![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: KAWArnia na emigracji - parking strzezony
Cytat:
![]()
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
bakteriija jak nie dostaniesz dzis listu to wolisz bym wyslala jeszcze raz czy chcesz maila? juz tylko ty zostalas z tej pierwszej wysylkowej tury
lekarka nic odkrywczego nie wymyslila, ja po porostu uwielbiam gdy po wysluchaniu calej tyrady rozkladaja bezradnie lapki i mowia: oh dear and what can we do now? Noooo to ja sie wlasnei przyszlam zapytac. Z dobrych rzeczy przynajmniej sie troche przejela i dala skierowanie do gina (najblizszy termin 14.12) wiec chociaz tyle. Kolejny mieisac czekania. Najchetniej to by mnie wrzucila spowrotem na pigulki bo to jest ich sporob na radzenie sobie z takimi problemami, ale jak powiedzialam ze tabletki absolutnie nie, bo dzidzi to tylko bezradnosc w oczach zobaczylam i od razu wyciagnela skierowanie. To moze ktos inny bedzie wiedzial. Niedlugo w porannej prasie moze pojawic sie artykul z wielkim tytulem: Polka zadusila swoja niemiecka wspolpracowniczke (jednak po dosc krotkim dochodzeniu zostala zwolniona z zarzutow i przyznano jej rekompensate za straty psychiczne w wysokosci ___ 000 000 000 000)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Wtajemniczenie
|
wiolus - dawaj mailem - to przyjdzie ale pewnie za dwa tygodnie, wozeczek mojego listonosza widze codziennie po drugiej stronie ulicy na przeciwko pubu - moze poczte sortuje
![]() ja juz tez sie poddalam jesli chodzi o lekarzy tutaj, na koncu ulicy buduja polskie centrum medyczne - mam nadzieje ze bedzie dentysta i ginekolog, wole zaplacic niz ganiac przez 3 lata i nic sie nie dowiedziec ![]() trzymam kciuki ze moze ty bedziesz miala wiecej szczescia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Raczkowanie
|
Maatra wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, zdrowka i pieniazkow
![]() ![]() 26.11 tez mi nie pasuje ![]() ![]() ![]() wiolqn kloc sie, zrob awanture to dopiero wtedy sie za Ciebie wezma, wiem, co pisze ![]() a do mnie jeszcze list nie doszedlo ![]() ![]() w sobote sie na urodzinowa impreze kolezanki z pracy wybieram i musze na szybko jakies buty kupic, bo przez pewna osobe wszystkie stracilam ![]() ![]() a tak poza tym dzien dobry ![]() ja sie do pracy zaraz zbieram, humorek dopisuje, nawet bardzo...uwielbiam pierwsze etapy roznych (hm...jak to nazwac?)rzeczy?! milego dnia!!!!!
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zdania sa podzielone co do tego podobno chinczycy pija i 10 takich filizanek zreszta poczytaj na niecie - informacji na ten temta nie brakuje.... od kiedy ja zaczelam pic zauwazylam ze cera mi sie poprawila (wyglad ![]() ale w utracie wagi to ow herbata raczej nie pomga ![]() **** slonce za oknem tez macie? szkoda tylko ze tak zimno brrrrrrrr ok wracm do pracy do pozniej ![]()
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Aniele, fajnie ze do nas wrocilas
![]() ![]() Kuseczko, zielona herbata wyziebia organizm, polecana jest raczej w cieplejszym klimacie. Z drugiej strony, co jest tak naprawde na 100% zdrowe?? Co do naszej imprezy, to Pizza Express mi pasuje ![]() ![]() ![]() ![]() Maatra, spelnienia marzen! ![]() ![]() Katakumba, ![]() ![]() Lola, piekne te ozdobki ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-11-10 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
Kofika13 ja i tak staram się pić zieloną ale bezkofeinową bo po zwykłej nie mogłam spać po nocach
![]() szperrr a tego to nie słyszałam, ciekawe-może dlatego taki zmarźlak ze mnie ![]() Wróciłam właśnie ze szkoły i gotuję zupę jarzynową, mniami ![]() szperrr Ty też chyba masz wkładkę, tak coś wyczytałam...Sorki że o tym wspominam, ale już chyba z 2 tyg mam @ ![]() Zwariuje, mam tydzień, później dwa czy trzy dni nic a później znowu tydzień ![]()
#4898 |
Wtajemniczenie
|
Zeby przywrocic troche humoru do dramatyzmu sobotnich/niedzielnych wieczorow
![]() http://www.guardian.co.uk/tv-and-rad...ems?intcmp=239 warto przeczytac do konca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, tak bylo na samym poczatku (bo organizm probowal pozbyc sie ciala obcego
![]() ![]() Poniewaz mam wkladke bez hormonow, to @ trwa duzo dluzej niz kiedys, ale mimo wszystko regularnie ![]() Kiedy ja zalozylas? Jesli wkladke masz od pewnego czasu, a takie napady ruskich ( ![]() Luna, fajny prezencik na Swieta bedzie ![]() ![]() Piekne dzis slonce ![]()
#4900 |
Zakorzenienie
|
i w pizza xpress zawsze jakies vouchery sa wiec moze wyjsc nas jeszcze taniej (np do niedzieli jest 3 course za 12.50 http://www.vouchercodes.co.uk/pizzae...friday-voucher
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
Padam na ryjek
![]() Całą kuchnię odszorowałam, bo poprzedni właściciele nie wiedzieli chyba jak się czyści tłuszcz w piekarniku ![]() Tak dawno nie jadłam nic pysznego z piekarnika że mam ochotę na jakąś foccacię albo coś w tym stylu ![]() Ma pytanko: czy po świętach będą przeceny na kanapy?? ![]() (znalazłam fajną w Nextcie, na raty na 2 lata i 0@ ![]() ![]() EDIT: czy ktoś ma prąd na pre-paid card? My mamy i zastanawiam się czy to się opłaca czy lepiej zamieniać na normalną taryfę..
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-10 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
olka skad masz neta ????????
![]() my kupowalismy kanape w tamtym roku tuz przed swiatmi..... wiem ze byly jakies promocje bo nabylismy ja jakies 80F taniej .... nie jest to jakies "cudo" ale zalezalo nam na tym aby sie rozkladala w prosty sposob, aby moznabylo kogos przenocowac jesli bylaby taka potrzeba ![]() ile ta w nextcie kosztuje, ze ty chcesz ja na 2 lata brac ![]() slyszalam w radiu ze chyba DFS maja teraz jakies przeceny ![]() **** przez to wczorajsze siedzenie do pozna padam teraz na ryjka ...... zjadlabym cos dobrego ale nie wiem co :/ pieczen ktora kupilismy w sainsburym byla do ![]() zamarynowalam jak zawsze..... ale mieso jest zylaste i jak guma fuj...... najchetniej zwrocilabym im ta druga czesc ktora mam w zamrazarce ....... Olka jak na nowym mieszkaniu ? chwal sie ![]()
#4903 |
Wtajemniczenie
|
today is the day when there is no DFS sale
![]() to bedzie dopiero wiadomosc ![]() kofcia - a w worku pieczenie probowalas? mi mieso wychodzi mieciutkie wtedy ![]() olcia - duuuuzo taniej na normalna taryfe niz na pre paid ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zadomowienie
|
dzieki luna
![]() wiolqn.. ja nie doczytalam z powodu braku czasu ale wnioskuje ze masz torbiel ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Koffffi cwana ze mnie bestia.
![]() ![]() ![]() ![]() Kofi a gdzie swoja sofebed kupowaliście? Bo ja się nieco waham właśnie nad dołożeniem trochę i kupieniem sofybed, choć nei wiem czy one się dobrze sprawdzają..... Mieszkanie staram się doprowadzić do porządku bo koś miał krótkie siwe włosy i nie wiedział co to odkurzacz ![]() Bakciu kanapa kosztuje 500 f ale na raty chcemy wziaść bo za dużo rzeczy na raz musimy kupić. mieszkanie niestety puste, więc wydatki spore :/ Spróbuje zmienić tą taryfę, ciekawe cyz się za to coś płaci? dzisiaj załadowałam za 20 f zobaczymy na jak długo nam starczy (tym bardziej że mamy kuchenke elektryczną ![]() landlord powiedział ze gaz tak samo jest więc i jego załadowałam... A TZ później otworzył licznik i ![]() ![]() ![]() Właśnie szukam dobrego materaca.... Coś godnego polecenia znacie??
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-10 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
Olka, Bakti, no wlasnie podobno gaz i prad na karte nie sa wcale drozsze, to taka stara plotka. Wg moich zrodel
![]() ![]() ![]() Jesli ktos posiada PEWNE informacje sprzeczne z moimi, bede wdzeczna za dowody ![]() Za to moj TZ nie bedzie zbyt wwdzieczny... ![]() Od lat nekalam TZta, zeby w koncu zmienil karty na oplaty kredytowe, "bo wszyscy wiedza, za na karte sie przeplaca", a on po sprawdzeniu tego u zrodel zdobyl wlasnie powyzsze informacje.
#4907 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli najpierw "marynuje" (ziola + oliwa na noc do lodowki) a poznej pieke w piekarniku pod przykryciem jak to tej pory miesko bylo super miekknie i pyszne ..... to jest nie do zjedzenia chyba na drugi raz musze zwracac uwage na miejsce pochodzenia to bylo z irlandii ..... ech..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zalezy jak duzy macie salon .... u nas niby salon dlugi ale za ta waski i tak serio nie bylo miejsca na jakas sofe z prawdziwego zdarzenia ...... 500F to raczej przystepna cena my za ta dalismy cos ok 350F kupiona w lokalnym sklepie meblowym (chyba wlosi prowadza ![]() Cytat:
tz-ci dlatego moj juz mi teraz zapowiada, ze jak bedziemy sie przenosic do 2 albo 3 bedroom to on bedzie mial swoj "gabinet" ![]() ![]() ale w sumie to dobra sprawa ... bo juz teraz rozwala swoje rzeczy wszedzie on z kolei uwielbia kabelki,silniczki,czesci od komputerow etc etc .... dostaje szalu jak to widze ..... Cytat:
![]() nasz wybieral tz - jest ok ...... wysypiam sie ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-11-10 o 17:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
no to już nei wiem jak jest z tą kartą. Może poczekam miesiąc i się przekonam? Tu chociaż wiem ile zużyję i że płace za swoje.
Przy poprzedniej rejestracji w npower naliczono nam o 25 f więcej, bo nasz stan początkowy licznika był inny od tego który oni posiadali, (jak nikt w mieszkaniu nie mieszkał piec nie był wyłączony więc naliczyli nam opłaty wg swojego stanu) Niestety nie udało mi się pieniędzy odzyskać.... Kofii potrzebuje takiego materaca za 140-180 f a nie za 300 ![]() ![]() ![]() Salon nie jest najmniejszy, jest miejsce i na biurko z kompem i na sofe i na tv i na 3 komody. Za to sypialnie są do ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-10 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
hehheh te za 300 sa na przecenach wczesniej czy pozniej za 150 F
![]() popatrz zatem w argosie moze ........
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
sorki ze nie cytuje ale sie spiesze (robie paja)
![]() szperrku - ja tylko wiem z doswiadczenia swojego i innych ze nie zawsze jest jak to maluja. Elektrycznosc kosztowala mnie 30 funtow tygodniowo, lodowka ciagnela jak wariat jak tylko troszke wiecej lodu sie uzbieralo i konczylam z brakiem pradu i rozmrozona lodowka jak wracalam z pracy (wiem ze to kwestia organizacji) ponizej tyle co wiem: Money Saving Expert - zazwyczaj ma najlepsze porady, wklejam linka http://www.moneysavingexpert.com/uti...as-electricity i urywek o pre paid
![]() za gaz ja placilam 180 funtow w zime (miesiecznie) na pre paid ![]() place ok 400 jak ogrzewanie jest non stop za kwartal na rachunkowym ![]() kofcia - ja ostatnio w m&s steki kupilam - myslalam ze zeby z nimi razem wyplujemy ![]() sofa/materac - ikea na budzecie polecam, ja mialam 5 lat, teraz jest u znajomych - nic sie nie dzieje ![]() poza tym gumtree - ludzie czasami zupelnie nowe rzeczy za bezcen oddaja ![]() argosa strasznie nie lubie, kupowanie kota w worku dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co? Az tyle? My placimy jakies 600-700 za rok. U mnie ogrzewanie chodzi non stop o tej porze roku jak jestesmy w domu i jest ustawione na 25 stopni, bo ja lubie cieplutko. Olka wyslalalam Ci kupony ![]() Dobra uciekam, bo ja nie mam czsu na Wizazownie dzisiaj. Ide robic siostrze zaproszenia. A mam ich 1000 do wydrukowania ![]()
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Bakti, tez lubie te strone
![]() My mamy gaz i prad z British Gas, taryfy za jednostke takie same jak przy regularnych rachunkach, bez tej oplaty za "wynajem" czytnika do kart, ale tez bez oplaty za sprawdzanie licznikow, a wiec wychodzi prawie to samo (odrobine mniej niz jakbysmy mieli stale rachunki) i przynajmniej mozemy sobie pozwolic na pewna elastycznosc w oplatach. Nie podobalo mi sie to i marudzilam TZtowi jak karty zaladowac mozna bylo tylko w tych hinduskich sklepikach (a u nas prawie ich nie ma, po 17ej trzeba bylo jechac do miasta obok, paranoja), teraz moza to zrobic przed internet wiec dalam mu spokoj ![]() Inna sprawa, ze te zimowe oplaty sa koszmarne ![]() ![]() Kofi, my tez wlasnie szukamy czegos, co mialoby ten dodatkowy pokoj (jakkolwiek maly by byl) zeby TZ mial gdzie trzymac zabawki. Zabawki: Taka skrzynia na posciel zawsze zawalona jest kabelkami i czesciami "chwilowo nie w uzytku". W tej chwili u niego na biurku stoja 3 monitory, 2 pudla z procesorami i innymi takimi, pod biurkiem sam firewall to jak walizka, nie mowiac o serwerze i glownym kompie ![]() Z kolei duza walk-in w przedpokoju to farby, wiertarki, wkretarki, heble, wyzynarki (tak sie pisze?), kleje, haki i inne przydasie ![]() ![]() Tak.. dlatego wlasnie potrzebny nam dom z garazem, szopa, strychem, trzecia sypialnia na komputer i MALYMI SYPIALNIAMI, zeby nie dalo sie ich zagracic tym zlomem ![]() Tak mi sie jakos.. wysypalo ![]() ![]() Jestem dzis cieta na mego mezczyzne, to chyba widac?
#4913 |
Zakorzenienie
|
dwie rzeczy napisac wam chce, reszta jutro bo mam mega kaca...
![]() ![]() kanape mamy z dfs i nas wynosi rata 50f co miesiac, sofa jest piekna, natomiast bed (bo mamy sofe bed) jest dramatycznie sprezynowe... a prad place 50f co miesiac rowniez, ale to wina naszych okien, bo sa w stanie oplakanym ide sie doprowadzic do porzadku bo ide do roboty na noc, bozeeee ps wkladka - ja mam mirene z hormonami, w ogole okresu nie mam |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Wtajemniczenie
|
dalej walcze z pajem wiec na szybko
mamy w sumie spore mieszkanie do ogrzania (2 duze sypialnie i duzy living) w domku z lat 30. Wilgoc to jedna sprawa jak nie grzeje i wietrze w tym samym czasie, poza tym zimno ciagnie, to nie jak mieszkanie w bloku za to letnie rachunki mam smieszne a to 400 jest akurat za grudzien styczen luty czy jakos tak no i kuchenka non stop wieczorem chodzi (albo i piec) szperrku - ja mialam tamten tydzien malej tolerancji do rodu meskiego. U mnie i maz i tesc maja swoje narzedzia budowlane, kabli wiertarek, pil do plytek, stolow do tapet, 3 drabiny (ze wzgledu na wielka drabine tzta szukalismy mieszkania zeby latwe przejscie bylo, jak znalezlismy przez inna firme to k&F odpisalo na mojego maila z podziekowaniem za ich pomoc ze maja nadzieje ze drabina sie miesci) dfs maja super sofabed, ale podwojna kanapa ma lozko rozmiaru 113cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Strasznie dużo płacicie za rachunki. Właśnie sobie podliczyłam wszystko i wyszło mi że miesięcznie płaciłam koło 20 f za prąd i koło 30 za gaz. (wartości uśrednione w skali rocznej) z tym że w domu nigdy nie było zbyt ciepło
![]() Co chwile chodze i sprawdzam ile zostało nam pieniędzy na liczniku ![]() ![]() Odkryłam krochmal w spreyu ![]() ![]() ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-10 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do agrgosa - to ja sie akurat nie zgodze z toba kochana ![]() ![]() Cytat:
ale mysle, ze gdyby mial na to miejsce i .... moje pozwolenie ![]() u mnie w domu jest ZAKAZ eksponowania rzeczy..... wszytsko ma byc na swoim miejscu! nie lubie "niepotrzebnych rzczy" na szafce od TV,na stole,z boku sofy, za sofa etc.....etc ja wiem, ze czaseb bardzo trudno te wszyskie "drobiazgi" gdzies upchac .... ale poki co mi sie udaje ![]() ![]() Cytat:
my placimy ok 60F za gaz na kwartal ok 80F za prad tez na kwartal (bylo mniej - ale zaczelam wiecej piec ![]() i ok 180F za wode raz na pol roku tak ze malutko chyba ![]() ale ja - bardzo dbam o to aby niepotrzebne "lampki" nie swiecily mi sie po nocy oraz w ciagu dnia jak nas nie ma .... wiec wylaczam piec ruter i TV ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4917 |
Zadomowienie
|
Oj z tymi TŻ-tami...Mój też lubi wszystko trzymać "pod ręką" czyli wszędzie gdzie popadnie- ostatnio perfumy zaczął kłaść do półki z alkoholam bo jest w living room i dzieci nie dorwą
![]() szperrr właśnie wkładkę też mam niehormonalną i taki pogmatwany cykl mam już z 3-4 miesiące. Jutro jak wstanę to zadzwonię i umówię się na wizytę bo może jednak powinnam... Odnośnie prądu...Ja jestem za leniwa i za bardzo roztrzepana i pewnie gdybym miała prąd i gaz na pre-paid nie potrafiłabym tego dopilnować ![]() kwartalnie prąd i gaz 168 funtów(w domu mieszka 5 osób) i woda(co pół roku) 220 funtów. Nie dużo ale dopiero się zacznie okres grzewczy, rok temu 500 funtów za prąd i gaz, mam nadzieje że nie pobijemy rekordu tym razem ![]() olka_222 a mogę wiedzieć, dlaczego się przeprowadziliście? Mam nadzieję, że się dobrze mieszka ![]() ![]() Odnośnie kanap-my kupiliśmy fotel+podwójną kanapę rozkładane elektrycznie do pozycji leżącej za ...60 czy 70 funtów(już nawet nie pamiętam) .Uroki charity shops ![]() ![]() Dziewczyny co planujecie na Sylwestra ![]()
![]() Edytowane przez kuseczka Czas edycji: 2010-11-10 o 23:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
a mój tak ma że jak czegoś już nie potrzebuje to 'porzuca' gdzie popadnie. więc znajduję brudne skarpetki za lustrem, na kaloryferze
![]() ![]() ale generalnie nie mam na co narzekać, bo i tak jest kochany ![]() ![]() ![]() i raczej z nas dwojga to ja jestem zbieraczem, a on wyrzuca niepotrzebne rzeczy ![]() nie wyspałam się! ![]() ![]() no nic idę do pracy.. ps. olka, krochmal w spreju? ![]() ![]() a co do rachunków to ja miałam kiedyś na kartę i raczej nie polecam... właśnie dlatego że jak się nagle skończy to trzeba lecieć i kupować, a na licznik po prostu sobie używasz ile chcesz i kiedy chcesz....
59-58-57-56-55-54-53-52 -13 kg ![]() Edytowane przez peorth Czas edycji: 2010-11-11 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
bry!
ale pogoda ![]() ![]() ad.1. tż-tów i ich gratów, to może lepiej żebym nie zaczynała ![]() ![]() ad.2. krochmal w spraju - gdzie żeście się chowały, ja to znam przynajmniej od 6 lat ![]()
#4920 |
Zakorzenienie
|
Olka, pokaz ten krochmal
![]() Skarpetki porozwalane to tez norma, i wszystko inne. Byla cala wojna, zeby przynajmniej wieczorem zbieral po sobie papierki po slodyczach w pokoju (na i wokol kanapy, w pozostawionej na parapecie szklance, wszedzie!), bo Hania czesto jest tam pierwsza rano i pozniej biedactwo upomina sie o swoja porcje slodyczy.. skoro tatus moze tyle pochlonac w jeden wieczor, to gdzie jej racja? ![]() ![]() Lola, no wiec my mamy umowe, ze jak juz kiedys bedzie mial swoj pokoj +szope/garaz, to jak tylko zacznie "znaczyc teren" ( ![]() Wiecie co? Placimy jednak za duzo za prad i gaz ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.