|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
hih ale ty jestes 6cm wyższa!i nie widac po tobie tych kilogramów!!!
|
|
#3212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
moja też rzadko, zdaży jej się czasem machnąć jedną z 4 kończyn ale raczej jest wystraszona i się nie rusza
![]() Cytat:
Moja na szczęście tak nie robi, ale nie potrafiłabym jej stanowczo powiedzieć ,że źle robi ![]() a jak myslałaś, że wyglądam ![]() Cytat:
Cytat:
a przed chwilą po włożeniu piąstki wydawała takie dźwięki jakby chciała ją pożreć Cytat:
![]() Ycnan śliczna babeczka z ciebie ![]() Klarissa daj pośmigać a ta żaba coś robi czy tylko wisi? też musze jakąś zawieszkę zakupić Ty oczywiście wyglądasz świetnie mamuska ![]() Dziekuję za kolejną porcję komplementów miłó tak z rana
|
||||
|
|
|
#3213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bączków nie wiem czy to normalne, ale zazdroszczę. Nasza tak smrodzi, że nam aż nosy krzywi. Cytat:
Cytat:
A co do przygody z komarkiem to faktycznie trauma mogła zostać ![]() Cytat:
Piękne zdjęcia, pięknej dziewczyny ![]() Cytat:
Może któreś z dziadków nam go kupi w prezencie ![]() Musimy zrobić listę prezentów Mikołajkowych. A ciuszki dla Franka i buciki śliczne i słodkie ![]() Cytat:
), nie wiem dlaczego, ale bujaczek jej się tak nie podoba, ona widać musi angażować rodziców do swojej zabawy... ![]() A co do komplementów to ty jesteś po prostu śliczna
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ycnan, szczęśliwa - dziękuje za odpowiedzi dot. układania dziecka na płasko. Mój ma niecałe 4 tyg. więc troszkę sie uspokoiłam ![]() Mam jeszcze pytanko - czy Wasze maluchy mają na buzi takie jakby pryszczyki-kaszaczki które są białe? Szymek ma od urodzenia ale mam wrażenie, że pojawiło mu sie kilka nowych? To chyba powinno samo zniknąć...? Ma też bardzo sucha skórę na czole, smaruję ja kremem HIPP i oliwką, mam nadzieję, że pomoże. Na główce pod włoskami też ma takie drobniutkie pryszczyki prawie niewidoczne. Nie wiem czy już mu myć główkę szamponem? Do tej pory polewałam mu wodą z wanienki, a kąpiemy w Oilatum Soft. Zamówiłam teraz kosmetyki Musteli (w tym właśnie szampon w piance, spray odświeżajacy, mleczko myjące, płyn oczyszczajacy, sztyft do ochrony wrażliwych miejsc np. ust, noska i dostanę gratis żel do mycia ciała i włosów) - koleżanki bardzo mi polecały te kosmetyki, zobaczymy. Mieszkamy w domu i nie wiem jak Tż ustawił piec ale w nocy nawet jak spuszczam wodę w kranie przez długi czas to leci chłodna... a staram sie przecierać pupkę wodą, czasami chusteczkami i dlatego te mleczko myjace itd. ułatwia mi życie. Na razie cały czas używamy pieluszek 1 - najlepsze są dla mnie Pampers Premium Care, bo super wchłaniaja kupki, ale z 2 mam juz kupione 3 wielkie paki Pampers New Baby i muszę ich uzyć, a boję się, jak zareaguje pupka, bo one tak dobrze nie wchłaniaja kupek... Szymuś robi dosyć rzadkie kupki - taka jakby woda i w tym kupa zółta z grudkami... Nie wiem czy to normalne... W pieluszce tego nie widać, ale że regularnie min.3 razy dziennie robi kupkę z wystrzałem gdy leży bez pieluchy a do tego fontannę z siusków stad wiem że są rzadkie ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Szymon wczoraj wieczorem darł sie okrutnie. Nie wiem co mu jest, macha łapkami, wygina w tył i budzi sie z grymasem na buzi i płaczem, a wcześniej otwierał oczka, przeciagał się i rozglądał dookoła... Dzień wcześniej zjadłam pół kubeczka Activii naturalnej, a przez ponad 2 tyg. zero nabiału, więc moze to dlatego ![]() Ile kropel Sab Simplex i jak często podajecie swoim maluszkom? Ja 2 razy po 5 kropel a wiem że mozna 15 kropelek przed każdym posiłkiem. Nie wiem czy faszerować małego lekami.... zacząć dawać po 5 kropel ale właśnei przed każdym podaniem cyca? Pochwalę sie, że ściągnełam prawie 100ml mleczka bo jutro wybieram sie na zakupy i nie chcę lecieć szybko do domku, więc synek zostanie nakarmiony przez tatę (muszę przeszkolić Tż jak ma nagrzać mleczko i trzymać butlę). Mam nadzieje, że takie jednorazowe, sporadyczne podanie butli nie zniechęci dziecka do ssania cyca.... Do karmiących piersią - ile ml mleka ściągacie i Wasze pociechy wypijają. Chodzi mi o 4 tyg. dzieciaczka??? Co do wagi to ja juz zgubiłam prawie wszystko co przytyłam, ale jeszcze chcę zrzucic 5 kg.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-11-12 o 10:14 |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Majka mi nie do końca podpadłu pampers premium care- ta siatka przykleja się do pupy. Używamy teraz Huggiesów i jest ok tylko trochę jeszcze za duże
, a też mamy rzadkie kupki, to normalne. O wystrzałach już nie wspomnę bo nie raz i nie dwa prałam dywan A wcześniej używałaś pampers newborn, że teraz się boisz o pupę? My używaliśmy wielu rodzajów pieluch i po żadnych nie było uczulenia, więc nie martw się na zapas ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Co do butli to nie martw się moja już wiele razy miała podawae moje mleko w butelce jak gdzieś wychodziłam i baaaardzo chętnie wracała do cyca można powiedzieć ,że nawet za nim tęskniła
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - w szpitalu miałam Huggisy, ale są wg mnie sztywne i grube. Później New Baby Pampers, a później już cały czas Premium Care. Nam się nie przyklejają do pupki, a kupkę chłoną rewelacyjnie, a jakie są w środku te new baby nie pamiętam, muszę pakę otworzyć, ale na razie są dobre 1 ale jak zużyjemy to chyba spróbuję 2, bo synek waży już chyba z 4,5 kg...
Szymek uwielbia robić kupki jak ma goły tyłeczek, ostatnio zmieniałam pieluchę 3 razy w ciągu jednego przewijania... Od jakiegoś czasu nie robi już kupki do każdej pieluchy (a 5-6 dziennie), ale siusia sporo. A ile ml mleczka wypijała Twoja córcia w wieku 3-4 tyg.? Te 100 ml które ściągnęłam powinno wystarczyć?
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
Majka232 te krostki zejda, wiec sie nie przejmuj.
Ja malego kapie w zelu HIPP do ciala i wlosow, wiec nie uzywam szamponu. Mam plyn Emolium ale jakos nie umie malego umyc bez wczesniejszego namydlenia na przewijaku (namydlam, a potem w wanience go plukam). Po tamtych plynach wydawal mi sie brudny, no ale to moze jakies moje glupie wyobrazenia. My stosowalismy wiele pieluch. Najbardziej lubie pampersy te zwykle (1ki i 2ki byly super, 3ki chyba robia slady odbicia od gumki), potem te prenium. Uwazam ze bardzo dobre sa tez pieluszki z Rossmana (sa stosunkowo miekkie dobrze wchlaniaja i sa wieksze w kroczku co lepsze jest dla bioderek). Dada- tez ok ale troche twardsze (2ki byly bardzo twarde, 3ki troche sa lepsze). Haggisy mielismy w szpitalu i zupelnie sie nie sprawdzily, przeciekaly. Ja w 3-4 yg podawalam butle 90 ml ale nigdy nie wypil do konca, pil ok 60 ml Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-12 o 10:39 |
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-12 o 10:48 |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilona zużyjesz na pewno ja sama się dziwie ile tych pieluch schodzi
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas z bioderkami jest wszytsko ok. Ale jak bylam w domu i mialam pampersy i rossmanowskie to moja mama mi zwrocila uwage ze dla bioder lepsze sa te rossmana, bo sa wieksze w kroczku i lesze jest rozstawienie w nich nozek
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-12 o 11:01 |
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie a propos plynow typy emoliumm, oilatum, balneum... dziewczyny ja tez pare razy wykapalam pare razy moją tylko w tym i tez mialam wrazenie ze Młoda jest nieumyta a jedynie natłuszczona... zwlaszcza zauwazylam to faldach skornych...gdzie zbiera sie zluszczony naskorek, teraz. jeden dzien myja ja kostka dla dzieci nivea, a jeden dzien mocze (bo mycie to troche wyrazenie nawyrost) ją w wodzie z oilatum...
Klarissa... woooow . Naprawde szacunek za cierpliwosc przy ubieraniu Natalki, a maleńkie dżiny wymiataja! My zamiast zaby mamy dzwoniacego królika, niestety u nas raczej trudno powiedziec ze dobry na "prawie na wszytsko", ale Nadia czasem sobie na niego luknie.Trudno rozmawiac o zapachach, wiec teoretycznie nie powinnam sie wypowiadac. Ale kupa Natalki moze tak intensywnie pachnie, bo je tez stuczne mleko. Nie mowie ze kupa Nadii pachnie fiolkami, ale na pewno nie mozna jej porownywac z kupa doroslego czlowieka ycnan... koooolezanki.... ja sie tak nie bawie! No normalnie same miss sie tu ujawniają a zreszta kazda panna mloda jest piekna ( o ile nie w ciazy ), pokaz jakies codzienne zdjecia kochana gabisun... ale ze kupa strzela? Mojej sie nigdy nie zdarzylo... owszem kiedys narobila na przewijak, 3 razy zanim zaolzylam jej pieluche, ale nie byly to torpedowe kupy ![]() tifio... u nas tez tak bylo jedne znikaly drugie sie pojawialy, ale skoro Franio drapie sie po buzi to znaczy ze go swedzi, a skoro swedzi to niestety moze byc to obajaw jakiejs alergii
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-12 o 11:05 |
|
|
|
#3223 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś zauważyłam że małemu się pojawia odczyn po szczepionce na Gruźlicę Mam nadzieję że mu się nie powiększy jakoś bardzo ... |
|||
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i to na jaką odległość najgorsze jest to, że jak wiem co się świeci to zamiast łapać to ja mam pierwszy odruch taki, że uciekam Majka moja w tym czasie zjadała jakieś 50ml, myslę, że spokojnie ci starczy. Teraz ma 2miesiące i nie zjada więcej jak 80ml |
||
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza noc znowu do bani.
Kleik do bani Za mało wsypałam. Mąż mnie pilnował, żeby nie było za dużo, żeby brzuszek nie bolał itp. No i wsypałam 4 łyżeczki na 150 ml i praktycznie ten kleik w tym zniknął. Młody sie ksztusił tak rzadkim mlekiem. Wypił tylko 60 ml i zasnął. Po 10 minutach dałam mu jeszcze pierś. No i spał standardowo Dopiero wstałam próbując cokolwiek odespać. Ale młody się wyspał. A więc ubieramy się i idziemy na spacer, chociaż potworna dziś wichura, ale za to ciepło. Kupię po drodze mleko AR. Mam już dość tego ulewania. Dopiero małego przebrałam, a ten znowu żygnął i znowu muszę go teraz przebrać, bo leży cały mokry Mogę go tak 10 razy na dzień przebierać. Czy to się kiedyś skonczy? Marudzę tylko... Dziś o 6 rano Pascal zrobił sobie przerwę w spaniu, więc postanowiłam zrobić dzieciom śniadanie i nie wstawać o 7.00 Weszłam do kuchni, a tam taki bałagan zostawili po kolacji, że aż rzuciłam butelką o ścianę (plastikową ) Normalnie wybuchłam A zaraz potem się rozpłakałam.To wszystko to efekt totalnego przemęczenia. Muszę coś zrobić, żeby Pascal spał więcej niż 2 godziny, bo wyląduję w psychiatryku. Gibasun wlałaś we mnie otuchę, że Pascal się przestawi na dłuższe spanie. Idę kupię mu to AR. Ilona ja mam 173 cm i zawsze ważyłam 68 kg i byłam super szczupła. A teraz po porodzie nie mogę schudnąć i ważę 79,6 kg Kupiłam sobie dżinsy w rozm. 44 |
|
|
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możemy podać sobie ręce ![]() Ciężko to słowami opisać Ale równie pięknie ![]() Asia znów podnosi wysoko główkę ![]() A teraz uwaga, uwaga, zazdroście mi ![]() Asia spała dziś 8,5 h w nocy! Nakarmiłam ją około 19:30, około 20 zasnęła i obudziła się o 4:30 koooocham ją ![]() Dziś od rana ciągle uśmiechnięta i gada jak najęta, robię sobie kawkę i idę na pogaduchy do mojej plotkary
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-11-12 o 11:56 |
|
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
moj tez tak spi, ale lekarz powiedzial ze to za duza przerwa i ja po ok 6-7 wybudzam malego. W sumie nie wiem czy budzic czy nie....
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa A jak twoje cyce to zniosły
|
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, bo ja nie odciągam co 3 godziny, czasem przerwy robię dłuższe więc nie napełniają się tak szybko
Chociaż jak raz zrobiłam sobie przerwę 16h, bo nie miałam jak odciągnąć to jak dotknęłam piersi palcem to mi tryskało ![]() waniliaania Ja nie uważam, żeby taka przerwa dla 2,5 miesięcznego dziecka była za duża Niektóre 3miesięczne dzieci przesypiają całą noc.
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
16h twarda jesteś
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj uwierz, byłam twarda
![]() W ogóle to dziękuję dziewczyny za komplementy o Tżcie Już mi się trafił taki ewenement, że on nawet na gołe baby patrzeć nie lubi A jak się obejrzy za jakąś skąpo ubraną to potem zawsze słyszę "Boże, że jej nie jest zimno, głupia jakaś"
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
weronisia, kazdej czasem puszczaja nerwy.. a Ty z 3 dzieci napewno masz ciut ciężej od nas
gabisun moja ma skonczone 5 tyg i potrafi 100 ml zjesc, takze 2 razy tyle co Twoja kinia w jej wieku chyba grubasek mi sie szykujewczoraj ja wazylam i wazy 4700 a i 2 razy tez bylam w kupie corci razem z moja biala bluzka![]() mszu ja robie dokladnie tak jak Ty jeden dzien mała kąpie sie w nivea a kolejny w emolium... i jest git a do tego zawsze myję ją mydłem bambino a ja mam 173cm i waze 67 a mam zamiar dojsc do 56/57 kg tak sie czuje najlepiej bordowa wybierasz sie do pomidory??? na te ploteczki? ycnan teraz bede Cie wypatrywala na kieleckiej sienkiewce ![]() ilona super ciuszki a tramki wymiataja a tak serio w tym h&m moglabym wszystkie pieniadze wydac na ciuszki sa okrutnie słodkie klarissa moj maz jest fanem motocykli, ja tam nigdy nie jezdzilam i nie bede bo mam okrutne wizje wypadku ( trauma z przeszłosci) ale podejrzewam ze podrozujecie (podrozowaliscie ) z mezem w dalsze trasy??
|
#3233 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja mam normalne, "dorosłe" ubranko do jazdy - dla bezpieczeństwa. Oboje z tż-tem przykładamy ogromną wagę do bezpieczeństwa jazdy (tak wiem, niektórym ludziom motocykl i słowo "bezpieczeństwo" się w ogóle wykluczają wzajemnie ). Cytat:
Kupka małej nie "pachnie dorosło", ale po prostu wali niesamowicie. ![]() Dość o kupach! Ale te wasze dzieci mało jedzą. Moja je 150 ml mleka MM i zjada to po zjedzeniu z obu piersi. Na szczęście tylko 3x dziennie ![]() No i dzisiaj była taka kupa że przesrała papmka i ubranko... Boje się, że pampki 2-ki długo już nam nie posłużą a mamy ich jeszcze 4 paczki... bo dostawaliśmy od znajomych. Najwyżej komuś dam, trudno. Heh, a miało być dość o kupach...
|
|
#3234 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mąż nie mógł by wstac raz do małego, zebys mogła sobie przespac te kilka godzin i odpocząć?? prgotuj mu mleczko postaw w lodówce i podał Pascalkowi jak sie obudzi.. JA bym sie nie odważyła ac małemu jakies kleik do mleczka...choć z drógiej strony dawniej kobiety dawały takim maluszkom grysik na krowim mleku i jakoś dzieciaczkom nic nie było
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-11-12 o 12:41 |
|||
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mojej córci na kanapę na kawkę idę
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam rozmiar 40 i w sumie przed ciążą też taki miałam czasem coś udało mi się wcisnąć w 38
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
hehe no to dobre
![]() Klarissa to masz głodomorrrę 150 ml po 2 cycach obzarciuszek mały
|
#3239 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tż pewnie wniebowzięty ![]() Cytat:
wo góle to różnie je, nieraz pociamka parę minut, a czasem wyciągnie wszystko do końca moja w 6 tyg. na szczepieniu miała 4930 mi się już marzy żeby móc bezpiecznie przebrać pieluchę, a nie być ciągle pod obstrzałem Klarissa mój tż zawsze marzył o takim motorze dla mnie ściagacze to jakiś niewypł i bałabym się wsiąść na taki, ale ten wasz to co innego, takim bym mogła pojeździć na razie dopóki tż trzyma tą swoją alfę ( nieszczęsną) to nie ma mowy o motorze...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Gratulejszyn

Moja na szczęście tak nie robi, ale nie potrafiłabym jej stanowczo powiedzieć ,że źle robi 

miłó tak z rana
Chyba bez wizyty u pediatry się nie obędzie...

A wcześniej używałaś pampers newborn, że teraz się boisz o pupę? My używaliśmy wielu rodzajów pieluch i po żadnych nie było uczulenia, więc nie martw się na zapas 

najgorsze jest to, że jak wiem co się świeci to zamiast łapać to ja mam pierwszy odruch taki, że uciekam
A zaraz potem się rozpłakałam.
twarda jesteś