|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Tak, muron tez pisala, ze nie chce karmic piersia... Ale ja bede mieszkac z rodzicami i pewnie mi beda stac nad glowa i gadac ze gdybym karmila piersia to nie stalabym o 3 rano 10min., przy podgrzewaczu zeby dziecko nakarmic... ![]() ![]() Musze tez ta ksiazke przeczytac, tylko u mnie coraz gorzej z czasem ostatnio ![]()
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-11-14 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Śliczna pogoda dzisiaj ![]() Mąż wyszedł wczoraj o 18 do pracy, a wrócił o 9 rano dzisiaj. Pewnie nasuwa wam się pytanie dlaczego tak długo. Odpowiedź jest prosta. Wsiadł do autobusu i zasnął i wylądował hen, hen, bardzo daleko, bo ten autobus ma długą trasę ![]() ![]() ![]() Agape świetny brzuszek i współczuję remontu, wiem co to znaczy. Nie martw się, ja mam tylko jedną koszulę do szpitala no i stary szlafrok, w którym rzadko chodziłam i jest całkiem w nienagannym stanie. Teraz się martwię, że dla dzidziusia tak mało mam. I jak sobie obiecałam, że w tym miesiącu kupuję dla dzidziusia te pierdółki, to znowu skończy się na ciuszkach bo brakuje mi śpiochów i półśpiochów. weraa11 ćwicz swoją stanowczość, to w końcu Twój wybór Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-14 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w Katowicach jest? Bo nie pamiętam. Cytat:
![]() Cytat:
Też mam jedną z Muzzy, a dwie z takimi guziczkami po bokach i do tego szare. ![]() ![]() Cytat:
Ja się już w cyckach mam problem dopiąć. ![]() Cytat:
My na razie bez kasy, bo jeszcze AC/OC i komoda, więc ponad 800 zł nie nasze, pewnie grudzień-styczeń będziemy myśleć i kupować (a raczej brać co na stanie będzie). I tak masz już większość, ja prawnie nic. Ale nie chce mi się łazić po sklepach, zwłaszcza, że u nas na zadupiu to i wybór słaby i ceny kosmiczne. Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiałam się nad tym zestawem, ale jeszcze się waham. Z drugiej strony szkoda mi 120 zł na termometr. Cytat:
![]() Powinnam się była bronić w marcu. ![]() Na szczęście licencjat mam z głowy ( i też, chociaż studia były ok, to pisanie było dla mnie masakrą). Ja też językowiec. ![]() Cytat:
Widzę, że wszystko, co by się nam przydało, jak w IKEI. ![]() I nie przesadzajcie z tymi kilogramami. Czasem ktoś wygląda na mniej, czasem na więcej niż waży. Poza tym po ciąży pewnie już nie będziecie sobie tak pozwalać na słodycze jak przyjdzie gubić te kilogramy. ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
anka_bzzz jest Ikea w Katowicach
też nie wieżę w diety cud ![]() ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-14 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, podczytuje Was regularnie, ale jeszcze nie miałam okazji napisać, po za pierwszym wpisem dawno.
u mnie niestety ciaża nie przebiega za dobrze, jestem na fenoterolu, ale to moja druga i pierwsza tez była wspomagana ![]() juz wiemy ze bedziemy mieć drugiego chłopca:0 bedzie Filipek. Cieżko wkrecic sie z rozmową w tak zżyte grono ![]() ![]() ps. kaskup skad jestes ![]() ![]()
#2677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż musi być w Katowicach 20.12, ale coś czuję, że wtedy to może tam być masakra... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
mysiopez ten dzwiek z termometra jest bardzo krociutki, moja mlodsza corka ma bardzo lekki sen, ale nawet jak mierzylam jej tempke w czasie snu, to najwyzej oczka otworzyla (bardzo rzadko), po to by za sekunde je zamknac, i moze otwierala nie tyle na dzwiek termometra, co na moja obecnosc, bo do dzis wyczuwa, jak zblizam sie do lozka np: ja przykryc
![]() U nas w szpitalach przewaznie tych uzywaja, ja tez nie narzekam. No, ale jak pisalam ja mam ponad 9 letni, i poki sluzy, nowego nie kupuje, a jak przestanie, to tylko taki sam ![]() Wera powiedz mamie, ze swoje dzieci wychowala ![]() ![]() Moja mama kochana pod tym wzgledem jest, ale ona sama nie wytrzymywala karmic dluzej jak po 2 miesiace ![]() ![]() ![]() ![]() Obrazek TZ super, pomysl tez ![]() Nic milej niedzieli Wam zycze, i ide jakos rozplanowac nasz dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- marleen32 hehe a mi właśnie jest nie dobrze i jak czytałam Twoją wypowiedź i zobaczyłam ten obrazek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weraa termometr TT jest elektroniczny ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- w zeszłym roku dokładnie na tydzien przed świętami nie dało się w Ikei nawet wózka prowadzić. Pamiętam dokładnie bo pojechałam z siorą, a ona mi w aucie: jestem w ciąży;-) A propos karmienia, mój dziadek lekarz mówi, że karmienie piersią jest po prostu modą. A obecne mleka modyfikowane mają wszystko to samo, za wyjątkiem przeciwciał;-)
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzenienie
|
heloł niedzielnie
Cytat:
a z tymi termosami, to najlepiej by było kupić butelki, a potem pochodzić po sklepach i namacalnie sprawdzić inne opakowania. albo zajść do jakiegoś dobrze wyposażonego sklepu dziecięcego i bez kupowania spróbować do butelki tt podpasować jakieś opakowanko Cytat:
![]() jest jest, przy drodze na sosnowiec [zdaje sie] ja też nie :p ale to było już domyślnie ;P więc ostatnio wykopałam OWU i znalazłam tę kwotę ;D
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Zbieram się w sobie, żeby isć włosy ułożyć, ale słabo mi idzie... ![]() Ja zaczynam 30 tydzień ja cię kręce... normalnie nie podejrzewałam, że uda mi się zajść w ciaże a tu już tak nie wiele do końca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A krem mam Nivea Baby na każda pogodę i zastanawiam się czy będzie dobry dla noworodka? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja w ogóle zbieram się do mycia i nie potrafię, a tym bardziej, że mam mięsko na ogniu. Oczywiście, jak powiedziałam mężowi, że nie będę jadła mięsa, to na mnie nakrzyczał, że już ponad tydzień nie jadłam i muszę. ![]() Widzisz jak to leci. Ja dzisiaj uzmysłowiłam mężowi, że zostało tylko 3 miesiące. I nareszcie się przekonał na własnych palcach, jak liczył, jak mało czasu nam zostało. A też myślałam, że nie uda mi się zaciążyć. A teraz już Wigilia będzie ciut inaczej wyglądać. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- a tak pytanie z innej beczki, jakiego rozmiaru macie pieluchy tetrowe?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
ja też witam niedzielnie
![]() witam madzia ![]() jaki ja mam niefart.zapsuła nam się pralka wczoraj, tak na amen, że trzeba kupić nową, a tu przecież planowałam tyle wydatków w związku z zaczęciem kompletowania wszystkiego..i ten 23%vat od nowego roku. kurcze wszystko nie tak:/ wera nie daj się w sprawie karmienia!trzeba być twardym! też jest jestem w trakcie (a raczej na początku) języka niemowlaków ![]() potrzebuje porady w sprawie wózka!! Chcemy kupić trójkołowca tylko teraz pytanie czy przednie koło ma być ruchome czy nie??jak jest wygodniej?(bo mamy całkowicie odmienne zdanie)wiem że najlepiej to kupić poprostu z blokowanym przednim i po kłopocie,ale nam akurat albo sie podoba z ruchomym albo nieruchomym. ma któraś doświadczenie???bo ja oszaleje zaraz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
spacer okazał się dla mnie męczarnią, rodzina TŻa przez niedopowiedzenia się podąsała, on chce naprawiać, a ja jak ten kołek po środku;-) Powiedzenie głupoty sprawia komuś przykrość, a potem milczenie sprawia, że to narasta, ech.... dobrze, że u mnie cholerycy to zawsze sobie wykrzyczymy. Ale, że zawsze u niego było ok, to wiadomo, ze to przejściowe.
Brrrrr
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
jaka zorientowana
![]() wyjdą, wyjdą, co mają nie wyjśc ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj byliśmy u znajomych i mój niepijący mąż, który nawet po 1 piffku ma mętny wzrok, postanowił napic się z kolegą wódki...skończyło się tym, że musiałam prowadzic samochód (nienawidzę ![]() ![]() ![]() W piątek mam odbiór mieszkania ![]() ![]()
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam jeździć i ze strachem zastanawiam się co będzie w grudniu. Tym bardziej że mąż do pracy jeździ autobusem, ja mam auto do dyspozycji.
Tak sobie myslałam, że posprzedaję ciązowe ciuchy. Ale jak się okazało- takowych nie posiadam;-) Jedna spódniczka siostry i sciorane juz 2 pary sztruksów;-
![]() |
#2689 |
Rozeznanie
|
lilijka sorki za ta ikonke, ale inna mi nie pasowala, bo ja na sama mysl o swoim mleku taki odruch mam
![]() Co do przeciwcial, ciekawe na ile one chronia, ja obie dziewczynki jak wspomnialam karmilam dosc dlugo, mlodsza nawet strasznie, strasznie dlugo, a mimo to alergik byla, tyle ze obylo sie bez lekarstw, bo alergia srednio natezona, ale egzeme ma, wiec ja nie wiem czy matczyne mleko tak chroni ![]() Ja chce karmic raczej ze wzgledow ekonomicznych, i dla swojej wygody, choc jak przypomne sobie jak karmilam starsze w nocy, to chyba wolalabym stac te 10 minut przy podgrzewaczu, niz godzine nie spac, bo dziecko "ciagnie", a moje panny zawsze "mialy czas" ![]() Idealnie by bylo karmic piersia, plus dokarmiac, ja mam taki plan, tylko ze dokarmiac chce swoim mlekiem, wlasnie ze wzgledow ekonomicznych ![]() Madziu witaj. Muron w kazdej rodzinie jakies niesnaski sa, niestety, oby szybko im minelo. kma tez nie lubie autem jezdzic, ale wyjscia nie mam, bo ja jestem niepijaca, czy w ciazy czy bez, wiec zawsze z imprez jade, TZ na szczescie nie pie duzo, ale ma zasade, ze nawet po jednym piwie nie wsiada za kierownice. Kiepsko dzis sie czuje, chyba cisnienie bede niziutkie miala, bo samopoczucie tak kiepskie, ze szok. Dobrze, ze obiad juz mam, zjadlam tez magnez, bo brzuch okropnie mnie ciagnal, odpoczne troche, i chyba na powietrze pojde, to mi zawsze pomaga ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=cytrynka3002;232294 24] Ja, kma1982 i Justine1988 mamy grupę krwi rh-
![]() w takim razie powiedzcie czy wasi prowadzacy cos wspominali o immunoglobulinie miedzy 28 a 30 tygodniem? czy dopiero po porodzie? czy ktoras z Was jest z wawy? Madzia witaj, ja tez jade na fenoterolu ![]() Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-14 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
z przemysla a Ty??
Lilijka dobrze ze go kierowca obudził ![]() co do termometra to my mamy brauna do uszka i bardzo sobie go chwale.. takze smiało moge polecic.. co do Graco Symbio to mi tez sie bardzo spodobał na żywo ale u mnie odpada z racji siedziska kubełkowego.. jakas jestem anty jak widziałam dzieciaki w takich siedziskach.. z Vatem to rzeczywiscie ma byc 23 a nie 22.. stare nawyki ![]() takze ja zakupy najwazniejsze kończe w tym roku.. wczoraj byłam w rosmanie i zastanawiam sie nad tymi kosmetykami babydrems coraz bardziej.. kurcze sa normalnie o połowe tansze.. moja Amelka kupiła sobie wczoraj zel pod prysznic dla ksiezniczek z rosmana.. cudnie pachnie i jakos jej nic nie uczuliło.. a pachniała jeszcze dzis nim jak wstała.. ![]() jutro ide robic płytki wiec trzymajcie kciuki zeby było jak najwiecej ![]() i na jutro zaplanowałam sobie uszka z miesa i grzybów do barszczu.. wiec dzis ugotowałam sobie grzybki i pachnie u mnie jak na wigilie ![]() Koperco ja miałam trójkołowca przy Amelce i nigdy wiecej bym takiego nie kupiła.. ja miałam quinny wiec nie wiem jak sie maja innej firmy.. zle mi sie jezdziło po podjazdach, z chodników.. bałam sie ze mi sie zaraz wywróci był po prostu niestabilny.. takze ja nie polecam
#2692 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=mila24;23234303] Cytat:
Co do dźwięku w termometrze dousznym to nie jest tak źle - szybko to pika, także myślę, że nie będzie to problemem. A my wróciliśmy z zakupów, właśnie obiadek skończyliśmy. Teraz trochę leniuchowania i na spacerek, bo słoneczko piękne wyszło - muszę buzię powystawiać na te ostatnie promyki i naładować się trochę pozytywną energią ![]() ![]() A mi już leci 29tc....kurczę, niby jeszcze tyle czasu, ale sądzę, że to szybko nam minie ![]() Miłego popołudnia!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
ej ten VAT to na odzież i obuwie niemowlęce z 7 na 22%
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Niestety!! Już serio nie mają na czym oszczędzać u nas w kraju...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
chodzi mi o to, że nie n wszystkie produkty jak pisały dziewczyny, ale tylko odzież, dodatki odzieżowe i obuwie. To nie cięcia budżetowe, a nakaz unijny.
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
cytrynka3002 dzieki za info, generalnie wszedzie jest tak jak mowisz
zastrzyk po porodzie, ale spotkalam sie ostatnio z opinia ze profilaktycznie w ciazy tez mozna podac. W sumie nie widze wiekszego sensu, ale bylam ciekawa czy cos o tym slyszlyscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
A ja mam książkę z przepisami na ciasta z czekoladą!!!!! Jestem mega zadowolona! Prezent od koleżanki
![]() ![]() lilijka3 wiesz, mój mąż piecze od czasu do czasu ze mną. Dziś go naszło, bo mu ostatniego wafelka zjadłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
miałam tę książkę
![]() ![]() Też mam angielską książeczkę "z czekoladą" kupiłam za całego funta;-)
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
jak to było z kosmetykami dla maluchów. Wszystko kupować z jednej firmy czy z roznych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
na pewno ogranicz ich ilośc. Jak masz z jednej łatwiej zauważyć czy jest uczulenie.
Mam opłyn do kąpania,oliwkę krem na mróz Hipp, do pupy bambino, chusteczki róxne
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.