KAWArnia na emigracji - parking strzezony - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-10, 07:34   #4891
***luna
Zakorzenienie

Dot.: KAWArnia na emigracji - parking strzezony

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
ja dostalam lista

poprostu nie mialam kiedy napisac... urwanie glowy... jestem taka podjarana ta nowa praca ze nie mam na nic czasu

obym tylko znalazla troche na znalezienie odpowiedniego prezentu
życzę powowdzenia w pracy
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:25   #4892
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

bakteriija jak nie dostaniesz dzis listu to wolisz bym wyslala jeszcze raz czy chcesz maila? juz tylko ty zostalas z tej pierwszej wysylkowej tury

lekarka nic odkrywczego nie wymyslila, ja po porostu uwielbiam gdy po wysluchaniu calej tyrady rozkladaja bezradnie lapki i mowia: oh dear and what can we do now? Noooo to ja sie wlasnei przyszlam zapytac.

Z dobrych rzeczy przynajmniej sie troche przejela i dala skierowanie do gina (najblizszy termin 14.12) wiec chociaz tyle. Kolejny mieisac czekania. Najchetniej to by mnie wrzucila spowrotem na pigulki bo to jest ich sporob na radzenie sobie z takimi problemami, ale jak powiedzialam ze tabletki absolutnie nie, bo dzidzi to tylko bezradnosc w oczach zobaczylam i od razu wyciagnela skierowanie. To moze ktos inny bedzie wiedzial.

Niedlugo w porannej prasie moze pojawic sie artykul z wielkim tytulem: Polka zadusila swoja niemiecka wspolpracowniczke (jednak po dosc krotkim dochodzeniu zostala zwolniona z zarzutow i przyznano jej rekompensate za straty psychiczne w wysokosci ___ 000 000 000 000)

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:09   #4893
Bakteryika
Wtajemniczenie

wiolus - dawaj mailem - to przyjdzie ale pewnie za dwa tygodnie, wozeczek mojego listonosza widze codziennie po drugiej stronie ulicy na przeciwko pubu - moze poczte sortuje

ja juz tez sie poddalam jesli chodzi o lekarzy tutaj, na koncu ulicy buduja polskie centrum medyczne - mam nadzieje ze bedzie dentysta i ginekolog, wole zaplacic niz ganiac przez 3 lata i nic sie nie dowiedziec

trzymam kciuki ze moze ty bedziesz miala wiecej szczescia
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:12   #4894
upadly aniol
Raczkowanie

Maatra wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, zdrowka i pieniazkow
26.11 tez mi nie pasujeja mam tak dziwnie wolne,pracuje siedem dni i mam sroda czwartek wolne a pozniej osiem dni i sobota, niedziela, poniedzialek i wtorek wolne, i wlasnie mam offa (tak co by sie nie powtarzac)24 i 25

wiolqn kloc sie, zrob awanture to dopiero wtedy sie za Ciebie wezma, wiem, co pisze
a do mnie jeszcze list nie doszedlonadal nie wiem,kogo mam

w sobote sie na urodzinowa impreze kolezanki z pracy wybieram i musze na szybko jakies buty kupic, bo przez pewna osobe wszystkie stracilamnie mam pomyslu, zeby na zakupy pojechac czasu nie mam, a u mnie w miasteczku nic ciekawego nie ma

a tak poza tym dzien dobry
ja sie do pracy zaraz zbieram, humorek dopisuje, nawet bardzo...uwielbiam pierwsze etapy roznych (hm...jak to nazwac?)rzeczy?!
milego dnia!!!!!
Stary 2010-11-10, 13:17   #4895
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
Proszę o uzasadnienie tej wypowiedzi bo iż ponieważ dlatego że jestem ciekawa A tak poważnie to dlaczego??
dlatego ze herbata zawiera kofeine - picie wieceje niz 1-2 filizanki dziennie pobudza niesamowicie, co raczej nie jest dobre dla organizmu
ale zdania sa podzielone co do tego
podobno chinczycy pija i 10 takich filizanek
zreszta poczytaj na niecie - informacji na ten temta nie brakuje....
od kiedy ja zaczelam pic zauwazylam ze cera mi sie poprawila (wyglad )
ale w utracie wagi to ow herbata raczej nie pomga

slonce za oknem tez macie?
szkoda tylko ze tak zimno brrrrrrrr
ok wracm do pracy do pozniej

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 13:39   #4896
szperrr
Zakorzenienie

Aniele, fajnie ze do nas wrocilas Trzymam kciuki, zeby sie wszystko dobrze ulozylo

Kuseczko, zielona herbata wyziebia organizm, polecana jest raczej w cieplejszym klimacie.
Z drugiej strony, co jest tak naprawde na 100% zdrowe??

Co do naszej imprezy, to Pizza Express mi pasuje , kazdy bedzie mogl sobie wybrac co woli: przekaske czy duza pizze za to sugerowany molton house ma pewnie niebotyczne ceny w barze.. Niestety kluby znam tylko w okolicach Brixton, ew. Clapham Junction, tak jak chyba Lola .

Maatra, spelnienia marzen!
Katakumba, Poli!

Lola, piekne te ozdobki

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2010-11-10 o 13:40
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:14   #4897
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Kofika13 ja i tak staram się pić zieloną ale bezkofeinową bo po zwykłej nie mogłam spać po nocach
szperrr a tego to nie słyszałam, ciekawe-może dlatego taki zmarźlak ze mnie

Wróciłam właśnie ze szkoły i gotuję zupę jarzynową, mniami

szperrr Ty też chyba masz wkładkę, tak coś wyczytałam...Sorki że o tym wspominam, ale już chyba z 2 tyg mam @
Zwariuje, mam tydzień, później dwa czy trzy dni nic a później znowu tydzień U Ciebie też tak jest ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 14:20   #4898
Bakteryika
Wtajemniczenie

Zeby przywrocic troche humoru do dramatyzmu sobotnich/niedzielnych wieczorow

http://www.guardian.co.uk/tv-and-rad...ems?intcmp=239

warto przeczytac do konca ja sie poplakalam ze smiechu
Stary 2010-11-10, 14:23   #4899
szperrr
Zakorzenienie

Kuseczko, tak bylo na samym poczatku (bo organizm probowal pozbyc sie ciala obcego ), po kilku miesiacach wszystko powinno sie ustabilizowac. U mnie w sumie trwalo to ok. roku.. dlugo .
Poniewaz mam wkladke bez hormonow, to @ trwa duzo dluzej niz kiedys, ale mimo wszystko regularnie .
Kiedy ja zalozylas? Jesli wkladke masz od pewnego czasu, a takie napady ruskich () dopiero teraz, to lepiej idz do lekarza.

Luna, fajny prezencik na Swieta bedzie Trzymajcie sie cieplutko

Piekne dzis slonce
Stary 2010-11-10, 15:53   #4900
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

i w pizza xpress zawsze jakies vouchery sa wiec moze wyjsc nas jeszcze taniej (np do niedzieli jest 3 course za 12.50 http://www.vouchercodes.co.uk/pizzae...friday-voucher

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 16:38   #4901
olka_222
Zakorzenienie

Padam na ryjek

Całą kuchnię odszorowałam, bo poprzedni właściciele nie wiedzieli chyba jak się czyści tłuszcz w piekarniku

Tak dawno nie jadłam nic pysznego z piekarnika że mam ochotę na jakąś foccacię albo coś w tym stylu

Ma pytanko: czy po świętach będą przeceny na kanapy?? Już teraz jakieś są i ciekawi mnie czy warto czekać i przemordować się przez święta bez kanapy cyz też może teraz brać...

(znalazłam fajną w Nextcie, na raty na 2 lata i 0@ - w boxing day chyba nie będę miała na co czekać nie?

EDIT: czy ktoś ma prąd na pre-paid card? My mamy i zastanawiam się czy to się opłaca czy lepiej zamieniać na normalną taryfę..

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-10 o 16:41
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 17:13   #4902
Kofika13
Zakorzenienie

olka skad masz neta ????????

my kupowalismy kanape w tamtym roku tuz przed swiatmi.....
wiem ze byly jakies promocje bo nabylismy ja jakies 80F taniej ....
nie jest to jakies "cudo" ale zalezalo nam na tym aby sie rozkladala w prosty sposob, aby moznabylo kogos przenocowac jesli bylaby taka potrzeba

ile ta w nextcie kosztuje, ze ty chcesz ja na 2 lata brac
slyszalam w radiu ze chyba DFS maja teraz jakies przeceny

przez to wczorajsze siedzenie do pozna padam teraz na ryjka ......
zjadlabym cos dobrego ale nie wiem co :/
pieczen ktora kupilismy w sainsburym byla do
zamarynowalam jak zawsze..... ale mieso jest zylaste i jak guma fuj......
najchetniej zwrocilabym im ta druga czesc ktora mam w zamrazarce .......

Olka jak na nowym mieszkaniu ?
chwal sie

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Stary 2010-11-10, 17:25   #4903
Bakteryika
Wtajemniczenie

today is the day when there is no DFS sale
to bedzie dopiero wiadomosc

kofcia - a w worku pieczenie probowalas? mi mieso wychodzi mieciutkie wtedy

olcia - duuuuzo taniej na normalna taryfe niz na pre paid
Stary 2010-11-10, 17:31   #4904
aniaxxxxx
Zadomowienie

dzieki luna

wiolqn.. ja nie doczytalam z powodu braku czasu ale wnioskuje ze masz torbiel ??
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 17:32   #4905
olka_222
Zakorzenienie

Koffffi cwana ze mnie bestia. 3 lata temu TZ kupił coś takiego jak telefon skype. Miał początkowo pozwolić mu na kontaktowanie się ze mną jak ja byłam jeszcze w UK. Szybko odkrył że po podłączeniu telefonu do PC i wykupieniu neta za 5 f na miesiąc można go wykorzystać jako modem na PC.

Kofi a gdzie swoja sofebed kupowaliście? Bo ja się nieco waham właśnie nad dołożeniem trochę i kupieniem sofybed, choć nei wiem czy one się dobrze sprawdzają.....

Mieszkanie staram się doprowadzić do porządku bo koś miał krótkie siwe włosy i nie wiedział co to odkurzacz Generalnie nie wiedziałąm że TZ ma tyle gratów (płyny, oleje, narzedzia, wiertarki itp) Gorzej niż baba...

Bakciu kanapa kosztuje 500 f ale na raty chcemy wziaść bo za dużo rzeczy na raz musimy kupić. mieszkanie niestety puste, więc wydatki spore :/
Spróbuje zmienić tą taryfę, ciekawe cyz się za to coś płaci?

dzisiaj załadowałam za 20 f zobaczymy na jak długo nam starczy (tym bardziej że mamy kuchenke elektryczną )

landlord powiedział ze gaz tak samo jest więc i jego załadowałam... A TZ później otworzył licznik i bo gaz na licznik jest czyli jednym słowem 20 f do tyłu jestem, z powodu głupoty

Właśnie szukam dobrego materaca....

Coś godnego polecenia znacie??

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-10 o 17:38
Stary 2010-11-10, 17:38   #4906
szperrr
Zakorzenienie

Olka, Bakti, no wlasnie podobno gaz i prad na karte nie sa wcale drozsze, to taka stara plotka. Wg moich zrodel zadna firma nie ma prawa ustalac dwoch roznych stawek za jednostke tego samego towaru, roznic sie moga jedynie oplaty dodatkowe i to juz zalezy od konkretnego dostawcy, u nas taniej wychodzi wlasnie na karte, poniewaz kredyt + oplata za spisywanie licznikow + cos tam jeszcze w sumie sa wyzsze, niz koszt utrzymania klienta placacego przez te wlasnie karte. Namotalam , mam nadzieje, ze wiadomo o co mi chodzi

Jesli ktos posiada PEWNE informacje sprzeczne z moimi, bede wdzeczna za dowody
Za to moj TZ nie bedzie zbyt wwdzieczny...

Od lat nekalam TZta, zeby w koncu zmienil karty na oplaty kredytowe, "bo wszyscy wiedza, za na karte sie przeplaca", a on po sprawdzeniu tego u zrodel zdobyl wlasnie powyzsze informacje.
Stary 2010-11-10, 17:54   #4907
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
today is the day when there is no DFS sale
to bedzie dopiero wiadomosc

Cytat:
kofcia - a w worku pieczenie probowalas? mi mieso wychodzi mieciutkie wtedy
ja zawsze zobie pieczen w ten sam sposob
czyli najpierw "marynuje" (ziola + oliwa na noc do lodowki)
a poznej pieke w piekarniku pod przykryciem
jak to tej pory miesko bylo super miekknie i pyszne ..... to jest nie do zjedzenia
chyba na drugi raz musze zwracac uwage na miejsce pochodzenia
to bylo z irlandii ..... ech.....

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Koffffi cwana ze mnie bestia. 3 lata temu TZ kupił coś takiego jak telefon skype. Miał początkowo pozwolić mu na kontaktowanie się ze mną jak ja byłam jeszcze w UK. Szybko odkrył że po podłączeniu telefonu do PC i wykupieniu neta za 5 f na miesiąc można go wykorzystać jako modem na PC.

Cytat:
Kofi a gdzie swoja sofebed kupowaliście? Bo ja się nieco waham właśnie nad dołożeniem trochę i kupieniem sofybed, choć nei wiem czy one się dobrze sprawdzają.....
wiesz nasza to taka modern wersalka ale taka chcielismy - jak ktos przyjedzie nie ma zamieszania z przestawianiem fotela czy coffee table
zalezy jak duzy macie salon .... u nas niby salon dlugi ale za ta waski i tak serio nie bylo miejsca na jakas sofe z prawdziwego zdarzenia ......

500F to raczej przystepna cena
my za ta dalismy cos ok 350F
kupiona w lokalnym sklepie meblowym (chyba wlosi prowadza furniture avenue sie zowie)
Cytat:
Mieszkanie staram się doprowadzić do porządku bo koś miał krótkie siwe włosy i nie wiedział co to odkurzacz Generalnie nie wiedziałąm że TZ ma tyle gratów (płyny, oleje, narzedzia, wiertarki itp) Gorzej niż baba...
taaaaaaaaaaaa
tz-ci dlatego moj juz mi teraz zapowiada, ze jak bedziemy sie przenosic do 2 albo 3 bedroom to on bedzie mial swoj "gabinet"
ale w sumie to dobra sprawa ... bo juz teraz rozwala swoje rzeczy wszedzie
on z kolei uwielbia kabelki,silniczki,czesci od komputerow etc etc .... dostaje szalu jak to widze .....
Cytat:
Właśnie szukam dobrego materaca....

Coś godnego polecenia znacie??
oj temat byl juz tu poruszany kilka razy
nasz wybieral tz - jest ok ...... wysypiam sie

Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2010-11-10 o 17:56
Stary 2010-11-10, 18:02   #4908
olka_222
Zakorzenienie

no to już nei wiem jak jest z tą kartą. Może poczekam miesiąc i się przekonam? Tu chociaż wiem ile zużyję i że płace za swoje.

Przy poprzedniej rejestracji w npower naliczono nam o 25 f więcej, bo nasz stan początkowy licznika był inny od tego który oni posiadali, (jak nikt w mieszkaniu nie mieszkał piec nie był wyłączony więc naliczyli nam opłaty wg swojego stanu) Niestety nie udało mi się pieniędzy odzyskać....

Kofii potrzebuje takiego materaca za 140-180 f a nie za 300 bo o takich była mowa

Salon nie jest najmniejszy, jest miejsce i na biurko z kompem i na sofe i na tv i na 3 komody. Za to sypialnie są do małe 3x2 m

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-10 o 18:05
Stary 2010-11-10, 18:07   #4909
Kofika13
Zakorzenienie

hehheh te za 300 sa na przecenach wczesniej czy pozniej za 150 F
popatrz zatem w argosie moze ........

Albert Einstein
Stary 2010-11-10, 19:08   #4910
Bakteryika
Wtajemniczenie

sorki ze nie cytuje ale sie spiesze (robie paja)

szperrku - ja tylko wiem z doswiadczenia swojego i innych ze nie zawsze jest jak to maluja. Elektrycznosc kosztowala mnie 30 funtow tygodniowo, lodowka ciagnela jak wariat jak tylko troszke wiecej lodu sie uzbieralo i konczylam z brakiem pradu i rozmrozona lodowka jak wracalam z pracy (wiem ze to kwestia organizacji)

ponizej tyle co wiem:

Money Saving Expert - zazwyczaj ma najlepsze porady, wklejam linka http://www.moneysavingexpert.com/uti...as-electricity

i urywek o pre paid
  • Avoid pre-payment meters if you can
    While a push from the government means things are getting better, those on pre-payment meters are still pretty hard done by, certainly compared to those who pay by direct debit. If possible you should try to switch to a billed meter. You may have to pay to get one, but the savings are usually worth it.

Yet often they won't let you, due to credit score or income difficulties, if that's the case you're not automatically stuck Energyhelpline* and Uswitch* allow you to compare prepayment tariffs - plus there's also Ebico which has historically been competitive on pre-payment though its advantage is now diminishing as other suppliers cut costs.
Moze to nie wyrocznia, ale wiedza co gadaja
za gaz
ja placilam 180 funtow w zime (miesiecznie) na pre paid
place ok 400 jak ogrzewanie jest non stop za kwartal na rachunkowym

kofcia - ja ostatnio w m&s steki kupilam - myslalam ze zeby z nimi razem wyplujemy
sofa/materac - ikea na budzecie polecam, ja mialam 5 lat, teraz jest u znajomych - nic sie nie dzieje
poza tym gumtree - ludzie czasami zupelnie nowe rzeczy za bezcen oddaja
argosa strasznie nie lubie, kupowanie kota w worku dla mnie
Stary 2010-11-10, 19:33   #4911
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:
Moze to nie wyrocznia, ale wiedza co gadaja

za gaz
ja placilam 180 funtow w zime (miesiecznie) na pre paid
place ok 400 jak ogrzewanie jest non stop za kwartal na rachunkowym

Co? Az tyle? My placimy jakies 600-700 za rok. U mnie ogrzewanie chodzi non stop o tej porze roku jak jestesmy w domu i jest ustawione na 25 stopni, bo ja lubie cieplutko.

Olka wyslalalam Ci kupony

Dobra uciekam, bo ja nie mam czsu na Wizazownie dzisiaj. Ide robic siostrze zaproszenia. A mam ich 1000 do wydrukowania

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:43   #4912
szperrr
Zakorzenienie

Bakti, tez lubie te strone
My mamy gaz i prad z British Gas, taryfy za jednostke takie same jak przy regularnych rachunkach, bez tej oplaty za "wynajem" czytnika do kart, ale tez bez oplaty za sprawdzanie licznikow, a wiec wychodzi prawie to samo (odrobine mniej niz jakbysmy mieli stale rachunki) i przynajmniej mozemy sobie pozwolic na pewna elastycznosc w oplatach.
Nie podobalo mi sie to i marudzilam TZtowi jak karty zaladowac mozna bylo tylko w tych hinduskich sklepikach (a u nas prawie ich nie ma, po 17ej trzeba bylo jechac do miasta obok, paranoja), teraz moza to zrobic przed internet wiec dalam mu spokoj
Inna sprawa, ze te zimowe oplaty sa koszmarne Latem jest izi pizi

Kofi, my tez wlasnie szukamy czegos, co mialoby ten dodatkowy pokoj (jakkolwiek maly by byl) zeby TZ mial gdzie trzymac zabawki.
Zabawki:
Taka skrzynia na posciel zawsze zawalona jest kabelkami i czesciami "chwilowo nie w uzytku". W tej chwili u niego na biurku stoja 3 monitory, 2 pudla z procesorami i innymi takimi, pod biurkiem sam firewall to jak walizka, nie mowiac o serwerze i glownym kompie Dodam, ze biurko stoi w naszej wielkiej sypialni i przez to sypialnia wyglada jak nieprzytulne zlomowisko.
Z kolei duza walk-in w przedpokoju to farby, wiertarki, wkretarki, heble, wyzynarki (tak sie pisze?), kleje, haki i inne przydasie . Wielka szafa w scianie u Hani w pokoju to jego pamiatki z mlodosci . Szafka pod schodami to narzedzia zwiazane z samochodem +wysokie buciory. W sypialni poza wspomnianym biurkiem i nasza wspolna szafa w scianie (ciuchy) jest jeszcze taka zwykla podwojna stojaca szafa, zapelniona sprzetem campingowym, ciuchami zimowymi/letnimi itp. oraz stosy ksiazkek w kazdym kacie.
Tak.. dlatego wlasnie potrzebny nam dom z garazem, szopa, strychem, trzecia sypialnia na komputer i MALYMI SYPIALNIAMI, zeby nie dalo sie ich zagracic tym zlomem

Tak mi sie jakos.. wysypalo
Jestem dzis cieta na mego mezczyzne, to chyba widac?
Stary 2010-11-10, 19:53   #4913
katakumba
Zakorzenienie

dwie rzeczy napisac wam chce, reszta jutro bo mam mega kaca... urodziny dziecka

kanape mamy z dfs i nas wynosi rata 50f co miesiac, sofa jest piekna, natomiast bed (bo mamy sofe bed) jest dramatycznie sprezynowe...
a prad place 50f co miesiac rowniez, ale to wina naszych okien, bo sa w stanie oplakanym

ide sie doprowadzic do porzadku bo ide do roboty na noc, bozeeee

ps wkladka - ja mam mirene z hormonami, w ogole okresu nie mam

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 20:07   #4914
Bakteryika
Wtajemniczenie

dalej walcze z pajem wiec na szybko

mamy w sumie spore mieszkanie do ogrzania (2 duze sypialnie i duzy living) w domku z lat 30. Wilgoc to jedna sprawa jak nie grzeje i wietrze w tym samym czasie, poza tym zimno ciagnie, to nie jak mieszkanie w bloku
za to letnie rachunki mam smieszne a to 400 jest akurat za grudzien styczen luty czy jakos tak
no i kuchenka non stop wieczorem chodzi (albo i piec)

szperrku - ja mialam tamten tydzien malej tolerancji do rodu meskiego. U mnie i maz i tesc maja swoje narzedzia budowlane, kabli wiertarek, pil do plytek, stolow do tapet, 3 drabiny (ze wzgledu na wielka drabine tzta szukalismy mieszkania zeby latwe przejscie bylo, jak znalezlismy przez inna firme to k&F odpisalo na mojego maila z podziekowaniem za ich pomoc ze maja nadzieje ze drabina sie miesci)

dfs maja super sofabed, ale podwojna kanapa ma lozko rozmiaru 113cm szerokosci
Stary 2010-11-10, 20:56   #4915
olka_222
Zakorzenienie

Strasznie dużo płacicie za rachunki. Właśnie sobie podliczyłam wszystko i wyszło mi że miesięcznie płaciłam koło 20 f za prąd i koło 30 za gaz. (wartości uśrednione w skali rocznej) z tym że w domu nigdy nie było zbyt ciepło (ogrzewanie na gaz)

Co chwile chodze i sprawdzam ile zostało nam pieniędzy na liczniku a to przez Bakti bo mnie nastraszyła..... Póki co zużyło nam 30 p za cały dzień ( z tym że nie gotowałam dzisiaj)

Odkryłam krochmal w spreyu (tak wiem wczesna jestem Uwielbiam go

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-10 o 21:15
Stary 2010-11-10, 21:52   #4916
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
n

kofcia - ja ostatnio w m&s steki kupilam - myslalam ze zeby z nimi razem wyplujemy
sofa/materac - ikea na budzecie polecam, ja mialam 5 lat, teraz jest u znajomych - nic sie nie dzieje
poza tym gumtree - ludzie czasami zupelnie nowe rzeczy za bezcen oddaja
argosa strasznie nie lubie, kupowanie kota w worku dla mnie
na mieso z m&s nie narzekalam nigdy, ale jak widac jakosc pohorszyla sie chyba wszedzie ..........takie czasy

co do agrgosa - to ja sie akurat nie zgodze z toba kochana mamy kilka rzeczy i w porownaniu z ikea...... jakosciowo duzo lepsze

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Kofi, my tez wlasnie szukamy czegos, co mialoby ten dodatkowy pokoj (jakkolwiek maly by byl) zeby TZ mial gdzie trzymac zabawki.
Zabawki:
Taka skrzynia na posciel zawsze zawalona jest kabelkami i czesciami "chwilowo nie w uzytku". W tej chwili u niego na biurku stoja 3 monitory, 2 pudla z procesorami i innymi takimi, pod biurkiem sam firewall to jak walizka, nie mowiac o serwerze i glownym kompie Dodam, ze biurko stoi w naszej wielkiej sypialni i przez to sypialnia wyglada jak nieprzytulne zlomowisko.
Z kolei duza walk-in w przedpokoju to farby, wiertarki, wkretarki, heble, wyzynarki (tak sie pisze?), kleje, haki i inne przydasie . Wielka szafa w scianie u Hani w pokoju to jego pamiatki z mlodosci . Szafka pod schodami to narzedzia zwiazane z samochodem +wysokie buciory. W sypialni poza wspomnianym biurkiem i nasza wspolna szafa w scianie (ciuchy) jest jeszcze taka zwykla podwojna stojaca szafa, zapelniona sprzetem campingowym, ciuchami zimowymi/letnimi itp. oraz stosy ksiazkek w kazdym kacie.
Tak.. dlatego wlasnie potrzebny nam dom z garazem, szopa, strychem, trzecia sypialnia na komputer i MALYMI SYPIALNIAMI, zeby nie dalo sie ich zagracic tym zlomem

Tak mi sie jakos.. wysypalo
Jestem dzis cieta na mego mezczyzne, to chyba widac?
oj to ten Towj przebija mojego o przynajmniej 80% sprzetu wiecej......
ale mysle, ze gdyby mial na to miejsce i .... moje pozwolenie to byloby podobne .....
u mnie w domu jest ZAKAZ eksponowania rzeczy..... wszytsko ma byc na swoim miejscu!
nie lubie "niepotrzebnych rzczy" na szafce od TV,na stole,z boku sofy, za sofa etc.....etc
ja wiem, ze czaseb bardzo trudno te wszyskie "drobiazgi" gdzies upchac ....
ale poki co mi sie udaje musze zmowic jeszcze kosze na jego kolekcje DVD bo razi mnie po oczach jak wchodze do salonu

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Strasznie dużo płacicie za rachunki. Właśnie sobie podliczyłam wszystko i wyszło mi że miesięcznie płaciłam koło 20 f za prąd i koło 30 za gaz. (wartości uśrednione w skali rocznej) z tym że w domu nigdy nie było zbyt ciepło (ogrzewanie na gaz)
skoro mowa o rachunkach
my placimy ok 60F za gaz na kwartal
ok 80F za prad tez na kwartal (bylo mniej - ale zaczelam wiecej piec )
i ok 180F za wode raz na pol roku
tak ze malutko chyba
ale ja - bardzo dbam o to aby niepotrzebne "lampki" nie swiecily mi sie po nocy oraz w ciagu dnia jak nas nie ma ....
wiec wylaczam piec ruter i TV co dodatkowo chroni nasza planete

Cytat:
Odkryłam krochmal w spreyu (tak wiem wczesna jestem Uwielbiam go
dawaj szybko nazwe i gadaj gdzie kupilas? bo ja tez pierwsze slysze

Albert Einstein
Stary 2010-11-10, 23:35   #4917
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Oj z tymi TŻ-tami...Mój też lubi wszystko trzymać "pod ręką" czyli wszędzie gdzie popadnie- ostatnio perfumy zaczął kłaść do półki z alkoholam bo jest w living room i dzieci nie dorwą

szperrr właśnie wkładkę też mam niehormonalną i taki pogmatwany cykl mam już z 3-4 miesiące. Jutro jak wstanę to zadzwonię i umówię się na wizytę bo może jednak powinnam...

Odnośnie prądu...Ja jestem za leniwa i za bardzo roztrzepana i pewnie gdybym miała prąd i gaz na pre-paid nie potrafiłabym tego dopilnować Mamy w Scottish Power i właśnie niedawno rachunki nam przyszły-
kwartalnie prąd i gaz 168 funtów(w domu mieszka 5 osób) i woda(co pół roku) 220 funtów. Nie dużo ale dopiero się zacznie okres grzewczy, rok temu 500 funtów za prąd i gaz, mam nadzieje że nie pobijemy rekordu tym razem

olka_222 a mogę wiedzieć, dlaczego się przeprowadziliście? Mam nadzieję, że się dobrze mieszka Parapetówa była?
Odnośnie kanap-my kupiliśmy fotel+podwójną kanapę rozkładane elektrycznie do pozycji leżącej za ...60 czy 70 funtów(już nawet nie pamiętam) .Uroki charity shops Sąsiadka za podobny bajer i za jedną kanapę dała 2 tys funtów także chyba nam się udało

Dziewczyny co planujecie na Sylwestra

Edytowane przez kuseczka
Czas edycji: 2010-11-10 o 23:38
kuseczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 07:46   #4918
peorth
Zadomowienie

a mój tak ma że jak czegoś już nie potrzebuje to 'porzuca' gdzie popadnie. więc znajduję brudne skarpetki za lustrem, na kaloryferze , pod łóżkiem, etc. jak coś je przy kompie to zawsze zostawia tam naczynia. jak przygotowuje jedzenie, to nic nie schowa spowrotem do lodówki nie mówiąc o umyciu garów czy blatu ręce opadają. ..
ale generalnie nie mam na co narzekać, bo i tak jest kochany i pomijając że muszę po nim czasem sprzątać to jest pracowity i zaradny

i raczej z nas dwojga to ja jestem zbieraczem, a on wyrzuca niepotrzebne rzeczy

nie wyspałam się! tak u mnie wieje, w dodatku prosto w moje okno, że co chwilę budzi mnie takie Szszuuuuuuuuuuuuuu

no nic idę do pracy..

ps. olka, krochmal w spreju? ja nadal żyję w ciemności
a co do rachunków to ja miałam kiedyś na kartę i raczej nie polecam... właśnie dlatego że jak się nagle skończy to trzeba lecieć i kupować, a na licznik po prostu sobie używasz ile chcesz i kiedy chcesz....

Edytowane przez peorth
Czas edycji: 2010-11-11 o 07:47
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 08:41   #4919
little_ola
Zakorzenienie

bry!
ale pogoda, a ja za chwilę muszę wyjść z domu
ad.1. tż-tów i ich gratów, to może lepiej żebym nie zaczynała mamy teraz szopę w ogrodzie, pomieszczenie pod konserwatorium, strych, pakamerę pod schodami, a i tak wszędzie "znaczy" swoje terytorium
ad.2. krochmal w spraju - gdzie żeście się chowały, ja to znam przynajmniej od 6 lat
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:03   #4920
szperrr
Zakorzenienie

Olka, pokaz ten krochmal

Skarpetki porozwalane to tez norma, i wszystko inne. Byla cala wojna, zeby przynajmniej wieczorem zbieral po sobie papierki po slodyczach w pokoju (na i wokol kanapy, w pozostawionej na parapecie szklance, wszedzie!), bo Hania czesto jest tam pierwsza rano i pozniej biedactwo upomina sie o swoja porcje slodyczy.. skoro tatus moze tyle pochlonac w jeden wieczor, to gdzie jej racja? Z drugiej strony, ja tez sie (troche pod jego wplywem) zmienilam i teraz to w zasadzie on motywuje wszelkie wieksze porzadki.. ja nie moge sie zmusic .

Lola, no wiec my mamy umowe, ze jak juz kiedys bedzie mial swoj pokoj +szope/garaz, to jak tylko zacznie "znaczyc teren" () to mu to cos po prostu walne do tegoz pokoju. Lacznie z brudami.

Wiecie co? Placimy jednak za duzo za prad i gaz Musze przebadac te sprawe. Chyba, ze zuzywamy duzo wiecej?? Ale az tyle?! Zima czasem nam idzie nawet ponad 200f/msc za sam gaz , dogrzewamy sie kominkiem a w domu nadal zimno Na gaz mamy ogrzewanie i ciepla wode.

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości