|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
moje dziecie dziękuje za komplementy... no i ja też! bo w końcu mała odziedziczyła urodę po mnie!!
![]() Cytat:
specjalnie dla ciebie wklejam zdj Kaliny... co prawda nie w naszej forumowej czapce ale zbliżonej jej wersji... (bardziej niż ta poprzednia przynajmniej ![]() Cytat:
my wczoraj rozłożyliśmy małej puzzle (kupione w poniedziałek i wietrzone jeden dzień na dworze)... więc ma wygodniej niż mata na kocu... bo ona częściej pod tym kocem leżała niż na nim... no i my mamy na tyle dobrze że nie musimy ich zbierać... tylko ja mam problem z kaloryferem.. teściowa nie pozwoliła zmienić bo te stare lepiej ciepło trzymają... i ja się boję że mała kiedyś na nich głowę rozwali... a strasznie ją do nich ciągnie.. poduszki już się nie sprawdzają bo je albo rozkopie albo położy sie na nich.. a obudowy nie chcemy na kaloryfery zakładać bo aż tak ciepło to my nie mamy a obudowa zatrzymywałaby nam to co jest... kombinuje nad ochraniaczem takim jak do łóżeczka.. żeby tylko na dole przywiązać na wysokości głowy małej... Cytat:
no i mi też nie przeszkadza że mała nie raczkuje i nie chodzi.. co nie zmienia faktu ze zazdroszczę innym ![]() ![]() Cytat:
a co do masełka to takie które ma 82%tł... ja osobiście też używam osełkowego... jak sie popatrzy na ceny za kg to nie wychodzi dużo drożej niż zwykłe masło... a jak używam margaryny to zazwyczaj flory... ale to też raczej przez studia... bo wmówili nam ile czego ma być w margarynie i rama wypadła gorzej niz flora... więc padło na nią... ale wolę masło... hehe tak mi się przypomniało teraz... raz na zajęciach dr powiedział nam że jego zdaniem dzieci powinny jeść smalec! no i ja sie pochwale jeszcze raz moją mała księżniczka... która dziś skończyła 8 miesięcy... (nie wiem czy zdążę - dziś 11go ![]() zdj nr 1. (prawie)forumowa czapka nr 2. nowe królestwo małej nr 3. impreza na 'macie'... (->'macie piłkę i grajcie') |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
A tez corci nie mam zamiaru podawac czesciej w sumie niz Ty. Uwazam, ze raczej powinno wystarczyc. Jednak chcaialbym wiedziec jak jest w schematach. No i np zebym za duzo jej nie podala; Ale skoro mozna codziennie, to nie ma obaw. Co do tego zakonu, to coz. Idea jest piekna, a praktyka... Powinno w nim zostawac te 5 procent. Moze jakby to byly zakony zamkniete, to tak by sie nie pchali? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mały słodziaczek... I wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek... Uciekam spać, bo znowu się nie wyśpię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki,
Igusiek ostatnio mniej się budzi w nocy - wcześniej musiał possać pierś, żeby się uspokoić, a teraz przyuważyłam, że na moment bierze swoją łapkę do ssanie i znów zasypia. U nas w domu coraz gorzej. ![]() Aż ciężko mi się odnieść jakoś do tego, co piszecie. Ale czytam i cieszę się bardzo, że mam tę odskocznię. ![]()
#605 |
Zakorzenienie
|
witajcie kochane w ten zimny wietrzny deszczowy piątek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak stoicie z prezentami mikołajkowymi??? Ja już zakupiłam dla małego piramidkę taką, co się te krążki nakłada na drążek i przy każdym są muzyczki, a te krążki są w kształcie zwierzątek - fajne ![]() ![]() co ja jeszcze miałam napisać...aha, chciałam się pochwalić, że mały mi zjadł wczoraj na kolację 170 ml mleczka z kaszą lipową!!!170!!! wiem, że to pikuś przy waszych 210ml, le jak na nas to mega sukces ![]() ![]() ![]() hmmm co ja jeszcze miałam napisać ![]() ![]() ![]() ![]() machaj - gratuluję 8 miechów ![]() ![]() Ania p - mam identyczne zdanie co do mszy itp. ![]() ![]() ![]()
#606 |
Zakorzenienie
|
Machaj
![]() Baobabek wracajcie do zdrowia , pogoda paskudna nie sprzyja nam w ogóle. A mój Miko dzisiaj kończy 9 miesięcy ![]() ![]() Całą noc sie co chwila dzisiaj budził chyba przez ten wicher i deszcz bo wiało u nas okrutnie i siekło po oknie i w związku z tym spał ze mną mam nadzieję że go nie zepsułam tym |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wykładzina wcale nie jest fajna , bo jej nie zdejmiesz co się bardzo przydaje przy starszych dzieciach jak np malują farbami itp . Kaloryfery wymieniałam dwa lata temu i te nowe są lepsze od tych starych lepiej i szybciej się nagrzewaja , w te stare TZta syn wyrżnął głowa i miał szyte . Flory nigdy nie miałam musze spróbować . A masmix jaki składowo ? Bo on w smaku dobry
![]() |
#608 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wolałabym takie msze ze śpiewami. Zdaje się że to są babtyści. Osobiście chętnie chodzę do kościoła wyłącznie w okolicach Świąt Bożego Narodzenia. Uwielbiam kolędy . Przez kilka lat należałam do oazy i nawet miałam taki moment żeby iść do średniej szkoły katolickiej ale moi rodzice (mama bardzo wierząca i praktykująca) nie zgodziła się. Dla mnie celibat już dawno powinien być zniesiony. To nie jest zgodne z prawami natury, na który kościół się też powołuje. Niestety władze kościelne obawiają się rozczłonkowania majątku kościelnego. Wiadomo rodzinom należą się spadki Cytat:
![]() Teściowa ma trochę racji jeśli chodzi o kaloryfery. Te stare zdcydowane epiej trzymają ciepło. Z doświadczenia wiem że ymiana kaloryferów nie zawze jest dobra. Moja ciocia wymieniła i ma dużo zimniej mimo że budyek został ostanio docieplony. Właśniej jej syn rozwalił czoło na kaloryferze w obecności całej rodziny. Miał kilka lat.To się zdarza niestety Moja też nie raczkuje i nie robi wielu rzeczy. Taki leniuszek a niedzielna nie jest A Księżniczka ma super królestwo. Tak mądrze wygląda.Do czapeczki wystarczy przypiąć kokardkę i będzie forumowa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do pracy dzisiaj ? U nas większość szkół odrabiała. Wypalenie zawodowe czy efekt jesieni ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Machaj - 100 latek dla Kalinki. Teraz w tej "prawie" forumowej czapeczce wygląda prześlicznie. Jak dla mnie to uroda na pewno po mamusi
![]() ![]() Libra- 100 latek dla Mika. A gdzie zdjęcia solenizanta??!! megi-megi - przerąbane masz. Bo i praca nie bardzo i w domu nie bardzo. I gdzie Ty masz się odstresować. Po pracy idziesz do domu już naładowana złymi emocjami a w domu jest jeszcze gorzej - brak zrozumienia i wsparcia. To trochę zamknięte koło masz. Może powinnaś gdzieś wyjechać? ![]() AniaP - ależ Ty mnie uraziłaś tym swoim komentarzem dot. wiary i naszego kościoła!!!! ![]() ........ ...... ........ Oczywiście żartuję ![]() ![]() ![]() Ja kiedyś bardzo kochałam kościół a potem nasze drogi trochę się rozeszły. Teraz chodzę bardzo rzadko a jak jestem to potrafię wyjść w środku kazania jak mi się nie podoba to co mówią. Niemniej znam kilku wspaniałych księży z którym potrafię się świetnie bawić. Mam też znajomego misjonarza który gdy jest w Polsce to zawsze mnie odwiedza. Jego to nasze politykowanie bardzo śmieszy. Ale wiara jest we mnie głęboko zakorzeniona. Tylko kościół z naszą wiarą ma coraz mniej wspólnego. Mrowak - Ty to wszystko wyłapiesz - każde przejęzyczenie ![]() ![]() ![]() Baobabek - zdrowia Wam życzę i cierpliwości do dzieci w szkole.
#610 | |
Raczkowanie
|
Ja tak na chwilkę, to nie moja pora na net. Zarza muszę nakarmić Michasia i idziemy na spacer.
Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia... Ja nie mam pomysłu na prezenty. Mojego trzpiota nie interesują żadne "wypasione" zabawki. On lubi gazety, chusteczki higieniczne(rozwalanie opakowań), piloty, a z tych grających telefon komórkowy. "Znęca się" też nad gryzakami i piszczkami. Mój również uwielbia te jogurciki z nestle (z bobovity też). Kupiłam tak na próbę i co? W składzie ma cukier, buuu ![]() Wszystkiego naj naj naj... Dołączam fotki Michasia, na razie dwie, będzie więcej. Edytowane przez april28 Czas edycji: 2011-01-07 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Rozeznanie
|
no, nie mam czasu, ale musze napisac;
Jeeejku, april, Michalek jest taki fajny; a jakie ma pieeeekne ubranko... Tzn ten sweterek i uszata czapeczka; przepiekne; czy aby nie robisz mu sama??? machaj; ale modelka z corci; moja by sobie tak czap mierzyc nie dala, oj nie ![]() ![]() Wszystkim solenizantom(tkom) sto lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=zUDTq...eature=related dla dziewczynek które lubią gospel ![]() Minka udało się.tylkoona powiedziała że Wam się skończył już karnet. Myslałam,że w Łodzi się zmieniło ale widać że nic-widać że wszystko im się przyda.Mi też pozabierali kiedyś wszystko z bagażnika a najbardziej ubolewałam nad płytami które mi pokradli ![]() nieźle Amelka juz tak śmiga?! ![]() tak dodaje oliwę Dusiaka fajny przepis-wypróbuję a ja wczoraj robiłam tak:pokroiłam 2jabłuska drobno i gotowałam w małej ilości wody do rozpadnięcia ok 10 min,resztę rozgniotłam widelcem i dodałam 2 łyżeczki sinlac i dolałam troszkę soku jabłkowo-marchewkowego-fajne wyszło Cytat:
![]() April boskiego masz synusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zreszta takie "padanie " z wiarą nie ma nic wspólnego.
![]() |
#614 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Julka jest bardzo duzym dzieckiem i tutaj jej waga jest proporcjonalna do wzrostu nasz lekarz nie kieruje sie zadnymi tabelami bo kazde dziecko jest inne inaczej rosnie inaczej przybiera na wadze Julka maokolo 83 cm dlugosci ubranka kupuje jej juz na 86 - 92 czyli tak jakby patrzec to na roczne badz 1,5 roczne dziecko w dodatku ma dosc dobra przemiane materii w ciagu dnia potrafi zrobic do 4 kupek dosc sporych co z tego ze dam jej wode do picia jak ona pociagnie kilka razy zacisnie zabki a za sekunde krzyczy bo jest glodna wedlug mnie nie przelarmiam jej nie sa to mega wielkie porcje jedzenia jakie jej podaje ona jest duza i potrzebuje wiecej jesc niz inne dzieci co do otylosci to bez obaw nie popycham jej w tym kierunku by byc osoba otyla potrzebne sa tez uwarunkowania genetyczne w naszej rodzinie ani od mojej strony ani od strony Tzta nie ma osob otylych Cytat:
dzisiaj np. jest juz kolo 12.30 a ona jak zjadla o 7.00 mleko 150 ml potem o 9.30 2 lyzeczki jogurtu misiowego zasnela w krzeselku i spi od okolo 9.30 do teraz jak sie obudzi dostanie obiadek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do badania to nie wiem jak ono sie nazywalo w poniedzialek mamy wizyte nie wiem jakie toksyny bo tylko zapytalam o wynik czy wyszedl dodatni czy ujemny w poniedzialek bede wiedziala wiecej lizac nie ma co bo ja mam mopa parowego i nim myje podlogi wiec jest to sama czysta woda ja w domu nie uzywam zadnych preparatow meble tez zaczelam przecierac szmatka zwilzona w wodzie od kad zaczela alpac wszystko fajny kolorek ale mi i tak najbardziej podobasz sie w blondzie ![]() Cytat:
Plmadzia wyslalam Ci pw ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Witam!!1
Udało mi się spotkac z plmadzia! i michalinę do tego Espiro wsadzic... powiem wam fajny ten fotelik! Ogromne buziaki z okazji rocznicy dla MIKOŁAJKA , HANI I LENKI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() machaj szkoda tego radia , dawno nie słyszałam o takich kradzieżach .. a jednak konca jeszcze nie ma!!! Erwinek Madzi ma taaaaakie boskie oczyska i taaakie czarne sliczne!!! Michalina nie mogła oderwac od niego oczu zreszta mamusia też! ![]() ![]() ![]() drcronek.. kazdy ma swoje racje ... pewnie ten lekarz tez je ma.. ale jesli chodzi o uwarunkowania genetyczne u nas otyłości nie było w rodzine a wyobraź sobie że mój brat przy wzroście 176 wayz ok 130kg.. tak sie roztył że szok.. był w wieku ok 14 lat w sanatorium na odchudzaniu ale niewiele to pomogło .. pomogło na krótko bo ma tak rozepchany juz zołądek że musi jesc i ejsc.. ale to jego problem przestałam z tym walzcyc bo tylko nerwy mnie łapia... w skrócie chodzi mi o to że zołądek można łatwo rozciagnąć i nie potrezba tu uwarunkowan genetycznych.
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#617 |
Rozeznanie
|
drcron, ale sie nam biedna musialas tlumaczyc. Bo to wydaje sie tak duzo, ta jej waga. Ale znam osoby, ktore wygladaja szczuplo, zadnego zbednego tluszczu, a waza niespodziewanie duzo. Moze to kosciec...?
A ja chcialam sie pochwalic, zrobilam Basi butki na szydelku. Zanim mi wyszly zrobilam z 5 sztuk, zanim sie nauczylam, zrozumialam dobrze opios itd. Ciezko bylo. Ale jak juz zalapalam wszystko to zrobilam w pol wieczora obydwa. Tylko troszke za luzne paseczki zrobilam i spadaja z nozek za latwo; musze zrobic nowe. A na ostatniej fotce basia w takich kolorkach, jak lubie; takich "michalkowych" april. Czyli turkusach. |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
A moja corcia z kolei jest chudzinka, naprawde, i w tych tam tabelach sie nie miesci w normie, ale na moim wykresie miesci sie, choc w granicach dolnych, no i wczesniej przybierala w srodkowej czesci, a teraz spadla. Ma 68 cm a wazy gdzies okolo teraz 6700, moze troche wiecej. Malo;
Ale my szczupli, w rodzinie tez otylosci nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butki fajne
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja już wróciłam z tej szkoły, wynudziłam się, zmarzłam, bo oczywiście piec wyłączony i łeb mnie rozbolał masakrycznie ![]() ![]() Drcron-ja Ci wierzę z tą wagą. Moja przyjaciółka urodziła przez cc córeczkę o wadze 3550 kg i długa na 62 cm, jam Mała miała 7 miesięcy to ważyła 10.2 kg. ubranka miała na 86 (moja siostrzenica teraz nosi ten rzmiar a ma 19 miesięcy), apetyt też miała duży, chociaż do 10 mca mleko miała tylko z piersi. Teraz ma 14 miesięcy i ubranka ma na 92 a waży 11.6 kg. Teraz wygląda normalnie jak zdrowe dziecko, wcześniej wygądała na papuśną, choć gruba nie była, a jej rodzice to szczapy, także genetyka tu nie miałą nic wspólnego. Nie martw się, jej wagą, jeśli jest proporcjonalna do wzrostu i ogólnie dobrze się rozwija to chyba wszystko ok.
![]() |
#621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mysmy kudlaci byli, ale nie az tak; to wkleje jeszcze jedno zdjecie z wloskami w calej okazalosci, nie zapietymi. Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-11-12 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie nadążam za wolnymi dniami w szkole i w oświacie wogóle.
![]() |
#623 |
Rozeznanie
|
chcialam wam jeszcze jedna fote wrzucic, z czasow kiedy cora jeszcze plakala przy jedzeniu i czasem tak to sie konczylo. CUkinia w roli glownej. Zdziwiona troche, bo bardzo zaczelam sie z niej smiac
![]() ZALoze sie, ze zadnemu innemu dzidziulkowi takiego makijazu nie udalo sie stworzyc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
ja jade za chwilke na sppotkanie z kolezankami ze szkoły średniej..
potem na 20.00 ide na sale pomóc kuzynce sale przydekorowac na 18-stke jutrezjsza.. i do szkoły jutro tez buuuuuuuuuuu latam jakbym miała motorek w tyłku
![]() |
#626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do wagi Julki nie wiem czemu mówicie,że niemożliwe Daniel waży 11kg od 6 m-ca i caly czas ma teraz tak samo wstawię kilka fotek z naszą Olunią Dusiaki na chuśtawce z kuzyneczką i z forumowym garnuszkiem ![]() czy dawałyście dzieciom już brokuły takie świeże?właśnie kupiłam i chyba mu ugotuje dzisiaj a dla nas jadłam dobrą sałatkę(bo ogólnie nie lubię tego warzywa ale tak zjadłam) brokuły ugotowane,podzielone,do tego feta w kostkę,sos z jogurtu,łyzki majonezu i czosnku i to wszystko posypane prażonymi płatkami migdałów.smaczne i dość efektownie wygląda Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-12 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jutro jej zapodam pieczonego pstrąga bo robimy na obiad. Cigi - jak widać małej głowe samą to wyglada jak taka SZymka rówieśnica a nie Oli ![]() Słyszałas kiedys o tej zabawce to prawda że to takie u ciebie tam modne żeby dziecko to miało ? http://allegro.pl/oryginalna-zyrafa-...300629164.html
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
april28- Następny przystojniak o imieniu Michał.
![]() ![]() Cigi - ja normalnie jestem zazdrosna o te własy Basi. Moja dalej prawie łysa. A Basia to tak dorośle wygląda na zdięciach. I mądrze oczywiście - szczególnie na tym gdzie jadła ![]() ![]() TylkoOliwka - Danielek to jest taki do zjedzenia ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj byłam na zakupach w Opolu. Okazało sie ze jutro mam jechać do opery we Wrocławiu a potem jeszcze będzie jakaś kolacja a ja OCZYWIŚCIE nie mam co na siebie włożyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-12 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() ![]() Dziewczyny wszystkie dzieciaczki śliczne April Michaś słodziutki Tylkooliwka Danielek zawsze taki roześmiany Cigi makijaż cukiniowy wymiata , no u nas też czasem kasza jest na czole albo we włosach ale nie aż tak drastycznie ![]() a butki super Cytat:
Cytat:
Ja mam większość ubranek (właściwie wszystkie) kupowane w niemczech i teraz zakładam 86 , no jeszcze 74 niektóre dobre. Każda firma ma inną rozmiarówkę i to jest strasznie wkurzające, chyba że by się kupowało z jednej firmy , z butami jest to samo rozmiary różnią się kolosalnie Drcron , w sumie może i masz rację z tą wagą ja też dużo ważę a wcale grubo nie wyglądam teraz przy wadze 73,5 do wzrostu 168 wchodzę na luzie w 40 a mam koleżankę mniej więcej tego samego wzrostu i wagi i jest dużo grubsza tak wzrokowo Poszłam za waszym przykładem i wylicytowałam stolik interaktywny VTECH , chciałam inny LEAP FROG ale nie zdążyłam i się wkurzyłam i skorzystałam z podpowiedzi Madziwni(dzięki) i się zarejestrowałam w Snajperze jest na prawdę super. Podoba mi się jeszcze Mówiący Ogród z Chicco ale chciałam też pchacz i juz sama nie wiem ![]() Pchacze to są fajne i z chicco i z fishera i vtech i sama nie wiem który ? ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Pop w 36 niemieckie to pewnie i ja wejdę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Rozeznanie
|
Ale dzis pustki... Az dziw...
dzieki za uznanie dla wlosiskow; i dla bucikow (nastepne beda ladniejsze) ![]() Ania, co do Sophie, to owszem, ona jerts bardzo popularna. W sumie jest w kazdym sklepie i najlatwiej na nia trafic, innych gumowych piszczkow jakos niewiele widzialam. Wiesz, ze nawet nie wiedzialam o tej naturalnej gumie i farbkach spozywczych; Chcialam jej kupic tez, ale jak ja zobaczylam, to taka szarawa, a nie taka soczysto brazowa. Ale to pewnie przez to, ze te farbki spozywcze. tO MOZE JEJ I KUPIE? SKORO TAKA ZDROWA sorry za caps. Bedzie miala piszczka. Dzieci ja maja. Ale ta polska cena!!!! U nas kosztuje mniej niz 10 E, moze 6, 8; no ale skoro sprowadzaja, to musza i zarobic. Pop, Basia jest naprawde bardzo madra, i dzielna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.