|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Cytat:
![]() No ![]() *** Idę już, śpijcie dobrze
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
zapomniałabym: Svi torebka bardzo ładna, ale łudząco podobna do tej szarej, którą masz ![]() Unholy, doszła przesyłka jutro wypróbuję
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Idę i ja
![]() Słodkich snów |
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, wciało mi Twojego posta. Pytałaś sie czy smaruje siniaka Kuby.
![]() Drugi ![]() Cytat:
Kuba do tej pory na siusiaka mowił sisi a na pupe - pupu. ![]() Kuba nie powtorzy wszystkiego Wercia to nasza zdolniacha - chyba najlepiej wychodzi jej mowienie ![]() oczywiscie brawa dla niej. *** Dzisiaj miałam strasznie leniwy dzien. Siedziałam sama z małym, nic mi nie dał zrobic bo to by była syzyfowa praca wyciagał wszystko z szafek i psocił. ![]() Po kapieli małego, ogarnełam kuchnie, lazienke, ugotowałam pieczarki i jajka na sałatke. Jutro wybieramy sie do szwagierki na 18-stke. Pewnie będe kierowca bo Tż cos wypije za zdrowie solenizantki ![]() Chyba dzisiaj Anulki nie było
|
|
|
#4445 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha ![]() Cytat:
No i pelikan dzisiaj dotarł ![]() Cytat:
.
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Rety zostawić Was na dwa dni, to jakiś koszmar, nie idzie nadrobić
Czytam i czytam i w końcu przeleciałam do ostatniej strony omijając kilka żeby zdążyć DZISIAJ napisac i wracam do pozostawionej nadrabiać dalej Nie było mnie, bo najpierw komp nam się zaczął sypać, Tż tak go naprawiał, że posypał się system i musiał stawiać go na nowo. W międzyczasie mieliśmy jednodniowy wypad do teściowej, bo musieliśmy w banku pozałatwiać sprawy związane ze sprzedażą domu i dzisiaj dopiero mam chwilę, by zasiąść przed kompem. Moja Nina tak jak i Wasze dzieci jakiś buntownik i terrorysta w jednym. Wszystko musi być tak jak ona chce, bo inaczej wrzask. Nie ważne, czy jesteśmy akurat w domu, na spacerze, w sklepie, w gościach... wrzask. Na ulicy pędzi ciągle w przeciwnym kierunku niż powinna, nie da jej się uprosić. W domu robi wszystko czego jej nie wolno, a jak jej się zwróci uwagę, to jeszcze bardziej rozrabia i robi wszystko na przekór. W sklepie nic nie można jej dać do ręki, bo już nic nie odda przy kasie, jak jej się zabiera, to wrzask... Nie wiem, czy to ten bunt, czy nie, oby nie... Ale nawet jeśli to tylko to, to i tak nie wiem jak ja mam to wytrzymać. Oczywiście jak wrzeszczy, to wszystcy mi zwracają uwagę, co ja takiego złego jej robię, że dziecko tak płacze Odnośnie poszukiwań mieszkania, to może nam się uda wynająć mieszkanie akademickie U nas jest masa akademików i są też bloki z mieszkaniami, które są wynajmowane wykładowcom i takie oto mieszkanko jest wolne, nawet dwa i może się uda Opłaty też są śmieszne, tylko niecałe 450 zł od osoby, za Nine nie płacę, i żadne inne opłaty nas nie interesują Aż wierzyć się nie chce, ale to zaleta mieszkań akademickich. Minus jest taki, ze te mieszkania w sumie nie są wynajmowane osobom z zewnątrz ale, ze względu na to, że stoją puste, to administracja nie chce do nich dopłacać i wtedy godzą się na wynajem Dzisiaj byliśmy w banku w którym braliśmy kredyt na dom i wściekłam się jak usłyszałam, ze za wystawienie głupiego świstku z informacją o numerze konta do spłaty kredytu oraz sumą jaka została do spłaty mamy zapłacić 100 zł To już mnie dobiło totalnie, bo ciężko im wysłać do domu, lub odesłać do odbioru w siedzibie banku u nas na miejscu... na tę okoliczność znowu będę musiała brać kolejny dzień urlopu, aby tam jechaćDobra - wygadałam się, to idę dalej nadrabiać to co mnie ominęło kilkanaście stron wcześniej
|
|
|
|
#4447 |
|
BAN stały
|
hej witam sie z kawka
cinusiowa, kciuki zacisniete oczywiscie |
|
|
|
#4448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do banków to zarabiają na wszystkim, ja już nie myślę o tym - wszystkie kwestia załatwia małż, a ja nic nie chce wiedzieć bo od razu jestem chora Cytat:
to co mu się wylało pieczołowicie wycierał (czyt. rozmazywał) po stole i podłodze... w każdym razie zabawa była przednia i wielki lament jak zabrałam miseczkę
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko na chwile w sprawie leków uspakajających
Pisałam wam kiedyś nie raz że siostrzeniec na prawdę mega nadpobudliwy, to co on wyczyniał... Nie przesadzam...Siotra z mężem naprawdę nie raz wstydzić się za niego musieli.Teraz mu przeszło i jest bardziej stonowany.Teraz odważyłabym się go ze sobą zabrać bo wcześniej nie było mowy Nasz dr. też polecał jej jakiś syrop jak już włosy z głowy darła Zapytam ją i wam napisze co to.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4450 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
znowu mialam rano spiecie z TZ ![]() Cytat:
![]() ciunusiowa trzymam
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
rozwija sie z mowa naprawde szybko-potrafi powiedziec jak sie nazywa , nie tylko nasladuje zwierzatka ale nazywa je, czesci ciala tez nazywa a kiedys tylko potrafila pokazac-zdolniache mala mam![]()
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Dziękuję Wam kobitki My dziś dzień zaczęliśmy o 9:00 rano ![]() Żeby było śmiesznie, to wczoraj o 10:20 Nie wiem dlaczego Nina zrobiła się taki śpioszek. Fakt, że chodzi spać bardzo późno, bo czasem nawet i o 23:00 zasypia ale przynajmniej się wysypiamy ![]() Dzisiaj zauważyłam, ze Nina weszła od nowa w etap gryzienia wszystkich, a w szczególności mamy. Dzisiaj już 3 razy pozostawiła mi swoje zęby. Dwa razy na ręku, a raz na twarzy Wściekłam się przez to na Tż. Ja kiedyś go zamorduję, bo on tylko do morderstwa się nadaje, do roli ofiary, a ja mordercy Generalnie chyba on bardziej się nadaje przez to do postawienia do kąta niż Nina... Stwierdziłam, że skoro jest taki mądry, to niech sam pokaże swoje metody wychowawcze i ją wszystkie uczy - i poszłam spać Szybko odpuścił jak mała mu zaczęła wchodzić na głowę, a przecież on taki biedny z nią sobie rady nie daje sam na sam |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa no faktycznie malz nie powinien zalowac malej jak ty dalas jej kare, bo ona sama nie bedzie wiedziec czy zle zrobila czy dobrze
, musicie chyba przegadac z malzem kwestie wychowawcze Ninki u nas jest tak ze to w wiekszosci ja non stop walkuje "nie wolno", "zostaw"itp. ale jak malz jest w domu to kaze jemu wydawac zakazy tez bo potem bedzie ze mama na nic nie pozwala to poleci do taty u nas kara jest jak cos nabroi ze nie biore ja na rece jak zacznie lamentowac i mowie ze wezme ja jak sie uspokoi-narazie dziala
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam się tylko przywitać
![]() Goście pojechali do jakiejś cioci do Wawy, wrócą wieczorem. Małż na zastrzyku, to ja hop na wizaż Do poniedziałku
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4456 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() cinusiowa, trzymam kciuki Olu, cieszę się, że list dotarł. Cały i zdrowy? ![]() Idę położyć Antosia, a potem przed TV ![]() Miłego
|
#4457 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
vivien? to kawa z mlekiem
masz fotki dla porownania kolorow poza tym juz ja opchnelam na all zbieralam wtedy na kristy
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
uległam
wg mnie druga ![]() Dzien dobry Mąż w pracy, Oliwka wlasnie zasneła a ja pędzę robić sałatkę, bo zaraz padne z głodu. Mąż niedługo wraca i od razu zapowiedział ze na ryby jedzie znowu na mnie sprzątanie spadnie. Ale cóż, niech mu bedzie, dobrze ze chociaż łapie te ryby, ostatnio ciągle szczupaki, wolałabym sandacza, ale już nie bedę wybrzydzała ![]() Jak takiego szczupaka upiec? z czym? bo smażone już mi się znudziły. |
|
|
|
#4459 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ~~~~~~ A ja wpadłam z dwoma pytaniami: - czy myjecie już ząbki Maluchów pastą? - czy szczoteczkę naszych Bąbli też należy wymieniać co 3. miesiące, tak jak dorosłym? ![]() .
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Nina prawie od samego początku ma pastę Colgate dla dzieci - taką od 0-6 roku życia chyba. Jest owocowa z dodatkiem delikatnej mięty. Ona tylko kilka tygodni myła samą szczotką bez past. Natomiast szczotkę staram się jej wymieniać co kilka miesięcy. Uważam, ze powinno się ją wymieniać tak jak u dorosłego, bo tak samo nosi w dziobku bakterie, które mogą pozostawać na szczotce i takie tam...
|
|
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dzieweczki
![]() Martynka i miś śpią ja mam zamiar się polenić, chociaż pranie w pralce czeka na rozwieszenie ![]() Nie wiem co ja to chciałam....aa cinusiowa trzymam mocno kciuki za mieszkanko skierko zakupki fajne bardzo, jak Martynka zacznie chodzić to też nakupię jej sukienek i spódniczek Cytat:
Wymieniam
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie przypomniałaś mi że już powinnam wymienić ![]() a cinusiowa trzymam kciuki za mieszkanie, musi się udać. Czytajac twój opis wyobraziłam je sobie i już mi się spodobało cena też atrakcyjna |
|
|
|
|
#4463 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Siema
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I co spodobała się Tymciowi? Ja schowałam naszą na mikołaja ![]() cinusiowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z rybką nie pomogę Cytat:
![]() Małż poszedł do pracy do 18-ej. Wczoraj oglądaliśmy Incepcję do 1 w nocy Nasz wyjazd weekendowy nie wypalił ![]() Zapraszam na domową pizzę
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
my po obiadku i zmykamy zaraz na dwor dzisiaj 16st. i slonko swieci
![]() Cytat:
pewnie niedlugo wymienimy szczoteczke
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przyznasz, ze to ten sam typ a kristy to ta, którą teraz wzięłaś? morska, ja co któryś dzień daję trochę pasty - tak zamoczony czubek szczoteczki w otworze pasty jak już trzonowce mu wyszły to chciałam trochę fluoru dostarczyć ![]() tym bardziej, ze w przedszkolu Panie dają pastę mamy Elmexa a szczoteczki mamy już 3 i Tomek używa wszystkich 3 na raz i jeszcze domaga się mojej, więc w sumie używa 4
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ja wymieniłam cinusiowa, Mąż rzeczywiście nie powinien tak postąpić, ale przyznaję, że wydaje mi się dziwnym pomysłem stawianie niespełna półtorarocznego dziecka w kącie
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-11-13 o 20:20 |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
ja poproszę kawalek
![]() w zamian moge zaoferowac rosół i sałatke z zupek chinskich. no i sernik na zimno bede robiła
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa zaciskam ![]() Miłej soboty ![]() Jedziemy do tesco niedługo zobaczyć co ciekawego z tych zabawek mają
|
|
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rosół jutro gotuję więc poproszę sałatkę i serniczka ![]() Cisza na wątku, jak zwykle przy weekendzie ![]() Siedzę na all i szukam prezentu dla małej, już oczopląsu dostałam
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam
mala pije mleko karmiac tez swoje zabawki![]() ide jakas kawke zrobic aaa dzisiaj czeka mnie samotny wieczor bo malz na koncert jedzie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

jutro wypróbuję

dla Kuby
no to sie pochwalilam
Siedziałam sama z małym, nic mi nie dał zrobic bo to by była syzyfowa praca
W końcu zmieszałam jej trochę z jakimś słoiczkiem (trzymam jeszcze na "czarną" godzinę), musiałam zmienić miseczkę, bo jak tamtą widziała to nawet nie chciała spróbować i dopiero zjadła

Opłaty też są śmieszne, tylko niecałe 450 zł od osoby, za Nine nie płacę, i żadne inne opłaty nas nie interesują

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Generalnie chyba on bardziej się nadaje przez to do postawienia do kąta niż Nina...
Stwierdziłam, że skoro jest taki mądry, to niech sam pokaże swoje metody wychowawcze i ją wszystkie uczy - i poszłam spać
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
ale cię męczą te migreny 
Nasz wyjazd weekendowy nie wypalił