|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Taaa ... Zwłaszcza jak zdjęłam ten nieszczęsny stanik i mówię do niego "zobacz jakie twarde i wielkie!" i widzę jego skrzywioną minę ... Pytam o co chodzi - "Dzióbek, cieknie Ci ..."
![]() No ale ściągnęłam jakieś 350ml na raz wtedy
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Witajcie Kochane Mamusie!
Nareszcie i ja zawitałam po tej stronie mocy. Od wczoraj jesteśmy z Ninką w domku! Gwoli ścisłości - Ninka urodziła się 02.11.2010 r., godz.: 4:50, po ponad 12 godzinach prób SN, ostatecznie poprzez cesarskie cięcie. Waga: 3400 g, dł. 56 cm, dostała 1 pkt w skali Apgar. Należała się bidulinka moja kochana w szpitalach w Opolu, a ja zaraz po wypisie ze szpitala po porodzie pojechałam do niej i walczyłyśmy razem o zdrówko. A ile łez wylałam! PIERWSZY RAZ zobaczyłam ją dopiero 7 listopada, nie wiedziałam, czy płakać ze szczęścia, że jest taka śliczna, czy, że zdrowieje, czy z rozpaczy na widok wenflonów, siniaczków, ukłuć... Pierwsza noc w domku była megaciężka! Ale będę dzielnie znosić jej grymasy ciesząc się, że jest w końcu zdrowa! Że w ogóle udało jej się przeżyć poród. Mamy problem z karmieniem, bo mamusia ma mało pokarmu i baaardzo poranione brodawki. Nakładki silikonowe na cycu nie podpasowały Nince. Wygoniliśmy więc tatę po laktator i będziemy się doić, ale i tak dokarmiamy się sztucznym mleczkiem. Mam nadzieję, że produkcja w końcu ruszy, skoro puścił stres i zaczęłam normalnie jeść, a nie głodować. Dzięki Bogu mam mamę, która gotuje i przywozi mi obiady! Kobieta-Anioł!! Całuję Was i Wasze Maleństwa gorąco! |
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
waniliana a co ja mam powiedziec ja mam 163 a wazylam tydzien temu 70.... teraz od tygodnia wzielam sie za siebie i waze 68,5
mysle ze nie ma sie co nad soba uzalac, tylkow zaisc tylek w troki i zabrac sie za siebie.. samo nie spadnie jak ktos nie ma takich tendencji. ja nie mam niestety... i karmiac duzo gorzej chudnac mi..... normalnie przy tym co jem i cwicze bylabym dawno jak szprycha a tu niestety ale ja sie zmobilizowalam i zapisalam sie na zajecia fitnes 2 razy w tyg przez pierwszy mc potem bede 3 razy chodzic. i w domu robie A6W. wierze a przynajmniej chce wierzyc ze to cos pomoze. no i oczywiscie nie jem slodyczy itp, jem 5 razy dziennie . po 20 juz nie tykam nic i pije wode.. dla poprawy humoru jeszcze chce isc na solarium z kilka razy by sie tak zarumienic i bo narazie wygladam jak corka mlynarza ![]() mysle ze najwazniejsze to byc zadbana kobieta nie wazne z iloma kg. nawet jak sie ma ich za duzo ale ulozone wlosy, odpowiednia garderoba, makijaz, bielizna kolcyzki itp same zreszta wiecie sprawiaja ze mimo wszystko wyglada sie dobrze ![]() uwaga chwale sie ![]() popstrykalam dzis Zuzi fotki ![]() http://picasaweb.google.com/JustynaT...40396367311234 http://picasaweb.google.com/JustynaT...40510197257202 zreszta strzaleczka w prawo i pokaze sie reszta ![]() ewica matko 1 puntk a dlaczego????? jakies wady ma dzidzia czy to porod???na szczescie ze wszystko skonczylo sie dobrze i jestescie w domu zdrowi!!
