Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 12:02   #2731
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Trzyrazyi skurczy nogi jako tako nie odczuwam ale zdarzyło się, że w jeden dzień nie mogłam chodzić...taki ból..teraz w nocy dopadają mnie skurcze rąk...to mrowienei jest obłędne, nie da sie spać dodatkowo obok witamin piję tylko wapno...muszę jednak przy następnej wizycie zapytać o magnez

Jok3re ja też używam tego specyfiku z Rossmanna
Ciuszki świetnie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:11   #2732
madzik2221
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Hej dziewczynki
Widze ze tu u Was tloczno i wesolo ze ho ho
No wiec na poczatek chcialam zapytac czy moge do Was tak niesmialo dolaczyc?Bo juz od jakiegos czasu sie tak czaje ale nie wiedzialam jak zaczac nie naleze do osob niesmialych ale czasami poprostu nie wiem co powiedziec (napisac).
Jestem w 23 tc i spodziewamy sie chlopczyka Jakby ktos mogl mnie dopisac na 1 stronie to bylabym wdzieczna Mieszkam obecnie w UK i mam 25 lat i na imie Magda Termin porodu mamy wyznaczony na 11 marzec ale czuje ze malenstwo sie pospieszy To chyba tyle.Zycze udanej niedzieli no i teraz postaram sie zagladac do Was czesciej

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:12   #2733
goniaa85
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny, nie udzielam się często ale podczytuje Was w miarę regularnie. Ciężko wbić się w tak zżyte grono. Chciałam się Wam pochwalić że we wtorek byłam na usg połówkowym. Był to 21 tydzień. Potwierdziło się to co lekarz powiedział w 17 tygodniu - że nasze Maleństwo jest Dziewczynką. Tak więc imię już wybraliśmy - będzie
Amelia. Mała jest zdrowa, wszystko ma na miejscu a waży ok. 450g Pozdrawiam Was gorąco i życzę miłej niedzieli.
goniaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:19   #2734
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
aa pytalas o kieszonki i przewijak, kieszonk itot akie mam z ikei za 15 zł, 6 kieszonek, wieszasz je na scianie i masz pod reka np pampki.. mam też taką zabe obok przewijaka ale nie umiem znalezc na stronce ikeii ;/
ja się zastanawiałam nad kieszonkami na łóżeczko, bo sa w komplecie do pościeli którą sobie upatrzyłam,

ale jednak nie kupię bo zaraz obok łóżeczka będzie stała komoda i półeczka wisiała

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Trzyrazyi skurczy nogi jako tako nie odczuwam ale zdarzyło się, że w jeden dzień nie mogłam chodzić...taki ból..teraz w nocy dopadają mnie skurcze rąk...to mrowienei jest obłędne, nie da sie spać dodatkowo obok witamin piję tylko wapno...muszę jednak przy następnej wizycie zapytać o magnez

Jok3re ja też używam tego specyfiku z Rossmanna
Ciuszki świetnie
no właśnie ja tez miałam to mrowienie,
kup sobie magnez, jak najszybciej
w ciąży powinno się duże dawki jego łykać,

wogóle kobiety powinny łykać magnez, w szczególności kiedy piją dużo kawy
lub zyja w stresie

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Widze ze tu u Was tloczno i wesolo ze ho ho
No wiec na poczatek chcialam zapytac czy moge do Was tak niesmialo dolaczyc?Bo juz od jakiegos czasu sie tak czaje ale nie wiedzialam jak zaczac nie naleze do osob niesmialych ale czasami poprostu nie wiem co powiedziec (napisac).
Jestem w 23 tc i spodziewamy sie chlopczyka Jakby ktos mogl mnie dopisac na 1 stronie to bylabym wdzieczna Mieszkam obecnie w UK i mam 25 lat i na imie Magda Termin porodu mamy wyznaczony na 11 marzec ale czuje ze malenstwo sie pospieszy To chyba tyle.Zycze udanej niedzieli no i teraz postaram sie zagladac do Was czesciej

Cytat:
Napisane przez goniaa85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, nie udzielam się często ale podczytuje Was w miarę regularnie. Ciężko wbić się w tak zżyte grono. Chciałam się Wam pochwalić że we wtorek byłam na usg połówkowym. Był to 21 tydzień. Potwierdziło się to co lekarz powiedział w 17 tygodniu - że nasze Maleństwo jest Dziewczynką. Tak więc imię już wybraliśmy - będzie
Amelia. Mała jest zdrowa, wszystko ma na miejscu a waży ok. 450g Pozdrawiam Was gorąco i życzę miłej niedzieli.
witajcie
i gratuluję synka i córeczki
nie zaburzycie naszej statystki płci

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-14 o 12:22
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:49   #2735
SammaMia
Raczkowanie

Witam!

cos mam malo czasu ostatnio na zagladanie tuaj, a w najblizszym czasie bede miala go jeszcze mniej (dostalam bardzo fajne zlecenie na moje hobbystyczne dlubaninki i musze sie z nim do konca listopada uwinac) ale ciesze sie, ze nie piszecie 15 stron dziennie i wszystko mozna spokojnie co drugi dzien nadrobic

goniaa85,madzik222 witajcie

jok3r, laseczkaa super ciuszki!!! Ja robilam ostatnio rozeznanie po tutejszych lumpkach, ale nie bardzo sie oplaca kupowac, bo np. bodziak lumpkowy kosztuje 1,50 , a w pierwszy lepszym sklepie nowka 1,99 euro. Podobnie z ebayem, tak wiec jednak zostane przy tradycyjnych zakupach, chyba ze bedac w grudniu PL zrobie rundke po tamtejszych No i mam tu na myslic oczywiscie takie ciuszki zwyklaczki, bo firmowek na poczatek nie bede kupowala

Duzo pisalyscie ostatnio o zwolnieniu i powrocie do pracy - u mnie leci poki co 7. tydzien odkad nie pracuje i nie mialam w zwiazku z tym zadnych problemow, ale pewnie dlatego ze szef ma sam male dzieciaczki i czesto podkreslal w luznych rozmowach, ze to jego sens zycia, najwspanialsza sprawa pd sloncem itd. wiec podejcie do kobiet w ciazy i matek ma z tego co do tej pory zauwazylam na prawde rewelacyjne. O czyms takim jak panstwowe kontrole w stosunku do kobiet w ciazy na szczescie jeszcze nigdy tutaj nie slyszalam, a co do powrotu do pracy to wiem poki co, ze bede przepisowo roczek w domu z malym siedziala (najwspanialszy niemiecki przepis moim zdaniem ), a pozniej zobaczymy... Moze 3/4 etatu jak marsylia? Kurcze... wiecie co? Ja na prawde bardzo lubie ta moja prace, kolegow, szefa i autentycznie za tym wszystkim tesknie. Moze to i chore ale chetnie bym sobie jeszcze przed porodem troszke popracowala

A teraz spadam jakis obiadek szykowac, sciskam was mocno i zycze przepieknej niedzieli!

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-11-14 o 12:50
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:21   #2736
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
marsylia ja mam dokładnie to samo brzuch mi twardnieje ale nocą, budzę się ze snu (w wiadomej sprawie) i czuje że mam twardą kulkę pod skórą a jak rano wstanę to już wszystko jest ok

ja poczułam pierwsze ruchy w 18 tyg 3 puknięcia potem 2 tyg spokój i od 20tyg rano i wieczorem mała daje o sobie znać
Nic muszę napisać do mojej gin o tych twardnięciach macicy, dziś rano znowu, i wczoraj wieczorem kilka razy, ale tylko jak leżę. Wzięłam magnez, zobaczymy czy coś się zmieni.

Jok3r ubranka śliczne i wozek też ładniutki

Ja zaraz jadę na uczelnię, potem wrócimy pewnie wieczorem obiad i po weekendzie Szkoda, że czas tak szybko leci - tak lubię wolne dni. Można trochę zwolnić tempo.
Na uczelni chcą żebym zadeklarowała sie jak jestem dyspozycyjna w semestrze letnim. No i nie wiem co zrobić. Niby termin jest na 26 kwietnia. Ale wydaje mi się, ze będę rodzić szybciej. Chciałam im napisać luty i cały marzec, a potem czerwiec. Bo to takie bezpieczne założenie... Najwyżej będę przekładać zajęcia
Coraz częściej widzę że ciąża to ciężki czas do planowania czegokolwiek.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:22   #2737
Montii
Zakorzenienie

ego ego dokładnie i to sobie dam nad przewijak zeby malca nie spuszczac z zasiegu wzroku a reką sobie wyjąc co chce, pewnie bede miala tam balagan ale co tam

co macie dzisiaj na obiad? bo ja mam to: http://twojemoje.blogspot.com/2009/0...ce-udka-z.html

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:25   #2738
agaaga89
Zakorzenienie

Wygląda cudownie, aż mi zapachniało przed monitorem

My dzisiaj filety z kurczaka z pieczarkami i serem, ale czekamy na TŻ i mojego tatę aż wrócą z meczu nie powiem gdzie mi już język ucieka...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:28   #2739
Montii
Zakorzenienie

mi też , a zerkam jak to się robi w piekarniku ...ehhh skręca mnie;D

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 14:34   #2740
agaaga89
Zakorzenienie

Nie rób mi smaka ! TŻ zapowiedział, że ten tydzień poświęci mi na naukę gotowania co bym nie ucierpiała z głodu jak będzie na służbie, ale coś ciężko to widzę

Z nudów dzisiejsze zdjęcia gniazdka

Stary 2010-11-14, 14:40   #2741
Montii
Zakorzenienie

ale masz śliczną piłeczkę

mój też rośnie jak na drożdżach teraz!!

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 14:44   #2742
agaaga89
Zakorzenienie

Widziałam chyba na tym wątku jakoś tydzień lub dwa temu Twój bęcolek, też kapitalny rosną maluchy aż miło
Mnie gin postraszył, że ok. 28 tyg. strasznie skaczą brzuchy wielkościowo, także już się obawiam jak ja małego udźwignę

Stary 2010-11-14, 14:51   #2743
Montii
Zakorzenienie

no właśnie mój długo był skromniejszy aż tu nagle bum
a często bolą mnie plecy, trochę okresowe bóle brzucha i lekarz powiedział mi że to świadczy o rozciąganiu się macicy i więzadeł czy jak to było
w każdym razie widzę, jak mój maluch się rozpycha coraz bardziej

ale jestem głodna.... ....

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 14:56   #2744
trzyrazyi
Zadomowienie

[QUOTE=wanilia83;23230905]marsylia ja mam dokładnie to samo brzuch mi twardnieje ale nocą, budzę się ze snu (w wiadomej sprawie) i czuje że mam twardą kulkę pod skórą a jak rano wstanę to już wszystko jest ok

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

[QUOTE=wanilia83;23230905]marsylia ja mam dokładnie to samo brzuch mi twardnieje ale nocą, budzę się ze snu (w wiadomej sprawie) i czuje że mam twardą kulkę pod skórą a jak rano wstanę to już wszystko jest ok

Polecam palmersa...ja sama uzywam, co do zapachu to ten palmers w takiej wiekszej tubce z dozownikiem on nie za bardzo pachnie mnie bylo na poczatku ciazy niedobrze od tego zapachu...teraz przenioslam sie na maslo kokosowe z palmersa takie pudeleczko okragle..... i to pachnie cudownie jak afrodyzjak hihih
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:56   #2745
agaaga89
Zakorzenienie

Moja droga, przed sekundą jak mi zapachniało marchewką z groszkiem z kuchni to myślałam, że nie nadążę z przełykaniem śliny już ledwo wytrzymuję, ale przyznaję się - podgryzłam w międzyczasie rządek ptasiego mleczka

Mnie się chce śmiać za każdym razem jak dorzucam nowe zdjęcia do "dokumentacji ciążowej" patrzę na fotki sprzed tygodnia czy dwóch i się zaśmiewam, że wydawało mi się wtedy, że już mam spory bęcol
Ja jutro idę do gina, ale podejrzewam, że tylko posłuchamy serducha i dostanę skierowanie na badania skoro 2 tyg. temu miałam szczegółowe usg

Stary 2010-11-14, 15:05   #2746
Montii
Zakorzenienie

mnie czeka glukoza w przyszłym tygodniu
martwi mnie to,ze muszę wtedy o 7 być w przychodni ;/

ptasie mleczko a idź... pycha.

u mnie za jakieś 30 min bedzie gotowe...

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 15:08   #2747
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

Poczytałam właśnie tutaj o tym badaniu z glukozą fuuuj jednym słowem, ale czego się nie robi dla dzidzi
Nie lubisz wstawać rano? Czy coś innego Cię tak zniechęca?

U mnie też jeszcze z pół godziny, bo dopiero Tata dzwonił, że mecz się skończył

Stary 2010-11-14, 15:15   #2748
Montii
Zakorzenienie

sęk w tym,że mam uczelnie na rano, więc sie nie wyrobie
jedyny dzień to wtorek, mam na 12.. mogłabym spać do 10 ( jestem strasznym śpiochem )
więc zamiast o 10 to wstanę 6.30
dobrze,że mam dosłownie minutę do tej przychodni

eee wydaje mi się,że dużo osób panikuje z glukozą, to nie jest aż takie straszne da się znieść, no a może mi łatwiej pisac bo mam taką chcice w ciąży na słodkie,że szok także glukoza mi nie straszna, ale weź sobie cytrynkę chociaż może byc cieżko bo ja wstaje potwornie głodna, aż mnie ssie i mdli z głodu,. nie wiem czy herbatę mogłabym sobie wypić bez cukru? chyba nie:/

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 15:23   #2749
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
sęk w tym,że mam uczelnie na rano, więc sie nie wyrobie
jedyny dzień to wtorek, mam na 12.. mogłabym spać do 10 ( jestem strasznym śpiochem )
więc zamiast o 10 to wstanę 6.30
dobrze,że mam dosłownie minutę do tej przychodni

eee wydaje mi się,że dużo osób panikuje z glukozą, to nie jest aż takie straszne da się znieść, no a może mi łatwiej pisac bo mam taką chcice w ciąży na słodkie,że szok także glukoza mi nie straszna, ale weź sobie cytrynkę chociaż może byc cieżko bo ja wstaje potwornie głodna, aż mnie ssie i mdli z głodu,. nie wiem czy herbatę mogłabym sobie wypić bez cukru? chyba nie:/
Ło jeje, to ja mam skierowanie do takiej przychodni, gdzie autem się jedzie kwadrans a już nie mówię o drodze tramwajem z drugiej strony to przy szpitalu w którym będę rodziła, więc już się przyzwyczajam

Podsumowując, lepiej zaopatrzyć się w parę plastrów cytryny, a po łyknięciu glukozy nie można niczym się pożywić przez tą godzinę? Mnie też strasznie męczy bez śniadania w ciąży

Stary 2010-11-14, 15:24   #2750
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja już dawno po obiadku,
teraz zjadłam sobie loda w czekoladzie

siedzę sama bo tż w pracy

jutro tz jedzie na egzamin, i tak sobie myślę, żeby się z nim zabrać,
czy myślicie, że jak wpadnę do jakiejś Galerii Handlowej to powstrzymam się od zakupów
Stary 2010-11-14, 15:28   #2751
Montii
Zakorzenienie

jasne,że sie nie powstrzymasz!

aguś nie przewaznie musisz czekac godzine w przychodni wiec wez sobie jakas gazetke;p ja mam skierowanie na 75 gram glukozy wiec mam pomiar po 2h .... zdechne z głodu

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 15:32   #2752
agaaga89
Zakorzenienie

O masakra ... współczuję - 2 h ... Mam nadzieję, że ja dostanę skierowanie na ten standard z godziną...
Wezmę workowatą torbą i zabiorę jakieś stare numery "M jak mama" co by czasu nie marnować w takim razie notabene wie ktoś czy wyszło grudniowe wydanie już?

Stary 2010-11-14, 15:34   #2753
Montii
Zakorzenienie

jest grudniowe u mnie leży w łazience bo czytam jak się kąpie, a tż mi pozalewał ostatnio wszystkie i teraz kupił mi m jak mamę i inne pierdoły za karę

ja mam blisko więc wrócę do domu, poczytam forum i wrócę ale chyba mnie zassie, chociaż ja kiedyś robiłam to glukozą tak się nażarłam,że szok

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 15:37   #2754
agaaga89
Zakorzenienie

O kurde, to tydzień zapomniałam zaglądać do kiosku i akurat wyszło muszę jutro pomaszerować i kupić sobie lekturę na badanie w takim razie

O matulu ja nie wrócę do domu napewno, bo chyba by mnie skręciło przy takiej okazji, napewno bym coś podjadła ale wyszły Ci wyniki okej wtedy?

Stary 2010-11-14, 15:43   #2755
iizabelaa
Zakorzenienie

godzina siedzenia ... super
Kurcze ja nie czytam żadnych gazet ciążowych, wogóle mnie do nich nie ciągnie.

Zrobiłam przed chwila małe zakupy na allegro

http://allegro.pl/mothercare-pajacyk...316832020.html
http://allegro.pl/mothercare-swetere...308705524.html
Stary 2010-11-14, 15:45   #2756
agaaga89
Zakorzenienie

Ten drugi zestaw jest booooski !!

Stary 2010-11-14, 15:52   #2757
wanilia83
Zadomowienie

aga śliczny masz brzuszek

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja już dawno po obiadku,

czy myślicie, że jak wpadnę do jakiejś Galerii Handlowej to powstrzymam się od zakupów
ja też już po obiedzie i właśnie idziemy na loda do McDonald'a
Iza na pewno się nie powstrzymasz śliczne ciuszki kupiłaś na allegro
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 16:23   #2758
agaaga89
Zakorzenienie

Wanilia

Ależ się najadłam, za wszystkie czasy, teraz niech maluszek korzysta z obiadku
Też musimy w końcu zacząć kompletować wyprawkę dla małego, jak tak patrzę ile Wy już macie to mi wstyd... Sama nie wiem od czego zacząć trochę już mamy przypadkowych ciuszków i gadżetów, ale na połówkowym dostaliśmy od gina całą siatę upominków i tam gdzieś była taka przydatna książeczka z listą do odznaczania muszę poszukać

Stary 2010-11-14, 16:33   #2759
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
mi też , a zerkam jak to się robi w piekarniku ...ehhh skręca mnie;D
ostatnio tez robiłam takie udka z chilli i słodka papryką

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:

a mnie jutro......i tez musze byc zaraz po 7 w laboratorium...buuu
monti ja z rana jestem taka głodna ze zjadłabym konia z kopytami, a tu godzine bede musiala czekac na kolejne pobranie krwi........zdechne.....

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-11-14 o 16:36
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 16:54   #2760
Eirene1987
Zakorzenienie

gratulacje nowym mamusiom na forum i witamy

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Duzo pisalyscie ostatnio o zwolnieniu i powrocie do pracy - u mnie leci poki co 7. tydzien odkad nie pracuje i nie mialam w zwiazku z tym zadnych problemow, ale pewnie dlatego ze szef ma sam male dzieciaczki i czesto podkreslal w luznych rozmowach, ze to jego sens zycia, najwspanialsza sprawa pd sloncem itd. wiec podejcie do kobiet w ciazy i matek ma z tego co do tej pory zauwazylam na prawde rewelacyjne. O czyms takim jak panstwowe kontrole w stosunku do kobiet w ciazy na szczescie jeszcze nigdy tutaj nie slyszalam, a co do powrotu do pracy to wiem poki co, ze bede przepisowo roczek w domu z malym siedziala (najwspanialszy niemiecki przepis moim zdaniem ), a pozniej zobaczymy... Moze 3/4 etatu jak marsylia? Kurcze... wiecie co? Ja na prawde bardzo lubie ta moja prace, kolegow, szefa i autentycznie za tym wszystkim tesknie. Moze to i chore ale chetnie bym sobie jeszcze przed porodem troszke popracowala

to naprawdę jesteś szczęściarą że masz takiego szefa super

Cytat:
ego ego dokładnie i to sobie dam nad przewijak zeby malca nie spuszczac z zasiegu wzroku a reką sobie wyjąc co chce, pewnie bede miala tam balagan ale co tam

co macie dzisiaj na obiad? bo ja mam to: http://twojemoje.blogspot.com/2009/0...ce-udka-z.html

pyszności ja dziś rosołek gotowałam i schabowe z kością

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie rób mi smaka ! TŻ zapowiedział, że ten tydzień poświęci mi na naukę gotowania co bym nie ucierpiała z głodu jak będzie na służbie, ale coś ciężko to widzę

Z nudów dzisiejsze zdjęcia gniazdka
piękny brzuszek zgrabny laseczko i sweterek masz śliczny, śliczny kolorek

Cytat:
Ja już dawno po obiadku,

ta jasne na pewno pochodzisz popatrzysz i tyle

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
O masakra ... współczuję - 2 h ... Mam nadzieję, że ja dostanę skierowanie na ten standard z godziną...
Wezmę workowatą torbą i zabiorę jakieś stare numery "M jak mama" co by czasu nie marnować w takim razie notabene wie ktoś czy wyszło grudniowe wydanie już?
wyszło ja teraz hurtowo kupuję hehe

Cytat:
godzina siedzenia ... super
Kurcze ja nie czytam żadnych gazet ciążowych, wogóle mnie do nich nie ciągnie.

Zrobiłam przed chwila małe zakupy na allegro

http://allegro.pl/mothercare-pajacyk...316832020.html
http://allegro.pl/mothercare-swetere...308705524.html
śliczne ubranka będzie mała księżniczka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości