|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
aaa to ja ide robić mojej laluni placuszki bo ogórkowa jej nie wchodzi
![]() dziewczyny, pomocy, a bez mąki ziemniaczanej wyjdą placuszki? np ze zwyklą? aaa i czemu nie ma ilości jajek? jedno? dwa? jak jajka to chyba 2 nie? Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-11-09 o 16:08 |
|
|
|
#1172 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet troche juz w brzuszku ![]() Dzieki Cytat:
No cos ty!! ![]() A co chcesz????? ![]() A tak na serio, to powiedz czy jest cos, czego zdecydowanie nie jecie z malzem? Np. owoce morza, jakies mieso?? Pytam odkad moj malz uraczyl naszych dosc nowych znajomych spaghetii z krewetkami i okazalo sie, ze znajomy zdecydowanie nie je krewetek i mial mine pt. "Gdzie by tu zwiac i to od razu?"... Cytat:
No wydalas nasz sekret... ![]() Cytat:
Wlasnie ze jeden juz jest Cytat:
Oj wiem.....ja tez jak robie malemu to jemu pare a sobie caaaaaala reszte.... ![]() Ja ich nie sole, bo ten ser jest juz wystarczajaco slony.... ![]() Cytat:
Jeeeeeeeeeeeeeee!!!!!:jup i: Kiedy kolejna rozmowa?? Cytat:
Cala przyjemnosc po mojej stronie Ciesze sie, bardzo, ze Matiemu posmakowalo Cytat:
Slodka twoja malutka! A z Klubem mysle, ze spokojnie dojdziemy i do tego Wlasnie wrocilam z miasta...jutro kolezanka ma urodziny i robi babski wieczor i szukalam prezentu ![]() Znalazlam - kasetke na cienie, jeden cien braz ciemniejszy i drugi jasniejszy, ktory jest tez rozswietlaczem, do tego dwa lakiery - tez ciemny i jasny braz i maskara. Wszystko firmy ArtDeco. Moze byc? No i Raffaello, bo to juz nasza tradycja, ze zawsze ode mnie dostaje ![]() A jak juz weszlam do Douglasa...jestem bogatsza o dwa nowe lakiery, tusz do rzesek Heleny Rubinsten. pedzel do korektora IsaDora, bronzer IsaDora, rozswietlacz (ostatnio mam fiola na ich punkcie) i 2 cienie minaralne....a i zamowilam sobie pianke do mycia twarzy White Tee ArtDeco.....
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może będę miała możliwość w czwartek, bo idziemy ze znajomymi do Bremeńskiej Ratskeller, a tam poza winami mają wyżerkę, że ![]() Cytat:
a ze spaghetti to z moim ostrożnie, bo nie toleruje on żadnych innych sztućców poza widlecem. Ehhh... te korzenie włoskie w poniedziałek o 15.00 A prezent dla koleżanki myślę, że ok o ile to są jej kolory ![]()
|
|
#1174 |
|
BAN stały
|
dziekuje za komplemnty to mojej malej i rozumiem ze pierw musimy sie blizej poznac
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Karenina, prezent bardzo fajny, szkoda, że nie jestem Twoją bliska koleżanką hehe też byłoby miło dostać taki prezent
)Guciu, ja też jem spagetti tylko widelcem, papardelle też, ale nie wynika to z żadnych moich przekonań itd ale z czystej wygody tak sie kiedys nauczylam i tak zawsze jem ![]() zrobiłam placuszki i coś schrzaniłam.. chyba dwa jajka to było za dużo bo się zrobiło bardzo wodniste i dodałam pozniej za dużo mąki żeby to zagęscic... no ale Blanka i tz jedli ![]() zrobiłam też makaron z brokułami w sosie śmietanowo-serowym, yummy!!! a i później do kk wkleje przepis na piernik, wychodzi pyszn a zajmuje robienie jakieś 15min
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i oczywiście to był tylko żart, mam nadzieję, że Karenina nie odkręci spotkania z tego powodu ![]()
|
|
#1177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak taaaaak....w Ratskeller mozna pojesc.... ![]() Cytat:
Znaczy, ze moze byc makaron, ale nie spaghetti, tak?? Czy spaghetti, ale tylko z widelcem..? ![]() Cytat:
To beda meeeega kciuki Zdecydowanie jej kolory... ![]() Cytat:
Tez mysle, ze prezent bedzie ok...ale dorzuce chyba jeszcze blyszczyk... ![]() Ja daje wlasnie dwa jajka i konsystencja jest ok...a maki daje bardzo malutko... Cytat:
Wiecie co, nie wiem jak to sie stalo, ale okazalo sie, ze kupilam dzisiaj nie dwa a CZTERY lakiery do paznokci...chyba mialam wybrac z tych dwa i zapomnialam i tak oddalam do kasy....juz myslalam, zeby jutro oddac, ale tak patrze i patrze i takie ladniutkie wszystkie sa.... ![]()
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym widelcem to był naprawdę tylko żart FOCH!!! FOCH!!! FOCH!!! ja właśnie stwierdziłam, że chyba muszę pokupować zabezpieczenia na narożniki, ale nie dla Sandry, tylko dla siebie już sobie takich kilka pięknych siniaków ostatnio nabiłam jak ganiałam na czworaka za Sandrą, że wstyd ![]()
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie przelaecialam was co z grubsza
![]() gucia ciesze sie ze zadzonili z firmy Suonka Lenka jest boska A ja dzis malo czasu spedzilam w domu bo najpierw praca a pozniej pojechalam do rodziców i niedawno wrocilam. Kamlka juz spi to mam chwile czsu. Karenina o jakim przepisie mowia dziewczyny bo nie moge go znalesc a z tego co widez to chyba jakis pyszny jest to tez bym Kamilce zrobila.
