|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Mam proszek! Słuchając waszych opini zdecydowałam się na "Dzidziusia". Zapłaciłam 14.99 zł za 1,9 kg, płynu nie znalazłam. A konieczny jest płyn do płukania czy sam proszek wystarczy?
Wzięłam sie za porządkowanie rzeczy dla Nadii. Posegregowałam sobie ciuszki. Przygotowałam juz pierwszą turę ciuszków 0-3/6 do prania.Jutro zaczynam ![]() A co do ciałka...kupiłam gazete "m jak mama" i tam była ulotka z Rossmana kosmetyków dla dzieci "babydream".Wiecie, że powąznie sie nad tym zastanawiam. Podoba mi się zapach bo sama stosuje emulsje tej firmy na rozstepy podejrzewam , że dla niemowlaków zpach będzie podobny. Ta firma ma tez pieluszki..zapowiadają się fajnie i nie drogo, kaszki, herpatki z koprem włosokim, butelki,mleka itp...nie wiem jak z reszta ale na kosmetyki chyba sie zdecyduje ,bo naprawdę ceny kuszące.Co myślicie o tej firmie??wiecie coś o Niej??> Ja byłam zdecydowana na nivea baby ale sadze ze to babydream to cos bardzo podobnego a tańszego a i zapach jest identyczny.
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
marika - tylko pozazdrościć takiego męża
![]() ![]() ja kupiłam teraz dwupak w simply bambino za niecałe 11 zdaje sie ja dostalam glukoze w b.cieplej wodzie, pełny taki plastikowy kubek, niestety nie wiedziałam nic o cytrynce :/ są też takie wkładki Absorgyn [czy jakoś tak] ale nie widzialam na żywo a wkładki wziełam na razie rossmanowe bo byly ostatnio w promocji mój mąż czasem idzie do sklepu po dwie rzeczy i jednej zapomni :/ ale o papierosach to nigdy... :/ Papillon - podobno Medela najlepsza ![]() dzisiaj przyszła paczka z ciuszkami z alle i spodniami ciązowymi dla mnie - tak więc mam nadzieję, ze zamknęłam etap zwany kupowaniem ubranek ![]() Justine - ja stosowałam tylko oliwkę z ross dotychczas (przed ciążą), wolę ją dużo bardziej od tej różowej, bo nie ma zapachu [a ta ciążowa to śmiedzi nieziemsko :/ ] a pranie mnie czeka już niedlugo, to będzie pierwsza rzecz do zrobienia na zwolnieniu ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-08 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Rozeznanie
|
Sliczna lazienka, ciuszki i kolyska
![]() Muron nie kazde dziecko da sie od razu do oddzielnego pokoju "wyeksmitowac", sa dzieci co bardziej potrzebuja bliskosci rodzicow, i takie co mniej, u mnie starsza dwie godziny spala (ale tylko dopoki przy niej lezalam), a drugie dwie wrzeszczala, ja uparcie ja do lozeczka staralam sie odkladac, ale nie dalo rady, wiec w koncu spala ze mna (TZ oddzielnie, bo sie wyspac do pracy musial), ale tez 2 godziny spania wtulona we mnie, drugie dwie wrzaskow, z dokladnoscia, co do minuty, i tak do pol roku ![]() Na seks nie mielismy z TZ sily ani ochoty, poza tym TZ powiedzial, ze dziecko do 18 z nami spac nie bedzie wiec zeby sie tym czasem cieszyc, wiec jak miala pol roku bralam ja do nas do lozka, zaczela sypiac lepiej, a my jak chcielismy "bara, bara", to sobie do innego pokoju szlismy ![]() Mlodsza z kolei nie znosila spac z kims, wiec od poczatku spala oddzielnie, dopiero chyba jako 2 latek zaczela przychodzic do nas, bo miala jakies koszmarki senne, ale tez szybko skonczyla ![]() Najmlodsza bedzie spala albo z nami, albo w wiklinowym koszu, ale w sypialni, bo po prostu nie mam oddzielnego pokoju dla niej, mysle, ze poszukamy cos wiekszego, ale to moze potrwac 2-3 lata, zanim dostanie swoj pokoik ![]() Ja laktator kupie Aventa elektryczny, choc meleda tez mnie zastanawia, ale chyba wtedy butelki z aventa by nie pasowaly, nie wiem.. Usmialam sie dzis, bo rozpakowalam dzis probki ze szpitala, i tam byly 3 szczoteczki elmexa do mycia zabkow od 0do 2 lat, i TZ sie smieje, ze dentysta je wrzucil, i mloda pewno dlatego ze strachu buzie zakrywala, bo zabkow jeszcze nie ma, a szczoteczki i owszem ![]() Lilijko moj TZ tez nigdy nie kupi tego co na kartce, albo kupi np: jogurt zamiast jeden to cala zgrzewke i..taki smak jak on lubi, a nie dzieci czy ja ![]() ![]() Wiem jakie to wkurzajace, zwlaszcza jak sie ma na cos ochote, a dostanie co innego, no i jak kasa nie gra ![]() U nas najtansze body tak 4 Euro kosztuje, dlatego dziwia mnie te ceny w Polsce ![]() Ja akurat za body przeplacilam,ale nie do przesady bo w promocjach, bo kupowalam najwyzszej jakosci, bo to bezposredni kontakt ze skorka ma, ale nie kupilam duzo, chyba z 5 sztuk, a reszte po starszych dziewczynkach mam ![]() Body traktuje jako bielizne, przez to ma byc dobra bawelna, to samo buty kiedys w przyszlosci, reszta mniej wazna jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zadomowienie
|
mój tylko nie potrafi kupować jogurtu
![]() zawsze jak proszę o JOGURT NATURALNY DANONE to kupuje jakiś 0% dziwnej firmy twierdząc że nie było danone (raz poszłam godzinę po nim do sklepu już wściekła...bo tamten jogurt 0% jest jak woda) i stał DANONE ... cała masa ich...na wprost oczu kupującego. Ach! ![]() ale w kwestii innych rzeczy jak napiszę co ma być to tak jest...tyle że czasem dzwoni 3x się upewnić "czy aby na pewno to było to czy może zmieniłaś zdanie". Justine ja jutro chyba idę po "Dzidziusia" ale do Netto bo tam jest po 12zł ![]()
#2135 |
Raczkowanie
|
do tej pory nosilam spodnie ciazowe z H&M rozmiar 42, były juz takie na styk, wiec kupilam na allero o rozmiar wieksze, dzis mi przyszły i chol..a sa w rzeczywistosci mniejsze niz te 42.w udach ciasno i pod brzuchem tez jak sie siedzi,jedynie guma na brzuch jest obszerniejsza. chyba w tym modelu jeans jest mniej rozciagliwy,wscieklam się...
#2136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiec tez panikujesz...nie jestem sama?Jakoś damy rade innne młode mamusie dają to i My damy ![]()
![]() |
#2137 |
BAN stały
|
Justine ja sama używam kosmetyków Babydream bo mam wrażliwą skórę i mogę z czystym sumieniem je polecić
![]() Aha, co do pieluszek Babydream to zdania są jednak podzielone. |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra zadeklamowała mi, że kupiła mi dwa body w prezencie dla dziecka, jako przyszła matka chrzestna, zobaczymy, co z tego wyjdzie i jakiej jakości będą. I zgadzam się z Twoim poglądem na temat jakości butów....... Nie no serek to kupił mi taki jak trzeba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Dobra mamuśki...ja sie na dzis z Wami żegnam. Mąż niedawno wrócił z pracy..znowu po godzinach został..taki okres..biedny. Mykam troche z Nim posiedziec bo sie z Nadia steskniłyśmy... Dobrej nocki życzę wszystkim.
![]() |
#2140 |
Zadomowienie
|
MARIKA masz cudowną łazienkę! Bardzo mi się podoba rozwiazanie z pralką i kawałek zlewu
![]() Ja dzis po 5 godzinnych zajęciach jestem masakrycznie wymęczona. Kręciłam się w kółko i robiłam słoneczka.. kucałam i wogóle szaleństwo ![]() Na jutro się umówiłam z lekarzem. znowu coś na dole złapałam! Kurde, przed ciażą miałam przez tyle lat dwa razy stan zapalny: raz po antybiotykach a raz.. nie wiem po czym. A w ciąży już od mca się to ciągnie.. Jestem zadowolona, bo na jutro mam obiadek. Apropo pieluch.. kupować juz teraz te pieluchy w netto czy czekać na kolejną promocję? |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
Marika śliczna łazienka!!
śliczne macie brzuszki!! ja dziś byłam cały dzien u mamy.. i sie z TZ tak pokłuciłam jak nigdy i cukier mi skoczył ponad norme az sie przestraszyłam.. ale z tego co wyczytałam to normalne przy dużych emocjach.. wybrałam dziś wyniki moczu i wszystko jak najbardziej okey.. zadnych ciał ketonowych, białka ani leukocytów ![]() widziałam dziś pierwszy raz malutką mojego brata.. i jakoś chyba odzwyczaiłam sie od małych dzieci bo ona niby 3700 wazyła ale taka malutka ze szok... a moja mama stwierdziła ze przeciez Amelka była mniejsza ![]() ![]() jutro mam znów zalatany dzien bo rano diabetolog a o 18 ginekolog i mam nadzieje ze moj kawaler odwróci sie tak zeby w końcu ginek potwierdził mi na 100% ze to ON ![]() ![]() a i jeszcze jedna miałam dzis niespodzianke.. moja siostrzyczka kochana miała dzis dwie krechy na tescie ![]() ide kłaść Amelke i zaraz troche poczytam zeby sie na TZ nie natknać ![]()
#2142 |
Zadomowienie
|
Miło dziewczyny, że podoba Wam się łazienka.....tak na nią czekałam.....
![]() A teraz to czuję się w niej jak w salonie kąpielowym.....no może saloniku ![]() A to wszystko zasługa mojego TŻ i taty, bo oni po nocach siedzieli żeby jak najszybciej ją skończyć ![]() JeSuisUnPapillon to zapraszam raz jeszcze ![]() ![]() LadySith o moim mężu to apropo łazienki czy nastawienia do porodu ![]() Nie no nie mogę na niego narzekać.....cuuuudny jest ![]() Czasami to sama się zastanawiam jak to jest, że my już razem 8 lat a ja nadal w nim taka zakochana..... A pralka jest obudowana płytkami ściennymi a z góry marmurem ![]() lilijka wybacz, że tak to skomentuje, ale wydaje mi się, że do tych wyprowadzek Twojego męża w dużej mierze się przyczyniasz. Żeby tak się wściekać o durną kiełbasę???? Jeśli na wszystko co on zrobi tak reagujesz to wcale mu się nie dziwię ![]()
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież tylko w tym temacie zwróciłam mu uwagę, a wściekałam się po jego wyjściu......i już mi przeszło............ponar zekałam i luz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Wtajemniczenie
|
Justine-ja tak co pewien czas mam, ze sie boje tego co bedzie...ja najchetniej zaplanowalabym swoje zycie na 1 rok naprzod..no ale nie zawsze sie da...
Moim lekarstwem na to bywa albo: szybkie znalezienie rozwiazania danej sytuacji albo jakis odstresowywacz[choc czasem trudno takie cos znalezc od razu...tak mam np. teraz kiedy za duzo mysle i nie spie]. Za to znalazlam cos ciekawego: http://terapie-naturalne.info/sposob...-porodowy.html podobaja mi sie te techniki - bo to tez antystresowe jest. co do twojej kolezanki-to u ciebie wcale tak byc nie musi jak u niej, mozesz nie miec wogole problemow z karmieniem, a twoje dziecko moze byc aniolkiem...ja tez wczesniej duzo czytalam o ciazy,objawach i myslalm-o rany jak tyle jest niedogodnosci to kaplica, to nie chce byc w ciazy, jeszcze jak bylam na pocz. ciazy to wszyscy mnie straszyli dookola jak to bede sie czuc zle i wogole [jeszcze teraz coponiektorym sie zdarza]...a tymczasem guzik prawda-bo ja wcale sie zle nie czuje a to przeciez juz 7 miesiac. Czyli kazda z nas jakto indywidualnosc moze wszystko odczuwac calkowicie inaczej niz opisuja to ksiazki, czy tez inni ludzie... Po prostu wmow sobie tak jak i ja to robie teraz:MUSI BYC DOBRZE!
#2145 |
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
![]() justine - no właśnie ta różowa oliwka na rozstępy z babydream ma paskudnym śmierdzący zapach, ktorego mnie drażni maxymalnie [ale wytrzymują ze względu że na to, że na razie dobrze działa], już po 1 dniu stosowania piżama marika - o nastawieniu do małej i porodu ![]() mysiopez - zdrówka "tam na dole" ![]()
#2146 |
Zadomowienie
|
no nie....ja nie dam przeciez rady isc na czczo do tego szpitala na tak dlugo
![]() ![]() ale jest 1 plus...przez to ze jestem taka glodna to juz sie nie moge doczekac kiedy wypije ta glukoze ![]() ![]() ![]()
#2147 |
Zadomowienie
|
mi się nie chciało jeść po glukozie
![]() ![]()
#2148 |
Zakorzenienie
|
w tesco w promocji od srody kosmetyki bambino i nivea baby
i 6pak chusteczek pampers za 25 zl
#2149 |
Zadomowienie
|
witam słonecznie
![]() ja dziś mam wizyte u gina o 16 i już się stresuje ![]() ![]() byłam wczoraj w realu i kupiłam już kosmetyki nivea bo mieli sensitive w promocji i powąchałąm jak pachnie proszek dzidziuś i się w nim zakochałam ![]() ja mam już pake pampersów- kupiłam jak były w promocji a drugie to chce kupić jakies tanie i w małej paczce gdyby się okazało że uczulają... a co do balsamu na rozstępy babydream to mi zapach odpowiadał ale obecnie smaruje się oliwką bambino ![]() ![]() miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() Ładna pogoda za oknem, ciekawe czy chwilowo, czy na dłuższą metę? Dzidzia obudziła mnie o 3.30 i kaplica, nie mogłam już zasną, a tak ładnie mi się spało, bo nawet nie kaszlałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Rozeznanie
|
lilijka masz racje, ze czasem te drogie sa kiepskiej jakosci, wszystko nie tyle od ceny co od firmy zalezy, jak jakas firma chce miec klientele, to dadza super jakosc, i do tego normalna cene
![]() Co do TZ moim zdaniem troszke nieodpowiedzialny jest, zeby zone w ciazy zostawiac i denerwowac, mojego moglabym drzwiami wyrzucic, to oknem by wrocil, ale do mamy by nie poszedl, mimo ze zwiazany z nia bardzo jest, chyba ze na godzinke, dwie ![]() A, to ze sie "czepiasz" dla mnie w ciazy normalka, ja w tej tak nie mam, ale w poprzednich i owszem, moj wzial na przeczekanie, do dzis zartuje, ze nie wie jak to wytrzymal, ale powiedzial, ze czytal wczesniej duzo na ten temat, wiec wiedzial, ze kobiecie w ciazy hormony szaleja, teraz sie pytal co taka spokojna jestem, wiec mowie mu, ze to cisza przed burza jest ![]() Wera doskonale Cie rozumiem, ja nigdy nie musialam zadnych badan na czczo robic, zreszta nie ma szans, zebym to wytrzymala, mnie mdli jak nie zjem czegos 5 minut po wstaniu, nawet teraz w tym okresie, a na slodycze w ogole mnie nie ciagnie ![]() ![]() Moja mala wiercipietka szalala dzis od 1 do 2.30. wkurzalam juz sie, probowalam ja uspokoic, glaskajac po brzuchu, a ona chyba to jako zachete do zabawy uznala, bo gdzie ja glaskalam, tam kopniaczek byl ![]() ![]() Teraz siedze wiec na wpol przytomna, bo po 6 jak zwykle wstalam, musze sie "obudzic", zrobic jakis obiad i pozniej dzieciaki ze szkoly poodbierac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
marleen32 nie no teraz to bez bicia przyznałam się, że to przez moje zachowanie się wyniósł
![]() Też jestem nie dospana, a dzidzi nie głaskałam, bo wiem, że to zachęta ![]() A co na obiad planujesz?? Ja albo będę miała ogórkową, albo frytki ![]() ![]() I już wiem co miałam Wam napisać: otóż mój brzuch jest dokładnie rozmiaru sprzed odchudzania czyli 106 cm. Wagowo jeszcze nie, ale tuż, tuż. Więc wcale się nie dziwię, że wszyscy nie mogą uwierzyć, że to 6 miesiąc, bo wyglądam tak jak kiedyś, jak to moja babcia wczoraj powiedziała: "tak jak byłam gruba". Trochę mnie to zakuło, no ale to babcia, która obecnie jest na etapie zachowań nastoletnich bo się odchudza, ma kompleksy jak nastolatka itp. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- serio?? e to fajnie no i niezła konkurencja dla drogiego fido |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Rozeznanie
|
hejka Dziewczyny,
znowu mnie dzisiaj obudzili robotnicy, już nawet nie mam siły się denerwować. W czwartek jadę już do Polski, więc się w końcu wyśpię ![]() Ja nie mam żadnych humorów ciążowych. Może też dlatego, że mąż zawsze kupi to, co trzeba, mało tego, nieraz kupi dodatkowo co innego, ale zawsze to, czego brakuje, a ja tego nie dopisałam na kartce ![]() Mnie wczoraj maluszek kopał, że nie mogłam spać ![]() ![]() Werka, ja jeszcze nie piłam glukozy, ale będę miała to badanie po powrocie, bo akurat się łapię. Też się zastanawiam jak ja wytrzymam bez śniadania tyle czasu? ![]() Miłego dnia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-11-09 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
już prawie zaczęłam się pakować do szpitala po wizycie w toalecie. Czekam na następny kibelek, mam nadzieję, że to tylko hemoroidy...Stres straszny i deja vu z maja, na szczęście moj gin ma dziś dyżur jak coś.
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- jeeee! Dzięki za info ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Czy w Pepco są szlafroki takie milusie?
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
muron a co się stało?? spokojnie, na pewno wszystko się wyjaśni
to jak będziesz w Pepco w katowicach to zapraszam na "kawę", rzut beretem ![]() czyli jednak jesz masło?? bo ja tez ciekawa byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |||||
Raczkowanie
|
spoko, spoko, generalnie chodziło mi o to że jak szukałam po sklepach i aptekach butelek, to jak by nie liczył to się nie opłacało, a takiego zestawu nie było nigdzie, sama babka w aptece powiedziała żebym sobie lepiej na allegro kupiła bo taniej nie znajde.
Cytat:
Co do babydream, ja miałam na rozstępy taki różowy ale mi to śmierdzi, prawie cały został. A co do rzeczy dla dzieci, to ja postawiłam na pampersy przynajmiej na początek, cgysteczki kupiłam z cleanic, znajoma mówiła że była z nich zadowolona. A kosmetyki to ja w zasadzie nic nie będę kupować, mam ten oilatum i sudocrem (ciocia która pracuje w szpitalu móiła że to wystarczy i nie kupować ani pudrów ani oliwek), jeszcze może kupie szampon z oilatum, choć podobno główkę też można w tym płynie myć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny jaką macie wanienkę tzn, wielkość bo ja kupiłam małą 84cm i nie wiem czy jej nie wymienić na dużą, bo ta mała jak tak teraz patrze to taka bardzo mała jest, nawet duża gąbka (podkład) się w niej nie chce zmieścić, chyba mój kolejny niewypał zakupowy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
e_rosa - kumpela mówiła zeby brac jak najwieksza ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-09 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jestem sama, tylko tym razem to na własne życzenie, nawet gdyby coś się stało to i tak on nic nie zrobi, bo w dzień śpi, a wieczorem do roboty, czasem uraczy mnie 2 h bycia razem co do wanienki to też chciałam kupić tę małą, ale słyszałam, że się nie opłaca i lepiej tę większą wziąć, no ale to kwestia gustu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
ja mam dużą wanienkę ale tak myślę sensownie że maluch jak już będzie dobrze siedział to będzie miał większą frajdę siedząc już w zwykłej wannie niż w wanience - np w takim foteliku http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...292890315.html albo nawet jak rodzic podtrzymuje by się nie kolibnęło do tyłu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.