|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Wczoraj byłam na rozmowie w sklepie w CH, przy całym etacie w miesiącu wolne tylko 2 soboty. Z moim Tż nie moglibyśmy się praktycznie widywać bo mieszka troche daleko i przyjeżdza na sobote i niedziele. Dwa weekendy w pracy bym przebolała ale nie każdy pod rząd do 20-tej
|
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
|
#4473 |
|
Konto usunięte
|
Na plotkowym powstał fajny watek na temat własnego biznesu
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia gratuluję
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Mysia ja również gratuluję!
a to jakiś telemarketing?
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio pisałam że w moim mieście zarabia się na całym etacie 600zł...
no to we wtorek dostałam propozycje pracy na cały etat...za 300zł do tego bez rejestracji
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi jakoś nie umiem w to uwierzyć, umowa o pracę, pełen etat, 40h w tygodniu i za 300 zł?????
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Przecież to jest kpina normalnie. Komuś się wydaje, że osoba bezrobotna jest tak zdesperowana, żeby pracować na cały etat za 300 zł??!!! Ciekawe co można zrobić z taką wypłatą? Od razu przepić czy może lepiej włożyć na jakąś lokatę, żeby się pieniążki rozmnożyły.
|
#4479 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, gratuluje
Napisz cos wiecej o tej pracy, nacieszymy oczy ![]() Jula, troche łatwe te biznesowe zdania. Niestety nie szukalam w internecie business english, ale mam fajne ksiazki w domu no i te fiszki całe, ktore sa super rozwiazaniem i bardzo wiele sie z nich nauczylam. |
|
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
Serio myślicie, że kozaki będą ok? Do jakiejś spódnicy tak do kolan mniej więcej nie wyglądają jakoś specjalnie... Mam czarne pół na poł skóra z zamszem, płaskie i czarne zamszowe z futerkiem też płaskie. I nie wiem w ogóle co założyć i jak z tymi butami
Pomijając, że jeszcze nie wiem co powiedzieć.Troche nie mam czasu czytać forum teraz ale gratuluje wszystkim którzy coś znaleźli albo mają rozmowy
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Kala no kozaki są ok, sama latam w botkach albo kozakach, tyle że do spodni bo do spódnicy nie mam idealnych nóg
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Zakorzenienie
|
można mieć cały etat za grosze... jeśli się ma umowę zlecenie. Ja miałam propozycję pracy księgowej, gdzie wszystko robiłabym samodzielnie (bez szefa), pracowałabym po 8 godz od pn-pt + 1 sobotę w miesiącu, w mieście w którym musiałam wynajmować pokój, przy pensji = 800zł
Mi jak będzie dane pójść na rozmowę to też ubiorę kozaki
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Daaaaawno nic nie pisałam, bo nie miałam czasu ale przyznaję że wieczorami czytawałam ciągle wątek żeby nie tracic wieści od Was.. tylko na odpisywanie nie było czasu:/
Mysia gratuluje ![]() Netkia taka praca w weekendy to nic przyjemnego.. jeszcze jak mówisz że wtedy macie tylko czas z TŻ-tem dla siebie.. ja też kiedyś pracowałam w weekendy.. czyłam się a sobota i niedz. w sklepie.. wszyscy rozluznieni w niedziele chodzili po galeri a ja musialam pracować:/ ale jak sie czasem nie ma co sie lubi.. takie życie:/ Mabi ja bym na Twoim miejscu uciekala z tego miasta.. Sorry ale pensja 300zł to nie jest nawet wyzysk.. nie wiem jak to nazwac! Nie masz w poblizu wiekszych miast do ktorych moglabys aplikowac? No chyba ze u Ciebie cos Cie trzyma? a jak nie to ja bym sie nie wahała na Twoim miejscu ![]() Pumas widze ze u Ciebie sie bardzo duzo dzieje Fajnie!Ja w pon. dostane pierwsza wyplate co prawda za pol miesiaca narazie ale zawsze cos.. A w pracy coraz lepiej.. Chociaz ciagle jak jade rano to mam taki niepokoj w sobie i stresuje mnie ta praca nie powiem.. Zobaczymy czy po probym mnie przyjma Zastanawiam sie tylko czy taka praca do 16stej codziennie przy kompie jest dla mnie:/ zastanwiam sie czy nie powinnam zostac moze nauczycielka.. jak mialam praktyki w szkole to mi sie podobalo niestety zapotrzebowanie na nauczycieli teraz marne.. Kala moim zdaniem kozaki sa ok wazne jednak zeby byly eleganckie.. najlepiej na jakims obcasiku moze?Kawa z tego co pamietam przegladajac ten watek zauwazylam ze znalazlas jakas lepsza prace? gratulacje
|
|
|
|
#4485 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym w zależności jak się trafi czasem można się dogadać i mieć więcej wolnego w weekend. Ale każdy chce mieć wolne, a ktoś pracować musi... takie życie. Cytat:
Cytat:
Ale ja bym się nie przejmowała tylko śmiało założyłabym kozaki w końcu w takim klimacie żyjemy, zakładanie kozaków nie powinno nikogo dziwić Powodzenia!!
|
|||
|
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
już wyjaśniam- zaden to telemarketing
cała nazwa stanowiska to specjalista ds. sprzedaży internetowej- czyli obsługa aukcji na allegro oraz sklepu internetowego firmy- czyli zamówienia, fakturowanie, wysyłka. do tego dochodzi też pełno papierkowej roboty (czyli to co lubię najbardziej- rozliczanie przedstawicieli handlowych, trochę pracy "księgowej"). wysłałam w sumie cv na to stanowisko trochę przez przypadek - ale się udało!! ważne, ze zarobki to podstawa+premia, bo przez cały mój okres poszukiwania pracy spotykałam się głównie z wynagrodzeniem premiowym (czy tzw. agencyjnym) co mnie osobiście nie urządza.
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
qmpela, rozkrecisz sie i zobaczysz, ze praca przestanie Cie stresowac. A godziny masz super, nie narzekaj. Nie jedna z nas dałaby sie pokroic za normowany czas pracy, od do i do domu
|
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
dzięki pumas
![]() a Tobie jak idzie rozkręcanie tej firmy? Cos czytalam ze mialas dylemat czy jakiejs innej pracy nie wybrac? to jest najgorsze ze jak juz nie ma pracy to nie ma a jak sa to kilka ofert na raz:/
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Qmpela, ja na razie sie nie zdecydowałam, od jutra startuje w drugiej firmie, nie wiem, co mi z tego wyjdzie. umowe mam podpisaną, muszę ją odesłać. Ciężko mi działać na 2 fronty, choćby ze względów logistycznych. Dlatego wiem, ze w grudniu bede musiala podjac decyzje.
Rozkrecanie firmy idzie mi calkiem ok, choc myslalam, ze bedzie latwiej. Czeka mnie duzo pracy wlasnej, bez niczyjej pomocy, a to troche skomplikowane, gdy sie nie zna branzy. No ale takie stanowisko, nikt nie poprowadzi mnie za rękę.
|
|
|
|
#4491 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Nie chcę Cię dołować,ale jakiś rok temu miałam propozycję podobnego stanowiska.Też obsługa allegro i sklepu internetowego, i miała być za to umowa o pracę inormalna wypłata,nawet wyższa niż najniższa krajowa.Ale jak mi wysłali umowę okazało się to ściemą.Płacili jakieś 2 zł brutto od wystawionej aukcji.A wszystkie koszty związane z allego(opłata za wystawienie,prowizja) miałam pokrywać sama.Oczywiście zrezygnowałam,bo bez sensu pracować i jeszcze do tego dopłacać.Wystawienie aukcji wg ich kryteriów kosztowała chyba 3-4 zł i jeszcze jak ktoś kupi prowizja. Mam nadzieję,że nie trafiłaś na tego samego oszusta i wszystko będzie ok. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- I jeszcze dodam,że ogłoszenie o tej pracy było w PUPie. |
||
|
|
|
#4492 |
|
Inkwizytor
|
Wrzucam na dobry początek dnia
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#4493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Zero rozmów w tym tyg
zero zaproszeń na kolejny.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#4495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak wykraczesz, że coś będzie nie tak to Napisane przez verda Wrzucam na dobry początek dnia ![]() bezpruderyjna jestem- ale sylwatką moją sie nie zachwycą wiec nie wysyłam ;p
Uczyłam się żyć bez Ciebie A Ty nagle pojawiasz się Wystarczy jedna iskra, wystarczy jeden gest By wybaczyć Ci wszystko, by znów poddać się... Edytowane przez mysia_m Czas edycji: 2010-11-12 o 10:33 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
Ja w poniedziałek mam rozmowę. Znalazłam ogłoszenie w gazecie, że potrzebują kogoś do biura. Zadzwoniłam, ale niczego konkretnego się nie dowiedziałam
Wszystkiego dowiem się w poniedziałek podczas rozmowy. Już mi się to nie podoba, ale nie mam nic do stracenia. Jeśli nie podają nazwy firmy czy też zakresu obowiązków to już brzmi podejrzanie
|
#4497 |
|
BAN stały
|
Nie kraczę tylko przestrzegam,bo nie chciałam byś się wkopała w coś w co mnie próbowano wrobić(sytuacja była bardzo,bardzo podobna).Przepraszam się się wogóle odezwałam,więcej żadnych rad i spostrzerzeń skierowanych do Ciebie.
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2010-11-12 o 10:45 |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
maharet a widzisz ten emotek na końcu jej wypowiedzi -> :P poza tym bacik też jest raczej śmieszny. dziwną masz reakcję. autentycznie.
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem bezrobotna już 3 miesiące i zaczynam się coraz bardziej stresować
Sama płacę sobie szkołę i powoli oszczędności się kończą. Nie chce brać kasy od mamy wolę sama za siebie płacić. Jestem po technikum. W sumie zawsze myślałam, że zaoczny student znajdzie sobie prace bez problemu jednak prawda jest zupełnie inna!
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo Ci się uda. U mnie szukanie pracy też zajmowało zawsze min. 3 mce i wtedy się coś fajnego znajdowało (coś lepszego niż sprzedawca itp).
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

Pomijając, że jeszcze nie wiem co powiedzieć.

Cos czytalam ze mialas dylemat czy jakiejs innej pracy nie wybrac? to jest najgorsze ze jak juz nie ma pracy to nie ma a jak sa to kilka ofert na raz:/
zero zaproszeń na kolejny.