałam mu, że jestem w ciąży
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:33   #2089
MARIKA.S
Zadomowienie

muron tylko pralka za duża, bo planujemy kupić węższą żeby tak nie wystawała, ale narazie szkoda nam pieniążków....
Kolory w sumie TŻ wybrał, bo lubi takie bardzo naturalne podobne do kamienia A że ja jakoś nie miałam specjalnych wyobrażeń o łazience zgodziłam się
Ja z kolei wybierałam kolory do pokoi więc jakoś mam zaspokojoną wenę projektanta

Czekam na wypłatę i ruszam na zakupy....
I tak dzisiaj na Allegro kupiłam piłkę, przewijak i parę drobiazgów dla małej

Do jutra w Tesco są chusteczki nawilżane Bambino za 5,99 zł. To nawet dobra cena, bo zazwyczaj są koło 6,5 zł.

Z kolei w Netto są Pampersy Premium Care różne wielkości za 43 zł + gratis chusteczki nawilżające Sensitive, normalnie same pieluchy kosztują ok. 53 zł

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-11-08 o 15:42
Stary 2010-11-08, 15:53   #2090
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Marika.S już żałuję że nie zostałam na noc w Poznaniu jak widzę tą łazienkę

ja kupiłam w netto jedną pakę pampersów (zostały tylko "2") bo nie dałabym rady targać drugiej paki
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:58   #2091
muron
Zakorzenienie

Cytat:
muron tylko pralka za duża, bo planujemy kupić węższą żeby tak nie wystawała, ale narazie szkoda nam pieniążków....
Kolory w sumie TŻ wybrał, bo lubi takie bardzo naturalne podobne do kamienia A że ja jakoś nie miałam specjalnych wyobrażeń o łazience zgodziłam się
Ja z kolei wybierałam kolory do pokoi więc jakoś mam zaspokojoną wenę projektanta

Czekam na wypłatę i ruszam na zakupy....
I tak dzisiaj na Allegro kupiłam piłkę, przewijak i parę drobiazgów dla małej

Do jutra w Tesco są chusteczki nawilżane Bambino za 5,99 zł. To nawet dobra cena, bo zazwyczaj są koło 6,5 zł.

Z kolei w Netto są Pampersy Premium Care różne wielkości za 43 zł + gratis chusteczki nawilżające Sensitive, normalnie same pieluchy kosztują ok. 53 zł
widzę, że też masz płacone do 10.;-)też czekam

AVENT

czy są teraz gdzieś jakieś promocje na ich produkty?

Stary 2010-11-08, 16:20   #2092
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Powiedzcie jakiej firmy odciągacz kupujecie/kupiłyście?
Słyszałam,że najlepszy jest elektryczne Medela,ale niestety nie stać mnie żeby wydać na to 300zł....

Co myślicie o laktatorach ręcznych tudzież elektrycznych,tańszych innych firm?
Dodam,że studiuje i średnio 3 razy w tygodniu będę z niego korzystała.
Ja kupiłam sobie laktator TT, ręczny. Nie mam pojęcia, jak bardzo będzie mi potrzebny, ale mam taki charakter, że wolę się ze wszystkim zabezpieczyć. A firma taka, gdyż z niej mam również butelki, smoczki itd.

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
hej.

Dziewczyny, bo cały czas się waham i proszę o radę. Z mężem zajmujemy jeden duży pokój u rodziców, no i zakupiliśmy juz dla małej meble: łóżeczko, komodę, szafę - przekłądaliśy już te meble na wszystkie strony w aszym pokoju i cały czas coś jest nie tak. Meble są innego koloru niż nasze stare, bo chciałam juz małej kupić na dł€zszy czas. Mam mozliwość zająć jeszcze jeden malutki pokoik i tak się zastanawiam czy robić małej osobny pokoik? Jakoś chciałabym z 2 strony aby była cały czas z nami. Możemy ew. na pierwsze miesiące wstawić jej 2 malutkie łózeczko do naszego pokoju - tylko ono jest takie małe że wytrzyma 2-3 miesięcy chyba.
Ja zdecydowanie wyszykowałabym dla maleństwa drugi pokoik, tym bardziej, że macie już mebelki, więc tylko pomalaować, dokupić jakieś kolorowe gadzety i maluch ma już swój kącik. Wiadomo, na początku może spać z wami, ale później osobny pokoik dla malucha to super sprawa.
Stary 2010-11-08, 16:49   #2093
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem tego samego zdania!

Marika,
piękna łazienka! Mi też się bardzo podoba ta kolorystyka Brawa dla TŻa!

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-11-08 o 16:58
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:58   #2094
Justine1988
Zadomowienie

Mariko łazienka super, bardzo mi sie podoba.

Wiecie co kupiłam sobie ta glukozę 50 g sporo tego proszku.Może pomyliłam miary..nie wiem.Zapłaciłam cos ponad 4 zł. I jak ten proszek tam w laboratorium mi rozrobia czy ja mam zorganizować wode we własnym zakresie???To ma byc ciepła woda??w zimnej chyba sie nie rozpuści. Wziac sobie w razie czego cytryne???

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:00   #2095
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

Wiecie co kupiłam sobie ta glukozę 50 g sporo tego proszku.Może pomyliłam miary..nie wiem.Zapłaciłam cos ponad 4 zł. I jak ten proszek tam w laboratorium mi rozrobia czy ja mam zorganizować wode we własnym zakresie???To ma byc ciepła woda??w zimnej chyba sie nie rozpuści. Wziac sobie w razie czego cytryne???
Ja też miałam 50 g do wypicia, także bądź spokojna. Najlepiej rozpuścić ją w letniej wodzie i wcisnąć troszkę cytrynki, żeby nie mdliła...możesz to zrobić sama

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-11-08 o 17:01
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:00   #2096
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Marika, piękną macie łazienkę
My mamy utrzymaną w podobnej tonacji

nasmażyłam tonę naleśników już się nie mogę doczekać, kiedy mąż wróci z pracy mniam

Stary 2010-11-08, 17:17   #2097
weraa11
Zadomowienie

Ale sie dzis usmialam z TŻa bo on czesto mi do kompa siada i zawsze mam wizaz wlaczony...plus pelno innych stron...to zeby mi tu nic nie grzebal i nie wylaczyl przez przyadek to mowie zeby po prostu otwieral sobie swoje okno i tam mial swoje strony otwarte... I dzis mi zaczal oczywiscie grzebac w tym moim oknie ze wszystkimi stronami... to mu mowie smiejac sie ze ma wylaczyc bo czyta mi moje intymne sprawy a on do mnie "oj przeciez juz wiem, ze zawsze masz otwarta strone naszebrzuszki. pl mam nadzieje, ze nie czyta tu moich wypowiedzi a jak tak to drogi TŻcie, przestan czytac, bo to babskie forum

Cytat:
Tak i chyba tez dziś kupie i jutro pojde na ta glukoze..bo w środe maz ma urodzinki i będe miała troche szykowania.
Tak brzuszek mam duży i widze jak rosnie, bo mierze sobie co jakis czas i jeszce niedawno było 103 cm, 104 cm, 106 c. i już 109...co bedzie pod koniec aż się boje. A kręgosłup faktycznie boli..ale to jak dużo pochodze i kręgosłup i stopy. I zauważałam ze kolana tez dostają nieźle...ale wszystko zniose dla mojej córeczki. Widocznie duża dziewuszka
Ja juz mam...i sie przerazilam...bo myslalam, ze tego proszku jest duzo mniej a tu taka wielka paka ;/ ja nie wiem jak mam to wypic
No u mnie tez rosnie, z kazdym pomiarem coraz wiecej cm
Moje kolana na razie daja rade...ale o kregoslup zaczynam sie martwic ;/ bo ja nawet mam mala skolioze...;/ i juz przed ciaza mnie czesto bolal a teraz jest powoli jedna wielka masakra...;/

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Wera bole jak na okres, tym bardziej powtarzajace sie, warto skonsultowac u lekarza, zeby nie bylo, ze szyjka sie skraca, idz dla pewnosci, bedziesz spokojniejsza .
Ja poki co zadnych boli nie odczuwam, oprocz bolu plecow, ale taki minimalny wiec jak sobie nie przypomne, to nie czuje .
Moje malenstwo tez tak strasznie mnie wczoraj kopalo, ze w szoku bylam, bo takiej serii kopniakow, to ja nie pamietam z zadnej ciazy, a TZ sie ze mnie nabijal, ze to jej zemsta za te dodatkowe USG, chlop mnie przekonuje, ze nasza panienka tego nie lubi, wiec mam dac jej spokoj.
W nocy tez mi spac nie dala, moze rzeczywiscie sie mscila he,he.
A, teraz cwaniara odsypia.
Co do porodu, ja jedyne czego sie obawiam, to ze bede sama w domu (jak zwykle), i np: bedzie 5 minut do odebrania ktorejs z dziewczyn ze szkoly, a mnie bole zlapia, no ze mna pol problemu, bo najwyzej taksowke czy pogotowie wezwe, ale skad dzieciaki beda wiedziec, czemu matka ich nie odebrala, musze jakos z nimi obgadac w styczniu, ze wtedy maja tak dlugo sie bawic, az i TZ odbierze, bo komorek w szkole miec nie moga, wiec ich nie powiadomie...
I to jest moj najwiekszy stres, no i jak TZ sobie poradzi, on nigdy nie byl z dziewczynami sam w domu dluzej jak godzinke (po ktorej padniety jest), ale to juz bedzie jego problem, najwyzej sprowadzi sobie mamusie do pomocy, co niekoniecznie mi sie podoba, no ale jak inaczej sie nie da..
Teraz mnie troche zestresowalas tym skracaniem szyjki...bo te bole mam coraz czesciej...;/ ale kupilam juz dzisiaj no spe...i zobaczymy czy pomoze... A w piatek ide do lekarza moze da mi z tego powodu skierowanie na usg
Cytat:
hej.
Wera przyjmij moje kondolencje.

Dziewczyny, bo cały czas się waham i proszę o radę. Z mężem zajmujemy jeden duży pokój u rodziców, no i zakupiliśmy juz dla małej meble: łóżeczko, komodę, szafę - przekłądaliśy już te meble na wszystkie strony w aszym pokoju i cały czas coś jest nie tak. Meble są innego koloru niż nasze stare, bo chciałam juz małej kupić na dł€zszy czas. Mam mozliwość zająć jeszcze jeden malutki pokoik i tak się zastanawiam czy robić małej osobny pokoik? Jakoś chciałabym z 2 strony aby była cały czas z nami. Możemy ew. na pierwsze miesiące wstawić jej 2 malutkie łózeczko do naszego pokoju - tylko ono jest takie małe że wytrzyma 2-3 miesięcy chyba.
dzieki za kondolencje...
Ja tez mam dwa pokoje do dysopozycji...na poczatku planuje miec dziecko kolo mnie, wiec w tym samym pokoju, a jak juz bedzie miec 3-4 miesiace to juz pojdzie chyba do swojego pokoiku...ale to w teorii a jak w praktyce bedzie to czas pokaze

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

Weronika, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego dziadka... wiem jak to jest, gdy odchodzi bliska osoba. Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz, Kochana.

Dzisiaj obudziłam się o 4.00, i potem nie mogłam zasnąć. Obudziłam o 6.00 męża, bo mi się nudziło samej hahaha

Śniło mi się, że wydałam w kiosku ruchu 145 zł na gazety z przepisami na ciasta, hahahaha. Ale faktem jest, że jak przyjadę, to chciałabym kupić sobie parę książek z ciastami właśnie. Uwielbiam piec

W sobotę pojechaliśmy na shopping, kupiliśmy parę fajnych ubrań w Springfildzie, trochę w Camaieu no i oczywiście dla małego parę ubranek

Za to w niedzielę poszliśmy do Autoworldu. Tutaj cytat z mojego artykułu na temat tego muzeum:

Autoworld, czyli historia pojazdu od roku 1886 aż po wiek dwudziesty, z ponad 500 modelami samochodów. To prawdziwa gratka dla miłośników motoryzacji. W dziale z samochodami belgijskimi podziwiać można marki aut, które już nie istnieją: Minerva, FN, Imperia, Nagant, Germain i Vivinus. W muzeum znajduje się też kilkanaście pojazdów z innych krajów: USA, Niemiec, Francji, Włoch i Wielkiej Brytanii. Są tam również specjalne modele, które należały do belgijskiej rodziny królewskiej oraz do prezydentów Stanów Zjednoczonych Franklina Roosevelta i F.J. Kennedy'ego.

Spędziliśmy tam trzy godziny, bardzo nam się podobało, a zwłaszcza modele starych aut.

W czwartek jedziemy już do Polski, ale się cieszę.

Wstawiam zdjęcie mojego brzuszka. Dzisiaj skończyłam 26 tydzień. Ale ten czas leci...

vilya, nasz synek na początku będzie spał w naszej sypialni. Wstawimy tylko łóżeczko i dodatkową komodę. A potem się zobaczy.
Trzymam sie...juz naprawde jest duzo lepiej...duzo rozmawiam z rodzicami i faktycznie tak chyba bedzie lepiej ze dziadek odszedl...bylo mu bardzo ciezko...2 lata lezal sparalizowany w lozku... dla niego to byla wielka meczarnia...dla babci na pewno tez, bo musiala go karmic, myc, etc.

