|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ugotowani na TVN
Cytat:
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-10-25 o 20:44 |
||
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
W ogóle ten program dostarcza nam "dziwolągi". Ta blondyna od kangurzego mięsa mnie dobiła. Marudziła na wszystkie potrawy. Że ta pół-Syryjka robi jakieś zbyt eksperymentalne dania, a sama co zrobiła? A sama zrobiła największy eksperyment z tym kangurem. Nie dziwię sie, ze komuś mogło nie podpasować. Jakbym nawet nie była wegetarianką to bym tego nie zjadła, bo po prostu mięso z kangura to dla mnie przesada.
A co się tyczy ostatniego odcinka, to ta brunetka była straszna i zachowywała się prostacko. Marudziła, ze oni się nie dostosowali do jej menu, więc nic im dawać nie musi, a dobrze wiedziała, ze oni mięsa nie jedzą. I te koszmarne zabawy ze śpiewem i przebierankami. To było żenujące. Nie wyobrażam sobie robienia takich zabaw dla gości... Jesli nie miała ciekawszych rozrywek, takich na poziomie, to w ogóle mogła sobie darować. I nie rozumiem jak można gościowi kazać zmywać. Ona jawnie okazywała niechęć temu doktorantowi. W sumie dorównała blondynie z wcześniejszego odcinka. W ogóle ta starsza babka mogła przestać mówić o tym, że się nie naje tym jedzeniem. W końcu nie tylko mięso może sycić. |
|
|
|
|
#64 | |
|
Buc
|
Cytat:
koszmar. ![]() ale takie postacie muszą być, oglądalność rośnie.
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
W programie tego nie było ale znalazłam na stronie programu że ona jeszcze recytowała wiersze:
http://ugotowani.plejada.pl/39033,te...ktualnosc.html
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie sobie obejrzałam odcinek na plejadzie
wygrał mój faworyt, ale mało brakowało a wygrałaby ta pancia Jej wypowiedzi były delikatnie mówiąc żenujące, rzeczywiście do faceta z kolczykiem czuła jakąś wrogość. Chociaż nie jestem wege przepisy ostatniego pana spróbowałabym z przyjemnością, na dodatek miał coś do powiedzenia.Program mi się podoba, ładnie pokazuje podwójną moralność niektórych "osobników" - wszytko jest cacy, a za plecami się obgaduje... Poza przepisami lubię popatrzeć jak mieszkają inni ludzie. |
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
Mnie ciekawi ludzkie fałszywe zachowanie. Tu milutko, tu pochwalę, tu pouprawiam wazeliniarstwo. Tu w ogóle zrobię miłą atmosferkę w domu, żeby mi z 6 dali, ale sama będę dawać po 3, bo na wszystko co inni gotują "mam niestrawność">
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Buc
|
Cytat:
chyba nie chcę tego oglądać, bo zupełnie stracę wiarę w ludzki rodzaj.
|
|
|
#69 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nikt mi się nie podobał w tym ostatnim odcinku... We mnie jednak harekryszna jakoś nie wywołuje dobrych skojarzeń
Dodatkowo miałam wrażenie, że zwycięzca się za bardzo popisuje w kuchni i przechwala strasznie ![]() Ta brunetka była zwyczajnie chamska i wymyśliła jakieś prostackie zabawy, Pan Doktorant zaprezentował straszny syf w mieszkaniu i wyławiał muchę ze szklanki i nie wierzyła na słowo, że jej gość jest wege
|
|
|
|
|
#70 |
|
BAN stały
|
Mi się podobał harekrisznowiec. Był kulturalny i widać było, że wie, co robi, gotując. Nie był nieuczciwy w ocenach. Nie wymyślał durnych zabaw. Mi tam on się z typowym harekrisznowcem mimo wszystko nie skojarzył. Bardziej taki typowy podróżnik, który zafascynował się Indiami
![]() Nie uznaję futer i ubrań ze skóry, ale u mnie w domu też znajduje się szal z lisa, choć wszyscy są przeciwko takim praktykom. Szal jest od mojej babci. Tylko my go nie eksponujemy na srodku pokoju jako trofeum... Robienie trofeum ze szczątków zabitego zwierzęcia jest dla mnie niesmaczne. |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Podnoszę, bo właśnie obejrzałam nowy odcinek
![]() Rany jak mnie irytują niektórzy ludzie w tym programie Odnośnie dzisiejszego odcinka ta cała Irenka była chyb najgorsza, wszystkiego się czepiała a to łyżeczka źle położona, a to nie w tej kolejności podane danie, a to coś na nią patrzy z talerza Ludzie, nawet jakbym znalazła kawałek surowego ziemniaka w potrawie to odłożyłabym i siedziała cicho a ta do wszystkiego musiała się przyczepić wrrr. Ten młody chłopak też był trochę wkurzający i zadzierał nosa.Poza tym co to za łażenie po domu i zaglądanie do każdego kąta
|
|
#72 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ten program jest fantastycznym źródłem do badań ludzkich zachowań. Niestety tych negatywnych
Ta zawiść, nieszczerość, zazdrość i chęć wygranej za wszelką cenę ... Koszmar. Zauważcie, że to kobiety są najbardziej zawistne
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie to strasznie denerwuje Na kolacji ochy achy a przy punktacji chęć wygranej za wszelką cenę i krytykanctwo. Irenka dzisiaj pobiła wszystkich, chyba bardzo chciała wygrać
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Z premedytacją dają niskie noty, żeby konkurencja nie wygrała
, chwalą a potem -4 punkty .Na szczęście wygrywa osoba z najlepszym menu (przynajmniej w tych odcinkach, które widziałam). |
|
|
|
|
#75 |
|
BAN stały
|
W ogóle właśnie skończyłam oglądać ostatni odcinek i się załamałam...
Irenka mnie irytowała... W ogóle sama odgrzała kaszankę, ale za to innych chętnie krytykowała. Miała straszną manię co do tego, jak położyć łyżeczkę, z jakiej szklaneczki pić kompocik... Jakbym swoją babcię widziała... Takie osoby w życiu codziennym są nie do wytrzymania... Moja babcia tak samo jest zafascynowana tłustym, niezdrowym jedzeniem i kwestia ustawienia serwetki bywa dla niej na tyle ważna, ze potrafi wszczynać o to awantury.. I Irenka nie piła alkoholu, okej, ma takie zasady, ale nie musiała uznawać za złe samo grzecznościowe pytanie, czy chce się napić, tym bardziej, ze chłopak miał dla niej przygotowany deser bez alkoholu, a pan górnik dał po prostu z rumem i powiedział po fakcie. I tu wielkiej awantury nie było. Pan górnik moim zdaniem przesadził z zawartością cholesterolu w potrawach... To było strasznie niezdrowe. Młody chłopak od węża może był troszkę wywyższający się, ale nie najgorszy... Jako jedyny nie serwował mięsa w takich ilościach i na przystawkę, obiad... Ola wygrała słusznie... |
|
|
|
|
#76 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Właśnie oglądam powtórkę
![]() Irenka jest masakryczna, tak czepliwej baby dawno nie widziałam. Najbardziej mnie ubawiło marudzenie, że goście w niewłaściwej szklance pili kompot Mnie ten młody chłopak się nawet podoba, może nie wyszło mu do końca gotowanie, ale za to był grzeczny i uprzejmy (tu bym się z Ireną nie dogadała ), zjadł nawet tatar, jak sam powiedział z szacunku do gospodarza. Ja bym chyba nie dała rady na jego miejscu ![]() W ogóle ten emerytowany górnik zaserwował takie jedzenie, że nie wiedziałabym co zrobić... Najpierw tatar, potem obrzydliwie wyglądająca golonka... Fuj! Ugotowana, nieposolona na dodatek... Jedyna forma w jakiej mogłabym zmęczyć golonkę, to golonka pieczona na chrupko, tłuszcz wytopiony, a nie jakieś tłuste i brzydko wyglądające mięso z wody Bleh. Zdecydowanie menu Oli mi pasowało najbardziej, sałatka z kurczakiem - bardzo klasyczna przystawka, smaczna, potem dość solidny posiłek, całkiem ciekawy, nie lubię placków ziemniaczanych ale pewnie bym zjadła Może trochę za bardzo skakała wokół tych gości, szkoda że nie posiedziała spokojnie z nimi. Chciała żeby dobrze wyszło ale troszkę przesadzała.Okropny był fałsz w tym odcinku, najpierw chwalenie, potem słabe oceny... Tylko Tomek przekroczył 6 pkt w ocenie dla Oli, ładnie z jego strony, że szczerze dał 10 kiedy mu się podobało
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Irena mnie dobiła ocen dla Górnika. Wszystko jej smakowało, świetnie się bawiła, tańczyła i dala mu 4
A Ci którym nie pasowało menu i atmosfera dali więcej ![]() Jednak moim zdaniem Górnik nie powinien podawać Irenie alkoholu w deserze skoro wyraźnie sobie tego nie życzyła. Wkurza mnie to gdy nie potrafi się uszanować przekonań innych. Przecież ona mogła mieć poważne powody żeby nie pić, np AA.
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
Te oceny też mnie rozwaliły. Ona była w siódmym niebie, bo było konkretnie po śląsku, ale dała mu tylko 4 punkty, a jak ludziom nie smakowało, to lepiej go ocenili;P Ona chyba bardzo chciała wygrac i dlatego tak zaniżała noty... A ten młody chłopak miał sumienie, oceniając.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak trochę z innej beczki - co Wy na to żeby założyć wątek z przepisami z tego programu? strona ugotowani.tvn.pl w ogóle nie działa, za to działa na plejadzie. Ale jak
wpisy, przepisy, info itp pojawiają się i znikają, także jak komuś za jakiś czas się zamarzy jakieś danie, które było kilka odcinków wcześniej, będzie miał problem ze znalezieniem
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogóle Irena ( baba 50 lat a "Irenka" ciągle, takie zdrobniałe imię to można do miłej babeczki mówić) to porażka - typowa wypada, nie wypada a za ścianą nieźle podsumowała gości, szczyt chamstwa i obłudy, pańcia chyba gorsza od blondyny z ostatnich odcinków. I dała 1 bo sama ewedentnie chciała wygrać. Górnik zabawny ale bez przesady - chyba miał leciutki problem alkoholowy i z jego dań nic bym nie zjadła ( chyba że potem szybki bieg w stronę wc ) Ola wygrała słusznie, ale miałam ubaw że Irenie się nie udało zresztą Ola do końca zachowała spokój gdy ja już dawno powiedziałabym gościom do słuchu ( tak, placek mały ale średnio wysmażony bla bla bla |
|
|
|
|
|
#81 |
|
BAN stały
|
W ogóle ja mam alergię na osoby pt. wypada/nie wypada, zwłaszcza jak chodzi o takie bzdury jako szklaneczka do kompociku
A górnik przesadził z kalorycznością potraw, też bym nic z tego nie zjadła, nawet gdybym nie była wegetarianką. To jest zwyczajnie niezdrowe... |
|
|
|
|
#82 |
|
Crazy turtle lady
|
Obejrzałam wszystkie odcinki na onecie i nie wiem kto był moim faworytem. Natomiast ze wszystkich odcinków podobał mi sie ten na Śląsku - moje okolice zresztą
![]() I niestety w tym odcinku było duzo sytuacji które obserwuje np. w domu Tz, który pochodzi ze Śląskiej rodziny z dziada pradziada i naprawdę trudno jest się przebić w jedzeniu czymś nowym, bo z założenia jest to bbeeee i nie można się tym najeść. Mama mojego tż, niby w żartach ;P jak ja cos ugotuje u niego innego niż tłuste mięcho,kapucha i kluchy - nazywa to gorolskim wynalazkiem ![]() Na szczęście mój tż jest bardzo otwarty na nowinki kulinarne
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
Co do tego jedzenia i niechęci do eksperymentowania, to wcale nie trzeba być z Górnego Śląska by takową niechęć reprezentować. Chłopak mojej przyjaciółki nie zje nic poza ściśle okresloną listą potraw... Nie da się go wyciągnąć na żadne nowości i to jest problem, jak chcemy gdzieś razem wyjść...Bo herbata inna niż cytrynowa mu nie odpowiada, na obiad musi być mięsiwo, nie zje niczego przyprawionego egzotycznie...
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście szanuj jeśli ktoś nie jada bądź nie lubi pewnych potraw. Natomiast Irena na tzw. "setkach" mówiła że lubi poznawać różne kuchnie, inne smaki itp. a przy ocenach krzywiła się że woli śląską kuchnię i nic dla niej do jedzenia nie było
|
|
#85 | ||
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
A propo menu , nie zawsze można sie wywiedzieć co kto jada, a czego nie (vide odcinek z 3 osobami które nie jadały mięsa). Mi się zawsze wydawało,że w takich sytacjach należy chociaz skosztowac ze względu na pana/panią domu. Zaczęłam sie zastanawiać, co na to savoir vivre ? Jeść czy grzecznie podziękować
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#87 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Ja jestem ciekawa co na to savoir vivre mówi w takich sytuacjach :d z ciekawości ![]() ja rozumiem,że jak ktoś mi grzecznie podziękuje to ok,ale było by mi głupio bo nie zawsze masz czym uratować sytuacje i nie wypuścić gościa głodnego z domu tak hipotetycznie oczywiście...Rozmawiałam ze znajomymi i z rodzina na ten temat i zdania są podzielone
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym była wege to nie wyobrażam sobie zjeść mięso "bo wypada" ![]() Poza tym też nie zawsze można "skosztować", jeśli ktoś ma np. ciężką alergię na coś to to się może źle skończyć.
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2010-11-14 o 10:17 |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem wpadką jest podawanie wegetarianom potraw mięsnych, czy niepijącym alkoholu. Savoir-vivre mówi o szacunku dla drugiej osoby więc zdecydowanie należy wziąć pod uwagę fakt że ktoś nie jada mięsa lub nie pije alkoholu. Tutaj masz odpowiedź w punkcie nr 7: http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Babsk...oir-vivre.html
|
|
|
#90 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() Titino, dzięki
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2010-11-14 o 10:24 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

wygrał mój faworyt, ale mało brakowało a wygrałaby ta pancia 

Odnośnie dzisiejszego odcinka ta cała Irenka była chyb najgorsza, wszystkiego się czepiała a to łyżeczka źle położona, a to nie w tej kolejności podane danie, a to coś na nią patrzy z talerza

Ta zawiść, nieszczerość, zazdrość i chęć wygranej za wszelką cenę ... Koszmar. Zauważcie, że to kobiety są najbardziej zawistne
A Ci którym nie pasowało menu i atmosfera dali więcej 
zresztą Ola do końca zachowała spokój gdy ja już dawno powiedziałabym gościom do słuchu ( tak, placek mały ale średnio wysmażony bla bla bla