Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 284 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-12, 19:00   #8491
aniolek_lovee
Raczkowanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Czesc Dziewczyny
Czytam Was od początku,jednak dopiero teraz jak juz podjelam decyzje o op chcialabym Was prosic o porade.Jestem na etapie szukania lekarza,bardzo chcialam robic u dr.Skwiercz jednak odleglosc(ok600km)jest dla Mnie zbyt duza tzn chodzi mi ze w razie komplikacji lub chociazby kontroli.
Powiedzcie szczerze co myslicie o efektach pracy na tej stronce www.aesthete.com.pl .
Pozdrowionka
aniolek_lovee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 19:02   #8492
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yoki123 Pokaż wiadomość
Wiesz już nie pamietam, ale stosunkowo nie. Op. miałam końcem kwietnia a w lipcu pomykałam już w fiżbinkach. W paie nie chodziłam.

Yoki
ja tez wyslalam zaproszonko. Przyjmiesz ???
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 19:06   #8493
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość

Spokojnie- masz jeszcze dużo czasu.
Co Ci doradzić-no nic nie mogę, to Ty musisz być pewna. Ale jeśli masz jakieś wątpliwości to skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem. Może emailowo na początek- bo na konsultację i tak trzeba przecież pojechać. No bo jak inaczej mieć pewność, że to trafny wybór?
Sama sobie odpowiedz czemu trafiłaś do Pani dr, czego oczekujesz , jakie piersi Ci się marzą.
Bez względu jaki lekarz operuje- mogą być komplikacje, zawsze trzeba się liczyć z koniecznością przyjazdu do kontroli- no nie da się inaczej. Przez telefon nikt Ci nie pomoże jak coś się będzie działo. A kontrol po miesiącu ?- to bardzo ważna wizyta, masz ją w planach?
Jeśli masz jakieś pytania- to może zadzwoń do Pani dr i się dopytaj o wszystko.[/QUOTE

pewnie że na kontrole przyjadęi wiem ze istnieją poprawki dlatego pytam jak to jest z dr.Skwiercz?płaci się za wszystko?u różnego lekarza jest inaczej...i wiadomo że ostateczną decyzję podejmuje japytałąm głownie dziewczyny które operowane były u dr.Skwiercz czy wybrałyby ją ponownie... dzięki za odpowiedzpozdroo
Ja też bym wybrała Panią dr jeszcze raz- jakbym mogła cofnąć czas to od razu za pierwszym razem. Ale niestety moja droga musiała być dłuższa
Co do poprawek to trzeba to ustalić z lekarzem operującym przed zabiegiem.Jeśli nie rozmawiałaś o tym z panią dr to warto zadzwonioć i wyjaśnić wszystko teraz W zgodzie na operację jaką dostaniesz do podpisania nie ma żadnych prawnych kruczków- to najzwyklejsza zgoda na świadomy zabieg Trzy zdania- że chcesz, że zostałas poinformowana o możliwości powikłań i zgadzasz się na ogólną narkozę- i tyle. Dlatego wszystkie pozostałe kwestie trzeba ustaliś z lekarzem ustnie

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 19:06   #8494
Yoki123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
Yoki
ja tez wyslalam zaproszonko. Przyjmiesz ???
Jasne Happy. Ciebie i Maya a właściwie jej zdjęcia podczytuje i oglądam od kwietnia
Stary 2010-11-12, 19:10   #8495
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yoki123 Pokaż wiadomość
Jasne Happy. Ciebie i Maya a właściwie jej zdjęcia podczytuje i oglądam od kwietnia

To lece na zwiady

Bylam , widzialam.
Az slinka cieknie.
Piekne. I wcale nie male jak na ten zelkowy rozmiarek.

Edytowane przez Happy_hour
Czas edycji: 2010-11-12 o 19:16
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 19:20   #8496
Yoki123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość

To lece na zwiady

Bylam , widzialam.
Az slinka cieknie.
Piekne. I wcale nie male jak na ten zelkowy rozmiarek.
Dziękuję, dziękuję, dziękuję
Stary 2010-11-12, 19:26   #8497
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Syllwia82 Pokaż wiadomość
Madziu, Mya wy używacie tą maść contractubex i co ona robi z bliznami ?rozjaśnia je czy wygładza?ja do tej pory nie używałam żadnej maści na blizny...mam jeszcze pytanko co z solarium?kiedy można zacząć chodzić po OP i czy cycuszkom coś grozi czy to tylko o blizny chodzi..?/
Już Madzienka odpowiedziała. Ja teraz nie używam nic a nic Blizenki mają się dobrze i same sobie radzą.
A po pierwszej op używałam - dermatix To jest troszkę inna maść niz contratubex- to żel silikonowy, zastosowanie jak w tej pierwszej.
A solarium to tak z 6 tyg lepiej się wstrzymać. I bez przesady i z nawiewami na maxa żeby piersi nie przegrzewać. I sama skóra na piersiach też jest na początku wraźliwasza- często są jakieś krostki, uczulenia, tkliwość więc coś czego nie było wcześniej. Słoneczko nie pomoże takiej skórze- najlepiej zakryć ją staniczkiem albo koszulką Blizny blokerem i plasterkiem.

Listopadzia pozdrawiam. Odpoczywaj sobie Skarbeńku-Happy Ci super przepis na odpoczynek dała laptopik, do brzusia mówić , piersi głaskać pełen relaksik

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 19:37   #8498
Syllwia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzienka2010 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Aniołki

Syllwunia jesteś gdzieś w pobliżu?? podeślesz mi zdjęcie swoich blizn, chciałam porównać czy się normalnie goją.
Mya mogłabyś też u mnie zerknąć w albumiku na te 4 tygodniowe blizny i osądzić czy jest ok?? z niecierpliwością czekam aż zaczną jaśnieć.
Madzik dodałam zdjęcia blizn tylko robiłam telefonem bo cioś mi aparacik szwankujechyba już ma dosyc robienia zdjęc...hehe

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Już Madzienka odpowiedziała. Ja teraz nie używam nic a nic Blizenki mają się dobrze i same sobie radzą.
A po pierwszej op używałam - dermatix To jest troszkę inna maść niz contratubex- to żel silikonowy, zastosowanie jak w tej pierwszej.
A solarium to tak z 6 tyg lepiej się wstrzymać. I bez przesady i z nawiewami na maxa żeby piersi nie przegrzewać. I sama skóra na piersiach też jest na początku wraźliwasza- często są jakieś krostki, uczulenia, tkliwość więc coś czego nie było wcześniej. Słoneczko nie pomoże takiej skórze- najlepiej zakryć ją staniczkiem albo koszulką Blizny blokerem i plasterkiem.

Listopadzia pozdrawiam. Odpoczywaj sobie Skarbeńku-Happy Ci super przepis na odpoczynek dała laptopik, do brzusia mówić , piersi głaskać pełen relaksik
Mya dziękuje nio to musze jeszcze poczekac troszkę z tym opalaniem..
Stary 2010-11-12, 21:32   #8499
kejsiii
Rozeznanie

Hej laseczki moje

Dziewczyny czy ktoś się orientuje jak to jest z oznaczeniami w allerganach bo nie wiem czy dobrze zapamiętałam doktor zaproponował mi 375 ale nie wiem czy dobrze pamiętam Trx czy to wysoki profil???

Kurcze ja już zaczynam wariować jeszcze miesiąc do zabiegu a ja już zamyślona chodzę mój mąż mówi że to trochę wcześnie...

A wiecie co ja dziś zrobiłam

Chciałam się psiknąć antyperspirantem a zamiast tego popsikałam się lakierem do włosów taka zamyślona byłam ..
I tak czuje kurka jakoś sztywno mi pod pachami patrzę a w ręce trzymam lakier do włosów

Czy to przypadkiem nie nadaję się już do jakiegoś specjalisty

Edytowane przez kejsiii
Czas edycji: 2010-11-12 o 21:33
kejsiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 22:00   #8500
inna_85
Raczkowanie

Dziewczyny ja ciągle będę drążyć temat wysokości implantów.
Wszędzie słysze i widze tylko implanty o profilu średnim MM i MX lub wysokim i dziwi mnie że nie mogę znaleść zdjęć piersi z niskim profilem!!!!

Proszę powiedzcie mi co myślicie o profilu niskim implantów (czli wysokość 10 cm a szerokość 12 cm?
(410 HCG: LM, LX)

Jesli możecie to podeślijcie mi jakieś fotki na emaila inna_85@o2.pl

inna_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 22:09   #8501
andziarrr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inna_85 Pokaż wiadomość
Wszędzie słysze i widze tylko implanty o profilu średnim MM i MX lub wysokim i dziwi mnie że nie mogę znaleść zdjęć piersi z niskim profilem!!!!

Proszę powiedzcie mi co myślicie o profilu niskim implantów (czli wysokość 10 cm a szerokość 12 cm?

inna

A po co ci niski profil, ja mysle ,ze niski to chyba dla niskich kobiet , maja krotki tulów i piers nie jeste wysoka dlatego tez ciezko by bylo wlozyc takiej kobiecie implant z wysoki profilem. Ladny jest i bede powtarzac do znudzenia profil sredni od yoki
I chyba tez masz 410 wlasnie jak yoki Nie wiem czy dobrze rozmumuje te pojecia, sredni ,niski ale tak mi sie wydaje
andziarrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 22:22   #8502
inna_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziarrr Pokaż wiadomość
inna

A po co ci niski profil, ja mysle ,ze niski to chyba dla niskich kobiet , maja krotki tulów i piers nie jeste wysoka dlatego tez ciezko by bylo wlozyc takiej kobiecie implant z wysoki profilem. Ladny jest i bede powtarzac do znudzenia profil sredni od yoki
I chyba tez masz 410 wlasnie jak yoki Nie wiem czy dobrze rozmumuje te pojecia, sredni ,niski ale tak mi sie wydaje

Zgadza się wszystko, dlatego poważnie zastanawiam się nad zmianą.
Ja mam 170 cm wzrostu, waga 63 kg, więc wydaje mi się że niski profil będzie trochę śmiesznie wyglądał!
Stary 2010-11-12, 22:32   #8503
andziarrr
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 170 cm wzrostu, waga 63 kg, więc wydaje mi się że niski profil będzie trochę śmiesznie wyglądał!

Poczekaj lepiej co dziewczyny jeszcze napisza, bo ja jestem laik w tych sprawach. Ale moze masz wypuklą czesc gorną klatki piersiowej i wtedy dr da wlasnie z niskim profilem zeby piers nie wygladala dziwnie,moze o tochodzi?
Stary 2010-11-12, 22:41   #8504
inna_85
Raczkowanie

.

Edytowane przez inna_85
Czas edycji: 2011-07-18 o 22:03
Stary 2010-11-12, 22:42   #8505
magera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejsiii Pokaż wiadomość
Hej laseczki moje
Dziewczyny czy ktoś się orientuje jak to jest z oznaczeniami w allerganach bo nie wiem czy dobrze zapamiętałam doktor zaproponował mi 375 ale nie wiem czy dobrze pamiętam Trx czy to wysoki profil???

Kurcze ja już zaczynam wariować jeszcze miesiąc do zabiegu a ja już zamyślona chodzę mój mąż mówi że to trochę wcześnie...

Chciałam się psiknąć antyperspirantem a zamiast tego popsikałam się lakierem do włosów taka zamyślona byłam ..
I tak czuje kurka jakoś sztywno mi pod pachami patrzę a w ręce trzymam lakier do włosów

Taaaa.... jak tak dalej pójdzie, to spotkasz się ze specjalistą
Zerknij na fona i pw

Cytat:

Kochana, profil MM jest istotnie średni, ale MX, to extra full projection,(extra pełna projekcja), czyli jeszcze większa jak pełna projekcja (full projection).
Mam nadzieję, ze nie namieszałam
A LM, to średnia projekcja, natomiast LX, to extra full projection......
A w tych wkładkach, których wymiary zaznaczyłas na fioletowo, jaka jest projekcja??
Buziam

Cytat:
inna

Yoki ma MX, czyli extra full projection (extra wysoki), nie średni!

Cytat:
jakie masz kochana wkładki zaproponowane, bo nie masz podpisu, a nie pamietam.

Buziam wszystkie laseczki

.
magera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 22:46   #8506
kejtigda
Wtajemniczenie

Witajcie kochane

Ja mam wielkie zaległości więc będę nadrabiać w niedzielę, mam nadzieję ze wszystko u Was wporządkuJa miałam dużo na głowie więc nie zaglądałam, w niedzielę się uaktywnię i podrzucę jakieś zdjęcia, miłego weekendu życzę
Stary 2010-11-12, 22:46   #8507
Madzienka2010
Raczkowanie

niski profil jest dla dziewczyn z szeroką klatką, gdyż ich powierzchnia jest szeroka. Rzadko się takie spotyka. A jak dla mnie profil wysoki jest przecudowny
Stary 2010-11-12, 22:49   #8508
andziarrr
Raczkowanie

Cytat:
Coś takiego mówił: że mam górną cześć swoją trochę tak jakby wypukłą i że wypełnimy tę część poniżej
Rzecz w tym że coś nie jestem przekonana o tym! obawiam się że implant o niskim profilu opadnie za bardzo w dół i zrobi się odstęp pomiędzy górą klatki piersiowej a implantem!

W takim razie sluchak lekarza. nic Ci nie opadnie i nie bedzie przerwy bo to jest wkladane zawsze pod miesien. Ja bym zaufala lekarzowi bo z innym mozesz miec jakies pagorki
Stary 2010-11-12, 22:52   #8509
kejsiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magera Pokaż wiadomość
Zerknij na fona i pw
Jestem dziubasie nawijałam z betryczkiem naszym kochanym na lini i już zagladam na tą stronkę co mi wysłałaś

Wychodzi na to że Ja jak zwykle coś namieszałam

Stary 2010-11-12, 22:53   #8510
andziarrr
Raczkowanie

Cytat:
niski profil jest dla dziewczyn z szeroką klatką, gdyż ich powierzchnia jest szeroka. Rzadko się takie spotyka. A jak dla mnie profil wysoki jest przecudowny

Jesli yoki ma wysoki to dlamnie tez jest cudowny bo z kolei co ja mam to nie wiem wiem tylko ze mentor 325
Stary 2010-11-12, 22:54   #8511
inna_85
Raczkowanie

.

Edytowane przez inna_85
Czas edycji: 2011-07-18 o 22:03
Stary 2010-11-12, 22:56   #8512
andziarrr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magera Pokaż wiadomość
Zerknij na fona i pw

Kochana, profil MM jest istotnie średni, ale MX, to extra full projection,(extra pełna projekcja), czyli jeszcze większa jak pełna projekcja (full projection).
Mam nadzieję, ze nie namieszałam
A LM, to średnia projekcja, natomiast LX, to extra full projection......
A w tych wkładkach, których wymiary zaznaczyłas na fioletowo, jaka jest projekcja??
Buziam

Yoki ma MX, czyli extra full projection (extra wysoki), nie średni!

jakie masz kochana wkładki zaproponowane, bo nie masz podpisu, a nie pamietam.

Buziam wszystkie laseczki
magera

ty tam wiesz najlepiej jaki to profil, bo tez masz takie. Ja mam mentory i nie wiem jaki profil co i jak

Pisalam , ze jestem laikiem w tej sprawie i niech czeka na odpowiedzi reszty dziewczyn, buziolki pozdrawiam
Stary 2010-11-12, 23:00   #8513
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Hej laseczki moje

hehhe dobrze przynajmniej że to tylko lakier do włosów
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 23:09   #8514
inna_85
Raczkowanie

.

Edytowane przez inna_85
Czas edycji: 2011-07-18 o 22:04
Stary 2010-11-12, 23:12   #8515
Madzienka2010
Raczkowanie

Kejsiii tylko kremu do rąk zamiast pasty do zębów nie używaj
Stary 2010-11-12, 23:15   #8516
kejsiii
Rozeznanie

Cytat:
Kejsiii tylko kremu do rąk zamiast pasty do zębów nie używaj
Jak tak dalej pójdzie to przed zabiegiem zęby będę płukać w szamponie

Widzę że tu ogólne zamieszanie w profilach nastąpiło
Ja mam już totalny mętlik

Stary 2010-11-12, 23:17   #8517
andziarrr
Raczkowanie

Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to przed zabiegiem zęby będę płukać w szamponie

Widzę że tu ogólne zamieszanie w profilach nastąpiło
Ja mam już totalny mętlik

Tylko wlosow domestosem nie umyj
Stary 2010-11-12, 23:17   #8518
magera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Ja mam wielkie zaległości więc będę nadrabiać w niedzielę, mam nadzieję ze wszystko u Was wporządkuJa miałam dużo na głowie więc nie zaglądałam, w niedzielę się uaktywnię i podrzucę jakieś zdjęcia, miłego weekendu życzę
Hej Kejti
Odzywaj sie , odzywaj!!!!
z niecierpliwością czekamy na foteczki
jak zawsze u Ciebie będę niesamowicie ciekawe!!!!
Miłego bardzo Tobie też!!!!!
Buziam bardzo mocno

Cytat:
Madzienka kochanie, a nie na odwrót?? Przeciez jak ktoś ma szeroką klatkę, to co da implant z niskim profilem?
Buziam ogromnie mocno Dziubku ze ślicznymi dziewczynkami

Cytat:
Jestem dziubasie nawijałam z betryczkiem naszym kochanym na lini i już zagladam na tą stronkę co mi wysłałaś

Wychodzi na to że Ja jak zwykle coś namieszałam
Istotnie
Jestem confused

A Ty Beatryczku, to co....????
Dla Ciebie mam ogromnego buziaka

Cytat:
Jesli yoki ma wysoki to dlamnie tez jest cudowny bo z kolei co ja mam to nie wiem wiem tylko ze mentor 325
Ty masz kochana projekcję w implantach 4.8
Dokładnie wymiary implantu maja: szer. 12.5 wys. 11.8, a projekcja j.w.

Cytat:

mam mieć wkładki albo:
MNIEJSZE - 410 HCG: LM 250g (prawa), LX 290 g (lewa) - implanty dobrane na konsultacji,
albo
WIĘKSZE - 410 HCG: MM 280g (prawa), MX 325g (lewa)-ewentualne większe ale doktor nie daje gwarancji czy będą dobre.

Mam jeszcze przedyskutować temat implantów z dr tuż przed operacją!
czyli masz asymetrie dlatego doktor zaproponował dwa różne.
1) LM 250 : szer. 12.0 wys. 10.1 proj. 4.4 (śr. projekcja)
LX 290 : szer. 12.0 wys 10.1 proj. 5.7 (extra wys. projekcja)
2) MM 280 : szer. 12.0 wys. 11.1 proj. 4.4 (śr. proj.)
MX 325 : szer. 12.0 wys. 11.1 proj. 5.7 (extra wys. proj.)

Zobacz jaka jest różnica w wymiarach.
Duża????

.
Stary 2010-11-12, 23:20   #8519
inna_85
Raczkowanie

.

Edytowane przez inna_85
Czas edycji: 2011-07-18 o 22:04
Stary 2010-11-12, 23:21   #8520
magera
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, ciągle się tylko zastanawiam nad wysokością implantów!
Ale kochanie w wysokości masz tylko różnicę 1 cm!!!!!! Przecie to nie jest wiele....

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości