|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zapach dla faceta
Witajcie,
Planuję zmienić mój obecny zapach i pomyślałem, że może drogie wizażanki mogą mi coś poradzić. Poradzić ponieważ macie swoich tżów a poza tym spotykacie kolegów i znajomych i możecie powiedzieć jakie zapachy wydają się wam interesujące, ładnie pachnące, przyciągające was do tego osobnika. Jakie zapachy męskie podobają się wam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapach dla faceta
Heh.. co ja mogę powiedzieć.. na pewno to, że nie lubię jakichś takich przesadnie ostrych, dających po nosie. Jedyna perfuma, o ile można tak nazwać, która podobała mi się w pełni to był zielony str8. No ale teraz interesuje mnie jakaś perfuma z klasą, w cenie do 100zł. Myślę nad zapachem jakiegoś owocu.. może truskawki? Mój brat kiedyś pachniał pomarańczą chyba. Chodzi o to, że nie jest mi łatwo coś konkretnie powiedzieć. Na pewno odpadają jakieś adidasy, które tak mocno dają po nosie, że mnie to razi. Szukam zapachu o zauważalnej woni ale stosunkowo łagodnej. A co do mojej osobowości to w zasadzie jestem dość wrażliwy i chcę aby zapach mój też to pokazywał.
Fajnie też byłoby aby zapach spodobał się dziewcznie - z tego co słyszałem, bardzo się jej podoba zapach od Ch. Aguilery tyle, że nie wiem który. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jako że mam dobre serce to ci odpowiem na twój wątek. Po pierwsze do 100zł zapach, dobry TO jest Adiddas Body Actives, Mexx Men i Black ewentualnie jakieś Bruno Bananii, lub Beckham Intimi...(coś tam) Night - ten ostatni to akurat jest dobry, nawet. Tylko problem z nimi jest taki, że one dziadosko trzymają, słabo, plus pachną chemicznie, bo są robione masowo, jak najwięcej i tania produkcja, przy dość wysokiej jak na taki tandetny produkt cenie. Słowem, to są tak zwane perfumy massmarketowe. I tylko na takie się nastawiaj do ceny 100 zł. Ja osobiście takich nie lubię i uważam, że szkoda na nie pieniędzy, no może z małymi wyjątkami, gdybym naprawdę nie miał kasy.
Czy ty wiesz ile kosztują perfumy w perfumerii, i nie mam tutaj na myśli perfumerii u babci Zosi na jakiejś zapadniętej dziurze? Byłeś w Dougalsie, Sephorze? Przyjrzałeś się cenom? Jako, że mnie ujął twój wątek i mam dobre serce to ci coś doradzę za te twoje 100zł. Nie kupisz super zapachu, przy którym laski będą cię komplementowały, ale pachnieć ładnie będziesz i dłużej niż przy tych tandetnych massmarketowych zapachach(w większości takie one są). Jest taki jeden Ferrari Uomo, pachnie jak nasz poczciwy stary dobry Dior Fahrenhait, jest ładny i w miarę trzyma. Tylko nie kupisz go za 100zł, ani w Rossamann ani nigdzie indziej, jak tylko na allegro. Tego zapachu raczej nie podrabiają. Za 100zł będziesz miał tester, trzeba poczekać na okazję i poszukać. Dalej dość tanio na allegro można dostać ładny, ale tak średnio trzyma (ale i tak o niebo lepiej niż massmarketowe dziady) Boss Selection. Do 100zł jak upolujesz to będziesz miał 50ml lub 100 używaną. Tylko tutaj można trafić na podróbę. Dlatego szukaj najlepiej używanego, gdzie pisze że to oryginał, a nie "oryginalnie zapakowane", bo oryginalnie zapakowane może być również gówno. Ma pisać konkretnie: ORYGINAŁ. I napisz do sprzedawcy z takim zapytaniem czy to rzeczywiście oryginał, a jak co idź na policję za oszustwo - transakcje allegro są normalnymi transakcjami kupna i sprzedaży i podlegają ochronie prawnej. I nie łudź się, że kupisz za marne pieniądze oryginał, na 99% to podróba. Tak więc Boss Selection, naprawdę polecam, ładny, delikatny, dla faceta takiego mniej macho, z klasą, wrażliwego, ale konkretnego - mi się bardzo podoba. Co tu jeszcze do 100zł.... kiedyś tego było więcej, ale ceny poszły w górę. Może Joop Homme (tylko nie Joob i inne gówna). Zapach już się mocno przejadł w Polsce ale nadal jest ok, tego kupisz do 100zł, nawet dużo 125ml, i trzyma bardzo ładnie. Lanvin Arpege Homme, ten ładnie trzyma, czuć go porządnie, ładny itd. kiedyś byłą super okazja na niego, teraz trzeba poszukać, tutaj raczej nie powinno być podróbek. No nie wiem to tyle co mi przychodzi do głowy... a no i jeszcze ale to tak powyżej 100zł ale nie dużo, podrób tez raczej nie ma - Body Kouros YSL, dość specyficzny zapach, ale jak już podejdzie pod gust to jest naprawdę naprawdę coś, tutaj laski będą miały co wąchać na tobie. Dobra to tyle. Generalnie też zapachy lane po 30ml, 50ml powinny być tańsze, tak do 100zł, no np. przychodzi mi do głowy przykład 50ml Magentism Escada, ten jest za 99zł lub 105zł, jest git, super, sam go kiedyś kupie. Dobra i tak już się rozpisałem, ah te moje dobre serce - ujęła mnie ta twoja mała i poczciwa 100. P.S. Jak nadal będziesz miał problemy napisz do mnie (prywatną wiadomość na forum) to coś może wymyślimy, może odstąpię ci coś z mojej kolekcji za małe pieniądze, bo mam za dużo i prędzej to się zepsuje niż ja zużyję, lub mogę ci doradzić co kupić. Ale to tak jako ostatnia deska ratunku. Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Nie przesadzajmy, za 100 pln kupi jeśli będzie umiał znaleźć małe flaszki fajnych zapachów. 30ml klasycznego Gustawa, 212 Herrery, Obsession CK, dołoży ok 20 pln i kupi 30ml Black XS Rabanne czy Ultraviolet. Za 100 złociszy spokojnie idzie zakupić oryginalne perfumy, ale trzeba umieć szukać i będą to małe flaszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak.. ale 30ml to strasznie mało. Na ile mi to starczy? Na dwa tygodnie? Jeśli już to 50ml a do tego zapach który naprawdę trzyma. Powiem coś co może wydawać się amatorskie ale zawsze mnie zastanawiało jakie szczególnie kobiety kupują perfumy, że psikną raz czy dwa razy a zapach wychodzi bardzo intensywny i czuć go na 5 metrów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
30ml.na dwa tygodnie? To musiałbyś straaaasznie dużo się nimi zlewać ,7 razy dziennie co najmniej.
![]() Spokojnie kupisz coś do 100zł., tak jak pisał Lucho. Polecam rozejrzeć sie i poczytać KWC, iść do Sephory, potestować. Przejrzeć aukcje allegro perfum które Ci sięspodobały - u sprawdzonych użytkowników KLIK . Czasem warto poczekać i dołożyć 20-40 zł. żeby kupić coś porządnego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 ml to średnio około 10 psików !! chyba nie chcesz żeby otoczenie uciekało od Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak, ale podejrzewam, że w tych popularnych perfumeriach nie znajdę jakichś rzadszych produktów. Na allegro szukam i znalazłem polecone przez classy. Fajnie by było mieć cokolwiek od Ferrari
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
30ml starcza spokojnie na 3-4 miesiące, chyba że chcesz ciągnąć za sobą kilkumetrowy ogon, ale nie wszyscy to lubią. Przecież nie musisz za każdym wyjściem psikać się perfumami jeśli masz tylko jedne. Na wyjście w miasto czy na zakupy starczy jakiś zwykły deo. Powiedz ile masz lat jakie wolisz zapachy (świeże/orientalne/słodkie /ciężkie), może coś doradzimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mam 25 lat. Dopiero od niedawna zacząłem przywiązywać wagę do fajnego zapachu. I właśnie to robię.
Hmm.. i właśnie nie jest łatwo mi powiedzieć o zapachach. To co wiem to już napisałem.. chcę aby długo trzymał, był łatwo wyczuwalny ale żeby nie był za mocny. Tak teoretycznie to chcę aby był namiętny/seksowny o ile to możliwe żeby perfuma była. Jeśli możecie mi poradzić to może podajcie przykład perfumy z zapachem świeżym, orientalnym, słodkim i ciężkim. Wtedy pójdę ich powąchać i będę wiedział jaki rodzaj podoba mi się najbardziej a potem można już konkretnie się zastanawiać. Tak, te 30ml może starczyć na więcej byle bym nie musiał ciągle się nim psikać. Dlatego ważne jest aby długo działał, długo emonował zapachem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ech... nie wiem czy jakakolwiek perfuma może być namiętna.
![]() ![]() Ale spróbujmy... świeże - The One Dolce&Gabbana, One Million Paco Rabanne (dominuje jabłko), Terre d'Hemres (delikatne drewno z cytrusami w tle) orientalne i słodkie - Opium YSL edt i edp(słodsza) Obie korzenne, edp bardziej słodkie, pachnie coca colą. Black XS. Ciężkie - Gucci PH (kadzidło, palone liście), Fahrenheit Dior, Encre Noire Lalique (mokre drewno). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
"edp"??? Co to jest? wpisuję do allegro i nie wychodzi nic konkretnego. Zainteresowała mnie coca cola ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
eau de parfum - edp (woda perfumowana)
eau de toilette - edt (woda toaletowa) eau de cologne - edc (woda kolońska) pour homme - męska pour elle- damska YSL- Yves Saint Laurent ![]() pisząc edp jest słodsze - miałam na myśli Opium pour homme edp. Edytowane przez lady_poison Czas edycji: 2010-11-12 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
I znajdę je spokojnie w np Sephorze? Czy gdzie jeszcze? Douglas?
I proszę jeszcze o więcej przykładów szczególnie jeśli pamiętacie jaki zapach mają dane perfumy. Ja i tak wiem, że muszę poczuć zapach i wtedy zdecyduję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie znajdziesz w perfumeriach (Sephora, Douglas.)
Jeśli nie chcesz kupować na allegro, to w Super-pharm i Rossmannie są czasami bardzo korzystne promocje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Superpharm znam hehe. Z chęcią tam pójdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Hej, to nie może być koniec. Proszę więcej osób o propozycje fajnych perfum "per homme" ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
wg mnie w tej cenie dobrym zakupem jest i na dluzsza mete (100ml)
http://www.perfumeria.pl/produkt,par...20854,1,1.html swiezy tani codzienny (poczatek arbuzowaty), lub cos malo popularnego ale wydaje mi sie ze bardziej wieczorowego (bo bardziej mroczne ![]() http://www.e-glamour.pl/product-pol-...wa-Tester.html swoja droga cos dziwnie szybko ungaro III znika z "polek" internetowych sklepow Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2010-11-14 o 01:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdecydowałem, że chcę kupić wodę perfumowaną bo ma największe stężenie zapachu. To gwarantuje długość trzymania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W wersji EDP jest Hermes Terre d'Hermes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wikipedia mówi:
W zależności od zawartości olejków zapachowych stosuje się następujące nazewnictwo: parfum (perfumy, eliksir, ekstrakt) – 15-20% eau de parfum (woda perfumowana) skrót EDP – 10-15% eau de toilette (woda toaletowa) skrót EDT – 5-10% eau de Cologne (woda kolońska) skrót EDC – 3-5% eau fraîche (woda odświeżająca) – 1-3% Więc co.. wikipedia mówi nieprawdę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Oczywista sprawa że co głos to inna opinia,ja od siebie zaproponuję coś pośredniego,czyli ani bardzo lekkiego ani ciężkiego:
Guerlain Homme Fahrenheit 32 Lancome Hypnose dopisz sobie do listy,są warte przynajmniej przetestowania ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Tak, im więcej do testowania tym lepiej. Dzięki i nadal proszę o więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mezczyzn malo jest wod perfumowanych pomijajac L'instant de guerlain, terre hermesa, lalique, dior homme intense i niszowcow prozno szukac wod perfumowanych na polkach oznaczonych dla mezczyzn ja tylko podalem co bym ja kupil w budzecie do 100zl (zakupujac 100ml zeby nie starczylo na 2 tyg ;D ale widac ze masz syndom coolwatera, mialem takiego co zamiast sie myc spryskiwal sie coraz wieksza dawka tak gdzies pod koniec tygodnia musial naprawde duzo na siebie wlac wiec nic dziwnego ze starcza na 2 tyg, ale pomysl ze 1ml to gdzies 5-6 psikow srednio psikajac sie 2 razy dziennie po 3 psiki starcza ci na 3 miechy lekko) a to czyj to jest zapach nie sprawia mi roznicy, fakt ze jakby ktos spytal nie powiedzialbym, pewnie zazartowalbym z tego Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2010-11-14 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja po prostu chcę mieć taką perfumę co prysnę raz czy dwa i będzie pachniało na kilometr. Jak widzę te kobiece perfumy, gdzie widzę że psika się tylko jeden raz a po chwili czuję taką mocną woń i czuć ją długo. Mam nadzieję, że nawet dla faceta znajdę perfumowaną. Nie ma, że tylko kobiety miałyby mieć mocne zapachy. Ja też chcę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W noszeniu perfum chyba nie bardzo o to chodzi, że zabijać swoim zapachem wszystkich wokół w promieniu kilometra ![]() Może poradź się Pań w perfumerii, pomogą dobrać Ci coś co spełni Twoje oczekiwania. ![]() Mi w każdym bądź razie nic nie przychodzi do głowy już. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.