BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 15:28   #4321
pumas
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Tak, bo moj post byl odnosnie Twoich wysokich wymagan - choc dla mnie one sa normalne - jednak wiem, ze w bankach nie szanuje sie zwykle ludzi i ich pracy, wiec placi sie im mało, byle co. Takze szanujmy sie i nie bierzmy roboty za byle grosze, bo tym samym psujemy rynek i cale zycie bedziemy niewolnikami za marne śruty,
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:29   #4322
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mabi, tak mi przykro
2 tys w Warszawie? Czy to jakas kpina?
Nie wiem, co mam Ci doradzic, bo czuje, ze niewiele jest Cie w stanie przekonać.
Powiedz, z jakiego jestes miasta ? Moze mogę Ci jakoś pomóc.
myślę że wygórowanego wymagania nie miałam, no kurde musiałabym za coś wynając pokój w stolicy+ coś jeśc i czasem wrócic do domu...darmo mam robic?
Opoczno /łódzkie/ taka dziura gdzie bieda aż piszczy...
Stary 2010-11-08, 15:32   #4323
pumas
Zakorzenienie

Mabi, znam troche Opoczno, bywałam tam... Wcale nie taka dziura!
A moze sprobuj przeprowadzic sie do Łodzi ? Tam też się coś dzieje...
A ja pomyślę
Stary 2010-11-08, 15:42   #4324
li90
Raczkowanie

A ja dalej bezrobotna... Aż mi się żal siebie samej robi
Wpadłam chyba w dołek jakiś... Czuję, jak czas mi przelatuje pomiędzy palcami, a szukam pracy od września. Za późno się za to wzięłam ;(
Ja chcę coś rooooobić, a nie ma żadnych ogłoszeń :/

Idę sobie posmęcić...:/
li90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:57   #4325
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi, znam troche Opoczno, bywałam tam... Wcale nie taka dziura!
A moze sprobuj przeprowadzic sie do Łodzi ? Tam też się coś dzieje...
A ja pomyślę
ooo proszę
w Łodzi też szukam ale dopóki nie znajdę pracy to się nie wyprowadzę bo nie mam za co...
Stary 2010-11-08, 16:03   #4326
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez li90 Pokaż wiadomość
A ja dalej bezrobotna... Aż mi się żal siebie samej robi
Wpadłam chyba w dołek jakiś... Czuję, jak czas mi przelatuje pomiędzy palcami, a szukam pracy od września. Za późno się za to wzięłam ;(
Ja chcę coś rooooobić, a nie ma żadnych ogłoszeń :/

Idę sobie posmęcić...:/
A co z tą przychodnią? NIe szukaj ogłoszeń tylko firm i ślij podania.

Mabi szkoda...ale się nie daj, nie jesteś sama jak widac tu na forum.

Pumas chyba ci prześlę wiadomość na goldenie hehehee. O ile to jesteś ty hehehe.
Stary 2010-11-08, 16:11   #4327
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
A co z tą przychodnią? NIe szukaj ogłoszeń tylko firm i ślij podania.
a jak to robic tak w ciemno? zresztą ja już nie wiem do czego się nadaję nie jestem handlowcem, bankowcem ani tłumaczem...
Stary 2010-11-08, 16:26   #4328
pumas
Zakorzenienie

Ariena nie wiem, bo ja mam zablokowany profil dla obcych. chyba, ze cos sie zmienilo, ale nie sądze. Zaraz sprawdze Jezuu Ariena, to jakies anomalia, faktycznie profil mialam dostepny, upsss... Ale go wlasnie zablokowałam. To wyslij mi wiadomość, skoro juz mnie znalazłaś

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2010-11-08 o 16:44
Stary 2010-11-08, 16:33   #4329
li90
Raczkowanie

Ta na cały etat - nie zadzwonili, teraz czekam na tą "pół etatową", ale też mają duuuuużo kandydatów i powiedziała mi, że zadzwoni do mnie w przeciągu tygodnia lub dwóch... Ale co, jeśli nie zadzwonią? :/
Nie wiem... dzisiaj nie mam sił na wyszukiwanie nowych firm. Poza tym chyba wszędzie już wysłałam, heh :/
Stary 2010-11-08, 16:34   #4330
amorek83
Przyczajenie

U mnie też bez zmian z pracą
Byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, stanowisko: pracownik biurowy/fakturzysta. Oczywiście scenariusz taki jak zawsze, jeśli mnie wybiorą to się odezwą. Nawet nie łudzę się, bo oprócz mnie było tam jeszcze z jakieś 70 osób. Ale, że była to branża handlowa, pan prowadzący rekrutację nie omieszkał zaproponować mi stanowiska przedstawiciela handlowego, powiedziałam, że nie jestem zainteresowana, na co on, z oburzeniem, że jeśli ktoś naprawdę szuka pracy to bierze wszystko co jest tylko dostępne, a nie wybrzydza.
Ja naprawdę nie mam żadnych wygórowanych oczekiwań odnośnie pracy, szukam już jej ponad rok i wzięłabym niemalże każdą...
No właśnie niemalże... ale nie coś do czego wiem, że się nie nadaję.
Kurde, myślicie, że jestem wybredna?
amorek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:43   #4331
li90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amorek83 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, stanowisko: pracownik biurowy/fakturzysta. Oczywiście scenariusz taki jak zawsze, jeśli mnie wybiorą to się odezwą. Nawet nie łudzę się, bo oprócz mnie było tam jeszcze z jakieś 70 osób. Ale, że była to branża handlowa, pan prowadzący rekrutację nie omieszkał zaproponować mi stanowiska przedstawiciela handlowego, powiedziałam, że nie jestem zainteresowana, na co on, z oburzeniem, że jeśli ktoś naprawdę szuka pracy to bierze wszystko co jest tylko dostępne, a nie wybrzydza.
Ja naprawdę nie mam żadnych wygórowanych oczekiwań odnośnie pracy, szukam już jej ponad rok i wzięłabym niemalże każdą...
Nie, myślę, że nie jesteś wybredna. Jakbyś była to i ja też, bo nie chcę być przedstawicielem handlowym :P
Po prostu chcemy czuć się dobrze w pracy. To wszystko...
Jedni chcą być przedstawicielami, inni nie... Tyle
Stary 2010-11-08, 16:44   #4332
glizduha
Wtajemniczenie

Nie, wcale nie jesteś wybredna. Myślę, że masz prawidłowe stanowisko i tak jak tu dziewczyny wcześniej pisały trzeba się cenić, a przede wszystkim szanować.

glizduha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:47   #4333
Marisja
Raczkowanie

amorek miałam niedawno podobną sytuację tylko ze dzownili do mnie z agencji pracy i spotkanie na telemarketerkę, ja odmówiłam bo juz probowalam na podobnym stanowisku i w 3miesiace sprzedalam jeden produkt. na co pani z agencji: ze pani jest bezrobotna... a ja ze nie biore pracy do ktorej sie kompletnie nie nadaje
wiec uszy do góry i szukamy dalej!
Marisja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:54   #4334
Ariena
Zakorzenienie

Ja już też byłam telemarketerką...i było beznadziejnie, nie umiałam tego sprzedawać. Jednak im dłużej jestem bez pracy to myślę by nawet do tego uderzać.

Jednak wiem że mam jeszcze dużo możliwości więc na razie olewam takie oferty. WIem że wpadłabym w jeszcze większą frustrację pracując na słuchawkach i wciskając ludziom kit. Miałabym świadomość że znów tu wylądowałam i nie wiem kiedy znajdę inną pracę, miałabym mniej czasu na szukanie i dopiero bym miała doła!!!!!!
To już bym wolała pracę w sklepie "na przeczekanie", czy na produkcji.
Stary 2010-11-08, 17:13   #4335
kwasiorek
Raczkowanie

I ja byłam telemarketerką... Pracowałam koło roku, z czego pół roku na stanowisku liderki- awansowali mnie. To była moja pierwsza praca i dobrze tam na początku zarabiałam, ale po czasie jak wstawałam do pracy to miałam łzy w oczach tak to znienawidziłam. Psychicznie już nie dawałam rady, wiedziałam, że to co sprzedaję jest kompletnie nieużyteczne... W życiu bym nie wróciła do telemarketingu nawet gdyby dawali 3 tys na rękę.
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:28   #4336
Zielona_herbata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marisja Pokaż wiadomość
A może był ktoś na kursach z UP jakich kolwiek? bo właśnie rozmyślam czy na jakiś nie iść. na jakąś florystykę czy coś?
Ja byłam na kursie z UP. Sami mi zaproponowali, więc poszłam. Póki co nie przydał mi sie...
Zobacz czy są teraz jakieś w Twoim UP, bo pod koniec roku to rożnie bywa.
Stary 2010-11-08, 17:35   #4337
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marisja Pokaż wiadomość
A może był ktoś na kursach z UP jakich kolwiek? bo właśnie rozmyślam czy na jakiś nie iść. na jakąś florystykę czy coś?
Ja robiłam kurs "przedstawiciel handlowy z prawem jazdy" - poszłam na to ze względu na to prawko Prawko zrobiłam, miałam opłacony kurs i pierwszy egzamin. Co do przedstawiciela handlowego, to mnie to nieinteresowało (podobnie zresztą jak resztę kursantów). Na zajęciach przerabialiśmy różne zagadnienia z ekonomi (np analiza SWOT, istota marketingu), podstawowe podstawy psychologii (komunikacja, język, jakieś prawa psychologiczne kontaktu z klientem, reagowanie na krytykę, stres) no i trochę teorii związanej ze sprzedażą, ustawianiem towaru itd... Nudy i prawie wszystko z tego przerabiałam na studiach i kursach dla hostess (moja praca na studiach). Jeśli ktoś na prawdę chciałby zostać przedstawicielem, to kompletnie nic by z tego nie skorzystał
Wiem też, że kursy językowe są na śmiesznie niskim poziomie - osoby na najwyższych poziomach przeważnie ledwo co umieją się przedstawić, stąd nauka zawsze zaczyna się od podstaw i w bardzo wolnym tempie (wiem to z opinii znajomych, nie z własnego doświadczenia).

Z tego co słyszałam, to na kursach z PUPy prawie nic nie uczą, ale papier zawsze jakiś jest i dla niego warto chodzić na te kursy.

mabi84, może jakiś praktykant, który za kilka dni straci pracę i nie będzie miał nic czegoś ci pozazdrościł w CV Trzymaj się tego, a będzie Ci łatwiej
Ja tez miałam podobna propozycję po stażu - praca od pn-sb po 8 godz na um.zlecenie za mniej niż minimalna - a też musiałabym wynajmować mieszkanie... I wiecie, że żałuję, że się tego G!!! nie trzymałam! Po 2 latach miałabym doświadczenie w księgowości, zrobiłabym certyfikat i odeszła z połowa klientów szefa tylko do tego czasu ktoś musiałby mnie utrzymywać i zapłacić za egzamin, bo ja bym w życiu na niego nie odłożyła...

Cytat:
Takze szanujmy sie i nie bierzmy roboty za byle grosze, bo tym samym psujemy rynek i cale zycie bedziemy niewolnikami za marne śruty,
Gdyby tylko wszyscy tak myśleli... Jak nie ja wezmę tego ochłapu to zawsze znajdzie się 20 chętnych na moje miejsce
A wiecie co zupełnie psuje rynek pracy? Staże!!! Po co pracodawcy maja zatrudniać ludzi, skoro mogą mieć ich zupełnie za darmo - trochę przeszkolić, potem tylko wykorzystać i wziąć następnych!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:51   #4338
pumas
Zakorzenienie

Tak, staze psuja rynek... To rozleniwia pracodawcow i pokazuje, ze nie trzeba dobrze zaplacic, by miec fajnego pracownika.

Takie podejscie jak mam ja to ryzyko, poniewaz nigdy niewiadomo, czy trafi sie lepsza oferta, czy nie. JA poki co odrzucałam rozne oferty, lepsze, gorsze, ale mysle ze teraz wpadłam na 2 naprawde mnie satysfakcjonujace i warto bylo czekac. Ale... kto wie, co sie wydarzy wkrotce. Moze znowu dolacze do waszego grona. Wszystko sie tak szybko zmienia.
Stary 2010-11-08, 17:53   #4339
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amorek83 Pokaż wiadomość
założę się, że tamten facet nawet nie szuka żadnej fakturzystki! W ten sposób szuka się przedstawicieli handlowych! Najpierw kusi się ludzi jakąś normalną pracą, a gdy ma się ich przed sobą to zaczyna się ich urabiać!
Ja też tak byłam kiedyś na rozmowie: w biurze rachunkowym do tego, na stanowisko księgowa. Na miejscu okazało się, że nabór na księgowych dawno się zakończył, oni już mają wybrane osoby, ale nie odwoływali ofert, bo prowadzą też drugą działalność, która w sumie jest dużo ciekawsza od wprowadzania faktur... Jak usłyszałam, że mam zapłacić ileśtam set za szkolenie, a potem chodzić po firmach i oferować przedsiębiorcom szkolenia na temat "co oni mają zrobić ze swoimi pieniędzmi" (do tego własna działalność i wynagrodzenie prowizyjne od szkoleń, które sama bym przeprowadziła) to powiedziałam, że kocham fakturki (by mnie przypadkiem nie zatrzymywała) i wyszłam.

Oscar Wilde
Stary 2010-11-08, 18:02   #4340
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
a jak to robic tak w ciemno? zresztą ja już nie wiem do czego się nadaję nie jestem handlowcem, bankowcem ani tłumaczem...
Znajdujesz branże co cię interesuje, szukasz firm, na ich stronie www jest często jakaś zakładka "praca" czy "kariera" i wysyłasz CV.
Ja na twoim miejscu może słała na jakieś sekretarki w szkołach/ośrodkach wychowawczych czy coś takiego.
Oczywiście w pierwszej kolejności do przedszkoli zgodnie z twoimi studiami. No ale jak nie za bardzo to wychodzi to szukaj innych możliwości/stanowisk powiązanych z tym.
Stary 2010-11-08, 20:16   #4341
Marisja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja robiłam kurs "przedstawiciel handlowy z prawem jazdy" - poszłam na to ze względu na to prawko Prawko zrobiłam, miałam opłacony kurs i pierwszy egzamin. Co do przedstawiciela handlowego, to mnie to nieinteresowało (podobnie zresztą jak resztę kursantów). Na zajęciach przerabialiśmy różne zagadnienia z ekonomi (np analiza SWOT, istota marketingu), podstawowe podstawy psychologii (komunikacja, język, jakieś prawa psychologiczne kontaktu z klientem, reagowanie na krytykę, stres) no i trochę teorii związanej ze sprzedażą, ustawianiem towaru itd... Nudy i prawie wszystko z tego przerabiałam na studiach i kursach dla hostess (moja praca na studiach). Jeśli ktoś na prawdę chciałby zostać przedstawicielem, to kompletnie nic by z tego nie skorzystał
Wiem też, że kursy językowe są na śmiesznie niskim poziomie - osoby na najwyższych poziomach przeważnie ledwo co umieją się przedstawić, stąd nauka zawsze zaczyna się od podstaw i w bardzo wolnym tempie (wiem to z opinii znajomych, nie z własnego doświadczenia).
wow to mi szczęka opadła! z chęcia sama bym poszła na taki kurs jutro biegnę do mojego urzędu pracy mój facet wciąż mi głowe truje o prawie jazdy popytam w urzędzie a jak nie to po nowym roku zrobię jak będą takowe
Stary 2010-11-08, 20:56   #4342
Ariena
Zakorzenienie

Ja miałam fuksa z prawkiem bo akurat miałam zbędne 2 tyś zł po urządzeniu mieszkania. Uparłam się żeby je zrobić, zaczęłam w marcu w zeszłym roku a skończyłam w grudniu rok temu egzaminem. Zmieściłam się w 1500 zł (kurs+egzamin). Udało mi się zdać za 2 razem, po 4 miesiącach przerwy od 1 terminu i po wzięciu 2 godzin dodatkowych z instruktorką dzień przed egzaminem. Byłam mega szczęśliwa gdy zdałam bo ludzie zdają po 10 razy i wydają mnóstwo kasy na godziny dodatkowe.
Stary 2010-11-08, 21:04   #4343
201701300931
Konto usunięte

Do mnie dzisiaj zadzwonili z zaproszeniem na rozmowę, ale odmówiłam. Chcę na razie skupić się na tym sądzie i sprawdzić czy to faktycznie coś dla mnie - zawsze to była moja wymarzona praca Popracuję sobie spokojnie i zacznę znowu wysyłać, ale tylko na coś, co mnie naprawdę będzie interesowało, a nie na wszystko...

Dzisiaj ostatni poniedziałek w domu. Pracę zaczynam już za tydzień
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 21:09   #4344
Marisja
Raczkowanie

Gratuluję i trzymam kciuki!
a ja jutro jadę do urzędu pracy!
Stary 2010-11-08, 21:09   #4345
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, staze psuja rynek... To rozleniwia pracodawcow i pokazuje, ze nie trzeba dobrze zaplacic, by miec fajnego pracownika.
Fakt stażyści dzielą sie na dwa rodzaje- jedni są na stażu bo to lepsze niż siedzenie w domu i do tego płacą, inni bardziej zaangażowani chcą sie wykazać i czegos nauczyć. Zwykle jedni i drudzy później wracają do pośredniaka. Byłam na stażu prawie rok, wszystko poznałam, przyzwyczaiłam sie a i tak nie było dla mnie etatu. Zaraz po mnie przyszedł nowy stażysta
Słyszałam, że na kursy UP może przeznaczyć około 8 tys na bezrobotnego. Szkopuł w tym, że u mnie prawie kursów nie robią albo robią jakies lipne np. pokojówka, szwaczka i do tego z przeznaczeniem dla matek małych dzieci albo dla kobiet 50+. Druga opcja jest taka, że sama wybierasz interesujący kurs lub studia i urząd za to płaci ale pod warunkiem, że po kursie od razu znajdziesz prace.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 22:01   #4346
pumas
Zakorzenienie

Dana, ja bym nie odmowila. Nawet teraz jak dzwonia to nie odmawiam, tylko wybieram sobie, a potem ew. oddzwaniam, ze nie przyjde. Ale ja jestem zachłanna.
Jutro znowu jade w świat, ale mi sie nie chce. Jadę pociągiem, bo samochod juz mnie zmeczyl i te wieczne korki....Takze trzymajcie kciuki, zebym sie bardzo nie zblaznila w tym miedzynarodowym towarzystwie A tego najbardziej sie boje. Niby uczylam sie slowek biznesowych, no ale wiecie jak to jest, wszystko wylatuje z glowy w nieodpowiednim momencie.
Stary 2010-11-08, 22:20   #4347
VwVampirka
Zakorzenienie

Mi też się udało z tym prawkiem Ja zdałam za 3 razem i dokupiłam sobie 5 godzin

A co do pracy w sądzie, to jakieś 2 m-ce temu też próbowałam... niestety nie udało mi się... ale w międzyczasie zainteresowałam się zawodem i dowiedziałam się (z różnych forów), że praca jest baaaardzo ciężka dla młodych pracowników, bo są na końcu łańcucha. Starsi ciągle się nimi wysługują, ciągle są gdzieś ganiani, a płaca niewysoka... Mnie to nie zniechęciło i też chciałam tam pracować, ale na wszelki wypadek chodź na rozmowy...

Oscar Wilde
Stary 2010-11-08, 22:41   #4348
Jula
Zakorzenienie

Pumas... trzymam kciuki. Nie bardzo wiem, za co konkretnie, ale może za to, żeby było super?? Cokolwiek wybierzesz

Co do staży - ja nigdy nie byłam. Z UP nigdy mnie nie wysłano. Jeśli chodzi o kurs - chciałam zrobić kurs z UP fryzjerski, pazurkowy, ale pani mi powiedziała, ze jak mam wyższe wykszt to na pewno nie będę chciała pracowwać jako fryzjerka... wiec nie opłaca się mnie wysyłać.. yeah. O kursie jezykowym czy komputerowym można zapomniec, chyba, ze ktoś nie umie kompletnie nic.

Z prawkiem - zrobilam za pierwszym podejsciem, zaliczajac pismeny i praktyczny za jednym zamachem. Koleś, który mi zaliczył jazdę musiał miec chwilowe zaćmienie umysłu... Teraz nie jeżdzę. Muszę się wziać za to porządnie, wykupić lekcje.

Nie mam żadnych zaproszeń w tym tygodniu Kurde...

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2010-11-08 o 22:44
Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 22:43   #4349
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

A mój bezowocny dzień kończy się wysłaniem tylko 1 aplikacji i to na tajemniczego klienta
Poza tym patrzę właśnie na ogłoszenie dot. koordynatora pracowników tymczasowych. Ale trzeba znać dobrze excel, a ja znam same podstawy, mieć prawo jazdy, a ja dopiero zaczęłam kurs, poza tym oferują jakąś umowę agencyjną, a ja nie wiem co to jest. Naprawdę nie wiem co bym miała napisać w tej sytuacji, tzn dlaczego mieli by mnie przyjąć, bo doświadczenia na takim też stanowisku brak. Znowu odzywa się moje zaniżone poczucie własnej wartości...

Mówiłyście, żeby się cenić, żeby nie brać pracy jak oferują małe pieniądze i że przez osoby, które się na to godzą to ambitni tracą. Muszę się przyznać, że ja właśnie na pewno jestem taką osobą, która zgodziłaby się pracować nawet za najniższą krajową. Po prostu boję się że jak powiem więcej to nie dostanę pracy. Z resztą w sklepach, w których jedynie pracowałam, to jest po prostu jakaś stawka i albo ją akceptujesz i pracujesz, albo nie i nie pracujesz. Mieszkam z rodzicami i puki studiuję nie muszę się dokładać. Opłacam swoje sprawy i tyle. Ale gdybym miała mieszkać sama to sobie tego nie wyobrażam. Jedyne wyjście to stancja z jakimiś innymi ludźmi. Osobę taką jak ja 1200zl całkowicie zadowala i tyle do tej pory zarabiałam, tylko raz zdarzył się lepszy miesiąc i było niemal 1400zl i aż nie mogłam się nadziwić jaka jestem bogata lol
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:18   #4350
kwasiorek
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie.. Otóż we środę idę zarejestrować się do UP To poniżające, że wykształcony człowiek z doświadczeniem nie może znaleźć pracy.. I te panny tam młodsze ode mnie, ale pracujące na fajnym stanowisku.. No nieważne otóż jakie dokumenty mam wziąć? Ksero świadectw pracy, a jeśli pracowałam na zlecenie to co? Referencje? Ksero ostatniego dyplomu? Co jeszcze?
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości