|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Biricchina my mamy dopiero jutro wizytę... jutro o 16.45....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
My gramy w trivial pursuit - plansza, kostka, i ponad 2 tys pytan z roznych dziedzin zycia. Super, polecam! I fajna nauka jezyka. Ja mam po finskiemu ![]() Cytat:
![]() Luiza bedzie sie pieknie prezentowac przy swiatecznym stole ![]() A zlodziejom bym nogi z jajami powyrywala... Mam nadzieje, ze tesiowa byla ubezpieczona. Cytat:
![]() ![]() ![]() i dla Daniela ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() _____ U mnie ostatnio czasu brak. Ale, Malvina pieknie pelza po calej chcacie juz. Zaglada do psiej miski, wlazi pod schody, pod stol a jej zabawki w tym momencie sa nudne... Zaczela tez sie czasami podnosic na kolana jakby do raczkowania ale to okazjonalnie. No i mamy troche problem bo skubana nie chce juz smoczka odkad odkryla, ze paluchy smakuja lepiej. Znajama dentyska powiedziala, ze to wplywa na zeby wiec nie wiem co robic? Odnosnie zebow, mala dostala tez pierwsza paste do zeboli i myjemy jej te jej dwa dolniaki ![]()
![]() |
#1023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam w rosmanie i kupiłam małemu tę książeczkę tekstylną były tylko 2 więc szybko się decydowałam... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Raczkowanie
|
No właśnie, wygląda super
![]() Kumkuro ![]() Dilayla, lecę zaraz po lekarzu do mojego rossmanna, może też będzie ![]() Wybrałam prezenty dla Szczepanka od rodziny ![]() http://allegro.pl/edukacyjna-pszczol...309114299.html Edukazyjna Tosia i ośmiorniczki też od tego sprzedawcy. Teraz myślę co wybrać dla dziecka mojej szwagierki (3 lata) i mojej siostry (7 lat). Ciężki orzech do zgryzienia ![]()
#1025 |
Zadomowienie
|
Szukałam na necie przepisów dla niemowląt i znalazłam taką stronke - sporo przepisów - może sie przyda komuś
![]() http://www.lobuziak.pl/forum/dla-dzi...niemowlat.html
#1026 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23251992]Macie konto na chomiku?[/QUOTE]
Mam ![]()
#1027 |
Rozeznanie
|
Bydgosiu, kafunia-dzieki za życzenia
![]() Nabylam w tesco pierwsze ciasteczka z hippa. Dzisiaj tez po raz pierwszy maly jadl marchewkową z ryzem i z checia wsunal pol sloiczka ![]() ![]() wreszcie znalazlam najzwyklejsze spodnie na chrzciny,zamowilam-zobaczymy ![]() http://allegro.pl/spodnie-dla-chlopc...318262642.html
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23252423]
Zaczęło się. Młoda obraca się w łóżeczku na brzuszek ![]() ![]() ![]() moja na łozku próbuje na plecy ale potrzebuje asekuracji umie ale sie boi kiedy czuje za soba tż skubana robi to w sekunde to dziwne takie małe dziecko a juz ma jakies leki niczym nie spowodowane bo przeciez nic si nie wydarzyło zeby sie bała tak przekrecac ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1029 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
butki superowe też się na podobne czaję ![]() witam dziewczyny u nas mega marud od dwóch dni w nocy też nie wiem o co kaman Olek też ma uczulenie na pomidory i są to drobne krostki na brodzie Lusia i Danio Gratulacje za kolejne miesiące ![]() kupiłam zabawki na święta dla ptysia - ślimaka z biedrony- szału nie ma ale to nie tylko sorter ale też można układać klocki, i takie: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=8449033 http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=5816208 mi się podobają więc mam nadzieję że jemu też przypadną do gustu kula ma wprawdzie światełka i gada ale tak przyjemnie dla ucha więc myślę że damy radę ![]() witaminę D podaję 1 ampułkę VITA D i uwaga uwaga! od 4 dni podajemy marchewkę i objawów negatywnych brak a mały dzioba otwiera jak pisklak i trzęsie się o jeszcze ![]() poza tym w leżeniu na brzuszku zaczął podnosić pupę i prostuje rączki tak że podnosi cała klatkę piersiową i obraca się na boczki dumna jestem jak paw ![]() dwa dni mnie nie było i tyle naskrobałam mam nadzieję że kogoś interesują te moje wypociny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez miała okres ze nie gadała i sie ciesz bo teraz nawija jak osioł ze szreka ![]() ![]() a gu a buu atata amama adada czasem jej wychodzi cos na budowe amama daj am ale wiesz napewno tego nie miała na mysli no i sie kłoci e mna to obiero sa cuda wianki do tego piszczy . w niedziele bylismy w media i leciało regge chyba jej sie ten typ muzyki podoba bo na głos sobie spoiewała lalamamalalala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne. Szaja czy to ty pisałaś, że po mango moze być uczulenie? Dałam małej taki mix owocowy z mango i sokiem z mandarynek+jabłko+banan. Wogóle w uk sa całkiem inne smaki tych słoiczków.Nie moge znaleść jabłka+jagody,a za to sa jekieś badziewia na obiad typu makaron z żółtym serem-blee,kalafiorowa zapiekanka.To tak w wolnym tłumaczeniu na pl. Edit: a jednak znalazłam jabłko+jagoda. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-11-16 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
9.00zje 150 mojego mleka z kaszka (nstle malinowa lub owoce lesne) za 3-4 godz 11.00wypije 120 mojego mleka około 13.00 100 mojego mleka około 15.00-16.00 mały słoiczek obiadku lub połowe wielkiego 18.00 120 mojego mleka po 20.00 150 moje mleko z kleikiem 3.00 moje mleko 7.00 moje mleko miedzy czasie dostanie ze 2 chrupki kukurydziane zrezygnowałam z jabłka ma rozwolnienie i zielone kupki deserków wcale nie chce naciaga z oczu leca jej łzy masakra wiec jej nie zmuszam ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() ale wiem ze teraz jest zalecane wszystkim dzieciom dawać wit d3 niezaleznie od tego czy butelka czy cyc ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- wiecie co tak jak dzis to ja sie w zyciu tak nie spociłam mlodej obiad dawałam pol godz a tak w 10 min jest gotowa kupujac słoiczek z 5 miesiacem mam papke w 6 z bobovity sa takie wielkie kawały ze sie zszokowałam cały groszek myslałam ze młoda nie da rady a ona wsuwała i gryzła tymi 2 zabkami i reszta buzinki te kawałki jakby to robiła od miesiecy a ja z łyzeczki na łyzeczke mówiłam do niej i pokazywałam jak sie gryzie hahaha jakby młoda wiedziała o co kaman ![]() ![]() siora se pojechała do Anglii na wycieczke ze znajomymi przy okazji odwiedzili kolezanke 1 z tych znajomych i tak se do gadki do gadki i uwaga młoda dostanie ubranka po córeczce tej znajomej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a i wylicytowałam szczeniaczka za 70 dych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet sie nie spodziewamy że te nasze dzieciaczki takie mądre a tak na serio to sie tylko ciesz bo wiele dzieci ma z tym problem i się ksztuszą szczególnie cycowe ![]() a w Carrefour szczeniaczek jest za 100zł a 40 zwracaja w ich bonie więc wychodzi jeszcze taniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zależy ile chcesz wydać. Dla małej widziałam super rzecz - pierwsza gra w klasy http://www.miluch.pl/product-pol-144...-K-s-kids.html albo taka "torebka" http://www.miluch.pl/product-pol-119...-K-s-Kids.html Ew. na allegro, tylko nie pamiętam kto to sprzedaje, są też puzzle piankowe do kąpieli (jak tak wpiszesz to znajdziesz) - super rzecz, np. dziewczynka i mnóstwo ubranek albo miasto, puzzle "nakleja się" na kafelki. Komplet 4- parę złoty. Dla chłopca - może gra Zgadnij kto to? my siostrzenicy-chrześnicy męża, ma 9,5 roku, chcemy to kupić, 56zł kosztuje u sprzedawcy penquins 2006 (tak chyba się zwie, tak kupimy rzeczy dla Agu no i znaleźliśmy też dla starszej). Cytat:
![]() Moja też. Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ! W Auchan są klocki FP w pudełku, 10 sztuk, po.... 40 zł ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jutro mamy szczepienie, nie wiem co z tym glutenem bo nie wprowadzilam w 5 m-cu,a teraz ma 6 i juz sama nie wiem czy mozna czy nie,jutro lekarz mi cos poradzi ,chyba ![]() mały przechodzi sam siebie,juz mu dalam pół czopka,godzine byl luz a teraz znow zaczyna sie płacz ![]() egzamin teoretyczny na prawko zdalam! 2 grudnia mam praktyczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
ehhh egzamin...ja miałam zdawać w ciąży ale ze względu na to że brałam leki na podtrzymanie to doktorowa odradziła nam taki stres...a teraz nie było kiedy ![]() Dziś Adrian zaczoł w łóżeczku przekręcać się na brzuszek ![]() ![]() I jszcze nauczył się pluć w zabawie jedzonkiem....coż za frajdę z tego ma no widok nie do opisania... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratuluję zdanego egzaminu ![]() ja już nie pamiętam tak dawno to było ale warto mieć prawko bez dwóch zdań Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w gazetce tescowej widziałam dziś klocki piankowe za ok 50zł, czy tam 59... nie pamietam. ciekawe jakiej to wielkości. i ośmiorniczka lamaze jest w promocji, taniej o 2 dychy... to wychodzi mniej niz z alledrogo. i w ogole jak dorwałam tą gazetkę to aż się ślinić zaczęłam (taka mała, tylko z zabawkami). jutro idę obcykać co i jak. Wy tu gadu gadu o zabawkach, a ja się zdecydować nie mogę. aż się przez to z małżem znowu ścięłam, bo "wszystko" bym małej chciała kupić, bo ja nie miałam. w końcu sie go pytam czy on zawsze wszystko dostawał to co chciał? to stwierdził z kwaśną miną że nie... że prawie w ogóle. i nagle zmiana o 180 stopni, zaczął zagadywać sam co kupujemy? no i dalej nie wiem... dzisiaj dałąm do podwieczorku to ciasteczko hippa. rozkruszyłam, ale nie na miazgę, okruszki były. dodałam to do moreli ze słoika... ale wsuwała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Konto usunięte
|
A ile rzeczy chcecie kupić? Ja malutko, 2, i to malutkie, bo przecież mała od rodziny też coś dostanie.
I mam problem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dla 7-latki też poszłabym w gry- ja od kilku lat moją 12 letnią siostrę i 10letnie siostrzenice grami obdarowuję- maja już Scrable, Monopoly, Rummikub, Farmera, i grę karcianą Duo. Dla 7-latki super będzie FARMER , jest też w skromniejszej wersji TUTAJ. Moja siostra dostała ta gre jak miała 8 lat, całą rodzina gralismy aż do północy. ![]() Ja siostrze i siostrzenica kupie w tym roku: OWCZY PĘD, POLOWANIE NA ROBALE, FASOLKI. i może jeszcze i dla siostry i dla rodziców AGRICOLA Cytat:
![]() i ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23282533]A ile rzeczy chcecie kupić? Ja malutko, 2, i to malutkie, bo przecież mała od rodziny też coś dostanie. I mam problem ![]() ![]() ja w sumie nie kupuje nic dla Tymka, dostanie juz teraz krzesełko do kamrienia, garnuszek na klocuszek i żyrafę z klockami, to wystarczy. ![]() Dostanie prezenty od rodzinki, tyle że ja każdemu powiem, co ma kupić. Muszę wybrać prezent od moich rodziców, mojego brata, brata TŻ-ta, i rodziców TŻ-ta. ![]() ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-11-16 o 19:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23263595]
kropka, pisałam kilka dni temu, że do Gliwic w tym tygodniu się wybieram- właśnie na ulicy Centaura mam do odbioru krzesełko do karmienia, garnuszek na klocuszek i żyrafę fp. ![]() ![]() Niestety, w tym tygodniu nie ma szans. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
b bnh u ylv.. - to pisała Lusia
![]()
#1043 |
Raczkowanie
|
Luzika! wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Podczytuje Was z ukrycia ![]() ![]() Tak zbiorowo - gratuluje miesięcznic, ząbków i nowych umiejętności ![]() U nas wszystko ok, ostatnio pogoda dopisywała, więc urządzałyśmy sobie baaardzo długie spacery ![]() ![]() Araczki - moje dziecko też ssie kciuka, tzn. próbuje, a my jej nie pozwalamy ![]() ![]() ![]() Szaja - możesz pokazać jakąś aukcję z tymi klockami które są w Auchan? Imponujący zbiór piosenek masz ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Luizka Danio wszystkiego najlepszego
Bricchinia ![]() Velutto Kornelcia też nie je dużo a ma prawie 7 mies. Jak tu czytam to aż się zastanawiam czy nie je za mało? W nocy cyca, nad ranem cyca, na śniodanko cyca no i potem obiadek ze słoiczka, potem znów cyc, deserek czasem cały słoiczek czasem pół i w międzyczasie soczek. Chyba zacznę podawać małej na drugie śniadanie trochę kaszki na moim mleku. Bydgoś bo ty też cycowa, dajesz Lusi kaszkę mleczno-ryżową czy ryżową na swoim mleczku? My na razie jemy obiadki po 5 mies- jeszcze po 6 nie zaczęłyśmy. No i deserki generalnie do tej pory jabco było ok teraz jest be więc jutro chyba pojadę poszukać czegoś innego. Silpe widziałam świnkę na żywo i też odradzam, żadna rewelka a wibruje dość głośno ja się przynajmniej wystraszyłam jak ją uruchomiłam.
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-16 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Konto usunięte
|
Velluto, te klocki moja mama chce małej kupić
![]() A te z oszołoma to takie: http://allegro.pl/fisher-price-wesol...304053173.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje sama byłam zdziwiona ze tak ładnie je ale szczerze czekałam az sie skonczy juz to papu ![]() ale to ze jak kupuje tylko tego szczeniaczka i juz dostaje 4o zł rabatu ?? to im sie wcale nie opłaca przeciez ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
kurcze a szukaliscie w pobliskiej miejscowosci poza Opolem ?? wiesz czasem wystarczy pare km nadrobic a okaze sie ze nie trzeba bedzie tych dodatkowych niemiłych badan ![]() Gratulacje !!!! ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- jutro bede wiedziała co napisała ( przetłumaczy mi Amelia) i moze Lusi odpisze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
na wszystkich pisze dodaj mleko (to biore laktator i dodaje) ![]()
![]() |
#1048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
wpadłam tak na szybciutko zdać relację
; po dzisiejszym szczepieniu ok - Wiktorek był dzielny a waży uwaga uwaga! 8370 g ![]() ![]() dla Luizki i Danielka wielkie ![]() bricchinia ![]() evean ja właśnie kupiłam szczeniaczka w tej promocji ![]() tak w skrócie : też robię kaszkę ryżową na moim mleku, od pon wprowadzam gluten, i mój maluch dziś pierwszy raz bawił się swoimi stópkami ![]() to zmykam, dobranoc ![]()
#1050 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ssanie paluszka powoduje powstawanie wad zgryzu Mit. Niektóre niemowlęta (zwłaszcza karmione piersią) nie akceptują smoczka, wypluwają go, odwracają buzię na jego widok. Zaspokajają potrzebę ssania, wkładając do buzi kciuk. Nie wypychają jednak nim dziąsełek (jak robią to starsze dzieci), ponieważ jest on na to za mały. Ssą paluszek tak, jak smoczek. To je uspokaja, pomaga rozładować napięcie, daje uczucie błogości. Pozwól na to. https://mamotoja.pl/niemowle_niepoko...ykul,1506.html http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,237,2898 Cytat:
![]() Kupiłam mleczno - ryżową o smaku malin, bo nie chce mi się ściągać mojego mleka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj podchodziłam do pisania, ale Lusia mi nie dała. Musiałam jej dać klawiaturę ![]() ![]() Wczoraj moja panna poszła spać o 19.15, wstała o 20.20 i nie chciała dalej spać i tak do 21.30. W nocy pobudka o 3 i 6. Znowu u mnie pada ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.