|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oddam kocięta! Olsztyn i okolice
Cytat:
|
|
|
|
|
#8432 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam 3 kociaczki miesięczne do oddania!
Kocica okociła się ok miesiąc temu pod schodami domu mojego TŻta, przygarnęliśmy je, ale ja nie mogę ich trzymać u siebie, 3 już oddałam, zostały jeszcze 3, niestety nie wiem czy to koty czy kotki, ale do jutra będę na 100% wiedzieć. 2 kotki są czarne a 1 jest biały z szarymi łatkami. Kociaki są przezabawne, jedzą same, mama przestała się nimi opiekować więc są samodzielne, lubią się bawić no i... szukają nowego domu. Jestem z okolic Myślenic, ale jeśli byłby ktoś chętny to mogę dojechać gdzieś w okolice borku fałęckiego. Bardzo mi zależy bo kompletnie nie mam co z tymi kruszynami zrobić.
|
#8433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3 kociaczki do oddania KRAKÓW
niech zostana z matka min. 3 m-ce w celu socjalizacji
|
|
|
|
#8434 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3 kociaczki do oddania KRAKÓW
Mamy już nie ma
Okociła się, tydzień z nimi siedziała i tyle ją widzieliśmy.
|
#8435 |
|
Raczkowanie
|
Znaleziono buldoga francuskiego Wołomin
Witam
Dziś w Wołominie u zbiegu ulic Sikorskiego i Miłej został znaleziony 2-3 letni (tak stwierdził weterynarz) buldog francuski - pies. Jest bardzo wychudzony, co może być spowodowane tym, że tułał się kilka dni. Na szyi miał obrożę łańcuszkowa z serduszkiem. Kolor ciemny pręgowany. Pies będzie przebywał w fundacji w Tłuszczu u pani Piekut. Właścicieli prosimy o kontakt.
|
#8436 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Znaleziono buldoga francuskiego Wołomin
Proponuje zalozyc tez watki w nastepujacych miejscach -
http://www.dogomania.pl/forums/28-Ps...cji-znalezione http://www.forum.molosy.pl/forumdisplay.php?f=26 http://forum.gazeta.pl/forum/f,128,Zwierzeta.html http://forum.gazeta.pl/forum/0,10754...html?x=1270804 |
|
|
|
#8437 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, ja to bym bardzo chciała kotki bo jestem fanką tych zwierząt, po prostu je Kocham !
) a po drugie rodzice
|
|
#8438 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaginął kot rasy Maine Coon
up
|
|
|
|
#8439 |
|
Rozeznanie
|
Troszkę poczytałam na tamtym wątku. Rozumiem, że kot jest rodowodowy. A czy ma czipa? Nie mam czasu na przeczytanie całego wątku. Ale jak ma czipa to polecam przejscie się po weterynarzach w okolicy (tej dalszej okolicy tez). Powieszenie u nich informacji o zgubie. A weterynarzom podanie nr czipu. To samo w schroniskach. No i jak najwięcej plakatów. Może osoba co przygarnęła kota nie ma pojęcia, że jest poszukiwany. A może znajomy osoby która przygarnęła (i nie chce oddać) zadzwoni...
Kota warto szukać. Tym bardziej, że jako zguba (wg prawa) chyba przez 2-3 lata jest nadal własnością osoby która zgubiła. Mam nadzieję, że był wykastrowany.... Bo w przeciwnym przypadku mam wielką nadzieję, że nie trafił w łapska pseudohodowli.... |
|
|
|
#8440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#8441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam wielką nadzieję, że się znajdzie. |
|
|
|
|
#8442 |
|
Zadomowienie
|
smsy charytatywne na zwierzeta
Znacie jakies fundacje dzialajac na rzecz zwierzat, ktore mozna wesprzec wysylajac SMSem ? Jakies tak to podzielcie sie !
(Ponizej wklejam linka do fundacji Centaurus, niestety wysylanie smsow jest obecnie nieaktywne ( moze w przyszlosci bedzie?), a koniki Miłka i Kajtek potrzebuja pomocy http://www.centaurus.org.pl/ ... ) |
|
|
|
#8443 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: smsy charytatywne na zwierzeta
Szczerze? Wolałabym te 3 czy 5 zł wpłacić bezpośrednio na konto. Przy internetowym dostępie robota praktycznie podobna, wiele banków ma darmowe przelewy, a jeśli płatne to nie więcej niż 50 gr do 1 zł. A przynajmniej ma się pewność, że cała kwota trafi do tego, komu się wpłaca, a nie że znaczną część tej kwoty zagarnie operator.
|
|
|
|
#8444 |
|
Przyczajenie
|
Czytam, że kastrowałaś kocurki, więc mam pytnie.
Przygarnęliśmy ze wsi kotka i będziemy go kastrować. Trzeba zapobiegać rozmnażaniu oraz znaczeniu terenu, np w domu A pytanie to w jakim wieku mozna już poddać kotka kastracji? Nasz ma około 5 m-cy i nie wiem, czy to nie za wcześnie. Czytałam, że bezpiecznie jest wykonać zabieg, gdy kicia ma około 9 m-cy. Daj znać
|
|
|
|
#8445 |
|
Raczkowanie
|
NIeduzy piesek szuka domu
Skoczek jest bardzo ładnym mieszańcem, małą przylepą, spragnioną miłości. Nie sprawia kłopotów. Najważniejszy jest dla niego człowiek, do wszystkich ludzi jest przyjaźnie usposobiony. Nadaje się na towarzysza starszej osoby, lub do rodziny z dziećmi.
Poprzedni właściciel nie nauczył go chodzenia na smyczy, natomiast nie jest to problemem ponieważ piesek trzyma się człowieka. Mogę z czystym sumieniem dodać, że dla swojego opiekuna na będzie mądrym i oddanym przyjacielem... Ogłoszenie ma na celu znalezienie domu stałego dla zwierzęcia. Pies jest podopiecznym Radomskiego Schroniska dla Bezdomnych zwierząt. Kontakt tel.: 507 871 583 |
|
|
|
#8446 |
|
Rozeznanie
|
Kielce zagineła mi suczka !! Pomocy !!!
Dnia 06.11.2010 w okolicach kieleckiego stadnionu leśnego zaginęła półtoraroczna suczka.
Jest to mały, 7 kilogramowy kundelek, jasno i ciemno brązowego umaszczenia. Sunia ma znak charakterystyczny - przepuklinę pępkową (okrągłe wypuklenie skóry w okolicach pępka) Niedawno zaczęła się jej cieczka, a przed której końcem Sunia musi trafic do weterynarza, na poważny zabieg. W momencie zaginięciecia suczka nie miała na sobie obroży. Byc może w ostatnich dniach piesek ze zdjecia ponizej rzucil sie Wam w oczy ? A moze krecil sie kolo Waszych pieskow ? Jesli tak - proszę o kontakt telefoniczny lub emailowy. Kontakt: 500-350-069 lub 514-050-208 email: bucu666@gmail.com lub agack222@gmail.com W tym momencie Sunia moze byc wszedzie, nawet poza Kielcami, wiec jesli mozesz - przekaż to ogłoszenie dalej Załącznik 3518330 Załącznik 3518331 Załącznik 3518332 |
|
|
|
#8447 |
|
Wtajemniczenie
|
od Ewy http://www.youtube.com/watch?v=GaEiIuDMdJU
Ewo ... znajdzie się |
|
|
|
#8448 |
|
Przyczajenie
|
Hator - czy wyrokiem będzie igła? On nie ma szans na dom...
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; } Mniej niż 8 lat, może 7(?), może 6(? - na tyle został oceniony), któż wie. Podobnie nie wie nikt, jaką przeszłość te lata skrywają. Ostrożnie założyć można, że nie najlepszą skoro zwieńczyła je bowiem bezdomność podszyta strachem przed nieznanym i walka o przetrwanie. Hator, piękny, łagodny, ŚREDNI, spragniony kontaktu z człowiekiem pies w typie owczarka spogląda zza schroniskowych krat wzrokiem proszącym o uwagę, o odrobinę serca, które to mogą sprawić, że stanie się czyjś, że znów będzie miał dla kogo żyć.
Zdrowy, bez cienia agresji wobec dzieci, lubiący towarzystwo suczek, co zrozumiałe, zachowujący czystość, grzecznie chodzący na smyczy, pasjonat kąpieli w stawie. Pies bez wad chciałoby się rzec, zgodnie zresztą z prawdą. Czemu więc ktoś z taką łatwością, nauczywszy go funkcjonowania w ludzkim świecie, zrezygnował ze swego pupila? Skąd pech, że do tej pory Hator nie urzekł sobą nikogo, by zasłużyć na drugą szansę? Czy podzieli los tych, które u schyłku wieku odchodzą niechciane i zapomniane w zaciszu schroniskowego boksu lub za sprawą miłosiernego zastrzyku? Zwracamy się do Państwa z błaganiem, nie pozwólcie mu bezpowrotnie zniknąć w opisany sposób! Niech dane mu będzie zaznać troski i miłości, o jaką, nie tracąc nadziei, tak skrzętnie zabiega! Hator czeka, być może właśnie na Panią/ Pana. Nam nie pozostaje nic innego niż karmić się, kto wie, czy nie złudzeniem, że gdzieś bije dla tego cudnego stworzenia przeznaczone mu serce... PROSZĘ O POMOC DLA HATORA. OGŁOSZENIA W POSTACI PLAKATÓW, ROZSYŁANIE NA INNE FORA... ZAPRASZAM TEŻ NA JEGO WĄTEK NA FORUM DOGOMANIA: http://www.dogomania.pl/threads/193320-Stary-porzucony-owczarek-pilnie-szuka-domu-lub-DT?p=15702109#post1570210 9 Zapraszam też na stronę Ośrodka Pomocy dla Zwierząt w Uciechowie: www.uciechow.com ZDJĘCIA: |
|
|
|
#8449 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: NIeduzy piesek szuka domu
up up!
|
#8450 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce zagineła mi suczka !! Pomocy !!!
podbijam!
|
#8451 |
|
Rozeznanie
|
Sunia sie odnalazla cala i zdrowa ,wszystko juz ok
Dzieki kolorowatecza za podbicie !
|
|
|
|
#8452 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiesz jak się cieszę
![]() Jak to przeczytałam to w sumie bardzo osobiście to odebrałam, także cieszę się wraz z Tobą
|
#8453 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
![]() Na szczescie mieszkam w malym miescie ,wiec Klara szybko sie znalazla
|
|
|
|
#8454 |
|
Raczkowanie
|
Fajniutka jest,dobrze ze juz sie znalazla
|
|
|
|
#8455 |
|
Rozeznanie
|
Wrocila do swojego domu tymczasowego w ktorym przebywala przed ostatnie 2 miesiace nim znalazla sie u nas.
Potem z niego uciekla i my znalezlismy ja na ulicy w centrum. Wzielismy ja do siebie, dostala cieczki i ponownie uciekla. Wtedy dotarla do DT, skad ja zabralismy juz na stale do nas
|
|
|
|
#8456 |
|
Wtajemniczenie
|
ZACHODNIOPOMORSKIE
KOSZALIN Moja pani zmarła, nowi właściciele wyrzucili mnie na bruk. Jestem spragniona czułości. Chce się tulić, ocierać, turlać i wiecznie miziać. Cieszę się z obecności człowieka: pętam się pod nogami, nadstawiam do głaskania, robię wszystko, by tylko poświęcić mi nieco uwagi. Szukam odpowiedzialnego domu, domu gdzie będę kochana i rozpieszczana przez całe swoje życie. Domu, który nie porzuci jego nigdy i zadba o mnie. Teraz mieszkam na ulicy, śpię pod samochodami, moknę na deszczu. Całymi dniami siedzę przy sklepach, wypatrując czy moja Pani przyjdzie i zabierze mnie stąd. Jest coraz zimniej, a ja nie mam gdzie się podziać. ------------------------------------------------------- Nie wiem ile kotka ma lat, na pewno będzie potrzebowała wizyty u weterynarza. Jest smutna, całymi dniami siedzi na witrynie sklepowej patrzy z nadzieją na każdego przechodzącego człowieka. Idzie zima. Każda noc jest coraz gorsza. PROSZĘ O POMOC ! 601 483 760 Jeżeli będzie trzeba - dowiozę kotkę. Jeżeli możesz ją wziąć, a mieszkasz daleko od Koszalina, mogę wsiąść z nia w pociąg i przyjechać. TO JEST SPRAWA ŻYCIA LUB ŚMIERCI TEGO KOCIAKA !
nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj Edytowane przez nicka01 Czas edycji: 2010-11-12 o 13:26 |
|
|
|
#8457 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kotka wyrzucona na bruk szuka domu !!!
daj info na miau.pl do kociarni albo skontaktuj sie z najbliższym DT
|
|
|
|
#8458 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszamy, ale Forum jest chwilowo niedostępne. Prosimy spróbować za klika minut. cały dzień dzisaj tak jest ;/ Co to jest DT ? Dziewczyny, kotka na prawdę potrzebuje pomocy.
|
#8459 |
|
Zadomowienie
|
Ranking karm dla zwierzaków. Wpisujcie linki.
Ranking karm dla kotów:
http://www.petfoodratings.net/cattable.html Ranking karm dla psow: http://www.petfoodratings.net/dogtable.html BTW w szoku jestem ze Chicken Soup uwazana jest za lepsza karme od TOTW... ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Karma dla kotów- jakis ranking: http://www.faqs.org/shareranks/3746,...anned-Cat-Food ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Odnośnie psów: http://www.the-puppy-dog-place.com/d...d-ratings.html |
|
|
|
#8460 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotka znalazła dom !
Zaledwie po 2 godzinach od mojego apelu przyjechała po nią Pani z Kołobrzegu. Kotka będzie miała świetne warunki ! ! ! ! Cieszę się, że są na świecie jeszcze dobrzy ludzie.
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Okociła się, tydzień z nimi siedziała i tyle ją widzieliśmy.
) a po drugie rodzice