|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Spoko a ja myslałam, ze tam się proszek sypie hehe troche techniki i człowiek się gubi
|
|
|
|
#1472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
ja to jestem straszny głąb z chemii i też nie czytam składów ani kremów ani proszków itp. więc nawet nie wiem czym po za proszkiem można by prać ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- a widzisz
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
maly spi, witrazyki skonczone wiec mam w konc czas na wizaz... ![]() Co pamietam... Pietrusia co to za cudna ksiezniczka na tych zdjeciach? Gocha Wojtus maly smieszek ![]() Ola kolejny raz potwierdza sie, ze nie mozna byc byt dobrym dla ludzi...wstretna baba... ![]() Gucia Zeberko jaki masz slodki avatarek! U nas czas leci nieublaganie...dzisiaj maly skonczyl 13 miesiecy...na specerki chodzimy raczej bardziej niz jezdzimy...troche meczace, bo André ma oczywiscie calkiem inne koncepcje kierunku, w ktorym chce isc niz ja i buntuje sie, ze mama np. pozwala dotknac autka, ktore stoi przy drodze, ale juz polizac nie... ale za to potem pada jak kawka i dobrze spi... U nas chlodno dosc, wiec troche katarku jest, ale sciagamy frida i jest ok.... ![]() A to, co robilismy w niedziele Załącznik 3535551Załącznik 3535552Załącznik 3535553 i wczoraj... Załącznik 3535573Załącznik 3535574Załącznik 3535575Załącznik 3535576
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
i Kareninka alez Andree to słodziak,sliczny jest Gucia ja tez myslalam ze do tej kul;ki dodaje sie proszek jeszcze Ale u nas dzis brzydka pogoda,ze spaceru nici ![]() ![]()
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Kareninko, dlugo Was nie bylo. Andre sliczny i tak ladnie ubrany. Swietny ma ten sweterek. Auto mamy takie samo, ale chyba je zwrocimy, bo kilka razy przewrocilo sie na malego i go przygniotlo. Niby nie jest ciezkie, ale nie mogl sie biedny spod niego wydostac. I ten uchwyt do pchania jest taki malo stabilny. A Ty jestes z niego zadowolona?
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
dołączam się do życzeń u nas też dzisiaj wstrętnie
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
deep red widze ze dawien dawna nas podczytujesz....
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Nili
i Milenki Karenina ale udany spacerek mieliście Uroczo wyglądacieGoocha ja bym kupiła normalny |
|
|
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
zebra, aniulka, Ditu... i wszystskie Mamy...dziękujemy za przyjęcie
Ale widoki Cytat:
gucia6 - gratuluję nowej pracy. karenina19 - pięknie wyglądacie. Ja już nie mogę się doczekać kiedy Michaś zacznie sam chodzić. Na razie tylko jak przytrzymuje się mebli i to tez kilka kroczków.Leniuszek mój tłuściutki ![]() A tak dla porządku napisze kilka słów o nas. Michaś ma tylko 4 ząbki (jedynki na dole i dwójki na górze)-wygląda jak mały kasownik Zaczyna powoli chodzić przy meblach ale woli raczkować. Co do jedzenia to u nas najlepiej smakuje mleko i kaszki mleczne. Obiadki staram sie sama gotować ale nie zawsze chce je jeść więc dostaje słoik, który też nie zawsze jest mile widziany. Deserki jemy najczęściej koło południa i ostatnio jest hitem mus jabłkowy (roboty Babci) i do tego lekko podgrzany i rozgnieciony banan. Jest niby niejadkiem ale wygląda jak ludzik Michelin Ledwo kupiliśmy kurtkę na zimę bo nie zapiany się pod szyją![]() No nie będę Was bardziej zanudzać. Ja dużo pracuję (chodzę na 1/2 etatu do pracy a drugie 1/2 robię w domu) więc mam nadzieję, że uda mi sie być z Wami na bieżąco. Z reguły było tak, że zanim przeczytałam co u Was i chciałam odpisać to już było ...... po temacie i może zgłębię wizaż i uda mi się wreszcie pochwalić moim Smykiem (nigdy nie wstawiałam zdjęć...)
|
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
kochane witam
ja tak szybciutko, bo uciekam do mojej zakatarzonej marudy ![]() gucia - gratutlacje... wiedzialam, ze bedziesz najlepsza ![]() vitreus - wow, ale fajnie gratulacje ![]() kareninka - pieknie wygladacie i ty i nasz andre wszystkiego najlepszego dla milenki
i dla tarasiowej nilutki wszystkiego najlepszego!!!!
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() STO LAT DLA NILI i MILENKI Gucia- za pracę!!! Karenina, Gocha, Pietrusia- ale słodziaki vitreus- gratuluję który tydzień? Ja już od dłuższego czasu piorę rzeczy Olki w zwykłym proszku. Ola- co za baba, mogła Wam powiedzieć co i jak, a nie takie uniki robić. Jak chcesz opiekunkę to moja mama szuka pracy efilia -napisz cos o sobie, widziałam twój post z października, ze jesteś mamą 11 miesięcznej Natalki Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-11-16 o 11:46 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- A gdzie sie podziewa Domi ????
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, z autka jestesmy oboje baaaardzo zadowoleni... Cytat:
Nie martw sie, niedlugo bedziesz myslala z nostalgia o dniach kiedy twoj maly jeszcze sam nie chodzil.... ![]() Mam nadzieje, ze dzisiaj Olka juz lepiej sie czuje... Vitreus wieeeeelkie gratulacje!!!!!! Wlasnie koncze zakupy na all....kilka zabawek dla malego... ![]() Aaaaaa i mam nowe przepisy na pychotki dla maluszkow.... ![]()
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja wlasnie w klubie siedze na jedzonkowym i szukam co malemu uszykowac dzis na obiadek
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawilam juz na szybko zielone kluski...postaram sie jeszcze ziolowe placuszki z cukinii...
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Ale najpierw musze wrzucic moje serniko-brownies do piekarnika... ![]()
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninka alez sie ostatnie czasy rozpiekłas
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam wreszcze.
Przyznajer ze was zaniedbalam bo zajelam sie czytaniem ksiazek (Horrory Kinga )ktore zabralam znajomemu zostala mi jeszcze jedna wiec jeszcze przez kilka dni was bede musiala zaniedbac;pAndre z mamusia jak dwie krople wody SlicznosciGuciu gratuluje pracy i kciuki za @ ![]() Viterus gratki kolejnego dzieciaczka w brzuszku ![]() Wlasnie skonczylam zakupy na allegro. Widzialam jak kareninka chyba wkleila link do takiej miseczki niewysypi wiec zamwilam ja na allegro http://allegro.pl/miseczka-niewysypk...316502726.html i klocki drewniane zamowilam bo widzialam ze Kamilka Pietrusi buduje wieze ![]() http://allegro.pl/zabawki-drewniane-...323982817.html i jeździka zamowilam co o nim myaslicie?http://allegro.pl/smoby-jezdzik-maes...308529759.html Fifi przeziebiny Katar sie leje gardelko czerwone wiec akyualnie sie leczymy. tz chory moja mam chora, normalnie szpital. Tylko mnie nic nie bierze;p za to dostalam @ o tydzien za szybko100lat dla nowych solenizantow
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
heeej Aguś, jak fajnie że jesteś
))Karenina piecze non stop, robi witrażyki, sprzata, gotuje, zajmuje sie Andre.. ja nie wiem jak ona to robi.. serio i jeszcze ma czas na wizaż.. Ja też lubie piec, ale mój tż jest strasznym łakomczuchem i musze go pilnować ;/ |
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
ja zrobilam w niedziele dwie babki i juz oczywiscie zjedzone. u mnie wszyscy sa ogromnymi lakomczychami lacznie ze mna
kiedys jak sie zawzielam to tzymalam sie zgrabnie a teraz sie nie da po prostu nie da. gdzie ta moja kochana silna wola no gdzieeeeeeee![]() tz pojechal na nocke fifi oczywiscie marudzi, juz nie dlugo konczymy mu robic jego pokój moze tam sie czyms zainteresuje bo jak niee to ja wyladuje w wariatkowie ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- ![]() ciesze sie ze sie chociaz Ty cieszysz bo jak widac wszystkie inne sobie polazly jak mnie zobaczyly. Hallo ja nie gryzam ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-11-16 o 17:57 |
|
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
hej Mamuśki..
od kilku dni nie miałam ani chwili, żeby Was podczytać i napisać.. Tz wykorzystuje tacierzyński i jest w domu więc cały czas coś się dzieje ![]() dziś kupiliśmy Olci nowy fotelik do autka i jestem baardzo zadowolona kupiliśmy z końcu recaro polaric![]() a poza tym to zrobiłam ostatnio albumiki dla dziadków, które zamierzamy im dać od Olci przy okazji roczku efekt możecie ocenić same ależ mnie łapki od wycinanek bolały![]() z newsów to jeszcze Olcia próbuje stać samodzielnie i śmiesznie to wygląda jak tak się kiwa na boki ![]() teraz z tego co podczytałam: Guciu! za znalezienie pracy obyś była zadowolonaVitreus gratuluję fasoleczki ![]() i więcej nie pamiętam ![]() aa.. Agusia świetny ten jeździk! ja miełam kupić chicco quattro ale jak zobaczyłam ten nie pogniewasz się![]() no i oczywiście dla wszytkich byłych i dzisiejszych jubilatów Wszytkiego Najlepszego!!! to jeszcze Was podpytam... Olcia mi się cały czas budzi w nocy.. dziś mało bo tylko 4 razy, ale generalnie jest ciężko.. budzi się i płacze.. nie można jej uspokoić.. nie chce spać sama tylko z nami i uspokaja się tylko cycem (który już jest raczej pusty.. pokarm mi zanika) na smoka czy wodę jest jeszcze większy ryk.. i nie wiem co mam już robić... macie jakieś pomysły..? |
|
|
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
i foteczki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
ja na chwilkę tylko bo chciałam Wam powiedziec o czymś okropnym dla mnie ![]() byłam u lekarza ogólnego i ryczałam juz 3 razy jak bóbr przepuklina się znów zrobiła i na dodatek ta cholerna blizna po tym zabiegu to jakiś bliznowiec nic mi się nie chce, tylko ryczeć w czwartek jade na 12 na szpital do mojej ginekolog na usg i z nią mam porozmawiać jak to dalej będzie ta doktorka powiedziała że raczej teraz juz tego mi nie ruszą na nowo więc nie wiem jak ciąża będzie przebiegać, no mówiła że o tym mam rozmawiać z ginekolog
|
|
#1495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj kuoiłam 1kg krówek i już ponad połowy nie ma! ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- O MA FIU ale to cudne !!!!! klaski:![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucky super sprawa taki albumik,slicznie to zrobilas A ja musze sie pochwalic(wiem ze Wy juz dawno macie to za soba)ale moje dziecie zaczeło samo klekac na kolanka w łożeczku trzymajac sie szczebelek ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, mam takie szybkie pytanko - macie rozstawione jeszcze kojce dla maluchów? nasz służy w sumie tylko jako przechowalnia dla zabawek i zastanawiam się czy go już nie złożyć...
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
karenina moj zięć to mega przystojniak Ale jestem dzis padnieta, przelacialam was co z grubsza i zaraz spadam do wyra Tz wlasnie malą usypia. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- U mnie tez słuzy za przechowalnie ale dobrze mi z tym bo bym nie miala co z tymi zabawkami zrobic.
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do jezdzika to prosze napisac podanie. rozpatrze zastaanowie sie i dam odpowiedz czy zgadzam sie na taki sam a tak na serio to jestem dumna z tego ze twoja piekna![]() pieknie ci wyszedl ten prezent dla dziadkow. a to zdjecie na ktorym jest naps ukosny na temat raczkowania jest po prostu mega! az sie buzia smieje
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Aniulka- oj bidulka lucky- piękne dzieło tylko proszę się nie śmiać: to słowo "staję" to znaczy że sama Wstaję czy Stoję czy co? coś mi tak dziwnie brzmi ![]() Agusia, ale zaszalałaś z zakupami. Ja chciałam jakiś jeździ czy inny pojazd, ale TZ mi zabronił. Dostanie dopiero rowerek w przyszłym roku Ola- ja wcale kojca nie mam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

odkaża, dezynfekuje, odstrasza "babole" i ładnie pachnie 

ale udany spacerek mieliście

Katar sie leje gardelko czerwone wiec akyualnie sie leczymy. tz chory moja mam chora, normalnie szpital. Tylko mnie nic nie bierze;p za to dostalam @ o tydzien za szybko
klaski:
coś mi tak dziwnie brzmi