|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Niemiły problem
Szukałam na forum podobnego tematu, jednak nie umiałam znaleźć, więc jeżeli się powtarzam to z góry przepraszam
Chodzi o to, że gdy mój partner przez dłuższy czas pieści moje sutki to zaczynają strasznie boleć. Później, gdy oglądam je w domu widzę, że są one tak jakby naderwane i dopiero po kilku dniach się goją. Dziwi mnie czemu tak się dzieje, bo kiedy je pieści nie robi tego bardzo mocno, czy brutalnie. Przy kolejnym naszym spotkaniu (które z niesprzyjających przyczyn będzie dopiero za niecałe 2 tyg.) mam zamiar mu o tym powiedzieć, kiedy zacznie boleć. Do tej pory trochę się krępowałam mu o tym mówić, głównie chyba przez to, że nie chciałam psuć już dosyć namiętnego klimatu, kiedy on był już bardzo rozpalony, więc udawałam, że jest wszystko ok.. Drugą niemiłą sprawą jest moja łechtaczka. Podczas pieszczot, po pewnym czasie ona również zaczyna trochę boleć, przez co całe moje podniecenie gaśnie.. ![]() Jak na razie jesteśmy jeszcze na wstępie naszych wspólnych doświadczeń seksualnych i wiem, że po pewnym czasie nie będziemy mieli problemów z dawaniem sobie przyjemności, ale chciałam się Was poradzić, moje drogie, czy to normalne jak na początek ? Czy którejś z Was też się tak zdarzyło ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niemiły problem
1. nie daj sobie sprawiać bólu - skoro uprawiacie seks to chyba jesteście ze soba na tyle blisko by nie wstydzić się powiedzieć, że coś wam nie odpowiada. Naderwane sutki? OMG
2. Co do drugiego problemu. Wnioskując po pierwszym opisie, może Twój chłopak zbyt intensywnie podchodzi do sprawy? to nie wojna, czasem trzeba powoli i delikatnie
|
|
|
#3 |
|
High Quality Since 2007
|
Tak, to wszystko normalne. Powiedz partnerowi o tym, że boli i żeby skupił się teraz np. na Twojej szyi.
Łechtaczka także może boleć, jeśli nie ma odpowiedniego nawilżenia i jeśli partner robi to w sposób, który Ci nie do końca odpowiada. Można więc: - kupić żel (Durexa np., są neutralne i smakowe) - poprosić, aby chłopak pieścił Cię nieco inaczej - np. pocierał łechtaczkę kilkoma wyprostowanymi palcami zamiast jednym i robił to na początku delikatniej, może stosować okrężne ruchy, lub na początku pieścić same okolice łechtaczki a dopiero potem nią samą - możliwości jest kilka I jeszcze jedno - jeśli się kochacie, to NIGDY nie będziecie mieć problemów z dawaniem sobie przyjemności. Możecie za to mieć problemy z rozmową na temat tego, jak ją sobie dawać. Wiem, że na początku takie rozmowy bywają trudne, ale kiedy np. Cię zaczną boleć sutki to nie musisz mówić rozwlekłych zdań, tylko po prostu możesz mu szepnąć "Trochę już mnie boli" i skierować jego rękę i usta na inną część Twojego ciała. Zrozumie o co chodzi
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Zarówno sutki jak i łechtaczka to bardzo delikatne miejsca, a Twój chłopak nie czuje, że Cię boli. Jeżeli widzi zadowoloną minę sądzi, że pieszczota sprawia Ci przyjemność. Łóżko to nie miejsce na milczenie. Musisz mu mówić co lubisz a czego nie.
Co do sutków może zaproponuj mu jedynie ich delikatne lizanie, bez ssania i takich tam ![]() A z łechtaczką czasem tak bywa, że nieodpowiednia i zbyt intensywna pieszczota sprawia ból. Sama tak mam. Szczególnie pojawia mi się to przy pieszczotach dłonią, dlatego wolę stymulację oralną.
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Jego poziom podniecenia na pewno nie zmaleje gdy następnym razem będzie to robić nieco delikatniej, może on po prostu nie ma wyczucia? Albo myśli ,że ty tak lubisz - bo ty nic nie mówisz...
Rozmowa ot co.
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie musisz mu mówić o takich rzeczach. Do tego wszystkiego możesz spróbować pokierować troche jego dłonią i jego poprosić o to samo, gdy Ty go pieścisz- fajna sprawa
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
bola cie sutki i lechtaczka i dziwisz sie ze tak jest mimo iz nic nie mowisz?
Ja ze swoim facetem mialam inny problem, za delikatnie mnie piescil i w rezultacie ja nie bylam tak napalona gdy on juz konczyl. Powiedzialam mu zeby mnie zerznal jak zwykla szmate a gdy to juz robil to mu pokazalam jak lubie, bo w gadaniu kiepska jestem! Jesli chcesz miec udane zycie seksualne musisz nauczyc sie mowic o tym. Mozesz mu powiedziec slowami, albo cialem, jesli slowa sa dla ciebie zbyt krepujace. Wybierz odpowiednia dla ciebie opcje. On na 100% nie chce sprawiac ci bolu,widzi ze jest ci dobrze, nic nie mowisz wiec chce ci dac wiecej tej przyjemnosci. Wystarczy mu powiedziec. bo w koncu kto bedzie wiedzial lepiej co lubisz? Ty, czy ktos inny? hmmm, to mi podsuwa mysl; przebieranka za nauczycielke i niegrzecznego ucznia Klapsy z linijki mu!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za rady
Myślę, że przy najbliższej okazji z nich skorzystam ![]() Troszkę miałam na początku wątpliwości, czy wszystko ze mną ok, bo to mój pierwszy facet, z którym jestem tak blisko, ale dzięki Wam całkowicie się ich wyzbyłam |
|
|
|
|
#10 |
|
Miliana23
|
Trzymam kciuki za udane zbliżenia i poprzedniczki mają rację faceci są mało domyślni na nich najlepiej działa opcja mówienia prosto z mostu!
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Sutki i łechtaczka to są bardzo delikatne miejsca, nie przyzwyczajone do takich bodźców. Mnie tez na początku prawie wszystko bolało, a najbardziej właśnie sutki. Po prostu powiedz mu o tym, a z biegiem czasu ciało się przyzwyczai i będziesz czerpać już tylko przyjemność
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Zakomunikuj swojemu TŻ, żeby robił to delikatnie i tyle. Faceci jak są mocno rozgrzani to często stają się troszkę zbyt "stanowczy" podczas pieszczot ale jestem przekonana, że szczera rozmowa pomoże , a ty przestaniesz odczuwać ból
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Faceci chcą sprawić swojej partnerce naj największa przyjemnośc , ale nie zawsze wiedzą jak się za to zabrać... Nie siedzą w naszej skórze i nie wiedzą, ze cos może być nieprzyjemne. Facet myśli, że tak intensywnymi pieszczotami sprawi ci największa przyjemnosc i będzie w tym trwał, aż mu nie zakomunikujesz, ze tak nie jest. Sama jestem strasznie wrażliwa, teraz mam nowego partnera i muszę go "pouczać" jak ze mną postępować aby mi było dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.