Suuper brzuszek i jakie fajne liscie znalazlas

Cytat:
Hehe niezle ale ja tez lubie zakalce...tylko ta nazwa mi troche taki 'wypiek' obrzydza kiedys bylam taka dumna ze takie dobre ciasto upieklam (a ja mam 2 lewe do pieczenia ) i kazdego czestowalam a wszyscy do mnie 'o fuuuuj...zakalec' mi tam smakowalo

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

wlasnie napisalam ze wg mnie tez tego duzo jest
ja placilam mniej...bo 2,50zł

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

A mam jeszcze takie szybkie pytanie...czy na okreslenie TYLKO grupy krwi trzeba byc na czczo? Bo na morfologie itp. to wiem ze trzeba, ale jutro tez ide z TŻem zeby zbadal swoja grupe i teraz nie wiem czy moze cos jesc/pic przed...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:34   #2098
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie. Witam się w ten pochmurny poniedziałek. Przez chwile u nas nawet padał śnieg
W nocy wstałam na siusiu i juz nie mogłam zasnąc..ogarnął mnie taki strach, różne myśli w głowie. Myślałam o porodzie, o karmieniu i tyle pytań chodziło mi po głowie. Skąd będę wiedziała, że to juz, że poród się zaczyna?Czy jak chce żeby mąz był przy porodzie..gdzię i kiedy muszę to zgłosic???w szpitalu, czy tez ginekologowi?Boję się, że nie będę mogła karmic. To prawda, że jak dużo siary w ciązy leci to bedzie dużo pokarmu??Wogóle się tez zastanawiam czy mam odpowiednie sutki do karmienia czy one jeszcze sie zrobią takie wystające by dziecko mogło je usteczkami chwycic?
Paranoja..takim o to sposobem sama sobie nawkręcałam i dłuuugo nie mogłam zasnąć...zaczynam sie powoli tego wszystkiego bać...
Wogóle wczoraj wieczorem malutka dała taki popis, że aż przestraszyła tatusia...ja dostałam serie bolesnych mocnych kopniaczków i mąz je czuł , bo trzymał rękę na moim brzuchu...dała czadu z taką siłą. Mam nadzieje ze to normalne, że nic złego jej sie nie działo. Dostawałam wcześniej takie kopniaczki ale jednorazowo jedne na jakiś czas a wczoraj seria normalnie
W tym tygodniu wybieram sie na badania na obciazenie glukoza, na przeciwciała we krwi i na morfologie. Mam nadzieje, że cukrzycy nie będę miała. Póki co jeszcze pozwalam sobie na słodkościDo czwartku..w czwartek pójde.
A pochwale się..dostaliśmy komode..bede miala gdzie trzymac rzeczy dla malutkiej...kupie proszek dla dzieci wszystko jeszcze raz wypiore i biore sie za ukladanie
Justine-nie wkrecaj sobie tyle rzeczy, bo jakbym o sobie czytala Ja ci powiem tak-poczytaj to co Marika podala, pogadaj z mama lub kims kto ma male dziecko teraz i zobaczysz, ze nie taki diabel straszny. Mi np. pomogla szkola rodzenia i rozmowy z ludzmi[choc nie ze wszystkimi]. Duzo tez czytam-szczegolnie polecam gazete "M jak mama"-ladnie lopatologicznie tlumacza co i jak.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Okropna pogoda dalej się utrzymuję Odsłaniam żaluzje i nie wiem czy jest rano czy wieczór

Magdaka jakbym swoje chude rączki widziała Faktycznie z takimi małymi brzuszkami mamy trochę łatwiej. Ja praktycznie nie mam żadnych bóli krzyża, nóg czy puchnięcia kostek. Aczkolwiek to, że nie mogę sie już tak schylać jak wcześniej albo trudno mi założyć skarpetkę trochę mnie dobija Nigdy nie miałam problemu z wykonywaniem takich ruchów

Werka przykro mi z powodu Twojego dziadka
Musisz się teraz trzymać Kochana! Nie możesz się załamywać!

stalowamagnolia gratuluję obrony!

Ja mam od dnia wizyty wypisywane. Ważne chyba żeby była ciągłość

gosiaczek071 ja jak miałam ostry kaszel to też skończyło się wymiotami Może jak się wyleczysz z kaszlu to mdłości przejdą

Dziewczyny czy Wasze maleństwa też mają takie adhd jak moje? Nie wiem czy to normalnie... Moja dzidzia chyba nigdy nie śpi Ciąglę ją czuję jak kopie albo ma czkawkę albo się wierci. Zaczynam 27 tydzień. Czy dziecko wtedy nie powinno ciągle spac?
Ja ci powiem, ze nasz mlody to fika, ze az milo-potrafi mi np. w pracy sprzedac mi serie jakby boksowal. Ale najwieksze popisy daje w domu jak leze i ogladam telewizje....w nocy na szczescie fika mniej[albo ja sie przyzwyczailam], ale prawie codziennie o 4 rano musze wstac do wc bo lezy mi na pecherzu...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
coś mnie czasem zakłuje w okolicy żołądkowo -pępkowej. Olać? Ale tak mini mini

Już wiem, że to najprawdopodobniej ucisk na nerwy
Ja takie klucia tez tak mialam jak mi sie skora przy pepku rozciagala. Teraz sie tak zdaza jak mlody jakos dziwnie kopnie czy sie ulozy.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Dzieki..jakos sie trzymam...w srode pogrzeb wiec potem juz pewni bedzie coraz lepiej...o ile z babcia sie tez nic nie stanie...

No pogoda u nas straszna...tez tak chodze po domu i sobie mysle co tu tak ciemno,..odslaniam okna a tam w sumie zero roznicy... Masakra...niech juz bedzie na ta wiosna jesien jest taka dolujaca...;/ no ale niedlugo zaczna sie te wszystkie swiateczne ozdoby, postawia duza choinke w centrum i wtedy juz szybciej i przyjemniej czas do wiosny bedzie leciec

A co do malych brzuszkow...ja niby mam maly, chociaz mi sie wydaje, ze jest taki w sam raz...ale jak mnie plecy bola...;/ juz normalnie ledwo co chodze....co wstane to mi plecy strzelaja... I juz automatycznie jak chodze to sie nieswiadomie trzymam za te plecy i kazdy wtedy zestresowany ze ja rodze

A moje Malenstwo tez ma chyba ADHD normalnie spac mi w nocy nie daje....w dzien tez buszuje...skad ma tyle sil to ja nie wiem Wczoraj sie na moment uspokoilo...i sobie mysle ze pewnie spi jakies cale 20min, mialam spokoju...i nagle psiknelam...i co? Znowu tysiac kopniakow mam normanie zakaz psikania

Moja babcia mnie pocieszala, ze jak byla w ciazy z pierwszym dzieckiem to tez jej dziadek zmarl... Tylko to wtedy chyba najbardziej szkoda...bo jeszcze te 3-4 miesiace by wytrzymal i by zostal pradziadkiem....

O, dzieki za info, dobrze wiedziec tylko ja wciaz plci nie znam wiec nie wiem czy ryzykowac z tym kombinezonem...;/

Dzieki Justine...
Idziesz niedlugo na glukoze? Ja sie jutro wybieram i dzisiaj kupie sobie juz ta glukoze
Jedno zdjecie mi sie nie otwiera...tylko to 2 widzialam...i faktycznie brzuszek masz duzy ale to fajnie przynajmniej widzisz ze dzidzia rosnie jak na drozdzach tylko od razu pomyslalam sobie co Twoj kregoslup na to...bo moj juz wymieka no ale to niestety przez brak jakichs cwiczen na kregoslup...a pamietam ze chcialam za jakis czas zaczac, bo uzwglednialam, ze za jakis czas moge byc w ciazy
Werka -mialam ci wczesniej napisac, ale mi umknelo...bardzo wspolczuje smierci dziadka. Trzymaj sie dzielnie...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:43   #2099
marlena_19_19
Raczkowanie

Dziewczyny a jakie te podkłady/podpaski po porodzie kupujecie?

Wybieram się na zakupy i nie wiem czy wystarcza mi always te na noc?
Czy te podkłady kupić?

Wkładki laktacyjne jakie kupujeice i jaka cena?
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:55   #2100
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
hej.
Wera przyjmij moje kondolencje.

Ja bym urzadzila ten 2 pokoik, a lozeczko wstawila do sypialni na te 3 mies., a potem ja przeniesiesz do jej pokoiku. Ew. jak sie bedziesz bardzo martwic czy cos, wstawisz na chwile lozko dla siebie do pokoiku malej...
Ja ogolnie jestem zwolenniczka zeby dziecko spalo w swoim lozeczku, w swoim wlasnym pokoju...u nas najpewniej mlody bedzie przeniesiony do swojego pokoju jak bedzie mial ok. roku albo troche wczesniej.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości