|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
No właśnie jak tak jak Kamyk mam przykrywkę do spacerówki, naprawdę nieźle zabudowaną i śpiwork anie będę kupować, mamy przecież jeszcze kombinezon, a jak będą siarczyste mrozy to najwyżej koc pod tą przykrywkę zarzucę..
Cytat:
![]() Cytat:
A żółty ser to hit- Filipowi aż się uszy trzęsły do niego, pokroiłam mu małe kawałeczki na talerzyk i ślicznie wszystko wybierał i pchał do buzi ![]()
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
co do żóltego sera to mozna dawac troche ale trzeba pamietac, ze jest dośc cięzkostrawny
![]() you nathcnełas mnie na nalesniki ale musza jeszcze poczekac bo Adi uwielbia z dzemem a na razie nie moze, wiec nie będe go katowac ![]() ja w sumie mam problem z drugim daniem bo juz nie wiem co wymyslac ![]() jakis makaron może muszę mu zrobic albo cuś ![]() dajcie jakis pomysł ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-11-15 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy!!!
![]() Zuzia 10 stycznia 2010r. ![]()
#814 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane po długim weekendze
![]() ![]()
#815 |
Raczkowanie
|
idę do lekarza z moją bo bardzo mi kaszle...
Jest marudna ale to pewnie wina też wychodzących zabków...a nie ma jeszcze żadnego a wasze pociechy? nie wiem jak wstawic zdjęcie bo bym to zrobiła jestem 'świerzynka'na forum więc potrzebuje pomocy ![]()
#816 |
Zakorzenienie
|
Ja daje twarozkowe serki
![]() ![]() Aldii ja myslę, że mamy dzieci, któe na coś źle zareagowały, mają alergie, nietolerancje troche przesadnie zwlekają z nowościami. Nie mówie, że karzdy ma karmić odważniej... ale w rzadną strone nie przesadzać. Bo nikt nie mówi o schabowym w panierce:F Aniadi witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ale na naleśniki dzisiaj się skusze. Dam małemu do środka deserek jego ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-15 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
Cześć ULA87 dużą masz tą swoją Zuzie ile ona waży moja 10list skończyła 10 miesięcy i teraz waży ok. 8,5kg. też ładnie wygląda ale jak zobaczyłam twoje zdjęcia to myslałam że masz starszą córke od mojej...
moja też robi pierwsze kroczki ale lepiej jej sie chodzi w bucikach niz na boso... ![]()
![]() |
#818 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane.
Ale mnie dawno nie było. Najpierw mężuś był chory i okupował mój komputer, a potem imprezki rodzinne. W sobotę imieniny teścia, a w niedzielę mojego Taty. Wczoraj było super ![]() ![]() Czytałam pobieżnie. Zdrówka dla chorowitków. Emiemiu nifuroksazyd trzeba dawać minimum 5 dni. Pysiu coś tej jesieni Was męcza te przeziębienia. Zdjęcia dzieciaczków, jak zawsze cudne. Fajnie Zuzia wygląda w tych kolczykach. A rodzieństwo Pysiolinek rewelka. Julka się nie ruszała przy robieniu makijaż. Ja należę do fanek Maclarena. Znajome, które miały nigdy nie narzekały, nigdy się nie rozklekotał, materiały pomimo prania były jak nowe. Fajnie czytać co Wasze dzieciaczki jedzą. Za niedługo zrobię prowokację, czy Mi alergia na mleczne rzeczy nie minęła. Bo ja już mogę je jeść i w mleku jej nie uczula, a Olafkowi też minęło koło roku. Pokażę Wam parę fotek z weekendu. 1 - z mamą chrzestną 2 - Walka na miecze 3 - Olafek dba o kondycję 4 - Tak się kochają - buziak nawet na spacerze muszą być ![]() 5 - z mamusią 6, 8 - z dziadziusiem 7 - z dziewczyna mojego brata
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-11-15 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
Dzięki ZEBRA666
![]() to próbuje załadować zdjęcie:
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karola, ![]() Witam nową mamusię ![]() Ula, fajne fotki ![]() Luizka zjadła wczoraj trochę kaszki z deserkiem ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Malinka, aniadi, śliczne fotki ![]()
![]() |
#821 |
Rozeznanie
|
A i mam pytanko. Co polecacie dla 4,5 latka pod choinkę, na mikołajki?
Moja Mi nie ma żadnej lalki i chcemy jej kupić jakąś fajną szmaciankę. Macie coś do polecenia?
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, już lepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- no to co najmniej do środy, dziękuję za info ![]()
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Malinka
![]() Ja bym szukała najzwyklejszej do noszenia, przytulania bez bajerów. Aniadi śliczną masz córeczke ![]() A własnie w SNC kupiłam za 9zł fajne grube rajstopki Piotrusiowi.- antypoślizgowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Zebra ja robilam nalesniki takie jak dla nas oczywiscie bez tluszczu, na patelni teflonowej. Przeciez ten sklad ciasta jest prawie taki sam jak na makaron. Do środka własnie dałam nieco twarozku i ten deserek z twarozkiem i bananami
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-11-15 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Youyou to zrobie mu jutro albo pojutrze, bo wziełam się za kluski śląskie dla niego
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Hej!
O wychwalacie nalesniki widze ![]() ![]() ![]() Zebra Sebus nie ma zadnej alergii, toleruje nowe pokarmy, a ja jednak boje sie podawac nowosci, zwłaszcza jak piszecie zołty ser, twaróg...bo zawieraja mleko krowie ![]() ![]() Przyszedl mi jeszcze pomysł na makaron z twarozkiem ![]() Kancia ja czasem daje sam makaron nitki i tak sobie Sebus ''wciaga'', czesto robie zupe pomidorowa, rosolek własnie z makaronem ![]() Malinka zdjecia cudne ![]() Kamyk za kolejnego zabka. Ale juz ma Paulinka zabków ![]() Aniadi2 witaj ![]() ![]() ![]() Sebus dzis pospal do 8.00, ale przebudził sie w nocy 2 razy, dostał herbatke i spał dalej. Teraz wiem, dlaczego Sebus tak mało pił ![]() ![]() ![]() Pogoda u nas mrozna, ale pózniej przejdziemy sie do sklepu ![]() ![]()
#827 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Blondie- mamy to samo, wczesniej Hania nie chciała pic, albo piła malo, odkad daje jej cieplutkie, czy toherb czy soczek to wypija cala butle - juz tak od tygodnia, budzi sie ok 4-5 wypija cala i spi do 8-9. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ale ze mnie ![]() ![]() Czesc wszsytkim z nowym dniem... ![]()
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.carrefour.pl/page/pl/tani...tcrfz20101103/
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Blonde ale to nie reguła, że mamy alergików się bardziej boją- tylko ja czytając nasze forum widze i się nie dziwie, że właśnie te mamy maja najwięcej obaw. Ja wcześniej też tak miałam, bo pierwsze dziecko i te słoiczki takie wygodne... Ale jak zaczełam gotować i widzieć jak dziecko je wtedy... to mnie zmotywował i dał znak, że gotowy na doroślejsze jedzenie. Poprostu staram się lekkostrawnie ale od czasu do czasu zaszalejemy. Raz próbował placków ziemniaczanych- ale nie zasmakowało mu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
W Tesco też jakieś są
![]() Odnośnie mikrofali. 2 lata temu kupiliśmy taka full wypas, ładny design i co, używałam tylko pera funkcji i niedawno się zepsuła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- http://www.biedronka.pl/oferta/inspi...inke2/gazetka/ - od 22.11 - klocki drewniane w środku i wiele innych ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-15 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się o 12 czasem jest bardzo marudna i nieco wczesniej ale nie przed 11 ![]() (en system sprawdził się u Kuby ale na poczatkiu jest ciężko ostrzegam ![]() Kuba nauczył się spać od 12-max 15 I śpi tak do dziś a ma 3 lata ![]() jak gdzies jedziemy to obedie się bez drzemki ale o 17-18 dzicieczeje ![]() i o 19 się myjemy wtedy Cytat:
![]() Radze sie przyzwyczaić nie pierwszy guz i nie ostatni ...wiadomo że lepiej pilnowac i unikać takich rzeczy ale ... czasem sienie da ![]() Cytat:
![]() Nasze specjały to Zupka: Pomidorowa z makaronem lub ryżem Rosołek z makaronem lub kaszą manną Dyniowa zupka krem z odrobinką smietany Kalafiorowa z ziemniaczkami Brokułowa ze śmietaną Nasze Drugie Dania: Mięko zmiksowane z ziemniaczkiem/marchewką/czasem marchewką i groszkiem brokułami Ryż z duszonym jabłuszkiem i cynamonem Polpeciki w sosie z ziemniaczkiem i buraczkami ! (BURAKI TO u nas HIT Kuba uwielbia i Julka też ![]() i ekstremalnie ostatnio zjadła zmiksowanego gołąbka w sosie pomidorowym ![]() Dziś gotuje np SZCZAWIOWĄ Z jajeczkiem ...ale szczaw obciaza nerki więc Julka będzie miała bez zmiksowanego szczawiu ...sam wywar rosolowy z marcheweczkąi jajkiem ![]() Sesnacji zoładkowych nie bylo ![]() Jak nie mam weny albo mam coś smazonego na obiad to Julka je słoiczki ale ostatnio gardzi nimi ![]() Aniu Witamy Was i błagamy przynajmniej ja ze swej strony by nie sadzić takiej wielkiej CZCIONKI My Boldujemy i powiększamy kiedy chcemy na coś zrocić uwagę a tej wielkości stosujemy gdy jest coś pilnego czyt. Coś siestało ![]() A już mialam pytać gdzie jesteście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zwłaszcza te spacerkowe Cytat:
Bardziaj siębałam że zacznie zmazywać z buzi... Ale była wpatrzona w brata wygłupy ![]() Cytat:
![]() Nasz wózek już pralam 2 razy i wygląda nadal jak nowy ... Do tego podczas plażowych eskapad nic z nim nie było a sąsiadą sie rozleciała spacerówka Coneco chyba ![]() Jak piasek dostał się w łożyska ![]() Cytat:
Niedrogie bo 29zł http://www.smyk.com/sklep/przedmiot/...uczu-2-3-lata1 Fajna zabawa i edukacja z dzieckiem ![]() Dostepne tylko w SMYKU A odnośnie Biedronkowej ofert to są też SANKI za 59zł z oparciem ![]() My mamy Kuba dostałna roczek od Chrzestnego
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-11-15 o 10:03 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Zebra ja tez od jakiegos czasu sama mu gotuje, z 2 słoiczki mam jedynie w pogotowiu
![]() ![]() ![]() Chyba sprobuje dzis dac troszke twarozku ![]()
#833 |
Raczkowanie
|
![]() Mam 8letniego syna Piotre jest teraz w 2 klasie i w styczniu urodziłam 2 córki ![]() ![]() obecnie siedze sobie na wychowawczym nie chce na razie wracać do pracy chce wychować małą no i oczywiście w tych pierwszych latach nauki Piotrusia też trzeba przypilnować.... Wstawiam zdjęcie córek i syna ta z prawej to Zuzia a z lewej to kochana Oliwia.
![]() |
#834 | ||||
Zadomowienie
|
śliczna pogoda
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() staraj się aby córa chodziła bez bucików, to zdrowiej dla jej stópek , jeśli nie chce skarpetek z abs-em to miękkie papućki a może napiszesz coś o sobie , ile masz lat , gdzie mieszkasz ? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Aniadi współćzuje
![]() Ale dzieciaczki masz cudowne ![]() Blonde próbowanie jak najbadziej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
jam mam 31lat mieszkam 30km na północ od Kielc...
no mogę dodać że ja też jestem z 28 stycznia....jak twoja Zuzia ![]() Sorry za czcionkę nie spodziewałam się że az taka duża będzie.. ![]()
#837 |
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() aniadi witaj,sliczne dzieciaczki,przykro mi z powodu coreczki. blonde ja wczesniej dawalam Szymkowi sloiczki teraz staram sie mu gotowac a sloiczki kupuje jak gdzies wychodzimy co by mu dac, Szymek nauczyl sie kaszlec jak zobaczy ze ktos kaszle wczoraj TZ kaszlnal a Szymek za nim i tak sobie kaszleli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Aniu OK
![]() Dzieciaki słodkie ...przykre to co Was spotkało ...ale macie świetną 2jeczkę i trzeba się tym cieszyć ![]() elcia kaszel na zawołanie ![]() idę konczyć szczawiową ![]()
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ania szczerze współczuje...przykre to i niesprawiedliwe... dzieci sliczne ![]() ![]() Elcia my kaszel przerabialismy jakis czas temu, teraz juz zapomniał ![]()
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
blonde u nas to teraz hit
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.