|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Karola no to
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od dziś jestem WOLNA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Rozeznanie
|
No to chlup ....
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to i ja wypiję z Wami kobiety. może nie czymś mocnym bo mam zasadę że alkoholu nie piję, ale soczek dlaczego nie ![]() ![]() ![]() ![]() co do kina, to dzisiaj idziemy z Tż na 'zanim odejdą wody'- reżysera 'kac vegas' na którym nieźle się uśmialiśmy, mimo że momentami film był poprostu obleśny... ale zobaczymy jaki ten dzisiaj będzie ![]()
Edytowane przez pidzi Czas edycji: 2010-11-07 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pidzi nie ważne czyn ważne żeby świętować
![]() Jeśli chodzi o film to my się wybieramy na "Och ! Karol 2 ", bo w styczniu ma wejść do kin a my musimy teraz robić plany z dużym wyprzedzaniem. http://www.youtube.com/watch?v=nFuAcCLbrQs Edytowane przez libelle Czas edycji: 2010-11-07 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karola, spóźnione wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() pidzi, a masz gdzieś ten przepis na Twoje babeczki własnej roboty? Chętnie bym kiedyś wypróbowała, skoro tak zachwalasz ![]() ![]() libelle, też chętnie się z Tobą napiję, okazja jest bardzo dobra ![]() Ja byłam wczoraj z TŻ-em na tym balu i powiem Wam, że to chyba była najgorsza impreza w moim życiu... Ogólnie bal był bardzo fajny, ale my się nie bawiliśmy zbyt dobrze, bo mieliśmy kilka małych spięć... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Piszę bo mała mi śpi po rannym jedzonku więc mam chwilkę czasu. Mój TŻ też nie wiadomo czy będzie miał wolny piątek więc wróci do domu w środę, w piątek będzie znowu jechał do pracy i wracał. Bez sensu bo tyle kilosów... mam nadzieję, że jeszcze się coś zmieni ![]() ![]() ![]() Ja mam dziś niezłego pietra, bo muszę jechać do pracy do mojego poj... dyrektora i wymusić na nim żeby się wreszcie określił czy mi przedłuży umowę czy nie.Muszę mieć pismo dla tżta, że rezygnuję z macierzyńskiego na jego rzecz a to pismo musi mi podbić mój pracodawca... Najgorsze jest to, że mnie zwodzi już od ponad miesiąca a z podbijaniem czegokolwiek przez niego jest masakra i boję się że TŻ może nie zdążyć złożyć podania u siebie. Ale cóż ten stary cap ma to wszystko gdzieś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Raczkowanie
|
Czesc laski!
Jak minal Wam weekend? POZDRAWIAM ![]() Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 21:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Rozeznanie
|
A ja Was witam z pierwszego dnia mojego mam nadzieję "długotrwałego" L4 (oby
![]() ![]() A tym czasem w domu nie mam się co nudzić. Rano lekarz i zmieniono mi znowu leki bo ostatnie nie pomagają, potem apteka i zakupy na obiad. Ledwo co przyszłam do domu a tu dzwonek do drzwi i fachowcy "dzień dobry, za 10 min. do pani wchodzimy - będziemy kuć ścianę żeby dostać się do rur". Może głupio zrobiłam... ale wyśmiałam ich totalnie, powiedziałam że mają przyjść jutro. Fakt, że robią u nas nowe piony wodno - kanalizacyjne, a ja mam zrobioną łazienkę więc u mnie będą kuć przez pokój, ale nic nie przygotowane a mogli mnie w piątek poinformować ![]() ![]() ![]() ![]() Pidzi... już zrozumiałam, dzięki za wyjaśnienie ![]() Libcia jak się czujesz pierwszy dzień wolna od teściowej? ![]() Bambi19 trzym się, eh...czasem ma się taki dzień że nic nie idzie tak jak trzeba.... ![]()
![]() |
#1179 |
Rozeznanie
|
witam po weekendzie
