|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
witajcie niedzielnie
![]() jeszcze raz dziekuje za wszystkie zyczenia dla miriam i kciuki za udana imprezke ![]() aniulka ciesze sie, ze juz nocki lepsze. ja tez mialam taki okres z miriam, i po pewnym czasie przeszlo. wydaje mi sie, ze dziecko w pewnym momencie zaczyna "rozumiec" swiat, chodzi mi o t, ze zaczyna poznawac wiecej i wiecej, a nadmiar tych wrazen odbija sie na snie ![]() wiec poczekaj.... a wszytko wroci do normy. katev - ooooo jaki piekny domek od amelki, a prosze ona juz taka duza , a domek gotowy na nowego lokatora ![]() ![]() suonko- ja tez podala bym do konca kuracji. ja to boje sie antybiotykow. piertusia- to ci czyscioszek rosnie , oj a moja to zupelnie nie interesuje, a husteczki najlepiej wyciagnac wszystkie i zjesc![]() ![]() ditu- powodzeniaa w walce z odparzeniem. impreza byla swietna, ale dzieciaki sie wyszalaly, plac zabaw pieknie zorganizowany, dla dzieci mlodszych - basez z kulkami, hustaweczki, koluski, a dla starszych zjezdzalnie scianki do wspinaczki.....a rodzice.... biegali od stolu na plac zabaw !!! ale bylo smiesznie i fajnie!!! taki party dla dzieciakow. a zapomnialam dodac, ze byly 2 dziewczyny do pilnowania maluszkow przy zabawie - co wprowadzalo taki komfort. miriam szalala ![]() imprezka zaczela sie o 13:00 a do domu wrocilisny o 17:30. miriam padla. a dzisiaj od rana siedzi w prezentach a ja wypoczywam. zastanawiam sie nad kolejnym wyjazdem do polski na swieta ![]() ale teraz juz wszyscy razem, z tatusiem
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia gratuluję udanej imprezki
Co ciekawego dostała![]() Kachula dziękuje
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-14 o 19:58 |
|
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badanie moczu robiliśmy półtora tygodnia temu jak miała tą gorączkę - nic nie wykazało. Ale teraz może faktycznie znowu zrobić ![]() Aniulka a jak dokładnie to wyglądało? Bo u nas skóra bardzo czerwona, sucha i takie jakby drobniutkie pęcherzyki I w końcu co to było i co podałaś? Jak jutro nie będzie zmiany to we wtorek do lekarza. Akurat mąż ma wolne - a to całe 25km w jedną stronę![]() Cytat:
![]() ![]() Fajny brzuszek - ech wspomnienia... Cytat:
Super, że impreza się udała ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Zebra - fajny avatar |
|||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie ja tylko na chwilke bo padnieta jestem. Imprezka sie udała byloi super Kamilka bardzo grzeczna popisywala sie jak tylko umiala. Jutro beda foteczki.
DOBRANOC
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Zahario super że imprezka sie udała, czekamy na foty
![]() A u nas dzis całe do poludnia był tylko dwórek taka ładna pogoda. Potem moi znajomi z dzieckiem ( też grudniowym) , Wojtuś i Sami bawili sie jak zawsze cudnie Mały przez cały dzień spał tylko 1 h! Za to teraz zaraz po kąpieli padł, ciekawe kiedy sie przebudzi na pierwsze nocne karmionko ?A co tutaj taka cisza? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:dziewczyny , dopiero jak czytam te moje posty to az mnie oczy bola. tyle bykow!!! liter pozjadanych, poprzekrecanych slow!!!! pisze szybko, aby nie zapomniec co chcialam..... ale efekty tego sa tragiczne!!! wiec prosze o wybaczenie!!!
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia ja ich nie zauważyłam nawet...a sama takie robie jak nie gorsze
![]() Ditu
|
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
hello, ja się tylko zamelduje, że żyjemy, jutro może coś więcej uda mi się napisać. Generalnie szukamy nowej niani ehhh... biedna Blanka, kolejna obca baba będzie się nią zajmować. Jutro Wam napisze dokładnie o co chodzi ale wściekła jestem strasznie ://
Uciekam spać, jutro mam dużo zajęć na uczelni i muszę zebrać siłę na spotkania z potencjalnymi nianiami... a tak w ogóle - jeżeli macie nianie to skąd? tzn jak je znalazłyście? ja już chyba przez znajomych tylko będę |
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
dochodzę do wniosku, że to po antybiotyku... Nie śmiejcie się tylko - matka dwójki dzieci i nie wie jak wygląda taka dolegliwość - ale to jednak dobrze, że nie wiedziałam do tej pory Jak już znamy wroga - będziemy walczyć...Ola - masz się z tymi nianiami, trzymam kciuki za znalezienie odpowiedniej ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Pietrusia - fajnie, że imprezka się udała Czekamy na zdjęcia jubilatki
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-11-14 o 21:06 |
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie
![]() my już też po imprezce, bardzo się udała, Olka była grzeczna i dzielnie zniosła "włoską rodzinę" TZa. Wszyscy zachwalali moje wyroby ale nie wiem czy z uprzejmości, czy faktycznie im smakowało Dostała fajne prezenty, bardzo praktyczne, więc się cieszę Konspi- obawiam się co na to w pracy, ale nic mi nie pozostało, tylko ich poinformować- w grudniu będzie okazja, bo szef przyjeżdża z wizytą. Jest mi trochę głupio, ale z drugiej strony dla mnie rodzina i życie prywatne jest ważniejsze, więc będzie co ma być. Cytat:
![]() powiedźcie mi, czy warto kupić taki pchacz?: http://www.drewniaczek.eu/product-po...dzik-Bajo.html |
|
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Zahario, Pietrusiu to czekamy na zdjęcia i napiszcie co dostały wasze maluszki i co z tych rzeczy szczególnie im się spodobało. Ja nie mam już pomysłu co kupić małej na roczek, a tu jeszcze mikołaj po drodze
![]() Co do antybiotyku to podałam, nawet się udało. Podałam godzinę wcześniej niż powinnam, bo tak wyszło między karmieniami i wiedziałam, że jak zwymiotuje to najwyżej sam antybiotyk. Nie wiem jakim cudem, ale weszło |
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Zahario super ze impreza udana
No to zaszalałyście bo i niańki do pomocy i tyle zabaw dla dzieci I czekam na zdjęcia.Ah, zahario nie, no raczej lokatora kolejnego nie planuję Ale domek czeka w razie co ![]() ![]() DiTu - u nas było tak, że calutka pupa czerwona i nie tylko pupa. Jak to ładnie określa aniulka cała "andzia" na dodatek po prostu w krostkach. Aż tworzyła się na "andzi" czerwona skorupa. Długo się z tym męczyliśmy. Aż właśnie krem BabyDream zadziałał. Ale to nie było po żadnych lekach tylko po prostu za długo była z kupą, nawet nie zauważyłam kiedy zrobiła i było to jakoś w 3 miesiącu i ciągnęło się ze 2 miesiące aż do całkowitego wygojenia i bielusiej pupulki. Ola - napisz co się stało z nianią. Ja Amkę odrazu do żłobka wysyłam. Ale jak bym szukała niańki to tylko po znajomych. Pietrusia - fajnie, ze imprezka udana Po proszę jutro zdjęcia jak obiecane.Gochaa - no to fajny spacerek U nas dziś też ładna pogoda była.Ela - a Ola chodzi? Bo jak nie to pchacz będzie ok, ale lepiej taki grający, bo w razie co zostaje zabawka do grania. Ale osobiście nie jestem za pchaczami. I super że impreza się udała. I czekam na zdjęcia A jak tam prezenty? Suonko - no to fajnie. Oby tak dalej z tym antybiotykiem. A godzina w tą czy w tamtą nie robi różnicy raczej. I oby już przeszło małej
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-11-14 o 21:22 |
|
|
|
#1393 |
|
Rozeznanie
|
Elalank ty też pochwal się zdjęciami i prezentami
![]() DiTu no tak po antybiotyku to jak najbardziej możliwe... To przynajmniej wiesz jak walczyć z wrogiem ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Ola ty masz jakiegoś pecha do niań czy takie coś to normalka? Nie strasz bo od lutego mam kogoś wziąć... ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Pisząc "coś" mam na myśli nie kompetencję niań... Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2010-11-14 o 21:21 |
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cyt:"więc będzie co ma być" - amen ![]() Kurcze trochę drogi ten pchacz... Ja z doświadczenia (pierwszodzieckowego ) wiem, że taki wynalazek byłby w użyciu bardzo krótko. Piotrek miał jeździk z Chicco z uchwytem i w ogóle nie chciał tak chodzić bo to mu ciągle odjeżdżało - wolał sam eksplorować teren![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-11-14 o 21:29 |
|||
|
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja tylko na chwilke bo jestem strasznie słaba i ide spac
Ditu u nas to wyglądało tak że na początku zrobiła się czerwona "andzia" pupka była ok. no i potem wyskoczyły takie dziwne krosteczki, smarowałam wszystkim czym się dało, delikatnie zaczerwienienie zeszło ale dalej się utrzymywało i okazało się że ma znów brzydki mocz, dostała tylko furagin i do dwóch dni było już super ![]() a ja nie wiem jak wygląda pieluszkowe zapalenie skóry to źle prawda? no ale jak u nas się zacznie coś dziać nie tak to ja zaraz bede zasówać do lekarza bo bede mieć podejrzenie pierwsze znów na mocz ![]() bo ona chyba ma skłonność jakąś, ale się z tego podobno wyrasta, bo do końca jakby siusiu nie robiła i ten mocz się lekko jakby cofa i wtedy się bakterie mnożą, jakoś tak doktorka tłumaczyła więc jak mówiłam z tego dzieci wyrastają lece spać bo słaba jestem buźki babeczki i brzdące
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
A ja się mogę pochwalić??
![]() Robiliśmy urodzinki Amelki w sobotę i dziś. Następna część w przyszłą sobotę i niedzielę. Więc jak narazie Amelka dostała: zestaw do herbaty z Fisher Price, fioletowe ładne dresiki i szlafroczek po kąpieli o którym ostatnio rozmawiałam z TŻ, a tu proszę jest Jakby ktoś w myślach mi czytał. ![]() Moja panienka wczoraj różowa księżniczka dziś niebieska smerfetka. Ale z tortem już w kubie
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-11-14 o 21:52 |
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
oj współczuję Maluszkom choróbek, antybiotyków, krostek. Zdrówka życzę każdej małej istotce
Chciałam kupić Olci bo biedna chodzi po mieszkaniu i przestawia krzesła, no ale pewnie to kwestia kilku dni, jak sama zacznie chodzić i pchacz wylądowałby w kącie. zdjęcia z imprezki i prezentów, dodam jak wróci nasz laptop z naprawy, bo teram mam stary z pracy i jestem wściekła jak cokolwiek muszę na nim robić. Ale w skrócie Olka dostała: 2 pary butów, kurtkę, czapkę, sweterki, bluzki, spodnie, rajstopki, album + ramka na zdjęcia, komplet srebrnych sztućców z motywem zwierząt z wygrawerowanym imieniem, nazwiskiem i datą urodzenia, taki "dziwny" nocnik, który się przerabia na drabinkę na starszych dzieci sięgający do wc (yyy, nie wiem czy wiecie o co chodzi), tą zabawkę z ikei kolejka mula, książeczki, pluszaki, lalkę anne gedes, i pieniądze to tak w skrócie
|
|
|
|
#1398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oby już się to nie przyplątałoCytat:
- kochany aniołek![]() Cytat:
![]() Fajne prezenty wiem, że mulę dzieci lubiąaaaaaaaaaa Kochana Olciu Snów sadem pachnących, myśli lekkich jak motyle, i uśmiechu w głębi duszy na przekór pokręconemu światu... |
|||
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Katevalley jaka śliczniutka
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Oluś nasza mała
Wszystkiego co najlepsze i samych cudownych chwil |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Katev Amelcia przesliczna panienka
Elus to niezle Olcia zebrała prezentów ![]() fajnie
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
ze spacerku
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
OLUŚ Słoneczko wszystkiego najlepszego, dużo zdrowka, mnóstwo uśmiechu i miłości oraz jeszcze 100 kolejnych wiosenek życzy wizażowa cioteczka Gosia z Wojtusiem
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- mamusia? a mnie się wydawało że raczej cały tatuś ![]() Zresztą każddy uważa inaczej Moja teściowa znowu twierdzi ze Wojtuś jest podobny do mojego brata
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
witam Mamusie
![]() Olka dziękuje wszystkim Ciociom życzenia to i ja zapytam: Kiedy to zleciało??? wiecie co, teraz będziemy widziały jak się starzejemy po rosnących dzieciach ![]() Gochaa- śliczne fotki |
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
ja tylko przelotem, bo brak czasu mi dokucza... I kciuki dla Guci, bo dzisiaj ma kolejna - oby ostatnia - rozmowa ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

klask i:

Ale domek czeka w razie co

55kg