|
#1180 | ||||
|
Rozeznanie
|
witajcie mamuski
![]() Cytat:
a katarek - wspolczuje ![]() lenka sliczna a ostatnie zdjecie jest rewelacyjne . nic tylko calowac![]() Cytat:
gucia mowisz, ze to sprawka mleka ![]() ![]() chyba masz racje ![]() ![]() maly cudowny, jedna naga na cymbalkach, ale pilot musi byc rokoszny![]() Cytat:
![]() , super, ale sie ciesze i trzymam za rozmowe![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
hello
troche nadrobilam, ale nie mam sily odpisywac. padam dzis na pyszczek. jedna dziennie, potem inka lub ricore ![]() Cytat:
![]() tak zachwalcie te placki, ze w czwartek je przyrządzę, a co! ![]() zycze miłego wieczorku |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
bogus - dobrze, że już zeszło te uczulenie.
konspi - niezły pomysł z tymi jajkami niespodziankami Nie wpadłabym na to ;p oj Ty to jesteś pomysłowa babeczka ![]() kachula, kareninka - ja jakiś czas temu próbowałam i szydełko i druty;/ ale nieeeeeeee całkiem się pozapominało. Jeszcze na drutach to coś tam mi wyszło. Ale żeby coś porządnego to nieeeeeee kareninka - poncho boskie!!! Oj chciałabym coś takiego dla Amelki Tylko pewnie ten golf by jej się nie spodobał.widziałam kiedyś ten filmik. Boski jest ![]() kachula - Mateuszek to mały spryciarz i widzisz jemu się nic nie oprze hehehe A powiedz jak tam jego zdrówko??jaaaaaaaaaaaa jakie dziecko!!! A gdzie była matka?? toć to nienormalne.... A ja myślałam, że Amelka to taki mały pączuszek. Ale ona przy niej to anorektyczka prawie ;p suonko - oj ale przygoda. Współczuję. Oby Lence przeszło!!! i katarek poszedł w siną dal.A mała przesłodka!! guciu - co do ubrań to ja chyba miałam ten sam syndrom mleka ;/ teraz mam może 2 porządne no 3 bluzki. Trzymam kciuki!! Super że będzie 2 rozmowa i oby ostatnia i cię przyjęli ![]() gochaa - ale Wojtuś śliczniuchny! Aniulka - ale ja żadnego przepisu nie dawałam! A już napewno nie na jajecznicę z mlekiem. ola - też widziałam te nocniki ;p hehehe ale po co Amelce np. taki i płacić o wiele więcej niż za zwykły ( znaczy grał, ale się zaciął i grał i grał chociaż był suchy i mamusia popsuła do końca, bo chciała naprawić ;p) i skoro radzi sobie świetnie na zwykłym to nie trzeba wydziwiać i jakiś cudów na kiju wymyślać. Nocnik ma być do sikania a nie do zabawy. Tak mi się wydaje ![]() zuzanna - Olimpka śliczna, jakie duże oczka hejka mam nadzieję, że dość odpisałam ;p heheheMy dziś w znajomych. Najpierw u dziewczynki którą pilnuje moja mama z tego samego roku ale tamta z kwietnia. No i Już dużo mówi jak na 1,5 roku. Ale Amelka jak na rok też nie za mało. Chodziła za jej psem. I wogole bawiła się. Ale jakoś ta dziewczynka nie za bardzo ją interesowała ![]() Potem byłam u koleżanki no i maluchy super się bawiły razem. Ustali przy drzwiach balkonowych i Amelka gorliwie coś Mikołajowi tłumaczyła i pukała w szybę a ja z koleżanką prawie sikałyśmy ze śmiechu. Amelka coś mówiła a on po chwili się śmiał ![]() No super!!! Razem kokoszkę robili klaskali w rączki! NO mówię wam tylko taką dwójkę mieć ![]() A ta koleżanka co miała dziś rano rodzić to jednak na jutro przełożyli jej tą cesarkę. Ale leży już w szpitalu. A byłam potem w ciuchach i nabrałam rzeczy, ale nie miałam tyle kasy, bo nie wiem ile to na wagę i wzięłam śpioszki różowe, rękawek w paseczki z króliczkiem z brokatu, bluzeczkę z pszczółką z H&M i jeszcze jedną bluzeczkę w kwiatki z Topolino. Zapłaciłam 9 zł Jestem zadowolona, bo już miała mało śpioszków takich typowo dziewczęcych to tylko 3 pary. A się wkur*** bo w domu się okazało, jak chciałam dać jej zupkę, ze kwaśna A co do kupki to dziś rano sadzałam ją 3 razy i nic ;/ przyjechaliśmy do domu, posadziłam ją i a jak kupka na nocnik a nie w pieluchę. Nie wiem jak długo trzymała czy coś bynajmniej nie w pieluszkę ![]() A i nauczyła się z łóżka schodzić Tak samo jak Agusia Nie dość, ze wchodzi na łóżko to jeszcze spokojnie z niego schodzi
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-11-09 o 20:17 |
|
|
|
#1183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakupoholiczka :b rzydal:Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czekamy ![]()
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Haj wieczorne
Co do zdjęć z roczku, to niestety robił mój bratanek i wyszły nieciekawe ![]() Muszę zadzwonić do ojca chrzestnego, żeby mi podesłał te co on zrobił ![]() Wszystkiego najlepszego dla wczorajszej solenizantki Bianeczki Nedzia Franek jest prawdziwym przystojniakiem Musimy się spotkać kiedyś w końcu Suonko Lenka jest po prostu piękna I te usteczka jak Angelina Jolie Gochaa Wojtuś jest słodziutki Normalnie wszystkie nasze dzieciaczki są prześliczne, po Mamusiach oczywiście ![]() Kate ależ Amelcia jest zdolna ![]() Zazdraszczam zwłaszcza tego nocnikowania, bo mój się nie chce przekonać. A zbliżającej się kupy nie potrafię zarejestrować, bo wcale nie stęka ![]() Gucia wiedziałam że w końcu połaszczy się na Ciebie jakaś porządna firma Zuzanna Olimpia jest śliczna Karenina, a jarmuż smaczny jest? Bo czytałam, że bardzo zdrowy, ale u nas ciężko go dostać ![]()
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
któraś chciała kupić żółwika z e-edu w tesco promocja 60zł
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ostatnio moja Teściowa nawet się pytała, czy są jakieś nowe zdjęcia "tej małej Greczynki", bo by sobie obejrzała
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Kurde, co przyjdę to wszystkie gdzieś znikają ![]() Zaczynam mieć pewne podejrzenia ![]() Idę książkę poczytać
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie, które używają Katarek (ten odciągacz do nosa), powiedzcie mi, jak się wam sprawuje, czy jest faktycznie tak drastyczny?
Bo ponoć wycofany został ze sprzedaży (przynajmniej w aptekach) ze względu, że stracił jakieś tam rekomendacje i już sama nie wiem, czy zamawiać (bo na allegro nadal jest) ![]()
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zdjęcia maluszków śliczne Dziewczyny nie uwierzycie ale kumpeli udało się sprzedać mieszkanie Co prawda to jest transakcja od jej znajomego więc kokosów z tego nie będzie ale już na pokrycie części kosztów mamy Agusia pisała że zazdraszcza jak piszemy co nasze dzieciaczki mówią czy naśladują a ty chyba moja droga zapomniałaś kiedy Twój synek chodzić zaczął Mój za 11 dni będzie miał 13 mies a chodzenia ani widu ani słychu. Także jedne dzieci bardziej się rozwijają w jedną inne w drugą stronę więc nie ma co panikowaćOla tym że Blancik leniuch to się nie przejmuj, bo mój to dopiero anty chodzenie. A powiedz mi czy na tym muzycznym pchaczu z FP to chodzi?? Bo mój Wiki ![]() Kamila nie wiem czy to jest Twoja zasługa czy masz po prostu posłuszne dziecko ale zazdraszczam Ci bo Wiki jak słyszy nie wolno to jeszcze szybciej pędzi w kierunku zakazanej rzeczy ![]() Katev. ja też gratuluję nocnikowania, u mnie to się obawiam pójdzie bardzoooo ciężko ![]() Guciu gratuluję z okazji pozytywnego przejścia pierwszej rozmowy i trzymam kciuki za drugą Cytat:
Kasiu ja dunkana to też kilka razy powtarzam, ale na szczęście u mnei to jest tak że już na drugi, trzeci dzień diety schodzą ze mnie te nadprogramowe kilogramy. Też miałam od dziś zacząć ale tez się skuciłam na inne rzeczy. Może zaczynamy razem od jutra?????? |
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
mniami
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwileczkę, szybko przeleciałam i to co pamiętam:
Wojtuś chyba chciał nam coś napisać na laptopie, ale mama pewnie skasowała - pewnie pożalić się chciał![]() Olimpia słodka, a to zdjęcie w kąpieli Ola zapodałaś Blanusi prawdziwy tron ![]() Dziękujemy mamusiom za komplementy Gucia najwyższa pora, żeby ktoś się wreszcie poznał na TobieNo i info mam dla mam które chcą pudło na zabawki - fajne są w biedronce za niecałe 28zł - takie kuferki na kółkach, tż kupił, jak nie zapomnę wkleję jutro zdjęcie. |
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas się sprawdził bo jak odciągaliśmy katar fridą to Wiki się darł strasznie zanim ja mu cokolwiek z noska wyciągłam, a przy tym katarku nie zdążył nawet zapłakać bo już miał nosek wyczyszczony. My go podłączamy do najniżego ciągu odkurzacza i jak sprawdzaliśmy na sobie to nawet nic nie czuliśmy w nosie. Wg mnie jest naprawdę ok, drastyczne dla dziecka to może być zapalenie ucha od źle odciągniętego kataru... Pogadam na ten temat z moją pediatrą co ona sądzi ale tak jak pisałam przy ostatnim katarze to jak Wikiemu czyściliśmy dwa razy dziennie to mimo iż miał katar zachowywał się normalnie, oddychał i spał normalnie także jak dla mnie same plusy.
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-11-09 o 21:03 |
|
|
|
|
#1192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
I dziewczyny chyba mi odbiło ale chce sobie zrobić na nodze tatuż Wiktor pisane po chińsku czy arabsku. Odbiło mi co
![]() Tżt stwierdził że chyba jestem chora, ale ja coraz poważniej o tym myślę.....
|
|
|
|
#1194 | |
|
Rozeznanie
|
O takie coś: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Ga...mas/big/12.jpg
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Dobra spadam, do jutra
|
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny help. Bo nie wiem co Wikiemu na Mikołaja kupić
stoliczek http://allegro.pl/aktywny-stoliczek-...303045134.html kierownica http://allegro.pl/dwujezyczna-gadaja...304611054.html tor http://allegro.pl/mw-tor-wyscigowy-m...304977489.html warsztacik http://allegro.pl/fisher-price-uczon...302573060.html Liczę na pomoc zwłaszcza zabawkowego eksperta - Kamili |
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko o jaki spacer
A zdjęcia Zuzanna Olimpia Co do klubu czasu troszke trzeba Laski a ten kufer na skarby to duży jest? Na focie się mały wydaje przy tych misiach:F:F A potrzebuje koniecznie jakieś cosik na zabawki... możecie coś polecić niedrogiego? Byłam u koleżanki i jej 5 msc córeczki. Fajnie było ale padam na twarz, bo dom ogarniałam po powrocie:P Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-09 o 21:24 |
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu Piotrek też źle rwagował na fride, ale przeszłam na technike połaczenia tego ze śpiewaniem- zabawą... czymkolwiek i juz sobie daje odciągnąć
![]() Katekatee mam kierownice- inną co prawda...- i mysle, że to najfajniejszy pomysł. |
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Mi katarek poleciła nasza pediatra, wiec chyba wszystko z nim ok
i oczyszcza nosek naprawde idealnie..Kate, Blanka przy meblach śmiga, za rączki też nawet już za jedna raczke. Tylko boi się sama stanąć.. a pchacza nienawidzi, nawet nie bawi się nim siedząc a z zabawek polecam stoliczek, Blanka go uwielbia, jak na razie to chyba nr jeden wsrod zabawek, no moze po garnuszku.Ide spać, obejrzałam nowe gotowe na wszystko i luluuu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

?
Jak by nie było, cieszę się i dam z siebie wszystko 
ale może będę miała możliwość w czwartek, bo idziemy ze znajomymi do Bremeńskiej Ratskeller, a tam poza winami mają wyżerkę, że 

55kg