|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Magda ;)
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
![]() idę spać dobranoc wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Rozeznanie
|
witajcie kochane!
![]() w koncu Was nadrobilam bo piszecie jak szalone ![]() ![]() dziękuję wszystkim za tak mile komentarze dotyczace mojego ostatniego farbowania, bardzo mi milo bylo je czytac ![]() ![]() Tylko ze obecnie mam inny problem.. nie moge juz wytrzymac z moja fryzura.. juz mi tak troche wlosy odrosly po ostatnim cięciu i teraz nie chca sie wcale ukladac;/ w ogole ta grzywka.. ani krotsza ani tez dluga. Nie mam pojecia juz czy zapuszczac dalej czy podciac na takiego fajnego boba..? jak mi radzicie blondyny?? ![]() albo bede zapuszczac i jak z 10cm odrosna to juz bedzie fajnie...pomozcie prosze.. bo nie mam pojecia jak sie czesac, jak sobie z tymi wlosami poradzic. Bede wdzieczna za wszystkir propozycje ![]() w zalaczniku moje fotki: 1- przy oknie(dziennie swiatlo) 2,3 - z lampa i przy sztucznym swietle.
#4713 |
Zakorzenienie
|
kochaneczka pierwszy raz widzę cos takiego żeby włosy tak inaczej wygladały w swietle dziennym a sztucznym. Normalnie 2 rozne kolory.
A co do fryzury zależy jakie wolisz włosy-jak krótsze to podetnij parę cm, jak długie musisz zapuszczać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() ![]() Mam pytanie do Was- chciałąm rozjaśnić odrosty i wypróbowałam welaton 12/7, i garnier 111 colors naturals i włosy wyszły złote z rudym połyskiem. farby położone na włosy nie farbowane , kolor moich włosów -szatyn lub bardzo jasny brąz szary. No i moje pytanie czy jest sens próbowac jeszcze palettą (skandynawski blond lub c10, te o których często piszecie) ? czy są mocniejsze od innych? zostają zawsze rozjaśniacze, ale trochę strach ps. wątek bardzo fajny , a jaki przydatny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Snow ja już jestem jakby co. Wstaw po prostu zdjęcia do albumu na dziś a po analizie usuniesz.
Princeska makijaż: podkłady, pudry- chłodne beże, neutralne i różowe beże. róże- chłodne, pastelowe, stłumione, odcienie śliwki, fuksji, niezbyt intensywne czerwienie cienie- beże, szarości, srebra, zieleń pistacjowa, świerkowa, ciemnoszara, stłumiony błękit i granat. pomadki- chłodne róże, cyklamen, śliwka, czerwone wino, fuksja, stonowane czerwienie. Kolory zharmonizowane ze sobą bez kontrastów, oszczędny i klasyczny w formie. Możesz położyć a10 po rozjaśniaczu tylko wodę trzeba rozcieńczyć do 9%. No i lepiej chyba byłoby położyć stokholma bo ona ma niebieski i fioletowy barwnik a a10 ma tylko niebieski i żółci nie przykryje- wyjdą ci złote włosy po niej.
#4716 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() paulcia no no nice jestes ![]() ![]() ![]() ![]() kochaneczka co moge powiedziec ![]() ![]() mysia cos sie nie odzywasz .? pewnie przemyslasz sprawe kolorku ![]() fryz chyba jakos cie przeoczylam ze jestes facetem ![]() ![]() ![]() wasienka to mowisz ze szef cie podrywa ( a przystojny chociaz ) ![]()
![]() |
#4717 | |||
Zakorzenienie
|
paulcia666, wedlug mnie ladny masz ten blond i calkiem jasny juz
![]() Cytat:
![]() jest bardzo mala roznica pomiedzy odrostem a reszta wlosow (chcialam zrobic zdjecie, ale niestety jest pochmurno i deszcz pada wiec zdjecia niezbyt wychodza), kolor jest ciemniejszy niz na pudelku, ale pewnie sie troszke szarosc wyplucze to bedzie jasniej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moze ukladaj na walki
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj jakiejś delikatniejszej profesjonalnej farby np. Matrix. Powinno przygasić złoty kolor. Szukaj opalizująco popielatych. A potem sam odrost uzupełniaj juz czymś mocniejszym bo masz naturalne, jak piszesz, dość ciemne włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo mi się podoba ten kolor,który ma kochaneczka na tym pierwszym zdjęciu,które wstawiła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Mniej wiecej efekt Jasnego Lodowego Blondu 1010
Edytowane przez Tygrryska Czas edycji: 2010-12-07 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Bunny dziekuje, juz dodalam jakby co
![]() Fryz no tu chyba wszystkim po palette 100 wychodzily zoltawe ![]() ![]() Kochaneczka mi sie podobasz w tej fryzurce ![]() ![]() ![]() ![]() Wasienka polki najpiekniejsze ![]() ![]() Eyva ale mialas tylko odrost nat. a reszte pofarbowana na blond tak? Bo napisalas, ze chcialas rozjasnic odrost ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a ja dzis farbuje ![]()
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-11 o 09:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Tygryska ale odrostów Ci nie wziął czy wział?
mysia tak jak mowilasm zamieszczam zdjecia swojej cery ![]() Jak widać jest różowa, ale strasznie sie tym nie przejmuje bo akurat blond wyglada z nia naturalnie. Ale wystarczy ze sie podrapię mocniej lub czyms dotknę a skora juz robi sie podrazniona. A i jeszcze jedno-na 3 zdjęciu włosy mojej Siostry. Takie same miałam jak byłam mała i poki nie zaczelam farbować, teraz sciemniały ale jestem pewna ze jakbym zapuscila same naturalne to byłyby dość jasne. One wydają sie ciemne przez kontrast z jasnym blondem, ale naturalne, rozjasnione przez słońce byłyby mysle poziom 7. snowhitee w blondzie wyglądasz ładniej niż w ciemnych, zdecydowanie ![]() Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-11 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() a w ogóle fajnie w tych czarnych włosach, musze przyznać,że duża zmiana,ale w blond lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam wlosy w kolorze sredniego blondu, w lecie sa dosc jasne, teraz na zime wlasnie ciemnieja i staje sie ciemna blondynka. Chciala bym je rozjasnic o kilka tonow - 2 lub 3 - ktoryms odcieniem z nowych blondow loreal creme gloss glossy. One podobno w przeciewienstwie do tych starszych wersji faktycznie rozjasniaja. Jednak nie wiem po ktorym odcieniu osiagne taki efekt rozjasnienia o te kilka tonow? Czy wziac odcien 801 satynowy blond ( mam na wlosach refleksy podobne jak na opakowaniu ), czy moze ktorys z tych jasniejszych? Nie wiem kogo moge zapytac o rade...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewica polecam to forum https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=449651 ![]()
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-11 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam lekko rozowawa cere Cytat:
![]() zgadzam sie, w ciemnych snowhitee tez dobrze wyglada, ale w blond jakos bardziej promiennie ![]() Cytat:
![]() do rozjasnienia o 2-3 tony to juz potrzeba 6% albo i 9% a nie 4,5% 801 to by mi akurat przyciemnil sporo (ten ze starej serii tak zrobil ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny rozowa cera oczywiscie bez popekanych naczynek to oznaka ze jest dobrze dotleniona zdrowa
![]() nic tylko sie cieszyc ze takie macie cerki ![]() ![]()
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Ale na pewno ochłodził
![]() Cytat:
![]() Ale naczynek troche mam-zamykałam już raz i pomogło-byłam kiedyś bardziej czerwona, teraz jestem różowawa. Na pewno jeszcze wybiorę sie na naczynka. A ja sobie tak teraz rozkminiam bo odkąd uzywam suszarki Braun to mam bardzo błyszczace włosy, a to jakoś zbieglo sie ze Stockholmem. Jak go uzyłam i wysuszyłam to miałam super błyszzcace, a jak uzyłam Excell to raczej matowe, a jak wysuszyłam to błyszczące ![]() ![]() Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-11 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Magda ;)
|
Dziewczyny dlaczego Palette A10 ma wodę 12 % jezeli rozjaśnia tylko 2-4 tony? To rozjaśniacz,który kupiłam też ma wodę 12 % i rozjaśnia 5-6 tonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Snow ty też jesteś latem
![]() I to ewidentnym jak Princeska, źle ci w czarnych włosach ![]() Robisz się wtedy taka blada. Także wskazania do makijażu jak wyżej, natomiast buzię masz pociągłą, owalną, przynajmniej na taką wygląda na zdjęciu, a ponieważ jest to idealny kształt twarzy to pasuje ci każda fryzura czy grzywka- takie są założenia. idealne kolory włosów to popielate i platynowe blondy, przygaszone, a więc dobrze masz wszystko dobrane. blond princeska bo o 2 tony rozjaśni jak ktoś ma jasny blond a o 4 jak ma jasny brąz. Palette uznaje najwyższy możliwy kolor jako 10. Jeśli masz odrost poziom 5 jasny brąz to uzyskasz max 9. Jeśli masz jasny blond czyli 8 to uzyskasz 10 max. Proste prawda? Rozjaśniacz ma 5-6 tonów bo z założenia nie kładziemy rozjaśniacza na włosy jaśniejsze niż ciemny blond czyli poziom 6. Jak ktoś ma jaśniejsze to powinien robić tylko farbami.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-11-11 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bunny a czy mogłabyś napisać jaki ja jestem typ? jak będziesz potrzebowała jakieś informacje to napisze, ale narazie musze lecieć sprzątac... buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() zapisałam się do tej szkoły fryzjerskiej do Teb Edukacja,ale nas takich ciekawych rzeczy nie uczą, mam nadzieję,że później to będę miała ![]() ja zrobię wieczorkiem tą kąpiel i wstawię fotki, to doradzisz mi co dalej,ok? i w ogóle ile mam to trzymać na głowie?? i Bunny jeszcze jedno... jaką ja mam twarz? w sensie owalną, trójkątną??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
paulcia a gdzie te twoje foty bo ja chyba przeoczyłam
![]()
#4739 |
Zakorzenienie
|
mysle ze dobrze uzywac jakas wcierke w skore glowy a koncowki porzadnie odzywiac i chronic w trakcie mycia wlosow (nakladac odzywke lub olej przed myciem), jakis jedwab itp
dzięki tygryska za odpowiedz ,ale ja właśnie używam tych wszystkich specyfików i myślałam że to może od tego. być może za dużo tych różności i właśnie taki efekt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem latem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.