2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-12, 08:20   #3211
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja od dawien dawna mam 176 cm wzrostu i ważę 73 kg Ale jakoś się wagą nie przejmuje Dla mnie muszę wyglądać a nie ważyć Bo można mieć bardzo ciężkie kości heheh (tak sobie tłumaczę) A w dniu ślubu dokładnie tyle ważyłam teraz ważę 74
hih ale ty jestes 6cm wyższa!i nie widac po tobie tych kilogramów!!!
Stary 2010-11-12, 08:44   #3212
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
To ogromny wyczyn, Pawcio jeszcze nie chlapie wodą Gratulejszyn
moja też rzadko, zdaży jej się czasem machnąć jedną z 4 kończyn ale raczej jest wystraszona i się nie rusza

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
tifio Ja i tak nie rozumiem Twojego podejścia, ale każdy robi jak uważa
ja myslę, że ta teściowa jest taka uperdliwa, ze jak tylko Tifio nie ma na horyzoncie to ta bach! i mały przykryty Moja na szczęście tak nie robi, ale nie potrafiłabym jej stanowczo powiedzieć ,że źle robi

a jak myslałaś, że wyglądam

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
tak, on ulewa mocno. nie nadazam go przebierac bo ciagle jest mokry.
mysle, ze gdyby nie ulewal to dluzej bylby najedzony.

A lekarza juz pytalam tydzien temu. Jak powiedzialam, ze chce go nadal karmic piersia i tylko na noc zageszczac, to mi odradzal. Nic nie zaproponowal.

Dlatego tydzien sie dalej meczylam, az dzis postanowilam, ze dalej tak nie moge. Nie moge spac 1,5 godziny. To ponad moje sily.

Najgorsze jest to, ze ja nie mam pojecia jakie mleko mm byloby dla niego dobre. Ktore mleko by dalo uczucie sytosci na pare godzin?

Dzis juz jest pozno i nie chce mi sie teraz jechac za mlekiem. Dam mu dzisiaj ten kleik do mojego mleka. A jutro kupie mu mleko. Tylko jakie....
ja myslę, że na kleik troche za szybko i jednak lepiej MM mam nadzieje, że samo mu się przestawi. moja przez pierwszy miesiąc wstawała w nocy co 2 godziny jak w zegarku, a teraz przesypia ciągiem 5-6 godzin, a jest tylko na cycu

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klari my mamy kilka zabaweczek, ale i tak wymiata je wszystkie brązowo- bura maskota z lumpeksu kupilam takiego bobra, czy coś tam- jeszcze z oryginalną metką. Moje dziecko oszalało na jej punkcie wciąż do niej gada

a propos gaworzenia- Pawcio też wcześnie zaczął. Najlepsze są okrzyki... cisza i spokój i nagle takie ałaaaaaaaaaaaaaaaaa albo coś podobnego mega głośno

ps: teraz ogląda Bonda z dvd i się śmieje i to tak :hu hu hu :P

Od paru dni wkłada sobie prawie całe piąstki do buzi i to głównie po jedzeniu. Czy któraś wasza dzidzia też tak robi?
tyż a przed chwilą po włożeniu piąstki wydawała takie dźwięki jakby chciała ją pożreć
Cytat:
Nika, Asia pcha piąstki do buzi, potem prostuje palce i zwraca wszystko co zjadła ...
I też już ze mną rozmawia Np. "Asiu, idziemy do babci?" "a buuuuu" i usta w podkówkę

Ycnan śliczna babeczka z ciebie fajnie umiesz pozować do zdjęć, zazdraszczam

Klarissa daj pośmigać a ta żaba coś robi czy tylko wisi? też musze jakąś zawieszkę zakupić Ty oczywiście wyglądasz świetnie mamuska

Dziekuję za kolejną porcję komplementów miłó tak z rana

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 09:46   #3213
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Klarissa- moja też jakieś delikatne gaworzenie rozpoczęła ok. 6 tygodnia.
Czyli może to mniej więcej tak ma być.
A co do bączków nie wiem czy to normalne, ale zazdroszczę.
Nasza tak smrodzi, że nam aż nosy krzywi.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
A jaką maścią smarujesz? Mi położna kazała smarować Linomagiem i faktycznie krostki się zmniejszyły i są jakby mniej widoczne, a wcześniej były takie paskudnie czerwone z białymi łebkami. Jednak dzisiaj rano zobaczyłam kilka nowych Chyba bez wizyty u pediatry się nie obędzie...
Mnie pediatra kazała smarować maścią "Oksykord A do oczu" i nią smaruję.

Cytat:
Mała, zielona żabka, a tak cieszy
Super, gratulujemy!

Mój ma takie fazy, że ładnie sobie je, aż tu nagle wielki nerw - głowa się kręci na wszystkie strony, a nogi latają jak oszalałe, do tego jeszcze rączką pomachuje, a z tego wszystkiego nie może złapać cycusia i jest taki żałosny krzyk i pisk. Nawet jak już go złapie to potrafi piszczeć z cyckiem w buźce I wtedy zastanawiam się czy mu już za wolno leci, czy się wkurza, bo chce sobie pociumkać, a mu mleczko leci. Nigdy nie mogę tego rozgryźć...

Kiedyś jak miałam może z 5-6 lat to jechałam z bratem "komarkiem" i się przewróciliśmy. To była niedziela, a ja w najlepszych kościołowych spodniach. Myślałam, że mnie mamuśka udusi, bo byliśmy u babci na wsi i nie miałam się w co przebrać. Do tego trochę się potłukłam i to taki mój uraz
Tak prawdę mówiąc to też nie wiem o co moje dziecko krzyczy przy jedzeniu. Czasem jej za wolno leci i to chyba dlatego. A czasem jest zmęczona i tak nudzi... A co do przygody z komarkiem to faktycznie trauma mogła zostać

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Posłuchałam i zrobiłam go na czarno
Zdjęcia robione przez taniego fotografa, więc bez rewelacji.
A tam bez rewelacji.
Piękne zdjęcia, pięknej dziewczyny

Cytat:
A ja wczoraj kupiłam tego Konika Morskiego i czekam aż przyjdzie Zrobiłam małemu prezent choć ta zabawka dość droga ale moja kuzynka go ma i on jest rewelacyjny i wiem że dzieciaczki go lubią A któraś z Was chyba o nim coś na forum pisała już
Też się nad nim zastanawiałam...
Może któreś z dziadków nam go kupi w prezencie
Musimy zrobić listę prezentów Mikołajkowych.

A ciuszki dla Franka i buciki śliczne i słodkie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa daj pośmigać a ta żaba coś robi czy tylko wisi? też musze jakąś zawieszkę zakupić Ty oczywiście wyglądasz świetnie mamuska

Dziekuję za kolejną porcję komplementów miłó tak z rana
Żaba jedynie wisi, ale mojemu dziecku to wystarcza. Właśnie leży w foteliku do samochodu i kontempluje żabę z tym, że tż musi ją bujać stopą (mój patent z przedwczoraj jak sobie włosy chciałam zrobić ), nie wiem dlaczego, ale bujaczek jej się tak nie podoba, ona widać musi angażować rodziców do swojej zabawy...

A co do komplementów to ty jesteś po prostu śliczna
Stary 2010-11-12, 10:12   #3214
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

ycnan, szczęśliwa - dziękuje za odpowiedzi dot. układania dziecka na płasko. Mój ma niecałe 4 tyg. więc troszkę sie uspokoiłam

Mam jeszcze pytanko - czy Wasze maluchy mają na buzi takie jakby pryszczyki-kaszaczki które są białe? Szymek ma od urodzenia ale mam wrażenie, że pojawiło mu sie kilka nowych? To chyba powinno samo zniknąć...?

Ma też bardzo sucha skórę na czole, smaruję ja kremem HIPP i oliwką, mam nadzieję, że pomoże. Na główce pod włoskami też ma takie drobniutkie pryszczyki prawie niewidoczne. Nie wiem czy już mu myć główkę szamponem? Do tej pory polewałam mu wodą z wanienki, a kąpiemy w Oilatum Soft. Zamówiłam teraz kosmetyki Musteli (w tym właśnie szampon w piance, spray odświeżajacy, mleczko myjące, płyn oczyszczajacy, sztyft do ochrony wrażliwych miejsc np. ust, noska i dostanę gratis żel do mycia ciała i włosów) - koleżanki bardzo mi polecały te kosmetyki, zobaczymy. Mieszkamy w domu i nie wiem jak Tż ustawił piec ale w nocy nawet jak spuszczam wodę w kranie przez długi czas to leci chłodna... a staram sie przecierać pupkę wodą, czasami chusteczkami i dlatego te mleczko myjace itd. ułatwia mi życie.

Na razie cały czas używamy pieluszek 1 - najlepsze są dla mnie Pampers Premium Care, bo super wchłaniaja kupki, ale z 2 mam juz kupione 3 wielkie paki Pampers New Baby i muszę ich uzyć, a boję się, jak zareaguje pupka, bo one tak dobrze nie wchłaniaja kupek... Szymuś robi dosyć rzadkie kupki - taka jakby woda i w tym kupa zółta z grudkami... Nie wiem czy to normalne... W pieluszce tego nie widać, ale że regularnie min.3 razy dziennie robi kupkę z wystrzałem gdy leży bez pieluchy a do tego fontannę z siusków stad wiem że są rzadkie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Szymon wczoraj wieczorem darł sie okrutnie. Nie wiem co mu jest, macha łapkami, wygina w tył i budzi sie z grymasem na buzi i płaczem, a wcześniej otwierał oczka, przeciagał się i rozglądał dookoła... Dzień wcześniej zjadłam pół kubeczka Activii naturalnej, a przez ponad 2 tyg. zero nabiału, więc moze to dlatego
Ile kropel Sab Simplex i jak często podajecie swoim maluszkom? Ja 2 razy po 5 kropel a wiem że mozna 15 kropelek przed każdym posiłkiem. Nie wiem czy faszerować małego lekami.... zacząć dawać po 5 kropel ale właśnei przed każdym podaniem cyca?

Pochwalę sie, że ściągnełam prawie 100ml mleczka bo jutro wybieram sie na zakupy i nie chcę lecieć szybko do domku, więc synek zostanie nakarmiony przez tatę (muszę przeszkolić Tż jak ma nagrzać mleczko i trzymać butlę). Mam nadzieje, że takie jednorazowe, sporadyczne podanie butli nie zniechęci dziecka do ssania cyca....

Do karmiących piersią - ile ml mleka ściągacie i Wasze pociechy wypijają. Chodzi mi o 4 tyg. dzieciaczka???

Co do wagi to ja juz zgubiłam prawie wszystko co przytyłam, ale jeszcze chcę zrzucic 5 kg.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-11-12 o 10:14
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 10:17   #3215
gabisun
Zakorzenienie

Majka mi nie do końca podpadłu pampers premium care- ta siatka przykleja się do pupy. Używamy teraz Huggiesów i jest ok tylko trochę jeszcze za duże , a też mamy rzadkie kupki, to normalne. O wystrzałach już nie wspomnę bo nie raz i nie dwa prałam dywan A wcześniej używałaś pampers newborn, że teraz się boisz o pupę? My używaliśmy wielu rodzajów pieluch i po żadnych nie było uczulenia, więc nie martw się na zapas

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Co do butli to nie martw się moja już wiele razy miała podawae moje mleko w butelce jak gdzieś wychodziłam i baaaardzo chętnie wracała do cyca można powiedzieć ,że nawet za nim tęskniła

Stary 2010-11-12, 10:25   #3216
Majka232
Zakorzenienie

gabisun - w szpitalu miałam Huggisy, ale są wg mnie sztywne i grube. Później New Baby Pampers, a później już cały czas Premium Care. Nam się nie przyklejają do pupki, a kupkę chłoną rewelacyjnie, a jakie są w środku te new baby nie pamiętam, muszę pakę otworzyć, ale na razie są dobre 1 ale jak zużyjemy to chyba spróbuję 2, bo synek waży już chyba z 4,5 kg...
Szymek uwielbia robić kupki jak ma goły tyłeczek, ostatnio zmieniałam pieluchę 3 razy w ciągu jednego przewijania... Od jakiegoś czasu nie robi już kupki do każdej pieluchy (a 5-6 dziennie), ale siusia sporo.

A ile ml mleczka wypijała Twoja córcia w wieku 3-4 tyg.? Te 100 ml które ściągnęłam powinno wystarczyć?
Stary 2010-11-12, 10:38   #3217
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Majka232 te krostki zejda, wiec sie nie przejmuj.
Ja malego kapie w zelu HIPP do ciala i wlosow, wiec nie uzywam szamponu. Mam plyn Emolium ale jakos nie umie malego umyc bez wczesniejszego namydlenia na przewijaku (namydlam, a potem w wanience go plukam). Po tamtych plynach wydawal mi sie brudny, no ale to moze jakies moje glupie wyobrazenia.

My stosowalismy wiele pieluch. Najbardziej lubie pampersy te zwykle (1ki i 2ki byly super, 3ki chyba robia slady odbicia od gumki), potem te prenium. Uwazam ze bardzo dobre sa tez pieluszki z Rossmana (sa stosunkowo miekkie dobrze wchlaniaja i sa wieksze w kroczku co lepsze jest dla bioderek). Dada- tez ok ale troche twardsze (2ki byly bardzo twarde, 3ki troche sa lepsze). Haggisy mielismy w szpitalu i zupelnie sie nie sprawdzily, przeciekaly.

Ja w 3-4 yg podawalam butle 90 ml ale nigdy nie wypil do konca, pil ok 60 ml

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-12 o 10:39
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 10:46   #3218
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Majka mi nie do końca podpadłu pampers premium care- ta siatka przykleja się do pupy. Używamy teraz Huggiesów i jest ok tylko trochę jeszcze za duże , a też mamy rzadkie kupki, to normalne. O wystrzałach już nie wspomnę bo nie raz i nie dwa prałam dywan A wcześniej używałaś pampers newborn, że teraz się boisz o pupę? My używaliśmy wielu rodzajów pieluch i po żadnych nie było uczulenia, więc nie martw się na zapas

Ja tez przeszłam przez wiele pieluch i najlepsze dla mnie są pampers newborn Mama też premium care i też mi do końca nie pasują przez to zę się przyklejają Kończą mi się już 1-ki i zaczynam 2 a mam ich zapas bo mam i duże paczki Pampers premium care, Huggies newborn i Huggies classic (wszystko prezenty) zastanawiam się nawet czy zdążę je zużyć heheh Co do Rossmanowych to tez miałam i też są super i gdybym sama musiała kupować pieluchy to bym je kupiła na pewno

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-12 o 10:48
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 10:51   #3219
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od dawien dawna mam 176 cm wzrostu i ważę 73 kg Ale jakoś się wagą nie przejmuje Dla mnie muszę wyglądać a nie ważyć Bo można mieć bardzo ciężkie kości heheh (tak sobie tłumaczę) A w dniu ślubu dokładnie tyle ważyłam teraz ważę 74
A ja jakos nie moge schudnac i czuje sie jak slonica ;( Mam 169 cm i wazne 70 kg...bllleee. Zawsze wazylam ok 58 kg, przed ciaza utylam do 64 a teraz......
Stary 2010-11-12, 10:52   #3220
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
gabisun - w szpitalu miałam Huggisy, ale są wg mnie sztywne i grube. Później New Baby Pampers, a później już cały czas Premium Care. Nam się nie przyklejają do pupki, a kupkę chłoną rewelacyjnie, a jakie są w środku te new baby nie pamiętam, muszę pakę otworzyć, ale na razie są dobre 1 ale jak zużyjemy to chyba spróbuję 2, bo synek waży już chyba z 4,5 kg...
Szymek uwielbia robić kupki jak ma goły tyłeczek, ostatnio zmieniałam pieluchę 3 razy w ciągu jednego przewijania... Od jakiegoś czasu nie robi już kupki do każdej pieluchy (a 5-6 dziennie), ale siusia sporo.

A ile ml mleczka wypijała Twoja córcia w wieku 3-4 tyg.? Te 100 ml które ściągnęłam powinno wystarczyć?
ja tam akurat jestem przeciwnikiem tych "super cienkich" pieluch, nie jest to dobre dla bioderek, kiedyś jak używano tetrowych nie było tyle problemów co teraz na jendorazowych, właśnie przez to że są cienkie. Dlatego dla mnie jak pielucha jest gruba to jest plus

Ilona zużyjesz na pewno ja sama się dziwie ile tych pieluch schodzi

Stary 2010-11-12, 10:58   #3221
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam akurat jestem przeciwnikiem tych "super cienkich" pieluch, nie jest to dobre dla bioderek, kiedyś jak używano tetrowych nie było tyle problemów co teraz na jendorazowych, właśnie przez to że są cienkie. Dlatego dla mnie jak pielucha jest gruba to jest plus
u nas z bioderkami jest wszytsko ok. Ale jak bylam w domu i mialam pampersy i rossmanowskie to moja mama mi zwrocila uwage ze dla bioder lepsze sa te rossmana, bo sa wieksze w kroczku i lesze jest rozstawienie w nich nozek

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-12 o 11:01
Stary 2010-11-12, 11:00   #3222
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

no wlasnie a propos plynow typy emoliumm, oilatum, balneum... dziewczyny ja tez pare razy wykapalam pare razy moją tylko w tym i tez mialam wrazenie ze Młoda jest nieumyta a jedynie natłuszczona... zwlaszcza zauwazylam to faldach skornych...gdzie zbiera sie zluszczony naskorek, teraz. jeden dzien myja ja kostka dla dzieci nivea, a jeden dzien mocze (bo mycie to troche wyrazenie nawyrost) ją w wodzie z oilatum...

Klarissa... woooow ale fuuuuura! normalnie brakuje Ci tylko koszulki "born to be wild". Naprawde szacunek za cierpliwosc przy ubieraniu Natalki, a maleńkie dżiny wymiataja! My zamiast zaby mamy dzwoniacego królika, niestety u nas raczej trudno powiedziec ze dobry na "prawie na wszytsko", ale Nadia czasem sobie na niego luknie.

Trudno rozmawiac o zapachach, wiec teoretycznie nie powinnam sie wypowiadac. Ale kupa Natalki moze tak intensywnie pachnie, bo je tez stuczne mleko. Nie mowie ze kupa Nadii pachnie fiolkami, ale na pewno nie mozna jej porownywac z kupa doroslego czlowieka

ycnan... koooolezanki.... ja sie tak nie bawie! No normalnie same miss sie tu ujawniają a zreszta kazda panna mloda jest piekna ( o ile nie w ciazy), pokaz jakies codzienne zdjecia kochana

gabisun... ale ze kupa strzela? Mojej sie nigdy nie zdarzylo... owszem kiedys narobila na przewijak, 3 razy zanim zaolzylam jej pieluche, ale nie byly to torpedowe kupy

tifio... u nas tez tak bylo jedne znikaly drugie sie pojawialy, ale skoro Franio drapie sie po buzi to znaczy ze go swedzi, a skoro swedzi to niestety moze byc to obajaw jakiejs alergii

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-12 o 11:05
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:12   #3223
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja jakos nie moge schudnac i czuje sie jak slonica ;( Mam 169 cm i wazne 70 kg...bllleee. Zawsze wazylam ok 58 kg, przed ciaza utylam do 64 a teraz......
a Ty karmisz piersią? Bo mi się wydaje że ja chodne bo karmię piersią A poza tym jestem cały czas głodna i jem non stop nawet w nocy po karmieniu potrafię coś złapać

Cytat:
u nas z bioderkami jest wszytsko ok. Ale jak bylam w domu i mialam pampersy i rossmanowskie to moja mama mi zwrocila uwage ze dla bioder lepsze sa te rossmana, bo sa wieksze w kroczku i lesze jest rozstawienie w nich nozek
Ale wiesz co ja też to zauważyłam że te rossmanowskie są szersze na bioderka chyba lepsze

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
no wlasnie a propos plynow typy emoliumm, oilatum, balneum... dziewczyny ja tez pare razy wykapalam pare razy moją tylko w tym i tez mialam wrazenie ze Młoda jest nieumyta a jedynie natłuszczona... zwlaszcza zauwazylam to faldach skornych...gdzie zbiera sie zluszczony naskorek, teraz. jeden dzien myja ja kostka dla dzieci nivea, a jeden dzien mocze (bo mycie to troche wyrazenie nawyrost) ją w wodzie z oilatum...
Ja miałam to samo wrażenie i teraz myję małego mydłem dla dzieci a co dwa trzy dni dodaje do wody krochmal Żadne tam oliatum i te inne I jak na razie jest wszytko ok

Dziś zauważyłam że małemu się pojawia odczyn po szczepionce na Gruźlicę Mam nadzieję że mu się nie powiększy jakoś bardzo ...
Stary 2010-11-12, 11:16   #3224
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie nawet jak są prawidłowe to dla ich rozwoju lepszy jest trochę szerszy rozstaw nóżek. Dlatego poleca się np. noszenie dzieci na biodrze mamy z rozstawionymi nóżkami, ale z kolei to nie jest dobre dla kręgosłupa mamy
Cytat:

Klarissa... woooow ale fuuuuura! normalnie brakuje Ci tylko koszulki "born to be wild". Naprawde szacunek za cierpliwosc przy ubieraniu Natalki, a maleńkie dżiny wymiataja! My zamiast zaby mamy dzwoniacego królika, niestety u nas raczej trudno powiedziec ze dobry na "prawie na wszytsko", ale Nadia czasem sobie na niego luknie.

Trudno rozmawiac o zapachach, wiec teoretycznie nie powinnam sie wypowiadac. Ale kupa Natalki moze tak intensywnie pachnie, bo je tez stuczne mleko. Nie mowie ze kupa Nadii pachnie fiolkami, ale na pewno nie mozna jej porownywac z kupa doroslego czlowieka

ycnan... koooolezanki.... ja sie tak nie bawie! No normalnie same miss sie tu ujawniają a zreszta kazda panna mloda jest piekna ( o ile nie w ciazy), pokaz jakies codzienne zdjecia kochana

gabisun... ale ze kupa strzela? Mojej sie nigdy nie zdarzylo... owszem kiedys narobila na przewijak, 3 razy zanim zaolzylam jej pieluche, ale nie byly to torpedowe kupy

tifio... u nas tez tak bylo jedne znikaly drugie sie pojawialy, ale skoro Franio drapie sie po buzi to znaczy ze go swedzi, a skoro swedzi to niestety moze byc to obajaw jakiejs alergii
dokładnie, strzela i to na jaką odległość najgorsze jest to, że jak wiem co się świeci to zamiast łapać to ja mam pierwszy odruch taki, że uciekam

Majka moja w tym czasie zjadała jakieś 50ml, myslę, że spokojnie ci starczy. Teraz ma 2miesiące i nie zjada więcej jak 80ml

Stary 2010-11-12, 11:29   #3225
Weronisia
Zakorzenienie

Dzisiejsza noc znowu do bani.
Kleik do bani
Za mało wsypałam. Mąż mnie pilnował, żeby nie było za dużo, żeby brzuszek nie bolał itp. No i wsypałam 4 łyżeczki na 150 ml i praktycznie ten kleik w tym zniknął. Młody sie ksztusił tak rzadkim mlekiem. Wypił tylko 60 ml i zasnął. Po 10 minutach dałam mu jeszcze pierś.
No i spał standardowo Znowu jestem wykończona. Na dodatek zasnęłam trzymając goi na swojej klacie i coś mi wlazło w szyję, ruszać się nie mogę

Dopiero wstałam próbując cokolwiek odespać. Ale młody się wyspał.
A więc ubieramy się i idziemy na spacer, chociaż potworna dziś wichura, ale za to ciepło.
Kupię po drodze mleko AR. Mam już dość tego ulewania. Dopiero małego przebrałam, a ten znowu żygnął i znowu muszę go teraz przebrać, bo leży cały mokry
Mogę go tak 10 razy na dzień przebierać. Czy to się kiedyś skonczy?

Marudzę tylko...

Dziś o 6 rano Pascal zrobił sobie przerwę w spaniu, więc postanowiłam zrobić dzieciom śniadanie i nie wstawać o 7.00 Weszłam do kuchni, a tam taki bałagan zostawili po kolacji, że aż rzuciłam butelką o ścianę (plastikową ) Normalnie wybuchłam A zaraz potem się rozpłakałam.
To wszystko to efekt totalnego przemęczenia.
Muszę coś zrobić, żeby Pascal spał więcej niż 2 godziny, bo wyląduję w psychiatryku.

Gibasun wlałaś we mnie otuchę, że Pascal się przestawi na dłuższe spanie.
Idę kupię mu to AR.

Ilona ja mam 173 cm i zawsze ważyłam 68 kg i byłam super szczupła. A teraz po porodzie nie mogę schudnąć i ważę 79,6 kg
Kupiłam sobie dżinsy w rozm. 44
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:54   #3226
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Lece dzis do Gina w koncu po tabletki, bo jakos w opakowaniu" nie lubie się kochać
Haha Możemy podać sobie ręce

Cytat:
a jak myslałaś, że wyglądam
Ciężko to słowami opisać Ale równie pięknie

Asia znów podnosi wysoko główkę Martwiłam się strasznie, bo ładnie podnosiła i na kilka tygodni przestała ... A teraz znów pięknie wierzga

A teraz uwaga, uwaga, zazdroście mi
Asia spała dziś 8,5 h w nocy! Nakarmiłam ją około 19:30, około 20 zasnęła i obudziła się o 4:30 koooocham ją

Dziś od rana ciągle uśmiechnięta i gada jak najęta, robię sobie kawkę i idę na pogaduchy do mojej plotkary

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-11-12 o 11:56
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:05   #3227
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz uwaga, uwaga, zazdroście mi
Asia spała dziś 8,5 h w nocy! Nakarmiłam ją około 19:30, około 20 zasnęła i obudziła się o 4:30 koooocham ją
moj tez tak spi, ale lekarz powiedzial ze to za duza przerwa i ja po ok 6-7 wybudzam malego. W sumie nie wiem czy budzic czy nie....
Stary 2010-11-12, 12:08   #3228
gabisun
Zakorzenienie

Bordowa A jak twoje cyce to zniosły

Stary 2010-11-12, 12:12   #3229
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bordowa A jak twoje cyce to zniosły
Dobrze, bo ja nie odciągam co 3 godziny, czasem przerwy robię dłuższe więc nie napełniają się tak szybko Chociaż jak raz zrobiłam sobie przerwę 16h, bo nie miałam jak odciągnąć to jak dotknęłam piersi palcem to mi tryskało

waniliaania Ja nie uważam, żeby taka przerwa dla 2,5 miesięcznego dziecka była za duża Niektóre 3miesięczne dzieci przesypiają całą noc.
Stary 2010-11-12, 12:20   #3230
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, bo ja nie odciągam co 3 godziny, czasem przerwy robię dłuższe więc nie napełniają się tak szybko Chociaż jak raz zrobiłam sobie przerwę 16h, bo nie miałam jak odciągnąć to jak dotknęłam piersi palcem to mi tryskało

waniliaania Ja nie uważam, żeby taka przerwa dla 2,5 miesięcznego dziecka była za duża Niektóre 3miesięczne dzieci przesypiają całą noc.

16h twarda jesteś

Stary 2010-11-12, 12:26   #3231
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
16h twarda jesteś
Oj uwierz, byłam twarda Stanik mi odstawał od żeber, tak go biust wypchnął

W ogóle to dziękuję dziewczyny za komplementy o Tżcie Już mi się trafił taki ewenement, że on nawet na gołe baby patrzeć nie lubi A jak się obejrzy za jakąś skąpo ubraną to potem zawsze słyszę "Boże, że jej nie jest zimno, głupia jakaś"
Stary 2010-11-12, 12:26   #3232
elenka1
Rozeznanie

weronisia, kazdej czasem puszczaja nerwy.. a Ty z 3 dzieci napewno masz ciut ciężej od nas no i próbuj to mleko,moze koszmarne ulewanie sie skonczy

gabisun moja ma skonczone 5 tyg i potrafi 100 ml zjesc, takze 2 razy tyle co Twoja kinia w jej wieku chyba grubasek mi sie szykuje
wczoraj ja wazylam i wazy 4700 a i 2 razy tez bylam w kupie corci razem z moja biala bluzka

mszu ja robie dokladnie tak jak Ty jeden dzien mała kąpie sie w nivea a kolejny w emolium... i jest git a do tego zawsze myję ją mydłem bambino

a ja mam 173cm i waze 67 a mam zamiar dojsc do 56/57 kg tak sie czuje najlepiej

bordowa wybierasz sie do pomidory??? na te ploteczki?

ycnan teraz bede Cie wypatrywala na kieleckiej sienkiewce

ilona super ciuszki a tramki wymiataja a tak serio w tym h&m moglabym wszystkie pieniadze wydac na ciuszki sa okrutnie słodkie

klarissa moj maz jest fanem motocykli, ja tam nigdy nie jezdzilam i nie bede bo mam okrutne wizje wypadku ( trauma z przeszłosci) ale podejrzewam ze podrozujecie (podrozowaliscie) z mezem w dalsze trasy??

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:28   #3233
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko - czy Wasze maluchy mają na buzi takie jakby pryszczyki-kaszaczki które są białe? Szymek ma od urodzenia ale mam wrażenie, że pojawiło mu sie kilka nowych? To chyba powinno samo zniknąć...?
Tak. Pojawiają się i znikają, i tak w kółko

Cytat:
Ja kąpię w emolium cały czas, od początku. Normalnie zmoczoną pieluszką przecieram małą w tych miejscach gdzie się brudek i krem gromadzi - czyli wszystkie fałdki itd. I jest czyściutka, nie zdarzyło mi się żeby śmierdziała itd. Co więcej w tej wodzie sama się potem kąpię bo to super nawilża ciało. Chyba, że mała jest jakaś obsrana albo coś to wtedy nie ryzykuje i nie chcę wody po niej

Cytat:
Klarissa.
Cytat:
.. woooow ale fuuuuura! normalnie brakuje Ci tylko koszulki "born to be wild". Naprawde szacunek za cierpliwosc przy ubieraniu Natalki, a maleńkie dżiny wymiataja! My zamiast zaby mamy dzwoniacego królika, niestety u nas raczej trudno powiedziec ze dobry na "prawie na wszytsko", ale Nadia czasem sobie na niego luknie.
Starczy, że Natalka ma taką koszulkę a ja mam normalne, "dorosłe" ubranko do jazdy - dla bezpieczeństwa. Oboje z tż-tem przykładamy ogromną wagę do bezpieczeństwa jazdy (tak wiem, niektórym ludziom motocykl i słowo "bezpieczeństwo" się w ogóle wykluczają wzajemnie ).

Cytat:
Możliwe, że to od mleka MM.
Kupka małej nie "pachnie dorosło", ale po prostu wali niesamowicie.
Dość o kupach!

Cytat:
Teraz ma 2miesiące i nie zjada więcej jak 80ml
Ale te wasze dzieci mało jedzą. Moja je 150 ml mleka MM i zjada to po zjedzeniu z obu piersi. Na szczęście tylko 3x dziennie

No i dzisiaj była taka kupa że przesrała papmka i ubranko... Boje się, że pampki 2-ki długo już nam nie posłużą a mamy ich jeszcze 4 paczki... bo dostawaliśmy od znajomych. Najwyżej komuś dam, trudno. Heh, a miało być dość o kupach...
Stary 2010-11-12, 12:39   #3234
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Moja Mała zaczęła się drzeć przy jedzeniu ... Nie mam pojęcia o co jej chodzi. Zje połowę porcji i wtedy jest spokój. A tak to płacze z butelką w buzi i baaardzo powoli pije. Pamiętam, że synek aaneczki1984 miał coś podobnego chyba? Nie wiem co robić, bo widzę, że się męczy ...

Tak.u nas to samo było..a powodem były pleśniawki w buzi i jakaś nadżerka...tak to lekarka nazwała...
Ale pleśniawki szybciutko znikły po nystatynie, a takie dwie ranki po obu stronach gardełka..to chyba ta nadżerka długo się leczyły... w sumie minoł tydzień a jeszcze jakieś ślady sa
Młody z 2 dni od rozpoczecia leczenia gardził i cyckiem i butla..później załapał butlę, ale piersi były ble...darł sie niemiłosiernia..
Od wczoraj zaczyna pierś mi łapać..ale widze że juz bardzo przyzwyczaił się do butli i strasznie się nerwuje jak robi się miękka...jak puku sa pełne to jest ok, ale po 3-5 minutach puszcza pierś i koniec karmienia...
Jestem więc skazana juz na butlę, choc przystawiam małegi jak tylko mi się piersi napełniają..reszte odciągam i mu daję....

Tż mnie wczoraj zagiął ... Znów miałam wieczór z serii "mam obwisłe piersi, jestem brzydka, gruba itd.". Więc mówi do mnie "Kochanie, masz najpiękniejsze ciało na świecie". Więc pytam "a masz porównanie, że tak mówisz?". "Mam, bo mamy w pracy na drzwiach takie kalendarze z gołymi babami i jesteś 100 razy ładniejsza"
koffany ten Twój mężuś jak mi się marzy jakis komplement od mojego ...

Cytat:
dokładnie, strzela i to na jaką odległość najgorsze jest to, że jak wiem co się świeci to zamiast łapać to ja mam pierwszy odruch taki, że uciekam
Hihi mój tez dziś mnie 'zastrzelił" swoim kupśtalem

Cytat:
Dzisiejsza noc znowu do bani.
Kleik do bani
Za mało wsypałam. Mąż mnie pilnował, żeby nie było za dużo, żeby brzuszek nie bolał itp. No i wsypałam 4 łyżeczki na 150 ml i praktycznie ten kleik w tym zniknął. Młody sie ksztusił tak rzadkim mlekiem. Wypił tylko 60 ml i zasnął. Po 10 minutach dałam mu jeszcze pierś.
No i spał standardowo Znowu jestem wykończona. Na dodatek zasnęłam trzymając goi na swojej klacie i coś mi wlazło w szyję, ruszać się nie mogę

Dopiero wstałam próbując cokolwiek odespać. Ale młody się wyspał.
A więc ubieramy się i idziemy na spacer, chociaż potworna dziś wichura, ale za to ciepło.
Kupię po drodze mleko AR. Mam już dość tego ulewania. Dopiero małego przebrałam, a ten znowu żygnął i znowu muszę go teraz przebrać, bo leży cały mokry
Mogę go tak 10 razy na dzień przebierać. Czy to się kiedyś skonczy?

Marudzę tylko...

Dziś o 6 rano Pascal zrobił sobie przerwę w spaniu, więc postanowiłam zrobić dzieciom śniadanie i nie wstawać o 7.00 Weszłam do kuchni, a tam taki bałagan zostawili po kolacji, że aż rzuciłam butelką o ścianę (plastikową ) Normalnie wybuchłam A zaraz potem się rozpłakałam.
To wszystko to efekt totalnego przemęczenia.
Muszę coś zrobić, żeby Pascal spał więcej niż 2 godziny, bo wyląduję w psychiatryku.
przykro mi kochana..
a mąż nie mógł by wstac raz do małego, zebys mogła sobie przespac te kilka godzin i odpocząć?? prgotuj mu mleczko postaw w lodówce i podał Pascalkowi jak sie obudzi..

JA bym sie nie odważyła ac małemu jakies kleik do mleczka...choć z drógiej strony dawniej kobiety dawały takim maluszkom grysik na krowim mleku i jakoś dzieciaczkom nic nie było

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-11-12 o 12:41
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:45   #3235
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

bordowa wybierasz sie do pomidory??? na te ploteczki?
Do mojej córci na kanapę na kawkę idę
Stary 2010-11-12, 12:51   #3236
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Ilona ja mam 173 cm i zawsze ważyłam 68 kg i byłam super szczupła. A teraz po porodzie nie mogę schudnąć i ważę 79,6 kg
Kupiłam sobie dżinsy w rozm. 44
Weronika spokojnie schudniesz wszystkie schudniemy Musimy byc cierpliwe Tobie to idzie może wolniej bo Pascal malutki mało je i spalanie mniejsze.
Ja mam rozmiar 40 i w sumie przed ciążą też taki miałam czasem coś udało mi się wcisnąć w 38
Stary 2010-11-12, 12:53   #3237
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
J
Na tych mlekach co niby są do ulewania jest napisane że kupić po konsultacji z lekarzem Mój Franio też sporo ulewał teraz jest trochę mniej ale dalej to robi Połozna i lekarz mówi że to normalne i jak nie rzyga to jest ok
Ilonka na wszystkich mlekach modyfikowanych jest info, aby skonsultować z lekarzem
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:56   #3238
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Do mojej córci na kanapę na kawkę idę
hehe no to dobre

Klarissa to masz głodomorrrę 150 ml po 2 cycach obzarciuszek mały

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:57   #3239
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
moj tez tak spi, ale lekarz powiedzial ze to za duza przerwa i ja po ok 6-7 wybudzam malego. W sumie nie wiem czy budzic czy nie....
Ja daję rano flachę przez sen, wypija i dalej śpi Po przerwie 5-6 h daję jedzonko, bo potem mu w brzuszku burczy
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:33   #3240
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Oj uwierz, byłam twarda Stanik mi odstawał od żeber, tak go biust wypchnął
ale tż pewnie wniebowzięty

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
gabisun moja ma skonczone 5 tyg i potrafi 100 ml zjesc, takze 2 razy tyle co Twoja kinia w jej wieku chyba grubasek mi sie szykuje
wczoraj ja wazylam i wazy 4700 a i 2 razy tez bylam w kupie corci razem z moja biala bluzka
no moja jak dostawała moje mleko z butli to 80ml to max, nie wiem czemu wo góle to różnie je, nieraz pociamka parę minut, a czasem wyciągnie wszystko do końca moja w 6 tyg. na szczepieniu miała 4930 mi się już marzy żeby móc bezpiecznie przebrać pieluchę, a nie być ciągle pod obstrzałem

Klarissa mój tż zawsze marzył o takim motorze dla mnie ściagacze to jakiś niewypł i bałabym się wsiąść na taki, ale ten wasz to co innego, takim bym mogła pojeździć na razie dopóki tż trzyma tą swoją alfę ( nieszczęsną) to nie ma mowy o motorze...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości