|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
Będę weryfikatorką
![]() Pracuję w call center i teraz będę słuchać rozmowy telemarketerów i wytykać im błędy pewnie połowa konsultantów mnie znienawidzi przez to, ale praca to praca... przeze mnie będą Ci ludzie odsuwani np. od projektów, a za tym idzie, że dostaną mniejsze pieniądze.. itd.
|
#1772 |
|
Konto usunięte
|
bylam telemarketerka niewdzieczna praca
|
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie co moj wspolokator o mnie napisal . chlopak tej glupiej finki co powiedziala ericowi o tym pocalunku wczesniej
I also found out that last night one of the persons in question told his girlfriend my negative feelings towards her, like I had been talking about her behind her back. Not that I care whatsoever. Clearly he has forgotten that I have already told her exactly how I feel about her to her face a month or so ago. The truth is I don't like her. He knows it and so does she. If it wasn't clear enough before, I hope the message has hit home now. I don't have anything against her as a person and she's always been very nice to me, I just disapprove of the way she treats her boyfriend and my friend. So let's see if I can sum her up in a few sentences. She's spoilt, she sulks when she doesn't get her own way, she's immature, lazy and money-grabbing. It's fair to say I don't trust her. Maybe it's none of my business but I just think she's taking him for a ride. I'm just looking out for my friend at the end of the day. I feel sorry for him, I really do - it seems like he's blind to it all. From what I gather, he's been treated very badly by girls in the past and thinks this is better, he thinks this is love. All I can say is he must've been treated very very badly to think what he has now is real. I don't think she loves him for who he is, I think she loves him for his money and the lifestyle he provides for her. He pays for everything. Everything! And then she has the nerve to start complaining when he puts things such as group meals and drinks down as a business expense, because she doesn't like the fact he's paying for us. Few people grind me down as much as that girl. ciekawe kiedy mi o tym powiedzial ... hmm ? Powiedzialm Ericowi ze wracam do Polski ze udowodnie wszyskim ze potrafie miec swoje pieniadze ! nie mam planu ale napewno nie dam za wygrana ! |
|
|
|
#1774 |
|
Konto usunięte
|
no bo ktos z boku adka moze tak to odczytac ze na kase lecisz no bo nie pracujesz niby no nie
ale ja sie tam nieznam |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozecie mnie zbesztac ale mysle ze wiekszosc z was podziela moje zdanie
|
|
#1776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to ze nie pracuje to nie tylko moja wina. Zawsze bylo tak mowione o pojdziesz do pracy to nie bedziesz mogla ze mna nigdzie jezdzic itp |
|
|
|
|
#1777 |
|
Konto usunięte
|
no Ada ale jestes tam nie miesiac i nie dwa ale w Niemczech jestes juz z rok albo wiecej nie wierze ze zamiast jednej wycieczki E. nie dalby ci kasy na kurs. Skoro mialabym faceta i byloby w miare wiadomo ze na jakis czas sie tam zostaje w tym kraju to poszlabym na kurs, chocby dla samej siebie by w domu nie siedziec... a taknic nie robisz i na utrzymaniu w sumie jego na jego lasce jestes. Nie udawadniaj niczego innym, tylko sobie Ada.
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- a jak pojdziesz do pracy na wycieczki z nim nie bedziesz bo wiadomo -praca to zobowiazania, zycie no coz
|
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy przyjemnosci w postaci wycieczek to priorytet Twój zyciowy? co na to E. odnosnie informacji ze wracasz do Polski? tak btw- ostatecznie wracasz? czy tak tylko mu grozisz? (ze tak to ujme )
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Nie groze tylko tak powiedzialam
Wycieczki nie sa moim piorytetem ale skoro nie mialam potrzeby isc do pracy to nie szlam. Nie mieszakam u kuzynek jak np ty Kachaa E mi powiedzial ze nie musze isc narazie do pracy wiec nie ide. Skoro mieszkamy w Niemczech to i tak wiem ze nie znajde pracy a poza tym zeby znalesc prace czy isc do normalnej szkoly musialabym isc na kurs co najmniej 2-3 lata. A wiem ze w przyszlym roku i tak sie wyprowadzamy. Oczywiescie ze nie bede sie obijac cale zycie. Ale jedni maja pieniadze i nie musza sie z praca spieszyc a jedni nie |
|
|
|
#1780 |
|
Konto usunięte
|
mieszkam u kuzynek ale predzej pracowalam i pracuje chociaz na ile moge cos na troche znalezc i za to tu jakos jestem do tej pory
![]() no moze niektorzy maja pieniadze i nie musza szukac pracy na zaboj jak ja, ale ja wole byc za to niezalezna od faceta i innych osob niz zyc za czyjas kase ale co kto lubi w zyciu tyle z mojej strony.. |
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacha non stop szuka pracy, stara się coś robić... A swoim ostatnim zdaniem stwierdziłaś, że masz kupę kasy skoro nie musisz pracować. Ja na Twoim miejscu chwyciłabym się czegokolwiek... tfu! Ja nawet bym nie dopuściła do tego żeby być na Twoim miejscu bo czułabym się z tym fatalnie. To nie w moim stylu. Ale to ja. A Tobie jeśli to odpowiada to miej innych w dupie a nie żal się, że oni tak to widzą. Uwierz mi... każdy z boku pewnie myśli coś podobnego co ten kolega... nie oszukujmy się. Nie wygląda to zbyt pięknie.
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
ale ja nigdy nie powiedzilam ze nie pojde do pracy ! Pewnie ze bym chciala ale przeciez nawet do glupiego baru mnie nie przyjma !
O to ze Kacha mieszka u kuzynek .. nie mialam nic zlego na mysli. Tylko tyle ze ja nie potrzebuje pracy za wszelka cene bo musze sie utrzymac. Co to tego co inni mysla . ok rozumiem ze ludzie uwazaja ze jestem leniwa itp ale dlaczego mysla ze nie kocham E tylko jego pieniadze? |
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kompletnie tego nie pojmuje.ale odpowiedz akceptuje. to w czym w takim razie tkwi Twój problem? (mam szczególnie na mysli wiadomosc Twojego kolegi wstawioná tu na forum) Skoro praca Twoim must have nie jest a Ericowi to odpowiada. bo nie bardzo ogarniam. co sie tyczy ostatniego Twego zdania: czyje sa te pieniadze ? skoro piszesz o nich w liczbie mnogiej? [ niescislosci dotyczacych informacji o Twoim problemie i mojego malego bulwersu nie ukrywam ]
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego, że mówią to co widzą gołym okiem. Nikt przecież oprócz Ciebie nie może tego (że go kochasz) stwierdzić na 100%.
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym juz sie przyznal E ze napisal to ze wzgledu na ta finke zreszta ok , niewazne myslalam ze mozna z wami pogadac i sie wyzalic ( bo np mnie to boli ) ale widze ze wy tez bedziecie po mnie jechac . nara |
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty masz prawo oczerniać go na forum i kopiować jego wiadomości? Każdy wybiera w życiu taką drogę jaka mu odpowiada. Jednak czasami warto przynajmniej zastanowić się przez chwilę nad tym, że w tym co mówią inni może być trochę prawdy. Możesz się z tym zgodzić lub nie. Tylko skoro się nie zgadzasz z tym to po co komukolwiek się żalić? Wybrałaś? To miej w dupie to co mówią inni. Nie mi to oceniać, bo ja nawet tej sytuacji nie rozumiem i nie pojmuję ale jeśli Ci to pasuje to jestem za
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... Ale sama kiedyś Ada napisała, że E zaproponował, że Ona nie będzie pracowała przez ten czas- tak mi się przynajmmniej wydaje, że tak pisala... Nie znacie takiej sytuacji, bo nie byłyście w takiej może. Ale powiem, że w mojej bliskiej rodzinie jest i była taka sytuacja, więc mniej więcej to wszystko rozumiem.. Bo i też, przyznam, przez jakiś czas taka sytuacja była u mnie...
Edytowane przez tur3cka Czas edycji: 2010-11-10 o 09:15 |
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wooohooo fajna pracunia!! A ja te zzabiore głos w sprawie Adki ( a co!) ok ok, moze z boku to wyglada jak wyglada. ale sprawiedliwosc jest gdzies pomiedzy... nikt, nie zauwazył, co ona napisała na koncu?? ze zamierza wszystkim pokazac, ze bedzie miec swoje pieniadze i bedzie samodzielna??? nikt?? moze potrzebowala wlasnie takiego kopa w *** i teraz pokaze wszystkim jaka naprawde jest! Ja ada trzymam kciuki, zeby Ci sie udało. Moze nie tak drastycznie, nie do PL, bo wtedy nie bedziesz blisko E. Badz uparta. w zyciu trzeba isc na kompromisy. Znajdz prace w DE. nie da sie? DA sie! daj ogloszenie, ze dziewczyna mowiaca po angielsku szuka pracy. z dziecmi? z czym tam chcesz... przeciez nawet polskie rodziny mieszkaja w De. DASZ RADE!!!! jezyk nie jest Twoją przeszkodą. i to E. Cie przyzwyczaił do tego stylu zycia. Bierz sie w garsc, i pokaz im ze UMIESZ! udowodnij cos komus i ....sobie w koncu. ![]() Praca z programami komuterowymi dla E. to dosc odległy plan, potrzebujesz czasu i nauki....rob to w wolnym czasie. a poki co złap cokolwiek....cokolwiek, co da Ci te 500e na koncie na szmatki i niezależnosc. do boju kobieto!
|
|
#1790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
: |
|
|
|
|
#1791 |
|
Konto usunięte
|
dzwonili do mnie z agencji i piatek na asesment jade na Heathrow
mam nadzieje ze nie zmienia znow zdania jak w zeszlym tyg na ost chwile i sie odbedzie
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Kacha
|
|
#1793 |
|
Konto usunięte
|
mam nadzieje ze nie powiedza mi w czwartek ze bedzie z atydzien tak jak tydzien temu bo sie wsciekne
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Roux, zauważyły zauważyły..
![]() Tylko, że już raz coś takiego czytałam ![]() Kacha, super !
|
#1795 |
|
Konto usunięte
|
dzieki laseczki
![]() a ja jescze w tym tyg stane sie posiadaczka zarabistego Blackberry Curve 3G ![]() http://www.carphonewarehouse.com/mob...learance=false tak sie mega ciesze tyle na to czekalam hehe
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Kacha gratulacje,na pewno będzie wszystko tak jak trzeba |
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz na usta cisnela sie odpowiedz na te ostatnie zdania. nie nawiazalam do tej koncówki z jednej przyczyny - bylam na maxa tá wiadomoscia wkurzona. nie chcialam byc niemila bo cenzura az mi sie uszami wylewala a na ówczesny moment inaczej bym nie potrafila. ![]() teraz z deko ochlonelam ![]() (czytaj- nie mój swiat; nie moje kredki którymi sobie maluje wiec nie bede sobie szarpac nerwów) ale roux mnie zdziebko sprowokowala...lol "zamierza wszystkim pokazac" komu??? nam ? sobie ? jemu???? ![]() przypomniec w tym momencie nalezy jej poprzednie plany które i tak poraz kolejny spelzy na niczym. Dlaczego? Odpowiedz nasuwa sie w pominietej pewnej kwesti:: koncówka koncówki;a mianowicie: "nie mam planu". otóz to. nigdy go nie miala. tak naprawde. celowo zapytalam já odnosnie przekazania informacji Ericowi- czy na serio wraca do Polski? "Powiedzialm Ericowi ze wracam do Polski ze udowodnie wszyskim ze potrafie miec swoje pieniadze !" --> wyraznie widac ze rzekome usamodzielnienie finansowe zamierza zdobyc w kraju. jej odpowiedz: "tak tylko powiedzialam". czyli kolejne rzucanie slów na wiatr. (przypomne ze calkiem niedawno równiez chciala sie zwijac [ponoc juz na powaznie] z Berlina po akcji "pocalunek Ady przed zwiazkiem z Ericem"). co do Twoich propozycji roux odnosnie Adowej pracy: juz nie raz i nie dwa tu na forum- takie pomysly padaly. i co?? przyslowiowego kopniaka otrzymala od nas. iii??? nie wierze ze w Berlinie nie ma polsko-angielsko jezycznej rodziny potrzebujacej aupair czy chocby sporadyczne bbs. Ada po porostu nie czuje potrzeby pracowac; co wiecej- za przyzwoleniem Erica. ![]() innymi slowy: po prostu jej sie nie chce. - sama przyznala ze jest leniwa. ~~~ sprawa Ady moimi oczami dosc klarownie sie rysuje. nie wróci do Polski by sie usamodzielnic finansowo bo... po co?? skoro w Berlinie ma niemalze wszystko co wg niej jest niezbedne do egzystencji ::: (...).
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-11-10 o 13:35 |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niemczech spokojnie mozesz znalezc prace jako np cleanerka albo nanny (ile polakow wyjezdza wlasnie sprzatac bez niemieckiego? bo ja znam pare) mowiac po angielsku, wystarczy poszukac, a z tego co widze to ty tylko marudzisz ze bez niemieckiego nie dasz rady, a kurs za dlugo trwa...itp. No przeciez w miesiac sie niemieckiego nie nauczysz prawda? ale podstawy w pare miesiecy na pewni zalapiesz. Jakbys od razu poszla na kurs niemieckiego a nie biadolila to teraz spokojnie mialabys juz prace. Zdenerwowalam sie ot co!
|
|
#1799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woooow! kupujesz na pay as you go? ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
przeciez wycieczki stoja na przeszkodzie! post nr 1776.
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-11-10 o 13:31 |
||
|
|
|
#1800 |
|
Konto usunięte
|
riel na kontrakt,bo net darmo i minuty smsy bardziej sie oplaca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

pewnie połowa konsultantów mnie znienawidzi przez to, ale praca to praca... przeze mnie będą Ci ludzie odsuwani np. od projektów, a za tym idzie, że dostaną mniejsze pieniądze.. itd.

]
ale jeśli Ci to pasuje to jestem za