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-11-12 o 13:53 |
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj łażę z oczami na zapałki. Zjadłam ostatnio talerz placków ziemniaczanych i teraz się to na mnie mści. Od dwóch dni mała ma problemy z brzuszkiem. Robi jedną kupę dziennie gdzie zazwyczaj było 5-6 i to taką wymęczoną, że jest mi jej tak strasznie żal. Do tego w nocy też kiepsko śpi więc padam na ryjek. Mam nadzieję, że to jej minie szybko. A druga sprawa to cholerny katar, który wcale nie ustępuje, trwa już dwa tygodnie Próbowałam już chyba wszystkiego, zbijam temperaturę w pokoju używam sprayu homeopatycznego, zakraplam sól fizjologiczną a to wcale nie przechodzi. Na razie nie widzę żeby robiło się coś gorszego ale ten katar mnie wkurza. Do lekarza nie chce mi się już iść bo raz byłam i nic więcej mi nie poradzi. Mam tylko nadzieję że ten katar nie ma podłoża alergicznego :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() Dziewczyny czasem mam doła takiego że czuje sie ze jestem ZŁĄ MATKĄ drazni mnie czasem wstawanie w nocy i 2h chodzenie czekanie az usnie źle sie z tym czuje że takie mam wrazenie złej matki do tego gosci wczoraj mialam tyle ze juz otwierac nie mam zamiaru nikomu padłam wczoraj a potem mam nerwy na AMELKĘ że musze wstac do niej OKROPNA JESTEM Wyskoczył małej chyba trądzik niemowlęcy na polikach i pod ustami smaruje sudocremem i rumiankiem |
|
|
|
#3246 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa woow!! zazdroszczę Wam motopasji ja tam jestem bojący dudek nawet z ś.p.dziadkiem na komarka nie wsiadałam jak chciał mnie przewieźć
![]() Cytat:
od razu kobita lepiej się czujeCytat:
cudna! Cytat:
![]() ***** Dziewczyny uspokoiłyście mnie odnośnie tych smrodków ja już chciałam do lekarza małego zabrać, bo aż nie wierzyłam w to co czuję U nas kupki na szczęście pojawiają się częściejWłaśnie jedzie do nas nowa bryka Filusia
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Ray- świetnie że cwiczysz od kiedy zaczełas fittness???
co do wagi jeszcze sie nie wazyłam niechce sobie nerwów psuć ale wygladam ok brzuch spadł zostało coś ale to jest do wycwiczenia
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ray a może zamiast fitnessu- aquaaerobik? myslę ,że byłoby szybciej Niuniu trzymam kciuki, żeby katarek szybko przeszedł
|
||
|
|
|
#3249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun ja bym nawet wolala sam basen ale niestety nie mam porzadnego basenu w okolicy, co sie laczy z tym ze nie mam aquaareobiku
![]() musialam znalesc cos jak najblizej domu by szybko wrocic... ja chodze na rozne zajecia wykupuje karnet na iles wejsc a chodze sobie na co chce.... w srode bylam na zajeciach z rowerow o gad.... myslalam ze serce wypluje i mozg oczami mi wyjdzie z zadyszki jutro znow ide na te rowery... a w przyszlym tyg pojde na inne zajecia tak zeby nie bylo monotonie i rozne partie ciala pracowaly... narazie chodze dwa razy w tyg bo chcialam spawdzic czy w ogole bedzie to wykonalne przy dwojce dzieci i czy bedzie mi sie klub podobac itp.. ale jest fajnie. i juz nastepny karnet wezme na 3 wejscia malwina ja zaczelam fitnes 4 tyg po porodzie wczesniej bylam u gina na kontroli. malwina maz siedzi u to jeszcze z dwojka corka prawie 3 lata i mala ![]() i daje rade.. tzn nie ma wyjsca ![]() poskutkowalo sam dobrze wie ze musze wyjsc bo jak za dlugo siedze w domu robie sie zlosliwa, nerwowa itp ![]() daje facet rade... tez karmie piersia po prostu na moje wyjscie zostawiam mleko w butelce albo sztuczne robi tz... jak dwa razy w tyg zje mm nic jej sie nie stanie a ja jestem happyna solarium moze dzis wyskocze albo jutro po fitnesie jak mala bedzie spac ![]() ze 3-4 razy pojde zeby tylko sie tak zarumienic bo spalone kobitki mi sie nie podobaja ![]() ja mimo ze padam na pysk to musze byc zadbana bo inaczej czuje sie zle.. mimo ze nie spie po nocach to ide i tak na fitnes i prawde mowiac czuje sie zrelaxowana po nim ![]() wczoraj zamiast sie polozyc to nogi depilowalam
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-11-12 o 14:15 |
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa masz racje! dosc o kupalach... a kiedys sie dziwilam co te matki tak rozprawiaja o tych dzieciecych oddchodach..., ze tez ciekawszych tematow nie maja
Zazdroszcze TZtowej pasji... moze ktos uwierzy albo nie, ale ja w zyciu nie jechalam na zadnym motorze, nawet na komarku A to moje wielkie marzenie... oczywiscie jako pasazer ![]() bordowa... moja ja zje o 22 to budzi sie miedzy 5 a 6 rano no chyba ze ja zbudzi zły sen... ![]() jak juz mowa o cieknieciu... to nic mi wlasnie juz tak nie zbrzydlo jak te cieknace cycki... kiedy to sie skonczy.,.. ![]() Ray... Co mi tu konkurencje robisz piekne zdjecia ! p.s. masz piekna sypialnie! naked... a Filus chyba mial/ma jakis pojazd... opłacało Ci sie teraz wszystko kupowac? Fajny ten quinny
|
#3252 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za produkcję mleczka i żeby troskliwe ramiona mamusi pomogly zapomnieć to ciężkie przyjście na świat ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
wyobraź sobie, że dwa dni temu byłam w komisie i oglądałam taki zielony super sprawa, a jak się składa- na maleństwo takie idealne do mojej Polóweczki był za 380 w idealnym stanie- i gdyby nie fakt, że babka już biegła po kasę do bankomatu- wzięłabym go bez zastanowienia
|
||
|
|
|
#3253 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby teraz wszystko było dobrze Cytat:
![]() tworzycie przepiękną rodzinkę, masz cudne córeczki, kochanego męża, nie ma się co jakimiś kg przejmować Cytat:
ja też czasem w nocy mam lenia żeby małego przebierać, bo z karmieniem nie ma problemu skoro śpimy obok siebie i wcale a wcale nie uważam się za złą mamę wręcz wydaje mi się, że nikt by mojego Filipinka nie kochał tak jak ja daj czas małej, sen sie wyreguluje, nauczy się szybciej sama zasypiać ja się będę męczyć za jakiś czas, kiedy postanowię ewakuować małego do swojego łóżeczka narazie super mi sie z nim śpi, trzymamy się za rączki w nocy i mam go pod nosem
|
|
#3254 |
|
BAN stały
|
Ray super foteczki, Dziewczęta miód- malina
![]() mszu a gdzie Ty widzisz sypialnię ? jam chyba ślepa
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dodatek spermodawca odezwał się jakoś niedawno, że pragnie współuczestniczyć w utrzymaniu małego, to już nie będę musiała tak dziadować ![]() Cytat:
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś kupiłam Pascalkowi mleko Humana AR i dam mu jeden raz na noc ok. 22.00 Jak zadziała, to będę mu tak dawać zawsze na noc, a w dzień cycka. Ilona ja zachodziłam w ciążę z rozm. 36-38, a teraz mam tyłek w rozmiarze 44 Ale od kilku dni nosze pas wyszczuplający, mam nadzieję, że pomoże mi szybko schudnąć - po poprzednich porodach też go używałam. No ale nie załamuję się. Wiem, że kiedyś znowu schudnę. Idę się zdrzemnąć póki mały śpi. |
|
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy cie wsrod nas ![]() Weronisia - a jaki masz ten pas? ja kupilam gorset taki z nogawkami i ledwo na dupsko dzis go wcisnelam. Musze kupic pas. Jejku jak chce schudnac. Ale jakos Ray mnie podbudowala ze ma taka sile w sobie aby cwiczyc. Moze ja tez dam rade
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-12 o 14:29 |
|
|
|
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
ray u mnie jest to samo rano wstaje kąpiel i od razu makijaz zeby sie lepiej czuc
![]() jem tylko gotowane mieso,pije kompot z jabłek,ziemniaki,zupy,sło dycze to tylko biszkopty lub delikatne ciasteczka,serki ,woda mam nadzieje ze nozki i pupa sie zmniejszy niuniuniau ja nie jem nic pieczonego ani smażonego póki karmie |
|
|
|
#3259 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też była fitnessiara długie lata i tak jak już pisałam chodziłam przez rok przed ciążą codziennie (bez niedziel)a więc 6 razy w tygodniu Kondycja super i nawet nie to że z wagi się chudnie po fitness ale ciało jest zupełnie inne Ja jeszcze nie mam odwagi (3 tygodnie po porodzie) zostawić małego ale myślę że jeszcze z miesiąc i będę do Wieliczki na basen śmigać bo mam 15 minut drogi na ten basen (szybciej nić do centrum Krakowa) i tam tą godzinke pośmigam potem szybko do domku i w 2 h powinnam się wyrabiać. Ja na razie założyłam Pas i ćwicz brzuszki Jeszce ramiona muszę zrzucić bo możecie się śmiać ale ja zawsze tyje od ramion których zresztą bardzo nie lubię Ale dziewczyny DOŚĆ o wadze bo w depreche popadniemy!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Heheh mój TZ chyba nie wytrzyma do końca połogu Już szaleje Ale podoba mi się to łazi za mną taki napalony heheh A wczoraj pokazał mi co chce na (mikołaja +urodziny) bo urodziny ma 6 grudnia i oczy wywaliłam bo to jest za***isty komplet bielizny dla mnie hehehe a On twierdzi że to prezent dla niego Wariat
|
||||
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1597 |
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł kobietki!
Martucha, Patryk rewelacyjny - taki dorosły już chłop z niego ![]() Monika, Pawełka bym nie poznała! Jak on urósł, ten twój kibic mały Życzę, żebyście się wprowadzili na Święta i spędzali je już u siebie Ycnan, normalnie prawie się ze śmiechu posikałam na widok filmiku Klarissa, ale fajowski motor! I jaka seksi mamuśka na nim Mała czaderska, a na tym zdjęciu w dżinsach wygląda jak mały marynarz - tak mi się skojarzyła ![]() Lenko, Martynka prześliczna królewna i zdjęcia bardzo ładne. Szkoda, ze będzie musiała mieć zabieg, ale dasz, radę, uwierz. To dla jej dobra. Tifio, gratuluję zmieszczenia się w Dżinsy ![]() Czita, jak tam zlot czarownić? Mam nadzieję, ze żyjesz ![]() Ilonko, jak pięknie Franek śni o aniołkach Suknia piękna, a zdjęcie z krową wymiata ![]() Bordowa, gratuluję terminu chrzin Ale albo nie rozmawiałaś z proboszcsem, albo rzeczywiscie macie wtyki ![]() Weronisiu, Pascal cudowny, reszt adzieci również Mam nadzieję, ze mały da wam odpocząć - płatki ryżowe zadziałały?Gabisun, ale ty jesteś piękna kobitka! Normalnie dech zapiera! Mszu, ależ musisz mieć radochę z przyjazdu rodziców! Miłej wizyty CDN.
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jem dużo, ale zero nabiału (wczoraj mały był niespokojny bo dzień wcześniej zjadłam 1/2 jog.nat. albo to przez zupkę teściowej.... wie, że mało co jem, a ugotowała zupę, gdzie odkryłam szczątki pora i pietruszkę
). Generalnie jem dużo białego pieczywa (bo razowe podobno wzdyma), masło (podobno tylko masło można jak się nie je nabiału, nie wiem za bardzo dlaczego...), pieczone mięsko, ziemniaki, marchewkę i buraki, kasze, płatki owsiane i pieczone jabłka, biszkopty oraz suchary w ilościach hurtowych. Przy takiej diecie to wiadomo zaparcia murowane i ja się z nimi męczę już od cesarki, więc wcinam siemię lniane i piję syropek Duphalac. Dziewczyny które nie jedzą nabiału - jak sobie radzicie? Bierzecie suplementy wapnia? Ja na razie nie ale chyba powinnam, podobno trzeba 1000mg dziennie Ile czasu po cc można zacząć ćwiczyć? Ja po tyg. od cesarki czułam się b.dobrze, teraz to nie pamiętam o bliźnie (jest malutka i smaruję ją żelem na blizny) i nawet wózek z małym podnoszę, chociaż moja mama twierdzi, że nie powinnam
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawa była załatwiana z wikariuszem, a przyszły chrzestny Asi od wielu lat jest tam lektorem, czasem kościelnym itd. Najbardziej podobał mi się tekst księdza na koniec "A jakbyście nie mogli zasnąć to mam dla Was taką lekturkę, po której na pewno zaśniecie" i dał nam książeczki "Nauka przed chrztem:
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 ja nie jem nabiału. Zastępuje to soją. Jem deserki sojowe i piję mleko sojowe smakowe, bo naturalne jest obrzydliwe. To naturalne dodaję do naleśników, racuchów, płatków itp.
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-12 o 15:35 |
|
|
|
#3266 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
ycnan, pięknaś Ty!