![]() nam weekend minął leniwie. pół soboty siedziałam i się nudziłam (czas zapisać się do miejscowej biblioteki, bo wieczory robią się coraz dłuższe) a w niedziele byliśmy w Poznaniu na "niby" zakupach ("niby" bo bardziej to była chęć wyjścia z domu niż potrzeba zakupowa ![]() a teraz sobie siedzę i popijam kawkę w samotności bo Tż poszedł z kumplami na halę pograć w nogę ![]() jak tak czytam o waszych perypetiach związanych z weekendowym widzeniem lub nie widzeniem się z Tż to strasznie się cieszę, że my już mamy ten okres za sobą ![]() ![]() libelle i jak tam po rozmowie z szefem? Karola82 trzymam kciuki żebyś pozostała już na tym L4 do końca ![]()
A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" Edytowane przez aicila Czas edycji: 2010-11-08 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Raczkowanie
|
A i juz jakis czas temu onowilam swoja karte wlasnie w osiedlowej bibliotece, bo po studiach juz nie wszedzie moge wypozyczac:-( Ostatnio wzielo mnie na czytanie, sporo spedzam nad tym czasu, zaliczam jedna po drugiej ksiazke haha
![]() Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Zakorzenienie
|
A u nas weekend jak zwykle za szybko minął. W sobotę jak tylko wyszłam z pracy, pojechaliśmy na Targi Książki. Świetna sprawa, uwielbiam tam jeździć mimo że co roku masa ludzi. Przecisnąć się ciężko
![]() ![]() Niedziela też za szybko, krótka wizyta u teściów, potem małe zakupy do domu... co zrobić, na wspólne zakupy tylko nam weekend zostaje... no i już poniedziałek ![]() ![]() Cytat:
A myślisz że bardziej go do domu ciągnie? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
To trzymam kciuki żeby się zmieniło i dostał wolne! U nas też wesoło... TŻ na poligon jedzie, to mało że postanowili długi weekend ludziom zepsuć to jeszcze wyjazd w nocy czwartek/piątek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
I jak tam, libelle?
U mnie znów tydzień na uczelni się zaczął, dzień nawet nie był bardzo męczący, ale leniwy trochę. Zaniosłam do pracy terminy, mam nadzieję, że nie dostanę nic na święta ani sylwestra... ![]() ![]() kobieta_oficera, wracając do jednej z Twoich wcześniejszych wypowiedzi - widziałam, że piszesz w ZNO - kiedyś też tam pisałam, ale już tam od dawna nie zaglądam, bo nie jak tylko na chwilę gdzieś wyszłam, wracam, a tam 3 strony nowych postów, a nie lubię odpisywać, jak nie przeczytałam przynajmniej z grubsza wszystkiego. Takim oto sposobem szybko odpadłam ![]() ![]() Nic, lecę do książek, miłego wieczoru wszystkim ![]() Wiesz, tutaj nikogo znajomego nie ma, ani nic, tylko ja i moje koleżanki, a na jedną noc to mu się tak średnio opłaca jechać... A w domu ma masę kumpli, z którymi się bardzo rzadko widuje, bo zazwyczaj właśnie do mnie jeździ... I nawet bym zrozumiała, jak by tam pojechał. Ale dzisiaj dzwonił i raczej przyjedzie ![]()
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2010-11-08 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Libelle daj znać co z dyrem bo jestem ciekawa co tym razem Ci powiedział?? Karola ja myslę, ze gin da Ci zwolnienie bez problemu. powiedz, że nie możesz siedzieć przed kompem i dobrze Ci robi jak sobie lezysz duzo. a zreztą powinien bez problemu dać Ci L4 ![]()
#1184 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola dostaniesz L-kę bez problemów mówię ci ale nie licz na dłużej niż miesiąc bo na dłużej nie wystawiają za to nie ma problemu z przedłużaniem ![]() Jeśli chodzi o fachowców to ja myślę, że powinnaś ich jeszcze obiadkiem uraczyć ![]() Jeśli chodzi o wolność to mam taki spokój w domu że aż mi dym uszami idzie. Kurka wstałam sobie i w majtkach ganiam po domu ![]() ![]() Cytat:
Nie chcę zapeszać Aniu ale chyba będzie miał wolne ![]() a organizowanie czasu wolego ludziom MON opanował do perfekcji... ![]() Cytat:
Chyba nie liczycie na to że coś załatwiłam ?!
![]() Oczywiście nasiedziałam się u czubka i nie wiele się dowiedziałam a dokumentów oczywiście mi nie podbił. Do tego już po raz nie wiem który dowiedziałam się, że pan dyrektor nie jest w stanie mi powiedzieć czy mi przedłuży umowę, która mi się kończy 30.11. Dokumenty, które mu przyniosłam oczywiście nie są dobre, bo przecież, ja się nie znam i to nie jest tak jak ja mówię - po prostu jestem pracownik nic nie wiedzący a już na pewno chcę go na coś naciągnąć - żenua... Musiał kontrolnie zadzwonić do księgowej, bo nie uwierzył, że dokumenty które mu przyniosłam są od niej i je tylko wypełniłam.... Powiedziałam mu żeby się wreszcie określił czy mi przedłuży umowę czy nie, bo ja muszę sobie znaleźć inną pracę a czy mi podbije dokumenty o macierzyński dalej nie wiem. Powiedziałam mu, że ostatecznie muszę je odebrać w środę, więc po jutrze czeka mnie kolejna wizyta u tego barana... Ręce człowiekowi opadają ... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Raczkowanie
|
Hej!
Co taka słaba frekwencja?;-) Mam nadzieje, ze tym razem Libelle uda ci sie jakos z tym per pacanem haha, wiem co to znaczy dopominac sie o swoje, czlowiek sie czuje jakby sie naprzykszal a tu trzeba:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Bambi, czasem bywa taki zastój, żeby potem nagle wszystkie z nor wylazły i rozpisały się na kilka stron
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1187 |
Raczkowanie
|
No pewnie masz racje, potem jak napisza nie posty tylko listy to czytaj tu czlowieku i zapamietuje hahah
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Ja się już przyzwyczaiłam i liczę się z tym, że jednak nie przyjedzie. Ale jak nie przyjedzie, to mu nogi z tyłka powyrywam, bo oddałam nockę w pracy koledze, żeby spędzić z TŻ-em więcej czasu
![]() ![]() ![]() ![]()
#1189 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam zaglądałam codziennie ale sama ze sobą pisać nie będę bo mogli by mnie zamknąć w psychiatryku ![]() Do dyra jedziemy dziś z TŻtem jak tylko ściągnie do domu. Sama nie dam rady bo mi brat zabrał samochód ![]() Cytat:
Mój też przyjedzie i to wcześniej niż zwykle bo dziś kończy służbę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam też długi weekend, od dziś w zasadzie ![]() ![]() ![]() A u mnie właśnie panowie wreszcie meble w kuchni montują ![]() Libelle, i trzymam kciuki żeby Ci z tym baranem poszło... co za gość... normalnie ręce opadają.. podziwiam Cię że jeszcze z nim dość grzecznie potrafisz rozmawiać.
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu przydało się to twoje trzymanie kciuków
![]() ![]() Jeśli chodzi o dyra to czekam na telefon i jak tylko się dowiem, że jest to pakujemy małą i jedziemy. Przy okazji załatwię księgową i sklep medyczny ![]() W sobotę wstępnie zapowiedziała się z odwiedzinami moja przyjaciółka a przyszła mama chrzestna Ninki ![]() ![]() Aniu jak tylko poskładają Ci kuchnię to wrzuć nam fotki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
libelle, i co tam wyczytaliście w tej Wyborczej? Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, to bym też kupiła...
![]() Ja też trzymam kciuki za Twoją robotę ![]() I zazdroszczę Ci tego, że masz TŻ-a na cały weekend w domu ![]() ![]() ![]() ![]()
#1193 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Rozeznanie
|
hello
![]() widzę, że wszystkie tylko o długim weekendzie myślicie. ja niestety w piątek idę do pracy, bo nadal mam "-1" dzień urlopu przez ślub ![]() ![]() libellko niezłe przejścia masz z tym szefem ![]() a w tym artykule co tam ciekawego wyczytaliście?
![]() |
#1195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napisałyście się tyle, że hoho. troche mnie tu nie było bo teraz dopiero od niedzieli mam chwilę wolną. generalnie padam i jestem tak zmęczona, że oczy mi wychodza na wierzch ![]() ![]() Karola życze długieeeego urlopu ![]() i wiadomo coś w związku z możliwym wyjazdem Twojego Tż? naszykowany już jest? lovebird kiedyś znalazłam przepis na te babeczki w gazecie, ale to było jakieś 4 lata temu, co więcej napisali tam, że to ulubiony smakołyk Britney Spears ![]() ![]() jeśli byś robiła to z rad jakie mogę Ci polecić to nie dodawaj za dużo sody, tak w miarę bo potem może być ją za bardzo czuć po upieczeniu, poza tym jest napisane żeby zrobić papkę z bananów- oczywiście kto jak lubi, ale ja polecam obrać banana, położyć na desce do krojenia i widelcem rozdrobnić, ale nie na malutkie kawałki ale takie spore- wtedy bardziej czuć banany po upieczeniu ![]() ![]() ![]() co do Tż Twojego i waszych sprzeczek to nie przejmuj się bo rozłąka dobrze robi a najlepiej potem się godzi ![]() ![]() libelle współczuję Ci Twojego szefa, ale nie przejmuj się nim bo kompletnie nie warto ![]() teraz to już nie pamiętam czy wszystko napisałam co chciałam ![]() ah i mi się przypomniało, że wczoraj w gazecie wyborczej słyszałam, że było coś o mundurówkach, słyszałyście coś więcej?
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W gazecie pisali o tym, że w pierwszej połowie przyszłego roku mają wprowadzić, że mundurowi nie będą już mieli L4 płatnego w 100% ale jak my 80 %. Z tym, że nie będzie to zabierane z każdej pensji tylko z trzynastki - przynajmniej tak to zrozumieliśmy, bo tak dosyć niejasno to napisali. Poza tym cała fura niekorzystnych zmian ad emerytury i przechodzenia wojskowych biur emerytalnych na ZUS, ale to ma trwać do 2040 roku a wszystko ma zacząć obowiązywać mundurowych którzy przyjdą do wojska od 2012r. Sporo było o policji, straży pożarnej i innych służbach, ale czytaliśmy tylko o wojskowych ![]() ![]() Mogłam Wam powiedzieć o tej gazecie bo usłyszałam o tym w reklamie w radio i ja ją kupiłam - ale chyba mi wybaczycie ![]() Cytat:
Bambi ja tam zazdroszczę jakichkolwiek zdjęć urlopowych, bo z powodu ciąży cały rok przesiedziałam w domku a sam środek wakacji już byłam z tak zaawansowanym brzuszkiem, że nie dało się nigdzie dalej ruszyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Kurka skleroza ze mnie straszna
![]() No nie uwierzycie, ale baran podpisał mi wniosek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Raczkowanie
|
Powiem dziewczyny, ze ja np. lubie te babeczki gotowe Dr. Moze to kwestia gustu
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 21:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do szefa to bez komentarza ![]() ![]() Cytat:
![]() co do dyskryminacji kobiet to zgadzam się zupełnie, niby XXI wiek a nadal kobieta nie może spokojnie zajść w ciążę, poświęcić czas dziecku bo boi się że straci pracę... zupełna paranoja.
Edytowane przez pidzi Czas edycji: 2010-11-11 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj leniuchuję cały dzień razem z tż
![]() ![]() W sprawie L4 to dostanę na przyszły tydzień od gina, ale nie wiem na jak długo mi da.... bo na koniec wizyty do mnie powiedział coś w stylu: "że jak się uprzemy to będę na l4 do końca ciąży i niech się wypchają" - hm... a ja w myślach haloooł ! na to liczę! Aniu_20 też czekam na fotki nowej kuchni jak już Ci złożą ![]() Libelko z tymi L4 80% dla mundurowych to tyczy się wszystkich czy nowo przyjętych bo nie do końca zrozumiałam.... a z 13 pensją pewnie chodzi o to, że normalnie wynagrodzenie będzie wynosić 80% na L4, a oprócz tego będzie potrącane z 13 - pensji, czyli okres L4 nie będzie wchodził w ogóle do postawy "13" więc się ona zmniejszy. Tak jest w normalnej budżetówce, mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłam ![]() A w ogóle słyszałam ostatnio, że nie ma takiego prawa mogącego kontrolować mudnurowych na zwolnieniu lekarskim? tzn. czy faktycznie chorują...
![]() |
#1200 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bambi sama się zastanawiam czy to mi nie wyjdzie na dobre. Chciałabym mieć pracę, ale z drugiej strony nie wiem jak można zostawić takie małe dziecko i wrócić do pracy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Taaa mamy bardzo prorodzinne państwo. Nie wspomnę, że pracowałam 7 lat, miałam 5 umów i nie doczekałam się umowy na stałe. Dyrektor ma 5 takich przychodni w kraju, wszystkie przynoszą niezłą kasę a my mamy najniższe pensje, podwyżki ostatnio były 2 lata temu i to tylko dla tego, że narzucone przez państwo a w kółko tylko się słyszy od dyra, że KRYZYS ![]() Cytat:
Karola L-ki mają dotyczyć wszystkich a z płaceniem jest pewnie tak jak mówisz
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.