![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Drobne poprawki - zrzucamy zbędne kilogramy!
Witam
![]() Chociaż wiele jest już takich wątków, to ciężko się do nich właczyć dopiero na -entej stronie, dlatego zakłądam nowy. Nie mam dużej nadwagi, ale za to spory brzuszek ![]() ![]() Staram się jeść 1500 kcal dziennie i kierować się zasadami zdrowego żywienia - zbilansowane posiłki, dużo białka, ograniczam słodycze i tłuszcze. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny do wspólnego zrzucania kilogramów i wspierania się nawzajem. Zapraszam!
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Drobne poprawki - zrzucamy zbędne kilogramy!
Dobrze,że chcesz się zdrowo odchudzać,a nie głodówkami,zwłaszcza,że mowisz,że nie masz nadwagi
![]() Ja też mam problem z brzuchem,ale oprócz tego jeszcze ze wszystkim,więc u mnie bez diety się nie obędzie,lecz myślę,że jeżeli Tobie zależy tylko na brzuchu to wystarczyłoby po prostu ograniczyć trochę jedzenie,słodycze,żarełko ,które powoduje wzdęcia i do tego ćwiczyć i już byłyby efekty. Do tego np jakieś balsamy ujędrniające. Niektórzy np. są skazani na wystający brzuszek - wąska talia ale na dole pępuszek. Taki już urok ![]() Będę zaglądać tu do Ciebie,ponieważ na razie jestem na diecie kopenhaskiej (dla zmniejszenia żołądka i motywacji),a potem przechodzę na 1000 kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() I życzę powodzenia w walce z tłuszczykiem, będę trzymać kciuki ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]() Będę tu pisywać u Ciebie,bo wątek,w którym piszę trochę obumiera,najwięcej tam piszę ja ![]() A co do słodkiego to mnie nie kusi,jestem raczej "słona" ![]() ![]() ![]() ![]() Za 3 kończy mi się dieta kopenhaska i wtedy się zważę,bo przed dietą i w trakcie bałam się,że się zniechęcę. Najgorzej to nie wiem jak zrobić z piciem piwa.. głupio w weekend wyjść ze znajomymi i patrzeć się jak popijają browarka.. A będę potem na 1000kcal,to co zrobię? zjem 500 kcal a 500 wypiję? Trochę bez sensu ![]() Jeszcze raz życzę powodzenia ![]() I jakbyś mogła mi podać jakieś swoje przykładowe jadłospisy. Bo przy tysiaczku nie mam pomysłów,co jeść żeby było smaczne,a dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Z tym piwem to rzeczywiście problem...
Na dietetyczny obiadek mogę ci polecić rybę po grecku - jest pyszna, zdrowa i mało kaloryczna Ryba po grecku - filet z pangi - duża ilość marchewki - seler - korzeń pietruszki - por - przecier/koncentrat pomidorowy (ja używam zagęszczonego soku z ziołami) Rybę obtoczyć w mące i podsmażyć na teflonie, na odrobinie oliwy. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na patelni, doprawić, dodać przecieru pomidorowego, połączyć z rybą i zostawić "do przegryzienia". Poza tym dużo fajnych przepisów jest na wątku Dania Dietetyczne KLIK - ja sama jestem w trakcie czytania ![]() Dzisiaj zgrzeszyłam i zjadła 4 ptasie mleczka ![]() Na swoje usprawiedliwienie mam tylko serek wiejski z rzodkiewką który właśnie zjadła na kolację...
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Bez grzeszków życie byłoby nudne
![]() Czytałam na innych forach,że dziewczyny robią tak,że pod koniec tygodnia w nagrodę,za wytrwanie w diecie jedzą małe co nieco ![]() Tak na zachętę,hehe ![]() Od czasu do czasu można słodkie byle nie za dużo. Dziękuję Ci za tę stronkę,na pewno na nią zajrzę. Mi mija 11 dzień dietki i czuję się świetnie! Zaczęłam już zauważać efekty,ale zważę się dopiero dzień po skończeniu diety ![]() A jak u Ciebie z ćwiczeniami? Ja posiadam niby maszynę "leg magic" na uda,ale jest dosyć głośna i nie bardzo mam ochotę jej używać...hula hop w moim przypadku odpada (małe mieszkanie),pozostaje mi tylko leżeć na podłodze i robić brzuszki ![]() Mam nadzieję,że jak zacznę jeść te 1000 kcal (gdzie przy kopenhaskiej jest ok. 800) to przyjdzie mi ochota na ruch. Bo teraz to nic mi się nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do ruchu to u mnie z tym dość kiepsko, bo niestety mało czasu mam. Jak dam radę to idę pobiegać do parku, czasem robię jakieś brzuszki itd., przedtem jeździłam trochę na rowerze, teraz już za zimno.
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja też chciałam biegać,ale mam astmę
![]() Jak się zmotywuje do tych ćwiczeń 8 minutes,brzuszków,roziąga nia to będzie dobrze ![]() Od soboty 13 listopada biorę się za 1000 kcal + ćwiczenia ![]() Szkoda,że jesteśmy tylko we dwie i nikt sie nie przyłącza,nie? Bo moje wcześniejsze forum chyba całkiem upadło i nikt nie pisze i coraz bardziej brakuje mi czyjegoś wsparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
To może ja się przyłącze
![]() Aktualnie jestem na diecie, swojej własnej, wymyślonej dla własnych potrzeb. Strasznie denerwował mnie mój brzuch. Najgorsze jest to, i nie wiem czy wy też to macie, że wszyscy wam mówią, że "nie masz się z czego odchudzać!", "przecież nie jesteś gruba", dobra, gruba to ja nie jestem, ale nie chodzi o to, żeby być albo grubym albo chudym, tylko podobać się sobie. Dlatego 'wykorzystując' swoją chorobę (przy której nie jadłam przez 2 dni) zmotywowałam się i od ok. miesiąca jestem na diecie. Jem wszystko, ale oczywiście z umiarem. I przyzwyczajam się do ohydnej czerwonej herbaty ![]() Do tego mam zamiar chodzić na nogach do szkoły, ale nie wiem czy mi się to uda przy moim lenistwie ![]() Ogólnie to zastanawiam się jak przetrwam święta Bożego Narodzenia, dziewczyny ratujcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
To i ja sie przylacze
![]() ![]() a wlasnie zjadlam kolacje dobra: kus kus z salatka z lososia i troszke sera koziego (nie moge spozywac nabialu ogolnie - tzn laktozy) wiec u mnie jogurty odpadaja...ale slyszalam ze sojowe jogurty sa ponoc calkiem dobre - musze sprobowac. mysle ze od slodyczy mozna sie odzwyczaic ...tzn. byloby super - udalo mi sie z zoltym serem - uwielbialam - ale udalo mi sie go odstawic.z serow tylko mozarella i czasami kozi. Dziewczyny jesli macie jakies przepisy na cos zdrowego, smacznego i cos co sprzyja zrzuceniu tych kilku kg - to bede wdzieczna. jak cos znajde ciekawego to bede pisac. POWODZENIA!!!!!!!!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2010-11-09 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Można się przyłączyć? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja dietka to MŻ-WR ![]() ![]() Damy radę, nie?? ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ! Jesteście moim zbawieniem
![]() ![]() Tak więc witam capall,MoniaHan,heroine86 ![]() Widzę tylko,że mam największy problem z odchudzaniem,ponieważ chcę zrzucić najwięcej,nie tylko małe poprawki. Szczerze mówiąc nie ważyłam się przed dietą (mniej więcej ważyłam pewnie w granicach 67-68 kg ![]() Co do zdrowego jedzonka,to przy każdej diecie staram się jeść węglowodany tylko rano i czasami w porze obiadowej,białko na obiad i kolacje ![]() Podstawowym składnikiem mojego odchudzania jest zawsze kasza gryczana,chuda ryba,pierś z kurczaka,warzywa na parze,serek wiejski,sok pomidorowy,czerwona herbata.. I na razie tyle wpada mi do głowy ![]() Witam was jeszcze raz, i strasznie się cieszę,że będziemy mogły razem przebrnąć przez niejedzenie słodyczy i ćwiczenia ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mroziq
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yhh..;/
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
Edytowane przez heroine86 Czas edycji: 2010-11-09 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Heej
![]() Można? Chciałabym zrzucić tak 2-3kg, ale oczywiście, wiadomo - teoretycznie są to drobne poprawki, ale dla mnie właśnie najtrudniejsze ;< Wiem, że wystarczyłoby mi, gdybym się zdrowo odżywiała i zrezygnowała ze słodyczy + trochę ruchu....więc, muszę się zmobilizować ![]() Trochę boję się Świąt - dla mnie to zawsze taki moment, po którym tyję i już nie mogę zrzucić, karnawał i te sprawy...3majcie kciuki ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Powodzenia dziewczyny ;*
Porozmawiajmy więc o jedzeniu ![]() Ubóstwiam twaróg! W każdej postaci, ale niestety zabrakło mi pomysłów, jak mogę go jeść. Co polecacie? Stosujecie może szóstkę Weidera? Ja mam zamiar ale nie wiem czy dam radę (czytałam ile trzeba ćwiczyć, zwłaszcza pod koniec ![]() Tak czy inaczej, w kupie siła dziewczyny! Uda nam się razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
O jedzeniu mówisz?;> hehe, o tej porze??
![]() Ja dzisiaj dałam czadu, ale od jutra reżim ![]() też uwielbiam twaróg ![]() ![]() a nade wszystko kocham serki wiejskie ![]() ![]() ogólnie nie mam czasu na pichcenie, choć to bardzo lubię..;/ ale.. siła wyższa ;] więc jem tak na szybko: a to jogurt, a to serek... no ale ile można ![]() ![]() 6 weidera jest dobra jak już się pozbędziemy tłuszczyku ;] no chyba, że go nie masz, to możesz robić ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
co do A6W zgadzam się z heroine,kształtuje mięśnie brzucha,ale nie widać ich zza tłuszczyku
![]() Ja twarożku zbytnio nie jem,chyba,ze z rzodkiewką lub z pomidorkiem ![]() Od zwyklego twarogu ja wolę wlasnie serki wiejskie ![]() ![]() ![]() ![]() hmmm co do jedzenia to calą dietę ( a jestem 12 dzień na kopenhaskiej) mam ochotę na sernik!! niby nie przepadam,ale teraz za mną chodzi. Lecz nawet w czasie dwudniowej przerwy dietowej jaką sobie zrobie nie zjem nic słodkiego! Znalazłam w moim sklepie ciasteczka z ziarnami i może tylko na to się skuszę,żeby później moja bobma słodyczowa nagle nie wybuchła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Heh.. ja chipsów mogę nie jeść
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chleba ziemniaków nie jem, sera żółtego również, ryż rzadko- no chyba że w sałatce tuńczykowej, którą uwielbiam! ![]() ehh... u mnie te słodycze są najgorsze....;/ Ja serki wiejskie wszystkie kocham! Też wolę te z Piątnicy, ale czasem idzie zbankrutować, więc wybieram tańsze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Co do serków wiejskich, ja ubóstwiam kanapę pt. razowiec+dżem_serek wiejski, pyychotaa...
A zaraz idę zjeść kaszę mannę ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Doobry śpiochyy!
![]() Ja piję kawę i się zastanawiam w co się ubrać ![]() ![]() ![]() Od dzisiaj dietka! nie ma to tamto ![]() ![]() Co macie na śniadanko? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() Ja z kolei nie lubię połączenia serka wiejskiego z czymś słodkim ![]() ![]() Na śniadanie nie mam pomysłu, na obiad tym bardziej ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie jestem po "lunch'u" ,czyli dwa jajca + marchewka
![]() Na obiad mam kurczaczka z sałatą z olejem ![]() Od jutra dwa dni przerwy,ale nie rzucę się na jedzenie,zrobię sobie dni przeczyszczające,bo mój metabolizm się trochę zatrzymal od diety :/ Czyli mam zamiar jeść kaszę gryczaną,otręby,jabłka,pi ć jogurty naturalne. Szykują mi się dzisiaj zakupy w dużym hipermarkecie (przeważnie robi się zakupy obok domu),więc pochodzę trochę przy szukaniu produktów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Widzę że sie forum rozkręciło
![]() ![]() Ja jeszcze dodam, bo na początku nie powiedziałam, że mam 158 cm wzrostu i ważę 55 kg (tan nadmiar to prawie w całości na brzuchu niestety) Serek wiejski uwielbiam jak jest jeszcze płynny - polecam zetrzeć na tarce rzodkiewkę i wymieszać z serkiem - pycha ![]() Jak na razie zgrzeszyłam dziś jednym ciastkiem i jednym ptasim mleczkiem ![]() Jadłyście już obiadek? ![]() Życzę powodzenia w dalszym boju z sadełkiem ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
czarna kawa ,no forum się rozkręca
![]() ![]() Ja na obiadek zjadłam pierś z indyka i 3 ogóreczki konserwowe ![]() I musze się pochwalić! Dzisiaj miałam ostatni dzień kopenhaskiej ! wytrwałam całe 13 dni jedząc okropne jedzenie! (no,nie wszystko okropne ![]() ![]() Mam już zaplanowane wszystkie śniadanka i obiady na najbliższe kilka dni,nie wiem czym zapełnić II śniadanie,podwieczorek i kolację,ale jakoś dam radę. Zapewne będą to owoce,albo jogurty ![]() Pozostaje mi tylko zmotywować się do ćwiczeń i będzie cudnie. Ja mam niestety astmę,do tego palę papierosy :/ Zły nałóg muszę się go pozbyć,bo coraz gorzej z moimi płucami,wdrapanie się na pierwsze piętro zaczęło mi sprawiać problemy,chociaż myślę,że to też przez wycieńczenie organizmu ( w końcu kopenhaska to chyba tylko z 800kcal na dzień!) Pojutrze się zważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie złapałam totalnego doła. ;(
Weszłam na wagę. Obstawiałam tak 56kg. A tu, surprise, 60! No kurcze bele, a mam tylko 159 wzrostu ;/ Wrrrrr......Wiem, że w stare spodnie się nie mieszczę, ale nie wiedziałam, że aż tak! Centymetr w dodatku pokazał okrutną prawdę...+4cm w biodrach. I w pasie dobijam powoli do 70tki...Dziżas! Jestem taka zła, że sobie kakao zrobiłam. A śniadanie mam gdzieś. No, może łaskawym okiem spojrzę na serek wiejski... Powiedzcie, co mogę ćwiczyć? ![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wytrwałam kopenhaską dzisiaj pierwsze wymyślone śniadanie,w którego jestem trakcie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
mroziq: Gratulacje!
![]() greenaurie: widzę, ze jesteś w podobnej sytuacji jak ja. Mnie też bardzo ciężko coś zrzucić, ale nie załamuj sie, wszystko jest do zrobienia! Co do ćwiczeń to z urazem kostki rzeczywiście będzie ciężko. Ja dzisiaj zaczynam ćwiczysz A6W, może też spróbuj? Ja dzisiaj na śniadanie miałam placki owsiane. Tak się zastanawiam, jak rozplanować posiłki jeśli, tak jak dzisiaj, mam wolne i wstaje później? Zwykle i tak udaje mi się wstać przed 9 więc nie ma tragedii, ale dzisiaj poleniuchowałam do 10 i nie wiem jak sobie posiłki rozłożyć. Bo przecież nie przesunę wszystkich o 3 godziny! Rezygnować z posiłku też nie powinnam, więc zostaje mi tylko zmniejszenie przerw między nimi. A moze macie jakiś inny pomysł? Co robicie w takiej sytuacji?
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ja w normalny dzień jadam mniej więcej tak:
- śniadanie ok. 7 - II śniadanie ok. 10-11 - obiad ok. 15 - mały podwieczorek ok. 17 - kolacja ok. 19 Wieczorem przerwy między posiłkami są mniejsze, bo mniej zjadam na raz. Dzisiaj po prostu posiłki w pierwszej połowie dnia tez ścisnę, chyba nie ma innego wyjścia, a drugie śniadanie zjem takie symboliczne, pewnie jakiś owoc.
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
No ja już po II śniadaniu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ale ty masz samozaparcia... Naprawdę podziwiam
Ja właśnie uprażyłam sobie domowe musli, będzie jutro na śniadanko. Jadłam dzisiaj mało warzyw, wiec muszę sobie jakąś lekką sałatkę na kolacje zrobić, tylko pomysłu brak
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.