Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 09:38   #3331
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Artystka, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki
A jak szpital tak na pierwszy rzut okiem? jak cię potraktowali?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 09:56   #3332
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Jednak zasnelam nad ranem i spalam do teraz i szczerze mowiac / piszac nie wiem jak mozna do tej godziny spac.. masakra!

Mialam ambitny plan rano isc po chleb czy cos.. a tak to jem na sniadanie pierniki z biedronki i popijam inką

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
No przeciez to byl komplement

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Wczoraj byla rozmowa o brzuchach, więc wklejam mój- robione dziś, czyli mniej więcej tydzień po porodzie
No no, niezle Kurde tez juz chce byc po Zrob sobie porownanie ostatniego zjdecia z zawartoscia i tego

Artystka no to kciukasy za akcje ! No i sie rozpakujesz przede mna

U mnie zero boli zero skurrczy zero czopa zero czegokolwiek!

Na dodatek dzis chya do wieczora sama bede, tz w szkole.. no i musze isc zrobic zakupy jakies male do biedrony

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 09:56   #3333
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Artystka, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki
A jak szpital tak na pierwszy rzut okiem? jak cię potraktowali?
Na IP byla bardzo sympatyczna babeczka,ktora zrobila mi ktg i powiedziala ze nie wygladam na rodzaca,ale bez problemu zrobila mi ktg.I po chwili zmienila ja bardzo mloda lekarka(chyba przed 30-tka),mnie zbadala i stwierdzila ze ktg nie zawsze jest miarodajne i wlasnie pytala mnie co o szyjce mowil lekarz w poniedzialek-ogolnie milo i fachowo sie mna zajeli,tylko ze lekarka sie bala ze poloza mnie na oddziale a mi skurcze ze strachu znikna..I ma racje,bo ze mnie jest typ ktory tak ma
Ja pier... naprawde zaczelam rodzic-jestem tego pewna,no tak to ja jeszcze nie mialam..Spoznialskie-koktail z olejku rycynowego,zobaczcie jaki skuteczny
Stary 2010-11-13, 10:02   #3334
Anecka
Zakorzenienie

Tylko gdzie ten olejek dostane w sobote
Nie ma bata dzis wsypuje pol szklanki lisci malin i zalewam druga polowa sprzatac mi sie nie chce bo w sumie jest OK.. no chyba, ze jeszcze po schodch sobie truchcikiem pobiegam

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-13, 10:07   #3335
natka80
Raczkowanie

Artystka- trzymam kciuki!!!! Napisz mi cos wiecej o tym koktajlu z olejku, plisssss

Ja pije od 2 tyg zioła Bitnera na dobre odejscie łozyska po narodzinach...
Stary 2010-11-13, 10:09   #3336
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natka80 Pokaż wiadomość
Artystka- trzymam kciuki!!!! Napisz mi cos wiecej o tym koktajlu z olejku, plisssss

Ja pije od 2 tyg zioła Bitnera na dobre odejscie łozyska po narodzinach...
Kazdy ma swoj sposob..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-13, 10:12   #3337
natka80
Raczkowanie

Artystka, gdzie kupic taki olejek i jak zrobic ten koktail?? Ja nie chce by mi poród musieli wywolać...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 10:14   #3338
Patrycja_1708
Zadomowienie

A tak w ogóle to trzymam kciuki za dalsze rozpaqkowywanie bo coś dzieciaczki wychodzić nie chcą

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-11-13 o 10:17
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:20   #3339
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Na IP byla bardzo sympatyczna babeczka,ktora zrobila mi ktg i powiedziala ze nie wygladam na rodzaca,ale bez problemu zrobila mi ktg.I po chwili zmienila ja bardzo mloda lekarka(chyba przed 30-tka),mnie zbadala i stwierdzila ze ktg nie zawsze jest miarodajne i wlasnie pytala mnie co o szyjce mowil lekarz w poniedzialek-ogolnie milo i fachowo sie mna zajeli,tylko ze lekarka sie bala ze poloza mnie na oddziale a mi skurcze ze strachu znikna..I ma racje,bo ze mnie jest typ ktory tak ma
Ja pier... naprawde zaczelam rodzic-jestem tego pewna,no tak to ja jeszcze nie mialam..Spoznialskie-koktail z olejku rycynowego,zobaczcie jaki skuteczny
u mnie też ktg wykazywało marne skurcze, a myslałam, ze zjadę z bólu. Potem lekarz mi mówił, że właśnie może być malo miarodajne i ,że bóli z krzyża nie wskazuje. A u mnie krzyżowe były
Stary 2010-11-13, 10:24   #3340
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamafi Pokaż wiadomość

czy ktoras z was nabyła moze spiworki welniane do wozka czy fotelika? cos w tym stylu?

http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...295353483.html

chyba nabede...macie moze jakies uwagi.....
Ja kupiłam podobny, ale z firmy Womar. Bardzo zadowolona jestem tylko radzę jeśli masz gondolke to zmierz dokładnie wymiary spiworka bo ja ledwo go wcisnęlam

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
łał wczoraj zaczęłam 40 tc ;O
No ja też

Cytat:
Bylam w szpitalu w Wejherowie i na razie odeslali mnie do domu by mi akcja skurczowa nie zanikla(i faktycznie dalej jest) jakby mnie polozyli na oddzial-mam wrocic jak dostane wiekszych boli i beda mnie lapac co 5 minut przez 2 godziny.Na ktg skurcze byly widoczne,ale slabe babka powiedziala tztowi ze na razie mu mnie oddaje,ale jest pewna ze pod wieczor wrocimy juz z konkretna akcja.Bylam w poniedzialek u lekarza to mialam rozwarcie na maly opuszek,szyjke skrocona ale jeszcze twarda,a dzis mam duzy opuszek,miekka szyjke i tylko na 1 cm szyjki chyba przy badaniu rozwarcia zrobila mi szybki masaz bo ledwo laze i zaraz ide odsypiac pol zarwanej nocyw koncu sie cos dzieje-jak mi wody odejda to mam od razu pedzic do szpitala
No w końcuOby się akcja szybko rozkręciła i zakończyła powodzeniem

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Miło mi, że wózek się podoba

Artystka

Edzia, my krwi pępowinowej nie pobieramy

Wklejam mój brzuch dzisiejszy - jutro kończymy 37tc według om.
Od jakichś dwóch tygodni już wcale nie rośnie i chyba troszkę widać, że się obniżył Ja widzę
Może troszkę jest niżej. Mój też ciut zszedł, no ale ja juz 40 tydz kulam

Cytat:
Artystka, gdzie kupic taki olejek i jak zrobic ten koktail?? Ja nie chce by mi poród musieli wywolać...
Natka a ty miałaś męża molestować i co??
Mam jeszcze olej z wiesiolka, moge tez go łykać ??Dopochwowo wole nie bo całkiem odpłynę z tym śluzem

Ide coś zjeść. Mała nawet dała mi pospać, ale całą noc schizowałam , ze wody mi odchodzą.masakra

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:28   #3341
natka80
Raczkowanie

Martinixxx....miałam, mialam...ale ukochany chce jeszcze poczekać. Moze dziś się uda.
Stary 2010-11-13, 10:30   #3342
Agatkia
Zadomowienie

Taka babeczka pewnie w ciemnych włosach :0 ostatnio też mnie przyjmowała na IP. bardzo fajnie ją odebrałam.
jak to fajnie, ze już zaraz będziesz miała swoją córeczkę przy sobie!!!! Mnie się strasznie dłużą te ostatnie tygodnie i wkurza mnie, że tak już pod koniec fizycznie ciężko, ciuchy na mnie nie pasują. Boli mnie ta pierdzielona kość łonowa- przedwczoraj poszliśmy z mężem na spacer do lasu i pierwszy raz w życiu... zgubiliśmy się! 3 godziny łaziliśmy nie mogac wydostać się z lasu, a już się ściemniało. Bałam się, bo mój mąż generalnie ma świetną orientację w terenie, a tu pierwszy raz w życiu taki zonk. po tym wysiłku myślałam, że mi pipka peknie na pół. jak stałam na dwóch nogach to było ok, ale już zrobić krok- i przez ten ułamek chwili stać na jednej- PORAŻKA. Czasami mam takie lęki, że po ciąży pełna sprawność nie wróci- oczywiście, nieuzasadnione lęki
Matko kochana, zdrowie to coś najcenniejszego co mamy. Ześwirowałabym chorując na jakąś przewlekłą chorobę, wymagającą ograniczenia ruchowego czy hospitalizacji. Bardzo współczuję ludziom chorym.
Stary 2010-11-13, 10:33   #3343
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Kup go w aptece,chyba 2 zl kosztuje i wymieszaj 2 stolowe lyzki z jakims napojem(sokiem pomaranczowym-ja wypilam ze Sprite ale dzieki temu nie poczulam w ogole tego smaku).Po dwoch godzinach mnie przeczyscilo(i dobrze bo meczyly mnie zaparcia po zeszlodniowej pizzy) twardnial mi brzuch co 15 minut to poszlam spac a o 3 nad ranem obudzily mnie dziwne skurcze co 8,7,w drodze na IP czyli o 6 rano byly co 5 i po ktg mi oslably.Ta mikstura nie na wszystkich dziala,na mnie podziala bo ja mialam juz rozwarcie i skurcze przepowiadajace i pewnie bez tego zaczelabym rodzic na poczatku tygodnia

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
u mnie też ktg wykazywało marne skurcze, a myslałam, ze zjadę z bólu. Potem lekarz mi mówił, że właśnie może być malo miarodajne i ,że bóli z krzyża nie wskazuje. A u mnie krzyżowe były
ja mam i z brzucha i z krzyza-te z krzyza to jakis koszmar,pociesza mnie ze po skurczu przestaje bolec,ale co 5 minut mam jazdewtedy laduje na czworakach bo pomaga...O 13 chyba bedziemy musieli tam wrocic,babka mowila ze 3cm rozwarcia robi sie w 3 lub 4 godziny
Stary 2010-11-13, 10:41   #3344
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Martinixxx....miałam, mialam...ale ukochany chce jeszcze poczekać. Moze dziś się uda.
Łe to na co on czeka?? Już po terminie jestes!!!!Moj to mnie s molestuje i non stop za mną łazi i pyta czy już Dzis mu pozwolę, zobaczymy co będzie.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:51   #3345
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem pewna ale chyba mnie ruszylomam non stop twardy brzuch,skurcze co 7 minut,krotko trwajace i tak szczerze mowiac na razie sa do wytrzymania...zastanawiam sie czy budzic tzta czy dac mu jeszcze troche pospac
No nareszcie
Cytat:
Bylam w szpitalu w Wejherowie i na razie odeslali mnie do domu by mi akcja skurczowa nie zanikla(i faktycznie dalej jest) jakby mnie polozyli na oddzial-mam wrocic jak dostane wiekszych boli i beda mnie lapac co 5 minut przez 2 godziny.Na ktg skurcze byly widoczne,ale slabe babka powiedziala tztowi ze na razie mu mnie oddaje,ale jest pewna ze pod wieczor wrocimy juz z konkretna akcja.Bylam w poniedzialek u lekarza to mialam rozwarcie na maly opuszek,szyjke skrocona ale jeszcze twarda,a dzis mam duzy opuszek,miekka szyjke i tylko na 1 cm szyjki chyba przy badaniu rozwarcia zrobila mi szybki masaz bo ledwo laze i zaraz ide odsypiac pol zarwanej nocyw koncu sie cos dzieje-jak mi wody odejda to mam od razu pedzic do szpitala

Cytat:
Kup go w aptece,chyba 2 zl kosztuje i wymieszaj 2 stolowe lyzki z jakims napojem(sokiem pomaranczowym-ja wypilam ze Sprite ale dzieki temu nie poczulam w ogole tego smaku).Po dwoch godzinach mnie przeczyscilo(i dobrze bo meczyly mnie zaparcia po zeszlodniowej pizzy) twardnial mi brzuch co 15 minut to poszlam spac a o 3 nad ranem obudzily mnie dziwne skurcze co 8,7,w drodze na IP czyli o 6 rano byly co 5 i po ktg mi oslably.Ta mikstura nie na wszystkich dziala,na mnie podziala bo ja mialam juz rozwarcie i skurcze przepowiadajace i pewnie bez tego zaczelabym rodzic na poczatku tygodnia

ja mam i z brzucha i z krzyza-te z krzyza to jakis koszmar,pociesza mnie ze po skurczu przestaje bolec,ale co 5 minut mam jazdewtedy laduje na czworakach bo pomaga...O 13 chyba bedziemy musieli tam wrocic,babka mowila ze 3cm rozwarcia robi sie w 3 lub 4 godziny
A co ty tu jeszcze robisz wynocha na porodowkę
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:51   #3346
kamafi
Raczkowanie

Artystka23 niezly ten koktail, bedzie dzis Dzidzia nowa albo jutro...

Aliszcze ja tez nosze soczewki, u mnie w szpitalu podobno nie mozna ani rodzic w soczewkach ani w okularach ale ja sobie tego nie wyobrazam bo nic nie bede widziala, mam wade -3,5 , wiec bede w soczewkach

Edzia my tez krwi nie pobieramy, moze jakby nie bylo tej oplaty rocznej za przetrzymywanie...a tak to dla nas duzo pieniazkow....wiadomo ze jakby cos zlego sie dzialo tfutfutfu w przyszlosci to mozna sobie nie odzalowac...moze to zabrzmi glupio ale ja jednego dziecka nie planuje wiec zawsze mozna urodzic drugie ktorego krew pepowinowa pomoze pierwszemu czy komus z rodziny

Anecka i Agatkia dzieki za opinie dot. spiworka do wozka, wkleilam taki link ale nie jestem w sumie zdecydowana czy to bedzie ta firma wiec mam nadzieje ze kupie tanszy. A wlasnie mysle o tym zeby np mala miala na sanki za rok

Moj maz wlasnie wrocil z Reala - kupil 4 opakowania pampersow moim zdaniem jest dzis niezla promocja - ostatni dzien, wydajac 100 zl otrzymujesz bon 10 zl do wykorzystania w pozniejszym terminie, a oprocz tego w gazetce jest promocja na Pampers Sleep&Play od 4-9kg( bo przeciez sie przydadza w pozniejszym terminie) wychodzi za Pampersa 0,37 gr
kamafi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:58   #3347
kretencja
Zakorzenienie

No, panowie z szafką przedpokojową przybyli, teraz montują

A ja postanowiłam zaszaleć i kupić sobie parę drobiazgów w Naturalnym Pięknie Baaardzo dawno nie kupiłam nic tak naprawdę dla własnej przyjemności (stanika ciążowego i podkładów poporodowych nie zaliczam do tej kategorii ), a na Dzidzia wydałam prawie 2000zł Trzeba po tej ciąży zadbać o siebie i zafundować sobie coś ekstra, nie? W końcu jestem tego warta
Tak że wkładam właśnie do wirtualnego koszyczka glinkę zieloną, jakieś proszki peelingujące, olejek jałowcowy (znam go, uwielbiam, a nigdzie nie udało mi się dostać dotąd w Polsce), no i oczywiście wypróbowany już olej jojoba. Stosuję go od kilku miesięcy zamiast kremu na noc i zastanawiam się, czy cud na mojej cerze to jego zasługa czy ciąży Faktem jest, że przed ciążą (i przed stosowaniem jojoby ) miałam wiecznie problemy ze skórą, mnóstwo zaskórników, pryszczy... Teraz, od jakichś 5 miesięcy, jak pojawi mi się jedna krosta na miesiąc to jest wydarzenie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:01   #3348
lisek15
Zakorzenienie

Artystka chyba w poniedziałek kupię taki olejek, to może i mnie coś weźmie

Ja już nie chcę leżeć w szpitalu A we wtrek znów mam dostać oksy i może coś ruszy. W poniedziałek mam tez dostać żel na szyjkę,. bo jest zgładzona, centrala i rozwarcie na palec Chodzę po schodach, brzuch cały twardy i dupa.Także ja chcę już urodzić.
Śmieje się,że Olke czeka do niedzieli aż wróci ojciec z Anglii

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:13   #3349
kretencja
Zakorzenienie

Lisku, to wcale nie jest wykluczone Na SR położna nam opowiadała, że poczucie bezpieczeństwa, związane np. z obecnością partnera, może wyzwolić poród, a jego brak - zatrzymać akcję. Opowiadała nam anegdotę o kobiecie, która zaczęła rodzić (nie było to w Polsce, poród był planowany w domu), wezwała położną, doulę i poinformowała męża, który miał wracać właśnie z delegacji. No i on powiedział, że już jedzie i będzie za godzinę. Wszystko szło dobrze, skurcze były coraz częstsze, aż tu nagle on dzwoni, że trafił na jakiś duży wypadek, potworne korki, objazdy i spóźni się minimum godzinę. Akcja się całkowicie zatrzymała! Ale... żadne leki na ponowne rozkręcenie nie były potrzebne. Położna postanowiła spokojnie poczekać i kiedy w końcu mąż dotarł (trwało to w końcu ładnych parę godzin) - akcja ruszyła ponownie i po kilku godzinach dzidziuś był na świecie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-11-13 o 11:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 11:43   #3350
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wyszłam ze szpitala w środę. Spędziłam tam równe 21 dni.
Wypisałam się na własną prośbę, ponieważ ordynator sugerował że powinnam zostać już do porodu, ale ja nie dałam rady psychicznie.
Cały czas jestem na fenoterolu 4 razy dziennie, leże plackiem i wstaje tylko na jedzenie i do kibelka.
W szpitalu miałam ktg 2 razy dziennie, nie zapisał mi się nawet jeden skurcz. Obecnie mam rozwarcie na 2 palce. Ciąża jest już donoszona, więc mogę rodzić, jestem bardzo czujna na każdy sygnał z ciała, ale jest cisza i spokój. Najbardziej mnie martwi fakt, że córcia jest położona miednicowo więc będę miała cesarkę. Robię te ćwiczenia które maja jej pomóc się obrócić, ale już chyba za późno....
Także leżę i czekam aż mi wody odejdą, albo zaczną się skurcze albo przestanę czuć ruchy, wtedy do szpitala. Ciekawa jestem jak to będzie jak w przyszłym tygodniu odstawię fenoterol.....
Wszystko byłoby ok gdyby mała wisiała główką w dół, bo wtedy to skrócenie i rozwarcie byłoby na rękę, bo poród byłby szybszy.....
także ostatnie tygodnie ciąży spędzam na zamartwianiu się i ogólnie się boję.........
biedna
leżenie to jakaś masakra

Agatkia

mnie też strasznie boli kość łonowa! do tego plecy i brzuch
czuje się jak bym już od tygodnia miała akcję porodową
a gdzie do naszych terminów

leśna historia niesamowita
współczuję
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:44   #3351
bela14
Rozeznanie

RODZĘ!!!!!!
SKURCZE CO 10MIN.A NAWET CZĘŚCIEJ.
TYLKO TO JUZ TAK OD RANA
I CIĄGLE TAK SAMO .KIEDY MAM JECHAĆ?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:45   #3352
kretencja
Zakorzenienie

Bela GOŁ!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-13, 11:46   #3353
Agatkia
Zadomowienie

Apoloonia, a Ty już masz wszystko dla dzieciaczka? Ja poza zimową czapeczką już wszystko mam- choć dzisiaj jeszcze raz gruntownie przejrzę ubranka. Zdecydowaną większośc mam na 62cm. Właśnie zastanawiam się nad zakupem leżaczka...
Stary 2010-11-13, 11:50   #3354
kretencja
Zakorzenienie

My wszystko mamy oprócz czegoś na gorączkę dla dzieciaczka i osłonek na piersi
Leżaczek pożyczyła dla nas od znajomej teściowa, uprała nawet!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-13, 11:53   #3355
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
RODZĘ!!!!!!
TYLKO TO JUZ TAK OD RANA
Stary 2010-11-13, 11:56   #3356
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
My wszystko mamy oprócz czegoś na gorączkę dla dzieciaczka i osłonek na piersi
Leżaczek pożyczyła dla nas od znajomej teściowa, uprała nawet!
O, kurcze, o tym to nawet nie pomyślałam. A co można w razie W podać takiemu noworodkowi?
Dzisiaj profilaktycznie kupiłam za to mleko początkowe Pro Nan, gdyby z moją produkcją własną osobistą nie szło z początku najlepiej

To jeszcze tylko dodam, ze u nas dzisiaj na obiadek krem pieczarkowy z dużą ilością pietruszki, a na drugie naleśniki z twarogiem i śmietaną z cukrem waniliowym lub z twarogiem i dżemem truskawkowym. Mmmm! komu, komu?

Edytowane przez Agatkia
Czas edycji: 2010-11-13 o 12:00
Stary 2010-11-13, 12:04   #3357
kretencja
Zakorzenienie

Są specjalne środki dla maluszków na gorączkę, zwykle w syropie lub w czopkach. Najlepiej zapytać w aptece.
Większość leków będzie się kupować na bieżąco (oby jak najmniej ), ale na gorączkę wolałabym coś mieć...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 12:05   #3358
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to trzymam kciuki za dalsze rozpaqkowywanie bo coś dzieciaczki wychodzić nie chcą
No wlasnie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
RODZĘ!!!!!!
TYLKO TO JUZ TAK OD RANA
JUZ JEDZ!

Kurde a ja poszlam do biedronki, kupilam sporo i ciezko bylo.. potem poszlam na strych co drugi schodek (mieszkam na parterze, 4 pietra).. zaraz bede wieszac pranie, choc nie wiem czy na dworze na sznurkach bo cos chmury ida..
Postalam juz z rekami w górze bo znow router padl tzn wifi nie dziala.. nie wiemy juz o co kaman, wiec musimy oddac do serwisu a byl miesiac temu kupiony
.. Okien myc nie bede bo zaraz i tak pewnie zacznie padac..
Chyba sie wezme za sutki

Olejku wole nie pic, mnie sie to jakos kojarzy z włosami bo kiedys stosowalam.. ale pojde zaparzyc malinki

My mamy chya wszystko oprocz wanienki ktora musze przyniesc od kolezanki no i ostatnio wlasnie dostalam takie oslonki na piersi przez ktore dziecko niby ssie..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-11-13 o 12:06
Stary 2010-11-13, 12:11   #3359
Anecka
Zakorzenienie

Aha i jeszcze raz musze sie upewnic...

NA zdjeciu mam smoczek, butelke, zaworek, takie cos do przykrecenia i rączke z tym cycem..

Wszystko prócz rączki mam gotować te pare minut we wrzącej wodzie? Oczywiscie wsio plastik a zawór jakis silikon..
Rączki raczej gotowac nie bede? moze tylko tego cyca przemyc ciepla woda?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-13, 12:36   #3360
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Apoloonia, a Ty już masz wszystko dla dzieciaczka? Ja poza zimową czapeczką już wszystko mam- choć dzisiaj jeszcze raz gruntownie przejrzę ubranka. Zdecydowaną większośc mam na 62cm. Właśnie zastanawiam się nad zakupem leżaczka...

Ja miałam wszystkie ubrania na 62 ale przestraszyli mnie tym wcześniejszym porodem i kupiłam kilka par śpiochów mniejszego rozmiaru

leżaczek dostaniemy
bardzo chciałam kupić ale one wszystkie są bardzo malutkie
z doświadczenia wiem że na wielkoludy rodzące się w mojej rodzinie starczają na kilka miesięcy
więc bierzemy ten używany a potem zobaczymy
może znajdę jakiś większych rozmiarów?

teraz muszę jeszcze kupić kocyk do wózka
i kilka par body ale szukam całych białych
jeśli nie będzie w pepco to kupię w tym sklepie gdzie są angielskie wózki
no i nie mam ani jednej pary rajstopek!

została nam też karuzela
ale stwierdziliśmy że poprosimy o nią dla małej na gwiazdkę
bo boję się że rodzina TŻa kupi mi jakieś niepotrzebne rzeczy

a z tego będę zadowolona (tylko muszę wybrać model)
z czym mam problem

a jaki macie wózek?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości