|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Muron, co się dzieje
![]() Dziewczyny, co sądzicie o takich wiaderkach do kąpieli??? Moja przyjaciółka to ma, i mówi, że jest bardzo zadowolona z tego, jej córeczka ma 3 miesiące. Bo ponoć maleństwo czuje się jak w brzuszku u mamy. I nie zajmuje takie wiaderko dużo miejsca. Ale nie wiem, czy to jest wygodne, jeśli chodzi o takiego noworodka ![]() ![]() http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...292979763.html a tu trochę informacji: Z posiadania wiaderka Tummy Tub wynika wiele korzyści Dla dzieci:
Dla rodziców:
Tummy Tub to również bezpieczeństwo dla Twojego maluszka
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-11-09 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Hejaaa
![]() to bardzo dobra wiadomość ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna mówi, że jak ktoś chce spróbować, to kupić zwykłe wiaderko, wyparzyć i przetestować, potem ewentualnie kupować ![]()
![]() |
#2164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale powiem Ci, że dość ciekawe rozwiązanie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uff... dzwoniłam do sklepu gdzie kupiłam wanienkę i mogę ją wymienić bez problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
nie odzywam się ale czytam Was regularnie. Nie mam za bardzo czasu pisać bo koniec roku to u nas w pracy jakiś obłęd jest z robotami i szał. Druga sprawa, że moja mama w szpitalu już od ponad miesiąca i ja już poprostu nie mam siły tego ogarniać. Ja też idę do szpitala ze względu na tą cukrzycę i moja mama zapodała mi wczoraj taki oto tekst "ja wiem, że ty jesteś teraz najważniejsza ale ja też chcę być najważniejsza to pamiętaj przywieźć mi podpaski i odżywki i zabrać ta siatkę śmierdzących ubrań do prania"... opadły mi ręce. Zrobiło mi się cholernie przykro bo wiecie od matki mimo wszystko spodziewałabym się większego wsparcia i zrozumienia dla tego ze ja już nie mam siły tak latać jak kilka miesięcy wcześniej. NO ale myślę, że cała jazda z nią zacznie się jak wróci do domu... tego się tak naprawdę boję i do tego czasu muszę się stac nieco bardziej asertywna niż dotychczas bo matka jeszcze bedzie wymagała zebym się nią zajmowała a nie własnym dzieckiem - bo takich jazd tez się spodziewam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak narazie mieszkamy z moją mamą - tak wyszło, będziemy sie dopiero budowac w przyszłym roku, jestem jedynaczką, ale mama ma siostrę która troszkę pomaga ale przez miesiac była u niej może 5 razy w szpitalu gdzie ja jestem co drugi dzien albo codzień i nie mam już zwyczajnie siły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może jest ktoś, kto mógłby pomóc w opiece nad Twoją mamą?? a tekst jest po prostu genialny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Rozeznanie
|
Lilijka za mna chodza kluski slaskie od wczoraj
![]() ![]() ![]() Hawea ja kupilam 100 cm. wanienke, mnie te wiaderka nie przekonuja, tym bardziej, ze wanienki maja u nas w standardzie i zaokraglone kanty, (takie dziecko i tak sie wanny nie trzyma raczej), i ta gume antyposlizgowa na dnie, no a patrzac po sobie, to ja wole sie kapac na lezaca niz w jakiejs "dziwnej" pozycji ![]() ![]() Ja, zamierzam mala w wannie kapac, a pozniej w duzej w foteliku wlasnie, przy starszych sie sprawdzilo. Poza tym kupilam wieksza wanienke, bo mysle, ze moze uda sie ja latem na balkonie wykorzystac, jak mala bedzie juz siedziec (moze na nastepny rok dopiero), mi nie zawsze chce sie basen nadmuchiwac, a tak do wanienki, i tez bedzie radoche miala, jak sie zmiesci, a jak nie, to trudno, matka bedzie basenik pompowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale byłam też mile zaskoczona gdy stałam w budce i zamawiałm zapiekankę, kobiete ok 50 lat ustępowała mi miejsca żebym sobie usiadła, miło mi się jakoś zrobił (obok siedziała dziewczyna pewno z 17 lat i nie ruszyła się). ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- współczuje ci jeszcze teraz po szpitalach latać, a tż nie może ci jakoś pomóc? może musisz jakoś powiedzieć mamie że zwyczajne nie dajesz już razdy i nie będziesz tak często do niej zaglądać, domyślam się po opischa Twoich jakim typem człowieka mus być twoja mama, nie jest łatwo z takim ludzmi, a najgorsze w tym wszytki to jest to że jak by nie patrzeć to jest twoja matka i tobie też jest cięzko odmówić. trzymaj się i może troszkę więcej asertywności |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
marleen32 wczoraj u babci jadłam takie kluski śląskie tylko z serem białym i u nas w domu nazywają się leniwymi
![]() A tak nawiasem mówiąc, to lekarz zabronił mi poniekąd jeść tego typu rzeczy, tylko, że ja jak zjem dwa razy na miesiąc coś takiego to naprawdę jest święto ![]() powiem Wam, ze zaraz coś mnie trafi z leżeniem w tym łóżku. Na dodatek jakieś ziarno weszło mi między zęby, wyciągnęłam je i czuję dziwne pobolewanie, więc pewnie nieźle naruszyłam sobie coś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Wanienka tak ,lepiej kupić tą większą .Ja się właśnie zastanawiam gdzie daliśmy naszą po Dominiczku -razem ze stelażem gdzieś wsiąkła
![]() Jednak myśmy dość szybko przeszli na wannę ,mały uwielbiał chlapać rączkami i nóżkami i w wannie miał większe możliwości. często leżał w niej na brzuszku ![]() Na wątku listopadowo-grudniowym faktycznie połowa to cesarki ,ktoś tu pisał że lekarze idą na łatwiznę robiąc zabieg. Nie zgodzę się z tym dla lekarza to napewno nie łatwizna ,przecież musi poświęcić sporo czasu pacjentce ,a przy SN właściwie dużo namęczyć się nie musi. Mój szpital też słynął z porodów SN za wszelką cenę -dzieci rodziły się z różnymi problemami np. połamanymi obojczykami, niedotlenieniem .Od kilku lat to się zmieniło jest dużo więcej cesarek i dużo więcej zdrowych dzieci. Nie chodzi mi tu o to ze cesarka = zdrowe dziecko ,ale w momencie gdy poród naturalny ma ciężki przebieg to CC najlepsze rozwiązanie. Na tvn Style leci program 7 kobiet- ciąża- pokazany był poród w wodzie ( spłakałam się jak bóbr)
Dominik 20.01.2006 ![]() Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-11-09 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Rozeznanie
|
Popstrykałam się na gg z mamą męża. Poszło znowu o imię
![]() ![]()
![]() |
#2178 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ bardzo mi pomaga na szczęście i ciagle mi przypomina że nosze jego dziecko i że jesteśmy najważniejsi a matka ma opiekę w szpitalu lepszą niż w domu i że jeśli nie umiem się przeciwastawiac matce to mam tam wogóle nie jeździć albo 1-2 razy w tygodniu a on jej będzie wszystko woził i zabierła stamtąd rzeczy do prania, to samo mówi mamy siostra... moze to rzeczywiście jest jakiś pomysł ale ja się mimo wszystko boję oskarżenia mnie potem ze jestem "dziecko wyrodne co się chora matką nie zajmowało" ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
o jaka postępowa teściowa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Wtajemniczenie
|
gabishing, współczuję Ci bardzo
![]() ![]() hawea, ale to Wasze dziecko, a nie Teściowej, więc moim zdaniem nic Jej do tego jakie dacie imię! ![]() bdw: Sebastian jest ładniejsze! ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-09 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cześć Gabi ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Juz po badaniach. Glukoza faktycznie nie najlepsza w smaku..dziwny taki posmak..ale do zniesienia...tak pisałyście o tym, że wyobrażałam sobie gorszy smak...zobaczymy jakie będą wyniki. Od razy zostaną wysłane do mojej ginekolog a wizyta dopiero 18 listopad więć chyba wtedy je poznam.
Oglądałam przed chwilą na tvn style program o kobietach ciężarnych. każda z nich była w róznym wieku. I po obejrzeniu tego ciesze się , że zaszłam w ciąze właśnie w takim wieku...jest odpowiedni,A dojrzałóść emocjonalna przychodzi róznie u jednych kobiet wcześniej u innych później.Pokazali w tym filmie 15-letnie mamy, które świetnie sobie radza i nawet 46 kobiete po 5 in vitro , 40 letnia kobi,ete , która obawiała sie , że jej dziecko może mieć zespół Downa,urodziła synka w 28 tygodniu przezył... ![]() Ja jak widziłam te porody to płakałam. Jedna rodziła naturalnie w wodzie a druga cesarka. Od razu życze miłego dnia...mykam zaraz do miasta i potem biore się za szykowanie jutrzejszego przyjęcia urodzinowego dlą mężulka..zasłużył na imptrezkę,,ciężko ostatnio pracuje...dziś kupie prezencik i robie sałatke i porządki ![]()
#2185 |
Raczkowanie
|
dzień dobry mamuśki! Piękny dzień dziś, trzeba na spacer sie wybrać, ale to później wczesniej mnie czeka mycie okna i zawieszenie firanki- nie krzyczcie, robię to bardzo powoli i ostroznie!
byłam wczoraj u gina, zrobił usg i nadal jest widoczna pętla jelitowa, ale jakby mniejsza! mimo to poleca jechać do Łodzi i to skonsultować, więc tak zrobimy. Dzis muszę tam zadzwonić i umówić się na za 2 tygodnie. a i zaniepokoił mnie, bo zapytał co będziemy mieć, więc ja pytam chłopca, a on jakis nie przekonany! hmm...na dwóch usg 3d wyszło że chłopiec, a tu co nagle dziewczynka?? pojedziemy znów do łodzi na 3 d więc się upewnimy ![]() a i mój dzidziuś waży 1200g w 28tyg.+3 d. a tak a propos dziewczyny z Łodzi, poleccie jakies fajne sklepy w Łodzi z art. dla dziecka, czy w Ptaku są takie pasaże?? ja tez gdzieś wyczytałam, ze wanienke najlepiej kupić największą! tylko nie wiem czy te stojaki są przystosowane do tych wanienek, bo w sklepie widziałam tylko takie małe wanienki na tych stojakach?? gabishing współczuje relacji z mamą, ale moze najwyższy czas wytłumaczyć jej, jak to wyglada z Twojej strony, ona teraz widzi tylko swoją, że nikt jej nie odwiedza, i jak sama mówisz to opiekowanie polega na tym że pitolicie o głupotach! zamiast tego kup jej gazety, przynieś książke, krzyżówki, ona w ten sposób sobie umili czas a Ty zwyczajnie odpoczniesz! powodzenia kochana Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-09 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale jakoś tego nie widzę, zresztą zrobiłam już też zapas pampersów na początek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Sumienia nie maja tak ciężarne głodzić...a nikt w kolejce nawet nie przepuści...ja sobie obiecałam, że jak będe w taiej kolejce kiedys i zobaczę ciężarną puszczę ją przed sobą...by za długo dzidzi nie głodziła ![]()
![]() |
#2188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja świetnie, poza cukrzycą, która nie jest specjalnie upierdliwą chorobą poza dieta póki co której muszę przestrzegać ![]() Mój Mały w nocy śpi jak suseł jest aktywny od mniej więcej 7 rano jak trzeba jeść śniadanie, potem budzi się w drodze do pracy czyli ok. 9.00, w ciągu dnia jest dość aktywny, potem spokój i o 23.00 znów trochę się wierci ![]() a Ty jak? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
e-rosa, stalowamagnolia, lilijka, generalnie nie mogę narzekać na swoich teściów, traktują mnie jak córkę, i naprawdę pomagają, jak tylko mogą, możemy na nich liczyć pod każdym względem, ponadto gdyby mogli, to by nam wszystko kupili dla małego, ale ze my im zabroniliśmy, bo my wiemy, dokładnie co i z jakiej firmy chcemy, to nie ruszają tego tematu
![]() ![]() ![]() tylko z tym imieniem tak wyszło... ja wiem, że to nam się ma podobać, ale pomimo wszystko fajnie by było usłyszeć, że ładne imię wybraliśmy. Mojej mamie na przykład bardzo się to imię podoba....no ale są gusta i guściki... przyzwyczają się ![]() e-rosa, tak jakoś zauważyłam, że w tych godzinach (1.oo i 4.oo) mały mnie kopie. I chyba mu tak zostanie już jak się urodzi? ![]() Gabi, ja generalnie też dobrze się czuję, to chyba mój najlepszy okres w ciąży, nie mam żadnych dolegliwości, czasem mnie kolka dopadnie, ale ogólnie jest OK ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-11-09 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() od kilku dni myślę codziennie o porodzie naturalnym ,śni mi się że rodzę i to tak łatwo i gładko wszystko idzie ![]() w nocy jak spać nie mogę to wszystkie strachy wychodzą ,ostatnio nachodzą mnie myśli ,że mogę umrzeć przy CC-wiem, wiem to głupie ,nie wolna tak myśleć ,ani się nakręcać ,ale to silniejsze ode mnie Cytat:
![]() skrzyknij jakąś pomoc wśród znajomych lub rodziny. Trzymam kciuki za pomyślne wieści na wizycie gin. są stelaże do dużych wanienek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.