![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Różności na maszynie dziewiarskiej.
malgosia jest sliczna i
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie maszyna nadal szuka nowego własciciela:
Mam maszynę Brother dwupłytową (KH 840) , w b.dobrym stanie , z wszystkimi akcesoriami, na stabilnym solidnych nogach, maszyna jest tez z funkcją dziergania z automatu z napędem elektrycznym (ma silnik). Odstapię bo mama już nie korzysta a ja nie mam czasu choć wciąż fascynuje mnie świat dziewiarstwa. Kontakt do mnie dii2@o2.pl Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
Dot.: Posiadam wzory , wykroje i instrukcje do maszyn dziewiarskich
Proszę o pomoc w uzyskaniu instrukcji obsługi do maszyny Doplety 382 i ewentualny kontakt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Dot.: Posiadam wzory , wykroje i instrukcje do maszyn dziewiarskich
propozycje firmy shima seiki na nadchodzaca zime
http://www.shimaseiki.co.jp/support/trend/
![]() |
#395 |
Przyczajenie
|
Proszę o informację ,czy mogłabym otrzymać instrukcję do maszyny dopleta 382?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich na forum
![]() Jestem tutaj od wczoraj, więc dopiero raczkuję między różnymi możliwościami forum, ufff... Też zachorowałam na maszynę dziewiarską, a pobyt tutaj tylko pogłębia moją chorobę ![]() W tej chwili nie zanosi się na zakup, ale może kiedyś.... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
witam, dopiero sie zalogowalam jeszcze dokladnie nie znam tej strony i licze na wyrozumialosc, ale co mnie tu sprowadza,,,mysle o zakupie maszyny do robienia swetrow ale nie mam pojecie jaka to ma byc,licze ze tu ktos mi pomoze i doradzi cokolwiek,,,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
trudno doradzac jaka to ma byc maszyna poniewaz chyba najpierw trzeba zaczac wybor od ceny czyli od kwoty jaka mozesz przeznaczyc na zakup maszyny,na pewno takze trzeba wziasc pod uwage mozliwosci maszyn ale tu wlasnie wracamy do pieniazkow, ale na poczatek do nauki dwuplytowa zwykla maszyna np.moda czy brother KH230
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
wesca, a jaka włóczka (nici) do tej maszyny? Przypuszczam, że jakieś specjalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
najczesciej do maszyn uzywa sie cienkiej welny, sa tez maszyny gdzie mozesz dziergac z grobszej welny , grubosc wloczki zalezec bedzie od wyboru czyli mozliwosci twojej maszyny
![]() |
#401 |
Przyczajenie
|
witam, moze ktos ma do sprzedania nie drogo maszyne ,nigdy na zadnej nie robilam ale bardzo chce zaczac i sprobowac swoich sil,,,na drutach robilam swetry dziecią ale teraz to juz czasu brak,,,
to moja poczta,,, nikita203@poczta.onet.pl ( kolezanka co dwa tygodnie jezdzi do Krakowa wiec na trasie Jelenia Gora - Krakow moze zajechac po maszyne i chetnie zobaczy jak to sie robi bo sama tez chce robic, wiec jest nas dwie tylko szukamy maszyny) Edytowane przez nikita07 Czas edycji: 2010-11-07 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Przyczajenie
|
Dzięki wesca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() Mam pytanie odnośnie typu maszyny.Mam zamiar kupić maszynę dziewiarską,bo zachwyciły mnie Wasze piękne prace ![]() ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Załapiesz szybko tylko musisz poćwiczyć ..... jeżeli z początku trochę coś nie wyjdzie to się nie zrażaj! Na jednopłytówce nie zrobisz wzorów ściągaczowych ... . Nie wiem co poradzą Ci dziewczyny ..... ja tylko podpowiadam - dla laika najlepsza jednopłytówka! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
![]() jak najbardziej kazda z tych maszyn nadaje sie do dziergania czapek szali swetrow..itd jesli moge doradzic to zdecydowanie dwuplytowa maszyna(dwie plyty to do robienia sciagaczy a takze i innych wzorow)na jednej plycie sciagacz bedziesz musiala co drugie oczko recznie dziergac,i na pewno elektroniczna.elektronicz na daje mnustwo mozliwosci wzorow a takze dzierga sie je ekspresowo szybko, na zwyklej tez mozna robic wzory ale wtedy kazde oczko recznie trzeba przekladac i dobrze liczyc, elektroniczna ma wozek np. do azurow- on za ciebie te oczka przeklada .lub odpowiedni guzik ktory trzeba wcisnac i dziergac wzory np. tuck. co do mozliwosci roznorodnosci wzorow to chyba pierwsze miejsce ma passab elektr.odrobinke mniej ale bardzo duzo to brother elektr.brother jest latwiejszy i przyjaznieszy do nauki i obslugi niz passab ale to zecz gustu. majac elektroniczna maszyne praktycznie jestes w stanie wydziergac kaady wzor z gazety, programojesz wtedy komputer maszyny i w cale nie jest to takie az trudne jakby sie z poczatku wydawalo. takze nauka dziergania na takiej maszynie. jesli masz cierpliwosc i zapal poradzisz sobie na pewno, ja takze zaczynalam dziergac dopiero jak dostalam pierwsza maszyne od meza z instrukcja niestety po holendersku , uczylam sie od podstaw sama jedyna pomoca byl internet i jakos sie nauczylam nawet dosc szybko wiec sama na pewno dasz rade na elektronicznej.co do brotherow to ja z checia pomoge ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- ![]() dla posiadaczek maszyn dziewiarskich elektronicznych polecam goraco program komuterowy przeznaczony do samodzielnego projektowania i dziergania odzierzy,praca z programem zaoszczedza duzo czasu przy dzierganiu np.proje sie duzo zadziej, takze szczegolnie pomocny do rysownia wszelkiego rodzaju wzorow, umiesczania i rozmiesczania wzorow na wykroju, mozliwosc zobaczenia swetra przed jego zrobieniem, schematy wzorow z gazet, przerobka zdjecia na wzor. takze juz samo dzierganie duzo latwiejsze poniewaz program sam oblicza ilosc oczek i rzedow, na ekranie monitora widzisz gdzie dokladnie dziergasz, poza tym program podaje komunikaty kiedy spuscic czy dodac oczko , lub przy wzorach kiedy jaki wozek lub kiedy jaki kolor ![]() http://www.softbyte.co.uk/dk7.htm
http://www.ravelry.com/projects/daska Edytowane przez wesca Czas edycji: 2010-11-09 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
proszę poradzcie gdzie można kupić taką maszyne
bo one już dawno zeszły z taśmy w fabryce mam jednopłytową Mode ale męczy mnie robienie ściągaczy chciałam 2-płytówke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co sądzicie o maszynie "Singer Solo"?
może któraś zna owe cudo proszę i pomoc w wyborze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
No tak ... ja patrzyłam na sprawę z mojego punktu widzenia ..... mnie bardzo odpowiada jednopłytówka dlatego, że lubię sama sobie wszystko obliczyć, sama lubię porobić (a nie maszyna za mnie
![]() Świat idzie naprzód ...... na pewno lepsza (bardzo dobra) dwupłytówka ![]() ![]() Edytowane przez damurek Czas edycji: 2010-11-10 o 09:51 Powód: dopisek+link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
dziękuje
mam jeszcze jeden problem troche poczytałam o Singer Solo podobno robi ściągacze po dołozeniu dodatkowego grzebienia nie mam pojęcia o co w tym chodzi Edytowane przez tynka2225 Czas edycji: 2010-11-10 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 |
Przyczajenie
|
Załącznik 3523345,Załącznik 3523346
Załącznik 3523347,Załącznik 3523348 Załącznik 3523349,Załącznik 3523350 Załącznik 3523351Witam wszystkie dziergające Panie. Od niedawana uczę się robótkować na masznie MODA MD-23 i chcę się podzielić swoimi osiągnięciami aby zachęcić inne startujące dziewiarki. Na tej maszynie można stworzyć naprawdę wiele ciekawych ubranek, prezentuję moje dzieła i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
śliczne te ubranka, najbardziej podoba mi się ten słodki berecik
![]() też mam MODE ale coś na środku blokuje i nie przerabia dalej rozglądam się za inną maszyną ale nie wiem jaką troche mi się spieszy bo jak to się mówi mam wene twórczą a nie mam na czym robić sweterków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Raczkowanie
|
iwonna
![]() tynko ja o singerach wiem nic ![]() ![]() wlascicielka tego fajnego bloga dzierga na silver reed. dwuplytowa na karty. te maszyny sa tez bardzo dobre, nie ustepuja w niczym passabom czy brotherom, no i wielka ich zalta ze sa jeszcze ciagle produkowane a ogromna ich wada to ze sa ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#413 |
Przyczajenie
|
Witam panie, zakupilam maszyne MODE 23,jestem zadowolona i teraz wchlaniam teorie a jutro bierzemy sie z kolezanka za pierwsze kroki na maszynie,jestem dobrej mysli ze nam sie uda,,,
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
gratuluje zakupu , we dwie na pewno bedzie wam latwiej , powodzenia i pozdrowienia dla kolezanki
![]() |
#415 |
Przyczajenie
|
Witam, pol dnia walczylam z synem aby cos zrobic ale jakos nam to nie wychodzi,caly czas albo oczka spadaja albo nitke rwie,sama nie wiem co zle robimy ale bede nadal probowac,wkoncu chyba nam sie uda to rozpracowac,,,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nikita ustaw pokrętło na maszynie na "10" może miałać nmiej i to był powód rwania nitki a zanim przejedziesz żelazkiem po oczkach upewnij się ża nić jest na igłach pootwieranych najlepszą metodą żeby to sprawdzić jest przejechanie palcem po wszystkich powodzenia ale nie martw się ja teżsię męczyłam z moją modą możesz jeszcze naoliwić żelazko i wszystkie igły daj znać jak poszło tym razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
witam, dzisiaj cos juz mi wyszlo,po wielkich trudach zrobilam kawalek ale jeszcze musze duzo pocwiczyc aby wprawy nabrac,ale i tak sie ciesze ze wkoncu kawalek zrobilam sama,,,super,,,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam,chcialam zapytac jak na modzie mozna zrobic sciagacz,,,bo te ubranka dla maluszka sa poprostu piekne,,, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
Witam Nikita 07,
to nie jest prawdziwy ściągacz, ale tak wygląda, robię go tak: 1/ustawiam oczka o dwa numery mniejsze niż reszta robótki, 2/ igły od samego początku robienia ściągacza ustawiam tak, że dwie pracują trzecia nie pracuje i tak ciągle powtarzam, 3/ na końcu ściągacza oczka z pierwszego rzędu robótki nakładam na igły gdzie są oczka ostatniego rzędu ściągacza (mam po dwa oczka na każdej igle) i przerabiam jeden rząd, w ten sposób nie muszę podszywać tej plisy i ściągacz jest gotowy. POWODZENIA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
wielkie dzieki za rade bede jutro probowac moze mi sie uda,,,dziekuje,,,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.