Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-10, 09:52   #2371
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
black rose przestań
bo mam ochote włączyć allegro

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Widzę że wy tu o jedzeniu

Ja robie sobie miksy-ostatnio żurek(super kwaśny),zaraz potem 8 kostek czekolady mlecznej,później 5 pierogów ruskich,poprawiłam lodami tiramisu i "popiłam" znowu żurkiem.Wszystko to w ciągu jednej godziny!

A wczoraj wcięłam kanapkę z wiejska kiełbasą i zajadłam pączkiem z mega grubą wartwą lukru z nadzieniej karmelowym!Żyć nie umierać.Pysznie było!
rety, to ja nie mam smaków na takie mixy. Mam jedynie manie na coś np przez dzień lub dwa.
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a dasz przepis bo aż mi ślinka cieknie
przepis na sernik czy shreka? Powklejam Wam foty potem
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
sernik snickers - to musi być dobre aż mi slinka cieknie
ale się rozgadałyście o jedzeniu, nie ma to jak zachcianki w ciąży, mi jakoś sie nic nie chce - leże i wcinam żelki
jak ostatnio najadłam się żelków to do wieczota mi się odbijało. Po 5 do buzi pchałam a ja normalnie nie jem żelków i galaretek
Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj wreszcie wybrałam się do lumpka bo stwierdziłam, że nie zdołam kupić wszystkich nowych ubranek dla maluszka bo strasznie dużo kasy na to idzie. Jestem bardzo miło zaskoczona bo wybrałam kilka naprawdę fajnych ciuszków i to za grosze.
-na pierwszym zdjęciu spodnie H&M za 7zł i bluza za 8zł
-na drugim spodenki za 4zł i spodenki za 5zł
-na trzecim body za 4zł i body za 6zł
-na czwartym pajacyk za 6zł i kaftanik za 4zł
-na piątym brzusio z dzisiaj rano czyli 24 tydzień
zgrabniutki brzusio a ciuszki śliczne
Cytat:
pati no i widzisz jakie fajne ciuszki za grosze!!

iweczka noooo z 11 na pewno będzie a może i 12.. nie wiem nie waże się :p a to moj brzuch sprzed tygodnia wiec to nie dzidzia a moje obżarstwo ;d
ja to na dzidzie bym stawiała, nie wiem gdzie te kg mieścisz zgrabna laska z Ciebie
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
chcesz mnie wykończyć uważaj bo cie jeszcze odwiedzę

wklej zdjęcia
ja się chwale swoimi nabytkami :P i swoim kotem który ostatnio uwielbia się przytulać do mojego brzucha bodziaki kosztowały 6 zł a kombinezon 5 na allegro
to ja też wklejam swój z dziś 21 tydz 2 dzień
Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki Wanilia83 - super zgrabniutki Ja wklejam swój brzuszek - zaczełam 16 tydzien, ale wydaje mi się że na żywo jest trochę większy..
dziewczyny macie mega zgrabne brzuszki, to mój mi się wydaje większy zaraz zrobie sobie fotke z ciekawości
Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
I jeszcze dwie fotki.

Pozdrawiamy Was wszystkie cieplutko!!!
ale upolowałaś
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ruchy maleństw to czujecie bardziej w podbrzuszu czy raczej bliżej pępka?
mi dzisiaj Julcia robiła takie harce i to na całym brzuchu. Leżałam sobie a ona przez dobre 5min mocno się wierciła. Aż bez dotykania było widać że coś się rusza

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:56   #2372
wikakika
Rozeznanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Patrycja - bardzo sliczny brzuszek i ciuszki kupilas, najbardziej podoba mi sie ten komplet z bluza i spodenkami z H&M!!!

Monti- 11 kilo??taaaaa...chyba naprawde wszystko ci w tzycky wchodzi

Wanilia -ehhh...taki brzuszek mialam w 16 tygodniu...naprawde masz bardzo zgrabniutki brzuszek!! Kombinezon mis bombowy!!!

aguchaw- taki malutki brzuszek to ja mialam przed ciaza jak sie najadlam..ale spokojnie jeszcze ci urosnie, niektorym brzuszek wyskakuje duzo pozniej...

marsylia - ze zdjecia widac, ze chlopak!!! GratulacjeSliczna fotka jak Franek trzyma raczke

Szara myszka- Nie przejmuj sie, ja ciagle tez o czyms zapominam, ostatnio przeze mnie wybuchlo by laboratorium bo zapomnialam wylaczyc destylarki....ja to dopiero jestem niebezpiecznaA poza tym wybilam juz chyba z 4 talerze i pare szklanych rzeczy...

Izabella - mamy teraz w sobie burze hormonow, nie obwiniaj sie skarbie, to nie Twoja winastaraj sie myslec pozytywnie a humor sam do Ciebie wroci...
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:00   #2373
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a ja nie uważam że należą ci się baty

misiowy kombinezon to wg mnie niezbędnik,
a ty jeszcze w takiej atrakcyjnej cenie kupiłaś
chciałam kupić w h&m bo jest prawie identyczny za 69 zł...
tż kazał mi się powstrzymać a ja byłam zła na szczęście udało się upolować

co do hormonów, też tak mam czasem moje zachowania z perspektywy czasu są dla mnie tak niezrozumiałe,że aż głowa boli to co dopiero dla otoczenia.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
sama chciałaś

widzę że nie tylko ja będę miała małego niedźwiadka

ciuszki będziesz musiała zmieniać co godzinę żeby Fabian miał wszystko założone chociaż raz

i co zjadłaś te czitosy ??
Zjadłam buuuuuuu
przed samym snem

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja zakochałam się w niedźwiadku, i kupie takiego malutkiego i będę się modlić, żeby było jeszcze trochę zimno jak Mała się urodzi
ja też

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

ja to na dzidzie bym stawiała, nie wiem gdzie te kg mieścisz zgrabna laska z Ciebie

dziękuję różyczko lejesz miód na me serce

ja właśnie jajka wstawiłam i zrobię paste jajeczną
a na obiado-kolacje serwuję dzisiaj zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym .. a na sam wieczór już nachosy z sosem

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

wikakika - dziękuję od razu mi lepiej, a waga nie kłamie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:55   #2374
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w szpitalu, żeby obejrzeć sobie sale porodowe, popytać o szczegóły, szkołę rodzenia, itp. Niestety już na drzwiach przywitała nas wielka kartka, że oddział jest przepełniony i wstrzymane są wszystkie przyjęcia ciężarnych. Oczywiście o zwiedzaniu nie było mowy, ale Pani zaprosiła nas w weekend. Musze przyznać, że troszkę się zestresowałam. Martwię się co będzie jeśli w marcu też zdarzy się podobna sytuacja i nas odeślą do innego szpitala

A tak z innej beczki...
Nie wiem czy to wina ciąży, hormonów czy czegoś tam jeszcze, ale robię się niebezpieczna dla otoczenia i siebie samej. Chciałam zrobić obiad, postawiłam patelnię z olejem na gazie i całkowicie o tym zapomniałam. Prawie puściłabym dom z dymem, gdyby nie TŻ, który zapytał co tak spalenizną śmierdzi. Jak to dobrze mieć męża strażaka, bo przynajmniej szybko opanował sytuację. Potem poszliśmy na zakupy, no i po powrocie całą zawartość toreb wypakowałam do zamrażalnika. A dopełnieniem tego całego dzisiejszego mojego pokręconego zachowania, było zrobienie sobie krzywdy przy zdejmowaniu spodni.
Tak zamaszyście je ściągałam, że z całej siły przywaliłam dłonią w rant szafy. Ręka spuchła, boli jak cholera i tak siedzę jak ta ostatnia pierdoła z okładem z lodu.

