|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
Addiced miło Was widzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zadomowienie
|
addicted Macius jaki już duży
![]() ![]() pantee jak sie niepokoisz wagą to idz do dr bo długo juz nic nie przybrała ![]() ponawiam pytanie bo chce zakupić na dniach spiworek i zielonego pojęcia nie mam jaki może być drozszy bo chce na dłużej (może dla braciszka też ![]() jaki lepszy z wełny czy polarka a może macie jakiś na oku z all?pamietam że chyba PYSIAM w tamtym roku wstawiała ze ma fajny albo to była KANCIA ![]()
#753 | |||
Zadomowienie
|
Kurde no to teraz mam niezly kolowrot... Przegladnelam allegro i *********** i z tamtad wynika ze te wozki graco i maclaren sa bardzo dobre a tu widze, ze wy je dziewczyny krytykujecie... Cholera i co ja teraz zrobie...
Chcialabym wozek ze zmiana kierunku jazdy, rozkladanym oparciem (prawie na plasko) i zeby byl dosyc lekki. Helppppppppppppp!!!! Karola co jest nie tak z tym graco??? Cytat:
Cytat:
![]() Gosiu wszystkiego naj naj ![]() Cytat:
Dziekuje Zeberko ![]() Dziekuje a w termach nie bylismy bo Olo spal 2 godziny i jak sie obudzil to moj maz stwierdzil, ze juz troche pozno zeby jechac... ![]() Ehhhhhhhh ja tez mam dola... Caly czas mysle o tym, zeby pomieszkac troche sama... (tzn. oczywiscie z malym)... Potrzebuje chyba jakiejs takiej rozlaki... Nie wiem po prostu czuje, ze przestalam byc kobieta, stracilam poczucie wlasnej wartosci przez to jak bylam traktowana... Nie potrafie zapomniec o tych zlych rzeczach tym bardziej, ze maz ma takie a nie inne do tego nastawienie (tzn. stara sie byc dobrym mezem i ojcem, ale nie uwaza ze powinien za pewne rzeczy odpokutowac - zawsze mowi, ze ma tylko jedno zycie i nie bedzie sie samobiczowal..) Ja natomiast mysle sobie, ze za duzo bylo tego zla i tak naprawde on nigdy nie poniosl zadnych konsekwencji bo nie bylo jak... Ja musialam myslec o sobie i o dziecku a niestety mieszkajac tutaj w pl nie mialam zupelnie nic... Myslalam oczywiscie by wrocic i nawet mieszkac z rodzicami, ale to nie takie proste... Zero ubezpieczenia, zero dochodu... Ehhhhhh ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
Castillia rozumiem Cię, bo ja też miewałam takie chwile kiedy miałam ochote odseparować się od Tż-ta... A rodzice by Ci nie pomogli? Albo na jakiś czas wyjechać w formie wakacji i wszytsko przemyśleć
![]() co do wózków nie raz te najzwyklejsze okazują się najfajniejsze. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-13 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
ja nie krytykuje maclarena poprostu mi on nie lezy i juz
![]() Filka ja mam spiworek z wełną ale tak jak Malinka pisała, ze może byc lipa jak dziecko jest uczulone na wełne. Ja jestem bardzo zadowolona ![]() mam taki w kolorze beż http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...312520284.html aczkolwiek na aukcji pisza, ze jest hipoalergiczny ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-11-13 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam problem z butami. Zlatałam ostatnio z Alunią całe miasto (bez wózka ![]() ![]() ![]() Jak czytam o waszych oczekiwaniach na ząbki, to w sumie się cieszę, że my czekałyśmy do 9 miesiąca na pierwszego i teraz idą hurtem. Dziś wyszedł piąty. Lewa górna jedynka ![]() ![]() Castilia ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-11-13 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do MAclarena i wyglądu wózka to ja obiecałam sobie że już na to nie będe patrzeć, bo już raz tak zrobiliśmy, kupiliśmy Mutsy które z wyglądu nam się za***iście podobało ,ale funkcjonalnie masakra
![]()
#758 |
Zakorzenienie
|
castilia ja mam v-travel i jestem zadowolona z niego co do TZ a tez mam czasem ochote wyjechac do pl na jakis czas bo mnie potrafi tak zdenerwowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
Kancia, Zebra, Filka
![]() Filka w pracy różnie, raz lepiej raz gorzej, nieraz już zabierałam pracę do domu. Teraz o ile wieczorami nie padam na ryjek to oglądamy z tż Usta Usta. Co do śpiworka to mam z wełną w środku, podobny jak z linka od Kanci Castilia ![]() Kalka ze śpiworkiem do łóżeczka nie pomogę, bo u nas w użyciu kołderka. Co do bucików to Maciek będzie miał po starszym bracie (z nastawieniem, że będzie w nich tylko siedział w wózku). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#761 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuza nie ma ani jednego ![]() Pante zappy nie są kubełkowe , wiem bo szwagierka ma taki dla swojej dwuletniej córki . dużą wadą tego wózka jest właśnie to, ze siedzenie jest prawie po kątem 45st. Castilia ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Rozeznanie
|
patinka podawalas smecte i nifuroksazyd w jakiej formie nifuroksazyd?
addicted ![]() ![]() castilia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Addicted witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalka ![]() ![]() Pysia ![]() ![]() Castilia ![]() ![]() ![]() W sprawie wózka nie pomoge, bo jak widac zdania sa podzielone i kazdemu podoba sie inny ![]() Najlpiej jak przejdziesz sie do sklepu, popytasz i ''pojezdzisz'' ![]() Ja dzisiaj pół dnia sprzatałam, nawet pomyłam okna bo pogoda dopisała ![]() Teraz sebus juz spi ![]()
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Smecte kupiłam na własną rękę w czwartek wieczorem i dałam w sumie tylko wieczorem i rano w czwartek, ale nie widziałam różnicy(biegunkę mieliśmy od czwartku właśnie), natomiast w piątek wieczorem pediatra przepisała ten Nifuroksazyd zawiesina- 3 razy dziennie 3/4 łyżeczki oraz jeszcze jeden lek o którym pisałam w poście wczoraj/nie pamiętam w tej chwili nazwy/-w saszetkach -rozpuszcza się w np. herbatce - dwa razy dzienne...no i Emi pije tylko Humane MCT /na receptę/ na kleiku lub jako samo mleko....
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-11-13 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Rozeznanie
|
patinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
Castillia dlatego myslałam o obróceniu tego w tęsknote za rodzicami, chęcią odwiedzenia ich... sam nie wiem- te tematy to ciężka sprawa... Myślałam, że już jest dobrze a jednak nadal nie czujesz żeby było jak powinno... A mąż nie umie przyzanać się do błędu... powinniście może siąść i pogadać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
![]() Ja wczoraj wieczorem wróciłam z działki. Dziś rano miałam prawie 38st gorączki, dreszcze i ból mięśni. Ale gorączki już nie ma, więc nie wiem co mi jest ![]() Staram się nadrobić, ale ciężko mi się skupić. Jutro napewno przysiąde i poczytam, ale tak po krótce: addicted ![]() patinka, Castillia zdrówka dla Emilka i Olusia ![]() Co do smoków, to jak Maja uśnie na butli to wtedy zamienia się tylko czasami na smoka, ale z reguły nie chce. Ogólnie ona bez smokowa A wózki, to też miałam szał na Maclarena , ale moje zdanie , że to przerost formy nad treścią i, że za bardzo rozleklamowany jest, a szału po nim nie widzę Mamy Teutonie Fun System, jestem ze spacerówki zadowolona, a śpiworek do niej rewelacja (drogi jak cholera, ale teście jeszcze przed urodzeniem Mai kupowali, to nie bolało ![]() ![]() Uciekam spać bo te mięśnie mnie strasznie bolą ![]()
![]() |
#769 |
Rozeznanie
|
kaziorekzeta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Raczkowanie
|
Kancia- mam nadzieję , ze masza racje z ta czestotliwością
![]() Cytat:
Kasiorek- mimo tego , podlecz sie domowymi sposobami, bo moze to poczatek jakiegos choróbstwa..
![]() |
#771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę Ci dużo szczęścia w związku ![]() Cytat:
![]() kasiorekzeta, zdrówka życzę ![]() _________________________ ______________________ Dzień dobry ![]() Nocka była super, pobudka o 2 i 7 ![]() Luizkę męczy od rana kaszel ![]() ![]() Jaki syrop podawałyście swoim kaszlącym dzieciom?
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Bydgosiu ja mam lipomal i pyrosal to z nich korzystam w razie kaszelku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
Tajgabajga, Blonde, Kasiorekzeta
![]() Kasiorek nie daj się choróbsku Bydgoszczanka stosowaliśmy Pulmicort i Berodual do nebulizatora, ale to nie był sam kaszel tylko dodatkowo zapalenie gardziołka Moje starsze chłopaczyska dały mi dzisiaj pospać - zabrali Maćka jak się obudził i podrzemałam sobie jeszcze pół godzinki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
kurcze ale dziś piękna pogoda u nas
![]() Miała być zima stulecia i szybko śnieg a mamy piękna wiosnę tej jesieni ![]()
#775 |
Rozeznanie
|
Chyba mamy w domu ospę
![]() ![]() Poczytam Was wieczorem i wtedy więcej popiszę...
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
oj karola ospa nie brzmi dobrze
![]() ![]() Ja też zaczynałam Filipa podejrzewać o ospę, bo ta wysypka opanowała całe jego ciało, ale na szczęście wczoraj ładnie wszystko znikało i dziś już śladu nie ma więc mam pewność że to trzydniówka była. zmykam, bo zaraz przychodzi mój native speaker - doszkalam się od jakiegoś czasu z angielskiego ![]()
#777 |
Zakorzenienie
|
Znowu mam tyyyle nadrabiania...
![]() Blonde ![]() Tajga te duze klocki z FP sa swietne - kumpeli cora dostala takie na roczek Bydgosia fotki ![]() Lu miala na kaszel drosetux,ale nic nie pomagal i dostala Eurespal Elcia chyba moze,dlatego trzeba regularnie odrobaczac zwierzaki Gosbaj na 210 mm daje 5 lyzek stolowych kaszki Patinka wspolczuje zlych wynikow.Rzeczywiscie te limfocyty i bialko nie swiadcza o niczym dobrym.Obyscie szybko sie z tym uporali ![]() Kamyk bardzo malo Paula je.Ja bym sie juz schizowala Youyou mozna dawac smecte ![]() Wysypka zniknela ? Filka poloz jej kombinezon na podlodze i niech sie z nim "zapozna",obada,podotyka, oslini,moze to pomoze Welniane spiworki lubia uczulac (pisala o tym jakis czas temu Malinka).Ja mam polarowy Pantee my juz dawno odstawilysmy smoka,wiec nie pomoge Nic a nic nie przybrala w 3,5 m-ca ![]() Karola ![]() Co do Maclarena potwierdzam to co napisala PatkaM Gooha samych cudownych chwil ![]() ![]() Joli ![]() Ula mnie w buzzie tez wkurza tylko to,ze nie mozna przelozyc raczki,tylko cale siedzisko ![]() Addicted ![]() ![]() ![]() Kalka ![]() Lu zaczela dreptac przy meblach, zaczyna sie puszczac i nauczyla sie schodzic tylem z kanapy ![]() Zdrowka dla wszystkich chorych dzieciaczkow i mamusiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak na serio...to ![]() A jakie badania powinnam zrobic, krew? ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Kurcze, a corcia mojej sasiadki (1,5) przez prawie tydzien lezała w szpitalu..na zapalenie oskrzeli. Dzis ja spotkałam , mala juz od wczoraj w domu...i dzis znowu pojechali do lekarza, bo wymiotuje ma biegunke i znow goraczka.Jakis wirus czy co... A miałam was zapytac, ktos ma jeszcze ochraniacz na szczebelki? Bo my ciagle tak ale mała go ciagle maltretuje...nogi zarzuca, rozwiazuje kokardki itop. Spod mamy jeszcze nie opuszczony na samo dno...tylko w 3/4. Czy on moze jakos ograniczac ruchowo..np. utrudniac wstawanie? MIalyscie jakies spostrzezenia? A i jeszcze jedno...kupiąłm malej paste do zebów...taka od 0-12mcy, bodajze Aquafresh....i zastanawaim sie, uzyc juz czy nie. Narazie czysciłam samą goraca woda ...ale moze juz uzyc?
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.