|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
stalowamagnolia niestety nie zamawiałam pieluszek tetrowych na Allegro
Dostałam wszystkie pieluszki po mojej siostrze Zamawiałam tylko te wielorazowe wyglądające jak pampersy bo chce spróbować takiego pieluchowania. cytrynka3002 już nie będę jadła śliwek A na rogale zapraszam Są pyszne ale syyyyttteeee
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Kolacja zjedzona, mąż wyprawiony do pracy, pełny relaks przed dniem jutrzejszym
![]() Tylko dlaczego tak bardzo bolą mnie pachwiny? I ten mój brzuch tak pełny mi się wydaje, a tak dużo nie zjadłam przez cały dzień.Ale smaki robicie tymi przepisami, a te rogale ahhhhhh wyglądają apetycznie, chociaż ich nigdy nie jadłam , ale za to miałam sernik z brzoskwinią ![]() U nas jest darmowa szkoła rodzenia, a w szpitalu, gdzie chciałabym rodzić kosztuje 100 zł, z kolei w innym kosztuje chyba 200 zł. Oczywiście zgadzam się z tym, że szkoła nie zastąpi wiedzy książkowej. W poniedziałek idę na wizytę do gina i już nie mogę się doczekać. |
|
|
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś mnie mój synuś straszy. Cały dzień się rusza i brzuch mi się napina. Kilka razy nawet mnie zabolał, ale przez 3/4 dnia mam twardy. Czy mam się tym martwiC? |
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
postanowiłam, że kupię sobie foremki i zrobię na święta te pierniczki
, mąż nawet się ucieszył
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-rozciagania się macicy i rozchodzenia kości miednicy/krocza -napięcia mięśni- w ciązy inaczej kucasz, wstajesz, przewracasz się
|
|
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
A ja juz w domku, od TŻa wrocilam
Faaaajnie bylo Co do USG to ja mam bardzo rzadko...na razie mialam jakies 4 razy ;/ (w tym rowniez to ktore potwierdzilo ciaze). Teraz sie wybieram do jakiegos ale cos sie zdecydowac nie moge Mama sie ze mnie dzis smiala, ze juz smiesznie chodze przez ten brzuch ale dzisiaj sie ogolnie kiepsko czulam...ta pogoda juz mnie denerwuje...ile moze padac i byc pochmurno ![]() Cytat:
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Marika dobrze, ze na strachu sie skonczylo
.Wera moge Ci zagwarantowac, ze skurcz lydek, a skurcz porodowy, to dwa rozne swiaty, i jak mam wybierac, to wole skurcze porodowe, lydek tez mialam w tej ciazy brrr... Muron zgadzam sie, jak dziadkowie maja przyjemnosc i finanse im na to pozwalaja, to niech cos kupuja malenstwu , gorzej jakby np: sami byle jak sie odzywiali, byle tylko cos wnukowi kupic .Mi sie wlasnie przypomnialo, ze moja starsza corka dostala od mojej mamy na chrzciny spioszki, ciekawe czy jeszcze gdzies je mam , ale chyba nie, bo nie przypominam sobie, zeby srednia je nosila..Co do piernikow, ja co roku robie z ciasta, ktore musi lezec co najmniej 6 tygodni w lodowce zanim sie je upiecze, ale w tym roku sobie odpuszcze, nie chce mi sie, zrobie takie co to sa na drugi dzien do jedzenia dobre, tylko musze przepis znalezc, a z tym bedzie problem, bo ja ostatnio len jestem. Jak chcecie zeby pierniki szybciutko zmiekly, to dodac jablko (pokrojone) do pudelka, rano beda mieciutkie .Ja, mam form mnostwo, bo moje dziewczyny uwielbiaja piec ciastka, o roznych ksztaltach, dzis znow zakupilam nowe formy na ciastka "stojace" wiec pewno w wekend jakies upieczemy, bo srednia mi nie odpusci, jak sa nowe formy to trzeba je wyprobowac
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
cholibka, mam jedną koszulę do karmienia i powiem wam teraz, że z ciekawości przymierzyłam i albo pani nie spojrzała na metkę, że to rozmiar L, albo zasugerowała się torbą foliową, gdzie jest XL
A wygląda to tak, że ona jest mi dobra na teraz, taka dopasowana i średnio się w niej czuję, bo wolę luźniejsze, szczególnie w biuście, a po porodzie przecież piersi zwiększą swój rozmiar. Więc nie wiem co robić, porównywałam ją do podobnej koszuli i są tego samego rozmiaru, a jednak w tej starej czuję się znacznie lepiej. Chyba zatrudnię siostrę, żeby mi pomogła, bo już zgłupiałam ![]() Dzięki muron ![]() MARIKA.S tak jak dziewczyny pisały, nie jedz już tych śliweczek proszę
|
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
mój maz stwierdził, ze zacznie liczyc co ile mi sie brzuch napina. a ja sie zaczynam bac. Nie boli ale twardnieje i wtedy mały sie nie rusza
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
marleen32 ja też odróżniam ból na tle trawiennym od tego macicznego, że tak się wyrażę
![]() Tylko właśnie wczoraj bolało mnie podbrzusze jak na okres i brzuch mi się napinał a do tego ta biegunka.....bez żadnych innych objawów, typu bóle żołądka czy jelit ![]() Dlatego tak się wystraszyłam ![]() Ale całe szczęście już wiem co miało na to wpływ ![]() mysiopez może skocz na izbę przyjęć niech Ci zrobią KTG? Być może to skurcze Braxtona - Hicksa bo one nie powinny boleć.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-11-11 o 21:41 |
|
|
|
#2472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba jak komody kupię i siostra mi je zrobi, tzn pomalujeCytat:
co do tego spa, kapieli etc. Wiesz, pomysl swietny, ale jak sie nie ma jednego dziecka w domu. haha. NIe mam kiedy tego robic szczerze mowiac O meza tzn jego uwage sie nie boje, caly czas mnie zaczepia ale jakos juz kuuupe czasu sie nie kochalismy. MI nie wyogdnie i brzuch mi sie napinal wiec na razie dalismy spokoj...co do stanika, heh ja mam dobry stanik, tzn dobrze dobrany przez brafitterke, porzadnej firmy. z cyckami mi chodzi o to, ze sa strasznie duze. NIe wiem czy pisalam ale brytjskie 34 GG czyli polskie K. (abcdefghijk) wiec wyobraz sobie................... dlatego chce opercje, stanik tu nie ma nic do rzeczy. ja mam usg na kazdej wizycie, regularnie co 4 tygodnie. ja chyba tez zrobie pierniki to mowicie, ze teraz dobry czas i do swiat to one sie nie zestarzeja?? a patrzcie na taki, np dla duzo biusciastych na noc: http://allegro.pl/mothercare-na-noc-...306026156.html |
|||
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
gosiaczek071 pierniczki są właśnie najlepsze jak poleżą przed świętami, a jak je jeszcze polukrujesz i udekorujesz to tak cudnie zmiękną i są przepyszne
![]() U mnie większość jest zjedzona już przed świętami
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
któraś z Was pytała o poród w wodzie. W Danii jest taka możliwość nawet jesli się wybierze poród domowy,mozna nawet kupić lub wypozyczyc specjalny basen do tego. Niestety ciąża bliźniacza jest przeciwwskazaniem do porodu w wodzie,nad czym bardzo ubolewam.
Zaczynam bać się porodu... Chce niby naturalnie rodzic, ale co jesli jedna z panieniek bedzie ułożona pośladkowo?tutaj wtedy "wkłada lekarz łapę i obraca"...przeraza mnie ten fakt!!! jesli obie beda ułożone posladkowo-wtedy CC,czego tez sie boje,boje sie nawet zastrzyku ze znieczuleniem,nie toleruje takich rzeczy,brrr.jesli porod bedzie NS to nie wezme znieczulenia,mam nadzieje ze dam rade urodzic 2 i 2 łożyska i wytrzymam ten ból. ehhh
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
zAKochalam sie w tej bluzce http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...rupa_pom=dzins
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
MARIKA.S ja nie potrafię rozpoznać jeszcze takich bóli, ale za to jestem ekspertem w rozpoznawaniu rodzaju bólu głowy (migren) i ucha
![]() gosiaczek071 hot mama , fajne i ładna cenaChantalle dasz radę, słyszałam, że drugie to już ekspresowo idzie No i problem z koszulą rozwiązany, trzeba wymienić, bo obie doszłyśmy do wniosku, że chyba pani się pomyliła, ahhhhhhhhhhhh zawsze tam kupowałam i byłam zadowolona, a tu zonk |
|
|
|
#2477 |
|
BAN stały
|
Tak namawiacie na te pierniczki, że chyba sama też zrobię. Tylko muszę tym razem wcześniej foremki kupić
![]() Ja nie wiem co się dzieje z moimi oczami, ostatnio tak często muszę wymieniać soczewki kontaktowe że szok. Albo coś zrobię i mi się gdzieś lekko zagnie lub wyszczerbi (nie wiem jakim cudem!) albo kształt danej firmy mi teraz w ciąży w ogóle nie odpowiada, albo po prostu po 2-3 tygodniach zaczynają mnie uwierać. Słyszałam że w ciąży zmienia się kształt ale ja już przestaję móc nosić jakiekolwiek soczewki! A nie cierpię siebie w okularach. Zimą to już w ogóle masakra, bo cały czas parują... Bez okularów za to nie widzę nic...Dziewczyny, kiedy warto się zapisać do okulisty sprawdzić stan siatkówki przed porodem? Bo nie wiem czy już is.ć czy jeszcze poczekać. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-11 o 22:23 |
|
|
|
#2478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo wczoraj tez mialam te mini, tylko troche czesciej niz teraz...obym dzisiaj nie miala powtorki...![]() Cytat:
Moja mama tez miala w pierwszej ciazy takie skurcze... ![]() No tak...ja jeszcze troche patrze na to wszystko z mojej perspektywy, czyli osoby, ktora niby jeszcze nie ma dziecka...dlatego nie pomyslalam o tym, ze faktycznie mozesz nie miec czasu... ![]() Ja mam nadzieje, ze uda mi sie jakos te dwie rzeczy ze soba pogodzic....chociaz w praktyce czesto bywa inaczej ![]() A co do TŻa to moj tez ogolnie ma caly czas ochote na cos wiecej...ale ja wlasnie sama sie jakos zniechecam... I mowie mu ze sie tak dziwnie czuje...bo patrze a tu taki brzuch...i w ogole wszedzie jestem wieksza...i czuje sie tak nieswojo....do tego moj pepek jest teraz tak wystajacy ze szok A co do piersi...no to k faktycznie moze juz byc duze...ale z drugiej strony to najwazniejsze zeby sie podobac swojemu mezowi moj brat to uwaza ze im wieksze piersi tym piekniejsza kobieta Ale domyslam sie ze moze Ci byc nawet ciezko z takim rozmiarem, bo to jednak dla kregoslupa tez jest duze obciazenie... A nie boisz sie takiej operacji zmniejszania biustu? Nie orientuje sie zbyt dobrze w tym temacie wiec nie wiem czy wiecej plusow ma robienie operacji niz zostawienie takiego biustu jaki sie ma... w kazdym badz razie ja uwazam ze warto tez czasem cos zrobic dla samej siebie wiec jesli tak bedzie Ci lepiej to faktycznie dobrze jest cos zmienic w sobie
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Wera a czego tu się bać... Jak znajdę dobrego chirurga to myśle ze będzie ok, kobiety robią takie operacje. Zreszta ja mam plan, zanim Pójdę na jakiekolwiek konsultacje to muszę schudnąć i to sporo. Będę się konkretniej dowiadywAc jak znów będę ważyć 60 kg, wtedy zobaczę jak te moje cycki bedą wyglądać może się zmiejsza (raczej na pewno) ale pewnie zostanie skóra. No zobaczymy. Póki co chce karmić do roku i potem będę się odchudzac, liczę ze karmienie i dieta z nim związana mi trochę pomoże. Bo teraz waze zdecydowanie za dużo.
Makeupistko ja byłam 2tyg temu jakoś u okulisty. Pójdz na kontrole.może przepisać ci krople nawilzajace. Mi one nic nie dają co prWda ale może na twoje oczy zadziałała. Tez nie lubię okularów choć wiem ze mi pasują. I z tym wykrzywianiem się soczewek to faktycznie coś jest ostatnio jedna po wyjęciu była pofalowana. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-11 o 22:42 |
|
|
|
#2480 |
|
BAN stały
|
gosiaczek to ja już nie wiem czy my w tej ciąży takie sierotki, ze psujemy te soczewki czy to po prostu nasze oczy
Nie wiem czy coś dadzą kropelki nawilżające, bo oka suchego nie mam. Po prostu świeżo nałożona soczewka od razu mnie uwiera, zanim zdążę zmrużyć nawet oko...Wera mnie się przez dwie noce pod rząd zdarzyło nie spać przez skurcze łydek, a na trzecią noc skurcz śródstopia, ale znowu zaczęłam brać Aspargin (magnez+potas) i jak ręką odjął Kup sobie w aptece i bierz trzy raz dziennie. Pomaga bardzo na wszelkie skurcze.
|
|
|
|
#2481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak skurcz mija, to zaraz czuje jak mala kopie, czasem wieczorem kilka na godzine, i ponoc taki urok mojej ciązy. Nie zaszkodzi podjechac na IP, ale nie martw sie na zapas. make_up_istka w ciazy czesto wystepuje nietolerancja szkiel kontaktowych i tzw zespol suchego oka, kup sobie kropelki nawilzające Systane albo Hyabac (te ostatnie mozesz wpuszczac tez jak masz na sobie soczewki). A co do sprawdzania siatkowki to uwazam ze jak najbardziej warto. Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-11 o 23:04 |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Makeupistko to jakiś fenomen w takim razie
a może firmę zmien? Ja wcześniej nosilam accuvue 2 ale teraz mam chyba oasis czy jakoś tak. Jeśli kupuje podkreslajace kolor to mam accuvue 2 green i są najfajniejsze bo grube ale nie noszę ich non stop. Raz ze są dość drogie a dwa ze słyszałam ze to niedrowe dla oczu dlatego stosuje zamiennie ze zwykłymiA np focus mi kompletnie nie odpowiada. Idę spać już, siedzę non stop na wizazu bo w telefonie net mam to na bieżąco sprawdzam hihi ale już mnie sen mozy wiec dobrej nocki Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-11 o 23:06 |
|
|
|
#2483 |
|
BAN stały
|
mila no własnie tego się bałam i klops. Chyba kolejnej pary już nie kupię
![]() gosiaczek ja kupowałam też acuvue i przestały mi pasować, więc ostatnio kupowałam silikonowo-hydrożelowe i były OK, ale szybko się powykrzywiały właśnie. No i muszę częściej niż co miesiąc zmieniać... Kolorowe też nosiłam, nie pamiętam jakiej firmy, brązowe, ale to przed ciążą - za miesięczne płaciłam chyba 40 zł/parę i byłam bardzo zadowolona. |
|
|
|
#2484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No kg moga na pewno tez sporo zmienic... Moja mama miala kiedys nadwage...bo ma 160cm a wazyla jakies 75kg to tez piersi miala ogromne...a jak schudla w koncu do 58kg to zupelnie inaczej wygladala jesli chodzi o biust Cytat:
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
melduje powrót z Izby przyjęć. Miałam robione KTG. I niby skurcz wyszedł ale na całe szczescie nie zostawili mnie na oddziale. Dostałam nospę i duphaston (z którym pozegnałam sie w 16t.c) i mam odpoczywać... Nie wiadomo czemu to się zaczęło... Idę spać, bo się aż zestresowałam całą sytuacją...
|
|
|
|
#2486 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też miałam skurcze, tyle że bolesne i dość silne i jak pobrałam przez 4 tyg. no-spę i wypoczywałam, to przeszło, więc spokojnie.Idę spać w końcu babeczki, dobranoc. |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja rodziłam w wodzie 7 lat temu i powiem szczerze nie wyobrażam sobie rodzić inaczej. Do wody wchodzisz jak już masz odpowiednie rozwarcie. No to ja sobie weszłam do tej ciepłej wanny i pełen relaksik zapomniałam po co ja tam w ogóle się znalazłam. Nagle położna już trochę wkurzona mówi że jeśli nie urodzę w ciągu 5 min. to muszę z wanny wyjść czekać chyba kolejną godzinę żeby znów móc się zamoczyć bo mój pół godzinny czas na wodę się właśnie kończy. I wiecie co? Jak to usłyszałam, to od razu się porządnie spięłam i oczywiście z ogromną pomocą położnej urodziłam. Acha i wtedy nie pamiętam czy była wymagana czy nie, ale ja do szkoły rodzenia nie chodziłam. Na pewno musiałam mieć aktualne badania na HIV. Teraz też wybieram właśnie taki szpital żeby była wanna tylko teraz dogadam się dodatkowo z konkretną położną i mam nadzieję że znów bez szkoły się obejdzie. Ja osobiście polecam! |
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak więc głowa do góry i unikać stresów!!!!!! to moje zalecenie ![]() Tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki w ten paskudny dzień. Deszcz, deszcz, deszcz ![]() Pogoda adekwatna do mojego zadania dzisiaj.................. .................... Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-12 o 08:07 |
|
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny dziewczyny, uważajcie na siebie
![]() Ja wczoraj się wzięłam za porządki i w ogóle...a wieczorem zasnąć nie mogłam bo kręgosłup bolał mnie niemiłosiernie; za to wybawiła mnie moja cudowna poduszka z motherhood Mały jest uparty...22.30 albo 23 jak zacznie wariować to nie ma końca, niestety jak się przewraca to robi to tak UMIEJĘTNIE i walnie mnie że nie ma zmiłuj - boli jak cholera.
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dzis moj maluszek obudzil
bo mialam caly pecherz pelen, do tego z glodu mi zaczelo w brzuchu burczec i tak zaczelo fikac w brzuchu, ze sie obudzilam i chyba az z tego wszystkiego dodatkowo dostalo biedactwo czkawke ![]() Kurde...mialam isc dzisaj do lekarza pogadac, odebrac wyniki i wyblagac zwolnienie za ten tydzien bo w ogole w szkole sie nie pojawilam ;/ a teraz jak pojde w przyszym tygodniu to nie wiem czy mi wypisza ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

I ten mój brzuch tak pełny mi się wydaje, a tak dużo nie zjadłam przez cały dzień.
ale dzisiaj sie ogolnie kiepsko czulam...ta pogoda juz mnie denerwuje...ile moze padac i byc pochmurno 

, ale chyba nie, bo nie przypominam sobie, zeby srednia je nosila..

chyba jak komody kupię i siostra mi je zrobi, tzn pomaluje
to mowicie, ze teraz dobry czas i do swiat to one sie nie zestarzeja??