|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi ciesze się, że się sprawdziły cymbałki
![]() Karenina ten golfik jest śliczny
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze przyszły mi wczoraj zamowione zabezpieczenia do szafek szuflad i albo to taka tandeta albo moje dziecko ma tyle sily ze juz dwa zabezpieczenia sam zdemontował
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie.
Ja zawsze dopominam się o zdjęcia, a sama dawno nic nie wrzuciłam, więc zaraz to zrobię ![]() Ja miałam wczoraj pechowy dzień, a noc prawie nie przespana. Poszłyśmy z Lenką na spacer, a ona nie wiadomo kiedy wyrzuciła smoczek i jak już śpiąca była nie było zatykacza, mamy drugi ale w domu został. Potem narobił mi ptak na ramię, na szczęście małą kropkę i od razu starłam nawilżającą chusteczką. Na koniec spaceru okazało się, że wylało mi się Lenki picie w torebce ![]() Po powrocie do domu 3x pod rząd mała mi wymiotowała, więc poszliśmy do lekarza, bo tż mnie nastraszył wiadomością, że jego kolegi z pracy syn miał rotawirusa, a wiadomo takie rzeczy na ubraniach nawet można przenieść. Lekarka obejrzała małą, niby nic nie zobaczyła, na wszelki wypadek dała skierowanie do szpitala, ale to jakby wymioty trwały lub kupki doszły. Na noc zjadła mi 60ml mleka z kleikiem i w nocy był płacz co 5 min. Nie wymiotowała już na szczęście i nie robiła kupek. Rano zjadła normalnie. Ale katar znów ma Mam nadzieję, że już będzie ok, a płacz w nocy przez katar był. Teraz śpi sobie w najlepsze a ja padam.
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do trudności, to zależy jak szybko się uczysz dla mnie nie jest trudneA co do wełny to mam kolorki: szary, czerwony, brązowy, kremowy i czarny A to ponczo super, tylko z takimi nietoperkami jest problem, że się podciągają do góry ![]() Hehe... mnie trudno zadowolić jeśli chodzi o garderobę Zresztą po ciąży kupiłam sobie kilka ciuchów i stwierdzam, że chyba mleko mi na mózg padło i ślepa byłam, bo teraz większość sprzedaję, nie tyle, że jest dla mnie za duże, ale po prostu mi się nie podoba ![]() Cytat:
|
|
#1146 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Lenka śliczna jest
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
Jak szaleć to szaleć
|
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: No to za tydzień już będzie pięknie śmigać ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#1151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe...a co ty mama nie wiedzialas, ze masz zdolnego syna..? ![]() My na razie dajemy rade bez zabezpieczen na szuflady...maly slyszy "Nie wolno" i slucha...poki co... ![]() Cytat:
No tak, troche to trwa...ale co tam... ![]() Cytat:
Hmm...zobaczymy jak sie szybko ucze... ![]() Ladne kolorki... ![]() Cytat:
Ja tez tak mialam, ze kupilam wlasnie po ciazy pare rzeczy i jak teraz na nie patrze to... ![]() Mam dzisiaj dla malego Grünkohl na obiadek... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fotki super ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- LENKA, MAJA wszystkiego naj z okazji miesięcznicy
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
a propos fotek
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny SOS....ile to jest na oko 50 dag banana?? Jeden, dwa??
![]()
|
#1155 | |||||||
|
Raczkowanie
|
witajcie
Cytat:
dla Agusi ,no i nie mialam jeszcze okazji pogratulować fasolkowania wiec Gratuluje serdecznie, strasznie sie cieszę Cytat:
![]() Cytat:
dla Bianeczki za samodzielne kroczkiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie dzieciaczki na fotkach przesliczee!!!! moj misio wlasnie zasnoł, chyba przestawia sie na jedną drzemkę w ciągu dnia, bo do tej pory byly dwie. Ponawiam pytanie : jak wy to robicie ze tyle tu piszecie a ja nie mam czasu na nic. Ja chyba jakas nie zorganizowana jestem |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie mamuśki ![]() oo ja coś w tym stylu widziałam w H&M tylko z większych troche oczek robione i z wzorkiem jakoś 20zł kosztowało fajne było ale Agusia ma troche inną czapusie i ten kolor akurat nie pasował ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
tylko otwierane szafkiCytat:
dobrze że Lecne troszke to ustalo i nie wymiotowała więcej, obysię lepiej czuła i nie musiałyście jechać do szpitala, jednak w domciu lepiej przetrwać takie problemy z dala od innych wirusów, buziaczki dla chorowitka i żeby szybko przeszło na ostatnim zdjęciu to jakbym moją Agusie widziała też takie pozycje strzela ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- przyłączam się do życzonek dla solenizantek a co to ![]() Cytat:
Elalank czy Ty pijesz kawusię ?
|
|
|
#1157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wrocilismy z zakupow,ech jak to dobrze byc zmotoryzowanym a tyle lat prawo jazdy mialam i kiedys sie balam jezdzic Maly padl mi jeszcze w trakcie rozbierania jak wrocilismy wiec terasz chwilka na wizaz i lece zrobic Kareninkowe placuszki brokułowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
A zabezpieczenia to chyba nie dla mojego silacza
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wojtus super chlopak! A i widze, ze bardziej od cymbalek interesuje go chyba pilot od tv... ![]() Cytat:
Nie wiem, nie wiem....ale u mnie maly po obiadku, odkurzone, podlogi blyszcza, pranie wyprane wisi na suszarce, zmywarka oprozniona a bananowiec juz jest w piekarniku... Wiecie, ze nie mialam pojecia jak to sie nazywa po polsku... ![]() Wiec wg. Wikipedii to Jarmuz...Tu cos wiecej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jarmu%C5%BC Cytat:
Mniaaaaaaaamiiiiiiiiii... ........ ![]() A robisz z rybka jakas? http://www.youtube.com/watch?v=SFqT3pBl4nQ&featu re=related ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-09 o 13:41 |
||
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś już pisałam że nie mogę się doczekać aż wkońcu sie przeprowadzę i nowym piekarniczku będę cudować z różnymi potrawami jeja dobrze że jest tu kącik z przepisami to będę siedzieć i pichcić aż potem spuchne z tych ciast ![]() ja se normalnie założę zeszycik i powpisuje te Wasze przepisy to szybciej będę je znajdować tylko najgorsze że Katevalley dała przepis na jajeczniczkę i tam jest mleko a ja mojej nie mogę dawać zwykłego mleka więc czy mogę w zamian dać te mleko co ona pije? moja dupulka mała śpi więc mogę pobuszować trochę po internecie bo potem stwora ryczy bo chce do laptopa więc puźniej musze go wyłączać bo jest ryk
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-11-09 o 13:45 |
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
taki średni baban ze skórą waży ok 180 g, obrany pewnie ze 120, więc 500g to jakieś 4 banany, ale chyba już sobie poradziłaś skoro bananowiec w piekarniku, a może teraz to już na stole
![]() ciekawa jestem co upieczesz na nasze spotkanie ![]() Cytat:
a jarmuża nigdy nie jadłam, chociaż w NS i HB wydaje się być dość typową potrawą ![]() Cytat:
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
hej gaduły
Zaharia, ja też nie wiem skąd one mają tyle czasu chyba dzieci zaniedbują oczywiście żartuję ![]() Konspi, mieliśmy dwie imprezki urodzinowe, w czwartek dla rodzinki, a w sobotę dla znajomych ![]() ktoś pytał o mój kolor włosów.. nie pamiętam kto.. ale fryzjer patrzy jakie mam odrosty i farbuje na mój naturalny, sama nie wiem jaki. Niestety po blondzie póki całe nie odrosną to muszę farbować żeby ładnie wyglądały ![]() Katarinka gratuluję kroczków! mój leniuszek ciągle zasuwa na czworaka.. Suonko ale masz ślicznotke w domu ) iii nie dam rady więcej odpisać bo już nie pamietam co chciałam nooo ![]() a kupiłam dziś Blance nocnik, o taki , kiedy się sadza dziecko?poza stękaniem to nie wiem jak uchwycić..na razie Blanka traktuje go jako bardzo wygodny fotel ![]() ooo, Aniulka, jak robiłam Blance jajecznice na parze to nie robiłam z mlekiem krowim tylko z jej Nan.. i wychodziła bardzo dobrze ![]() dziś mam też gości, dziadka z "ciocią", kupiłam brokuły i chce zrobic makaron z jakimś sosem i z tymi brokułami.. macie jakies dobre przepisy? Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-11-09 o 14:02 |
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kareninko nie robie z rybka bo juz nie zdarze bo zaraz maly sie obudzi a jego pora obiadowa juz sie zbliza a rybe musiala bym rozmrozic Skoros Ty taka wyrobiona ze wszystkim to nie rozumiem dlaczego przepisu na bananowca nie ma w KK hmmm?? ![]() ![]() Cytat:
Obawiam sie wlasnie ze pewnie i tak pochlone z jednego placuszka brokulowego albo bede go wachac i rozkoszowac sie jego zapachem :brzydal :No i znowu czekam na kuriera a on sobie w kulki leci,juz dawno mial byc... ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- [QUOTE=olalicious a kupiłam dziś Blance nocnik, o taki , kiedy się sadza dziecko?poza stękaniem to nie wiem jak uchwycić..na razie Blanka traktuje go jako bardzo wygodny fotel ![]() ooo, Aniulka, jak robiłam Blance jajecznice na parze to nie robiłam z mlekiem krowim tylko z jej Nan.. i wychodziła bardzo dobrze ![]() dziś mam też gości, dziadka z "ciocią", kupiłam brokuły i chce zrobic makaron z jakimś sosem i z tymi brokułami.. macie jakies dobre przepisy?[/QUOTE] No ba!!!Ola bo to napewno niezły wygodny fotel,po samym wygladzie mozna stwierdzic ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html Widzialyscie ten artykul na pierwszej stronie onetu?ło mamusiu,biedne dziecko
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak woli piloty i tym podobne niż zabawki, i p co ja ciągle kaske na nie wydaje? filmik extra
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninko wpadlam w trakcie smazenia placuszkow i oczywisciew mimo ze na dietce jestem to musialam jednego sprobowac i powiem Ci ze pychaaaaa tylko ze moje praktycznie wcale nie sa doprawione bo robie je typowo dla Mateusza ale posolilam sobie troszke i mniamniusneee
Od dzis bede stałe gosciły w moim menu ![]() jak juz bede miala faze diety z warzywkami juz doczekac sie nie moge a to jeszcze 3 dlugie dni
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
jej Kachulka, podziwiam Twoją wytrwałość na Dukanie i to tak ściśle się trzymasz.. respect
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :b rzydal:
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki, przepraszam, że się nie odniosę do waszych postów teraz, ale...
zadzwonili do mnie właśnie z tej firmy, co miałam wczoraj rozmowę i... zaprosili mnie na drugą Tym razem będę się musiała jednak trochę przygotować ze str technicznej, bo nie wiem czy będą sprawdzić ile faktycznie wiem, czy to będzie już ustalanie warunków pracy Jak by nie było, cieszę się i dam z siebie wszystko dobra, zmykam z małą na spacerek
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiedzialam wiedzialam wiedzialam!!!!!!!!---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Kareninko
|
|
#1169 |
|
BAN stały
|
gucia gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niewiem kto ale ktos pisal ze jego malentswo ma juz 3 katar od wrzesnia....wiem co to znaczy bo od wrzesnia moja mala byla juz na 3 antybiiotykach....pierwsz y grypa....potem okazalo sie ze nie grypa tylko oskrzela wiec po skonczeniu penicyliny 3 dni pozniej znow katar...cvzekalam chyba z tydzien ale olejek OLBAS nie pomogl....i co zapalenie oskrzeli i dostala Biaxin ( Klacid) i za 10 dni co....zapalenia ucha ![]() a piloty i telefon to tez ukochana zabawka |
|
|
|
#1170 |
|
BAN stały
|
oto Olimpia sprzed miesiaca
a swoja droga czy moge prosic o zaproszenie do klubu....po prostu wole tam wkajac fotki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Mam nadzieję, że już będzie ok, a płacz w nocy przez katar był. Teraz śpi sobie w najlepsze a ja padam.

klask i: No to za tydzień już będzie pięknie śmigać 

:confuse d:
http://www.youtube.com/watch?v=SFqT3pBl4nQ&featu re=related