Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 12:37   #3871
myszka_maj
Zakorzenienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

ja tez ani razu nie mialam mierzonej długości szyjki

Kliwia - czy ty zamawiałaś w aptece ******* z odbiorem osobistym? jak to wygląda dokładnie?

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-11-16 o 13:02
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:41   #3872
gimikis
Rozeznanie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sikam do wanny Na szczęście za grubszą potrzebą byłam rano i mam szczerą nadzieję, że nie będzie dzisiaj powtórki
Tylko żeby Ci wanna nie zżółkła Kretencja w razie czego na grubsza sprawę możesz skozystac z kuwety kota

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:44   #3873
kretencja
Zakorzenienie

Słusznie, zawsze jest kuweta

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:49   #3874
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
nowe dzieciątka huraa gratulacje Mamuśkom

ale świąteczno w sklepach zaczyna się robić, pewnei u was też, dla mnie za wcześnie z tym szałem bożononarodzeniowym, ale już się świąt doczekać nie mogę

czy któraś z Was kupiła Sab Simplex na kolki (Z Czech czy Niemiec) bo słyszałam że jest rewelacyjny, ale nie mogę go znależć ani na ebayu ani na allegro, jeśli tak to gdzie go można dostać?
mimiskierka, nie słyszałam o tym produkcie, ale podobno Plantex rewelacyjnie się sprawdza, i można już takim świeżaczkom podawać, albo pić samemu i wtedy maluch dostaje z mlekiem mamy.
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:55   #3875
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
Napisane przez kamafi Pokaż wiadomość
Priety pomaga Ci mleko? ja czesto jem na sniadanie platki z mlekiem i zawazylam ostatnio ze moj zoladek srednio reaguje... wiec tak naprawde nie wiem co stosowac, musze poczytac o jakis domowych sposobach innych niz mleko
Kamafi mi pomaga, ale słyszałam też, że bardzo dobrze działa siemię lniane, bo robi taką jakby "osłonkę" na ścianie przełyku... Ale to mleko to też pomaga na chwilę, więc mam je pod ręka i jak mnie pali to sobie biorę łyk i mam trochę ulgi

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj USG. Mały jest długi i waży ok 3300łożysko II/III stopień, bardzo grubebrzuch nisko Główka w dół, ale nie wbił się jeszcze w kanał rodny.
Zapytałam lekarza, kiedy mam przyjść na wizytę-powiedział, że za dwa tygodnie jak coś, ale szczerze w to wątpi i życzy mi powodzenia brrrrrr....
Ten tydzień leżę i staram się małego przeciągną chociaż do początku 37tc.
I musze przyznać, że te moje skurcze jak na @ trochę przycichłyale brzuch niziutko.
Wbiję się w listę listopadówek
Boję się jak nie wiem co, a z TŻ-em jakoś nie umiem ostatnio gadać. Jakby go to w ogóle nie obchodziło, że się boję, że jest mi niewygodnie, że jestem słaba i już ogónie zmęczona. Ale może się czepiam-jest taka opcja bo ciąża już przeze mnie przemawia
Edzia mi też właśnie nie wbił się w kanał rodny, ale właśnie bardzo możliwe jest, że urodzę w listopadzie i też się wbiję w listę... Ale właśnie mnie pocieszył, że po 36 tygodniu już jest ok i dziecko jest na tyle duże i rozwinięte, że da sobie radę, więc nie martw się, wszystko będzie ok Może leżenie mi pomoże, bo mi gin kazał dużo leżeć na boku
A TŻ... kurczę wiesz on chyba nigdy nie będzie w stanie zrozumieć co Ty przeżywasz i może dlatego nie możecie się dogadać?

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
To super, że wiesz na czym stoisz, że dzidzia bezpieczna i już taaka wielgachna Mamy podobny termin, jednak ja nie mam możliwości sprawdzić już ile waży. Też jest główką w dół, ale wydaje mi się, że już w kanale. Kilka dni temu intensywnie się wiercił a potem górna część brzucha zrobiła się pusta i stopki czuć już niżej oraz trudniej mi chodzić bo "coś" uwiera między nogami. Brzuch wisi nisko (najgorzej usiąść na wc ). Za tydz spakuję torbę szpitalną i ciuszki wypiorę, czas się zbierać. Też czuję, że szybciej się posypię
Viktoria dziecko około 35-36 tygodnia waży już ok 2,5 kg i więcej także się nie martw... Waga mojego małego też jest tylko orientacyjna tak naprawdę Co do uwierania między nogami... Ja momentami mam wrażenie jakby mały mi łapki w krocze wpychał i chodzić wtedy nie mogę Dziwne uczucie Ja już w tym tygodniu się biorę za pakowanie torby bo wolę mieć wszystko gotowe Trzymam za Ciebie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
agatkia to dziwny ten wasz lekarz. moja ginka usg mierzy dlugosc szyjki. Ostatni raz na moje zyczenie, bo chcialam zobaczyc czy sie cos skrocila. i sie skrocila cale 2 mm Nie wyobrazam sobie jakby ona recznie miala zbadac dlugosc szyjki
Kliwia mi też gin nie mierzy USG... I może nie wiem jaka jest dokładnie, ale on i tak wie że się skróciła bo to wyczuwa... A ile ma dokładnie cm to chyba nie jest aż tak ważne bo każdy mówi coś innego...

Cytat:
Mnie to bardzo irytuje. Od połowy października już lecą z tym bożonarodzeniowym chłamem. Przed Halloween zaczęli, to zdrowe przegięcie już. Uwielbiam Święta, ale ta zakupowa atmosfera obiera całą frajdę. Wkrótce świątecznie będzie pół roku - połowa paźdz - połowa lutego
Oj mnie to też strasznie wkurza... Mój TŻ nie lubi świąt i dla niego to jest zwykłe wolne, ale to jest właśnie związane z tym, że święta są już oklepane zanim się naprawdę zaczną Jak człowiek od początku listopada wszędzie widzi świąteczne ozdoby, reklamy i w ogóle wszystko w tonacji świątecznej to te święta tracą cały swój urok... Kiedyś się na nie czekało, a teraz?

Kretencja ja ostatnio poszłam do babci i akurat był remont rur w całym pionie i odłączyli wszystko - umywalkę, kibelek i wannę... No to babcia podstawiła kosz na śmieci Ale ja po prostu myślałam, że padnę jak to zobaczyłam Starałam się wytrzymać, ale raz musiałam bo bym do domu nie dojechała

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:58
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:57   #3876
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
VictoriaK, mam podobnie. Siara już od dawna, ale raczej pojawia się tylko, jak ścisnę brodawkę. Dwa czy trzy razy się zdarzyło, że wypłynęło trochę więcej samoistnie.

Kliwia, ja nie miałam ANI RAZU mierzonej szyjki na usg

No, salon piękności mogę sobie zrobić Tego zwykłego oleju jojoba używam już od dłuższego czasu zamiast kremu na noc. I bardzo jestem zadowolona ze stanu mojej cery teraz (choć nie wiem czy to nie wpływ ciązy )

Ale mnie mój mąz urządził. Zabrał się za naprawę cieknącej rury w kiblu i... tyle mu się zeszło, że nie zdążył skończyć, a musiał do pracy wychodzić I do 22-giej mam w ten sposób kibel nieczynny Czujecie? Kobitka w 9 miesiącu, która sika co pół godziny - z nieczynnym kiblem Sikam do wanny Na szczęście za grubszą potrzebą byłam rano i mam szczerą nadzieję, że nie będzie dzisiaj powtórki
dobre
w razie czego pożycz pieluchę od dzidzia i spakuj w paklanka
Stary 2010-11-16, 13:02   #3877
kretencja
Zakorzenienie

As, też niezły pomysł. Tyle że mam same najmniejsze - newborny. Nie wiem czy by starczyła

Co do tej szyjki. Pisałam kiedyś już o tym. Mnie się wydaje, że istotne, jaka była na początku, niektóre kobiety mają naturalnie krótką. Ja zapytałam gina o długość dopiero koło 28 tygodnia bodajże - od ocenia tylko na podstawie badania pacami. I powiedział, że 2 cm i że to OK. Nie musiałam leżeć, ani nic. Na ostatnim badaniu, w skończonym 36tc też miałam 2cm, więc widocznie taka moja uroda

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-16, 13:03   #3878
kliwia
Zakorzenienie

myszka zamawialam. Najpierw sie zarejestrowalam, by otrzymac karte rabatowa dla mamy i malenstwa, i zwykla karte do zbierania pkt. [ale to mozna zrobic w dowolnej chwili] Potem wybralam co mnie interresuje i pozniej wybralam apteke do ktorej maja wyslac zamowienie i wsio [3 kroki, na stronie doz. pl ladnie wyskakuje kolejny etap zamowienia]
I zamowienie bylo po 24h w aptece.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:08   #3879
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
myszka zamawialam. Najpierw sie zarejestrowalam, by otrzymac karte rabatowa dla mamy i malenstwa, i zwykla karte do zbierania pkt. [ale to mozna zrobic w dowolnej chwili] Potem wybralam co mnie interresuje i pozniej wybralam apteke do ktorej maja wyslac zamowienie i wsio [3 kroki, na stronie doz. pl ladnie wyskakuje kolejny etap zamowienia]
I zamowienie bylo po 24h w aptece.
a placi sie przez przelewem czy na miejscu w aptece??? jakies koszty dostarczenia do apteki tez sa???

Nasz Skarb
Stary 2010-11-16, 13:12   #3880
kretencja
Zakorzenienie

Priety, no też fajnie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-16, 13:14   #3881
kliwia
Zakorzenienie

myszka na miejscu sie placi - koszty dostarczenia do apteki 0zł
Stary 2010-11-16, 13:15   #3882
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
myszka na miejscu sie placi - koszty dostarczenia do apteki 0zł
dziękuje

Nasz Skarb
Stary 2010-11-16, 13:16   #3883
kliwia
Zakorzenienie

Chyba u jednej grudniówki sie zaczeło:
Przeklejam sms z innego watku:
sms od Lisek15:

Dzień Dobry.
Właśnie robie juz któryś korytarz z kolei. Z każdą chwilą idę coraz wolniej. Miałam robione ktg i wykazało skurcze, ale jeszcze sie nie cieszę. Lekarz nie widział tego jeszcze.. Narazie zakazał mi już jeść, bo po godz 15 ma mi podać kroplówke. Pytałam czy widział ktg i nie widział.. Tak czy siak chodze, kopie sie podrażniam sutki, i patrze ile czego mam w majtach. Bo plamie. A i krzyże zaczynają Mnie boleć ( niewiem czy od chodzenia czy zaczyna sie ) podbrzusze też. Nie cieszyć sie tylko trzymać kciuki, żeby było to. Rodzić mogę po godzinie 20 bo tz jest w pracy.Pozdrowiona dla wszystkich i buziaki .
Stary 2010-11-16, 13:18   #3884
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wstrzymałam się z wzięciem nospy i żołądek przestał boleć w jednej chwili wiec to napewno maluszek mnie uciskał bo troche sie powiercił i bólu juz nie czuje

Ciekawa jestem ile mój mały juz waży bo na ostatniej wizycie nie miałam USG, a teraz w czwartek nastepna wizyta wiec moze teraz zrobią USG.

A w piątek jade oglądać szpital gdzie bede rodzić bo moja położna akurat ma dyżur to wszystko dokładnie opowie co i jak. I na dodatek będę miała akupunkture... Ciekawa jestem uczucia tych igiełek hehe
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:18   #3885
kretencja
Zakorzenienie

Lisek

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-16, 13:23   #3886
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
sms od Lisek15:

Dzień Dobry.
Właśnie robie juz któryś korytarz z kolei. Z każdą chwilą idę coraz wolniej. Miałam robione ktg i wykazało skurcze, ale jeszcze sie nie cieszę. Lekarz nie widział tego jeszcze.. Narazie zakazał mi już jeść, bo po godz 15 ma mi podać kroplówke. Pytałam czy widział ktg i nie widział.. Tak czy siak chodze, kopie sie podrażniam sutki, i patrze ile czego mam w majtach. Bo plamie. A i krzyże zaczynają Mnie boleć ( niewiem czy od chodzenia czy zaczyna sie ) podbrzusze też. Nie cieszyć sie tylko trzymać kciuki, żeby było to. Rodzić mogę po godzinie 20 bo tz jest w pracy.Pozdrowiona dla wszystkich i buziaki .
trzymam kciuki za poród po 20

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Wstrzymałam się z wzięciem nospy i żołądek przestał boleć w jednej chwili wiec to napewno maluszek mnie uciskał bo troche sie powiercił i bólu juz nie czuje

Ciekawa jestem ile mój mały juz waży bo na ostatniej wizycie nie miałam USG, a teraz w czwartek nastepna wizyta wiec moze teraz zrobią USG.

A w piątek jade oglądać szpital gdzie bede rodzić bo moja położna akurat ma dyżur to wszystko dokładnie opowie co i jak. I na dodatek będę miała akupunkture... Ciekawa jestem uczucia tych igiełek hehe
ja tez jetsem ciekawa wagi.... ale wizyta dopiero w poniedziałek

Nasz Skarb
Stary 2010-11-16, 13:30   #3887
gimikis
Rozeznanie

Lisek to po 20 zaczniemy Gratulowac. Trzymaj się i niech akcja się rozwija.

Stary 2010-11-16, 13:38   #3888
_As_
Raczkowanie

Lisek za pozytywne rozwinięcie akcji, ściskaj nogi do 20!!!
Stary 2010-11-16, 13:45   #3889
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Rptrbj1978:

O 00.50 urodziła się nasza Lenka. waga ok 3kg, 55cm, SN. Szczegóły później.
GRATULACJE !!!!
Cytat:
Dziewczyny ale lecicie z tymi porodami!!
Gratulacje

sms od Anecki:
Hej dziewczeta. Nie bede miec wywolywania jednak i znow mnie ochrzanili ze jak to nie pamietam ostatniej miesiaczki. Dziewzcyna z sali tez nie pamietala dokladnie i rowniez jej sie oberwalo heh. Nie wiem po co tu leze :/ Rano mialam KTG, wykazywalo skurcze co 10 minut 90%, ale nic mnie nie boli. Pozdrawiam.
No to może samo się rozkręci
Cytat:
sms od Lisek15:

Dzień Dobry.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:48   #3890
Agatkia
Zadomowienie

Ass, No, to widzę same podobieństwa A ile waży Twoje dziecię? Na kiedy masz termin?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:51   #3891
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka, Lisek

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:58   #3892
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
mallinka w pierwsyzm poscie jeszcze vikicullen urodzila nie zmienilas z przeoczenia
Dziękuję

Anecka, Lisek no i ciekawe jak tam Andziat ?

Monana śliczna Asieńka moja imienniczka

ja dziś rano byłam na badaniach - w piatek mam wizyte
a teraz cały czas układam i przekładam rzeczy w nowych meblach i już padam na twarz... dziwi mnie to że kupiliśmy 4 meble (w tym szafę) a po przełożeniu wszystkiego i tak ledwo się mieszczę
i w końcu mogłabym siąść do nauki, ale nie mam czasu

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:00   #3893
_As_
Raczkowanie

Agatkia, 25.12 z om. A ważony był ostatnio 2 listopada i miał 1975g. Teraz wizytę mamy 30-go. A jak Twój dzieć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 14:00   #3894
sanderinka
Zakorzenienie

czesc

podczytuje was ale nie mam co pisać. trzymam kciuki za rodzące

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:04   #3895
zenia2211
Rozeznanie

Anecka,Lisek
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:06   #3896
kropka27
Raczkowanie

czesc dziewczyny!
na poczatku oczywiscie serdeczne gratulacje dla nowych mamus! i powiem szczerze ze z calego serca zazroszcze - juz bym chcaiala zeby u mnie bylo juz po bo zaczynam fiksowac.
Dzis wybieram sie na KTG bo od rana prawie nie czuje maluszka - ze trzy delikatne ruchy i poza tym nic- normalnie zaraz zglupieje...
Poza tym juz mam dosc telefonow - czy to juz? jak sie czuje itd - kuzwa jak bedzie sie cos dzialo to dam znac- zresta termin z om mam dopiero na 24.11, (z usg na 18.11) juz nerwowo nie daje rady.
dziewczyny czy Wy tez macie takie pospinane brzuchy- moj jest szalenie twardy - a bole wieczorami sa nie do wytrzymania i moja szyjka swiruje bo cala jakby twardnieje ze siedziec nie moge (macie takie boje?)- poczatkowo myslamam ze to juz skurcze prawdziwe - ale jak sie poloze to one przechodza a rano slady po nich nie ma

Ehhh juz moglo by byc po....
zreszta zaczynam sie bac bo tydzien temu na usg wyszlo ze dzidzi ma 3400g kurde jak jeszcze troche pochodze tonie dam rady urodzic tak duzego dziecka..... i to mnie przeraza....

ale sie wyzalilam....
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:12   #3897
_paulinka2
Wtajemniczenie

kropka mnie też drażnią Ci wszyscy co się tak wypytują nie martw się wagą dzidzi, moja w 37 chyba tc wazyla 3150 g :P ale te obliczenia maja margines błędu. Daj znać po ktg

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:12   #3898
gimikis
Rozeznanie

Cisza na tym forum jak makiem zasiał. Pewnie przez ta dobijającą pogodę. Az sama się senna zrobiłam.

Kropka- ja mam dokładnie tak samo jak Ty. Mega twardnięcia brzucha do tego ból i takie kłucie w szyjce i jak już się ciesze że się zaczyna to nagle ustaje.
Co do telefonów i tych głupich pytań czy już to tez non toper wydzwaniają albo piszą. Przecież to tylko wkurza człowieka.

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-11-16 o 14:16
Stary 2010-11-16, 14:18   #3899
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!
na poczatku oczywiscie serdeczne gratulacje dla nowych mamus! i powiem szczerze ze z calego serca zazroszcze - juz bym chcaiala zeby u mnie bylo juz po bo zaczynam fiksowac.
Dzis wybieram sie na KTG bo od rana prawie nie czuje maluszka - ze trzy delikatne ruchy i poza tym nic- normalnie zaraz zglupieje...
Poza tym juz mam dosc telefonow - czy to juz? jak sie czuje itd - kuzwa jak bedzie sie cos dzialo to dam znac- zresta termin z om mam dopiero na 24.11, (z usg na 18.11) juz nerwowo nie daje rady.
dziewczyny czy Wy tez macie takie pospinane brzuchy- moj jest szalenie twardy - a bole wieczorami sa nie do wytrzymania i moja szyjka swiruje bo cala jakby twardnieje ze siedziec nie moge (macie takie boje?)- poczatkowo myslamam ze to juz skurcze prawdziwe - ale jak sie poloze to one przechodza a rano slady po nich nie ma

Ehhh juz moglo by byc po....
zreszta zaczynam sie bac bo tydzien temu na usg wyszlo ze dzidzi ma 3400g kurde jak jeszcze troche pochodze tonie dam rady urodzic tak duzego dziecka..... i to mnie przeraza....

ale sie wyzalilam....
Ja mam dokładnie tak samo jak Ty i termin dzien po Tobie...
Po 1 ciagłe telefony i wiadomosci na gg zeby pytali jak sie czuje to nie... A ty jeszcze nie urodziłas ? A ty ciagle w ciazy
Po 2 skurcze tez czuje i to w miare regularne a jak juz po 2 czy 3 godz mysle ze to juz to przechodzą

No i ja u lekarza byłam 3 tyg temu i malutka wazyła 3300 mam tylko nadzieje ze lekarz sie pomylił bo nie dam rady jej urodzic jak bedzie taka duza....

Własnie ide dzisiaj na wizyte zobaczymy czy mi zrobi dzisiaj usg... I co powie po badaniu....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:19   #3900
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
No, to niezły centymetr ma w palcach nasz W. W dodatku nigdzie nie zapisuje ile ma szyjka, więc skąd mam wiedzieć, czy się skraca?

U mnie siara pojawiła się już w 22 tygodniu i jest do dziś. Nic mi nie cieknie samoistnie, ale jak lekko nacisnę to pojawia się żółta albo przezroczysta kropelka.

Ja mam brzuch baaardzo nisko, ale to chyba taka moja uroda, bo nigdy nie był wypukły tuż pod piersiami.

Mam na plusie 8,5 kg. Ciekawe, czy dobiję do 10... W ostatnich dniach znowu nabieram.
Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
No, właśnie, takie ma niby dobre opinie, a z Apoloonią mamy mieszane uczucia względem niego... Kliwia, a twoja szyjka ile ma? U mnie ponoć wszystko zamknięte na amen. Czy dobrze uformowana szyjka oznacza,z e jest twarda?

Apoloonia, a Ty chodzisz do niego państwowo czy prywatnie?
słyszałam że szyjka może się też wydłużyć
może przy ręcznym mierzeniu podaje się jakieś inne wartości

ja na plusie mam 9
ale jakoś z przybieraniem stanełam
oogólnie pozwoliłam sobie przytyć w ciąży 12kg więc jestem zadowolona

teraz mam wizyty państwowe ale prywatnych również kilka zaliczyłam
i nie widzę różnicy w traktowaniu

tzn. jedna rzecz wpadła mi w oko
gdy po raz pierwszy na usg wyszło że mała jest 3 tygodnie do przodu
powiedział żej eśli dalej tak będize to nie pozwoli mi się męczyć w czasie porodu i będzie CC (to była wizyta prywatna)
po tem miałam kilka państwowych oczywiście mała w dalszym ciągu była 3 tygodnie do przodu ale już o CC nic nie wspominał..

ogólnie nie chcę za bardzo CC
i czuję że poród będzie jednak przed teriminem więc mam nadzieje że nie przekroczy 4kg i urodze SN

Cytat:
wiesz, u mnie codziennie na granatowym staniku widać zaschnięte mleko - jakby mleko w proszku a te wodniste wycieki zdarzyły się tylko raz. Także nie jest to jakaś stała sytuacja, że sobie tak kapie. A nawilżasz brodawki? Mi ginka doradziła, żeby smarować je kremem - używam Lansinoh, ale pewnie zwykła wazelinka będzie ok- jest on o tyle fajny, że przy karmieniu piersią dziecko może go zlizać, nie jest szkodliwy. Może od nawilżania gruczoły są bardziej pobudzone?
u mnie nic nie widać!
jestem w szoku od 22tc siara?

ja to jakaś wybrakowana jestem

biustu nawet balsamem nie smaruje bo bałam się że może to wywołać skurcze
ale teraz jak wszystko jest ok to zacznę jeśli ma pomóc
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości