|
|
#1981 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
lena trzymaj sie tam
|
|
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
daje tylko znać, że żyję.
ostatnio mój grafik to praca x5 i szkoła x2 w tygodniu. wstawanie o godz.5.30 jest męczące i dziś o 21 idę spać.
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
umarlam ze strachu.
lalka sama zaczela sie krecic ![]() lenka ![]() Ines-wyspij sie ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- przekrecila sie tak,zeby na mnie patrzec. a moze chce ze mna film obejrzec?
|
|
#1984 |
|
Rozeznanie
|
sama? może to laleczka chucky :P
jak byłam mała to bałam się jej.. ![]() Rucia wyśpię, wyśpię się
|
#1985 |
|
Konto usunięte
|
rucia co ogladasz?
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie nic nie ogladam.
mama i wiki niedawno kupily taka duza lalke, ktora trzeba nakrecic i sie kreci. i nikt jej nie nakrecil i przekrecila sie tak,ze prosto na mnie patrzy ![]() a o chucky to mi nie mow nawet! mam w domu taka lalke, ktora wyglada jak chucky, ale nazywa sie helena ![]() straszna. pamietam, jak na szafie lezala wysoko jak bylam mala, ale nikt nie chcial jej wyrzucic. teraz nie wiem,gdzie jest. w piwnicy? a moze na pietrze ktoryms schowana ? ![]() moje najgorsze wspomnienie z dziecinstwa to wlasnie z chucky zwiazane. ogladalam z ciocia wieczorem chucky, mama na gorze sprzatala. mama zawolala ciocie i mnie zostawila (na moment!) a akurat lalka sobie jaja robila i facet zginal w smieciarce. boje sie lalek. (tak powaznie sie boje. nie robie sobie zartow teraz)
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
czy moge miec zalotke i pesete w podrecznym?
czytam, ze maszynke do golenia mozna (z oslonka), nozyczki tez. a o tym nic. wole nie ryzykowac.
|
|
#1988 |
|
Konto usunięte
|
nie powiem ja mialam w glownym
eh podly dzien:Cry: |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawde mozna miec??z tego co wiem to zadnych ostrych przedmiotów nie wolno wnosic na poklad. gdzie o tym czytasz? pesete na bank. ja nieraz mialam w kosmetyczce.a kosmetyczka w podrecznym i bylo ok. Zalotka-tez zawsze mam w kosmetyczce. i raz mi pikalo a raz nie. teraz na wszelki wypadek po prostu já wyciagam i wkladam do tego "koszyczka" razem z dozwolonymi plynami;portfelem i komórká. wole wyjác -to zaden problem. niz pózniej majá mi grzebac w podrecznym szukajac owego metalu . a ciekawe kto potem z powrotem tak ladnie mi ulozy w walizce ![]() kacha-
|
|
|
#1991 |
|
Konto usunięte
|
nozyczki dziwne wlansie bo pilnicka nawet nie wolno a co dopieor nozyczki a wogole po co ci :P
ja siedze na gumtree caly dzien i juz ogloszeniami o pokojach brrr
|
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
kacha-co u Ciebie?-jak z mieszkaniem i pracą i TŻ?
![]() co u Was dziewczyny ![]() ?
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Nożyczki o długości ostrza do 6 cm.
Tak http://www.ulc.gov.pl/index.php?opti...narzedzia_nozewlasnei dlatego tez mnie to dziwi. czym wieksza krzywde mozna zrobic- zalotka, peseta czy nozyczkami ![]() kombinuje teraz z polaczeniami do poznania. zaplace drozej, ale chyba pojade najpierw do wawy, a pozniej stamtad. do wawy jest sporo pociagow, a do poznania jeden o 21 45 jest ostatni autobus na lotnisko, wiec musze sie uwinac do tego czasu. ciekawe, ile drozej wyjdzie ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Lenka- ty pisz co u ciebie! ![]() kacha- odpisal ktokolwiek ?
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
a więc w skrócie.
pracuje w sklepie internetowym.. pakuje zabawki,telefony itd. na razie mało godzin ale fajne dziewczyny na domku ![]() w Holandii leje i leje.. jedynie dziś normalna pogoda. ruciaku kiedy jedziesz?jak przygotowania?
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ruciaku, zainspirowałaś mnie
![]() Z racji tego, że teraz na kasę nie będę mogła narzekać (tfu tfu, odpukać ) już planuję wypad 16grudnia do warszawskiej Stodoły na koncert
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Kasienka-
! na hey? tez bym chciala. jak bylam mala, zawsze spiewalam "zazdrosc". zabraniali mi w domu, ze wzgledu na slowa " kazda w myslach gwalci cie". podobno w autobusach to spiewalam. pozniej bylo to samo z ich troje. tam byla piosenka "za ten papieros tuz po, i ten szampan tuz przed.." i tez w autobusach spiewalam. dobre fragmenty sobie wybieralam ![]() jestem z ciebie dumna i baw sie cudownie!! jestem w szoku,ze bilety mozna dostac ![]() Lenka- ja chyba dolacze do ciebie niedlugo tam ![]() wyjezdzam w czwartek, nie mam nic zupelnie przygotowanego. jestem zla na siebie. a zla jestem tez za to,ze pofarbowalam wlosy (szamponem koloryzujacym, pomylilam sie) i mam beznadziejny kolor wlosow. tani taki. ty opowiadaj wiecej no!! ![]()
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Rucia, bilety na grudzien to na pewno jeszcze kupię.
Z resztą zrobię to w tym tyg. No a chciałam w tym tygodniu już w niedzielę jechać... ale bilety od 2tyg wyprzedane
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana- to baw się dobrze!
ost.miałam taką sytuację.. obok mieszkają kierowcy i imprezowali.. żeby nas obudzić obrzucali cały dom ziemniakami itd. skakali przez okna na poduszki ;o ciągneli nam za klamkę,walili po oknach.. żeby nas obudzić.. powiedzieli,że teraz kwiatkami będą rzucać.. a tak poza tym to tęsknie za rozmowami tutaj i za wszystkim to tak z dziwnych rzeczy. odezwę się znowu jak będę miała możliwość
|
#1999 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na dzien dzisiejszy szukam pokoju/studio flatu niedaleko do wynajecia z TZ wyszlo niestety nagle z pewnych przyczyn ktorych nie chce wywalac tu,planowalismy i tak na swieta po swieta razem zamieszkac ale wyszlo ze predzej bedzie widocznie ale to szukanie tylko nerwy kosztuje ale mam nadzieje ze sie pomalu pouklada.pol roku tu jestem prawie wlasnie do mnie dotrloCytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- rucia pisza troche wypadalo by podzwonic ale ja minutow nie mam darmowych;/
|
||
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
o boze
dzwonie do informacji pkp. kobieta niemila jak cholera. z bialego do wawy 39 zl a z wawy do poznania o tej godzinie ktora mi pasuje 110 ![]() albo pytam sie jej: ile normalny bilet? 39 a pozniej pytam sie, a ulgowy? jakby ceny nie mogla powiedziec, powiedziala: 37 % mniej nie po to dzwonie na informacje za 1,30 za minute,zeby samej liczyc ![]() no to znowu nie mam pomyslu, co robic
|
|
#2001 |
|
Konto usunięte
|
witaj w polsce
drogo swoja droga z aglupi piciag ze zycza:O |
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruciak. Ruciak.
a szukalas sama polaczen i cen biletów w internecie? ![]() babka z informacji- ze niemila. no cóz.bywa. a ze z taka cena Ci wyskoczyla to mnie nie dziwi. ![]() zapewne podala Ci mozliwie najdrozsza opcje. stawiam na jakis Express bo przeciez pociagów na trasie Poznan-Warszawa jest cala masa; a i przewozników chyba ze trzech a kazdy rzádzi sie swoim cennikiem.
|
|
#2003 |
|
Konto usunięte
|
nienawidze pkp
a mamam do mnie ' a w londynie pociagami lubiasz jezdzic' no ale sory roznica jest placisz nie malo ale komfort jest a nnie![]() teraz mam railcard 16-25 to place w jedna str 2L a w dwie 3L gdzie kolwiek po Londku oplaca sie
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajdz sama co Ci trzeba, pozniej tylko jak bedziesz kupowac bilet, podaj ten numer co tam masz, np w tym co ci znalazlam TLK 2810, date plus godzine wyjazdu. Jak widzisz mozesz pojechac za 51zl, ale w tym wypadku nie masz miejscowki, pierwsza klasa juz niesttey 79zl. Ja tak kupowalam bilety do Kolobrzegu, z przesiadkami. Wszytsko sobie sama znalazlam i pozapisywalam, pozniej tylko poszlam kupic bilet.
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
u InterRegio niecalá dyszke jeszcze mniej zaplacisz niz TLK
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
ja przez te strony wlasnie szukalam.
ale nie patrzylam na to, ktory to przewoznik. znalazlam sama polaczenie inne, ale pracownik infolinii znalazl mi jeszcze tansze. nie wiem, ile zaplace. ale duzo mniej. z bialegostoku do poznania przez warszawe. tak mam powiedziec przy okienku. wtedy dzieki temu,ze sa to tanie linie kolejowe i bede jechac na jednym bilecie, nie zaplace duzo. wlasnie tak jechalam z poznania rok temu- przez warszawe. trafilam na kompetentnego pracownika infolinii ![]() w poznaniu bede o 22 32. czyli nie o 13 jutro lece do kawiarenki internetowej, drukowac wszystko. i kupic bilety na pociag.
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
co jak co ale po oplaceniu 2 biletow z poludnia Francji do Berlina w 1 strone zaplacilismy z E ponad 700 euro uwazam polskie koleje za jedne z najlepszych w europie ! bo standart to standart ale moge przejechac polske z polnocy na poludnie za 60 zl czy cos takiego. Pamietam za bydgoszcz-krakow placilam chyba 40 zl . Jedyny minus to taki ze moze pociagi sa wolniejsze ale np w berlinie za metro dzienny bilet kosztuje 2 razy drozej co ode mnie do gdanska nad morze ( 160km)
mamy w polsce konkurencje dlatego tak jest , no i ruch lotniczy nie jest tak popularny jak np w niemczech Edytowane przez adka0401 Czas edycji: 2010-11-16 o 19:21 |
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
padlam.
siedze z siostra, bratem ciotecznym (5 lat) i ciocia (29lat) i pokazuje im, z kim sie spotkam w londku. brat cioteczny siedzi na fotelu dosc daleko od komputera i mowi nagle: jak tak tutaj siedze, to wyglada jak dziad ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- w niemczech to niezla masakra z tymi pociagami. byla babysitter briana jechala z stuttgartu do frankfurtu i zaplacila 70? to mozliwe? moze 40 i przekrecilam ale wiem,ze bylam w szoku,ze tak drogo.a miasta sa obok siebie. myslalam,ze zapomnial o mnie ten facet i sie nawet ucieszylam, bo balam sie. jak na zlosc przed sekunda dostalam maila krotkiego: ok great! i'll come up with a plan for what we can do ![]() to znaczy, ze przed spotkaniem nie bede wiedziec, gdzie pojde? ![]() kurna mac. ja chce tylko do hyde parku sie przejsc. czy to znaczy,ze on po prostu pozniej napisze, jak sie zastanowi? jak to zrozumialyscie?
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2010 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

ogloszeniami o pokojach brrr

?

! na hey? tez bym chciala. 

placisz nie malo ale komfort jest a nnie