|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Ja również smaruję bliznę maścią no-scar i bardzo ładnie wszystko goi, blizna jest różowa. Smaruję ok. 1 m-ca ale trzeba dość mocno bliznę masować. Też na poczatku miłam ją twardą, a teraz jest już ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Raczkowanie
|
"Trochę mnie martwi blizna bo nie dość ze swędzi to jest dość gruba
![]() ![]() Moja blizna też długo była gruba,nabrzmiała.Chirurg pozwolił ją smarować 1,5 m-ca po operacji maścią Cepan (ok.17zł, śmierdzi cebulą). Smarowałam 2-3xdziennie do września, teraz od czasu do czasu.Nie jest jeszcze super-mam lekko czerwoną kreskę,ale nie jest źle. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kancia maść Cepan poleciła mi znajoma lekarka więc myślę że to dobra maść. Zielona na czym polega masaż blizny? CZy lekarz pozdjęciu szwów pokazuje jak to robić żeby nic nie zepsuć? Mam jeszcze pytanie dotyczące samej operacji. Jak wzięli Was do szpitala to kiedy miałyście operację - tego samego dnia czy może następnego czy kilka dni później? I ile przed narkozą nie powinno się jeść? Edytowane przez kamlo84 Czas edycji: 2010-11-08 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
kamlo ja nie twierdze, ze Cepan jest zły ale ja chciałam lepszą
![]() co do masazu to mi kazali okręznymi ruchami dośc mocno przyciskac ofc jak boli to nie ![]() ja zostałam przyjeta w poniedziałek a we wtorek miałam cięcie. Ostatni posiłek jadłam w poniedziałek koło 15 a wodę moglam pic do 22. |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
BAN stały
|
Mam jeszcze pytanie dotyczące samej operacji. Jak wzięli Was do szpitala to kiedy miałyście operację - tego samego dnia czy może następnego czy kilka dni później? I ile przed narkozą nie powinno się jeść?[/QUOTE]
Nie ma reguły. U mnie np. planowane przyjecie było we wtorek - zrobiono wszystkie badania operacja miała być w środę. Niestety okazało się że było dużo nagłych przypadków i przesuwają na czwartek. Wyszłam więc sobie na przepustkę i wróciłam w czwartek rano - operacja było o godz. 13. W czwartek musiałam być na czczo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Raczkowanie
|
Kancia, wiem wiem
![]() ![]() ![]() Dzięki za info dziewczyny. Cały czas czekam na "wezwanie" do szpitala i zastanawiałam się jak to jest z jedzeniem a raczej niejedzeniem i narkozą. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3518 |
Raczkowanie
|
witam ponownie... operacje tarczycy mam na poczatku grudnia. chcialam zapytac dziewczyny ktore pracowaly jak dowiedzilay sie o operacji o ile wczesniej uprzedzilyscie pracodawce o zabiegu i pobycie w szpitalu?
zostal mi miesiac i coraz czesciej mysle zeby juz powiedziec, chce byc w porzadku wobec kolezanek w pracy, zeby mialy czas na znalezienie kogos na moje miejsce podczas mojego zwolnienia. oczywiscie chcialabym dalej po operacji tam pracowac...pracuje tam prawie 3 lata, tylko nie mam tez pewnosci czy mnie poprostu nie zwolnia jak dowiedza sie ze moze mnie nie byc miesiac lub dwa, cala ta sytuacja jest dla mnie bardzo stersujaca i niewiem jak mam im to powiedziec...czy maja wogole takie prawo mnie zwolnic? jeszcze nigdy nie bylam w tej pracy na zwolnieniu i jak chorowalam to przychodzilam do pracy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zwolnić Cię nie zwolnią - chyba że zlikwidują Twoje stanowisko (ale w to wątpię). Jakby Cię chcieli zwolnić to bez względu na Twoją operację mogą to zrobić w każdej chwili więc tym bym się akurat nie przejmowała ![]() Jeżeli Ty będziesz wobec firmy ok i powisz im dużo wcześniej to oni też będą wobec Ciebie w porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
BAN stały
|
Odebrałam dziś wyniki - rak brodawkowaty 2,5 mm. Nie wiem co dalej w tej sytuacji, rozmawiałam z chirurgiem kazał skontaktować się z endo więc idę w poniedziałek do 2 różnych bo przestałam wierzyć lekarzom. Dużo tresów dziś miałam.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Raczkowanie
|
Mnisiek nie martw się wszystko będzie dobrze - zobaczysz!!! I broń boże się nie poddawaj - najważniejsze żeby to był jeden, jedyny i ostatni guzek z komórkami rakowymi! Miałaś przed operacją biopsję guzków? Jeżeli tak to czy biopsja nic nie wykazała?
Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki ![]() Napisz koniecznie w poniedziałek co Ci powiedzieli lekarze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Minisiek tez miałam tą france
![]() ![]() ![]() wróciłma z Gliwic oddałam i preparaty, zrobili usg, i kazali sie stawić 16.12 na konsultacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Raczkowanie
|
Kancia to super!!! Trzymam kciuki za grudniowe konsultacje - oby tak dalej
![]() Mnisiek jak się czujesz? Wiem że to oklepana ale na prawdę pomaga - grunt to pozytywne nastawienie!!! ![]() Do mnie dzwonił dziś Pan Doktor... w poniedziałek przed ósmą rano mam się stawić u niego i potem na oddział, jakieś badania. A we wtorek operacja, jeszcze nie wiem o której. Jakbyście miały jakiś pomysł co warto zabrać to dajcie znać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przykro mi, nie ma cudownych eliksirów. leczenie konwencjonalne jest może mniej spektakularne, ale przynajmniej opiera się na solidnych podstawach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
kamlo zadzwon na oddział i zapytaj co musisz miec, zeby wtopy nie bylo
![]() no i ofc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
mnie tylko zastanawia jeden fakt, skoro te wszystkie "leki" są takie zbawcze i do tego tak przebadane to czemu nie ma ich w aptekach ?
szczerze mówiąc gdybym się dowiedziała, ze pomimo operacji nie mam szans na przezycie i nie ma dla mnie leków to dopiero wtedy bym się moze zdecydowała w formie eksperymentu- przeciez i tak nie mam nic do stracenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Raczkowanie
|
Kamilo czy już po operacji?? Jak się czujesz??
A co u was kochane moje towarzyszki ![]() U mnie już 7 miesięcy po operacji i nawet jest lepiej, biorac pod uwagę jak strasznie było po...Biorę teraz euthyrox 175, ale chyba będe miała większa dawkę, bo do niej organizm już się przyzwyczaił i na nowo jestem senna. A tak to blizna się nadal goi, po woli blednie...chociaż jeszcze to ponoć potrwa. Wróciłam do życia, czuję się lepiej niż kiedykolwiek, mam masę energii, zaczęłam uprawiać sport, zrzucam tarczycowe kilogramy, ponoć chudnę w oczach. A bałam się, że będzie inaczej, a tu już rozmiar 38 (mam 176cm), zrzuciłam z 11 kg, życie jest piękne. Mam nadzieję, że i u was jest dobrze?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
BAN stały
|
Dostałam skierowanie do Centrum Onkologii w Warszawie - jadę na początku grudnia, tam przejmą moje leczenie. Mam lekkiego doła ale bedzie dobrze.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() kamlo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Raczkowanie
|
Mochita....jeśli możesz to odezwij się do mnie na gg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszcie mi jakie robia badania przed operacja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Przyczajenie
|
Witam Moje Drogie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() placówka ma inne metody leczenia ,a każda a nas przechodzi to inaczej.Ja jestem bardzo zadowolona z opieki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez heban111 Czas edycji: 2010-11-19 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Sylwia 2186 Czas edycji: 2010-11-23 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Przyczajenie
|
teraz zdejmuje się szwy po 2 dniach min po to aby blizna była ładna i gładka zamiast szwów zakładane są steri stripy które przytrzymują skórę. Miałam taką operację 6 tyg temu ... i wszystko z raną jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Przyczajenie
|
dokładnie zdjęli szwy na 2 dzień,nic nie bolało,bardziej czułam wyciąganie drenów-takie dziwne uczucie.Lekarz sam powiedział,że nie ma co czekać ,bo później brzydko to wygląda.Minęły prawie trzy tyg.od operacji,a mnie rana ładnie się zabliźnia,pozostała tylko czerwona kreseczka(uśmieszek)długo ści 8cm
![]() Edytowane przez heban111 Czas edycji: 2010-11-21 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę bo u mnie blizna nieładna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.