|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Aż sie gęba sieszy na te listy
![]() ![]() Co do herbat - też lubię Teekanne(zielona z aromatem brzoskwiniowym ![]() Bardzo ubolewam nad Alpen gold ... Ich czekolada gorzka z malinami ... Nikt takiej nie ma cholercia no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
ma zielone pojęcie
|
A jest w ogóle możliwe wprowadzenie na rynek leków, które nie są testowane na zwierzętach? Jeżeli nie, to trudno bardzo negatywnie taką firmę oceniać... Ale jeżeli tak jak w przypadku kosmetyków- można, ale nie trzeba testować na zwierzętach, to zdecydowanie trzeba potępiać wszelkie testujące koncerny farmaceutyczne.
#4323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale to właśnie o to chodzi, że nie można wyprowadzić takich leków na rynek, ale można substancje raz przetestować "dla ratowania życia i zdrowia ludzkiego", a potem używać tego, już raz oznaczonego, w kosmetyce. I nigdy więcej nie badać. I niektórzy uważają, że takie koncerny, które jednoznacznie mówią, że w kosmetyce nie testują nic nowego, korzystają co najwyżej z tych przetestowanych do innych celów składników, należy też wpisać na czerwoną. A ja nie wiem co mam myśleć ![]()
![]() |
#4324 |
Rozeznanie
|
co do leków nie wiem jakie są przepisy
![]() ![]() rula ja osobiście zawszę staram się szukać tych firm na jakiś listach <osobiście najbardziej ufam jednej> ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Rzeczywiście starałam się zachować Revlona chociaż na niepewnej, ale to nawet nie dlatego, że się do nich aż tak przywiązałam, ale dlatego, że jeśli mamy 2 firmy niemal o identycznym statusie, a jedna jest na czerwonej, druga na zielonej "bo tak nam się wydaje", że inaczej być nie może, to nie jest do końca jednak w porządku. Revlona jest stosunkowo łatwo zastapić choćby NYXem, więc tragedii by nie było. Poza tym przejrzałam naszą listę. Z marek takich naprawdę pewnych pewnych, które nie są dyskutowane na każdym forum ( a ja przeglądam fora zagraniczne też i wszędzie są tego samego typu dyskusje), które odpowiadają na maile i mają certyfikaty i są na listach które, można powiedzieć są "pewne" to widzę na naszej liście tylko: - Alva, Argital, Aubrey Organics, Beauty Without Cruelty, Donna Karan, Dr. Hauschka, Jason, Kanu, Kiss My Face, Lavera, L'Ocitanne, Lush, NYX, Urban Decay, Mary Kay, Weleda i Yves Rocher. (Mozna by dodać Everyday Minerals, ale ci na maila nie odpowiadaja, mimo że sama kupowałam u nich już wielokrotnie). Wszystkie inne są "na wyczucie". (Ja mam swoją osobistą listę firm, które mają znacznie więcej certyfikatów i są pewniejsze, ale są do kupienia tylko na terenie Stanów i to Wam raczej nie pomoże). Patrząc w ten sposób, prawie żadna firma na liście nie jest pewna, bo nawet Ziaja nie ma tych wszystkich ceregieli dookoła. Wchodzisz na stronę i NIC, nawet w ich "misji" zapewnienia, że nie testują nie ma, dopiero gdzieś jedno takie zdanie wrzucone - inne firmy, które na to stać (jak Urban Decay), się chwalą tym na prawo i na lewo (na stronie głównej 3 certyfikaty i są na 2 listach, a u nas i tak długo byli na czerwonej). No to co robimy z taką listą? jak chcecie coś zmieniac to proponujcie. Można też założyć nowy wątek (często dziewczyny tak robią na wizażu), np. Bezpieczne Firmy część II i utworzyć z góry kilka list w osobnych wątkach i w pierwszym poście dodac linki. Dla osób "początkujących", z listą szarą, z listą vegańską, lista w 100% (o ile nam wiadomo) pewną, lista firm niedostepnych w Pl (dla emigrantek), lista firm polskich... i po prostu to w linkach mieć. Nie wiem, podsuwajcie pomysły jak macie jakieś. Czasami tym firmom niestety można tylko zaufać. Chyba, że nas wszystkie stać na te firmy z wyższej półki - mnie nie. No a ewentualne nastolatki z kieszonkowego to już na pewno nie będzie stać i tylko się z góry zrażą do samego pomysłu przejścia na nietestowane ![]() Poza tym nikt mi w kocu nie odpowiedział co myslicie o cytacie... nie wierzę, że o tym nie myślałyście ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-13 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Rozeznanie
|
Pozwole sobie wkleić jeszcze raz list od Gaby
Cytat:
![]() |
#4329 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
P.s. Dostałam wreszcie odpowiedź od Physicians Formula. Nie testują, wymagają przedstawienia dokumentacji od dostawców, używają często lanolinę i wosk, ale w 2 kremach nawilżających mają elastynę i kolagen (nie w kolorówce). Cytat:
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-10 o 17:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To w takim razie Physicians Formula dopisuje minusa za kolagen i elastynę.
![]() |
#4331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
Dziś przyszły do mnie pierwsze, zamówione na allegro kosmetyki NYX, są produkowane w Korei, jakoś mi to troche odbiega od ideologii cruelty free, ale wkońcu japonia, chiny i korea to co innego.
Teraz juz wiem dlaczego bardzo wiele azjatek (filmy you tube) używa kosmetków nyx. Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-11-10 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4334 |
Rozeznanie
|
Też szukałam już z czwarty raz i nie moge nic znaleźć. W takim razie daje do niepewniaków.
#4335 |
Raczkowanie
|
Tak po angielsku mówią, Amerykanki
![]() Więc chyba jednak po coś im te napisy są potrzebne, chyba że wzieli pod uwagę koreańczyków miejszkających w stanach i stąd ojczysty jezyk. Niektóre produkt mam made in kore a drugie made in taiwan. Juz się chwalę Linusiaczek co zamowiłam: Tusz wydłużający long lash mascara Dwa błyszczyki mega shine lip gloss baby rose i taupe Szminka kolor orange soda ![]() ![]() ![]() ![]() I juz mam watpliwości, błyszczyki sa takie same a jeden jest made in korea a drugi z taiwanu. Opakowania maja identyczne poza spodem pojemniczka, ale nalepka z tyłu się rózni, oraz rózni się nalepka z kodem kreskowym. I na jednym jest podana pojemnosc 11 ml a na drugim 15 pomimo, że niczym się nie róznią!!!!!!!!! ![]() No się zastanawiam, czy podróba czy tandeta i z tym związane niedopatrzenie . Zrobie jutro aparatem fotkę, żebyscie widziały jak to wygląda dokładnie. Ogólnie jesli są oryginalne to już złe wrażenie to trochę robi, że pojemność pomylona. http://www.nyxcosmetics.com/images/p...wan/Taiwan.php Zdjęcia z jakiegoś pokazu NYX w tajwanie, wię chyba te kosmetyki są tam dostępne. Linusiaczek, ja znam angielski podstawowo i nie rozeznam sie jak Ty, więc bardzo proszę zobacz co to dokładnie za event był z jakiego pochodzą zdjęcia. W moim odczucia na zdjęciach wyraźnie widać, że nyx jest na ich rynku. Linusiaczek jaka efera, że nyx jest taki tani po kilka $? Kogo to dziwi i co sugerują? Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-11-10 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4337 |
Raczkowanie
|
Teteesia mogą,racja , coś im walnęło i cała seria idzie do "kosza"
Choc ja ogólnie nie przepadam za kosmetykami z chin itp. Znam kilka przypadków ich niedopatrzeń np. ostrzykiwali sobie piersi stałymi wypełniaczami i nie wzieli pod uwagę komplikacji, potem te biedne kobiety musiały to chirurgicznie usuwać. Nagminnie noszą soczewki kontaktowe (kolorowe) z mała przepuszczalnością tlenu i nie martwią się tym. POnad 100 dzieci zatruła się śmiertelnie mlekiem w proszku własnie w korei czy chinach. Oni często cos robia i wpuszczają na rynek a dopiero potem się okazuje że to była omyłka. Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-11-10 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
A moge spytac czemu do niepewniakow? Rozumiem, ze informacja, ze nietestuja jest tylko w mailu od nich ale czy to powod, zeby im nie wierzyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To się zgadza, 3 kredki Jumbo Eye Pencil są made in Taiwan, a cienie i baza oraz tusz do rzęs są Made in Korea (kupowane w sklepie, więc raczej nie podróbki) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem, może im lepiej maila skrobnąć? Żeby wytłumaczyli o co chodzi? P.s. Uwielbiam NYXa, zwłaszcza ich nową maskarę, ale jak są wątpliwości to trzeba to sprawdzić i ewentualnie napisać do sprzedawcy na allegro. Które masz błyszczyki? Mega Shine? Ze strony wynika, że Mega Shine i Diamond Sparkle powinny być po 0.02 oz (5 ml), natomiast błyszczyki w tubce 0.05 oz (15g)
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-10 o 23:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Rozeznanie
|
Nie chce sama decydować. Jeśli ktoś uważa inaczej to prosze pisać, nie ma problemu w zmianie na inną listę.
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Napełnij pustą miskę!klik Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach! ![]() Edytowane przez hanusia505 Czas edycji: 2010-11-10 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
Linusiaczek, No to fajnie :/ Moje megashine lip gloss ma jeden rzekomo 11 a drugi 15
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą, zerknij sobie tu na linka, jest na samym dole w lewym rogu pojemnośc napisana http://www.nyxcosmetics.com/index.php?pf=LG Nie wiem, może to faktycznie jakieś felerne partie albo coś? Chociaż musiałyby być solidnie felerne ![]() Napisz może do sprzedawczyni i zapytaj czy Ci może wyjaśnić skąd się to wzięło, bo towar sprawdzałaś ze stroną producenta i nie ma takich pojemności... Nie wiem, może w Azji standardy są inne i jak im braknie opakowań 5ml, to sobie machną do innego? ![]() Jak chcesz to im mogę skrobnąć maila o tę sprzedaż w krajach azjatyckich i od razu spytać czy istnieje jakakolwiek szansa, żeby dostać ich błyszczyki o różnej pojemności i to takiej dziwnej. (A w jakich to jednostkach było? 12 i 15 czego? ml?) Ok, sprawdziłam. Tak na przyszłość NYX nie wysyła przesyłek ze Stanów do Europy, ale mają swój oddział w UK i stamtąd wysyłają do Unii, więc do Polski pewnie też. Jak coś to można spokojnie zamawiać NYXa z tej strony
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-11 o 00:09 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
ja mam cosik takiego, tu tez piszą 15 ml
http://mixxxandmatch.multiply.com/ph...gloss_For_Sale http://alledrogeria.pl/product.php?id_product=155 a kolor baby rose i taupe, sa aktualne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4346 |
Rozeznanie
|
mam taki pomysł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justina tak mnie zaciekawił ten Twój NYX, że wpadłam dziś do sklepu. I.... mają obie objętości, o których pisałaś, specjalnie sprawdziłam na półkach! ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-12 o 05:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Rozeznanie
|
dziś oficjalnie przeżyła załamanie przed półkami sklepowymi
![]() ![]() jak jest z clinique <tak to się pisze?> ? u nas jest w niepewnych a na liście PETY na dobrej |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Raczkowanie
|
Agatri a byłaś w Rossmannnie i Drogerii Natura? Tam znajdziesz np. Manhattan i Essence, a to już dwie firmy z dużym asortymentem produktów. Ja na początku też nie mogłam nic znaleźć, ale z czasem sie przyzwyczaiłam i od razu patrzę na 'dobre' półki.
![]()
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nie wydaje mi się żeby tylko jakieś 4 firmy były do dostania w polsce 100% cruelty free bo to jakieś chorę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.