Same ślicznoty się tu ujawniają, tylko moja gęba taka parszywa Cytat:
Ja lecę do gina po tabsy za 2 tygodnie, bo też nie lubię "opakowań" - uwierają mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Oj, została trauma, została i tak pewnie pozostanie do końca życia ![]() Cytat:
A długo tak znikały i pojawiały się nowe? Cytat:
Nie dałąś jej nic nasennego? Mój Franek najdłużej potrafi spać 4h i to zazwyczaj od 18-tej do 22-giej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() IlonaN2, włąśnie tej całej niby skazy się najbardziej obawiam i tak odwlekam tą wizytę póki mogę. Wiem przez co trzeba później przechodzić, bo przerabiałam to razem ze szwagierką, której córcia miała skazę... Co do teściowej to wszystko było ok, ale dopóki nie urodziłam, a teraz zaczęła nam się wpieprzać. Jestem pełna nadziei, że po kilku komentarzach z mojej strony szybko jej to przejdzie ![]() Pomidora, dziękuje A moje dziecię zaczęło mocno się buntować. W dzień wogóle nie chce spać w łóżeczku. Śpi tak od 15 do 30 minut i się budzi i po jęczeniu i podaniu smoka znowu usypia na 15-30 minut i zaś się budzi i tak w kółko A ja się chwalę co zakupiliśmy na chrzcinki dla mego potomnego
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-11-12 o 15:22 |
||||||||
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Szczesliwa, moje dziecię też bezzapachowe bąki puszcza
![]() Ycnan, piękną byłas panną młodą! Suknia bardzo w moim stylu,ślicznie! Mpik, mała super wygląda w tej kąpieli. A nie ma problemów z napięciem mięśniowym? Bo nam rehabilitantka mówiła, że dziecko w tym wieku nie powinno tak wysoko głowy podnosić, bo świadczy to o napięciu jakiś tam mięśni grzbietu. Ale ja się nie znam, tylko tak z ciekawości pytam ![]() Mój dzieć się obudził, lecę do niego. Resztę doczytam później. Dodam tylko, ze mamy dziś wychodne - witaj pubie |
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
tifio - super gajerek
U nas jest tak że strój do chrztu kupuje mama chrzestnaMój synek też najchętniej śpi w naszym łóżku na poduszce ułożonej od kątem ok.45 stopnia w łóżeczku to słabo W nocy karmię go i usypiam przy nim i nie mam siły odnieść go do łóżeczka. Dołuje mnie to straszliwie. Teraz też śpi obok na naszym łóżku
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to kwestia dogadania się co kto kupuje. U nas też jak jest, ale w zeszłym roku ja byłam chrzestną córeczki szwagierki, a w tym roku ona będzie chrzestną naszego Frania. A, że w zeszłym roku ona nie chciała żebym ja kupowała ubranko, bo chciała jej kupić taką sukienusię jaka jej się będzie podobała (bo czasem to różnie bywa z tymi ubrankami) to w tym roku też my sami kupiliśmy ubranko i to takie jak nam się podobało. Ona twierdzi, że Mały w tym umarznie O 6.oo to już musowo muszę zabrać Małego do siebie, bo w łóżeczku ni groma nie uśnie, a ze mną śpi Ale w dzień nie kładę Go do naszego łóżka, chociaż chętnie by tam pewnie lulał. On upodobał sobie fotelik samochodowy i w nim by najchętniej spał
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
ray ty tu o fitnesiea ja wlasnie zjadlam pol blachy biszkoptowego ciasta i mam mega wyrzuty sumienia, ale ja tez kupuje buty i niedlugo ruszam na magic bar, tymbardziej ze bedzie go prowadzila moja przyjaciółka
ladnie wygladasz i zdjecia tez cudne aa ja oczywiscie tez robie makijaz codziennie ale krechy styaram sie robic szybko i nie zawsze wyjda proste a teraz p[lanuje fryzjera tylko musze sie zorganizowac czasowo, a raczej meza zeby zostal z corka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

ale tż pewnie wniebowzięty 

matko 1 puntk a dlaczego????? jakies wady ma dzidzia czy to porod???
Próbowałam już chyba wszystkiego, zbijam temperaturę w pokoju używam sprayu homeopatycznego, zakraplam sól fizjologiczną a to wcale nie przechodzi. Na razie nie widzę żeby robiło się coś gorszego ale ten katar mnie wkurza. Do lekarza nie chce mi się już iść bo raz byłam i nic więcej mi nie poradzi. Mam tylko nadzieję że ten katar nie ma podłoża alergicznego :/

od razu kobita lepiej się czuje
) 

A to moje wielkie marzenie... 

Trzymam mocno kciuki za produkcję mleczka i żeby troskliwe ramiona mamusi pomogly zapomnieć to ciężkie przyjście na świat
wyobraź sobie, że dwa dni temu byłam w komisie i oglądałam taki zielony
? jam chyba ślepa