Żeby nie było tak tragikomicznie - to na pocieszenie dodam, że udało nam się napaść dzisiaj ciucholand i nabyliśmy sporą część wyprawki dla naszej Córeczki. W zasadzie wszystko co jest na fotkach kupione w ciucholandzie, z wyjątkiem kilku sztuk body (które dopadliśmy na promocji w carrefourze).
ciuszki są przepiękne!
co do szpitali, na stronie tego, do którego ja się wybieram, jest napisane, że nie odsyłają nikogo - ciekawa jestem, jak to wygląda, jeśli nagle im się zwala tłum rodzących na głowę - korytarz? to jest mój największy koszmar chyba...
a ja wytłukłam już wszystkie szklanki!

Cytat:
iweczka ja wiem,że w dużej mierze mój tryb życia zawdzięczał mi figurę, codziennie 30 km na rowerku, masaże, waku weell czy jak to się pisze sauna i długie spacery a teraz...NIC bo spacerze już sapie i mam dość... także wiem,że wrócę do tego w marcu i nie martwie się, nie mogę
no właśnie, ja mam zadyszkę, jak po schodach wejdę na przystanek tramwajowy, coś okropnego, a przed ciążą fitness i rowerem po mieście

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:24   #2375
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
chciałam kupić w h&m bo jest prawie identyczny za 69 zł...
tż kazał mi się powstrzymać a ja byłam zła na szczęście udało się upolować

co do hormonów, też tak mam czasem moje zachowania z perspektywy czasu są dla mnie tak niezrozumiałe,że aż głowa boli to co dopiero dla otoczenia.

Zjadłam buuuuuuu
przed samym snem

ja też

dziękuję różyczko lejesz miód na me serce

ja właśnie jajka wstawiłam i zrobię paste jajeczną
a na obiado-kolacje serwuję dzisiaj zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym .. a na sam wieczór już nachosy z sosem

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

wikakika - dziękuję od razu mi lepiej, a waga nie kłamie
ja chce przepis na taką pastę, bo ostatnio chodzi mi po głowie a jakoś nie wiem jak ją zrobić

och zazdroszcze tej zapiekanki, jak masz z sosikiem z Winiar to tym bardziej, bardzo go lubie. Na ostatnich zakupach chciałam go wziąść, ale nie wiem jakim cudem w koszyku wylądowały "kotlety mielone" a nie "zapiekanka z mięsem mielonym" przegrzebałam cały koszyczek w domu bo byłam pewna że kupiłam, patrze na paragon i wyszło na jaw

wstawiam fotki mojego brzuszka z dzisiaj czyli 21tc i 4dzień

oczekujemy
Stary 2010-11-10, 11:28   #2376
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a ruchy maleństw to czujecie bardziej w podbrzuszu czy raczej bliżej pępka?

Moja Niunia kopie mnie we wszystkich możliwych miejscach, które są w zasięgu jej malenkiego ciałka. Jednak najczęściej czuję ją w okolicy podbrzusza.
Ostatnio wybraliśmy się ze znajomymi do knajpki i trafiliśmy na koncert zespołu szantowego. Impreza tak się rozkręciła, że skończyło się tańcami na stołach, śpiewaniem na całe gardło i 4 godzinami nieprzerywalnego śmiechu. Wróciliśmy do domu wypompowani, ale dawno się tak dobrze nie bawiłam. Zastanawiam się tylko czy nie zaszkodziło to Oleńce w brzuszku. Oczywiście piłam tylko soczki i wodę, siedzieliśmy w miejscu dla niepalących, ale moja aktywność fizyczna z pewnością dała małej w kość. Po powrocie do domu chyba cały czas spała, bo w godzinach jej największej aktywności nie czułam wiercenia się, ani żadnych kopniaków. Szczerze powiedziawszy dopóki nie sprzedała mi pożądnego kuksańca, strasznie się martwiłam, że zrobiłam jej krzywdę.
Hehe, nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek będę miała przyjemność z tego, że ktoś mnie pożądnie skopie.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:48   #2377
Montii
Zakorzenienie

black rose ugotowałam 6 jajek pokroiłam drobno do miseczki, 2-3łyżki majonezu, 2 musztardy ostrej, pokroiłam szczypiorek dużo pieprzu i wymieszałam 3 min roboty a pyszna jest

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 12:04   #2378
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
black rose ugotowałam 6 jajek pokroiłam drobno do miseczki, 2-3łyżki majonezu, 2 musztardy ostrej, pokroiłam szczypiorek dużo pieprzu i wymieszałam 3 min roboty a pyszna jest
Ale narobilas mi smaka..jutro zrobie, albo dzisiaj wieczorem..mniam.....osli nilam klawiature w pracy
Blackrose...fajny sweterek i oczywiscie sliczny brzusio
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:07   #2379
Montii
Zakorzenienie

black rose no no brzusio rośnie super

ja czekam aż się zrobi zimna w lodówce bo ciepłej nie znam.. na swieżą bułę mmmm

[LEFT]
Stary 2010-11-10, 12:10   #2380
agaaga89
Zakorzenienie

Black świetny brzucho
Ja w końcu dziś dorwałam aparat i też kontynuuję dokumentację

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:19   #2381
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja scieram jeszcze do tego kawałek zółtego sera, fajnie skleja i jest przepyszna...narobilas mi ochoty ide zobaczyc czy mam jajca
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 12:21   #2382
Montii
Zakorzenienie

0 to może dodam
a mogę po czasie?

[LEFT]
Stary 2010-11-10, 12:30   #2383
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
wstawiam fotki mojego brzuszka z dzisiaj czyli 21tc i 4dzień
sliczny brzusio
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:33   #2384
n.ik.a
Zadomowienie

Wanilia83; mój gin mnie uspokaja i wciąz mi mówi, że dużo kobietom podczas ciąży pojAWI się taka niespodzianka. Niestety ja jeszcze żadnej nie poznałam :/

A ja własnie wzięłam się za robienie zalewajki. Chce mi się takiej mega kwasnej. Za chwilke mam zamiar też zrobic sobie koktajl z truskawek i kefiru....mniam

a potem troszke muszę ogarnąc mieszkanko, bo przychodza robić mi garderobę...wreszczie, bo szafa pęka mi w szwach. Szkoda tylko, że dopadł mnie jakiś skurcz w nodze...jak nie urok to sraczka

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:34   #2385
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
0 to może dodam
a mogę po czasie?
nooo pewnie, smacznego
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 12:35   #2386
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki

od 7 rano was podczytuje i dopiero dobrnelam do konca

przedewszytkim grauluje poznania plci i slicznyhc brzuszkow dziewcznym ktore si eostano chwailily
a dziewczynom ktroe szaleja z zakupami chcaiklm sie pochwalic ze i ja w koncu kupilam cos w lumpeksie do tej pory nie znalazlam zadnego godnego zianteresowania a w piatek pojechalm do kilku i w koncu trafilma kilka fajnych ciuszkow ale w warszawie to za kg trzeba placic od 50 do 60zl wiec nie jakos super hiper ale zawsze taniej niz w skelpach a nie zniszone rzeczy

co do jajek z majonezem to ja to samo robei zamiast szczypioru pora djae i ser zolty i chyba sobe zrobei na jutro bo mi smaka zoriblsycie

mielgo dzionka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:35   #2387
megi2015
Zadomowienie

Pisałyście o roztargnieniu - ja wczoraj byłam w banku bo zablokowałam sobie dostęp do konta, a dziś znowu to samo jak mnie już widzą to pewnie myślą ta wariatka co się nie umie do własnego konta zalogować. Przez tyle lat jeszcze ani razu mi się to nie zdarzyło, a teraz 2 dni pod rząd

a na dodatek pojechałam potem do takiej hurtowni bielizny pokupować sobie majtusie i wiecie co kupiłam oczywiście welurkowy pajacyk dla maleństwa. A miałam się wstrzymać do połówkowego - przecież to już w poniedziałek.....
jestem beznadziejna
Stary 2010-11-10, 13:00   #2388
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Wanilia83; mój gin mnie uspokaja i wciąz mi mówi, że dużo kobietom podczas ciąży pojAWI się taka niespodzianka. Niestety ja jeszcze żadnej nie poznałam :/

A ja własnie wzięłam się za robienie zalewajki. Chce mi się takiej mega kwasnej. Za chwilke mam zamiar też zrobic sobie koktajl z truskawek i kefiru....mniam

a potem troszke muszę ogarnąc mieszkanko, bo przychodza robić mi garderobę...wreszczie, bo szafa pęka mi w szwach. Szkoda tylko, że dopadł mnie jakiś skurcz w nodze...jak nie urok to sraczka
też za mną chodzi koktajl ale jakoś nie mogę dorwać truskawek mrożonych
Cytat:
dzięki za przepis tylko co jak nie lubie szczypiorku
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Pisałyście o roztargnieniu - ja wczoraj byłam w banku bo zablokowałam sobie dostęp do konta, a dziś znowu to samo jak mnie już widzą to pewnie myślą ta wariatka co się nie umie do własnego konta zalogować. Przez tyle lat jeszcze ani razu mi się to nie zdarzyło, a teraz 2 dni pod rząd

a na dodatek pojechałam potem do takiej hurtowni bielizny pokupować sobie majtusie i wiecie co kupiłam oczywiście welurkowy pajacyk dla maleństwa. A miałam się wstrzymać do połówkowego - przecież to już w poniedziałek.....
jestem beznadziejna
a tam, ciesz się z nowego ciuszka też miałam nic nie kupować a licytuje dwa kombinezony na all bo jak pomyślałam ze na początku marca będzie zima to jak wyjde z małą ze szpitala? A nie daj Boże by chciałaurodzić się wcześniej

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

No i przepis:
Sernik Snikers
Spód: (odrazu pisze że lepiej zrobić pół porcji bo to będzie za dużo)
* 0,5 kg maki
*20 dag masła lub margaryny
*pół szkalnki cukru pudru
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
*1 jajko
Masa serowa:
*1 kg twarogu
*6 jajek
*1 szkalnka cukru pudru
*100 ml mleka
*100 ml oleju
*1 opakowanie budyniu waniliowego (najlepiej Delecta)
*4 krople aromatu waniliowego
*opakowanie cukru waniliowego
Wierzch:
*1 mleko skondensowane słodzone (Gotować mleko przez 3h w puszce, która musi być przykryta w całości wodą, w miarę wyparowywania dolewać wody, aby puszka zawsze była zalana)
*2 czekolady mleczne
*20 dag orzeszków ziemnych

Spód:
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać masło, które na ok 30 min wyjmujemy z lodówki, żeby nie było mocno twarde oraz jajko. Zagnieść ciasto, podzielic na 2 części i włożyć je do zamrażalnika na ok 45 min. (tak, aby lepiej się ucierało na tarce, powinno byc twarde)
Masa serowa:
Ser dwukrotnie zemleć, lub kupić mielony (ja wybieram ten, jest mniej roboty a cena

podobna .Żółtka utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo zmielony ser, budyń w proszku, mleko oraz olej i miksować. Następnie wymieszać całą masę z pianą z białek (bardzo delikatnie).
Blachę posmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą i zetrzeć ciasto, na ciasto wylać masę serową. Piec w temperaturze 190 C ok 1,5h (lub sprawdzić widelcem lub szpikulcem czy ciasto jest już gotowe, a jest gotowe, gdy wyjmujemy czysty widelec)
Wierzch ciasta:
Na sernik (może być lekko ciepły) rozsmarować karmel, następnie wysypać równomiernie orzeszki.
Rozpuścić czekolady z odrobiną mleka bądź w misce na garnku z gotującą się wodą (wtedy bez mleka ) i powstałą polewą polać równomiernie orzeszki. Wstawić do lodówki na kilka godzin inaczej czekolada nie stężeje dobrze.

źródło: Wielkie Żarcie

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-11-10 o 13:02
Stary 2010-11-10, 13:00   #2389
kaniutka20
Przyczajenie

Hej jestem tutaj nowa...szukam cos na temat rozstepow na brzuchu jak im zapobiec??Jakos nie umiem znalezc takiego watku...moze ktoras z Was by mi pomaglaZ gory dziekuje
kaniutka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 13:00   #2390
Montii
Zakorzenienie

Ja wlaśnie małego wsadzę w ten misiowy kombinezon i do auta

jak nie lubisz szczypiorku to można modyfikowac..castia wspomniała o serze żółtym może być rzodkiewka..cokolwiek

[LEFT]
Stary 2010-11-10, 13:03   #2391
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaniutka20 Pokaż wiadomość
Hej jestem tutaj nowa...szukam cos na temat rozstepow na brzuchu jak im zapobiec??Jakos nie umiem znalezc takiego watku...moze ktoras z Was by mi pomaglaZ gory dziekuje
Witaj !!!
najlepiej używać balsamów na rozstępy. ja na początku ciąży stosowałam taki dla kobiet w ciąży z rossmanna, a potem mama perfecta na rozstępy. i smarować, smarować, smarować
Stary 2010-11-10, 13:07   #2392
kaniutka20
Przyczajenie

Wlasnie uzywam olejkow na rozstepy...i smaruje 2 a nawet 3 razy dziennie i mimo to takie male rozstepy mi sie pokazuja po bokachboje sie...nie chce mie rozstepowmoze sa jakies jeszcze inne sposoby??
Stary 2010-11-10, 13:08   #2393
prunelle
Wtajemniczenie

kasiapruszkow, a gdzie w lumpeksach byłaś? ja na razie na grójeckiej, tam jest ich sporo, ale nie zajrzałam do wszystkich, w szmizjerce znalazłam fajne rzeczy

Cytat:
ja już dwa razy zapomniałam pinu i dwa razy musiałam zmieniać...

sernik pycha, muszę TŻ do sklepu wysłać po zakupy, bo ja już dziś nie zdążę, a tu jutro pozamykane

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 13:45   #2394
megi2015
Zadomowienie

Właśnie wygrałam aukcje !!!
http://allegro.pl/disney-pajacyk-62-...304681901.html

ale mnie wzięło na zakupy a miałam się wstrzymać ale cóż to dla dzidziusia przecież

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Wlasnie uzywam olejkow na rozstepy...i smaruje 2 a nawet 3 razy dziennie i mimo to takie male rozstepy mi sie pokazuja po bokachboje sie...nie chce mie rozstepowmoze sa jakies jeszcze inne sposoby??
hmmm nie wiem za bardzo co doradzić. może po prostu u ciebie to genetyczne, wtedy olejki i balsamy nie pomagają mimo częstego smarowania. ale może inne dziewczyny znajdą rozwiązanie.....

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Montii to ty pisałaś że zdecydujesz się na wózek tako warrior??
Stary 2010-11-10, 13:47   #2395
Montii
Zakorzenienie

nie;p
my espiro gtx

super pajacyk !!

[LEFT]
Stary 2010-11-10, 13:55   #2396
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
nie;p
my espiro gtx

super pajacyk !!

to nic że pisze na nim christmas, ale pewnie każdy będzie wpatrzony w dziecko jak w obrazek. nikt nawet nie zaczai że napis świąteczny haha
Stary 2010-11-10, 13:59   #2397
kaniutka20
Przyczajenie

Genetyczne raczej nie jest bo mama i siostra nie maja rozstepow:/
Ale wszyscy mowia ze taka szczuplutka jestem i brzuszek rosnie i skora sie rozciaga...hmm..no nie wiem:/
Ale coz bede sie smarowac ile sie da moze nie bedzie az tak tragicznie
Dziekuje za odpowiedz

A pajacyk sliczny...Ja narazie wstrzymuje sie zakupami bo narazie nie wiem co bedzie,dopiero jak sie dowiem zaczne kupowacA termin mam na 28.11 (juz sie doczekac nie umiem!!!)Tak sobie obiecalam hehe
Stary 2010-11-10, 14:00   #2398
subtelle
Raczkowanie

Dzień dobry
Montii, Wanilia, Patrycja, Aguchaw, Blacrose - ale śliczne brzusie jakie Wy wszystkie zgrabne i szczupłe bestie jesteście!!! ech.... Montii, ja nie wiem gdzie Ty chowasz te 11 kg. Bardziej obstawiam, ze to woda tyle waży, bo z tego co pamiętam Twoje zdjęcia wcześniejsze, to faktycznie tzytz się zwiększył i brzusio- ale reszta, no no... apetyczna!

Marsylia- ale cudny Przystojniak i sprzęcior niezaprzeczalnie posiada

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Dziś byłam w jednym ciuchlandzie i chciałam kupić coś dla fasolki...ale jak zobaczyłam ceny to padłam...poczekam jak za tydzień będzie obniżka
Zastanawiam się, czy chodzimy do tego samego lumpeksu bo coś mi się wydaje , że tak

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
No wlasnie tez myslalam o basenie, albo widzialam zapisy na yoge dla ciezarnych, wiec chyba sie tez zapisze...bo czuje sie taka zasiedziala
A gdzie mozna kupic stroj kapielowy dla ciezarnych bo w moj stary na pewno sie nie zmeszcze
Na Allegro są stroje dla cieżarnych, ale tak jak Dziewczyny pisały, wystarczy kupić rozmiar-dwa większy. materiał jest tak elastyczny , ze brzusio się zmieści.

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Też bym się wybrała na basen, ale się boje że jakiegoś syfa moge złapać Czy to raczej niemożliwe W kostium się mieszczę, bo aż sprawdzałam A przytyłam 10 kg
Mój lekarz mówi, ze nie mam się czego bać, bo teraz woda jest tak chlorowana, że nie ma szans, by jakiś grzybek czy syfek w niej przeżył. Powiedział tylko, że może wdać się alergiczny odczyn, może 'tam' szczypać i piec lekko jak przy zapaleniu, bo pochwa jest bardziej ukrwiona i podatna. ale to tylko alergia i wystarczy smarować się Clotrimazolem w kremie.

Cytat:
Ja zawsze blisko pępka. właśnie nie umiem wyczuć w podbrzuszu.
a czasem to czuję wedrującą nogę lub łapkę przez cały brzuch, tak ciąąąąągnie i smyra mamę

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:01   #2399
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Genetyczne raczej nie jest bo mama i siostra nie maja rozstepow:/
Ale wszyscy mowia ze taka szczuplutka jestem i brzuszek rosnie i skora sie rozciaga...hmm..no nie wiem:/
Ale coz bede sie smarowac ile sie da moze nie bedzie az tak tragicznie
Dziekuje za odpowiedz

A pajacyk sliczny...Ja narazie wstrzymuje sie zakupami bo narazie nie wiem co bedzie,dopiero jak sie dowiem zaczne kupowacA termin mam na 28.11 (juz sie doczekac nie umiem!!!)Tak sobie obiecalam hehe
ja sobie też obiecałam i co klapa....rano kupiłam pajacyk w sklepie, a teraz na allegro. rozumię że masz usg 28.11 ???
ja mam połówkowe w pon. 15.11.
Stary 2010-11-10, 14:06   #2400
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
to nic że pisze na nim christmas, ale pewnie każdy będzie wpatrzony w dziecko jak w obrazek. nikt nawet nie zaczai że napis świąteczny haha
ja widziałam śliczną bluzę ale z reniferem... no kurcze nie pasowałoby , nawet na święta wielkanocne bo to już był konkretny renifer z ogromnym czerwonym nosem centralnie haha ;p

subtelle kolejna która leje miód na me serce
od razu mi lepiej

kurcze a ja mam znowu zgagę.. jak mnie pali o losie.. a rennie nie pomaga

moje dziecie od rana zero znaku, to kłade się i znowu Bach... i poczułam fikołki pogadałam sobie z synkiem i chyba poszedł spać mój tancerz mały

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości