Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-12, 20:42   #2611
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Montii kochana ja używam tylko oliwki Bambino, na mokra skóre po kąpieli i dodatkowo kupiłam w rossmanie jakieś mleczko dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom, do kąpieli tez używam specyfiku z tej linii i rozstępów nie ma gorzej z cellulitem

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 20:49   #2612
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

eh kochana rozstępów nie ma bo to wczesna ciąża, więc ciężko żeby już były chociaż i takie są przypadki
mnie biust skoczył o 3 rozmiary, i o ile ciało jest ok to skóra na biuście jest taka..dziwna,cienka, chyba robią się rozstępy, takie po 1 cm ale widzę,że zaczyna pękać , a on nadal rośnie
wyć mi się chce
nie wiem co kupić, mogę wydać nawet dużą sumę ale żeby to działało...
chciałam vichy ale są opinie i na plus i na minus , jeju

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

a na celulit sobie kup gąbkę syrenkę z rossmana

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 20:58   #2613
agaaga89
Zakorzenienie

Masakra, ja przez zwykły brak czasu przez niecały tydzień zapominałam oliwkować piersi i jak zobaczyłam pewnego pięknego dnia efekty to jestem załamana rozstępy niebieskie i fioletowo-czerwone na szczęście krótkie, ale częste...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 21:19   #2614
aja1
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.
Parę dni nie pisałam, ale podczytywałam
Troszku zalatana byłam, bo pomagam siostrze z tą przeprowadzką, robię za kierowcę.

Poza tym przedwczoraj była masakra. Jechałam z siostrą i Kaśką i nagle na środku skrzyżowania dym spod maski. Oczywiście żaden z Panów kierowców się nie zatrzymał i nie pomógł, we dwie musiałyśmy lekko samochód zepchnąć z krzyżówki, dupsko zostało na jezdni. 3 radiowozy jechały, macha otwarta, nikt się ie zatrzymał Pękł przewód od chłodnicy, cały płyn poszedł w pi...... Zadzwoniłam po szwagra, bo z ojcem remontowali mieszkanie. Samochód na hol, a szwagra samochód zaczął dymić pod blokiem, okazało się, że też przewód od chłodnicy poszedł
Został tylko mój stary wysłużony poldek, ale jeździ

A poza tym dziś się dowiedziałam, że koleżanka z góry (kiedyś razem pracowałyśmy) ma termin na 17 kwietnia . Fajnie, będę miała z kim na spacerki chodzić ma już córę 15 letnią. Kurde podziwiam ją 8 lat się starali

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 21:27   #2615
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a czego mam fotkę dodac? dodam cały pokój w styczniu/lutym teraz wsio w kartonach czeka i nawet nie wyjmuję żeby si,ę nie kurzyło ale kusi mnie niemiłosiernie, jakiś syndrom wicia gniazda mi się włączył ;/

no jak to czego? wszystkiego! nie no dobra poczekamy do lutego w końcu to już niedługo i szybko zleci

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.
Parę dni nie pisałam, ale podczytywałam
Troszku zalatana byłam, bo pomagam siostrze z tą przeprowadzką, robię za kierowcę.

Poza tym przedwczoraj była masakra. Jechałam z siostrą i Kaśką i nagle na środku skrzyżowania dym spod maski. Oczywiście żaden z Panów kierowców się nie zatrzymał i nie pomógł, we dwie musiałyśmy lekko samochód zepchnąć z krzyżówki, dupsko zostało na jezdni. 3 radiowozy jechały, macha otwarta, nikt się ie zatrzymał Pękł przewód od chłodnicy, cały płyn poszedł w pi...... Zadzwoniłam po szwagra, bo z ojcem remontowali mieszkanie. Samochód na hol, a szwagra samochód zaczął dymić pod blokiem, okazało się, że też przewód od chłodnicy poszedł

A poza tym dziś się dowiedziałam, że koleżanka z góry (kiedyś razem pracowałyśmy) ma termin na 17 kwietnia . Fajnie, będę miała z kim na spacerki chodzić ma już córę 15 letnią. Kurde podziwiam ją 8 lat się starali

ojej z tymi autami to masakra dobrze że masz drugie autko
a z sąsiadką to fajnie będziesz miała koleżankę do spacerów i pogaduszek

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 21:31   #2616
megi2015
Zadomowienie

no fajnie będziesz miała towarzyszkę spacerów. a tak ogólnie to podziwiam. 8 lat starań jak to musi wpływać na psychikę.... ale ważne że się udało.
Stary 2010-11-12, 21:35   #2617
aja1
Zakorzenienie

Już żeśmy się umówiły na ploty i soczek pomarańczowy

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 21:43   #2618
Jok3r
Zadomowienie

Talking Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
a czego mam fotkę dodac? dodam cały pokój w styczniu/lutym teraz wsio w kartonach czeka i nawet nie wyjmuję żeby si,ę nie kurzyło ale kusi mnie niemiłosiernie, jakiś syndrom wicia gniazda mi się włączył ;/

..rozglądam się za kremami na rozstępy, sama nie wiem, czy mustela czy vichy a może sama oliwka
Nie torturuj nas i nie kaz czekac do stycznia czy lutego Ciekawi mnie ten przewijak i te kieszonki, bo nie wiem czy zamawiac taki z alle czy moze z ikei.

Zdjecia wkleje jutro, bo dzis mam taki burdel w pokoju i swiatlo do kitu i wozek moze miec przeklamany kolor przez to, ale od poczatku.

No wiec w poludnie pojechalismy ekipa do lumpka i wydalismy tyle kasy, ze maz sie do mnie nie odzywal cala powrotna droge taki byl wsciekly. Kupilam dwie kurtki zimowe tz wlasciwie plaszcze i dalam za jedna 32zl, a za druga 29zl, ale porazka, bo to byly jedyne sensownie wygladajace kurtki, ktore na mnie pasowaly i to w calym sklepie. Gdybym nie byla w ciazy to bym takie perlki za bezcen kupila, ze masakra. Jutro sie w nie ubiore i pstrykne fotki. Szwagierka wyszperala mi jeszcze super tunike za cale 15zl z takiego sweterkowego
materialu, ale cienkiego w kolorze pudrowego rozu. Wlascieiwe to jest lekko buraczkowa, ale naprawde super kolorek. Do legginsow w sam raz.
No i dorwalam sie do kosza z ciuszkami dzieciecymi. I o to sie maz pogniewal, bo zamiast poszukac jeszcze jakichs spodni ( co prawda szwagierka przy okazji szukania dla siebie szukala tez dla mnie i nic nie znalazla), ale mialam tez poszukac spodni dresowych, bo mam az jedna pare. Jednak tak sie wkrecilam w te dzieciece ciuszki, ze jak sie obudzilam to sie okazalo, ze sie juz zbieramy do wyjscia, a ciuszkow mam 2 gory koszy. Zrobilysmy na szybko przesiew, bo to co jest sliczne nie koniecznie idzie w parze z przydatnoscia i zostal jeden kosz, ale za piekna sumke 197zl. Tlumaczylam mezowi, ze juz przynajmniej mam z glowy ciuszki, bo mam wszystko. Bodziaki, polspiochy, kaftaniki, koszulki i to po max 10zl za szt. Tz jakies takie sweterki czy kurteczki 10, a reszta 3-8zl i to wszystko prawie nowe i firmowki. nawet trafilam na 2 ciuszki identyczne jak w moim angolu i to nie za 20zl, a za 8zl, wiec jestem totalnie zadowolona.Jutro wszystko poukladam i porobie foty, bo jest tego w pip.

Jesli chodzi o wozek to kolor jest dokladnie taki sam jak na zdjeciu. Co prawda przez moment zastanawialam sie czy jednak ten niebieski nie jest zbyt zimny, ale pozniej przypomnialam sobie, ze w sklepach bylo w pip turkusowych, morskich, zielonych, a takiego blekitka ani jednego, wiec mozna powiedziec, ze jest wyjatkowy Niestety nie wiem czyja to wina czy sklepu, w ktorym zamawialismy czy producent dal dupy, ale zamiast kosza z Warriora przyslali do Jumpera i spacerowka poszla od razu do zwrotu, bo jak juz mieli ja pakowac do samochodu to maz zauwazyl, ze jakas srubka odpadla i okazalo sie, ze cos tam bylo urwane. Tak wiec caly kpl bede miala w pn najpozniej we wtorek. Dostalismy za to pare bucikow takich robionych na drutach. Bynajmniej nie za te problemy tylko ogolnie za zrobienie zakupow. Nic specjalnego te buciki bardziej ucieszylabym sie np z dodatkowej torby/siatki do wozka, albo z jakiegos kocyka czy reczniczka, ale jak to sie mowi darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada Jestem tak wymeczona, a jeszcze mielismy gosci i kolejna impreza tak wiec teraz dopiero zabieram sie za ogladanie, ukladnie i podniecanie sie zakupami
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 22:37   #2619
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
eh kochana rozstępów nie ma bo to wczesna ciąża, więc ciężko żeby już były chociaż i takie są przypadki
mnie biust skoczył o 3 rozmiary, i o ile ciało jest ok to skóra na biuście jest taka..dziwna,cienka, chyba robią się rozstępy, takie po 1 cm ale widzę,że zaczyna pękać , a on nadal rośnie
wyć mi się chce

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

ja aktualnie kupiłam sobie Elancyl,
ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1
słyszałam dużo dobrych opinii,
za tubę 400ml dałam 100zł, niby ma wystarczyć na 2,5 miesiąca,
zobaczymy

wcześniej używałam Musteli
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ra-wersja.html

Mi też bardzo urosły piersi, nie wyobrażam sobie co będzie dalej,
nie mówiąc już o tym jak będzie wyglądał brzuch w 8,9 miesiącu

Jok3r w takim razie ja czekam z niecierpliwością na zdjęcia twoich zakupów

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-12 o 22:45
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 22:54   #2620
kolba
Raczkowanie

Cześć Mamusie!
Oj, czytając Was coraz bardziej uświadamiam sobie, że zakupy czas zacząć, tym bardziej, że brzuch coraz większy i ........ mam już problem z zakładaniem butów!!! Dziś to odkryłam Poza tym wchodząc na drugie piętro sapię jak parowóz

Mamusiom, które poznały płeć - GRATULACJE!!

Dostałam dziś polecony z ZUS-u odnośnie L4. We wtorek mam się stawić na badanie. Hmm, miała może któraś z Was? Dzwoniłam już do gin i na poniedziałek będę miała skserowaną całą dokumentację medyczną - zaniosę, niech sobie czytają (a dużo tego, oj dużo)! No nic to, nie będę się stresować. Pożyjemy zobaczymy!

Na razie zmykam do łóżka! Słodkich snów dla wszystkich!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 23:02   #2621
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Oj, czytając Was coraz bardziej uświadamiam sobie, że zakupy czas zacząć, tym bardziej, że brzuch coraz większy i ........ mam już problem z zakładaniem butów!!! Dziś to odkryłam Poza tym wchodząc na drugie piętro sapię jak parowóz

Mamusiom, które poznały płeć - GRATULACJE!!

Dostałam dziś polecony z ZUS-u odnośnie L4. We wtorek mam się stawić na badanie. Hmm, miała może któraś z Was? Dzwoniłam już do gin i na poniedziałek będę miała skserowaną całą dokumentację medyczną - zaniosę, niech sobie czytają (a dużo tego, oj dużo)! No nic to, nie będę się stresować. Pożyjemy zobaczymy!

Na razie zmykam do łóżka! Słodkich snów dla wszystkich!
A to ciekawe z tym ZUS-em
Daj znać co tam będą chcieli od ciebie.

Jeśli mogę zapytać to od jak dawna pracujesz?
A z jakiego powodu jesteś na L4?
Stary 2010-11-13, 02:05   #2622
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a czy któraś z Was jest z Trójmiasta??
Ja jestem - obecnie Gdańszczanka z odzysku

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
zapomniała w tamtym poście chciałam się pochwalić brzuszkiem dokładnie 19tydzień 1dzień troszku urósł

Załącznik 3527477
Piękny

Cytat:
wyć mi się chce

A do czego gąbka z syrenką
Mi w elancylu nie podoba sie zapach - w sumie w ogole sie nim nie smaruje. Chyba mam jakis inny niz izabel, bo moja tubka jest miejsza na oko jakies 200 a nie 400.
Ale stanowczo wolę moje zmieszane 4 olejki skóra po nich ładnie się trzyma. Zobaczymy co będzie później. Moje piersi skoczyły jak na razie o dwa rozmiary i mogłyby przystopować na jakis czas. Ostatnio zaczelam myslec o staniku, ktory wczesniej odrzucilam jako brzydki ale wygodny ... co sie robi z czlowiekiem

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 07:22   #2623
kolba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
A to ciekawe z tym ZUS-em
Daj znać co tam będą chcieli od ciebie.

Jeśli mogę zapytać to od jak dawna pracujesz?
A z jakiego powodu jesteś na L4?
Pracuję ponad 4 lata w jednej firmie. Na L4 jestem praktycznie od początku, tzn od 7go tygodnia ciąży, ze względu na plamienia i nisko umiejscowiony pęcherzyk zarodkowy. Potem łożysko przodujące, a te plamienia praktycznie do 3 miesiąca (a i teraz sporadycznie się zdarzają). No i jest to ciąża po poronieniu, które dość konkretnie odchorowałam w zeszłym roku (4 m-ce zwolnienia), No nic to, zobaczymy we wtorek.

Iza pisałaś, że używałaś musteli. Mogę wiedzieć czemu zmieniłaś? Nie byłaś zadowolona? Ja na brzuch używam zamiennie mustelę, perfecta mama i oliwkę - chodzę tłusta jak frytka, ale na razie bez rozstępów

Dzień dobry wszystkim z rana - u mnie słoneczko
Stary 2010-11-13, 07:57   #2624
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ide na lapka i zaraz zdaje relacje z calego dnia. Zakupow mam po sufit i wozeczek stoi juz w pokoju
jok3r wklej fotki ciuszkow

a ja wczoraj mialam jechac jeszcze w lumpkach poszalec ale rozpadalo sie wiec pojchlam do domu, a do tego przespalam swoj przystnek i musialam wracac spowrotem eh te hormony

a prunelle na grojeckiej to ja w tejj szmizjerce tez bylam- dzis doczytalam nazwe

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-11-13 o 07:58
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 08:37   #2625
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć mamuski
ja juz od rana Was nadrabiam

Cytat:
zapomniała w tamtym poście chciałam się pochwalić brzuszkiem dokładnie 19tydzień 1dzień troszku urósł

Załącznik 3527477
super brzusio, taki zgrabniutki, ja jestem tydzien krocej od Ciebie, a mam taki wielki.
A ostatnio jak wrociłam do pracy, to dowiedzialam się, że koleżanka z pietra też jest w ciąży 2 tyg dłuższej niż moja i do tej pory nie miała w ogole brzuszka, a jak wszystkim powiedziala, że jest w ciąży to nagle ten brzuszek jej tak urósł i też ma taki fajny zgrabniutki, mój to taki napompowany, ale pocieszam się, że przynajmniej dzidzia ma dużo miejsca

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ja kupuje tego Gtx zielonego, bo mam nadzieję, że wytrzyma dla następnego dziecka
Na obiadek miałam kluchy ziemniaczanne ;P
a na kolację zrobię Tortille.
Też byłam na zakupach: 2 tuniki i bluzka, a dla dzidziusia -dzisiaj nic.
W końcu na obiadek zrobiłam placki ziemniaczane z gulaszem, takie ala placek węgierski. Mąż był zachwycony, bo on to uwielbia, tylko ja nie lubię tych ziemniakow ścierać

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny obejrzałam na vod kolejny odcinek Usta, Usta i uryczałam się jak bóbr...szczególnie w ostatniej scenie, ale nie opowiadam same zobaczcie
ja nie oglądam na vod, ale ten odcinek co byl teraz w tygodniu, to też się popłakałam

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.
no to miałaś Kochana przeżycia, dobrze, że nic gorszego się nie stalo, a co do znieczulicy na drogach, to normalka, nie przejmuj się. Ostatnio stalam w kolejce do kasy w takim markecie u nas i pewna pani przede mną tak się dziwnie patrzyła na moj brzuch, że myślalam, że powie, żebym stanęła przed nią chociaż ja nie chciałam bo miala już wszystkie zakupy na ladzie wyłożone, ale na szczęście otworzyli kolejną kasę i ja tam poszłam, a ta babka mnie zaskoczyła, bo sie patrzyła jakbym jakaś trędowata byla

Jok3r no to poszalałaś, tylko faktycznie miałas sobie pokupić troche ciuchów, ale wiadomo, ja jakbym widziala takie wspaniałości dla dzidzi to też bym olała swoje zakupy

Cytat:
nie martw się nic Ci nie mogą zrobić, oni robią kontrole w zależności od kodów choroby, jakie wpisze lekarz (tych których my nie widzimy na swoim egzemplarzu), a może być tak, że pracodawca wysłał Ci kontrolę

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
A do czego gąbka z syrenką
bo ta gąbka jest ostrzejsza i taka specjalna do masażu na cellulit

A dzisiaj jedziemy na zakupy, potem na imprezkę i pewnie do wieczora mnie już nie będzie. Na razie póki tż nie wstał, to jeszcze sobie z Wami posiedzę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 08:38   #2626
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Montii kochana ja używam tylko oliwki Bambino, na mokra skóre po kąpieli i dodatkowo kupiłam w rossmanie jakieś mleczko dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom, do kąpieli tez używam specyfiku z tej linii i rozstępów nie ma gorzej z cellulitem
witam dziewczynki!!!
ja juz po sniadanku, standardowo płatki z mlekiem
zaraz ide się ogarnąć i jedziemy pooglądać powozy dla naszej niunki dzis musze odpocząć od pisania pracy mgr bo juz po nocach mi się snic razem z promotorem - koszmar :-(

N.i.k.a i ja wczoraj zauwazyłam ze mam cellulit na udach no masakra jakas...musze sie za to wziąć i to ostro, bo inaczej jak wybiore sie w przyszłym roku z maleństwem nad morze to chyba w kombinezonie bede smigac

odnosnie tych kontroli ZUS zaczynam sie bac, ja tez jestem na zwolnieniu juz długo, najpierw byłam w 7 tygodniu, potem wróciłam do pracy i od 11 jestem znowu cały czas....

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-11-13 o 08:46
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 08:54   #2627
kolba
Raczkowanie

Znalazłam na mailu (jeszcze z poprzedniej ciąży) książkę w pdf "Uśnij wreszcie - jak pomóc dziecku zasnąć". Naprawdę przystępnie i moim zdaniem bardzo dobrze napisana. Bardzo dużo porad i logicznych wyjaśnień odnośnie usypiania dzieciątka. Podobno każde dziecko powinno SAMO zasypiać w swoim łóżeczku - fajnie wyjaśnione dlaczego! Jeśli któraś z Was chce, to wyślijcie mi swoje adresy mailowe - roześlę!
Stary 2010-11-13, 08:54   #2628
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

a jak ja nie mam zadnych predyspozycji do zwolnienia a chcialbym na nie isc od stycznia to co moga mnei sprawidzc ??? przeceiz bede miala duze brzucho i ciekzo mi bedzie pociagiem jezdic i busem do prac ???
Stary 2010-11-13, 09:01   #2629
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a jak ja nie mam zadnych predyspozycji do zwolnienia a chcialbym na nie isc od stycznia to co moga mnei sprawidzc ??? przeceiz bede miala duze brzucho i ciekzo mi bedzie pociagiem jezdic i busem do prac ???
Kasia mi lekarz wpisuje kod choroby b-26 "O26 Opieka położnicza z powodu stanów związanych głównie z ciążą"
to jest taki ogólny w ciąży i konkretnie nie wyjaśnia co mi jest, ważne, że mój lekarz uznał, że powinnam troche odpocząć. Poproś lekarza, że chcesz iść na zwolnienie, bo Ci już ciężko
Stary 2010-11-13, 09:07   #2630
n.ik.a
Zadomowienie

Agaaga89 moje piersi też zwiększyły swój rozmiar i zauważyłam, że lewa pierś jest dużo większa od prawej...

Montii może dziś kupię sobie tą gąbkę skórę na piersiach mam napiętą i wydaje mi się, że to dzięki oliwce dla dzieci, którą stosowałam od czasu do czasu przed ciążą a teraz cały czas. Na cellulitis stosowałam krem wyszczuplający evelline czerwony. Mam go jeszcze ale na jakimś forum przeczytałam, że kosmetyki antycellulitowe nie są wskazane więc ze strachu go odstawiłam, choć na początku jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to smarowałam nim pośladki i uda. Przyznam, żę naprawdę widać było efekt

Iweczka ja też zjadłam płatki z mlekiem i powoli zaczynam się ubierać, bo idę do mamy robić gołąbki
Kochana może czegoś brakowało na zwolnieniu i chcą to wyjaśnić?

mój mąż właśnie wrócił z biegania i zabiera się za robienie mi półek w kuchennej wnęce a popołudniu jedziemy do Agaty pooglądać i może kupic już meble do dużego pokoju

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-11-13, 09:12   #2631
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Kasia mi lekarz wpisuje kod choroby b-26 "O26 Opieka położnicza z powodu stanów związanych głównie z ciążą"
to jest taki ogólny w ciąży i konkretnie nie wyjaśnia co mi jest, ważne, że mój lekarz uznał, że powinnam troche odpocząć. Poproś lekarza, że chcesz iść na zwolnienie, bo Ci już ciężko
no wlasnie Ego ja mam zamiar tak powiedizec - nie chce jakiegos lezacego zwolnienai ale chialabym nie jezdizc do pracy od nowego roku bo to bedzie meczace, poza tym jak spadnie snieg i bedize duzy mroz to tez ryzyko
mam nadziej ze nikt sie do mnei nie przyczepi ze bede sobei spacerowala do sklepu albo parku jak bedize cieplo w trakcie zwolnienia
Stary 2010-11-13, 09:33   #2632
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie Ego ja mam zamiar tak powiedizec - nie chce jakiegos lezacego zwolnienai ale chialabym nie jezdizc do pracy od nowego roku bo to bedzie meczace, poza tym jak spadnie snieg i bedize duzy mroz to tez ryzyko
mam nadziej ze nikt sie do mnei nie przyczepi ze bede sobei spacerowala do sklepu albo parku jak bedize cieplo w trakcie zwolnienia
jeżeli będziesz miala na zwolnieniu chory może chodzić, to nie mogą się przyczepić, tu nawet którejś dziewczynie lekarz zalecił spacery, najgorsze jest to, że lekarze z nfz nie są tacy chętni do wystawiania zwolnień, mój to się ze mnie śmieje, bo ja jak się źle czułam to brałam na tydzień, teraz dopiero byłam dwa tygodnie i się śmieje, że wszyscy chcą od początku ciąży a ja tak sobie cykam po tygodniu, ale u mnie są na koniec roku duże premie i szkoda mi ich stracić
Stary 2010-11-13, 09:41   #2633
laseczkaa
Zadomowienie

hej

Ja właśnie zjadłam śniadanko
Zaraz idę troszkę po sklepach pochodzić .

Ja jak na razie smaruję się oliwką chociaż muszę sobie kupić krem na rozstępy. jak na razie zero rozstępów . piersi też mi urosły co najmniej o 1 rozmiar . miałam miseczkę C teraz muszę D....
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 09:43   #2634
Eirene1987
Zakorzenienie

marsylia dziękuję

Cytat:
Pracuję ponad 4 lata w jednej firmie. Na L4 jestem praktycznie od początku, tzn od 7go tygodnia ciąży, ze względu na plamienia i nisko umiejscowiony pęcherzyk zarodkowy. Potem łożysko przodujące, a te plamienia praktycznie do 3 miesiąca (a i teraz sporadycznie się zdarzają). No i jest to ciąża po poronieniu, które dość konkretnie odchorowałam w zeszłym roku (4 m-ce zwolnienia), No nic to, zobaczymy we wtorek.
jeśli chcą po prostu skontrolować twój stan to chamstwo naprawdę no kurde ja wiem że ciąża to nie choroba ale naprawdę czasem można się tak czuć - wszystko boli, nie można usiedzieć, ustać, trzeba dużo leżeć odpoczywać a tu w pracy siedź... a ty jeszcze te plamienia i w ogóle... na pewno się wybronisz ale tylko niepotrzebnie ci d... zawracają

Cytat:

ja mam tylko b i 2 czyli że mogę chodzić i można chodzić na spacery, do sklepu po bieżące zakupy, w ogóle takie bieżące sprawy załatwiać.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 09:44   #2635
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli będziesz miala na zwolnieniu chory może chodzić, to nie mogą się przyczepić, tu nawet którejś dziewczynie lekarz zalecił spacery, najgorsze jest to, że lekarze z nfz nie są tacy chętni do wystawiania zwolnień, mój to się ze mnie śmieje, bo ja jak się źle czułam to brałam na tydzień, teraz dopiero byłam dwa tygodnie i się śmieje, że wszyscy chcą od początku ciąży a ja tak sobie cykam po tygodniu, ale u mnie są na koniec roku duże premie i szkoda mi ich stracić

a ja mam od początku ciąży chyba też od ok 8 tc zwolnienie bo plamiłam . cały czas biorę lek na potrzymanie ciąży. i to właśnie lekarka z nfz wystawiła mi l4 chociaż ja się upierałam ale ona powiedziała że muszę mieć. na zwolnieniu mam 1 czyli leżeć . a chodzę może nie tak często ale ruszam się ze względu na to że plamienie się nie powtórzyło a zwariowałabym w domu tyle miesięcy ...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 09:50   #2636
wanilia83
Zadomowienie

milena mam nadzieję że już lepiej się czujesz uważaj na siebie

eirene śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ja kupuje tego Gtx zielonego, bo mam nadzieję, że wytrzyma dla następnego dziecka
ja też narazie jestem za GTX zielonym

Cytat:
Dziewczyny obejrzałam na vod kolejny odcinek Usta, Usta i uryczałam się jak bóbr...szczególnie w ostatniej scenie, ale nie opowiadam same zobaczcie
już mnie zaczyna denerwować że tyle złego się w tym serialu dzieje no cóż muszę przyszykować paczkę chusteczek na wtorkowy odcinek

jok3r no to się obłowiłaś super już się nie mogę doczekać zdjęć

ZUS też mnie zaczyna wkurzać przez te kontrole teraz się zacznę jeszcze stresować czy mnie nie wezwą
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:02   #2637
n.ik.a
Zadomowienie

Laseczkaa ja dostałam zwolnienie ok. 8 tygodnia, bo się przeziębiłam. Leżałam 1,5 tyg. po czym wróciłam do pracy...pochodziłam tydzień i na kolejnej kontroli okazało się, że mam krwawiącego polipa oraz migrenowe bóle głowy- znów dostałam zwolnienie i tak jest ono mi ciągle przedłużane. W ubiegłym tyg. skończyłam brać leki na podtrzymanie. W środę mam kontrolę i przyznam, że chcialabym już wrócić do życia zawodowego ale obawiam się, że długo nie pociągnę, bo zbliżają się święta i będzie cała masa pracy. do tego dostanę dyżury i pewnie będę siedzieć w pracy od 9 do 21 codziennie - w weekendy tez się znajdzie dla mnie zajęcie. Dodatkowo moja praca to w większości siedzenie przed komp. i mój lekarz twierdzi, że dobrze by było abym jednak siedziała w domu. Na zwolnieniu ma symbol 2 i B - a ponadto zalecone spacery.

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-11-13, 10:09   #2638
iizabelaa
Zakorzenienie

część dziewczyny
ja dopiero poranna kawę piję

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Mi w elancylu nie podoba sie zapach - w sumie w ogole sie nim nie smaruje. Chyba mam jakis inny niz izabel, bo moja tubka jest miejsza na oko jakies 200 a nie 400.
Ale stanowczo wolę moje zmieszane 4 olejki skóra po nich ładnie się trzyma. Zobaczymy co będzie później. Moje piersi skoczyły jak na razie o dwa rozmiary i mogłyby przystopować na jakis czas. Ostatnio zaczelam myslec o staniku, ktory wczesniej odrzucilam jako brzydki ale wygodny ... co sie robi z czlowiekiem
ja tez się olejkuję
olejek lub oliwka wieczorem,
a rano krem na rozstępy

bo stwierdziłam że muszę się podwójnie ubezpieczyć

Jakie olejki używasz?

Cytat:

Iza pisałaś, że używałaś musteli. Mogę wiedzieć czemu zmieniłaś? Nie byłaś zadowolona? Ja na brzuch używam zamiennie mustelę, perfecta mama i oliwkę - chodzę tłusta jak frytka, ale na razie bez rozstępów

Dzień dobry wszystkim z rana - u mnie słoneczko
4 lata, a to ciekawe, zapytałam się bo zastanawia mnie czym oni się sugerują wybierając ludzi do tej kontroli

Nie zmieniłam z żadnego konkretnego powodu,
w sumie dlatego że po prostu o Elancylu słyszałam dużo dobrych opinii (na KWC tez ma dobre opinie) ale nie kupiłam ze wzglądu na cenę, Mustela była jednak tańsza

a teraz znalazłam na allegro to opakowanie Elancylu 400ml z pompką za 100zł,
a za Mustele dałam ostatnio 120zł za 2x150ml

Cytat:
ja też nie chciałam iść na zwolnienie bo niedawno dostałam podwyżkę
ale wyszło inaczej

3 razy się przeziębiłam i nie było mnie po tygodniu potem 2 tygodnie, i u mnie w pracy to jest bardzo uciążliwe dla współpracowników
Stary 2010-11-13, 10:12   #2639
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam tylko b i 2 czyli że mogę chodzić i można chodzić na spacery, do sklepu po bieżące zakupy, w ogóle takie bieżące sprawy załatwiać.
macie tylko taki symbol, bo na kopii dla pracodawcy nie odbija sie kod choroby, który jest tylko na egzemplarzu do zus-u i dla lekarza, ja wiem jaki mam bo lekarz przy mnie na biurku wypisywał zwolnienie i podejrzałam.

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a ja mam od początku ciąży chyba też od ok 8 tc zwolnienie bo plamiłam . cały czas biorę lek na potrzymanie ciąży. i to właśnie lekarka z nfz wystawiła mi l4 chociaż ja się upierałam ale ona powiedziała że muszę mieć. na zwolnieniu mam 1 czyli leżeć . a chodzę może nie tak często ale ruszam się ze względu na to że plamienie się nie powtórzyło a zwariowałabym w domu tyle miesięcy ...
chodzilo mi o to, że jak sie nic nie dzieje i nie ma przeciwskazań do pracy, to lekarze z nfz nie są skorzy do wystawiania zwolnień od tak bo my chcemy, moich kilka znajomych tak miało, tylko one też chodzą do drugiego lekarza prywatnie i maja zwolnienie
Stary 2010-11-13, 10:12   #2640
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

Ja właśnie zjadłam śniadanko
Zaraz idę troszkę po sklepach pochodzić .

Ja jak na razie smaruję się oliwką chociaż muszę sobie kupić krem na rozstępy. jak na razie zero rozstępów . piersi też mi urosły co najmniej o 1 rozmiar . miałam miseczkę C teraz muszę D....

ja muszę zmienić z D na E

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości