|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My bylismy w realu i kupilismy pierwsza rzecz dla malego. Byly body z krotkim pakowane po 2 sztuki za 12,9. kupilismy dwa zestawy na 56 cm ale tez slyszalam o tesco musimy podjechac przy okazji.
|
|||
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
a miałam jutro nic nie kupować
|
#2793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez jestesmy wyzsi, ale jak sie urodzilismy to oboje 51-53 cm i 3kg,a teraz ja 168 a maz ponad 190. |
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle to pisałaś o mandarynkach chyba ty i teraz mam ochotę a nie mam tż już chciał jechać ale już za późno jutro sobie kupię 3 kilo od razu Cytat:
oj nie tylko ty się uzależniłaś ja codziennie wchodzę i u mnie nie 99 a 100% to ciuchy dziecięce już parę wylicytowałam ale pochwalę się jak przyjdą ![]() ![]() ![]() lecę spać dobranoc mamuśki
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
marsylia teraz mam 173 cm a mialam 56 i tż tak samo, z 56-57 a teraz ma 188 cm, i kazde z nas wazylo ok 3,500 takze mysle,ze maly bedzie podobnych gabarytow
byle nie 4 kg wzwyż..![]() no z tymi slodyczami to jazda nieziemska..synek ma zachcianki ;-) iza a tam nie żałuj sobie
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem moze sobie rosnac po tacie
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym chciala takiego malca ale raczej ni ma szans
haha
|
#2798 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kurczę to jutro po pracy od razu jadę ![]() Idę spać dziewczynki, bo miałam pracowity dzień ![]() Dobranoc |
|||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
oj to wszystko jest względne
po ostatnich przemyśleniach doszłam do wniosku że nie ma regułybo my jestesmy niscy mój mąż 51cm, 2,5kg - teraz 170cm, czyli by się zgadzało bo jak na faceta jest niski i drobny ja 56cm- 160cm w tym tygodniu urodził się synek bratu tż brat miał 50cm i 2 kg a jego syn 57cm i 3,6kg ![]() mama małego nie wiem ile miała jako noworodek ale teraz ma poniżej 160cm i jest drobna
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
ja to jestem praktycznie pewna
bo i moje rodzenstwo, rodzenstwo tż wszyscy są wysocy i dzieci ponizej 55 nie mialy nigdy oprocz jednego wczesniaka bo ok 1,500 gram i z 44 cm jakos tak a tak to raczej wychodzi 56 i 3,500 kg ale jak bedzie mniejszy to bede milo zaskoczona ![]() ![]()
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraziłyście mnie tym allegro, teraz i ja buszuję już kilka aukcji sobie zapisałam, będę licytować
![]() ja mam straszne mrowienia lewej ręki i lewej nogi szczególnie w nocy, biorę Aspargin i widzę dużą poprawę ![]() my też jesteśmy z TZ takie małe kurduple więc i Niunia myślę że wzrostem nas nie zaskoczy, chociaż wolę żeby była wyższa niż cięższa, sprawniej pójdzie z porodem
|
|
|
|
#2802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od dawna te przeceny już są?Cytat:
Mnie się wydaje, że lada moment będą bo już słyszałam o przecenach na damskim - 30 % mnie mamuśka kupowała z 2 m-ce temu, więc wydaje mi się, że przed mikołajem powinny być, jakbym obczaiła to dam Wam znać ja dziś szperałam na auchanie, i były kapitalne bodziaki z disneyem za 9,99 w przecenie, ale materiał taki szajs...![]() Cytat:
Dzisiaj wróciłam dopiero jakieś 40 minut temu do domu i już mi się nie chce szukać, ale jutro będę szperała w tych gazetkach bo muszę znaleźć książeczkę ciąży przed wizytą u gina więc jak coś to Wam podrzucę
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
aguś, wiesz co z 2 dni temu wyczailam ;-)
zazwyczaj są strzałki w dół i oznaka przeceny a tam nei bylo akurat na wieszakach cos wisialo i patrze misiowe kombnezony -50% wiec wychodzilo chyba 40 zl i jakies inne kurtevczki dla maluszkow
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
To muszę prędko się tam udać
akurat planuję jutro mały rajd po mieście więc jak znalazł ![]() Idę chyba spaaać... Dobranoc mamuśki
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
dżizas ale ja mam bezsennosc
|
#2806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słyszałam juz o niejednym przypadku dzieciaczków 5 kilowych i jakos sie rodziły sn bez szkód dla mamy, mój synek wazył 4330 i wcale mi sie nie wydawał duży tuz po urodzeniu, nie czułam tez jakiejś specjalnej róznicy między urodzeniem jego, a małej (3700) a w sumie różnica ponad pół kilo ( 630 g różnicy) , mały sie wręcz urodził duzo szybciej, i jestem pewna ze wpływ na to miała pozycja rodzenia, że jego rodziłam w kucki, a małą na półleżąco, a wiadomo, że w kucki szybciej, bo grawitacja sprzyja i w ogóle naturalniejsza pozycja, bezpieczniejsza dla mamy i dziecka, ale za to bardzo niewygodna dla połoznej, bo musi ona wręcz połozyc się na podłodze, no i rzadko której się chce, więc zmuszają babki, by sie kładły na łózkach/fotelach porodowych ![]() Co innego gdyby 5 kg malucha rodziła mama o wzroście 150 cm i wadze (przedciążowej) powiedzmy 45 kg, a co innego, gdy mama taka jak ja 170 cm i 65 kg , jakos mnie wielkośc malucha kompletnie nie przeraża wole urodzic duże zdrowe dziecko, niz jakies chucherko. Poza tym dzieci ponad 5 kg to sa z reguły dzieci mam cukrzycowych, więc jesli nie macie cukrzycy ciążowej to raczej nie ma się co obawiać, nawet jesli tata jest potęznym facetem, to natura zazwyczaj dostosowuje wielkość dziecka do mozliwości mamusi ![]() Cytat:
Jeśli chcecie zmienic wymiar czasu tylko dla ochrony, a nie zalezy Wam na zmniejszeniu jakos naprawde godzin i wynagrodzenia ( wiadomo, mniejszy etat, mniej zarabiasz) mozna złozyc podanie o zmianę z całego na 7/8 etatu, (to jest 7 godzin dziennie zamiast 8) i pracodawca musi to przyjąć, a ochronę masz wtedy na rok maksymalnie mozna zmniejszyć etat do połowy wymiaru, który miałaś dotychczas, czyli z całego max na pół. ---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- dla zainteresowanych - porodem domowym, ale nie tylko- wchodzą nowe standardy opieki okołoporodowej http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-me...,103354,8.html o znieczuleniach http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/MZ-...,102151,2.html my sie juz raczej nie załapiemy... no, może mamy kwietniowe
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-15 o 02:32 |
||
|
|
|
#2807 |
|
Rozeznanie
|
witam
u mnie bylo tak ze ja wczesniak 1.500 chyba i malutka a tz mial 3,500 cos takiego ja jutro juz do lekarza ale na wizyte tylko serduszko i skierowanie na badania pewnie.a usg na poczatku grudnia chyba bedzie.
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ja już po glukozie - przezyłam i powiem że nie było tak źle, rozrobiłam magiczny płyn w domu wcisnęłam pół cytrynki i jakos poszło....najgorsza godzina czekania bo juz głodna jak wilk byłam, odrazu jak wpadłam do domu to do garów co do zakupów na all.. to tez juz mi odbija, ciagle coś szperam...licytuje, oglądam...zrujnuje nasz budżet domowy
|
|
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() mam mase sprzątania dzisiaj bo wczoraj z racji niedzieli przy odoczynku się nagromadziło hehe. Co do allegro to wciąga okropnie, jak nałóg, ja już się ograniczam z konieczności finansiwych ![]() a co do glukozy to straszycie mnie coraz bardziej, że może się kręcić w głowie itp. A ja sama będę w domu już za 9 dni mam wizyte to się dowiem kiedy w ogóle na nią mam iśc. W jakich tyg Wy idziecie?Rety ale mam problemy z mięśniami czy stawami nie wiem, ale wczoraj tak mi łokieć wykręcało. Na chwile przeszło po B1, chyba ten magnez sobie kupie szybciej albo będę jeść czekolade ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzięki
to jak ok 24 tygodnia to jeszcze trochę .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja wczoraj miałam dzień w samochodzie jak wyjechałam z moim TŻ rano tzn koło 10 to wróciliśmy zmęczeni dopiero po 17 ![]() Ale wczoraj od siostry mojego TŻ dostałam śliczny komplecik z kubusiem puchatkiem kupiony w Tesco taki 5-ciopak z niedrapkami,czapeczką, śliniaczkiem,bodziakiem i śpioszkiem . załączam fotki . ![]() A jutro mam reszcie upragnione USG juz nie mogę się doczekać... |
|||||
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry,
szkoda że ten weekend się skończył, naprawdę odpoczęliśmy w Krynicy, był to jakby nasz weekend poślubny ![]() Mały daje o sobie znać, chwilami tak mocno kopie że aż si ę boję ze to az tak mocno!!!chciałam się pochwalić że mam za sobą 19 tyg i 4 dzień, a w czwartek jedziemy na połówkowe ![]() muszę się wyżalić na siebie, jestem zła od kilku dni, bo kupiłam legginsy w sklepie ciążowym, przepłaciłam jak cholera!!! i nie przyjrzałam się a to się okazały cienkie raj stopowe . Mam prośbę do ego ego o linka na leginsy ocieplane na zimę. ja na razie nie planuję kupować jeansów, tylko katować geterki. jaka ja głupia jestem i niepotrzebnie kasę wydałam, to samo zrobiłąm z majteczkami, kupiłam kilka w ostatnim czaasie a tteraz są ciasne i niewygodne, i tak naprawdę katuję na zmianę 2 pary bo minic nie uciskaj.muszę nauczyć się przwidywać i myśleć. bo jestem conajmniej 100zł w plecy, i w dodatku nie mam w czym chodzić.
|
#2812 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laseczki
blackrose fajne ciuszki kupiłaś Cytat:
aguś powiedz mi gdzie kupiłaś ten golfik bo jest super i właśnie czegoś takiego szukam (kolorek ekstra) megi ostatnio to samo stwierdziłam, uwielbiam przeglądać aukcje na allegro ![]() Cytat:
Cytat:
laseczka piękny komplecik, widziałam je ostatnio w Tesco i się zakochałam ![]() diatoma a nie dałoby się wymienić tych leginsów, czy już chodziłaś ?? |
|||
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 wkłucia??!!! matkoo ja jedno źle znoszę ![]() ![]()
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
allegro widzę okupowane pełną parą przez mamuśki ja teraz w tym tygodniu czekam na paczki co wylicytowałam już się doczekać nie mogę ![]() Cytat:
taki ciuszek fajny widzieliśmy na all przebranie kubusia puchatka hehe chcemy to kupić Cytat:
o jak fajnie sobie poweekendowaliście tak to jest nieraz z ciuchami ciążowymi - drogie... i na dodatek niewygodne
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamunie
![]() ja z zakupami to jestem za wami w dżungli mam parę sztuk bodziaków z tesco, śpiworek i parę spioszków a wy tu już całe wyprawki macie![]() ehhh ale ten dom nas wykańcza, i nawet nie mam gdzie u siebie tych ciuszków trzymać. byle do stycznia....wtedy zaszaleję ale już kilku aukcjom na allegro się przyglądam czy liczyłyście może czy np. takie zestawy dla dziewczynki 0-3-6mc na allegro np. z Next, Cherooke się opłaca naprawdę kupić za 200-300zł? ![]() nie mam pojęcia ile tak naprawdę takie ciuszki kosztują ![]() ale mnie wczoraj wnerwił teściu, coś tam się zgadaliśmy o dzieciach i on mówi do mojego męża - ja też miałem pierwsze dwie córki i jakoś było ![]() a ja mówie - ale córka to co jakiś II gatunek czy jak? wnerwiają mnie wszyscy bo jak mówimy że będzie córka to jakaś dziwna reakcja jest na to że nie SYN nienormalni Ci ludzie są !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
ja na glukoze wybieram się jutro, ale mi kazał gin czekać 2 godziny od wypicia 75 g glukozy a nie godzinę- dziwne...
dziewczyny, potrzebuje pomocy w kwestii upławów, ostatnio zauwazyłam zwiekszoną wilgotnośc, mialam robiony wymaz i nie jest to infekcja, zastanawiam się czy może to być sączenie wód płodowych,, ale nie mam zielonego pojęcia jak odróżnić wody od normalnych upławów, może coś pomożecie w tej kwestii
|
|
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta glukoza nie jest taka zła, dla mnie o wiele gorsze jest np. zjedzenie zielonego groszku ![]()
|
|
|
|
|
#2818 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I jestem bardzo zadowolona. Stoi w pokoju, codziennie nim sobie rundke robie i az sie doczekac nie moge "zawartosci"![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Laseczki pochwalcie sie jeansami i getrami ciazowymi z alle, bo kurcze juz mi rece opadaja. Nie moge nigdzie znalezc fajnych i tanich to moze na alle cos upoluje. Potzrebne mi sa opinie czy wygodne itp. |
|||||
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
glukoza, to zalezy gdzie robisz... zadzwon w konkretne miejsce to ci konkretnie powiedzą, w każdej przychodni jest inaczej ![]() ja nie miałam problemów z glukozą, słodkie, bo słodkie, ale da się wypić i to bez cytryny
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
niutka1, Ty to naprawdę nie śpisz!
![]() mnie ścina z nóg o 22, do 23 ledwo wytrzymuję, bo przecież tak wcześnie chodzić spać to nie wypada Cytat:
nie mówiąc już o tym, że ja w ciąży po prostu nienawidzę słodkiego, więc chyba im się tam w tej przychodni... ale to dopiero za jakieś parę tygodni pewnie, więc luz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

tam na dziecięcym mają dobre jakościowo ciuszki w fajnych motywach, a już na przecenie to naprawdę warto kupować 
tż już chciał jechać ale już za późno
haha

!!!!!!!!!!!!

w tej przychodni...