|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Dzięki dziewczyny za dobre słowa
![]() catro rozmowę mam jutro o 12 także proszę o kciuki ![]() ![]() ![]() Ja w pracy też mam marną atmosferę ... dlatego szukam i szukam aż znajdę. ukrycior gratulacje!! I oczywiście czekamy na wieści i zdjęcia Mani ![]() Ania to superaśnie że Szymon bez mamusi jest zadowolony - bez problemu zostanie w przedszkolu ![]() ![]() Pop a jeździsz teraz do Oliwki?? Czy Ona z tżtem do Ciebie przyjeżdża?? Plus choroby mojej Hanki jest taki że nie musze jutro kombinować by na rozmowę o pracę iść ![]() ![]() Ania a jaką masz maszynę do pieczenia chleba?? Ja też chcieć ![]() Właśnie odbębniłam 2 dzień konwersacji w języku ang z moją przyjaciółą i ogólnie rzecz ujmując dramatu nie ma, ale czy to wystarczy ... I tak jak obiecywała wstawiam Karolcię/Romka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-15 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Oj... więcej dzieciaczków się pochorowało... mam nadzieję, że wszystkie szybko wrócą do zdrowia
![]() Ukryciorku, super wieści ![]() Catro - będzie wszystko ok ![]() Cigi, nie zazdroszcze, ja bym tego Twojego w łeb walnęła i zrobiła jak radzi PoP - np musisz gdzieś pojechać coś załatwić, kilkugodzinną nieobecność zwalisz na korki ![]() Asiulek, mój tez tak potrafi spać, z 2-3 razy po 30min, nawet na dworze, czasami uda mu się dłużej ![]() Yoonka, nie zazdroszcze sytuacji w pracy... mam nadzieję że jednak wszystko się ułoży ![]() Gmyrelka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mrowak - mam nadzieję że znajdziesz nianię za pierwszym podejściem ![]() A ja własnie kupiłam żyrafę z klockami sensorycznymi za 30zł ![]() ![]() ![]()
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście zdjęcie nie oddaje w pełni jej urody ![]() Megi jak tam Igor?? Catro będzie dobrze ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-15 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!!
wszystkich chorym powrotu do zdrowia!! P0p- widać zrobisz wszytko żeby być bliżej dziecka... ehh mam nadzieje że operacja nie będzie potrzebna... dbaj o siebie (a raczej niech teściowa o ciebie dba ![]() gmyrelka- a ty po technologi jesteś? bo coś już mi się kiedyś obiło o uszy (a raczej o oczy) że ty po żywieniu... hehe ja w trakcie... chociaż zastanawiam się co z tym fantem zrobić ![]() no i kciuki jutro o 12 będe trzymać... mrowak- nie wiedziałam że taki kierunek studiów istnieje! ![]() catro- jak ola zniosła Holtera? ja też miałam robionego i mnie już dorosła wkurzały te kable a co dopiero takie maleństwo...;/ mam nadzieje że wyniki będą dobre ![]() cigi- jak mi mąż mówi że w domu czegoś nie zrobiłam... to mu mówię że jeśli mu to przeszkadza to od jutra leżę i pachnę i nic nie będę robić... a co do męża i jego mamusi... to ja bym wolała żeby teściowa była po mojej stronie... moja czasami jest za mną... a czasami przeciwko wszystkim... ehh a ty przegadaj jakoś temu twojemu chłopowi... albo wyślij go do pop! ona ci go ustawi... albo przynajmniej do nas na forum... my ci go wyprostujemy! ![]() ukrycior- trzymam kciuki... i pokaż ją od razu! ![]() ![]() ania libra- macie maszyny do chleba? ![]() a do nas dziś dotarła paka z zabawkami dla małej... kupiliśmy zestaw -słonik żyrafa i młynek... i dokupiliśmy do tego wózek... w stanie bardzo dobrym.. po wózku najbardziej widać ślady użytkowania... powiem wam że ta żyrafa jakoś mnie nie zachwyciła... słonik i młynek super... a myślałam że to właśnie młynek nam sie nie spodoba... do tego wszystkiego sa 22 klocki i 5 kulek... a oto zdj kalinowych łupów ![]() moje dziecie w średnio wyjściowym stroju, bo dopiero co się przebudziła... hehe do tego body świąteczne... ale teraz pasują więc musi w takich chodzić.. do świat mogą być za małe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Obejrzalam fotki, wszystkie dzieciatka sa piekne!!!
![]() Cytat:
Dziekuje; Mnie nie lubia druty z kolei. ![]() ******** Co do tego mleka; ja tez nie bardzo trawie; nie jadlam nic mlecznego, tzn z laktoza (nawet wolowiny) przez 6 miesiecy; a teraz zaczelam i egzema mi od razu powrocila; nie jestem pewna czy to od tego, ale moze tak byc... Kurka, ja tez robie jogurty na mleku z kartonu, bo nie mam do innego dojscia. A slyszalyscie? teraz sa dystrybutory mleka od krowy. Juz drugi raz slyszalam taka informacje; To maszyny kupowane przez hodowcow ze swiezym nieprzetworzonym mleczkiem. Zdaje sie w Krosnie postawili taka... Tam, obok tego filmiku od libry o nabiale jest tez film o miesku; do obejrzenia; ja czesto pieke sama i mam potem miesko na kanapki; ale tez pewnie to mieso troche pompowane; Cytat:
![]() Cytat:
******** A w ogole dziewczyny, no, dlaczego wy mi tak corcie postarzacie???; ona jest taka mlodziutka, a wy ze tak staro wyglada, moje serduszko biedne... Cytat:
Cytat:
********** A ja chwale moja niunie, pewno niedlugo ruszy na czterech lapkach; bo juz sobie stoi na czworaczkach i nie wie na razie co dalej... ![]() Cytat:
Musze zwrocic uwage w piekarniach przy najblizszej sposobnosci. A moze oni je przed Bozym Narodzeniem serwuja??? Sprawdze jutro w ksiazce czy je mam. Mam taka z tradycyjnymi potrawami prowansalskimi. Daj znac jak bedzie sie spisywal ten sprzet. A dobra to firma ten vtech? Bo u nas jest tego sporo; Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ---------- Dziewczyny, jestescie kochane. Co do tzta, to coz, sprawa jest dosc skomplikowana. Powiem Wam, ze takie zostawienie go nie bardzo wchodzi w gre, bo po 1- Basia je cyca; po 2- usypia TYLKO przy cycu, albo w objeciach mamy (tak sobie ja rozpuscilam ostatnimi czasy) i jak nie, to jest ryk z zanoszeniem sie; juz ja probowal czasem uspic i nic z tego; (podsumowujac 1 i 2, szkoda mi dziecka, za bardzo ja kocham); 3-bywalo, ze pokazywalam mu juz jak to jest, ze nie ma na nic niekiedy czasu przy dziecku, tzn zajmowal sie przez dluzszy czas mala, ja bylam w domu, ale nic nie pomagalam. I widzial to; czasem nawet potrafi przyznac, ze rozumie, ze moglam nie miec czasu, albo ze jestem zmeczona; ale on ma amnezje i pamiec bardzo wybiorczo-krotka.... ![]() Pozalilam sie Wam, mialam tak potrzebe, liczylam tez, ze staniecie po mojej stronie. Ale nadziei mi juz powoli brak... Dziekuje Wam w kazdym razie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale faaaaajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-11-15 o 23:14 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Catro - trzymam kciuki, będzie dobrze
![]() Gmyrelka - trzymam kciuki, oby się udało ![]() Machaj - wyglądasz super, trudno uwierzyć, że masz więcej niż 16 lat ![]() Ja dzisiaj miałam dostać krzesełko do karmienia. Rano dzwoni do mnie kurier i mówi, że jest w Policach i nie może znaleźć adresu. Jakie Police??? ![]() ![]() To już druga moja "przygoda" w ostatnim czasie. Kupiliśmy miśka, też na allegro, dla siostrzenicy męża (ma 13 miesięcy). Paczkę wysłali błyskawicznie, przyszła, zaglądam do środka i żadnego miśka nie widzę (a on wielki miał być). Zadzwoniłam do producenta, przeprosili, nazajutrz misiek był, potem przyjechał drugi kurier i odebrał niewłaściwą paczkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() machaj, wiesz ja bym go chetnie na forum zaciagnela, zeby sobie poczytal i podyskutowal, ale on niestety malo kumaty po polskiemu... ![]() Fajny plac zabaw; moja Basienka nic nie ma nowego... Ojciec kasa dysponuje, a sam wpada nieczesto, zeby cos kupic; Musze sie do niego usmiechnac... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- a no tak, gmyrelka, ja tez trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grymelka rybka super, może zamiast neonków to głupików nakupcie, one się szybko mnożą, to nie będzie problemu z kamieniem jak wyjedziecie na wakacje ![]() machaj ja dla mojego to ten wózek chcę, ale to narazie muszę się wstrzymać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ![]() POP - biedaku, ściskam Cię mocno ![]() ![]() Ferrou - duuuużo zdrówka dla Kubusia ![]() ![]() ![]() ![]() Gmyrelka - masz moje kciuki ![]() ![]() ![]() no i więcej nie pamiętam ![]() ![]() ![]() Po krótce napiszę co u nas - byliśmy w niedzielę u ...TEŚCIÓW i wiecie co???w szoku byłam - pierwszy raz mnie niczym nie wkurzyli, ne wyprowadzili z rónowagi i wogóle jakoś bardzo miło było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic zmykam teraz się szykować bo do pracy na 3 godzinki idę, i zaraz siostra przyjeżdża z siostrzenicą i będą na mnie cierpliwie czekać i mieszkanie demolować ![]() ![]()
#730 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Jaką masz maszynę bo tak się zastanawiam nad kupnem nie są jakies specjalnie drogie i wygodne. Na razie się wykosztowałam na robota ale nastepny zakup to będzie pewnie maszyna do chleba ![]() Cytat:
![]() jak już pisałam nie mam jeszcze maszyny , a chleb robiłam sama ręcznie z receptury dorotus http://mojewypieki.blox.pl/2009/04/P...-zakwasie.html tu są też fajne http://chleb.info.pl/moje-chleby-rec...hleb-francuski Cytat:
Cytat:
nie wiem czy to dobra firma ale mają fajne rzeczy i wyglądają solidnie więc mam nadzieję że dobra Baobabku całą wypłatę na ciuchy???? ![]() Wiem łatwo się przyzwyczaić do wygodnego życia ale później cięzko coś zaoszczędzić. A Kubuś jaki ładniutki i duży już ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Gmyrelka trochę sado macho ta ryba ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ania a jeszcze tak zapytam odnośnie maszyny bo słyszałam że w maszynie nie piecze się chleba na zakwasie tylko na drożdżach , jakie Ty pieczesz? ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- A jeszcze zapomniałam dodać że mój szkrab już wstaje wszędzie gdzie się da i próbuje się puszczać ale stoi na palcach więc mu to nie wychodzi i klap co chwila na tyłek juz się nauczył padać jak się wcześniej poobijał ,w domu zakładam mu kapciuszki żeby mu się nogi nie ślizgały po podłodze. W kuchni już wszystkie rączki od szafek i szuflad musiałam poodkręcać bo już nie był sposobu otwierał i się bałam że palce sobie poprzyciska. Moze do świat pójdzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
Cześć laski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasza ryba atakuje samą siebie w odbiciu w lustrze ![]() cigi nie jestem taką znowu sadystką. To jest drapieżnik i przecież ona musi coś jeść ![]() ![]() P.S. Bojeeee sieeeee ![]() ![]()
#732 |
Wtajemniczenie
|
Baobabku nie obraź się ale dla mnie jest trochę chore co piszesz.Jeszcze niedawno zrobiłabyś wszystko żeby tylko uciec od teściów,chwilowo nawet z mężem chciałaś się rozstac bo Cie wszystko denerwowało,teraz masz wkońcu spokój i chcesz to zburzyć tylko dla tego żeby mieć więcej na ciuchy
![]() teście są chwilowo mili bo się rzadko widzicie,ale wszystko wróci nie wierzę,że ludzie w tym wieku się tak zmieniają.Ja bym się nad tym dobrze zastanowiła,poczytaj sobie wcześniejsze swoje posty. A Kubuś rzeczywiście szczęśliwy przytulasek ![]() Ania Szymek wygląda na dziecko,które sobie wszędzie poradzi ![]() Catro trzymam kciukaski,może nie taki diabeł straszny... Ukrycior no to bosko,już tusz tusz ![]() Libra ja tez chciałam spróbowac upiec chlebek ale ciągle to odkładam,bo na ta maszynę nie mam miejsca,chciałam sama zrobić ![]() Nieźle już śmiga ![]() Yoonka może to jest większy problem o pracę a nie o rozstanie,spróbuj coś nowego poszukać,trudno teraz o pracę ale może znajdziesz jakieś stanowisko,które Cię usatysfakcjonuje i będzie wszystko dobrze. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Nie bój się!!!!!!!!!!!!!!!!!!Will be good ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-16 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | ||
Zakorzenienie
|
Kurcze, ciągle wpadam na chwilę, nadrabiam i... zapominam co miałam komu odpisać...
Pop- wracaj szybko do zdrówka... bidulo nasza ![]() cigi- nie zazdroszczę sytuacji. Nie wyobrażam sobie takiego czegoś... zeby mi wciąz ktoś gadał, ze za mało robię... no i z tą kasą... nie dałabym tak rady. Prosić się o kasę nawet na zabawkę dla dziecka ![]() Cytat:
![]() A co do wyjazdu- niestety. Najwcześniej będziemy jechać na święta 25-tego a 26-tego będziemy wracać, wiec nawet odwiedziny odpadają ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale teraz mi padła właśnie. Dałam jej mleka i mi przy nim odplynęla... może się naprawi ![]() ![]() Mała dalej ćwiczy bujanie się na czworakach ale ruszyć coś nie moze. reszcie zaczyna się czolgać. Jeszcze nieporadnie i powolutku ale myslę, że zalapie niebawem ![]()
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Marcel też czasem staje na czworaka i się buja w przód i w tył
![]() A w ogóle to porównałam wagi moich dzieci w książeczkach zdrowia i Marcel mając 5 m-cy ważył prawie 0,5kg więcej niż Hania mając 7 m-cy ![]() ![]() Oliwka dzięki, ale nadal się boje ![]() ![]()
#735 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - szybko wracaj, bo mnie paluchy bolą od kciuków!
Igusiek w nocy miał prawie 40C. Lekarka nie znalazła nic ciekawego u niego, więc mamy obserwować i zbijać gorączkę. Mówi, że to może być trzydniówka lub zęby ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki na razie puść i przytulaj syna, a do tematu powróć o 12 ![]() ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Baobabku a ja wam zazdroszcze, chociaz u nas sytuacja sie zmienila i z mama zadnej klotni nie bylo dawno to i tak i tak te klotnie beda, ja pojde do lumpa kupie 2-3 pary spodni z 3 bluzki i jestem happy a ty tu rozpaczasz nad wyplata.;D
ja daje sobie reke uciac ze wszystko wroci do stanu sprzed waszej wyprowadzki. Teraz Kuby nie maja na codzien, was tez nie wiec sa mili. Wiadomo, ze zmienil ci sie standard zycia ale chyba lepiej odpuscic i kupic ciucy za pol wyplaty za to cieszyc sie swietym spokojem.
![]() |
#738 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta maszyna nie zajmuje chyba aż tak duzo miejsca tyle co frytkownica. Ja nawet jak kupie to też nie będę trzymać jej na wierzchu tylko w jakijś szafce. Mam te skarpetki ale one nie spełniają swojego zadania , bo on staje na palcach i dlatego zakładam mu kapciuszki z taką ceratową podeszwą żeby go niejako zmusic do stawnia na całych stópkach. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
libra pirania musi jeść mięso ryby. Kupiłam też kawałek filetu to może na to się skusi...
Ja uciekam, bo jeszcze się wyszykować i dojechać muszę. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa!! ![]()
#740 | |
Zakorzenienie
|
fantastycznie!!!! alez musi byc napiecie-wow! pokazcie sie nam szybko
a ja czytam tak: "ja mialam TRZY RECE zlamane..." i mysle sobie- jak nic, cyborga tu mamy, ufo jakie ![]() Cytat:
![]() co do niani- moze cos z tego bedzie, chcialam wiecej wam napisac, ale odglosy z lozeczka wzywaja-od srody do soboty zostaje sama jak palec i juz mam bol w kregoslupie i stres ![]()
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
mój ojciec jest nie do przebicia, jest w Bydgoszczy, w markecie, więc mu powiedzialam że jak będzie promocja na pieluchy to niech mi kupi, to mi jakąś kobiete do telefonu daje, bo ona ma male dziecko i pewnie będzie wiedziala o co chodzi, bo on nie wie o co chodzi z tymi kilogramami,
![]() Erwiemu daje do gryzienia ten naszyjnik bursztynowy, to nie da mu się go z buzi wyciągnąć bo płacze, taką ulgę mu przynosi ![]()
![]() |
#742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do maszyny to właśnie brak wolnego miejsca w szafkach ![]() ![]() oj biedny Iguś ![]() ale jak ktoś by mi wsadzał coś zimnego w pachwiny to bym chyba pogryzła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam machine zelmera
http://allegro.pl/wypiekacz-automat-...311466387.html fajne jest w maszynach to że ma taimer czyli dajesz składniki nastawiasz np że ma się włączyć o 3 w nocy i na rano masz chlebek ciepły . Libra - do wypiekaczy daje sie suche drożdże http://www.twenga.pl/dir-Zywnosc-i-n...ekarskie-24624 można niby świeże ale ja zawsze daje te . chleby robie różnie czasem z gotowych mieszanek czasem ze zmykłej mąki , przy maszynie są różne przepisy . Mozna w niej też robić dzem , ciasto na pizze . Ja ją lubie bo z tym nie ma roboty . wsypujesz składniki , odpalasz i już . zajmuje to 2min I warto mieć wage kuchenną bo przy chlebach liczy się precyzja a nie sypanie na oko Cytat:
![]() Ja jakoś nie ma ciśnienia na ubrania , za dużo ich mam a i tak nie mam się gdzie lansować ![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Ech... zrobiłam mu chłodniejszą kąpiel, ale jednak jak ma się gorączkę, to może się to nie spodobać - pierwszy raz Iguśkowi nie podobała się kąpiel. 5 godzin po syropku z rana znów miał ponad 38C, przed chwilą dostał czopka i śpi. Można lekami zbijać min. co 6 godzin - przez ten czas jak w kalejdoskopie - spada i znów wzrasta
![]()
#745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i trzymam kciuki bo to już czas -po 12-tej. Cytat:
![]() Zabawki super. Też muszę czegoś nowego oszukać. A ubranko świąteczne to akurat na czasie - toż to już wszędzie atmosferę świąteczną widać i słychać ![]() Baobabku - z jednej strony to święty spokoj jest ważny a z drugiej to pieniądze też są ważne. No i jeżeli faktycznie teściowie zrozumieli swój błąd to lepiej będzie z nimi zamieszkać. Oczywiście że trudno jest się zmienić tak z dnia na dzień ale jest jeszcze coś takiego jak strach. A starsi ludzie boją się zostać sami i być może dlatego się zmienią. Niemnie dobrze byłoby ustalić zasady wspólnego mieszkania.
![]() |
#747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te drożdże to wiem co za jedne mam takie w rezerwie leżą w szufladzie chociaz wolę świeże Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie zapominaj o pojeniu!!! Masz urlop czy opiekę?
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
machaj zapomnialam dodac ze swiatne zabaweczki
![]() ![]()
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Megi - jak dla mnie to trzydniówka . jak nie działa dobrze nurofen to po4 godzinach mozna dac panadol nurofen się powinno co 8 nie częsciej . Ale na zmiane własnie można . Ile juz czasu ma tą temp ? W trzydniówce na 4 dzień wychodzi wysypka i już po chorobie . wszystko mija od razu
Libra - do wypiekacza chyba lepsze te sypane . Bo one się lepiej wyrobią z tym ciastem . jakoś od zawsze na nich robimy . w necie się ludzie też przepisami do maszyn wymieniają trzeba by poczytac jak robią
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.