BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-15, 20:40   #4621
stokrotka1404
Zadomowienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Twoje szczęście, ze typek Cię zniechęcił Jak chcesz wiedzieć czym byś się zajmowała to czytaj (podświetl kursorem):
Musiałabyś umówić się na spotkania ze wszystkimi swoimi znajomymi których tylko znasz, zaczynając od tych najlepszych przyjaciół i rodziny (z każdym z osobna). Potem opowiadałabyś im o firmie (ta sama historia, którą teraz usłyszałaś) pokazać im jaka to wspaniała firma, zyskać ich zaufanie, przekonać że teraz muszą wybrać ofertę jedną z 8000 ofert (możliwe że już zobaczyłaś tą historię o tym ile jest w Polsce banków, ubezpieczycieli itd. te 8000 wychodzi gdy przemnoży się wszystkie te w/w instytucję przez ilość ofert jakie oferuje każda z nich z osobna) potem pokazujesz jakimi są szczęściarzami, bo mają Ciebie a ty im wybierzesz 1 ofertę idealnie dopasowaną do ich potrzeb... To wszystko robi się specjalnymi opowiadankami i trikami psychologicznymi i trwa ok godz. Czyli robisz im pranie mózgu. Nie ważne, że jak będziesz się umawiać, to tylko na pół godz (całe spotkanie nigdy nie trwa mniej niż półtora godz.), że ich nie interesuje twoja oferta (bo przecież są zainteresowani tymi 8000 ofert) i że w rzeczywistości na 2. spotkaniu zaproponujesz im nie to co jest dla nich najkorzystniejsze i to co potrzebują, tylko to co da ci najwyższą prowizją (wszyscy zawsze dostają to samo i nawet ty nie masz na to wpływu). Na tym 2. spotkaniu wciskasz na siłę to co masz a ta osoba ma być przekonana, że to jest dokładnie to co chciała.
Potem wyłudzasz nr tel. do znajomych znajomych i później chodzisz do obcych, ale mało komu to się udaje. Zwykle kończy się na tym, że narobisz sobie wrogów w rodzinie i u przyjaciół, prawie nic nie zarobisz a osoby obce nie będą chciały się z tobą umawiać więc zrezygnujesz...

Byłam już na kilku podobnych rozmowach i zawsze metody były takie same. Raz uwierzyłam i próbowałam w to się bawić, ale zrezygnowałam w momencie, kiedy nie chcieli dać mi ofert odpowiadających oczekiwaniom moich znajomych, tylko kazali ich 'URABIAĆ"
dobrze napisane. Widzę tylko jeden plus z wycieczki do Katowic-zakupy Kupiłam sobie śliczną bluzeczkę z Terranowej
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 21:04   #4622
pumas
Zakorzenienie

Ariena, mam dla Ciebie rade: zastanow sie, co umiesz robic w zyciu prywatnym. I nie mowie tu o gotowaniu czy szyciu ;-) Tylko w czym czujesz sie pewnie. Moze w doradzaniu ? A moze w namawianiu ? A moze w liczeniu, kalkulowaniu ? Zastanow sie, co sprawia Ci przyejmnosc i w tym kierunku probuj isc. Jak juz sie dowiesz, co to za rzeczy, badz ich pewna i z ta pewnoscia idz na rozmowe. Pokazuj swoje atuty, a chowaj wady

Praca z facetami jest fajna, zabawna przede wszystkim, ale bardzo niebezpieczna. Mozna sie wplatac w chore relacje, zarowno zazdrosci, jak i milosci, takze nie polecam się za bardzo wyrozniac z tłumu

Mabi, dlaczego nie pojedziesz???? Kto Ci znowu rozradził? Sluchaj swojego serca, a nie pseudo rozumu rodziny....

