Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 14:49   #1021
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Biricchina my mamy dopiero jutro wizytę... jutro o 16.45....
Stary 2010-11-16, 15:02   #1022
araczki
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy podajecie maluchom wit.d3?
znacie jeszcze jakies fajne gry?
Ja podaje 5 kropelek codzienie.

My gramy w trivial pursuit - plansza, kostka, i ponad 2 tys pytan z roznych dziedzin zycia. Super, polecam! I fajna nauka jezyka. Ja mam po finskiemu

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luizka dostała jeszcze to. Bluzeczkę będzie miała założoną na święta, pod nią białe body.
Sliczna bluzeczka i spodnica
Luiza bedzie sie pieknie prezentowac przy swiatecznym stole

A zlodziejom bym nogi z jajami powyrywala...
Mam nadzieje, ze tesiowa byla ubezpieczona.

Cytat:
Luiza kończy dzisiaj 7 miesięcy Stawiamy po soczku
kropka, najlepszego dla Dania za pół roczku
gratulacje dla Luizy
i dla Daniela

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
U Nas dzisiaj świeto - wyczułam prawą, dolną jedyneczkę 5 dni przed skończeniem 7mego miesiąca
pieknie, brawa za zabka

_____
U mnie ostatnio czasu brak.
Ale, Malvina pieknie pelza po calej chcacie juz. Zaglada do psiej miski, wlazi pod schody, pod stol a jej zabawki w tym momencie sa nudne...
Zaczela tez sie czasami podnosic na kolana jakby do raczkowania ale to okazjonalnie.
No i mamy troche problem bo skubana nie chce juz smoczka odkad odkryla, ze paluchy smakuja lepiej.
Znajama dentyska powiedziala, ze to wplywa na zeby wiec nie wiem co robic?
Odnosnie zebow, mala dostala tez pierwsza paste do zeboli i myjemy jej te jej dwa dolniaki

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 15:13   #1023
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja też dałam normalny biszkopt
Tzn ten z Petitków, bo sama je jadłam to pokruszyłam
hmm chyba faktycznie najrozsądniej najszybciej będzie jak się pokruszy ciasteczkoi najtaniej...bo biszkopciki z chęcia sama też skonsumuje..a takiej kaszi z babydream to już raczej niekoniecznie

Byłam w rosmanie i kupiłam małemu tę książeczkę tekstylną były tylko 2 więc szybko się decydowałam...... no powiem,ze za 15 zł to się opłacało,jest super,szeleści i nawet piszczy...mały jest nią zachwycony
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 15:42   #1024
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
a tak ładnie wygląda....
No właśnie, wygląda super

Kumkuro, wszystkiego dobrego!

Dilayla, lecę zaraz po lekarzu do mojego rossmanna, może też będzie

Wybrałam prezenty dla Szczepanka od rodziny
http://allegro.pl/edukacyjna-pszczol...309114299.html Edukazyjna Tosia i ośmiorniczki też od tego sprzedawcy. Teraz myślę co wybrać dla dziecka mojej szwagierki (3 lata) i mojej siostry (7 lat). Ciężki orzech do zgryzienia

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 15:48   #1025
Silpe
Zadomowienie

Szukałam na necie przepisów dla niemowląt i znalazłam taką stronke - sporo przepisów - może sie przyda komuś

http://www.lobuziak.pl/forum/dla-dzi...niemowlat.html

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 15:53   #1026
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23251992]Macie konto na chomiku?[/QUOTE]
Mam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 15:55   #1027
kumkura
Rozeznanie

Bydgosiu, kafunia-dzieki za życzenia latka lecą, lecą....
Nabylam w tesco pierwsze ciasteczka z hippa.
Dzisiaj tez po raz pierwszy maly jadl marchewkową z ryzem i z checia wsunal pol sloiczka teraz ma ostatnią drzemke..a ja znow na necie
wreszcie znalazlam najzwyklejsze spodnie na chrzciny,zamowilam-zobaczymy
http://allegro.pl/spodnie-dla-chlopc...318262642.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 16:02   #1028
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23252423]

Zaczęło się. Młoda obraca się w łóżeczku na brzuszek Nie dość, że zołza dzisiaj spać nie chce, tylko się bawić, to latam i przekręcam.[/QUOTE]

moja na łozku próbuje na plecy ale potrzebuje asekuracji umie ale sie boi kiedy czuje za soba tż skubana robi to w sekunde
to dziwne takie małe dziecko a juz ma jakies leki niczym nie spowodowane bo przeciez nic si nie wydarzyło zeby sie bała tak przekrecac

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

A na fotkach moja ksiezniczka.
młoda musze zapisac w pasy bo mi ucieka dosłownie ucieka pupsztalem sie zeslizguje i myk jest na kocu

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

No i teraz muszę zamówić na all bo z maty mi ciągle ucieka a pod spodem dywan- a dywan jak dywan mimo że sprzątany to ma długie włosie i pełno tam kurzu i drobnoustrojów. Nie to żebym chciała ją sterylnie chować ale niespecjalnie mnie cieszy jak w nim grzebie a potem łapki do buzi:/
hmm a co dopiero bedzie jak cos znajdzie i myk do buzi moja juz nieraz takie skarby znajduje (nie da sie miec dywanu na błysk ) zawsze jakis okruszek zostanie i moja młoda zawsze go znajdzie leje ze smiechu jak ona se go oglada i z tej podłogi na paluch jakby to jaka bomba byla delikatnie

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
mój cud:

Stary 2010-11-16, 16:03   #1029
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość

zamierzam zamówić małemu takie bucik wydają mi się ok a wy co sądzicie?
https://www.bobo-kids.pl/pl/buciki-n...-12-m-cy,6,718

butki superowe też się na podobne czaję

witam dziewczyny
u nas mega marud od dwóch dni w nocy też nie wiem o co kaman

Olek też ma uczulenie na pomidory i są to drobne krostki na brodzie

Lusia i Danio Gratulacje za kolejne miesiące

kupiłam zabawki na święta dla ptysia -
ślimaka z biedrony- szału nie ma ale to nie tylko sorter ale też można układać klocki,
i takie:
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=8449033
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=5816208
mi się podobają więc mam nadzieję że jemu też przypadną do gustu
kula ma wprawdzie światełka i gada ale tak przyjemnie dla ucha więc myślę że damy radę

witaminę D podaję 1 ampułkę VITA D

i uwaga uwaga! od 4 dni podajemy marchewkę i objawów negatywnych brak a mały dzioba otwiera jak pisklak i trzęsie się o jeszcze

poza tym w leżeniu na brzuszku zaczął podnosić pupę i prostuje rączki tak że podnosi cała klatkę piersiową i obraca się na boczki
dumna jestem jak paw
dwa dni mnie nie było i tyle naskrobałam mam nadzieję że kogoś interesują te moje wypociny

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:08   #1030
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
- wyciągamy ręce po WSZYSTKO; już nie mogę sobie z nim na ręce herbaty zrobić, bo mi do garów sięga; mnie włosy wyrywa kępami, okulary zdejmuje, cuda wianki...

- przestaliśmy gadać zamiast ładnie gaworzyć to tylko buczy; cofnął się w rozwoju czy cuś...
moja to samo i nawet am woła jak cos jemy

moja tez miała okres ze nie gadała i sie ciesz bo teraz nawija jak osioł ze szreka
a gu a buu atata amama adada czasem jej wychodzi cos na budowe amama daj am ale wiesz napewno tego nie miała na mysli no i sie kłoci e mna to obiero sa cuda wianki do tego piszczy . w niedziele bylismy w media i leciało regge chyba jej sie ten typ muzyki podoba bo na głos sobie spoiewała lalamamalalala wszyscy na nas patrzeli

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Nie napisałam przedtem ale mała mi dziś z łóżka spadła- normalnie mało zawału nie dostałam. Na szczęście nic jej się nie stało spadła że tak powiem "na cztery łapki jak kotek". Nie mam pojęcia jak to się stało ale jednego mnie to nauczyło najbezpieczniejszym miejscem od dziś jest łóżeczko a jeszcze lepiej podłoga.
Dobrze ze jej nic sie nie stało ufff

Stary 2010-11-16, 16:09   #1031
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak samo ja myśle w kwestiizabawek...drian narazie bawi się wszystkimi które ma a sa to tylko grzechotki,mata,pluszaczk i no i et sza na kauzele i sięganie po zawieszone zabawki na niej

Całe szczescie ,ze nic się nie stało,ja tez bardzo się boję takich sytuacji...

Dobrze ,ze nic jej nie zrobili,u mnie naosiedlu ostatnio tez była taka akcja normalniew biały dzień weszli,to jest masakra co sie na tym śecie wyprawia
Ja zaś mam obsesje,jak wychodzę z małym,że ktoś mnie napadnie,ze np.ukradnie torebke itp no bo przeciez wiadomo,że z wózkiem ne będe gonić za złodziejem...

ja zamierzam podac 3 łyżeczki kaszki babydream...

bluzeczka prześliczna,ja włąśnie zamierzam kupic małemu jakąś biała fajną koszule co by z tatą wyglądali tak samo

gratki za 7 miesięcy i za 6 dla Dania

no i znów ile lekarzy tyle opinii.....
jak byłam na szczepieniu to pediatra powiedziała,ze wit d3 cały cza,naet jak tran podam....a ten cebion można normalne tez dawać czy muszą byc jakieś wskazania?

My wczoraj jedliśmy cukinie z łososiemi ziemniczkami,położyłam spać i jak się obudził dostał pierś i owocki i zaczoł tak płakać że odrazu pomyślałam,że topo tym łososiu...ale okazało się ,że biedakowi cciło się strasznie pić...podałam mu łyżeczką soczekbobovity winogrona z koprem włoskim i rumiankiem...pół buteleczki wypił a za parę minut wyszedł ładny kupsztal spóźniony pare godzin bo powinien być rano
zamierzam zamówić małemu takie bucik wydają mi się ok a wy co sądzicie?
https://www.bobo-kids.pl/pl/buciki-n...-12-m-cy,6,718

Ładne.

Szaja czy to ty pisałaś, że po mango moze być uczulenie?
Dałam małej taki mix owocowy z mango i sokiem z mandarynek+jabłko+banan.
Wogóle w uk sa całkiem inne smaki tych słoiczków.Nie moge znaleść jabłka+jagody,a za to sa jekieś badziewia na obiad typu makaron z żółtym serem-blee,kalafiorowa zapiekanka.To tak w wolnym tłumaczeniu na pl.

Edit: a jednak znalazłam jabłko+jagoda.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-11-16 o 16:15
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 16:43   #1032
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oolcia86 Pokaż wiadomość
nie martw sie,napewno bedzie dobrze
dzieki za miłe słowa. na ekg babka miala do niego podejscie(pielegniarka) i nawet nie płakał,a jak juz echo robil ten poj***** lekarz to biedactwo tak płakało ze nie wiedzialam jak go uspokoic,a kretyn tylko dogadywal.
niestety nie mozemy isc do innego lekarza(tzn mozemy ale to trzeba by bylo jechac 70 km w jedna strone) bo ten do którego chodzimy jest JEDYNY na cale opolskie! szlak by to trafil! jak se przypomne to cos mnie normalnie bierze
a prywatnie?? my od razu poszlismy prywatnie super babka krótko sie czeka fakt ze zapłacilismy przeszło 100 chyba 160 juz niepamietam ale młoda miala na super sprzecie badanie lekarka do niej mówiła i sie smiała a młoda jej sie zaliła usmiechała pogadywała i co wazne ja siedziałam wygodnie koło niej badanie chyba trwało 15 min i młoda ani razu nie zapłakała znalazłam taka strone moze którys z tych lekarzy was przyjmnie prywatnie spróbujcie http://www.znanylekarz.pl/ranking-le...Opole+opolskie

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:

Luizka zjadła wczoraj troszkę kaszki z owocami Cieszę się, bo ona ma długie zęby na kaszę Jak przeczytałam ile ona powinna zjadać dziennie różnych rzeczy, to się trochę przeraziłam, bo chyba za mało je. Cyca ma na żądanie, ale zupki zje tylko połowę dużego słoika, deseru też. I to całe jej jedzenie. Od jutr wprowadzam rano kaszkę, obiadku może 2 razy będę dawać i owoce też.
Dałam jej też troszkę kisielku i jadła z apetytem
moja rano o
9.00zje 150 mojego mleka z kaszka (nstle malinowa lub owoce lesne) za 3-4 godz
11.00wypije 120 mojego mleka około
13.00 100 mojego mleka około
15.00-16.00 mały słoiczek obiadku lub połowe wielkiego
18.00 120 mojego mleka
po 20.00 150 moje mleko z kleikiem
3.00 moje mleko
7.00 moje mleko
miedzy czasie dostanie ze 2 chrupki kukurydziane zrezygnowałam z jabłka ma rozwolnienie i zielone kupki deserków wcale nie chce naciaga z oczu leca jej łzy masakra wiec jej nie zmuszam

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Kurcze, moja teściowa miała dzisiaj napad w swoim zakładzie złotniczym Zabrali trochę złota Na szczęście jej się nic nie stało.W biały dzień sku*****le przyszli
o jacie dobrze ze jej nic nie jest

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy podajecie maluchom wit.d3?
Stefek ma d3w mleku i dostaje codziennie tran i nie wiem czy to wystarczy
Ja cycowa wiec musze ale na poczatku miałam te w kroplach na recepte teraz no juz jakis miesiac temu lekarka kazała nam kupowac ten bez recepty w kapsulkach

ale wiem ze teraz jest zalecane wszystkim dzieciom dawać wit d3 niezaleznie od tego czy butelka czy cyc

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Luiza kończy dzisiaj 7 miesięcy Stawiamy po soczku

kropka, najlepszego dla Dania za pół roczku
klask i: dla Lusi i dla Dania

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość

jeszcze cebion multi. No to daje 1 krople d3 i 3 krople cebionu multi, ale teraz zamierzam odstawić cebion multi i podawać sam cebion, tylko więcej ( na czas przeziębienia )
Cbion multi to wit c i inne witaminy a sam cebion to tylko wit c jak młoda była chora lekarka nie kazała przestac podawac cebionu multi wiec my jedlismy 1x5 kropli cebionu multi i 1x3 samego cebionu sama zmniejszylam dawke cebionu multi z 5 na 3 krople bo mloda juz dostje inne rzeczy w której wit c tez jest

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
-------
moje dziecko lezy w łózeczku i smakuje swoją bluzkę.Tak fajnie wysuwa jezyczek
moja tak próbuje lizac zamki błyskawiczne w kurtce lub swetrze

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość

i uwaga uwaga! od 4 dni podajemy marchewkę i objawów negatywnych brak a mały dzioba otwiera jak pisklak i trzęsie się o jeszcze
bo marchew słodka i chyba dlatego mu smakuje

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

wiecie co tak jak dzis to ja sie w zyciu tak nie spociłam mlodej obiad dawałam pol godz a tak w 10 min jest gotowa
kupujac słoiczek z 5 miesiacem mam papke w 6 z bobovity sa takie wielkie kawały ze sie zszokowałam cały groszek myslałam ze młoda nie da rady a ona wsuwała i gryzła tymi 2 zabkami i reszta buzinki te kawałki jakby to robiła od miesiecy a ja z łyzeczki na łyzeczke mówiłam do niej i pokazywałam jak sie gryzie hahaha jakby młoda wiedziała o co kaman

siora se pojechała do Anglii na wycieczke ze znajomymi przy okazji odwiedzili kolezanke 1 z tych znajomych i tak se do gadki do gadki i uwaga młoda dostanie ubranka po córeczce tej znajomej siora jest busem wiec moze zabrac wielkkaaaa torbe juz nie moge sie doczekac niedzieli

a i wylicytowałam szczeniaczka za 70 dych

Stary 2010-11-16, 16:53   #1033
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------
wiecie co tak jak dzis to ja sie w zyciu tak nie spociłam mlodej obiad dawałam pol godz a tak w 10 min jest gotowa
kupujac słoiczek z 5 miesiacem mam papke w 6 z bobovity sa takie wielkie kawały ze sie zszokowałam cały groszek myslałam ze młoda nie da rady a ona wsuwała i gryzła tymi 2 zabkami i reszta buzinki te kawałki jakby to robiła od miesiecy a ja z łyzeczki na łyzeczke mówiłam do niej i pokazywałam jak sie gryzie hahaha jakby młoda wiedziała o co kaman

a i wylicytowałam szczeniaczka za 70 dych
widzisz jaka ona jest kumata
nawet sie nie spodziewamy że te nasze dzieciaczki takie mądre
a tak na serio to sie tylko ciesz bo wiele dzieci ma z tym problem i się ksztuszą szczególnie cycowe

a w Carrefour szczeniaczek jest za 100zł a 40 zwracaja w ich bonie
więc wychodzi jeszcze taniej ale będziesz zadowolona

Stary 2010-11-16, 16:54   #1034
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

http://allegro.pl/edukacyjna-pszczol...309114299.html Edukazyjna Tosia i ośmiorniczki też od tego sprzedawcy. Teraz myślę co wybrać dla dziecka mojej szwagierki (3 lata) i mojej siostry (7 lat). Ciężki orzech do zgryzienia
Dzisiaj tę pszczółkę znów na żywo oglądałam, szalenie sympatyczna

Zależy ile chcesz wydać. Dla małej widziałam super rzecz - pierwsza gra w klasy http://www.miluch.pl/product-pol-144...-K-s-kids.html
albo taka "torebka"
http://www.miluch.pl/product-pol-119...-K-s-Kids.html
Ew. na allegro, tylko nie pamiętam kto to sprzedaje, są też puzzle piankowe do kąpieli (jak tak wpiszesz to znajdziesz) - super rzecz, np. dziewczynka i mnóstwo ubranek albo miasto, puzzle "nakleja się" na kafelki. Komplet 4- parę złoty.
Dla chłopca - może gra Zgadnij kto to? my siostrzenicy-chrześnicy męża, ma 9,5 roku, chcemy to kupić, 56zł kosztuje u sprzedawcy penquins 2006 (tak chyba się zwie, tak kupimy rzeczy dla Agu no i znaleźliśmy też dla starszej).

Cytat:

moja na łozku próbuje na plecy ale potrzebuje asekuracji umie ale sie boi kiedy czuje za soba tż skubana robi to w sekunde
to dziwne takie małe dziecko a juz ma jakies leki niczym nie spowodowane bo przeciez nic si nie wydarzyło zeby sie bała tak przekrecac

młoda musze zapisac w pasy bo mi ucieka dosłownie ucieka pupsztalem sie zeslizguje i myk jest na kocu

E tam, nie boi się, tylko towarzystwa i podziwu szuka

Moja też.

Cytat:

ślimaka z biedrony- szału nie ma ale to nie tylko sorter ale też można układać klocki,
i takie:
kula ma wprawdzie światełka i gada ale tak przyjemnie dla ucha więc myślę że damy radę

witaminę D podaję 1 ampułkę VITA D

poza tym w leżeniu na brzuszku zaczął podnosić pupę i prostuje rączki tak że podnosi cała klatkę piersiową i obraca się na boczki
dumna jestem jak paw
dwa dni mnie nie było i tyle naskrobałam mam nadzieję że kogoś interesują te moje wypociny
Fajne zabawki. No i gratuluję umiejętności

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wogóle w uk sa całkiem inne smaki tych słoiczków.Nie moge znaleść jabłka+jagody,a za to sa jekieś badziewia na obiad typu makaron z żółtym serem-blee,kalafiorowa zapiekanka.To tak w wolnym tłumaczeniu na pl.

Edit: a jednak znalazłam jabłko+jagoda.
Tak. Po każdym owocu egzotycznym może być, tu nie wiesz - mango czy pomarańcze.

Dziewczyny ! W Auchan są klocki FP w pudełku, 10 sztuk, po.... 40 zł
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:12   #1035
Oolcia86
Rozeznanie

GG do Oolcia86

Cytat:
a prywatnie?? my od razu poszlismy prywatnie super babka krótko sie czeka fakt ze zapłacilismy przeszło 100 chyba 160 juz niepamietam ale młoda miala na super sprzecie badanie lekarka do niej mówiła i sie smiała a młoda jej sie zaliła usmiechała pogadywała i co wazne ja siedziałam wygodnie koło niej badanie chyba trwało 15 min i młoda ani razu nie zapłakała znalazłam taka strone moze którys z tych lekarzy was przyjmnie prywatnie spróbujcie http://www.znanylekarz.pl/ranking-le...Opole+opolskie
dzieki,ale to nie sa lekarze kardiolodzy dziecięcy, dzwoniłam do kilku prywatnych i zaden mi nie przyjmie półrocznego dziecka

jutro mamy szczepienie, nie wiem co z tym glutenem bo nie wprowadzilam w 5 m-cu,a teraz ma 6 i juz sama nie wiem czy mozna czy nie,jutro lekarz mi cos poradzi ,chyba

mały przechodzi sam siebie,juz mu dalam pół czopka,godzine byl luz a teraz znow zaczyna sie płacz

egzamin teoretyczny na prawko zdalam! 2 grudnia mam praktyczny
Oolcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:49   #1036
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Szukałam na necie przepisów dla niemowląt i znalazłam taką stronke - sporo przepisów - może sie przyda komuś

http://www.lobuziak.pl/forum/dla-dzi...niemowlat.html
Dzięki...zawsze się przyda zerknąć...i nauczyć,hi hi bo ja w tej kwestii zero doświadczenia

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Biricchina my mamy dopiero jutro wizytę... jutro o 16.45....
trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze

Cytat:
dzieki,ale to nie sa lekarze kardiolodzy dziecięcy, dzwoniłam do kilku prywatnych i zaden mi nie przyjmie półrocznego dziecka

jutro mamy szczepienie, nie wiem co z tym glutenem bo nie wprowadzilam w 5 m-cu,a teraz ma 6 i juz sama nie wiem czy mozna czy nie,jutro lekarz mi cos poradzi ,chyba

mały przechodzi sam siebie,juz mu dalam pół czopka,godzine byl luz a teraz znow zaczyna sie płacz

Ja tez nie wprowadziłam teaz ma dokładnie5,5 miesiąca i doktorowa kazała wprowadzic...
ehhh egzamin...ja miałam zdawać w ciąży ale ze względu na to że brałam leki na podtrzymanie to doktorowa odradziła nam taki stres...a teraz nie było kiedywięc bede musiała brac duzo godzin dodatkowych=dodatkowe koszta...i chyba jednak na wiosnę będe się za to brała...
Dziś Adrian zaczoł w łóżeczku przekręcać się na brzuszek
I jszcze nauczył się pluć w zabawie jedzonkiem....coż za frajdę z tego ma no widok nie do opisania...
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 18:14   #1037
evean
Raczkowanie

Cytat:

też mamy jutro szczepienie i już się boję strasznie nie lubie szczepień nie dlatego że Olek płacze ale dlatego że boję się potencjalnych następstw

gratuluję zdanego egzaminu
ja już nie pamiętam tak dawno to było ale warto mieć prawko bez dwóch zdań

Cytat:

I jszcze nauczył się pluć w zabawie jedzonkiem....coż za frajdę z tego ma no widok nie do opisania...
brawa dla Adrianka z super fryzurką

Stary 2010-11-16, 18:33   #1038
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
...
...
moja córa dostałą uczulenia na mango albo pomarańczę. cholera wie na co dokładnie...
Cytat:
...

w gazetce tescowej widziałam dziś klocki piankowe za ok 50zł, czy tam 59... nie pamietam. ciekawe jakiej to wielkości. i ośmiorniczka lamaze jest w promocji, taniej o 2 dychy... to wychodzi mniej niz z alledrogo. i w ogole jak dorwałam tą gazetkę to aż się ślinić zaczęłam (taka mała, tylko z zabawkami). jutro idę obcykać co i jak.

Wy tu gadu gadu o zabawkach, a ja się zdecydować nie mogę. aż się przez to z małżem znowu ścięłam, bo "wszystko" bym małej chciała kupić, bo ja nie miałam. w końcu sie go pytam czy on zawsze wszystko dostawał to co chciał? to stwierdził z kwaśną miną że nie... że prawie w ogóle. i nagle zmiana o 180 stopni, zaczął zagadywać sam co kupujemy? no i dalej nie wiem...

dzisiaj dałąm do podwieczorku to ciasteczko hippa. rozkruszyłam, ale nie na miazgę, okruszki były. dodałam to do moreli ze słoika... ale wsuwała
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 19:03   #1039
Konto usunięte

A ile rzeczy chcecie kupić? Ja malutko, 2, i to malutkie, bo przecież mała od rodziny też coś dostanie.

I mam problem jak jej to potem dać, by wszystkim się pobawiła ale nie na raz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 19:19   #1040
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Ale, Malvina pieknie pelza po calej chcacie juz. Zaglada do psiej miski, wlazi pod schody, pod stol a jej zabawki w tym momencie sa nudne...
Zaczela tez sie czasami podnosic na kolana jakby do raczkowania ale to okazjonalnie.
dla Malvinki.

Cytat:
Dla 3-latków polecam puzzle, klocki lego, książki- te 3 rzeczy Maksiu lubi najbardziej. Poza tym- narzędzia zabawkowe, kolejka z torami,-np. podróba Duplo-czyli JIXIN lub drewniana , gry, fajne ma GRANNA, np. Mój Pierwszy Quiz.

Dla 7-latki też poszłabym w gry- ja od kilku lat moją 12 letnią siostrę i 10letnie siostrzenice grami obdarowuję- maja już Scrable, Monopoly, Rummikub, Farmera, i grę karcianą Duo.
Dla 7-latki super będzie FARMER , jest też w skromniejszej wersji TUTAJ. Moja siostra dostała ta gre jak miała 8 lat, całą rodzina gralismy aż do północy.

Ja siostrze i siostrzenica kupie w tym roku: OWCZY PĘD, POLOWANIE NA ROBALE, FASOLKI. i może jeszcze i dla siostry i dla rodziców AGRICOLA

Cytat:
i takie:
fajne zabawki.
i za nowe umiejętności.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23282533]A ile rzeczy chcecie kupić? Ja malutko, 2, i to malutkie, bo przecież mała od rodziny też coś dostanie.

I mam problem jak jej to potem dać, by wszystkim się pobawiła ale nie na raz [/QUOTE]
ja w sumie nie kupuje nic dla Tymka, dostanie juz teraz krzesełko do kamrienia, garnuszek na klocuszek i żyrafę z klockami, to wystarczy.
Dostanie prezenty od rodzinki, tyle że ja każdemu powiem, co ma kupić. Muszę wybrać prezent od moich rodziców, mojego brata, brata TŻ-ta, i rodziców TŻ-ta. - czyli w sumie 4... i nie wiem, co to ma być... czy zabawki, czy ubranka... mam jeszcze miesiąc do namysłu.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-11-16 o 19:27
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 19:23   #1041
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23263595]
kropka, pisałam kilka dni temu, że do Gliwic w tym tygodniu się wybieram- właśnie na ulicy Centaura mam do odbioru krzesełko do karmienia, garnuszek na klocuszek i żyrafę fp. Dlatego pytalam czy to daleko od Ciebie... chętnie bym się z Tobą spotkała, jakas szybka kawka czy cuś.. co Ty na to? dasz radę znaleźć chwilkę jak masz gościa w domu? [/QUOTE]

Niestety, w tym tygodniu nie ma szans.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 19:34   #1042
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

b bnh u ylv.. - to pisała Lusia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 20:01   #1043
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Luzika! wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka! <-- mama przekaż
Stary 2010-11-16, 20:37   #1044
velluto
Zadomowienie

Witam
Podczytuje Was z ukrycia ale cos brak weny do pisania

Tak zbiorowo - gratuluje miesięcznic, ząbków i nowych umiejętności

U nas wszystko ok, ostatnio pogoda dopisywała, więc urządzałyśmy sobie baaardzo długie spacery Jak czytam, że Wasze dzieciaczki potrafią zjesc cały słoiczek na raz to aż mnie skręca - moje dziecko 1 słoiczek zjada w ciągu 3 dni, przy czym mamy 2 - 3 podejścia w ciągu dnia ! Nie chce otwierać buzi i juz Jak już przez przypadek otworzy i uda mi się wtedy włożyć jej łyżeczkę, to nawet zje. Ale ile ja się muszę przy tym nagimnastykować...

Araczki - moje dziecko też ssie kciuka, tzn. próbuje, a my jej nie pozwalamy Juz 2 miesiące próbujemy ją oduczyć i marnie nam to idzie Pediatra kategorycznie kazała zabraniac jej. Fatalnie wpływa to na zęby, zniekształca układ szczęki no i sam paluszek też nie pozostaje bez szkody Do spania zakładamy skarpetki na dłonie - niedrapki nie daja rady, a podczas zabawy po prostu jej pilnuję.

Szaja - możesz pokazać jakąś aukcję z tymi klockami które są w Auchan? Imponujący zbiór piosenek masz ja mam może z 10 A od tego Twojego sprzedawcy, baaaardzo podobają mi się takie miękkie klocki http://allegro.pl/k-s-kids-edukacyjn...302007681.html

Pozdrawiam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 21:16   #1045
olivka_7
Zakorzenienie

Luizka Danio wszystkiego najlepszego

Bricchinia za zębolka

Velutto Kornelcia też nie je dużo a ma prawie 7 mies. Jak tu czytam to aż się zastanawiam czy nie je za mało? W nocy cyca, nad ranem cyca, na śniodanko cyca no i potem obiadek ze słoiczka, potem znów cyc, deserek czasem cały słoiczek czasem pół i w międzyczasie soczek.
Chyba zacznę podawać małej na drugie śniadanie trochę kaszki na moim mleku.
Bydgoś bo ty też cycowa, dajesz Lusi kaszkę mleczno-ryżową czy ryżową na swoim mleczku? My na razie jemy obiadki po 5 mies- jeszcze po 6 nie zaczęłyśmy. No i deserki generalnie do tej pory jabco było ok teraz jest be więc jutro chyba pojadę poszukać czegoś innego.

Silpe widziałam świnkę na żywo i też odradzam, żadna rewelka a wibruje dość głośno ja się przynajmniej wystraszyłam jak ją uruchomiłam.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-11-16 o 21:19
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 21:24   #1046
Konto usunięte

Velluto, te klocki moja mama chce małej kupić

A te z oszołoma to takie:
http://allegro.pl/fisher-price-wesol...304053173.html
Stary 2010-11-16, 21:44   #1047
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz jaka ona jest kumata
nawet sie nie spodziewamy że te nasze dzieciaczki takie mądre
a tak na serio to sie tylko ciesz bo wiele dzieci ma z tym problem i się ksztuszą szczególnie cycowe

a w Carrefour szczeniaczek jest za 100zł a 40 zwracaja w ich bonie
więc wychodzi jeszcze taniej ale będziesz zadowolona

dziekuje sama byłam zdziwiona ze tak ładnie je ale szczerze czekałam az sie skonczy juz to papu

ale to ze jak kupuje tylko tego szczeniaczka i juz dostaje 4o zł rabatu ?? to im sie wcale nie opłaca przeciez

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:

kurcze a szukaliscie w pobliskiej miejscowosci poza Opolem ?? wiesz czasem wystarczy pare km nadrobic a okaze sie ze nie trzeba bedzie tych dodatkowych niemiłych badan tak chcialabym wam pomóc w rybniku czekasz góra 2 tyg (prywatnie) ale to chyba za długa droga na tego maluszka

Gratulacje !!!!

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

klask i:

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
b bnh u ylv.. - to pisała Lusia
jutro bede wiedziała co napisała ( przetłumaczy mi Amelia) i moze Lusi odpisze

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:

Bricchinia za zębolka

Velutto Kornelcia też nie je dużo a ma prawie 7 mies. Jak tu czytam to aż się zastanawiam czy nie je za mało? W nocy cyca, nad ranem cyca, na śniodanko cyca no i potem obiadek ze słoiczka, potem znów cyc, deserek czasem cały słoiczek czasem pół i w międzyczasie soczek.
Bydgoś bo ty też cycowa, dajesz Lusi kaszkę mleczno-ryżową czy ryżową na swoim mleczku? My na razie jemy obiadki po 5 mies- jeszcze po 6 nie zaczęłyśmy. No i deserki generalnie do tej pory jabco było ok teraz jest be więc jutro chyba pojadę poszukać czegoś innego.
Ja jesli sie moge wtracic tez cycowa i daje jej kaszki tylko ryzowe nawet ostatnio znalazłam ryzowo-kukurydziana z bobovity
na wszystkich pisze dodaj mleko (to biore laktator i dodaje)

Stary 2010-11-16, 21:56   #1048
evean
Raczkowanie

Cytat:
ale to ze jak kupuje tylko tego szczeniaczka i juz dostaje 4o zł rabatu ?? to im sie wcale nie opłaca przeciez
tak bo on jest akurat w promocji , to jest bon na zakupy u nich więc liczą że wrócisz i wydasz więcej niż te 40 zł

Stary 2010-11-16, 23:41   #1049
panna migotka
Rozeznanie

wpadłam tak na szybciutko zdać relację
; po dzisiejszym szczepieniu ok - Wiktorek był dzielny a waży uwaga uwaga! 8370 g ale wzrostowo tak samo jak i obwód główki i brzuszka też w 97 centylu czyli rośnie mi wielkie chłopisko
dla Luizki i Danielka wielkie
bricchinia za ząbka
evean ja właśnie kupiłam szczeniaczka w tej promocji
tak w skrócie : też robię kaszkę ryżową na moim mleku, od pon wprowadzam gluten, i mój maluch dziś pierwszy raz bawił się swoimi stópkami
to zmykam, dobranoc
Stary 2010-11-17, 07:14   #1050
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Araczki - moje dziecko też ssie kciuka, tzn. próbuje, a my jej nie pozwalamy Juz 2 miesiące próbujemy ją oduczyć i marnie nam to idzie Pediatra kategorycznie kazała zabraniac jej. Fatalnie wpływa to na zęby, zniekształca układ szczęki no i sam paluszek też nie pozostaje bez szkody Do spania zakładamy skarpetki na dłonie - niedrapki nie daja rady, a podczas zabawy po prostu jej pilnuję.
Luiza też ssie kciuka, jak się uspakaja i ja jej nie zabraniam

Ssanie paluszka powoduje powstawanie wad zgryzu
Mit.
Niektóre niemowlęta (zwłaszcza karmione piersią) nie akceptują smoczka, wypluwają go, odwracają buzię na jego widok. Zaspokajają potrzebę ssania, wkładając do buzi kciuk. Nie wypychają jednak nim dziąsełek (jak robią to starsze dzieci), ponieważ jest on na to za mały. Ssą paluszek tak, jak smoczek. To je uspokaja, pomaga rozładować napięcie, daje uczucie błogości. Pozwól na to.

https://mamotoja.pl/niemowle_niepoko...ykul,1506.html

http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,237,2898
Cytat:

.
U nas też tak jest

Kupiłam mleczno - ryżową o smaku malin, bo nie chce mi się ściągać mojego mleka Z resztą za dużo już go nie mam. Ostatnio ściągałam w szpitalu i z dwóch piersi miałam 80 ml Luiza wyciąga pewnie więcej, ale laktator nie dawał rady.

Cytat:

jutro bede wiedziała co napisała ( przetłumaczy mi Amelia) i moze Lusi odpisze

No i wiadomo ile naprawdę powinien kosztować piesek Moim zdaniem sklep sobie krzywdy nie zrobi sprzedając go tak tanio.

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
wpadłam tak na szybciutko zdać relację
; po dzisiejszym szczepieniu ok - Wiktorek był dzielny a waży uwaga uwaga! 8370 g ale wzrostowo tak samo jak i obwód główki i brzuszka też w 97 centylu czyli rośnie mi wielkie chłopisko
dla Luizki i Danielka wielkie
bricchinia za ząbka
evean ja właśnie kupiłam szczeniaczka w tej promocji
tak w skrócie : też robię kaszkę ryżową na moim mleku, od pon wprowadzam gluten, i mój maluch dziś pierwszy raz bawił się swoimi stópkami
to zmykam, dobranoc
Piękna waga

Wczoraj podchodziłam do pisania, ale Lusia mi nie dała. Musiałam jej dać klawiaturę Rośnie mi mała wizażanka
Wczoraj moja panna poszła spać o 19.15, wstała o 20.20 i nie chciała dalej spać i tak do 21.30. W nocy pobudka o 3 i 6.

Znowu u mnie pada

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości