|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Przesadzasz, mi tam one nie wyglądają na zniszczone. |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak mi odstają zazwyczaj po Amli, jak są miękkie i wygładzone ![]() Dziewczyny, strasznie panikujecie z tymi zniszczonymi włosami. Włosy mają swoje lepsze i gorsze dni, nie ma się co załamywać, jak przez jakiś czas nie prezentują się najlepiej Wtedy warto nałożyć na włosy lekki olej i spiąć, by o nich nie myśleć przez jakiś czas. Nie dajmy się zwariować.
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
ale te gorsze dni sa ciagle.;/ odkad nie farbuje
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Mini ja tez tak mialam odkad nei farbuje, ale teraz tydzien temu scielam 13cm, mialam rekonstruckje Joico i problem znikl. Wlosy olejuje i narazie od tygodnia nie widze tego problemu. Chociaz uwazam, ze farbujac je byly w lepszym stnaie, niz teraz kiedy zrezygnowalam dla ich dobra z niej... farba maskowala i ujednolicala kolor, gdzie chyba tych zniszczen tak na pierwszy rzut oka sie nie widzialo
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
A ja uczyniłam kolejny krok w pielęgnacji włosów, że tak to nazwę
Napisałam list do pana Holgera Moellera, którego większość z Was na pewno zna, jest bowiem autorem strony 'LHPA' Zapytałam, czy mógłby chociaż drogą elektroniczną pomóc mi w powrocie do zdrowych, pięknych naturalnych włosów [oraz w zapuszczaniu]. Odpisał od razu bardzo miłego maila, poprosił mnie o bardzo dokładny opis/historię moich włosów oraz o zdjęcia w dobrej jakości. Oczywiście uprzedził mnie, że bez zoabczenia ich na żywo, bez dotknięcia będzie to trudne, ale postara się zrobić dla mnie co może, więc bardzo się ucieszyłam, bo przyda mi się wsparcie także od kogoś kto na prawdę zna się na rzeczy
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
To normalne, że teraz włosy gorzej wyglądają. Po farbowaniu zawsze wyglądają na zdrowsze i bardziej lśniące
Daj im trochę czasu, nawilżaj (polecam kurację po myciu: 1/2 odżywki, 1/4 miodu i 1/4 żelu aloesowego), poza tym olejowanie przed myciem (może spróbuj poużywać jakiegoś solidniejszego oleju, jak oliwa z oliwek?).
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie znam.. człowieka
![]() najpierw ufarbuje.. zobaczymy co z tego wyjdzie
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to Ja kryzys włosowy przechodzę conajmniej trzy-cztery razy w roku, jest wszystko ładnie, pięknie i nagle włosy robią się sianowate, nie układają się itp.. Staram się je wtedy pielęgnować jeszcze bardziej i po tygodniu, dwóch wszystko wraca do normy ![]() Także dziewczyny, spokojnie.
|
|
|
#490 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja tez nie znam
nawet wpisalam w google ale nic sensownego mi nie wyswietlilo
|
#491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
Bruja, bo to jest właśnie strona pana Holgera
|
|
|
|
#494 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
tylko czemu to wszystko na tak gęstych włosach? ![]() PS: Da się włączyć jęz. ang. na tej www? Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2010-11-16 o 12:26 |
|
|
|
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjecia robia niesamaowite wrazenie ![]() Tam na stornie sa jakies chyba porady dotyczace pielegnacji. Niestety wszystko po niemiecku i nie rozumiem kompletnie nic
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
DMkAnia, próbowałam, u mnie nie działa. Dlatego postanowiłam sama się odezwać. Zobaczymy co mi zaproponuje, Ameryki nie odkryje pewnie, większość rzeczy będzie się pewnie pokrywać z tymi z wizażu, ale może coś indywidualnie mi dobierze do tych moich włosów, byłoby super, na pewno dam znać
|
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy tylko woda? ja nigdy nie zmywałam tylko woda ,bałabym sie ,ze bede miała sklejone włosy ,ale moze spróbuje Zel mam jeszcze z PALOMY termin waznosci niby sie skonczył ,ale puki co nic sie z nim nie dzieje ![]() Duzo bym dała za te włosy http://www.lhpa.info/2010d.jpg kinpatsu podziel sie z nami tym co ten Pan napisze dobrze,dobrze ?
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpisałam mu żeby się nie spieszył, żeby wszystko dokładnie przejrzał, doczytał [nawet nie wiecie jaki długi wywód napisałam do niego...] i żeby w ciągu najbliższych dni odezwał się do mnie Poza tym muszę dosłać mu jeszcze kilka zdjęć, których nie miałam w swoim albumie, więc trochę to zajmie.
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
http://translate.google.pl/translate...%26prmd%3Divfd
można tą stronę włączyć na Tłumaczu ,ale wiadomo - rożnie bywa z przekładem (powyżej przetłumaczony link)PS nie mam pojęcia jak Wy robicie te linki takie ukryte pod jakims słowem, np. TU itd
Edytowane przez Hermit Czas edycji: 2010-11-16 o 15:02 |
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny a moze macie jakies sprawdzone sposoby na rozdwojone i wysuszone wlosy
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[ / URL] Oczywiście bez spacji w kodzie
|
|
#502 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zaznaczasz np słowo TU, klikasz na "wstaw link" (ikonka naszej planety), wklejasz dany link i już! Spróbuj |
|
|
|
|
#503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim - porządnie się zatroszczyć, dbać o włosy. Nie wiem, jak dotąd się nimi zajmowałaś, więc niewiele pomogę. I wyeliminować czynniki niszczące
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
no staram sie dbac ale mam cienkie i farbuje na blond, nie umiem zyc w innym kolorze
moze jakies preparaty na zniszczone koncowki?
|
|
|
|
#505 |
|
Konto usunięte
|
Jak chcesz odżywić włosy, olejuj
![]() Oczywiście stosujesz jakąś odżywkę, nie tylko szamponem żyjesz..? |
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
no tak maseczki najczesciej, dobre sa olejki z avonu typy SPA do wlosow, wiem ze nie powinnam rozjasniac bo to niszczy wlosy ale jak uzyskac ladny odcien poprzez farbe chyba sie nie da oczywiscie mowie o jasnym blondzie
|
|
|
|
#508 |
|
Konto usunięte
|
Jestem jednak przekonania, że najwięcej zdziałać mogą oleje naturalne, nierafinowane, a nie seria z Avonu.. chyba że to ja jedna do tej firmy jestem tak bardzo uprzedzona?
|
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w edytorze masz obrazek kuli ziemskiej, zaznaczasz słowo pod którym chcesz ukryć link naciskasz kulę -wyskoczy okienko i tam wklejasz link
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-16 o 15:43 |
|
|
|
|
#510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2327621 1]Jestem jednak przekonania, że najwięcej zdziałać mogą oleje naturalne, nierafinowane, a nie seria z Avonu.. chyba że to ja jedna do tej firmy jestem tak bardzo uprzedzona? [/QUOTE]Oj nie tylko ty. To coś z avonu ma tak beznadziejny skład, że nawet nie odważyłabym się tego olejkiem nazwać (nie mówiąc już o nakładaniu na włosy)
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

A tak mi odstają zazwyczaj po Amli, jak są miękkie i wygładzone 
Wtedy warto nałożyć na włosy lekki olej i spiąć, by o nich nie myśleć przez jakiś czas. Nie dajmy się zwariować.

tylko czemu to wszystko na tak gęstych włosach?
zaznaczasz np słowo TU, klikasz na "wstaw link" (ikonka naszej planety), wklejasz dany link i już! Spróbuj