Wrocilam o 20stej z pracy. Ciezki dzien. Wkurzenie siegajace zenitu. Korki mnie dobiły, 2km zrobiłam w ponad godzinę. Przez co spoznilam sie na spotkanie az 40 min i prawie nic nie załatwiłam, a tak mi zalezalo. I sie poplakalam z bezsilnosci. Na szczescie drugie spotkanie wyszlo calkiem ok.
Jutro rano nie ide do pracy, bo mi się nie chce, ale za to pojde wieczorem... Troche jestem załamana, bo marketing cos namieszał i wcisnal kurs angielskiego 2 osobom, a ja w tej szkole nie moge miec angielskiego, to warunek od pani dyr. I co ja mam teraz zrobic...Skoro dzieci sa nastawione na angielski, a ja przyjde i powiem, ze sorry, ale nie ma ? Nie cierpie obrywac za innych...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 21:21   #4623
HaleyJames
Raczkowanie

Vampirka, wielkie dzięki. Jak dobrze, że mam w sobie jeszcze resztki asertywności. Następnym razem jak przypadkiem trafię na taką ofertę to będę szybciej uciekać niż weszłam
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...
HaleyJames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 21:23   #4624
pumas
Zakorzenienie

tez mialam kiedys taka oferte. Porazka i tyle. Wyszlam szybciej niz weszlam
Stary 2010-11-15, 21:31   #4625
HaleyJames
Raczkowanie

Ja niestety straciłam 20 minut na rozmowie z tym panem, ale nigdy więcej
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...
Stary 2010-11-15, 21:33   #4626
pumas
Zakorzenienie

nie warto wierzyc w takie brednie !!!!!!!!!!!!
Stary 2010-11-15, 21:43   #4627
HaleyJames
Raczkowanie

Ja nie uwierzyłam, ale na pewno ktoś w końcu dał się nabrać na tą głupią gadkę
Stary 2010-11-15, 22:03   #4628
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Mam jedno skojarzenie: napad na bank
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 22:09   #4629
Ariena
Zakorzenienie

HaleyJames ja też kiedyś byłam na takiej rozmowie!! I to w sobotę! Wpierw nas zapakowali do jednego pokoju (koło 10,15 osób) i zrobili 2h (!) prezentację firmy, czym się zajmują. Oczywiście nie mówili czym byśmy się zajmowali. Dopiero ostatnie 10 minut coś tam pokrętnie powiedzieli, my zaczęliśmy zadawać pytania, koleś nie chciał odpowiadać za bardzo. Jedynie mówił że mamy dużo znajomych i dużo przyjaciół i to jest nasz potencjał. Mieliśmy potem wchodzić po kolei do jego pokoju by omówił szczegóły. Wyszłam stamtąd i więcej mnie nie widzieli. Byłam tam na 10 rano, wróciłam do domu po 13. Jakbym tam czekała na swoją kolej to pewnie wróciłabym koło 15.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ariena, mam dla Ciebie rade: zastanow sie, co umiesz robic w zyciu prywatnym. I nie mowie tu o gotowaniu czy szyciu ;-) Tylko w czym czujesz sie pewnie. Moze w doradzaniu ? A moze w namawianiu ? A moze w liczeniu, kalkulowaniu ? Zastanow sie, co sprawia Ci przyejmnosc i w tym kierunku probuj isc. Jak juz sie dowiesz, co to za rzeczy, badz ich pewna i z ta pewnoscia idz na rozmowe. Pokazuj swoje atuty, a chowaj wady
Hmmm...zastanowię się. Jestem dobra w organizowaniu wolnego czasu, wyjazdów, szukania ciekawych miejsc i rezerwacji noclegów, hotelu itd. Na praktykach miałam szukać miejsca na festyn żeglarski (praktyka w dziale PR i marketingu). Musiałam znaleźć miejsce nad jeziorem, gdzie można zorganizować festyn żeglarski z żaglówkami i innymi atrakcjami (paintball, quady itp, jak najwięcej atrakcji), do tego ile jest miejsc w hotelu, jaka cena, czy menu dobre, festyn pod wielkim namiotem-czy mają taki do dyspozycji itd itp, to było zarąbiste! Do tego w życiu prywatnym lubię to robić. A co jeszcze lubię robić- to bym musiała się zastanowić.
Stary 2010-11-15, 22:31   #4630
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HaleyJames Pokaż wiadomość
Vampirka, to właśnie miała być praca związana ze sprzedażą wszelkich produktów finansowych. Niestety ten facet w ogóle nie potrafił mi wytłumaczyć czym miałabym się zajmować. W żaden sposób nie opisał stanowiska tylko zachwalał firmę. Może i bym się skusiła, ale ten koleś był tak niekompetentny, że sama jego osoba mnie zniechęciła. Po prostu taki odpychający typek. Jak weszłam do pokoju to prawie leżał na tym krześle i przez całą rozmowę nie zmienił pozycji, za grosz kultury. Jedyne co go interesowało to to, żebym jak najszybciej zapisała się na to szkolenie i wpłaciła pieniądze na konto firmy. No i kiedy odmówiłam to prawie na mnie krzyczał, wredny typ. No bo przecież zmarnowałam taką szansę i takie możliwości rozwoju, ehh słów mi brak
hehehehehehe tez mialam kiedys podon rozmowe.
ja przeszlam w sukience i na obcasach...a typ bujal sie na krzesle i jadl czipsy cebulowe.

ok...myslalam, ze bede wstrzymywac oddech. nastepnie jednak odkrylam , z w ogole nie jest do rozmowy ze mna przygotowany.
zadawal mi takie pytania, ze mialam ochote powiedziec, ze dam mu moze 5 minut na przeczytanie mojgo cv, zeby sie nie blaznil.

bylam wtedy dosc zdesperowana jesli chodzi o poszukiwanie pracy.
jak do mnie zadzwonili to pomyslalam, ze czemu nie...z bolem serca))
i tez mialo byc jakies szkolenie, mialam czekac na telefon do ktoregos tam wrzesnia.
oczywiscie nie zadzwonili.
w tym czasie znalazlam sobie prace, ktora mam teraz.

z tygodniowym opoznieniem zadzwonil do mnie nagle koles i tez byl szczerze zdziwiony, ze mam go juz gdzies.
nawet probowal wyludzic info gdzie i za il dostalam prace)
pelna kulturka hehe
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 22:44   #4631
pumas
Zakorzenienie

Ariena, ja tez uwielbiam takie rzeczy. Czyli dzial marketingu ale nie tylko... Pomysl o czyms innym. Proponuje kazdej z was wypisac rzeczy, ktore sprawiaja nam przyjemnosc z zyciu prywatnym, w czym czujemy sie pewnie i dojdziemy do tego, co powinnysmy w zyciu robic i jakie swoje cechy odkryc na nowo!

Zaczynam:
Lubię:
-projektowanie
-organizowanie
-doradzanie (oprowadzanie, opowiadanie)
-robienie wywiadów
-jezdzenie samochodem
-zarządzanie ludzmi (a feeeeeeeee)
Stary 2010-11-15, 23:07   #4632
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Pałac Bagatela poszukuje osoby do obsługi recepcji. Do obowiązków zatrudnionej osoby należała będzie rónież obsługa gości w restauracji i prace porządkowe. CV prosimy przesyłać na adres kontakt@bagatela.com.pl. Mile widziana chęć założenia własnej działalności gospodarczej.

Do czego może być potrzebna ta działalność?

Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Czas edycji: 2010-11-15 o 23:29
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 23:25   #4633
kwasiorek
Raczkowanie

Ja już wróciłam z dlugiego weekendu w górach mimo obaw co do mojego współtowarzysza było mega fantastycznie(bynaj mniej dla mnie). Przejrzałam dziś ok 50 maili z ofertami pracy, na ok 15 ogłoszeń jutro odpowiem Aha dzwoniła do mnie pani w piątek z getin banku na stanowisko specjalisty ds sprzedaży kredytów hipotecznych, ale trzeba założyć własną działalność Aha i we środę przed wyjazdem przypieczętowałam moją porażkę rejestrując się jako bezrobotna w UP
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 00:35   #4634
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Proponuje kazdej z was wypisac rzeczy, ktore sprawiaja nam przyjemnosc z zyciu prywatnym, w czym czujemy sie pewnie i dojdziemy do tego, co powinnysmy w zyciu robic i jakie swoje cechy odkryc na nowo!
Nigdy tak naprawdę się nad takimi sprawami nie zastanawiałam. Wręcz wciskałam takie przemyślenia gdzieś na samo dno podświadomości. Zostałam tak wychowana żeby nie wymagać "nie wiadomo czego", żeby zadowalać się tym co mam, a najlepiej to niezbędnym minimum i nie wydziwiać. Standardowe akcje z dzieciństwa to np: ścisła kontrola zużycia wody, codzienne kąpiele były wykluczone, ograniczanie ogrzewania w domu, minimalizm w ubraniach (2 pary spodni i kilka bluzek na górę, wszystko maksymalnie funkcjonalne, żadnego strojenia się). Gdy zaczęłam się trochę malować w 1 klasie liceum to mama była pełna potępienia. Tym oto sposobem po skończeniu liceum absolutnie nie wiedziałam i nie myślałam o tym co chcę robić w życiu. Moje pragnienia dotyczyły tego, żeby kupić sobie coś ładnego, mieć więcej spodni, a może nawet jakąś spódnicę.
Jeszcze do około 16 rż miałam jakieś marzenia, plany. Bardzo chciałam iść na jakiś kierunek studiów związany z rysunkiem, albo być dekoratorem wnętrz. Prosiłam rodziców żeby zapisali mnie na jakieś lekcje z rysunku. Wtedy niestety nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak MDK gdzie są takie zajęcia, a kółko plastyczne w szkole było żenujące, ale z braku laku chodziłam. Prosiłam o to rodziców tym bardziej, że uczyłam się dobrze i nigdy nie potrzebowałam z niczego korepetycji, więc zamiast na korki mogli by mi dać trochę pieniędzy na zajęcia z rysunku. Moje długotrwałe prośby spełzły na niczym. W międzyczasie siostra miała korki z fizyki i zajęcia z szybkiego czytania i zapamiętywania. Poczułam się tak dogłebnie urażona, oszukana, zignorowana, że spaliłam wszystkie swoje teczki z rysunkami i wyrzuciłam resztki na śmietnik, a także spaliłam swoje wszystkie plany. Przez 5lat nawet nie wzięłam ołówka do ręki. Potem się trochę przełamałam i coś tam czasem naskrobię, ale tylko tak dla siebie. Poza tym widzę, że jakby ubyło mi talentu. No cóż, mówi się trudno. Poszłam na pedagogikę wczesnoszkolną. Może będę nauczycielem, jak się uda, ale w moim mieście graniczy to z cudem.

Lubię:
- gotować
- makijaż, malować innych (praca w Inglocie była pod tym względem super)
- rysować, wszelkie prace plastyczne i manualne
- urządzać wnętrza, planować wystrój (potrafiłam kiedyś godzinami grać w Simsy, ale tylko po to żeby kupować now domy i je urządzać; dawno temu miałam też jakiś program też do urządzania wnętrz)
- otaczać się pięknymi przedmiotami
- dzieci (choć czasami mi się wydaje, że bardziej jako koleżanka, a nie pani nauczycielka )
- uwielbiam pracować w zespole ludzi nad jakimś projektem, zadaniem, być częścią zespołu
- rozmawiać z ludźmi, doradzać i słuchać
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 08:50   #4635
Jula
Zakorzenienie

Praca marzeń: http://wroclaw.olx.pl/zatrudnie-asys...-iid-125514656
Heh...

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 08:53   #4636
HaleyJames
Raczkowanie

Ariena, Tobie przynajmniej zrobili to "pranie mózgu" za darmo, a mnie kazali za nie zapłacić
Lapinne, też się wystroiłam jak szczur na otwarcie kanału a koleś siedział w jakiejś starej koszuli w kratkę
Jula, coś dla mnie, tyle że trochę daleko

Edytowane przez HaleyJames
Czas edycji: 2010-11-16 o 08:55
Stary 2010-11-16, 10:15   #4637
ibyza
Wtajemniczenie

85lenaw urzedzie powiedzieli ze po 30 dniach sie dowiem, ale jak sie ludzi pytalam to czekali po 2, 3 miesiace ale kdostali te dofinansowania wiec i ja jestem dobrej mysli

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

HaleyJames a ja bym sie bala isc do takiej pracy ;p niewiadomo co ten facet tak naprawde chce ;p jeszcze emeryt. nie wierze, że nie ma jakiejś wnuczki, żeby mu pomogła
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:29   #4638
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
maharet1092 nie moge odpowiadac, bo juz moj wniosek jest w toku wiec jesli mam dostac to dofinansowanie to wole poczekac niz zmarnowac szanse, a wiadomo ze wlasny biznes to wlasny biznes
ale to siedzenie i czekanie jest dolujace...
No chodziło mi o to,że jak odpowiesz to wcale nie znaczy,że Cię przyjmą.A nawet jakby tomożesz odmówić,powiedzieć,że nieaktualne,nie zobowiązuje Cię to do niczego..Albo zanim się zdecydują to się wyjaśni z tym dofinansowaniem i w razie nie dostania go będziesz miała jakąś opcję zapasową.Albo się zorientujesz jakie masz wzięcie i w jakich branżach chociaż.
Aha.Mój mąż czekał na tą dotację 2 miesiące,wzywali go do urzędu jak na sraczkę a nie dostał

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2010-11-16 o 10:35
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:49   #4639
pumas
Zakorzenienie

Magda, przykra ta Twoja opowieść. Rodzice czasem nie zdaja sobie sprawy, jak wplywa na dziecko takie faworyzowanie, prawdopodobnie zupelnie niezamierzone - drugiego dziecka.
Mysle, ze teraz powinnas pojsc za swoimi marzeniami. Krok po kroku i zobaczysz, ze Ci sie uda.
Stary 2010-11-16, 12:12   #4640
HaleyJames
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość

HaleyJames a ja bym sie bala isc do takiej pracy ;p niewiadomo co ten facet tak naprawde chce ;p jeszcze emeryt. nie wierze, że nie ma jakiejś wnuczki, żeby mu pomogła
Jak emeryt to pewnych "rzeczy" już nie może, więc nie ma strachu hehehe
Stary 2010-11-16, 12:17   #4641
pumas
Zakorzenienie

ojjjj to taka podpcha, na pewno nie emeryt i moze moze :P Ja bym w zyciu sie nie zgodzila na taka prace, afeee, niewiadomo co sie zastanie na miejscu :P
Stary 2010-11-16, 12:23   #4642
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość
Lubię:
- gotować
- makijaż, malować innych (praca w Inglocie była pod tym względem super)
- rysować, wszelkie prace plastyczne i manualne
- urządzać wnętrza, planować wystrój (potrafiłam kiedyś godzinami grać w Simsy, ale tylko po to żeby kupować now domy i je urządzać; dawno temu miałam też jakiś program też do urządzania wnętrz)
- otaczać się pięknymi przedmiotami
- dzieci (choć czasami mi się wydaje, że bardziej jako koleżanka, a nie pani nauczycielka )
- uwielbiam pracować w zespole ludzi nad jakimś projektem, zadaniem, być częścią zespołu
- rozmawiać z ludźmi, doradzać i słuchać
ja lubię
-siedzieć na forach internetowych,ale żadnej pracy raczej w tej branży nie znajdę
-pisać opowiadania,recenzje i w sumie mogłabym pracować dla jakiejś gazety,lecz wątpię by mnie przyjęli
-literaturę,film,sztukę-tysiące bezrobotnych magistrów po kirunkach z tym związanych
-komputery-jednak musiałabym mieć jakaś szkołę i doświadczenie bo dla pracodawcy "umiem", "nauczyłam się sama w domu" nic nie znaczy,muszą mieć udokumentowane
-wszelką papierkową robotę i raczej pracę samodzielną niż zespołową-tu mam chuba największe możliwości i staram sie rozwijać w tym kierunku.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:27   #4643
HaleyJames
Raczkowanie

Cytat:
ojjjj to taka podpcha, na pewno nie emeryt i moze moze :P Ja bym w zyciu sie nie zgodzila na taka prace, afeee, niewiadomo co sie zastanie na miejscu :P
Wyobraziłam sobie taką sytuację i aż mnie obrzydzenie wzięło fuuujjjjj
Stary 2010-11-16, 12:32   #4644
pumas
Zakorzenienie

kiedys jechalam autostopem i stary facet sie rozebrał w samochodzie i bawil swoim *&^%$. ohyda, myslalam, ze posikam sie ze smiechu i obrzydzenia :P

Maharet, sprobuj w gazetach, chocby lokalnych, ja kiedys pracowalam nie majac doswiadczenia. Liczy sie dryg do pisania i umiejetnosc wyslawiania, blyskotliwosc wypowiedzi
Stary 2010-11-16, 12:38   #4645
HaleyJames
Raczkowanie

Cytat:
kiedys jechalam autostopem i stary facet sie rozebrał w samochodzie i bawil swoim *&^%$. ohyda, myslalam, ze posikam sie ze smiechu i obrzydzenia :P
Koleżanka miała podobną sytuację, tyle że facet był młody Prowadził samochód totalnie rozebrany. Swoją drogą ciekawe czy to jest legalne hehe Po tej historii już nigdy nie jeździłam autostopem
Stary 2010-11-16, 12:39   #4646
netkia
Raczkowanie

U mnie jak na razie bez zmiam, nawet do tego CH mnie nie chcieli, jakoś badzo nie żałuje ale po przemyśleniu nawet tam bym mogła pracować,przynajmniej na razie! Jak na razie czekam na telemarketing, złożyłam pare dni temu cv i zobaczymy, nie widze się w tym ale może chociaż na podstawowe potrzeby życiowe zarobie.Wybieram się jeszcze dziś do innego CH zanieść Cv do sklepu z biżuterią.
netkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:10   #4647
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Zadzwonili do mnie z tej agencji pracy tymczasowej co byłam na rozmowie spory czas temu. Jakoś niedawno wysłałam znowu do nich aplikacje, bo pojawiło się ogłoszenie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo powiedziałam babeczce, że już u nich na rozmowie raz byłam, a ona, że spotkanie póki co jest aktualne, ale skontaktuje się jeszcze z kierownikiem, mówiła, że ten prawdopodobnie nie będzie mnie w ogóle kojarzył, więc można taką rozmowę przeprowadzić. W razie co będzie do mnie jeszcze dzwonić. Spotkanie jutro o 14.15. No to podpowiedzcie mi jaką kwotę mogę powiedzieć jeśli zapyta mnie o zarobki hehe (wtedy mnie tym pytaniem zagiął )

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:26   #4648
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Magda, przykra ta Twoja opowieść. Rodzice czasem nie zdaja sobie sprawy, jak wplywa na dziecko takie faworyzowanie, prawdopodobnie zupelnie niezamierzone - drugiego dziecka.
Mysle, ze teraz powinnas pojsc za swoimi marzeniami. Krok po kroku i zobaczysz, ze Ci sie uda.
Myślę, że żeby iść za tymi marzeniami jest już za późno, jestem za stara. Owszem coś tam dla siebie porobić to tak, ale nic poza tym. Już dawno się z tym pogodziłam i wolę nad tym nie rozmyślać.
A faworyzowanie mojej siostry to osobny temat Tata tego nie robi, ale on w ogóle nie bardzo się angażował w wychowywanie. Był gdzieś tam z boku. A mama niestety bardziej kocha moją siostrę, co raczyła powiedzieć mi przy innych świadkach, tzn. przy wujkach, ciotkach i kuzynach. Była jakaś rozmowa i ona nagle wyskoczyła, że ona mnie nigdy tak nie kochała jak moją siostrę, że z nią się świetnie dogaduje i z nią wolała spędzać czas, a mnie miała często serdecznie dosyć. A jaka była z siebie zadowolona gdy to oznajmiła. No cóż... Zawsze tak też to odczuwałam, ale co innego czuć, a co innego usłyszeć to prosto w twarz przy świadkach.

U mnie z pracą na razie nic nowego. Nikt nie dzwonił. Idę zanieść CV do jednego biura przed prawkiem. Obym trafiła bo nie do końca wiem gdzie to jest. Mam nadzieję, że pojutrze coś się ruszy i że dostanę choć tą pracę na 15h tygodniowo, nawet kosztem studiów. Niby mam oszczędności, ale wolałabym żeby przestały się nieustannie kurczyć.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:07   #4649
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HaleyJames Pokaż wiadomość
Koleżanka miała podobną sytuację, tyle że facet był młody Prowadził samochód totalnie rozebrany. Swoją drogą ciekawe czy to jest legalne hehe Po tej historii już nigdy nie jeździłam autostopem
haha, nie sadzilam, ze inni tez mieli takie glupie przypadki Ja dalej jezdzilam stopem, nie mozna wszystkich osadzac w ten sam sposob ;-)

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Zadzwonili do mnie z tej agencji pracy tymczasowej co byłam na rozmowie spory czas temu. Jakoś niedawno wysłałam znowu do nich aplikacje, bo pojawiło się ogłoszenie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo powiedziałam babeczce, że już u nich na rozmowie raz byłam, a ona, że spotkanie póki co jest aktualne, ale skontaktuje się jeszcze z kierownikiem, mówiła, że ten prawdopodobnie nie będzie mnie w ogóle kojarzył, więc można taką rozmowę przeprowadzić. W razie co będzie do mnie jeszcze dzwonić. Spotkanie jutro o 14.15. No to podpowiedzcie mi jaką kwotę mogę powiedzieć jeśli zapyta mnie o zarobki hehe (wtedy mnie tym pytaniem zagiął )
jakie stanowisko ?

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość
Myślę, że żeby iść za tymi marzeniami jest już za późno, jestem za stara. Owszem coś tam dla siebie porobić to tak, ale nic poza tym. Już dawno się z tym pogodziłam i wolę nad tym nie rozmyślać.
A faworyzowanie mojej siostry to osobny temat Tata tego nie robi, ale on w ogóle nie bardzo się angażował w wychowywanie. Był gdzieś tam z boku. A mama niestety bardziej kocha moją siostrę, co raczyła powiedzieć mi przy innych świadkach, tzn. przy wujkach, ciotkach i kuzynach. Była jakaś rozmowa i ona nagle wyskoczyła, że ona mnie nigdy tak nie kochała jak moją siostrę, że z nią się świetnie dogaduje i z nią wolała spędzać czas, a mnie miała często serdecznie dosyć. A jaka była z siebie zadowolona gdy to oznajmiła. No cóż... Zawsze tak też to odczuwałam, ale co innego czuć, a co innego usłyszeć to prosto w twarz przy świadkach.

U mnie z pracą na razie nic nowego. Nikt nie dzwonił. Idę zanieść CV do jednego biura przed prawkiem. Obym trafiła bo nie do końca wiem gdzie to jest. Mam nadzieję, że pojutrze coś się ruszy i że dostanę choć tą pracę na 15h tygodniowo, nawet kosztem studiów. Niby mam oszczędności, ale wolałabym żeby przestały się nieustannie kurczyć.
Ja mysle, ze nigdy nie jest za pozno. Julki mama na studia poszla, moja tez sie wybiera, ale jeszcze sie zastanawia. Wiec mozna wiele, trzeba tylko troche cierpliwosci, pieniedzy i czasu

Nie zazdroszcze sytuacji. Ale coz bede sie rozpisywac. Nawet nie wiem, co powiedziec.

2h pisałam raporty zalegle. Ufff. a za 2h ide do pracy. Ale mi sie nie chce,
Stary 2010-11-16, 14:29   #4650
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Pumas, konsultant personalny.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości