Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 15:31   #2431
muron
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

nie mam przepisu:-( Znam z knajpki Ale trzeba poszperać bo bryt. stronach, bo polskie przepisy mogą być trochę inne

Wiem, ze mysiopez coś mówiła o karuzeli.

a to ta:
http://www.agito.pl/dla-najmlodszych...65.393150.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:39   #2432
make_up_istka
BAN stały

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

anka_bzzz nie wyprowadzamy się od razu, ponieważ tu mamy swoje trzy pokoje plus łazienkę, nasze meble, kącik dla maluszka, a u moich rodziców jeden niezbyt wielki pokój jest nasz.
17st. jest zimą u nas na górze, a u nich na dole cieplutko, więc dla nich problemu nie ma...

cytrynko boskie te pierniczki!!! Ja dwa lata temu bodajże robiłam z mamą i siostrą, a że nie miałyśmy foremek to wycinałyśmy nożykiem. Pracowałyśmy nad tym do 2 w nocy, a efekt był takie że piękne piernikowe "batmany" zamiast aniołków wisiały na choince Przynajmniej były smaczne

muron ja też już stwierdzam, ze wszystko kupimy sami, jakoś damy radę A jeżeli chodzi o sytuacja finansową TŻ i jego brata to akurat my mamy gorszą... Już nie narzekam. Pogodziłam się z tym ciągłym zmienianiem zdania i stwierdziłam że przynajmniej wszystko zrobię po swojemu
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:58   #2433
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Werka, mam nadzieję, że wszystko zacznie Ci się dobrze układać! Zasługujesz na to w pełni! Trzymam kciukasy
Dziękuję, za odpowiedź w sprawie pieluch

Kma, ja jestem z Kujaw, także u mnie też zwyczaj zajadania się rogalami jest baaardzo powszechny! Nie wyobrażam sobie bez nich tego dnia W dodatku w tym roku gęsina jest bardzo promowana, ale my zamiast gęsi mieliśmy dziś na obiad kaczuchę

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-11-11 o 16:04
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 16:12   #2434
marlena_19_19
Raczkowanie

Dziewczyny ma któraś z Was zamiar rodzic w wannie?
Co sądzicie o porodach tego typu?

Co ile chodzicie na USG?
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 16:21   #2435
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość

Co ile chodzicie na USG?
Ja myślę, że poród w wannie to genialna sprawa! Ale sama rodzić będę normalnie - na łóżku, bo u mnie w Szpitalu innej możliwości nie ma

Ja póki co nie miałam usg na dwóch wizytach..., a do Gina chodzę raz w miesiącu.

Czas edycji: 2010-11-11 o 16:25
Stary 2010-11-11, 16:40   #2436
marlena_19_19
Raczkowanie

No a mnie co wizyte robi USG ,czyli co miesiąc? nie zaszkodzi to małemu?
Stary 2010-11-11, 16:40   #2437
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Do kogo chcesz iść na usg? do Hankusowej, czy do swojej? Ja osobiście powiem tak z tym usg 3d - byłam chyba w 24 tyg. na tym takim szczegółowym z 3d koszt -200 zł. Ale teraz stwierdzam że to wyrzucone pieniądze bo generalnie na każdej wizycie mam usg i myślę że jak by było coś nie tak to przeciez to zauważy, tyle że dzieciaczka w kolorze można pooglądać choć mój zasłaniał buzinkę jak mógł. KTG też u Hankusowej - podobna mam mieć gratis (nie wiem ilae taka przjemność kosztuje normalnie, ale powiedziała że będę mieć za darmo bo tyle tych badań na następny raz że bym się biedna nie wypłaciła - byle by nie zapomniała że tak powiedziała )

Tak też pytałam na targu o torby i też mi gały na wierzch wyszły.

To Ty rodzi sz pewno w Wad? ja się teraz zaczynam zastanawiać nad tym wszystki bo jak będę rodzić normalnie i trzeba będzie dojechać do kraka to nie wiem czy nie spanikuje że nie zdąrze dojechać i nie wyląduje w wad. Eh się zobaczy

Do Hankusowej właśnie, bo moja nie robi 3D. Ale to jest tak: moja mi na samym początku mówiła, że nie wiadomo jak to jest do końca z tym wpływem usg na dziecko (a na początku miałam na każdej wizycie, bo miałam plamienia). Poza tym zkoda mi trochę kasy: 200 z za fotkę? Kolega jest fotografem i skomentował to tak: a mówią, że ja dużo biorę.

Myślę, że nie zapomni. Szwagierka nie narzekała.

Ja się zdecydowałam na Wad, bo boję się jakichś komplikacji. A jak są komplikacje, to oni w tych klinikach różnie podchodzą, bo przecież się miejsce blokuje. Poza tym to ma być sytczeń: dojazd czy do Bielska, czy do Krakowa to jednak kawałek, a tu zdenerwowanie i warunki na drodze mogą być różne. Minus jest taki, że za rodzinny ponoć chcę 220.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
mam ten sam przepis na pierniczki i zawsze wychodzą ale w tym roku sobie daruje ale mam kilka rad:

1)najlepiej zrobić teraz i przetrzymywać do świąt w plastiowym lub metalowym pudełku - odstane pierniczki sa najlepsze

2)jak się przypalą to tarka i dajemy na najmniejszych oczkach
Druga rada pewnie mi się przyda.

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
nie mam przepisu:-( Znam z knajpki Ale trzeba poszperać bo bryt. stronach, bo polskie przepisy mogą być trochę inne

Wiem, ze mysiopez coś mówiła o karuzeli.

a to ta:
http://www.agito.pl/dla-najmlodszych...65.393150.html
Szkoda, potrzebuję czegoś banalnego i sprawdzonego, bo ja to jednak nie jestem w gotowaniu zbyt biegła.

Byłam tylko ciekawa, która to.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
anka_bzzz nie wyprowadzamy się od razu, ponieważ tu mamy swoje trzy pokoje plus łazienkę, nasze meble, kącik dla maluszka, a u moich rodziców jeden niezbyt wielki pokój jest nasz.
17st. jest zimą u nas na górze, a u nich na dole cieplutko, więc dla nich problemu nie ma...

cytrynko boskie te pierniczki!!! Ja dwa lata temu bodajże robiłam z mamą i siostrą, a że nie miałyśmy foremek to wycinałyśmy nożykiem. Pracowałyśmy nad tym do 2 w nocy, a efekt był takie że piękne piernikowe "batmany" zamiast aniołków wisiały na choince Przynajmniej były smaczne

muron ja też już stwierdzam, ze wszystko kupimy sami, jakoś damy radę A jeżeli chodzi o sytuacja finansową TŻ i jego brata to akurat my mamy gorszą... Już nie narzekam. Pogodziłam się z tym ciągłym zmienianiem zdania i stwierdziłam że przynajmniej wszystko zrobię po swojemu
Wiadomo, że trzy pokoje to nie jeden. No i osobna łazienka jest ważna. Ale 17 stopni to dla mnie ziąb nie do zniesienia. Zobaczysz jak się sytuacja rozwinie.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 16:41   #2438
marlena_19_19
Raczkowanie

A jest sens tylko po to by rodzic w wodzie zapisywac się teraz do szkoły rodzenia? bo taki jest wymóg, a jestem juz w 32 t.c.

Koszt to 350zł
Stary 2010-11-11, 17:57   #2439
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
A jest sens tylko po to by rodzic w wodzie zapisywac się teraz do szkoły rodzenia? bo taki jest wymóg, a jestem juz w 32 t.c.

Koszt to 350zł
hmmmmm to zależy od Twoich funduszy i jak bardzo chcesz rodzić w wodzie, przy czym chyba należy spełnić jakieś warunki, żeby tak było

dla mnie osobiście to zbędny wydatek, bo 350 zł to naprawdę duża kwota

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

co do USG to nie miałam tylko raz, tak zawsze mam, bo ja to z tych, co są pod nadzorem, plamienia, ciąża po laparoskopii itp.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

anka_bzzz mam pytanko, a jaki rozmiar kupiłaś tej koszuli, bo ja to się boję, że się nie zmieszczę w biuście czy co
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:07   #2440
make_up_istka
BAN stały

Cytat:

Co ile chodzicie na USG?
Ja mam zamiar rodzić w wannie, choć wiem ze zawsze coś może pójść nie tak (np. wyniki badań czy zbyt duże dziecko) i będę wtedy zmuszona rodzić normalnie. Ale ja wiem przynajmniej że będę mogła rodzić wtedy w dowolnej pozycji, niekoniecznie na łóżku.
Znajome rodziły w wodzie (jedna dwa razy) i bardzo sobie chwalą - dużo łatwiej po zmianę pozycji, mniejszy ból, szybszy poród, mniejsze szanse na nacięcie, bardzo szybko doszły do siebie po porodzie - mniejsza strata sił - i dobrze się zaraz po nim czuły.
Co do szkoły rodzenia, hmm, ja i tak się na nią zapisałam (i zapisałabym się nawet w 32. tyg. jeśli nie mogłabym wcześniej) i uważam że naprawdę warto. Jasne, ze wszystko zależy na jaką szkołę się trafi, ale ja mimo iż przeczytałam wiele książek, artykułów i wydawało mi się że o ciąży i porodzie wiem wszystko, co tydzień dowiaduję się czegoś nowego, a przede wszystkim u mnie SR sprawia że czuję się coraz pewniej i mniej się boję.
Czy warto tylko ze względu na poród w wannie wydać te 350zł za SR? Sama musisz sobie powiedzieć. Ja bym dała tak samo jak zamierzam dać więcej (bo tyle kosztuje) za prywatną położną, byle mieć świadomość że będzie przy mnie położna którą już znam, która wie czego oczekuję, która będzie nade mną czuwać a nie pojawi się raz na dwie godziny.
Wszystko to kwestia tego co buduje Twoje poczucie bezpieczeństwa w czasie porodu i czego oczekujesz no i kwestia charakteru, bo dla niektórych to "tylko" poród, a dla innych "aż" poród (jak dla mnie).
P.S. Zresztą moja mama po ostatnich "przebojach" córek jej znajomych tak o mnie i o małą drży jeśli chodzi o poród że najchętniej opłaciłaby jeszcze lekarza, ale ja jej mówię że położna mi wystarczy

A z ciekawości, czy wymaganie szkoły rodzenia do porodu w wodzie w ogóle jest zgodne z prawem?

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-11-11 o 18:17
Stary 2010-11-11, 18:14   #2441
mysiopez
Zadomowienie

dziewczynki: zobaczcie te koszule w sklepie i potem na all kupcie. Ja w Toruniu akurat znalazłam koszulę, którą chce kupić w takiej cenie jak na all, więc nie opłaca mi się zamawiać... Przymierzycie i będziecie widziały jak leżą. A rozmiar rozmiarowi nie równy!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:16   #2442
cytrynka3002
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa o pierniczkach . Zobaczycie, jak fajnie będą wyglądały, jak je odpicuję przed Wigilią, hehe.

Ja kiedyś, jak nie miałam foremek, to po prostu od szklanki kółeczka robiłam - czasem z mniejszą dziurką w środku, żeby na choinkę powiesić - jak młodsza byłam .

I kolejny dzień mija...mam nadzieję, że listopad szybko przeleci, jakoś nie lubię tego miesiąca...grudzień zawsze mijał mi szybko, bo odliczałam dni do Świąt. Oby tym razem też tak szybko czas nam mijał.

Miłego wieczorku

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar rodzić w wannie, choć wiem ze zawsze coś może pójść nie tak (np. wyniki badań czy zbyt duże dziecko) i będę wtedy zmuszona rodzić normalnie. Ale ja wiem przynajmniej że będę mogła rodzić wtedy w dowolnej pozycji, niekoniecznie na łóżku.
Znajome rodziły w wodzie (jedna dwa razy) i bardzo sobie chwalą - dużo łatwiej po zmianę pozycji, mniejszy ból, szybszy poród, mniejsze szanse na nacięcie, bardzo szybko doszły do siebie po porodzie - mniejsza strata sił - i dobrze się zaraz po nim czuły.
Co do szkoły rodzenia, hmm, ja i tak się na nią zapisałam (i zapisałabym się nawet w 32. tyg. jeśli nie mogłabym wcześniej) i uważam że naprawdę warto. Jasne, ze wszystko zależy na jaką szkołę się trafi, ale ja mimo iż przeczytałam wiele książek, artykułów i wydawało mi się że o ciąży i porodzie wiem wszystko, co tydzień dowiaduję się czegoś nowego, a przede wszystkim u mnie SR sprawia że czuję się coraz pewniej i mniej się boję.
Czy warto tylko ze względu na poród w wannie wydać te 350zł za SR? Sama musisz sobie powiedzieć. Ja bym dała tak samo jak zamierzam dać więcej (bo tyle kosztuje) za prywatną położną, byle mieć świadomość że będzie przy mnie położna którą już znam, która wie czego oczekuję, która będzie nade mną czuwać a nie pojawi się raz na dwie godziny.
Wszystko to kwestia tego co buduje Twoje poczucie bezpieczeństwa w czasie porodu i czego oczekujesz no i kwestia charakteru, bo dla niektórych to "tylko" poród, a dla innych "aż" poród (jak dla mnie).
P.S. Zresztą moja mama po ostatnich "przebojach" jej znajomych córek, tak o mnie i o małą drży jeśli chodzi o poród że najchętniej opłaciłaby jeszcze lekarza, ale ja jej mówię że położna mi wystarczy

Co do SR - ja też od początku wiedziałam, że chcę chodzić . My zaczynamy od środy, już się doczekać nie mogę - mam nadzieję, że poznam jakieś fajne ćwiczenia, no i dowiem się przydatnych rzeczy, choćby o tym, co zabrać na porodówkę etc.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:19   #2443
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
hmmmmm to zależy od Twoich funduszy i jak bardzo chcesz rodzić w wodzie, przy czym chyba należy spełnić jakieś warunki, żeby tak było

dla mnie osobiście to zbędny wydatek, bo 350 zł to naprawdę duża kwota

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

co do USG to nie miałam tylko raz, tak zawsze mam, bo ja to z tych, co są pod nadzorem, plamienia, ciąża po laparoskopii itp.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

anka_bzzz mam pytanko, a jaki rozmiar kupiłaś tej koszuli, bo ja to się boję, że się nie zmieszczę w biuście czy co
Chodzi Ci o tą muzzy? Mam dokładnie tą:
http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...299774470.html
Może kiepsko szukałam, ale z muzzy w moim rozmiarze znalazłam tylko tą.
Stary 2010-11-11, 18:19   #2444
MARIKA.S
Zadomowienie

Witam świątecznie,

Całe szczęście wczoraj to był fałszywy alarm....
Masakra......czułam się fatalnie i to nie jak na zatrucie, tylko właśnie jakoś tak dziwnie. Pobolewało mnie podbrzusze, i ta biegunka.....straszne to było.
Pojechałam na KTG na oddział ale żadnych skurczy nie miałam.
Dzisiaj się już uspokoiłam....
Dopiero niedawno uświadomiłam sobie co mogło być przyczyną.....
Zjadłam wczoraj całą miseczkę.......suszonych śliwek
Głupia jestem bo najadłam się tylko strachu niepotrzebnie
A mój mąż jak się dzisiaj ze mnie śmiał Pytał co chwilę czy śliweczki nie chcę

Ale dla odmiany zajadam się dzisiaj rogalami Marcińskimi
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:21   #2445
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm;j...=4514&pr=46153

ale urocze owce
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:22   #2446
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Witam świątecznie,

Całe szczęście wczoraj to był fałszywy alarm....
Masakra......czułam się fatalnie i to nie jak na zatrucie, tylko właśnie jakoś tak dziwnie. Pobolewało mnie podbrzusze, i ta biegunka.....straszne to było.
Pojechałam na KTG na oddział ale żadnych skurczy nie miałam.
Dzisiaj się już uspokoiłam....
Dopiero niedawno uświadomiłam sobie co mogło być przyczyną.....
Zjadłam wczoraj całą miseczkę.......suszonych śliwek
Głupia jestem bo najadłam się tylko strachu niepotrzebnie
A mój mąż jak się dzisiaj ze mnie śmiał Pytał co chwilę czy śliweczki nie chcę

Ale dla odmiany zajadam się dzisiaj rogalami Marcińskimi
No to dobrze, że to fałszywy alarm był. Trzymaj się z Sarką dzielnie i może już nie jedz tych śliwek, co??
Zazdroszczę tych rogali - wyglądają mega smakowicie - u nas dziś wszystko pozamykane, a od rana marzą mi się takie rogaliki....

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:22   #2447
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
dziewczynki: zobaczcie te koszule w sklepie i potem na all kupcie. Ja w Toruniu akurat znalazłam koszulę, którą chce kupić w takiej cenie jak na all, więc nie opłaca mi się zamawiać... Przymierzycie i będziecie widziały jak leżą. A rozmiar rozmiarowi nie równy!
Ja na szczęście już mam kupione. Nie wydałam majątku (chociaż wolałabym tę kasę mieć w kieszeni). U nas nie zawsze się da przymierzyć.
Stary 2010-11-11, 18:26   #2448
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe słowa o pierniczkach . Zobaczycie, jak fajnie będą wyglądały, jak je odpicuję przed Wigilią, hehe.

Ja kiedyś, jak nie miałam foremek, to po prostu od szklanki kółeczka robiłam - czasem z mniejszą dziurką w środku, żeby na choinkę powiesić - jak młodsza byłam .

I kolejny dzień mija...mam nadzieję, że listopad szybko przeleci, jakoś nie lubię tego miesiąca...grudzień zawsze mijał mi szybko, bo odliczałam dni do Świąt. Oby tym razem też tak szybko czas nam mijał.

Miłego wieczorku

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Co do SR - ja też od początku wiedziałam, że chcę chodzić . My zaczynamy od środy, już się doczekać nie mogę - mam nadzieję, że poznam jakieś fajne ćwiczenia, no i dowiem się przydatnych rzeczy, choćby o tym, co zabrać na porodówkę etc.
Co do pierniczków, my chciałyśmy być ambitne i bez foremek zrobić aniołki, to dlatego batmany wyszły...

A co do SR, ja przyznam że miałam czas kiedy się lekko wahałam czy się zapisać, ale absolutnie nie żałuję. Choć jak mówię, wszystko zależy od szkoły, bo niestety kilka znajomych trafiło na szkołę, która tylko informowała i pouczała odnośnie procedur stosowanych w danym szpitalu, a nasza jest niezależna i pokazuje nam jak można walczyć w szpitalu o własne prawa.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

MARIKA!!! Nie kuś tak tymi rogalami, bo ja je uwielbiam a miałam okazję tylko raz w życiu je jeść...!!!
Stary 2010-11-11, 18:26   #2449
mysiopez
Zadomowienie

moja i cytrynki SR jest prowadzona przez lekarzy z oddziału, w którym będziemy rodziły. Jestem bardzo ciekawa czy to co tam powiedzą będzie miało swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości..

Stary 2010-11-11, 18:37   #2450
vilya
Zadomowienie

aLE BYM ZJADŁA TE PIERNICZKI I TE ROGALE I TO CIASTO MARCHEWKOWE I SZARLOTKĘ

kolejna rada położnej ze SR - staniki do karmienia kupić co najmniej o 1 rozmiar większy niż ma się teraz bo w 3 dniu laktacji rozmiar zwiększa się co najmniej o 1 - 2 rozmiary.

Ja chodzę na SR fakt też 350 zł wydałam ale jestem zadowolona - 3 razy w tygodniu po 30 minut gimnastyka i raz w tygodniu mam w tym na basenie aerobik. Jeszcze nie byłam na basenie i mam nadzieję, że oprócz ćwiczeń będzie można sobie przepłynąć z 2 długości

Make - up pistka podziel się tymi radami o prawach w szpitalu - ja mam SR z danego szpitala i tam często odnoszą się do tego jak to jest u nich.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-11-11 o 18:38
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:38   #2451
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
No a mnie co wizyte robi USG ,czyli co miesiąc? nie zaszkodzi to małemu?
ja mam co wizytę [co 4 tyg] - gdzieś max 5 min

co do SR moja jest za darmo na szczęście, w dodatku prowadzona w ośrodku zdrowia 5 min od domku (z buta)

a ja dzisia zrobilam suflet kawowy i duuuuuupa. nie wyfło :/

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2010-11-11 o 18:39
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 19:02   #2452
muron
Zakorzenienie

anka bzzz ja chcę zrobić takie marchewkowe, poszperam i Coi prześlę

Dawno temu moja babcia piekła na święta kruche ciasteczka- waniliowe i czekoladowe, z posypką. Zawsze kilka misek, spokojnie kilkaset. Potem lezały tak ze 2 miechy i były najlepsze;-)

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

a ja jeszcze brownies muszę strzelić, bo nie powiem wychodzą mi rewela Tak jak oryginały

Koszule mam takie jak na fotkach. udało się bo 18 i 26 zł Nowe
W paski z długim rękawem, na guziki,18 zeta, taki sklep osiedlowy typu kiermasz.. Dla mnie to i tak tylko do szpitala, a potem na alle

A podoba mi się ta:
http://allegro.pl/koszula-nocna-dla-...274460530.html

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-11-11 o 19:12
Stary 2010-11-11, 19:04   #2453
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]a ja jeszcze brownies muszę strzelić, bo nie powiem wychodzą mi rewela Tak jak oryginały
podziel się przepisem na brownies. ja mogę udostępnić przepis na racuchy (wczoraj robiłam) i na szybkie ciasto z jabłkami tzw amerykańskie cud! szybko i zawsze wychodzi.

chciałam pomóc mezowi myć naczynia, ale noga mi puchnie...

Stary 2010-11-11, 19:13   #2454
muron
Zakorzenienie

jak zlezę z wyrka to znajdę i wkleję

Wysłałam Ci maila;-)

Stary 2010-11-11, 19:15   #2455
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
jak zlezę z wyrka to znajdę i wkleję

Wysłałam Ci maila;-)
ja Tobie też

jestem straszna!!! ja bym jadła teraz 24h na dobe słodycze! nic więcej, tylko ciasteczka i coasteczka.. a teraz to znalazłam w lidlu takie wafelki za 99 gr... 2 paczki ostatnio zjadłam.. az mnie zemdliło. Ale to nic zjadłabym sobie..

Stary 2010-11-11, 19:17   #2456
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

marlena, bądź spokojna! Usg nie zaszkodzi Twojemu Maluszkowi. Ja tam bym chciała mieć co wizytę, ale to zależy od mojego Gina

Ależ się dziś słodkim objadłam! Jak tak dalej pójdzie to się nie uwlekę

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

mysiopez, zmówiłyśmy się co do minuty z tym słodkim!

Marika, a Ty zamawiałaś na all pieluchy tetrowe i flanelowe? Mogłabyś mi jakieś polecić?

Czas edycji: 2010-11-11 o 19:19
Stary 2010-11-11, 19:18   #2457
agape
Zadomowienie

rogaliki wyglądają rewelacyjnie, nigdy takich nie jadłam ale już wiem że by mi smakowały

dziś nas szwagierka odwiedziła i zostaliśmy obdarowani kilkoma rzeczami i obiecała że kupi nam podgrzewacz do butelek

a w jysku są śliczne podusie za 14zł
http://www.jysk.pl/210/432/438/4861900/a/catalog

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 19:21   #2458
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

agape, rzeczywiście urocze są te podusie!
Chyba się skuszę

Stary 2010-11-11, 19:21   #2459
muron
Zakorzenienie

chcecie się pośmiać?
Makijaż na stoku:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,380,1...na_stoku_.html

Stary 2010-11-11, 19:25   #2460
agape
Zadomowienie

a co do koszul ja mam zamiar kupić takie jak na zdjęciu - na targu mają po 19zł, nadają się do karmienia i są ładne w różnych kolorach i co najważniejsze nie prześwitują (a swoją drogą - nie cierpię koszul nocnych, wrrr)

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-11-11 o 19:27
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości