Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-15, 14:05   #2821
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Justine w ogóle się nie przejmuj takim gadaniem! Ja nie rozumiem, co takie osoby mają na celu - urażenie kogoś? podniesienie sobie samej samooceny za pomocą obniżenia jej komuś innemu? Nie wiem.
Ja przedwczoraj bodajże dostałam od mamy piękna zieloną falbaniastą spódnicę taką pod kolana, do tego ubrałam duże zielone korale, czułam się w końcu super (a dzien wczesniej miałam jakiegoś doła), nawet TŻ mówił że pięknie wygladam. Przyjeżdża,my do domu, a mama TŻ już się krzywi skad ja taką spódnicę wytrzasnęłam. Za chwilę że niedobrze mi w takie długości. Potem, że powinnam nosić krótsze (ja mówię, że takie lubię do kozaków i tyle). Później że nie no, nie pasuje mi ona wcale. A po pół godzinie musiała jeszcze dowalić, ze dziś wyglądam jak taka stara babcia bo się babciowato ubrałam... Masakra. Nie oze raz wyrazić zdania - wtedy OK, kazdy ma prawo - tylko co chwila musi dokładać kolejny komentarz! Co za baba... Cały mój humor mi zepsuła ostatnim zdaniem. (Żeby nie było - to nie pierwszy raz. Zwykle jest: o jezu, a skąd ty to wytrzasnęłaś? Nieładne to. Jeju, nie ubieraj tych butów do tego co masz - to nie pasuje! No zmień je - naprawdę to brzydko wygląda! Jak byłaś u innego fryzjera to ładniej Cię ściął niz ten teraz, teraz to tak dziwnie jakoś.)
widze, że tez się przejmujesz. Bo to jest przykre, całkowicie psuje humor. Jak jestem w domku sama z mężem jest mi super, on zawsze powtarza, że ślicznie wyglądam i niewiem jak on to robi ale tak się czujęW sobote tez fajnie się czułam..upięłam sobie grzywke do sprzątania i męzus poprosił bym tak sobie na ten dzień zostawiła, że bradzo mi tak ładnie...ja juz radość i oczywiście śmigałam sobie z ta spineczka we włosach(mała rzecz a cieszy)...a tu wpadał rodzinka męża i ta ciocia tak mi dała..a ja tylko .."no jestem gruba, no co poradze.."udawałam że sie tym nie przejmuje....ale wyszła to...strasznie żłe mi było...oczywiście mężus nie rozumie dlaczego nie biore do siebie tego co on mówi a zdaniem innych sie tak porzejmuje..ale...może on mnie pociesza poprostutaka jego rola...ale byłam zła na ciocie..po co to tyle razy to samo powtarząc!!!Jaki miała w tym cel????
A twoja teściowa tez niezła jest..moja tez jest bezpośrednia...ale narazie poki co jakoś mnie oszczędza
Wiesz co ja stwierdziła, że musimy się nauczyć radzić z takimi komentarzami, zawsze warto odpyskować i bedzie spokoj.,.tylko to nie takie łatwe...szacynek..ja tez zawsze przemilecze a później żałuje.Ale ja musze coś z tym zrobić.,.nie moge tak sie przejmowac moja waga i tym co inni mowią, bo póki co do porodu 3 miesiące a chudsza juz napewno nie będe...
A ty kochana się nie przejmuj..nie łśuchaj jej wazne ,że ty się dobrze czujesz w tym co nosisz a i męzowi się podoba..czego więcej trzeba???

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:12   #2822
MARIKA.S
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

JeSuisUnPapillon Wszystkiego na Naj Naj Naj

muron Brzuszek masz śliczny, taki okrąglutki

kaskup super, że wyniki są dobre

make_up_istka wiem, co to znaczą takie durne komentarze Ale ja się nimi w ogóle nie przejmuje, bo wiem swoje
W sobotę byliśmy na imieninach u teścia i też jedna ciotka mi cały czas dowalała tekstami. Ledwo weszłam do pokoju, nawet na dzień dobry nie odpowiedziała tylko od razu "Ojej ale przytyłaś od ostatniego razu!" Powiedziałam jej, że "Jakby nie patrzeć jestem w ciąży wiec chyba dobrze, że tyję a nie chudnę "
Potem jeszcze parę razy mi mówiła, że przytyłam aż w końcu zapytała ile? Jak jej powiedziałam, że 15 kg to stwierdziła jednak, że to w sam raz
Ja mam czasami wrażenie, ze starsze osoby po prostu myślą, że to komplement Że jak się jest grubszym to czyli, że zdrowszym
W ogóle się tym nie przejmuję, schudnę po ciąży

I apropo diet......Ja stosowałam kilka diet cud i żadna nie była skuteczna a tylko przysparzała mi nerwów, bo prawie nic nie mogłam jeść.
W dietetyków też za bardzo nie wierzę....tzn. owszem proponują zdrowy tryb odżywiania, ale ja nie odżywiam się źle więc jak mam patrzeć na te ich przyszykowane jadłospisy na następne tygodnie to mi się źle robi.
Na początku tego roku zastosowałam dietę Dukana, po uprzednim zobaczeniu efektów na żywo u koleżanki z pracy.
Powiem Wam, że jak dla mnie rewelacja
Jadłam to co lubiłam, czyli nabiał i masę warzyw oraz kurczaki i ryby w nieograniczonej ilości. Schudłam 10 kilo i bez problemu zaszłam w ciążę
Wcześniej przez nadwagę miałam problem z prolaktyną.
Potem zastosował ją też mój tata i jest tak samo zadowolony jak ja.
Na pewno po ciąży przejdę na tę dietę Na pewno nie od razu i jak będę karmiła piersią ale ją zastosuję

Ach i jeszcze miałam Wam powiedzieć, że zadzwoniła do mnie dzisiaj przyjaciółka, że w lutym zaprasza nas na wesele i że.........zostanie mamą!
Jest w 7 tygodniu
Jejku jak się cieszę
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:13   #2823
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
na pewno nie mam zamiaru żeby rzeczy dziecka były sterylne;-) Uprałam miesiąc temu i miesiąc poczekają. Jak się będzie wyjaławiać wszystko to potem chorują na wszystko jak leci. Dlatego tez jestem przeciwna sprejom antybakteryjnym i innym tym podobnym
Racja, nie dajmy się zwariować. Chociaż jakiś czas temu myślałam, żeby wysterylizować butelki i smoczki w szpitalnej sterylizatorni, skoro i tak to robią Całe szczęście, że nikomu o tym nie powiedziałam, bo teraz się śmieję z tego

Jesusis sto lat!

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2010-11-15 o 14:39
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:13   #2824
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja mam wszystko z nivei oprócz właśnie na mróz, zamiast tego kupie F18 który bardzo chwaliła sobie koleżanka a jest o połowe tańszy od nivei i jest też na odparzenia
http://www.d o z.pl/apteka/p6989-Viola_krem_F18_faktor_och ronny_dla_niemowlat_50_ml

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

ja też nie chce dziecku zapewniać sterylnych warunków zresztą u mnie mu to nie grozi ale mam pytanie czy 3 miesiące przed tp to nie zawcześnie na pranie i prasowanie ciuszków i pościeli?? mimo że będzie to pochowane w szafkach to i tak się jeszcze zakurzy...???
nie ma mi się jak zakurzyć, wszystkie tak robimy, a nie mam np siły teraz juz prasować. Mieszkam daleko od ulicy, dookoła działki. Moje ciuchy niechodzone tez się nie kurzą;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:23   #2825
MARIKA.S
Zadomowienie

muron święta prawda bez przesady z tą sterylnością ja poprałam wszystkie ciuszki już w sierpniu a poprasowałam w październiku i nie obawiam się, że są zakurzone. Bez przesady nie trzymam ich przy piecu
Najgorzej tak wysterylizować Maleństwo od samego początku
Ja napatrzyłam się co robiła moja mama jak się urodziła moja siostra.....Po co? Potem tylko cały czas chorowała
Dlatego też nie kupuję sterylizatora, bo dla mnie to zbędny wydatek a wyparzyć mogę we wrzątku. I tak nie będę przecież parzyła tych butelek co 5 minut.
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:40   #2826
mysiopez
Zadomowienie

ja niestety musze jeszcze raz prać ubranka. Nie wszytskie płukałam jeszcze raz. I za dużo proszku dodawałam do prania. Od wielu lat używam tylko płynów do prania i nie miałam w domu miarki... i na oko sypałam. A na oko to za duzo o jedną porcję conajmniej.. i lipa.. czeka mnie jeszcze raz pranie i prasowanie...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:49   #2827
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki..

ja sie wpadłam tylko pochwalić ze plytki wyszły mi dziś 118tys rozmawiałam ze swoim hematologiem i on powiedział ze mam rodzic normalnie tylko przed 12.12 mam pokazac sie u niego po jakas rozpiske dla personelu mojego szpitala w razie czego...

i juz uciekam bo moja Amelka jeczy mi za plecami zebym ja pusciła na gry wiec odezwe sie pozniej bo juz jej obiecałam na chwile komputer...

pozdrawiam serdecznie!!
Super!

Cytat:
moj ma co miesiąc inaczej, a pracuje 7-15/30, 8-17.30, 9-18.30, 15-23.30 a;bo 23- 7. Ma cholerną przerwę godzinną na lunch z której nikt nie korzysta, a której nie można zniwelowac;-( I tak pod koniec miesiąca wie jak będzie wyglądał grafik na kolejny. Przy czym może mieć np. 5 nocek, apotem 4 dni wolnego. Albo 6 dniówek i 1 dzień wolny, no i zgłaszają kto ew. kiedy musi mieć na określona godzinę, albo wolne.

Kupiłam krem na mróz z Nivei 12 zł, za pyci tubkę
Mój też ma niby - przerwę na lunch, ale kto nie chce, ten z niej nie korzysta - w sumie u męża w pracy tylko graficy z tej przerwy korzystają, bo i tak składanie gazety zajmuje im więcej, niż 8 godzin. Mój mężulek woli wyskoczyć na 5 minut po żarełko - pracuje w centrum, także ma wszystko pod nosem.

Co do prania ubranek - ja też sądzę, że raz wystarczy w zupełności...bez przesady! Na początku ciąży myślałam, że może w Styczniu zrobię wielkie pranie jeszcze raz, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Zresztą jak widzę liczę ubranek dla Małego, to chyba bym musiała prać tydzień non stop - i gdzie to suszyć w zimę? I tak co upiorę, to kolejną porcję dostaję - także nie mam ani czasu, ani ochoty prać te sterty jeszcze raz.

JeSuisUnPapillon - Sto lat Kochana!!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-11-15 o 14:52
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:50   #2828
Louboutinka
Raczkowanie

JeSuisUnPapillon
sto lat! sto lat! niech żyje.. żyje nam!!! niech żyje nam!

a to prezencik hihihi
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:54   #2829
mysiopez
Zadomowienie

muron! Ty jesteś genialna jeśli chodzi o all.. a ja nie mogę znaleźć czegoś.. Otóż kiedyś znalazłam takie plastikowe nakładki/ochraniacze na górne - dłuzsze boki lozeczka. Kosztowało to około 12-15 zł a teraz szukam i nie mogę znaleźć! możesz pomóc? Ja lece teraz na zajecia.. ale kurde, nie moge znaleźć..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:56   #2830
marleen32
Rozeznanie

Jesuis wszystkiego co najlepsze:roz a:
Katarina Wam na nowej drodze rowniez

Ja, pranie prasuje, bo sama lubie poprasowane rzeczy, uwazam, ze sa mieciutkie, no i wyglad inny jednak, ale z praniem jak mowilam nie przesadzam, nawet nie plukam dwa razy, mam program w pralce dla alergikow, ale mimo ze srednia alergik, tez nie uzywam prawie, plukanie chyba jedno, choc dzieciece ubrania piore zawsze na programie "intensywny" i tam pewno sa 2 plukania, bo dlugo trwa.
Ale jakby nie bylo, to drugi raz nie plukam, proszek i plyn mam dla alergikow, srednia nie uczula, wiec mysle, ze najmlodsza tez nie powinno.
O zakurzenie tez sie nie boje, bo szafa zamknieta przeciez jest.
Co do bialych rzeczy, mi wlasnie prane w niskiej temperaturze szarzaly, wiec nie mam pojecia od czego to to zalezy..
Sterylizowac butelek tez nie bede, ale bede wrzucala do zmywarki, czytalam gdzies, ze zmywarka tak samo sterylizuje, niech sie mala przyzwyczaja do normalnych warunkow .
No, chyba ze zycie zdecyduje inaczej, np: wysypki dostanie czy cos, to wtedy pomysle
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:15   #2831
agape
Zadomowienie

to chyba będę musiała TŻ wyciągnąć do sklepu żeby proszek kupić bo sama tego taszczyć nie będę i zabieram się za to pranie bo rzeczywiście w styczniu może mi się już poprostu niechcieć a znając życie to i tak prasowanie na kilka razy sobie rozłoże

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:22   #2832
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość

[/COLOR]ja też nie chce dziecku zapewniać sterylnych warunków zresztą u mnie mu to nie grozi ale mam pytanie czy 3 miesiące przed tp to nie zawcześnie na pranie i prasowanie ciuszków i pościeli?? mimo że będzie to pochowane w szafkach to i tak się jeszcze zakurzy...???

a wyobraź sobie że będziesz w 9 miesiącu stać nad prasowalnicą (mi zeszło 2 dni nad tym wszytkim - 1 pranie i wiesznie, 2 dzień prasowanie, układnie), mi z prasowniem zeszło ok. 3 godzin i miałam już dość (kręgosłup mi nawalił) mimo że jeszcze 2 miesiące mi zostały. Nie ma co czekać (a jak się boisz że się zakurzą to powkładaj do woreczków (swoją drogą ubranka włożone do foi podobno się nie pomną - hehe jedna z rad PERFEKCYJNEJ PANI DOMU ), no chyba że będzie cię miał potem kto wyręczyć, ale wiesz nikt Ci nie zrobi tak dobrze jak Ty sama

jeszcze dziś torbę (tą do szpitala) musiałam wyprać co na alle kupiłam, bo normalnie nie wiem co za podszewka jest wszyta (miało być płótno - ale chyba ktoś nie wie co to jest) ale jest jakaś jakby podgumowana i tak to wali taką gumo - plastikiem że masakra, gorzej jak nie przestanie śmierdzieć to chyba będę musiała całą tą podszewkę wypróć bo napewno nie włoże do takiego smrodu swoich rzeczy nie mówiąc już o rzeczach bobasa

musze iść do lekarza, bo już głos zaczełam tracić, ginka powiedziała żeby spróbować bioparox a jak nie przejdzie to do internisty, ale tż dziś też idzie więc pójde odrazu z nim, niech mi pozagląda i oceni czy wystarczy ten biparox (mam nadzieję)

Edytowane przez e_rosa
Czas edycji: 2010-11-15 o 15:26
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:23   #2833
make_up_istka
BAN stały

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie. Ja niby staram się być asertywna wobec przyszłej teściowej - mówię że mnie się podoba i już - ale czasami ten sam komentarz powiedziany po raz setny już rani mimo wszystko.

A co do ubranek - poprasuję najwyżej te niektóre bawełniane kaftaniki i niektóre body, które jednak się zagniotły lekko, ale resztę zostawiam.
Sterylizatora też nie kupujemy - szkoda pieniędzy, a nie będę bronić dziecka przed wszystkimi bakteriami.
Nam na SR mówili, ze najzdrowsze co można robić, to dać przyszłemu tacie pod koniec porodu do potrzymania pod koszulką pieluchę którą maluszek zostanie po urodzeniu owinięty - dziecko na wstępie otrzymuje tzw "bakterie domowe" i się uodparnia
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:52   #2834
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Nam na SR mówili, ze najzdrowsze co można robić, to dać przyszłemu tacie pod koniec porodu do potrzymania pod koszulką pieluchę którą maluszek zostanie po urodzeniu owinięty - dziecko na wstępie otrzymuje tzw "bakterie domowe" i się uodparnia
no co ty daj spokój i tak chcesz dziecko na świecie witać by się dzieck pewno zdziwiło (tatuś to nieźle musi być wtedy spocony)
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:53   #2835
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno nie mam zamiaru żeby rzeczy dziecka były sterylne;-) Uprałam miesiąc temu i miesiąc poczekają. Jak się będzie wyjaławiać wszystko to potem chorują na wszystko jak leci. Dlatego tez jestem przeciwna sprejom antybakteryjnym i innym tym podobnym
tzn masz na mysli terasz to co ja pisalam o miltonie??? Bo mi chodzilo o to, zeby ta cerate z kupy poscierac do konca...Wiadomo, ze w kupce sa rozne bakterie, heh chyba, ze ktos lubi przewijac dziecko na ceracie upapranej odchodami a ten zel antybakteryjny sie przydaje np jak sie jest gdzies poza domem, gdzie nie ma mozliwosci umycia rak a chce sie np nakarmic dziecko.

moze cie zle zrozumialam, ale mam wrazenie ze z przekąsem napisalas o spreju o ktorym ja wspomnialam jesli sie myle- to sorry :P
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:54   #2836
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam dziewczynki po wizycie u lekarza. 26 tc nie wiem dalej co to będzie. Dziecko się zawzięło i koniec. Wstydniś , pewnie po tatusiu. Wszystko jest ok, dziecko w położeniu pośladkowym. NIE MUSZĘ BRAĆ LUTEINY, co bardzo mnie cieszy. News: mój lekarz idzie na urlop i mam iść od innego prywatnie 7 grudnia, bo kontrakt się skończył. MASAKRA, za to dostałam skierowanie na badania, cóż za hojność, pierwszy raz. No tak bo badania pewnie kosztowałyby mnie 30 zł, a wizyta 60 zł, a jak uprze się lekarka, że będzie USG to dodatkowo 30 zł zapłacę, masakra.

Mąż narobił mi wstydu w przychodni (bo w końcu pojechał) mówiąc, że on nie będzie płacił rachunków i wyprowadzamy się z mieszkania w grudniu, on idzie mieszkać do rodziców, a ja mam sobie pójść do dziadków. Ładny numer...............pozos tawię to bez komentarza Co za nieodpowiedzialny typ.
Więc siedzę i ryczę, a w gabinecie powstrzymywałam się od łez. Odprowadził mnie na autobus i gdzie pojechał, do mamy pod pretekstem zmiany kurtki zimowej.

saj
tak zaspał, jechał 30 minut później, a pretensji do mnie nie miał, że go nie obudziłam

anka_bzzz jest jedynakiem, więc nic więcej nie dodaję

hawea WITAJ W POLSCE

kaskup cieszę się, że z płytkami wszystko w porządku

weraa11 ba, sytuacja się dzisiaj powtórzyła

JeSuis STO LAT, STO LAT NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM Wszystkiego Najlepszego

Jak ja nie lubię poniedziałków, a po dzisiejszym, to żyć mi się nie chce.......
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:58   #2837
muron
Zakorzenienie

JeSuisPapillon
ja mam dla Ciebie tort tematyczny dla nicka;-)

Stary 2010-11-15, 16:09   #2838
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
tzn masz na mysli terasz to co ja pisalam o miltonie??? Bo mi chodzilo o to, zeby ta cerate z kupy poscierac do konca...Wiadomo, ze w kupce sa rozne bakterie, heh chyba, ze ktos lubi przewijac dziecko na ceracie upapranej odchodami a ten zel antybakteryjny sie przydaje np jak sie jest gdzies poza domem, gdzie nie ma mozliwosci umycia rak a chce sie np nakarmic dziecko.

moze cie zle zrozumialam, ale mam wrazenie ze z przekąsem napisalas o spreju o ktorym ja wspomnialam jesli sie myle- to sorry :P
po kupie to co innego, ale znam tatusia co czyścił ręce antybakteryjnym przed wzięciem noworodka na ręce. Psikają łóżeczka, wózki, pościel antybakteryjna- a propos jak to działa;-)???

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
muron! Ty jesteś genialna jeśli chodzi o all.. a ja nie mogę znaleźć czegoś.. Otóż kiedyś znalazłam takie plastikowe nakładki/ochraniacze na górne - dłuzsze boki lozeczka. Kosztowało to około 12-15 zł a teraz szukam i nie mogę znaleźć! możesz pomóc? Ja lece teraz na zajecia.. ale kurde, nie moge znaleźć..
znalazłam 2:
http://allegro.pl/oslonki-na-lozeczk...321238490.html

http://allegro.pl/nowosc-oslonki-na-...309484302.html

wiem, ze są./były w Ikei

ale to się przyda dopiera przy zębach;-)

MARIKA

dziś słuchałam pozytywek-pluszaków Smiki- bardzo ładne melodyjki, w Smyku

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-11-15 o 16:17
Stary 2010-11-15, 16:20   #2839
agape
Zadomowienie

właśnie mama do mnie dzwoniła żeby zapytać ile cm ma stópka dziecka bo wyciągnęła druty i robi z wełny skarpetki i sie boi że 8 cm to moga mu być za małe

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

lilijka brak słów

gdyby to faceci byli w ciąży i targały by nimi dodatkowe emocje to świat by już nie istniał

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:29   #2840
Enia_
Zadomowienie

Witam dziewczyny............... .to ja sylfiaaa

niestety musiałam zmienić nicka aby stać się zupełnie anonimową

Ale co nie zmienia faktu że nadal Was podczytuje i zamierzam się udzielać tym bardziej że od jutra idę na L4 gdyż w pracy wśród dzieciaków panuje ospa i nie chce nic załapać pomimo że już chorowałam
Na dodatek kichają i kaszlą więc jak posiedze troche w domu na dobre mi to wyjdzie

Tylko będe chyba musiała zamknąć lodówkę na klucz i zablokować konto na allegro
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:51   #2841
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
JeSuisUnPapillon Wszystkiego na Naj Naj Naj

muron Brzuszek masz śliczny, taki okrąglutki

kaskup super, że wyniki są dobre

make_up_istka wiem, co to znaczą takie durne komentarze Ale ja się nimi w ogóle nie przejmuje, bo wiem swoje
W sobotę byliśmy na imieninach u teścia i też jedna ciotka mi cały czas dowalała tekstami. Ledwo weszłam do pokoju, nawet na dzień dobry nie odpowiedziała tylko od razu "Ojej ale przytyłaś od ostatniego razu!" Powiedziałam jej, że "Jakby nie patrzeć jestem w ciąży wiec chyba dobrze, że tyję a nie chudnę "
Potem jeszcze parę razy mi mówiła, że przytyłam aż w końcu zapytała ile? Jak jej powiedziałam, że 15 kg to stwierdziła jednak, że to w sam raz
Ja mam czasami wrażenie, ze starsze osoby po prostu myślą, że to komplement Że jak się jest grubszym to czyli, że zdrowszym
W ogóle się tym nie przejmuję, schudnę po ciąży

I apropo diet......Ja stosowałam kilka diet cud i żadna nie była skuteczna a tylko przysparzała mi nerwów, bo prawie nic nie mogłam jeść.
W dietetyków też za bardzo nie wierzę....tzn. owszem proponują zdrowy tryb odżywiania, ale ja nie odżywiam się źle więc jak mam patrzeć na te ich przyszykowane jadłospisy na następne tygodnie to mi się źle robi.
Na początku tego roku zastosowałam dietę Dukana, po uprzednim zobaczeniu efektów na żywo u koleżanki z pracy.
Powiem Wam, że jak dla mnie rewelacja
Jadłam to co lubiłam, czyli nabiał i masę warzyw oraz kurczaki i ryby w nieograniczonej ilości. Schudłam 10 kilo i bez problemu zaszłam w ciążę
Wcześniej przez nadwagę miałam problem z prolaktyną.
Potem zastosował ją też mój tata i jest tak samo zadowolony jak ja.
Na pewno po ciąży przejdę na tę dietę Na pewno nie od razu i jak będę karmiła piersią ale ją zastosuję

Ach i jeszcze miałam Wam powiedzieć, że zadzwoniła do mnie dzisiaj przyjaciółka, że w lutym zaprasza nas na wesele i że.........zostanie mamą!
Jest w 7 tygodniu
Jejku jak się cieszę
O ja bym poprosiła ta diete jeśli masz Mariko , a jeśli nie znajde sobie na necie. W każdym bądź razie jak zakończe karmienie to działam z dietą.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:54   #2842
Louboutinka
Raczkowanie

lilijka...
ciężko aż komentować zachowania twojego męża..brak słów.. dziwię się tobie że tyle znosisz.. ja bym już z takim nie była.. bo co to jest..jakaś kpina nie związek..a on ile ma lat..16?? choc w sumie bardziej powaznych szesnastolatkow pewnie by się znalazlo..
mozna cię podziwiac ze tyle znosisz bo ja dawno wziela bym dobrego prawnika i albo by sie zmienil zupelnie albo alimenty by placil na mnie i dziecko..
Stary 2010-11-15, 17:05   #2843
madelinem
Zadomowienie

JeSuisUnPapillon wszystkiego najlepszego

Cytat:
Na pewno musisz skontaktować się z ginkiem. Być może powie że to nic złego, ale lepiej sie upewnić.

To ja chyba tych ciuszków nie prasuję, tymbardziej że ostatnio tak mi nogi puchną jak stoję... Cieszki po praniu nie są wygniecione, a pewnie i tak skończy się na tym że po tygodniu przestałabym je prasować, bo mamy lipne żelazko i jestem chora jak mam je wyjąć (a uwielbiałam kiedyś prasować), poza tym musiałabym schodzić na dół prasować, a co wtedy z dzieckiem...? Poprasuję tylko pościel i flanelki, ale to jak już ją w końcu wypiorę
Podobno dziś przyszedł przewijak dam znać jak to wygląda. Liczyłam na to że przyjdzie też paczka z laktatorem, z koszulami i z rzeczami higienicznymi dla mnie, ale lipa - nie ma pozostałych.
Madelinem ty chyba też zamawiałaś te koszulki nocne co ja - przyszły już do Ciebie?
nie wiem czemu, może jutro

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
...w końcu Was nadrobiłam Ciotki-Klotki

JeSuis, Wszystkiego Najlepszego, a przede wszystkim zdrówka dla Ciebie i Maluszka!!!
A co do TŻa, to nie martw, może jeszcze Mu się przypomni; a jak nie to

agape, gratuluje ukończenia arcydzieła! :roz a: Pięknie Ci to wyszło!

lilijko, współczuje Ci sytuacji z TŻem To smutne, że cały ten piękny czas oczekiwania na przejście Maluszka tracicie na kłótnie i spory...Powinniście poważnie porozmawiać

havea, witaj w Polsce kochana!

Wstyd mi, ale muszę Wam to powiedzieć, bo chce mi się krzyczeć!!! Wczoraj zauważyłam na swoim dupsku kilka rozstępów. Dawno nie przyglądałam się swojemu tyłowi i nawet nie wiem jak długo tam są Aaaa!!! Toć to koszmar jakiś! Pokazałam je TŻowi, a On mimo to stwierdził, że mam piękny tyłeczek Bo co niby miałby mi powiedzieć...kochany jest!
ja znalazłam jednego nowego rozstępa na udzie nie wiadomo skąd się wziął

Justine1988, mam tą dietę choć nie stosowałam jeszcze, podaj maila to wyślę, bo trochę tego jest.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:06   #2844
Louboutinka
Raczkowanie

o pieluszkach !!!

http://dzieci.pl/breedingAid,1284946...puticaid=6b3fa

.

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2010-11-15 o 17:07
Stary 2010-11-15, 17:06   #2845
kaskup
Rozeznanie

lilijko brak mi słów.. nie przejmuj sie nim az tak bardzo bo tylko wpływa to na Ciebie i Twojego maluszka..
widze ze u Ciebie to tez taki wstydzioszek jak u mnie choc u mnie koło 19tc wyszło niby ze chłopak ale kto to wie.. jak sie potwierdzic nie da

JeSuisUnPapillon wszystkiego co najlepsze

Muron brzuszek cudny..

co do diet to tez jestem za DUKANEM!! potwierdzona na sobie i mamie i jeszcze kilku innych osobach.. działa napewno i smaczna jest.. ostatnio jak byłam w media markt sa fajne ksiazki z przepisami do tej diety..
tez swojego czasu przeszłam dietetyków, cuda różności ale efektów zero.. jednak z tej diety jestem najbardziej zadowolona..

co do ubranek to ja narazie wyprałam je raz w normalnym proszku i pewnie gdzies na przełomie listopada/grudnia bede prac w dzieciowym proszku i prasowac..
pozniej rzeczywiscie kregosłup moze odmówic posłuszeństwa..
ja sterylności tez nie popieram.. juz Wam pisałam jak na mnie działa "sterylność" mojej szwagierki..

i co wiecej nie pamiętam

aa.. i umówiłam sie z położna za przyszłą środe, ma do mnie przyjść ta która przychodziła jak Amelka sie urodziła.. ciekawe jak taka wizyta bedzie wyglądać przed porodem

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-11-15 o 17:12
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:10   #2846
s_a_j
Rozeznanie

U mnie juz po sprzątaniu, w nagrodę zrobiliśmy sobie z mężem prawdziwą ucztę, czuję się jak serowy balon

Dziś przyszedł mi zestaw TT z laktatorem, termoopakowaniem i takie różne. W sumie jak sobie przejrzałam listę to został mi tylko wózek, karuzelka i jakies staniki do karmienia. Wózek kupimy w grudniu, tak, jak zaplanowaliśmy, a wl istopadzie jeszcze zamówię tę karuzelkę no i jakieś staniczki wyhaczę. No i mam nadzieję, że przed świętami jeszcze zdążę spakowac sobie torbę do szpitala.

Lilijka Ty naprawdę chcesz z kimś takim być?

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
O ja bym poprosiła ta diete jeśli masz Mariko , a jeśli nie znajde sobie na necie. W każdym bądź razie jak zakończe karmienie to działam z dietą.
Polecam zakupić sobie którąś książkę Dukana- twórcy tej diety, tam wszytsko jest ładnie opisane i zawsze będziesz miała pod rękę. W necie jak poszukasz to znajdziesz po bardzo okazyjnych cenach.
Stary 2010-11-15, 17:13   #2847
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
ło matko czyli wychodzi ze zadne sie nie nadają?? ja nie wiem o co biega w tej tabeli.. najmniej tych metali maja te tescowe??
Stary 2010-11-15, 17:14   #2848
muron
Zakorzenienie

a propos połoznej środowiskowej, dziś się zapisałam do przychodni i dopytałam się. jesli nie chcę to w ogóle do mnie nie przyjdzie. Tylko żeby zgłosić urodzenie. Tyle. Mnie to bardzo pasuję bo nie chcę nikogo obcego, raz że mam swoją w w rodzinie, która jest ze mną od poczatku ciązu, dwa po prostu nie chcę.

Stary 2010-11-15, 17:28   #2849
Justyna M
Rozeznanie

co do Dukana to potwierdzam ,po tej diecie nie ma efektu jojo ( oczywiście po zastosowaniu się do wszystkich trzech faz.) Po porodzie też z nią zrzucę parę kilo.

Byłam dzisiaj na badaniu ,glukoza itd. i pielęgniarka miała problem z wbiciem się w żyłę - powiedziała że mam zrosty nie wiem co to znaczy ,pierwszy raz się spotykam z czym takim . Wiecie może coś więcej ?

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:39   #2850
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
co do Dukana to potwierdzam ,po tej diecie nie ma efektu jojo ( oczywiście po zastosowaniu się do wszystkich trzech faz.) Po porodzie też z nią zrzucę parę kilo.

Byłam dzisiaj na badaniu ,glukoza itd. i pielęgniarka miała problem z wbiciem się w żyłę - powiedziała że mam zrosty nie wiem co to znaczy ,pierwszy raz się spotykam z czym takim . Wiecie może coś więcej ?

a miałas przygode z jakąs choroba przy której miałas dużo kroplówek etc?? bo ja wiem po sobie ze jak miało sie czesto krew pobirana, przetaczane jakies kroplówki to takowe zrosty moga powstac.. a jeśli nie to po porstu pielęgniarka nie była zbyt dobra we wkłuwaniu dlatego tak powiedziała

ja np zrostów nie mam ale ze stresu zawsze mi sie zyły chowaja...

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-11-15 o 17:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości