|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Odcien Double Wear EL
dziewczyny, musicie mi pomoc. Chcę na truskawie kupic ten podklad. oglolnie juz jest wyprobowany i wszystko mi gra. Mam odcien Fresco, wpada w roz,co m isie podoba-nie lubię tch wpadajacych w zolc! Musi byc albo neutralny albo w ostatecznosci w roz. No i do rzeczy. Odcien Fresco 01jest fajny ale ciut się odcina ;( Desert Beige - zbyt zółty i ciemny. Ivory Cream 39 jest akuratny, tylko ze wpada w zolty ;( co mi nie pasuje. Myślę o tych odcieniach ktore nia sa dostepne w Sephorze i Douglasie. moze Bone albo Ecru? Ma ktoras z was ten odcien? To jakiego odcienia z podkladów dostepnych w Sephore czy Douglasie jest podobny? Wtedy poszlabym i wyprobowala//
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odcien Double Wear EL
Bone jest bardzo jasny i lekko wpada w żółty. Poszukaj pełnych oznaczeń kolorów, np Bone to 1W1, Sand 2W1, Fresco 2N1, Ecru to chyba 1N1. Pierwsza cyfra to oznaczenie intensywności/jasności, a litera to oznaczenie tonacji: C - zimna, odcienie różowe, N - neutralna, W - ciepła, odcienie żółte.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam odcień Bone i faktycznie lekko wpada w zolc, ale slicznie stapia sie ze skora
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dołączę się do pytania. Czy któraś z Wizażanek może napisać mi, który kolor Double Wear jest najbardziej zbliżony do odcienia 180 Sand Beige Revlon ColorStay ? Ten odcień jest dla mnie praktycznie idealny i szukam jego odpowiednika. Będę baaardzo wdzięczna.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
W takim razie odcien Bone juz wykreslam ;D Immolation, a czy moglabys podrzucic tu zdjecie odcienia swojej cery? bo zastanawiam się czy podklad na poziomie 1 nie bedzie dla mnie za jasny
![]() A czy Ivory Cream 39 jest jasniejszy od tych 1? czyli Ecru, Shell, Bone? |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, postaram sie zrobic zdjecia jutro albo najpozniej w poniedzialek i wrzuce tutaj
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
dzieki
w takim razie czekam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

w takim razie czekam