Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 16:19   #751
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)

Addiced miło Was widzieć

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 16:23   #752
filka2
Zadomowienie

addicted Macius jaki już dużyMy też czekamy na ząbkinadal 2.a jak w pracy?
pantee jak sie niepokoisz wagą to idz do dr bo długo juz nic nie przybrałaAda malutko ale przybiera.

ponawiam pytanie bo chce zakupić na dniach spiworek i zielonego pojęcia nie mam jaki
może być drozszy bo chce na dłużej (może dla braciszka też)
jaki lepszy z wełny czy polarka a może macie jakiś na oku z all?pamietam że chyba PYSIAM w tamtym roku wstawiała ze ma fajny albo to była KANCIA.
Stary 2010-11-13, 16:23   #753
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Kurde no to teraz mam niezly kolowrot... Przegladnelam allegro i *********** i z tamtad wynika ze te wozki graco i maclaren sa bardzo dobre a tu widze, ze wy je dziewczyny krytykujecie... Cholera i co ja teraz zrobie...

Chcialabym wozek ze zmiana kierunku jazdy, rozkladanym oparciem (prawie na plasko) i zeby byl dosyc lekki. Helppppppppppppp!!!!

Karola co jest nie tak z tym graco???

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
castilia moj wozek moge przelozyc zeby Szymek siedzial przodem do mnie i normalnie przodem do swiata tzkaze jak sie denerwuje i nie chce mi siedziec przodem do swiata do biore i przekladam go w moja strone wygoda jak ta lala
Elcia a co to za wozek???

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki-na pierwszy rzut oka tragiczne : dużo limfocytów a w moczu białko-niestety mój pediatra w przychodni nie przyjmował, więc wzięłam wyniki i poszłam do pediatry prywatnego na Osiedlu (znany) - lekarka stwierdziła infekcje wirusową - kazała zmienić na jakiś czas mleko na Humana MCT, dała Enterol 500 i Nifuroksazyd. Emi jednak dalej dzisiaj robi wodniste kupki...eh..do tego ma odparzenie na pupie i właśnie go "wietrze"
Ojej... Teraz to sie zmartwilam... Cholewka moze ja tez w takim razie pojde z Olkiem do lekarza w poniedzialek bo u nas nadal sraka i zero jedzenia...
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny Gooha ma dziś urodzinki
Gosiu wszystkiego naj naj

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Castilia, na fotkach czaruś boski, a Ty nam opowiadasz, że taki maruda
coś miałam napisać, ale zapomniałam, zresztą takie litrówki walę, że masakra to lepiej sobie pójdę
Dziekujemy i zyczymy poprawy nastroju (choc u nas tez z tym licho) oraz zdrowka dla dzieciakow!!!

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Castillia dla synka fotki
Dziekuje Zeberko

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
castilla Oluśzazdroszcze wyjscia na termy.
Dziekuje a w termach nie bylismy bo Olo spal 2 godziny i jak sie obudzil to moj maz stwierdzil, ze juz troche pozno zeby jechac...

Ehhhhhhhh ja tez mam dola... Caly czas mysle o tym, zeby pomieszkac troche sama... (tzn. oczywiscie z malym)... Potrzebuje chyba jakiejs takiej rozlaki... Nie wiem po prostu czuje, ze przestalam byc kobieta, stracilam poczucie wlasnej wartosci przez to jak bylam traktowana...
Nie potrafie zapomniec o tych zlych rzeczach tym bardziej, ze maz ma takie a nie inne do tego nastawienie (tzn. stara sie byc dobrym mezem i ojcem, ale nie uwaza ze powinien za pewne rzeczy odpokutowac - zawsze mowi, ze ma tylko jedno zycie i nie bedzie sie samobiczowal..)
Ja natomiast mysle sobie, ze za duzo bylo tego zla i tak naprawde on nigdy nie poniosl zadnych konsekwencji bo nie bylo jak...

Ja musialam myslec o sobie i o dziecku a niestety mieszkajac tutaj w pl nie mialam zupelnie nic... Myslalam oczywiscie by wrocic i nawet mieszkac z rodzicami, ale to nie takie proste... Zero ubezpieczenia, zero dochodu... Ehhhhhh Mam dola dzisiaj...
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 16:34   #754
zebra666
Zakorzenienie

Castillia rozumiem Cię, bo ja też miewałam takie chwile kiedy miałam ochote odseparować się od Tż-ta... A rodzice by Ci nie pomogli? Albo na jakiś czas wyjechać w formie wakacji i wszytsko przemyśleć

co do wózków nie raz te najzwyklejsze okazują się najfajniejsze.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-11-13 o 16:35
Stary 2010-11-13, 16:58   #755
Kancia
Zakorzenienie

ja nie krytykuje maclarena poprostu mi on nie lezy i juz

Filka ja mam spiworek z wełną ale tak jak Malinka pisała, ze może byc lipa jak dziecko jest uczulone na wełne. Ja jestem bardzo zadowolona

mam taki w kolorze beż
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...312520284.html

aczkolwiek na aukcji pisza, ze jest hipoalergiczny

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-11-13 o 16:59
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 17:05   #756
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
mam taki w kolorze beż
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...312520284.html

aczkolwiek na aukcji pisza, ze jest hipoalergiczny
A ma ktoś godny polecenia śpiworek do łózeczka, do spania???

Ja mam problem z butami. Zlatałam ostatnio z Alunią całe miasto (bez wózka ) i nie znalazłam na nią bucików zimowych. Chciałam przymierzyć no ale rozmiarówki nie ma takiej małej. Mierzyłam stopkę i ma w granicach 10,5 cm. Tylko nie wiem jakie buty teraz wziąć żeby nie kupować już do marca? Jak szybko rosną nóżki takich bobasów? Teraz mogłyby być większe, bo ona jeszcze nie chodzi. Pomoże ktoś?

Jak czytam o waszych oczekiwaniach na ząbki, to w sumie się cieszę, że my czekałyśmy do 9 miesiąca na pierwszego i teraz idą hurtem. Dziś wyszedł piąty. Lewa górna jedynka

Castilia

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-11-13 o 17:07
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 17:14   #757
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny co do MAclarena i wyglądu wózka to ja obiecałam sobie że już na to nie będe patrzeć, bo już raz tak zrobiliśmy, kupiliśmy Mutsy które z wyglądu nam się za***iście podobało ,ale funkcjonalnie masakra więc teraz stwierdziłam że patrzę na fukcjonalność i chciałam właśnie Maclarena bo same ochy i achy w necie i zakładam że nie jest to przypadkowe, coś te wócki muszą mieć. no a z wyglądu rzeczywiście nie powalają...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 18:32   #758
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

castilia ja mam v-travel i jestem zadowolona z niego co do TZ a tez mam czasem ochote wyjechac do pl na jakis czas bo mnie potrafi tak zdenerwowac
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 18:51   #759
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kancia, Zebra, Filka
Filka
w pracy różnie, raz lepiej raz gorzej, nieraz już zabierałam pracę do domu. Teraz o ile wieczorami nie padam na ryjek to oglądamy z tż Usta Usta. Co do śpiworka to mam z wełną w środku, podobny jak z linka od Kanci
Castilia może wypad do spa, fryzjera albo kosmetyczki coś pomoże na doła. Z wózkiem nie pomogę bo mam stary Graco jeszcze po Michale
Kalka ze śpiworkiem do łóżeczka nie pomogę, bo u nas w użyciu kołderka. Co do bucików to Maciek będzie miał po starszym bracie (z nastawieniem, że będzie w nich tylko siedział w wózku).
za kolejnego ząbala
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 18:52   #760
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość

Ojej... Teraz to sie zmartwilam... Cholewka moze ja tez w takim razie pojde z Olkiem do lekarza w poniedzialek bo u nas nadal sraka i zero jedzenia...

no...lepiej idź, niech Ci zrobi podstawowe badania, bo u Ciebie też może być jakiś wirus....mój dzisiaj zrobił tylko jedną kupę i ma apetyt jak dawniej czyli leki pomagają

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ja mam problem z butami. Zlatałam ostatnio z Alunią całe miasto (bez wózka ) i nie znalazłam na nią bucików zimowych. Chciałam przymierzyć no ale rozmiarówki nie ma takiej małej. Mierzyłam stopkę i ma w granicach 10,5 cm. Tylko nie wiem jakie buty teraz wziąć żeby nie kupować już do marca? Jak szybko rosną nóżki takich bobasów? Teraz mogłyby być większe, bo ona jeszcze nie chodzi. Pomoże ktoś?
no to mój to ma stopy mini - 9,5 cm
Stary 2010-11-13, 18:53   #761
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Umieram

Wszyscy chorzy ...ja ledwo oddycham przez jamę ustną nos mam zawalony ...
Dzieciaki kaszlące Julka połowe nocy nieprzespała budził jakaszel...

Jak wroce do żywych to wpadnę

Ja mam Maclarena i uważam że jest Super i nie jest to snobizm ...

niechce mi sie opisywac ...bo mi cieknie z nosa ...ale potem moze napisze kilka słów w tej sprawie
Pysiu kurujcie się szybko

Cytat:
Jak czytam o waszych oczekiwaniach na ząbki, to w sumie się cieszę, że my czekałyśmy do 9 miesiąca na pierwszego i teraz idą hurtem. Dziś wyszedł piąty. Lewa górna jedynka

za zabki
Zuza nie ma ani jednego

Pante zappy nie są kubełkowe , wiem bo szwagierka ma taki dla swojej dwuletniej córki . dużą wadą tego wózka jest właśnie to, ze siedzenie jest prawie po kątem 45st.

Castilia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 19:37   #762
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

patinka podawalas smecte i nifuroksazyd w jakiej formie nifuroksazyd?
addictedwitaj!zdjecie i odzywaj sie czesciej!!!!
castilia
Stary 2010-11-13, 20:06   #763
blonde_hair
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Ja nie wiem czemu ludzie tak się zachwycaja tymi wózkami, w dodatku są drogie... W uk są tanie strasznie i wcale nie należą do jakiś najlepszych wózków a w pl zachwycają się nimi. Mi osobiście sie nie podobają. Jest dużo lepszych, tańszych wózków.
az takie tanie to one nie saw sklepie rzucil mi sie w oczy maclaren techno i przykłuł moja uwage, ale spojrzalam na cene i 199fto ok. 900złznowu na e bayu widziałam, ze ceny wachaja sie od 150 do 250f, pewnie zalezy co ma w komplecie...

Addicted witaj.Swietnie, ze sie odezwałasMacius boskii za 10 miesiecy i wszystkie umiejetnosci

Kalka za kolejnego zabka

Pysia za 9 miesiecy dla Julki

Castilia moze jeszcze sie wszystko ułozy, albo zrob sobie dluzszy wypad do Pl do rodziców z OlkiemPobedziesz sama, przemyslisz pewne sprawy, odpoczniesz i poczujesz sie lepiej
W sprawie wózka nie pomoge, bo jak widac zdania sa podzielone i kazdemu podoba sie inny
Najlpiej jak przejdziesz sie do sklepu, popytasz i ''pojezdzisz''

Ja dzisiaj pół dnia sprzatałam, nawet pomyłam okna bo pogoda dopisała
Teraz sebus juz spi
Stary 2010-11-13, 20:09   #764
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
patinka podawalas smecte i nifuroksazyd w jakiej formie nifuroksazyd?
Smecte kupiłam na własną rękę w czwartek wieczorem i dałam w sumie tylko wieczorem i rano w czwartek, ale nie widziałam różnicy(biegunkę mieliśmy od czwartku właśnie), natomiast w piątek wieczorem pediatra przepisała ten Nifuroksazyd zawiesina- 3 razy dziennie 3/4 łyżeczki oraz jeszcze jeden lek o którym pisałam w poście wczoraj/nie pamiętam w tej chwili nazwy/-w saszetkach -rozpuszcza się w np. herbatce - dwa razy dzienne...no i Emi pije tylko Humane MCT /na receptę/ na kleiku lub jako samo mleko....

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-11-13 o 20:10
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 20:31   #765
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Castillia rozumiem Cię, bo ja też miewałam takie chwile kiedy miałam ochote odseparować się od Tż-ta... A rodzice by Ci nie pomogli? Albo na jakiś czas wyjechać w formie wakacji i wszytsko przemyśleć

co do wózków nie raz te najzwyklejsze okazują się najfajniejsze.
Heh no wlasnie problem w tym, ze o tych sprawach wie tylko moja mama i nikt poza tym. No i zaczelyby sie pytania, dlaczego chce mieszkac z nimi a nie z mezem jak przykladna zona...

Cytat:

Castilia
Heh no u nas tez dopiero co zaczely sie wyrzynac te zeby, ale i tak mamy tylko dwa i teraz ta gorna lewa jedynka...............
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 20:53   #766
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

patinkadziekuje za odpowiedz odnosnie Nifuroksazytu.
Stary 2010-11-13, 21:32   #767
zebra666
Zakorzenienie

Castillia dlatego myslałam o obróceniu tego w tęsknote za rodzicami, chęcią odwiedzenia ich... sam nie wiem- te tematy to ciężka sprawa... Myślałam, że już jest dobrze a jednak nadal nie czujesz żeby było jak powinno... A mąż nie umie przyzanać się do błędu... powinniście może siąść i pogadać?

Stary 2010-11-13, 21:44   #768
kasiorekzeta
Rozeznanie

Witam Mamuśki

Ja wczoraj wieczorem wróciłam z działki. Dziś rano miałam prawie 38st gorączki, dreszcze i ból mięśni. Ale gorączki już nie ma, więc nie wiem co mi jest

Staram się nadrobić, ale ciężko mi się skupić. Jutro napewno przysiąde i poczytam, ale tak po krótce:

addicted super, że jesteś. Ale Maciek super wygląda
patinka, Castillia zdrówka dla Emilka i Olusia

Co do smoków, to jak Maja uśnie na butli to wtedy zamienia się tylko czasami na smoka, ale z reguły nie chce. Ogólnie ona bez smokowa

A wózki, to też miałam szał na Maclarena , ale moje zdanie , że to przerost formy nad treścią i, że za bardzo rozleklamowany jest, a szału po nim nie widzę

Mamy Teutonie Fun System, jestem ze spacerówki zadowolona, a śpiworek do niej rewelacja (drogi jak cholera, ale teście jeszcze przed urodzeniem Mai kupowali, to nie bolało ) Prowadzi wózek się super, jest rewelacyjnie skrętny i nie zamieniłabym go na inny Dla mie ważne w wyborze wózka było by był stelaż lekki i mały po złożeniu by mógł do bagażnika do Yariski mojej wejśc i wchodzi bez problemu

Uciekam spać bo te mięśnie mnie strasznie bolą
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 21:49   #769
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

kaziorekzeta kuruj sie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 22:00   #770
pantee
Raczkowanie

Kancia- mam nadzieję , ze masza racje z ta czestotliwością

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
Pante zappy nie są kubełkowe , wiem bo szwagierka ma taki dla swojej dwuletniej córki . dużą wadą tego wózka jest właśnie to, ze siedzenie jest prawie po kątem 45st.
O to mialam błedne info. Jesli tak jest jak mowisz to lipa..to zmienia postac rzeczy, bo ja tez zawsze patrze na te biedne dzieciaczki z wykreconymi podczas snu szyjami...

Kasiorek- mimo tego , podlecz sie domowymi sposobami, bo moze to poczatek jakiegos choróbstwa..
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 07:12   #771
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
Kurde no to teraz mam niezly kolowrot... Przegladnelam allegro i *********** i z tamtad wynika ze te wozki graco i maclaren sa bardzo dobre a tu widze, ze wy je dziewczyny krytykujecie... Cholera i co ja teraz zrobie...

Ehhhhhhhh ja tez mam dola... Caly czas mysle o tym, zeby pomieszkac troche sama...
Kuzynka jest zadowolona, ale nie wiem jaki ma model ( podobno full wypas )

Życzę Ci dużo szczęścia w związku

Cytat:

Ja kupiłam jakiś czas temu w Lidlu.

za kolejny ząbek

kasiorekzeta, zdrówka życzę

_________________________ ______________________

Dzień dobry

Nocka była super, pobudka o 2 i 7
Luizkę męczy od rana kaszel Lekarka przepisała jej Drosetux, ale nie wiem, czy pomoże. Mnie nie pomaga

Jaki syrop podawałyście swoim kaszlącym dzieciom?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 07:45   #772
zebra666
Zakorzenienie

Bydgosiu ja mam lipomal i pyrosal to z nich korzystam w razie kaszelku.

Stary 2010-11-14, 08:18   #773
addicted to wizaz
Zadomowienie

Tajgabajga, Blonde, Kasiorekzeta
Kasiorek
nie daj się choróbsku
Bydgoszczanka stosowaliśmy Pulmicort i Berodual do nebulizatora, ale to nie był sam kaszel tylko dodatkowo zapalenie gardziołka

Moje starsze chłopaczyska dały mi dzisiaj pospać - zabrali Maćka jak się obudził i podrzemałam sobie jeszcze pół godzinki
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 10:11   #774
youyou
Zakorzenienie

kurcze ale dziś piękna pogoda u nas po obiadku pójdziemy na dłuuugi rodzinny spacerek.
Miała być zima stulecia i szybko śnieg a mamy piękna wiosnę tej jesieni
Stary 2010-11-14, 14:39   #775
karola_sz
Rozeznanie

Chyba mamy w domu ospę ... U Mai... Jutro idę do lekarza. Znowu. Byłam tak: w zeszłą środę (Adaś), potem w piątek (Maja-kontrola), teraz jutro czyli w poniedziałek (Maja - ospa?) i potem w środę (Adaś-kontrola). Szlag mnie jasny zaraz trafi. Jeżeli Maja ma ospę to Adaś też chwila moment dostanie. Mam wielką ochotę ryczeć...

Poczytam Was wieczorem i wtedy więcej popiszę...

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:51   #776
youyou
Zakorzenienie

oj karola ospa nie brzmi dobrze ja też ostatnio miałam maraton po lekarzach, w ciągu chyba 6 dni byłam 5 razy - zdarzyło się i dwa razy na dzień
Ja też zaczynałam Filipa podejrzewać o ospę, bo ta wysypka opanowała całe jego ciało, ale na szczęście wczoraj ładnie wszystko znikało i dziś już śladu nie ma więc mam pewność że to trzydniówka była.

zmykam, bo zaraz przychodzi mój native speaker - doszkalam się od jakiegoś czasu z angielskiego
Stary 2010-11-14, 14:53   #777
aldii
Zakorzenienie

Znowu mam tyyyle nadrabiania...

Blonde za zabki i wstawanie.U nas nadal tylko 2
Tajga te duze klocki z FP sa swietne - kumpeli cora dostala takie na roczek
Bydgosia fotki
Lu miala na kaszel drosetux,ale nic nie pomagal i dostala Eurespal
Elcia chyba moze,dlatego trzeba regularnie odrobaczac zwierzaki
Gosbaj na 210 mm daje 5 lyzek stolowych kaszki
Patinka wspolczuje zlych wynikow.Rzeczywiscie te limfocyty i bialko nie swiadcza o niczym dobrym.Obyscie szybko sie z tym uporali Kiedy powtorka wynikow ?
Kamyk bardzo malo Paula je.Ja bym sie juz schizowala
Youyou mozna dawac smecte
Wysypka zniknela ?
Filka poloz jej kombinezon na podlodze i niech sie z nim "zapozna",obada,podotyka, oslini,moze to pomoze
Welniane spiworki lubia uczulac (pisala o tym jakis czas temu Malinka).Ja mam polarowy
Pantee my juz dawno odstawilysmy smoka,wiec nie pomoge
Nic a nic nie przybrala w 3,5 m-ca Mi sie wydaje,ze jesli w ogole nie przybiera,a do tego spada na siatce,to jest to powod do niepokoju i ja bym zrobila wyniki.
Karola
Co do Maclarena potwierdzam to co napisala PatkaM
Gooha samych cudownych chwil
Joli za prace
Ula mnie w buzzie tez wkurza tylko to,ze nie mozna przelozyc raczki,tylko cale siedzisko
Addicted Noooo odezwalas sie wreszcie i nawet fotki sie doczekalysmy Synus cala mama
za 10 m-cy i zdrowka dla starszaka
Kalka za kolejne zabki

Lu zaczela dreptac przy meblach, zaczyna sie puszczac i nauczyla sie schodzic tylem z kanapy

Zdrowka dla wszystkich chorych dzieciaczkow i mamusiek
Stary 2010-11-14, 15:16   #778
pantee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

Lu zaczela dreptac przy meblach, zaczyna sie puszczac i nauczyla sie schodzic tylem z kanapy
Aldii, niech ona tak wczesnie nie zaczyna z tym puszczeniem sie
A tak na serio...to
A jakie badania powinnam zrobic, krew?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Kurcze, a corcia mojej sasiadki (1,5) przez prawie tydzien lezała w szpitalu..na zapalenie oskrzeli. Dzis ja spotkałam , mala juz od wczoraj w domu...i dzis znowu pojechali do lekarza, bo wymiotuje ma biegunke i znow goraczka.Jakis wirus czy co...

A miałam was zapytac, ktos ma jeszcze ochraniacz na szczebelki? Bo my ciagle tak ale mała go ciagle maltretuje...nogi zarzuca, rozwiazuje kokardki itop. Spod mamy jeszcze nie opuszczony na samo dno...tylko w 3/4. Czy on moze jakos ograniczac ruchowo..np. utrudniac wstawanie? MIalyscie jakies spostrzezenia?

A i jeszcze jedno...kupiąłm malej paste do zebów...taka od 0-12mcy, bodajze Aquafresh....i zastanawaim sie, uzyc juz czy nie. Narazie czysciłam samą goraca woda ...ale moze juz uzyc?
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 15:30   #779
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Chyba mamy w domu ospę ... U Mai... Jutro idę do lekarza. Znowu. Byłam tak: w zeszłą środę (Adaś), potem w piątek (Maja-kontrola), teraz jutro czyli w poniedziałek (Maja - ospa?) i potem w środę (Adaś-kontrola). Szlag mnie jasny zaraz trafi. Jeżeli Maja ma ospę to Adaś też chwila moment dostanie. Mam wielką ochotę ryczeć...

Poczytam Was wieczorem i wtedy więcej popiszę...
no to witaj w klubie! U mnie identycznie. Synek chorowal w zeszly weekend, wzywalismy nawet lekarza do domu(zapalenie gardla z wysoka goraczka). A w srode - ospa... (zreszta tez wysoka goraczka sie pojawila). Teraz czekam tylko jak Zuza zlapie... ( a to sie wykluwa z 2-3tygodnie)...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 15:36   #780
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Patinka wspolczuje zlych wynikow.Rzeczywiscie te limfocyty i bialko nie swiadcza o niczym dobrym.Obyscie szybko sie z tym uporali Kiedy powtorka wynikow ?
wyniki nie widziała mój pediatra tylko inny pediatra-prywatny-nic nie mówiła o powtórce badań, ale ja zrobię na wszelki wypadek za jakiś czas -Emi już sraki nie ma...w zasadzie to jeszcze dzisiaj w ogóle nie zrobił...natomiast w nocy dwa razy się obudził z płaczem-wg mojej obserwacji bolał go brzuch-miał wzdęcia-i rzeczywiście jeden z tych leków co nam przepisała może powodować wzdęcia...eh...dzisiaj mu jeszcze go nie dałam...tylko ten nuforaksazyd...właśnie w ogóle się zastanawiam ile mam dawać mu te leki skoro kup już nie ma ....wiem,że mleko Humana kazała nam dawać aż do skończenia 5 opakowań, bo na tyle nam dała recepte..

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość

A miałam was zapytac, ktos ma jeszcze ochraniacz na szczebelki? Bo my ciagle tak ale mała go ciagle maltretuje...nogi zarzuca, rozwiazuje kokardki itop. Spod mamy jeszcze nie opuszczony na samo dno...tylko w 3/4. Czy on moze jakos ograniczac ruchowo..np. utrudniac wstawanie? MIalyscie jakies spostrzezenia?
ja ma od niedawna opuszczone na sam dół i mam ochraniacz...ale wygląa fatalnie teraz i nie wiem co wymyśleć, bo w sumie łóżeczko bez ochraniacza tak goło wygląda:/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości