![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: KAWArnia na emigracji - parking strzezony
Ola podeslij mi maila na PW bo w pracy mam zablokowany FB to ci wysle losik
aniol masz?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Cóż za pogoda.... Leje, wieje aż nie chce się nosa za drzwi wystawiać tym bardziej że w domu mam kupę roboty.
Powiesiłam wczoraj ładne zasłonki złocisto/beżowo/różowo. Robi się coraz bardziej jak w domu ![]() hahaha a ja myślałam ze zacofana jestem ![]() Krochmal http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...rch_300ml.html ja akurat kupiłam w Wilkinsonie... (coraz bardziej lubię ten sklep ![]() Bkta sprawdze Gumtree jak wróce z Costy ![]() ![]() kuseczka musieliśmy wyprowadzić sie z poprzedniego mieszkania bo kolegi żona była pedantycznie pieprznięta...... Nieważne jakbym posprzątała- źle było. I z tego powodu awantury robiła. Poza tym gubię włosy i nie jestem w stanie kontrolować tego gdzie one spadają. Ona je zbierała i 2 razy w talerzu garść znalazłam. ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-11 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Olka, jesli Ci sie nie spieszy, to sprawdzaj eBay tuz przed swietami (i tuz po), ludzie na gwaltu rety pozbywaja sie wtedy mebli. W zeszlym roku kupilam 2-letnia 3-osobowa rozkladana kanape z Ikei z materacem 140cm, tym najgrubszym, za jakies 25f. Do tego sprzedajacy mial uszyty caly komplet dodatkowych pokrowcow w innym kolorze, tylko wymagaly malej przerobki.
Wilkinson jest najlepszy! ![]() ![]() Kuseczko, no jasne, zawsze najlepiej sprawdzic ![]() Ten poziomy deszcz przeraza.. ale zmykamy na zajecia. Sija! ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-11-11 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Tak jak Sylwunia napisala.zostajemy w Hotelu "U VEdmy"
![]() ![]() Cytat:
![]() Ze tez tak pozno zaczelysmy sie spotykac lol ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje jeszcze raz za wszystkie zyczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Next ma bardzo zawyżone ceny. My na splate naszej mielismy 12 miesiecy bez żadnych o0dsetek i bez stalych rat. Sprayu nie znalam ![]() ![]() ostatnio za to klienta mowila mi o super specyfiku do czyszczenia kratek z piekarnika. wklada sie je do foli(zalaczonej w opakowaniu) na noc ,dodaje jakis proszek i rano sa czysciutkie. tez z wilkinsona ![]() ************************* ** Co do rachunkow, to my podobnie do bakteryjki w zimie placimy ![]() Co do Tz bałaganiarzy ... to ja pasuje idelanie do Waszych opisow ![]() ![]() ![]() mam tyle do zrobienia ![]() ![]() Milego dnia ![]()
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2010-11-11 o 11:19 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też samoczynnie gubię bardzo dużo włosów i wiem jak ciężko jest to ogarnąć ![]() ale teraz jesteście na swoim że tak powiem, bez innych współlokatorów? takie wyjście jest najlepsze, choć nie zawsze najtańsze ![]() i jeszcze mi się przypomniało... katakumba czy Ty wspominałaś gdzie pracujesz ![]() ![]()
![]() |
#4926 |
Konto usunięte
|
A ja krochmalu w ogole nie uzywam
![]() ![]() Fajnie z ta znizka, tez o tym myslalam ![]() My mamy wszystko na prad, kwartalne rachunki mamy ok 140-170, wode mamy wliczona w czynsz. wkurza mnie ten deszcz, okna juz wygladaja jakby nie byly myte kilka lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | ||
Zakorzenienie
|
no zobaczymy jak to sie skonczy
![]() Cytat:
musze kupic skoro w wilkinsonie dostepne Cytat:
![]() **** pogoda fatalna !!! parasol w druga strone mi caly czas wywijalo jak szlam do pracy ![]() ale mi teraz dni szybko leca, jak pracuje non stop ![]() juz prawie piatek ![]() czytalyscie cos sie wczoraj w londynie dzialo ???? takich zamieszek to juz dawno chyba nie bylo !!! milego popoludnia lece cos zjesc ![]()
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Wtajemniczenie
|
Gaz i prad - Moge sie wypowiedziec odnosnie nowego mieszkania, poki co za 4 miesiace letnie dostalam po 70 funtow za prad i 70 za gaz. Bardzo malo.
![]() Sofa - nam sie udalo kupic przez e-bay za 60 funtow, bardzo fajna, . ![]() Tz - mnie czesto goni, jesli zostawiam rzeczy gdzie popadnie, co mi nie przeszkadza, tylko mobilizuje do porzadku. Co mi przeszkadza natomiast to to, ze obraza sie jesli ja mu cos wspomne, np ze cos zostawil itp. A ostatnio np ciagle zostawia wode odkrecona, bo kurki ciezko sie dokreca, tylko ze ja potrafie i pamietam, a on nie. ![]() Ok - ide walczyc z Barclays. Debile mieli wyslac mi dokumenty tydzien temu, ponoc wyslali w czwartek, ciekawe czemu jeszcze nie przyszly. ![]()
#4930 |
Wtajemniczenie
|
Elo!
Ja znowu na szybciutko bo przeprowadzam sie ( z biura do biura) i dwoch moich szefow wiec mamy porzadny sajgon ![]() Dziewczyny ktore mowily o bardzo niskich rachunkach. Sprawdzcie dobrze czy wszystko dziala (licznik itp) i sprawdzajcie czy to co na rachunkach przychodzi jest podobne stanowi licznika. Oni sie czasami obijaja i nie sprawdzaja licznikow przez miesiace i pozniej przychodzi wyrownanie ![]() Mi kiedys bateria w liczniku padla. Nawet nie wiedzialam ze tak jest, az dostalam list - wezwanie do sadu ze nie chce wpuscic jakiejs firmy zeby sprawdzic czy licznik jest bezpieczny. Okazalo sie ze bateria padla, zaden z edf co przychodzil czytac nie powiedzial mi tego ani nie zglosil do firmy, a jak przychodzili tamci to bateria nie dzialala i nic tez nie mogli zrobic (a list chyba standardowy wyslali). Po zalozeniu nowej baterii dostalam rachunek 600 funtow ![]() Klocilam sie i czesc wyklocilam ale ile nerwow zjadlam!! ![]() szperrku - bardzo duzo placicie ![]() olcia - dawaj znac po pracy jak poszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jesteśmy na swoim, rzeczywiście nie mało płacimy, ale ze wszystkiego można zrezygnować na rzecz komfortu psychicznego. Przed chwilą byłam w coscie. Mam mieszane odczucia, bo z jednej strony to nie do końca jest to co chciałabym robić i nie chce myślec o pracy jako o przymusie, z drugiej potrzebna mi praca, nie wiem jak długo będę szukała tej której chcę, no i Costa na pewno pomoże mi w otwarciu się na ludzi... ![]() Chyba w końcu kiedyś naucze się robić skinny Caramel Moccca with cream and flakes nie?? Umówiłam się na poniedziałek na jeszcze jeden dzień trialu, żebym na spokojnie mogła się przespać z podjeciem decyzji o podpisaniu kontraktu... Aaaa no i oni proponują 5,85 f na h. Czy to jest zgodne z prawem jeśli najniższa jest 5,93? Moona ja krochmalu wczoraj używałam nawet do prasowania spodni i zasłon. To nie jest znowu jakiś silny krochmal żeby wszystko na baczność stało ![]() ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-11 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2317675 7]A ja krochmalu w ogole nie uzywam
![]() ![]() ![]() Zaslony, firanki, serwety, lniane rolety. Olka, powodzenia! Na "tymczasem" kazda praca jest dobra ![]()
#4933 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
National minimum wage The rates below apply from 1 October 2010 and are likely to change again on 1 October 2011. Category of worker Hourly rate from 1 Oct 2010 Aged 21 and above 5.93 Aged 18 to 20 inclusive4.92 Aged under 18 (but above compulsory school age)3.64 Apprentices aged under 19 2.50 Apprentices aged 19 and over, but in the first year of their apprenticeship 2.50 Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-11-11 o 16:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2317675 7]A ja krochmalu w ogole nie uzywam
![]() ![]() [/QUOTE] jeszcze nie wiem do czego,ale napewno kupie ![]() ![]() Cytat:
![]() Olka a co z ta praca ze starszymi ludzmi ??? mialam zamienic punkty na kino,ale teraz sie zastanawiam ![]() http://www.tesco.com/clubcard/deals/...s%20%26%20Bars
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
Baktciu dziwne mi się to wydawało że proponują płacę poniżej krajowej, dopiero po roku czasu wzrasta o 10 pensów. Nie wiem czy to legalne jest czy nie
![]() Wiem że w tej pracy na pewno będę miała okazję "poużywać" języka ![]() ![]() ![]() No i chyba więcej się nauczę aniżeli pracując jako pokojówka w hotelu ![]() maatra muszę poczekać na CRB check, i troszkę się waham, bo to odwiedzanie ludzi w domach opieki, lub u nich samych z tego co zauważyłam to sa to odwiedziny u osób chorych. Nie wiem czy będę mogła patrzeć na cierpienie ludzi ![]() Mam swoją Santa ![]() ![]() Sylwunia nic do mnie jeszcze nie doszło ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-11 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Wtajemniczenie
|
http://www.direct.gov.uk/en/employme...ge/dg_10027201
wejdz na ta stronke i moze zadzwon do nich zapytaj sie... jak na taka firme jak costa wydaje mi sie to dziwne... moze umowy zapomnieli zmienic od pazdziernika |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie było
![]() Pamięta mnie jeszcz ktoś ![]() Olka wrociłas do UK? A masz racje z minimalna, nie powinni mniej niz te 5.93 Co do rachunkow ja za ostatnia zime za gaz( ogrzewanie, kuchenka i ciepła woda) płaciłam 400, za dom, troche duzo jak na mój gust ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
Olka, a może to jest tak, że prawo mówi Ł5.93, ale jeśli się zgodzisz na niższą stawkę (podpisując umowę) to oni mogą Ci zaproponować np. Ł5.80...
![]() tak jest z depozytami za mieszkanie - niby z założenia jest to 6 tyg. rentu, ale czasami biorą 2 m-ce i tłumaczą, że sam wyraziłeś zgodę podpisując tenancy agreement ![]() a może faktycznie, zapomnieli uaktualnić umowę, jak Bakti wspomniała ![]()
#4939 |
Zakorzenienie
|
dziewczeta! czy u was tez wieje jakby sie swiat konczyl?
no co za pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
Costa to franchise, kazdy "wlasciciel" kombinuje jak moze. Zadzwonilabym do ich HO (pewnie payroll) i zapytala czy to nie jest wbrew regulom, nie musisz od razu mowic w ktorej filli mialabys pracowac.
#4941 |
Zakorzenienie
|
zmijka pamiętam, co tam słychac ?
olka warto zadzwonić i dopytać ![]() nieststy zazwyczaj nie można mieć wszystkiego: kasa, doświadczenie itd. ![]() katakumba u nas wieeeeje również, ponoć ma wiać jeszcze bardziej ![]() Dziś przypomniałam sobie jak to jest podróżować ze zgrają dzieciaków. Myślałam, ze ogłuchnę ![]() ![]()
#4942 | |
Zadomowienie
|
Impreza w domu- przyjezdza do nas znajmoy z USA (po raz 4 w ciagu ostatnich 18 miesiecy, nie ma na co kasy wydawac tylko na bilety lotnicze) no i mamy gosci z pracy. Bedzie nas chyba 14.
[QUOTE=peorth;23171712]a mój tak ma że jak czegoś już nie potrzebuje to 'porzuca' gdzie popadnie. więc znajduję brudne skarpetki za lustrem, na kaloryferze ![]() ![]() ale generalnie nie mam na co narzekać, bo i tak jest kochany ![]() ![]() ![]() i raczej z nas dwojga to ja jestem zbieraczem, a on wyrzuca niepotrzebne rzeczy ![]() nie wyspałam się! ![]() ![]() no nic idę do pracy.. QUOTE] Ja bym swojego zabila chyba. Moj sprzata po sobie, szybciej on niz ja. U nas tak leje i wieje, ze swiata nie widac. A jak tak dalej pojdzie to nie bedziemy mieli co robic za tydzien w pracy, bo wszystkie nasze statki sa opoznione z mozliwymi wiekszymi opoznieniami. Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze chociaz czecs wykorzystasz Dobra uciekam, drukuje zaporoszenia, a mam ich ponad 1000 do zrobienia ![]()
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
wlasnie sylwia sie mialam pytac, na co te tysiac zaproszen??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
olka_222 no to faktycznie miałaś nieciekawą współlokatorkę
![]() ![]() ![]() sylwunia3009 po co tego aż tyle ![]() ![]() Zmijka hej hej pewnie że pamiętamy ![]() Przyszły mi dzisiaj papiery z uniwersytetu, jak wszystko dobrze pójdzie zacznę od lutego ![]() Tonę w zaległościach, dwa eseje mam zdać na jutro a ja nie napisałam ani słowa ![]() ![]() ![]()
#4945 |
Zadomowienie
|
Moja siostra pracuje w hotelu, zmienili wlasnie wlasciciela i maja impreze, taka jakby reklame nowego szefa. No i drukuje im zaproszenia, ktore beda roznosic
#4946 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale u nas pan z eonu przychodzi regularnie sparwdzac liczniki ![]() poza tym rachunki sa prawie niezmienne od 3 lat.... jak by bylo cos nie tak to pewnie juz by to odkryli! Cytat:
ale to nie jest przeciez taka zla praca, ciepelko, kawa za free ![]() z pewnoscia pomoze ci to odtworzyc sie na ludzi!!! no i ja bym z "mostu" zapytala .... dlaczego stawke maja mniejsza niz srednia krajowa .... a co..... kto pyta nie bladzi ![]() bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() kuseczka na sylwestra bede w PL - nie mam planow jeszcze. Chetnie poszlabym do jakiegos klubu z fajna muzyka jazz/pop moze sie uda ![]() *** szlag by trafil te moje buty !!!! wiedzialam, ze to przemokniecie skonczy sie katarem i bolem gardla !!!!!!!! tz mnie leczy --------- whisky ![]() po pracy wpadlam jeszcze do tk i kupilam oficerki ![]() ![]() pokazalabym, ale nie chce mi sie ustawiac ich do zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- zmijka a ty co sie ostatnio opierd*****??? ![]()
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
ja mam dzis dzien pytan - musze tz wyslalc do dentysty - czy lecznie na nfz rozni sie od leczenia prywatnie? oprocz kosztow rzecz jasna? ja chodzilam jak mialam rok darmo, teraz jakos tez sie obijam z tym, ale jego pobolewa
![]() jakies rady i porady dobrych ciotek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
prywatnie nie leczylam .....to nie wiem
ale za leczenie nhs za pierwsza wizyte (ogledziny) zaplacilam 11.95 (czy cos kolo tego) a pozniej jakies 38F za leczenia kanalowe (2 wizyty po godzinie razem ze znieczuleniem ) ogolem ok 50F za wszystko ![]()
#4949 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Kuseczka idziesz an Uni? na jaki kierunek, jesli można wiedziec ![]() A najlepiej mieszkac na swoim albo chociaz samemu ![]() Olka na początek dobra jest każda praca, no i racja z ta kawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Raczkowanie
|
![]() ja dzis na przekor pogodzie za oknem, na przerwie w pracy szukalam wakacji na nastepny rok...no i znalazlam...Kuba - wyspa jak lawa goraca...tylko lot mnie troche przeraza az 10 godzin ![]() rachunki za gaz i prad wynosza nas miesiecznie 70 funciakow...wydaje mi sie ze w miare nie duzo...zesmy w wakacje izolowali chate na zime i musze powiedziec, ze za duzo grzac nie musimy narazie TZ i jego hobby zajmuja, jeden pokuj, garaz i szope na ogrodzie...takie jest rozlegle...ja juz sie nawet nie denerwuje bo mi zdrowia i urody szkoda ![]() ze sprzataniem jest zas partnersko...jak ja mam czas to ja sprzatam jak on ma wolne to on za gary sie bierze...wiec nie narzekam olka wowo to dopiero wspollokatorka...boshe jak ja bym taka miala i cos takiego zrobila...to na drugie dzien ta pani by chyba lysa chodzila bo bym ja napadla w nocy z golarko.... ![]() nie ma to jak na swoim...milego mieszkania kofika na przemokniete buty polecam hot toddy ![]() katakumba ze swojego doswiadczenia polskiego nfz...moja mila dentyska pare lat temu przyjmowala w przychodni rejonowej, byla mila i profesjonalan teraz juz od 2 lat ma swoj prywatny gabinet jest tak samo mila i profesjonalan...czyli sie nic nie zmienilo z jej strony zawodowej tylko ja jestem troche biedniejsza po wizycie u niej ![]() ![]() nhs nie korzystam bo mi chcial mily pan dentysta wyrwac zdrowego zeba...wiec nhs nie dziekuje nawet prywatne wychodzac dzis z pracy, slysze takie straszne piszczenie i okrzyki i policji jezdzi jak oparzona...myslalm, ze studenci sie przeniesli blizej premiera poprotestowac a tu nie to tylko premiera harry pottera omg..... ![]() ok uciekam uczta kinomana..nowy house na necie...najs
I don't excercise. If God had wanted me to bend over, he would have put diamonds on the floor. ![]() Edytowane przez Kbaga Czas edycji: 2010-11-11 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.