|
|
#3362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz.3 :)
Cytat:
![]() Cytat:
. Ale...mam nadzieję, że jakoś przeżyję tą nieuniknioną kiedyś rozłąkę. Monika a została Bixi czy Dixi bo trzeba uzupełnić na liście?Cytat:
. Moja Tina też lubiła takie zajęcie, ale na wsi w krowim, albo końskim ![]() Cytat:
.Piękna . Więc mogłaś ją nazwać Kala albo Bunia . Ale Maja też ślicznie ![]() Oficjalnie zostałaś chomikomaniaczką i możesz zmienić podpis .Cytat:
Cytat:
Ja też miałam sen z chomikami. Śniło mi się, że chciałam poznać Stasia z jakimś wielkim chomikiem, ale Staś rzucał się na niego z pazurami |
||||||
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Raaaaany
To jest zły dzień. Mimo, że pięknie słonko świeci, jest ciepło i w ogóle cudownie. To jest zdecydowanie ten dzień, którego być nie powinno.
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
A co się stało?
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem jestem zlym czlowikiem , jestem abrdzo zlym czlowikiem , kurcze nie wiem czemu tak dlugo nic nie pisalam , nie ma na to wytlumaczenia. Przyjme kazdy rodzaj kary i poswiecenia i prosze o wybaczenie
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam szkółki dziś dwie. O 8 i o 10. O 8 miałam 12 dzieci. Było fajnie, śmiesznie, dzieci nie chciały śpiewać, słuchać, ale to norma. Oprócz tego były głośne i nieznośne, ale to też norma, w końcu za to je uwielbiam, że są takie jakie są. Przy rysunkach, dziecko które skończy zazwyczaj idzie do drugiej salki bawić się, albo klocki układać, albo puzzle albo coś. Wstał trzylatek nasz kochany, który dziś pierwszy raz przemówił do mnie. No to myślę, że idzie się bawić, koleżanka tam jest to go pilnować będzie. Po jakimś czasie idę popatrzeć, pytam gdzie on jest, a ona mówi, że go tu wcale nie było. I co się okazało? Mały sam sobie wyszedł z budynku i poszedł do kościoła do mamy
Mama przyszła i chciała się dowiedzieć jak to się stało. A ja nie mam zielonego pojęcia. Wiem, że był, poszedł, ale przecież nie pójdę za jednym dzieckiem jak mam 11 innych, które potrafią mniej lub więcej łączyć kropki i trzeba im pomóc. I to nie nasza wina, że drzwi były otwarte tylko rodziców którzy się spóźniają do kościoła i nie zamykają drzwi za sobą z korytarza, bo trzylatek nie otworzy wielkich drzwi przecież. Mama powiedziała, że ona to rozumie, że każdy ma prawo do błędu i trzeba dać drugą szansę na naprawienie tego, ale... No właśnie, ale co? Ale pójdzie i powie pastorowej? Ale nie przyśle go, jak mnie tam zobaczy, bo nie będzie wiedziała czy może mi zaufać? Ale powie znajomym rodzicom co się stało? A ja przez to wszystko poczułam się tak beznadziejnie, że szok. Miałam chwilę gdzie stwierdziłam, że nie wiem czy się nadaję do tego, bo nie potrafię upilnować 12 dzieci, a w przedszkolu będę miała ich 25 i co? I zgubię połowę, bo będę pomagać innym w czymś? Teraz już mi w miarę przeszło. Żyję tym, że dużo dzieci się zmieniło przez wakacje, że się otworzyły na nas, że z nami rozmawiają, śmieją się i śpiewają. Ale gdzieś mi tam w głowie siedzi ten mój trzylatek, który uciekł i mogło się mu coś stać, a ja byłam za niego odpowiedzialna. |
|
|
|
#3367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też marze o przytuleniu Mai Ale dziś nic z tego- chciałam jej dać orzeszka, otworzyłam klatkę, a ona zaczęła w domku skrzeczeć Także znów mam dać jej spokój ![]() Cytat:
![]() anlejka tikki85 nie mam pojęcia, jak zmienić ten pod podpis z obrazkiem? ![]() Dziękuję wszystkim za miłe komentarze w imieniu nieokrzesanej Mai
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gumiś kazał przekazać, że zgłasza się na męża Mai ![]() Mieliby piękne malutkie chomiczki ![]() prawda? ![]() Cytat:
![]() ![]() Po pupce masz za to!! ![]() Andrea ![]() Na szczęście nic się nie stało I nie wmawiaj sobie niczego. Musisz jeszcze nabrać doświadczenia itd. Będzie dobrze Dostałam pierwsza ocene- 5 z angielskiego Jestem kujonem!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Maja musi się przyzwyczaić do nowego miejsca, nowych ludzi. A jeden chomiś potrzebuje na to mniej czasu drugi więcej. Na początek najlepiej podawaj jej o stałych porach, najlepiej wieczorem, kiedy jest wyspana jakiś smakołyk z ręki. Niech się przyzwyczai do Twojego zapachu Powolutku małymi kroczkami |
||
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przyszedł do mnie kolega. Zajrzał do Kredki, wziął ją na ręce i z nią rozmawiał, oj ty malutka itp.. Puścił ją na łóżko to klęczał przy niej żeby nic jej się nie stało.
![]() Komiczny widok
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
no ba
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1289683906 jak na szybkiego przeglądałam to byłam pewna że to Gumisiek ![]() EDIT : swoją drogą jest śliczna ![]() taka urocza ... ![]() Monika , masz rację , chomiczki powinny dłużej żyć .. kiedyś chyba żyły dłużej , kiedyś wspominałam , chomik mojego taty [ za czasów jego młodości ] żył ok. 8 lat , z niewłaściwym odżywianiem jak dla chomika , i kilkoma kąpielami na karku ...
Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2010-11-14 o 19:34 |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną
Dziś wychodziła jak ją wołałam i brała co jej dawałam przez kratki, bo na razie boję się dać z ręki, bo się boję, że mnie użre http://www.youtube.com/watch?v=bkgnP8MDgXI ![]() Na razie taka nieporadna, ale nauczy się... wierzę w nią!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2010-11-14 o 19:39 |
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
ale Maja ślicznie niucha na filmiku
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() musisz się przełamać , no , bum i już ![]() nawet jeżeli cię ugryzie to leciutko ... chomiki tak mają , że najpierw gryzą prawie niewyczuwalnie , i tak coraz mocniej ... jak cię dziabnie w jakiś sposób ukaraj ją , ja dla mojego Kajtka lekko dmuchałam w pyszczek jak mnie dziabał , no i chyba pomogło
|
|
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agata daj małej domku chusteczki higieniczne bezzapachowe, albo papier toaletowy, bo tak jakoś nie ma na czym się położyć
. Pewnie jej zimno w nocy . Słodka jest taka maleńka nieporadna Gumisiopodbna Majeczka . podpis [tab]chomikomaniaczka[/ tab] (bez spacji ) i wychodzi
Andrea, nie przejmuj się! Nie jesteś magistrem nauczania przedszkolnego, więc nie musisz znać każdego zachowania dzieci. Tym bardziej, że mały mógł sam iść do drugiej sali bawić się klockami. Przecież nie możesz każdemu dzieciakowi wszczepić GPSa? .Kamila, może nie żył 8 lat, a rodzice Twojemu tacie kupowali co chwilę nowego chomiczka, żeby nie było mu smutno, że zdechł? |
||
|
|
|
#3376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miał jednego chomika w życiu . ale wsi się nim zajmowali , biegał se po domu i wogle .. ![]() nie wpadłabym na taki pomysł
|
|||
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
nom , byłoby super żeby tyle żyły ..
|
|
|
|
#3379 | |||
|
in love with life
|
Cytat:
Dokladnie rok temu w listopadzie odeszla moja pierwsza chomisia Cytat:
Gratulacje kujonico jedna Cytat:
|
|
#3380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak podpis? Ładniejszy? ![]() Dałam trochę papieru zielonego a ta jak zaczęła wychodzić z tego domku i czekała kiedy znów jej podam skrawek zza krat chyba faktycznie jej zimno było ![]() Dziękuję za rady, nie wiem jak się odwdzięczę A gumiś faktiko jak moja Maja
|
|
#3381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za podpis .Może lepiej niekolorowy papier, żeby nie zaszkodził chomiczkowi ![]() Chomiczki lubią robić sobie gniazda do spania ![]() Ja siedzę i śmieję się ze Stasia . Puściłam go na salon. Zawsze zatykam wejście pod komodę ręcznikiem takim przeznaczonym już dla chomiczków i Staś na nim siedzi i wyrywa niteczki na łóżeczko ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Staś wszedł do klatki i się krząta . Wchodzi i wychodzi z klatki, bo ma tunel rozłączony. Biegał w kołowrotku...i co Wam powiem - W OGÓLE GO NIE SŁYCHAĆ . No i co...Staś teraz zamiast wychodzić z klatki bo ma otworzoną, woli siedzieć w klatce i biegać w kołowrotku . Poszedł urządzać się w domku. Może w końcu wróci do swoich 4 ścian i nie będzie mieszkał w kartonie ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Staś troszkę przytył na gotowanym ryżu . Już nie wygląda jak patyczak .
|
||
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkich
Madzia wlasnie wstala i idzie sobie zrobic wastwowa kawe bo doszla do wniosku ze 4 godziny snu to za malo Od dzisiaj w samorzadzie zbieramy pieniazki dla domu dziecka to mowie znajomym ze jak chca mnie wkurzyc zeby wrzucali jak najwiecej pieniazkow ( to na nich bardziej dziala ) . Tydzien ogolnie wyglada u mnie teraz tak szkola od 8 do 17 potem na 18 do 23 praca . Ale w sobote mam po raz pierwszy od 2 miesiacy wolna sobote, i kurde jak ma wolne dni to az nie wiem co mam ze soba zrobic dlatego spie caly dzien i Nicky jest bardzije wyrozumiala bo juz moe gruyzie pretow w nocy
|
|
|
|
#3383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dla kolegi ![]() Cytat:
![]() Gumisiek troszkę bardziej wypłowiały jest ![]() Fajnie by było, jakby chomcie żyły takz 8 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potwierdzam to co Gosia napisała- lepiej biały papier, nie kolorowy Cytat:
Super,że olej pomógł Cytat:
A my 27 listopada mamy otrzęsiny Będzie kiełbacha, bigos i zespół kantry |
||||||
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego kupiłam chomika- to taki pocieszyciel w życiu, można się pośmiać Małe, a takie kochane Papier jest zielony, velvet. Nie zaszkodzi, spokojnie! Brała do polików guła mała, ale zaraz wypluwała w domku, teraz zabarykadowała drzwi, że nie widze co ona robi Pół nocy wariowała świruska
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! To już teraz życze miłego świętowania A do kiedy M. u Ciebie zostaje? I wiadomo już kiedy obrona? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3389 | |
|
in love with life
|
Cytat:
o jakie ladne kolorki w podpisie. sliczne
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam, bo ja swojego widuję co 3 tygodnie Siedzi za granicą ![]() ![]() Starałam się jak mogłam
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

Nawet nagrałam filmik, myła się i mruczała, gdy ją nawoływałam. Więc chyba jest wszystko na dobrej drodze 

. Ale...mam nadzieję, że jakoś przeżyję tą nieuniknioną kiedyś rozłąkę. Monika a została Bixi czy Dixi bo trzeba uzupełnić na liście?

Jak będzie odważniejsza to zrobię fotki